Bilder från när vi sågs för första gången under bröllopsdagen - för att fota first look.

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, men vi tar dagen från början. Jag och mina tärnor sågs på salong LYX klockan 8 på lördagmorgonen. Vi började med champagnefrukost för att få håret fixat. Därefter kom Frida som gjorde mitt smink och innan vi tog taxi ut till Bergkvara gård så åt vi en lättare lunch. Den var verkligen lätt för min del, för trots att jag var väldigt lugn större delen av dagen, så fick jag bara i mig fyra tuggor eller något sånt.

Väl på Bergkvara gård så bytte jag och mina tärnor om innan det var dags för mig att gå för att möta Jonathan för en first look. Resultatet har ni här ovan. En del av det i alla fall.

Och om någon undrar varför klänningen/kjolen ser sned ut på vissa bilder så är det för att jag på grund av all stress tappade några kilon den sista veckan så den blev för stor. Det sjuka är att vi provade den på tisdagen och då var den för stor så Johanna fick sy in den men lik förbannat hade jag lyckats minska ytterligare runt midjan på bröllopsdagen så vi fick lösa det med en liten nål. Det är synd att det syns lite väl mycket på vissa bilder men trots det så är jag supernöjd med både klänning och bilder. Och på tal om bilderna så kommer det komma fler, men då från vigseln, minglet och festen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bilder härifrån.

Om man bortser från att inredningen är lite för vit för min smak så har det här huset i stort sätt allt jag vill ha. Och att måla om ett par väggar är ju inte så svårt. Problemet är ju bara att jag inte sitter inne på några miljoner, annars hade jag eller vi nog slagit till och köpt det. Jag är trots det lite sugen på att gå på visningen, ska bara övertala Jonathan. Han brukar inte tycka det är någon mening när vi ändå inte kan köpa just nu men inspiration kan man ju alltid få och att få drömma sig bort lite skadar väl inte?

Likes

Comments

Bilder tagna av min klasskompis, Johanna Carlsson.

I lördags var det äntligen dags. Efter 1,5 års planering var dagen kommen - vi blev herr och fru Tjernqvist. Allting blev verkligen precis som vi hade tänkt oss och vädergudarna var tack och lov med oss.

Jag kommer berätta mer om bröllopet lite senare, när jag fått bilderna från vår riktiga bröllopsfotograf. Under tiden vi väntar på dom så kommer vi flyga till Zanzibar. Ikväll kl 23 går flyget från Kastrup, sen blir det en mellanlandning i Doha innan vi flyger vidare till vår slutdestination. Det ska bli sååå skönt att få komma iväg lite, smälta allt som har hänt och framförallt få njuta av sol och bad.

Likes

Comments

Bilder från när vi besökte järnvägsstationen i Madrid.

Ett skepp kommer lastat med en hel drös med bilder från den finaste stationen jag någonsin varit på. För er som älskar växter lika mycket som mig och är i Madrid, gå dit! Det var så fint och till vår stora förvåning så fanns det även hur mycket små sköldpaddor som helst.

Likes

Comments

Vår första dag i Madrid eller kväll rättare sagt spenderade vi med att äta en hejdundrans middag med sjukt goda tapas och massa drinkar. Dagen efter gav vi oss ut på upptäcktsfärd och hamnade i en Saluhall. På övervåningen låg den här restaurangen med sjukt fin inredning - tog dock inga bilder på det.

Vi satte oss ute på restaurangens terass och tog en varsin drink.

Min blivande man <3

Hur fin arkitektur?

Här hade man ju inte tackat nej till att bo, så fint!

Här inne vet jag inte riktigt vad det är, men fint utanför var det i alla fall.

Här flyttar jag in!

Eller så kanske man skulle flytta in hos snövit?

Och köpa en tavla utanför dörren, haha.

Jag trodde inte att jag hade fotat så mycket i Madrid men det lyckas alltid bli en hel del bilder ändå, så jag var tvungen att dela upp dom. Hur fint är det inte? Jag älskar Spanien. Är det något annat land i Europa jag ska bosätta mig i så är det Spanien.

Likes

Comments

Bilder härifrån.

Min syster visade mig det här huset häromdagen och jag kan inre riktigt släppa hur fint det är. Nu har vi ju varken tid eller råd att köpa hus, framförallt inte i Skåne men drömma kan man ju. Man kan ju också drömma om att ens syster, som bor i Skåne, skulle köpa ett sånt här drömhus så man kunde få spendera hela sommaren där ;)

Likes

Comments

Fontana di Trevi.

Vi avslutade resan med litet stopp vid Fontana di Trevi. Väldigt fint som allt annat i Rom. Tyvärr hade vi inte sån tur med maten, speciellt inte sista kvällen då inte någon av oss kunde äta upp maten. Jag som trodde att det skulle vara som att komma till matens himmelrike i Italien blev aningens besviken. Andra kvällen åt jag ju dock två supergoda rätter så vi kanske bara hamnade fel de andra dagarna.

Likes

Comments

Lite blandade bilder från när vi var i Vatikanstaten.

Här kommer del två av bilderna från när vi var i Vatikanstaten, bara sådär en månad senare, hehe. Vi besökte självklart Sankt Peterskyrkan när vi var där. Man kunde åka hiss eller ta trapporna upp så att man hamnade uppe i kupolen på kyrkan vilket vi gjorde. Hissen tog en dock inte hela vägen upp utan bara till den delen som var invändigt. Det var galet högt, människorna nere i kyrkan såg ut som små myror. Jag & Jonathan bestämde oss även för att fortsätta allra längst upp, men dit fanns det bara trappor (500st). Det var sjukt varmt och trångt i trapporna och det gick inte att vända tillbaka så har du klaustrofobi ska du nog inte utsätta dig för detta. Väl uppe var det i alla fall värt alla miljoner trappsteg, så sjukt häftigt.

Likes

Comments

Våra inbjudningskort till bröllopet, gjorda av Jens.

Här har det varit tyst ett tag men jag har haft fullt upp med jobb och födelsedagsfirande samt bröllopsfix. Resten av bilderna från resan kommer men så länge får ni en liten titt på våra inbjudningskort till bröllopet, kunde inte varit mer nöjd.

Likes

Comments

Det var visst mer bilder kvar än jag trodde så för att inte tråka ut er allt för mycket så har jag delat upp dom. Den här bilden är tagen precis utanför ingången till Vatikanstaten.

Kupolen på Sankt Peterskyrkan.

Jag vet inte riktigt vad den här delen kallades, men det var en lååång gång som ledde oss vidare till Sixtinska kapellet.

Jag är glad att jag fotade en massa när vi var där inne för det var så mycket detaljer och intryck så det var svårt att ta in.

Och galet mycket folk!

Sådana sjuka hantverk vart man än vände sig.

Tjena!

Som sagt, väldigt detaljtrikt överallt.

Likes

Comments