Så! Igår bar det av till första passet på gymmet för det här året! Superskönt att gjort första passet! Så efter skolan gick jag en frisk promenad till gymmet, där det kändes som att ungefär hela Piteås befolkning befann sig haha. Alltså sjukt mycket folk! Jag påbörjade pass A som ser ut som såhär(tillsammans med min startvikt + reps):


Uppvärmning: Cykel 15 minuter
Dips - egen kroppsvikt - 10x3
Pushdowns - 10kg - 5x3
Knäböj - 2.5kg på varje sida - 10x3 (glömde tyvärr kolla vad stången vägde, men gissar på 20kg = 25kg)
Latsdrag - 25/30/25kg - 10x3
Crunches med rep - 30kg - 10x3
Avslutning: Plankan 1 minut.

Allt som allt är jag väldigt nöjd. Jag brukar alltid köra stenhårt de första gångerna och sedan komma av mig, men istället så kände jag efter vad min kropp orkade i stunden och jag överansträngde mig inte på något sätt. Jag hittade vikter som fick min kropp att jobba i precis den mängd den behövde. Tjoho! Dessutom handlar det ju mycket nu i början om att få till bra teknik i varje övning så man t.ex. inte skadar sig själv.

Men! Det bästa med att träna måste ju ändå vara träningsvärken dagen därpå? Är det bara jag som tycker det? Då känner man verkligen att man har jobbat! Sedan har man ju inte träningsvärk varje gång såklart! Åh. Jag är taggad!
Nu gäller det bara att hålla mitt schema. Första delmålet är att ha gymmat sex stycken pass på två veckor. Sedan utvärderar jag hur dessa två veckor varit, hur övningarna fungerat, vad som skall ändras o.s.v, därefter sätter jag upp ett nytt delmål!

Likes

Comments

Hej på er!
Mitt namn är Sofie Andersson. Jag är 23 år gammal och uppväxt i Kungsbacka, på västkusten. Idag bor jag i Piteå där jag studerar första året på min 3-åriga kandidatutbildning till Jazzmusiker. Utöver musiken så är en av mina stora kärlekar djur.. och det här? Ja, det här är min ocensurerade berättelse om hur jag skall hitta en bra och hälsosam vardagsrutin - som passar mig.

Jag finner mig idag ofta i situationer där jag känner mig stressad och pressad p.g.a. en dålig självkänsla, och min perfektionistiska lilla djävul inom mig gör saken inte bättre. Den lilla djävulen som kräver att jag skall vara perfekt- trots att jag inte dömer någon annan människa som inte är perfekt. I en skolmiljö med fantastiska och härliga människor kan jag ändå inte sluta jämföra mig själv med folk, och prestationsångesten växer sig bara större.
Det tog ett tag helt enkelt innan jag förstod att jag behöver förändra min vardag, och avbelasta min hjärna. Min kropp är i behov av att jobba fysiskt. I skolan får hjärnan jobba stenhårt, men kroppen släpas mest bara med. Jag känner mig idag trött, helt utan energi, väldigt PMS-ig, och har svårt att behålla konsentrationen.

Att träna har jag alltid tyckt om, och att tävla mot sig själv. Jag tror definitivt att jag kommer må helt annorlunda om jag skapar en träningsrutin i min vardag. Jag tror definitivt att jag kommer må helt annorlunda om jag ger mig själv tiden att bara gå en promenad och få frisk luft varje dag! Jag tror definitivt att min kropp kommer må helt annorlunda om jag dricker mer vatten och ser efter min kost bättre! Och jag tror definitivt att allt detta kommer hjälpa mig se mer klart, ge mig mer energi, mer glädje, mindre stress och hjälpa mig på vägen att bekräfta mig själv och stärka min självkänsla.

Gång på gång har jag försökt få en bra rutin på mitt tränande men så fort något kommer i vägen tappar jag greppet om den nya rutinen. Just därför är jag mer taggad nu än någonsin med att ge mig fan på att hålla den! Jag är väl medveten om att träningsrutinen kommer att spricka, inte bara en gång, utan flera gånger. Just därför är denna bloggen viktig för mig. Att skriva ner mina tankar, att skriva om träning, om lycka, om stress, om alla ups and downs. Allt för att påminna mig om att det går upp och ner, och att det bara är att köra på även om man har ramlat.

Under gårdagens lördagsmys satt jag och läste igenom olika övningar för att träna kroppen, och satte ihop tre olika träningspass. Pass A, pass B och pass C. Vad passen innehåller kommer jag att berätta om i kommande inlägg.
Imorgon nalkas det första träningspasset för detta året, med mina nya träningspass. Jag är riktigt taggad! Jag är även riktigt taggad på att börja skriva igen. Som tonåring hade jag en blogg om mina hundar och min vardag, och orden bara flög ur mig. Idag känner jag att jag är rejält mycket "knaggligare" i mitt skrivande - men det släpper nog snart!

Välkommen till min blogg!

Likes

Comments