Header

Leopläd HÄR, Tapet HÄR

Molnlampa HÄR, Elenfantkudde HÄR

Hopp hagematta HÄR, Bilmatta HÄR

Hängare HÄR, Tält HÄR

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ååh, finns det något finare än stuckaturer och takrosetter? Jag vill definitivt ha detta i en framtida lägenhet. Om man får önska högt vill säga...Det, och kakelugn ;)

Förr var det högt uppsatt folk som var först med att ha utsmyckade fasader med stuckaturer. För det är inte vilket hus som helst som klär i den typen av utsmyckning. Så vi får väl se hur det blir med den saken för min egen del i framtiden.

På Pinterest finns allt man behöver ur inspirationssynpunkt! Nästan alla bilder ni ser här är lånade därifrån.

Likes

Comments

Länge, länge nu har jag suktat efter en så kallad fladdermus fåtölj. Jag tycker att dom är såå fina! Även dessa finns i lite olika varianter och prisklasser. Gäller bara för mig att hitta den absolut rätta.

I ett rum där största delen är i gråskala och där man använt fåtöljen för att bryta av. Där kommer den verkligen fram och får synas med sin avvikande varma bruna ton. Jag tycker också att en pläd i fuskpäls eller en kudde gör sig bra mot det tillsynes råa lädret dör att mjuka upp. Den enda nackdelen med fladdermusen är att den faktiskt bara är sådär skön att sitta i. Huvudet kan inte falla i sin naturliga position då övre delen av ryggstödet sjunker ner där.

Likes

Comments

Under min uppväxt fanns det alltid en choklad- och en paketkalender. Min paketkalender har min mormor broderat och hängde över min säng. Det var höjdpunkten hela december! Adventskalendrar finns i miljontals olika varianter. Det är charmen, att varje familj har en egen unik enligt min mening. Vill man inte ha paket varje dag kan man skriva en fin lapp med betydelsefull text tex. En broderad kalender kan kännas lite ur tiden så jag har letat upp nya varianter.

För er som är lite pyssliga och känner att ni har tid över vill jag inspirera till att skapa er egna adventskalender. Oftast ser det mycket svårare ut än vad det faktiskt är. Tycker man inte om sin egna handstil finns det bra stämplar som hjälper till. Eller varför inte skriva siffrorna i datorn, skriva ut och klippa ut? Vika egna presentpåsar i papper finns det tusen av tutorials på på internet. Köpa färdiga kan man också! Börjar ni nu hinner ni klart till 1 december :)

Likes

Comments

Kaktusarna kom tillbaka stort 2014 men med tanke på den stora Santa Fé-trenden 2016 hänger kaktusarna kvar. Vi har sett kaktusar stora som små, ensamma eller flera, på tryck och utformade av metaller osv. Oändligt mycket taggiga kompisar helt enkelt. Kaktusen hade sin tid under 70- & 80-talet, men jag kommer mycket väl ihåg mina små kaktusar i fönstret på 90-talet då jag växte upp. Att de är lättskötta kanske kan ha någonting med den saken att göra...Så länge man inte vattnar ihjäl de vill säga.

Kaktusar får mig att tänka på värme och öknen. Känns som en stor kontrast mot vad man ser när man tittar ut genom fönstret på ett höstigt Sverige. Men fina och enkla är de och det kanske är precis vad som behövs.

Jag skulle vilja att min fönsterbräda såg ut som på bilden ovan. Fast gärna någon kruka i terrakotta och betong!

Likes

Comments

Med tanke på att efterlängtade H&M Home kommer till Göteborg nu i vår (äntligen!) ville jag passa på att hylla deras inredning. Jag tycker att H&M har mycket fint och framförallt prisvärda saker. Har ägt inte bara ett utan flera påslakan därifrån tex. De är också duktiga på att hänga med i årstider och trender och har ett utbud som byts ut och varieras ganska ofta enligt min mening.
Jag har hört och förstått att det är delade meningar kring när det är okej att börja med saker som har med julen att göra. Nästa helg är det faktiskt redan första advent, och då kunde inte jag låta bli att välja julinspirerade bilder från H&M's hemsida.

Likes

Comments