Header

Vi är mitt uppe i renovering av vårt stora badrum. Medans pappan i huset & bobo (Milles namn för morfar) sliter hårt med gipsskivor, rör, isolering och allt vad det heter så finslipar jag på det roliga, slutfinishen. Igår fick vi hem lite av mässingdetaljerna som vi beställt, och som ska gå som en röd tråd i badrummet.


Detaljnörd som jag är, så har jag redan köpt hem inredningsdetaljer som matchar... fina ljusstakar som blir fina på handfatet kanske?


Och lamporna! Åh. En på var sida om spegeln. Jag har en klar vision på slutresultatet som ni kanske märker, haha.


Denna detalj älskar jag, porslinshandtaget på handduschen. Här syns också en glimt av spegeln som ska sitta ovanför handfatet.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det årliga ägget står redo! I år har det sällskap av römpa på en hare. Tror det kommer vakna upp en glad kille imornbitti när han ser att påskharen varit förbi med överraskningar.


En pixibok, lite "klämmisar" & ett kinderägg...


Förpackat i ett glittrande guldägg!


Och så gömmer det sig en grävskopa i duplo-lego, i paketet. Svansen har jag gjort av en garnboll som jag klistrade fast med lite Karlssons klister.

Nu ska vi ta kvällen efter pyssel & plock, det är inte det enklaste att fixa överraskningar med en nyfiken liten grabb i huset, bättre att ta det när han somnat.

Godnatt & glad påsk!


Likes

Comments

Alltså wow, nu har det verkligen slagit mig. Vi ska gifta oss snart. Det flyger lite fjärilar i magen när jag tänker på det. Jag längtar . Och pysslandet & förberedelserna fortsätter, nu börjar mer och mer att falla på plats. Här är det senaste färdiga småpysslet.


Dessa ska fyllas med såpbubbel & gästerna ska alltså blåsa dessa på oss som nygifta, som att kasta ris fast istället små lyckobubblor.


Likes

Comments

Nu är även ringboxen till bröllopet färdigpysslad.


Ringarna som sitter i här är våra förlovningsringar, alltså inte de som vi ska ha på vigseln.


Så fin, precis så som vi tänkte att den skulle bli, rustik. Vi tog en av pappas torra stockar, kapade den i två, karvade ur för ringarna och borrade hål i locket. Slipade. Satt på ett litet gångjärn. Och vi dekorerade såklart även denna med vårt sigill, som är en återkommande detalj i bröllopet.


Malin ♡ Jack


Likes

Comments

Dukningen på vårt bröllop kommer såklart följa resten av temat. Fina bestickfickor i juteväv, klädda med spets.


Vi har skrivit små lappar som en liten hälsning till de som kommer och äter middag tillsammans med oss som nygifta.


Och en varsin speciell lapp till mig & Jack ♡


Så igårkväll skrev vi och knöt rosetter så ögonen blödde. Här är bara några av alla bestickfickor, puh! haha. Dom blev fina.


Likes

Comments

De som känner mig vet att jag är en riktig pillfia som älskar att pyssla. Och detta var verkligen något som passade mig i smaken, virka minibakelser!


Just virkning har jag faktiskt inte grottat in mig så mycket i tidigare, men nu var det dags. Jag blir otålig när jag får en allt för svår utmaning, så jag repade upp starten säkert 20 gånger innan jag fick in rätta tekniken. Och känslan när man lyckas och faktiskt börjar fatta vad man håller på med är värt varenda upprepade maska.


Så det blev en liten bakelse till Milles minikök. Nästa godsak på shemat blir en våffla!

Mönster från boken "virka amigurumi: söta små glädjespridare"

Likes

Comments

Fick hem sötaste vimplarna idag, att hänga på stolsryggen eller vart man vill.


Hade helst önskat de med "Herr & Fru" men utbudet är större i det engelska språket, och betydelsen är ju den samma.


Passar perfa i vårt "naturtema" med juteväv & detaljer i romantisk spets.


Likes

Comments

Ni vet på högsommaren, när man legat i solen i någon timme och genomsvettas så det är avtryck på handduken när man stiger upp, när man får leta efter en skuggfläck för att svalka sig lite, när man njuter av minsta lilla vindbris för att huden känns som den kokar? passar denna perfa!


Denna nya vitaminbomb (vet inte hur ny, men alldeles ny för mig iallafall) är megagod & jag tror den gör som allra bäst på en varm sommardag, det brukar vattenmelon göra. Just idag känns den där högsommaren väldigt avlägsen (ett täcke av snö la sig plötsligt över vårklädda sverige) men den är faktiskt väldigt god en vinterdag också.

Vi är riktiga Celsius-freaks här hemma, och Jack slupar i sig alla smaker, jag däremot är lite av en finsmakare och tycker endast att Citron/lime är den riktiga hiten! Men nu har den fått en konkurrent av denna goding!


Likes

Comments

Milton & lampor är ju ett kapitel för sig. Ni minns kanske när vi satt upp de nya sänglamporna?. Den läggningen tog timmar, haha.

Lamphysterin har dock lugnat sig lite, han har upptäckt mer av världen. Men denna lite speciella och söta nattlampan som roterar och ger ett stjärnhav i taket är fortfarande en upplevelse. Jag köpte den när Mille bara var några månader och minns när han låg alldeles stilla i sängen och försökte följa stjärnorna med blicken.


Nu klättrar han istället upp på sina mega-legobitar till förvaringslådor och fångar de med händerna, gosen.


Likes

Comments

Detta är en linslus, och en spexare. Jag bokstavligen låg på golvet i hans rum för att försöka få en bild på honom i nya frillen, fina frillen som fina pappsen fixade igår.


"Att klippa sitt egna barn någongång är något varje förälder måste bocka av" sa han och greppade saxen. Och se så tjusig han blev, i likadan frissa som frisören him self, snaggade sidor och längd uppepå.


Och visst syns det till och med genom bilderna hur full i bus han är?! Haha, lilla virvelvinden.


Hans soffa får agera landningsbana nuförtiden också, det är tur den är mjuk och tålig! Det var typ efter denna bild som jag bara blev liggandes på golvet och skrattade, en stilla bild i fokus på Mille var liksom mission impossible idag, och när jag låg där skrattandes på golvet så fick jag också tillslut agera landningsbana, haha!


Energiknippe, om du bara visste hur mycket energi och glädje du smittar av dig! ♡


Likes

Comments