View tracker

Vad önskar du att du skulle äta till middag idag?

Sen jag gjorde min gbp äter jag inte speciellt mycket kött, jag tycker helt enkelt inte att det är gott längre. Innan operationen åt vi rätt mycket kött här hemma då oftast fläskfilé/oxfilé men nu är det verkligen ingen höjdare längre och jag klarar mig bra utan. Vi äter dock mer och mer vegetariskt här hemma och ska vi ha någon form av kött så blir det till 90% kyckling.

Kyckling är helt enkelt alltid en favorit både hos mig och resten av familjen, så om jag skulle få önska en maträtt till dagens middag så skulle jag nog vilja slänga ihop kycklingfajitas, så gott och en stor favo här hemma! Thora önskar alltid kyckling om hon får vara med och välja!

Vem vet, det kanske till och med blir fajitas här hemma idag! Det vore ju inte helt fel att starta veckan med måndagsfajitas för hela familjen, så gott!

En annan kycklingfavorit som ligger i topp på listan här hemma är flygande Jakob, dock utan banan för det har vi aldrig haft i. Jag kan dock tycka banan är rätt gott i mat men i just vår flygande Jakob är det ingen banan, kanske dags att testa det?

( Det här är en del av Kajsons julkalender )

/S

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår kväll påväg hem var vi med om en otäck sak så jag vill bara skriva några rader till alla oss med barn och även till andra runtomkring oss att tänka på det jag skrivit nedan. För det är lätt hänt och någon gång kanske det går mer illa än vad det gjorde för oss igårkväll.

:

En vänlig påminnelse till alla föräldrar och vuxna med barn i vagn som åker i kommunaltrafiken 💞 Igår påväg hem med tvärbanan blir chauffören tvungen att tvärnita rejält och det tar totalstopp, det är fullproppat på tåget och min kära mamma med man hamnar i och på vagnen trots att dom höll i sig ordentligt. Dessvärre har mamma även en helt NY och tokvarm stor kaffe i handen och hon försöker parera för att rädda dottern på två år i vagnen, kaffet missar som tur är dotterns ansikte men hamnar i och på hela vagnen och på dotterns jacka och hela vagnen blir mos då båda hamnar rakt över och i den. Är bara så glad att allt gick bra förutom med vagn och med mammas stukade hand!

Vill bara påminna alla om att inte ha folk stående i närheten av vagnen när ni åker kommunalt för det kan sluta så jävla illa! Nu gick det bra med dottern trots allt och vi hoppas dom löser allt med vagnen som är totalt ramsne och trasig!

Chauffören var dock helt fantastisk och pratade så fint med dottern efter som vart så rädd när det hände 💞

---

Det fina var att efter det hänt gick vi helt skärrade fram till chauffören som stannat vid ändhållplatsen för att berätta vad som hänt när hon tvärnitade, varpå kvinnan snabbt vänder sig mot Thora och tar henne i handen för att försäkra sig om att hon var okej och förklarade för henne (med Thoras lilla hand i hennes) varför det vart som det vart och att hon var glad att Thora var okej. Det tyckte jag var väldigt fint gjort av henne och hon förstod på vagnens utseende att det hade kunnat gå riktigt illa med henne. Vi kontaktade SL och skrev en anmälan om det redan igår och dom hade redan fått rapporten från den kvinnliga chauförren, vilket hon sa att hon skulle göra direkt.

Nu hoppas jag bara att dom löser allt med vagnen fort då vi just nu står utan och vi alldeles snart dessutom åker upp till Åre på semester över jul och då är i ett ännu större behov av vagnen än vanligt. Vi klarar oss verkligen inte utan vagn. Så jag hoppas. Vagnen vart tyvärr både helt ramsne i chassi och helt förstörd i övrigt så det hamnar på skroten, lär dock få avvakta tills jag fått svar från SL med allt.

Hursom så är jag vara så glad att det inte gick värre för varken Thora eller min lilla mamma! Usch vad det hade kunnat gå illa!

/S

Likes

Comments

View tracker

Vilken dröm har du haft som du lyckats uppfylla?

Min absolut största dröm i livet har alltid varit att få bli mamma, den önskan har hängt med sen jag var liten. När jag var i tidiga tonåren började jag få väldigt mycket symptom på min struma men vid den här tidpunkten visste dom inte att det var just struma jag hade, eller lättare sagt att jag inte hade någon fungerande sköldkörtel alls. Åren gick och när jag till slut fick min diagnos på struman fick jag även veta från min professor som var min behandlande läkare då att jag kanske inte skulle kunna få barn i framtiden. Jag hade hittills vad jag visste aldrig varit gravid och efter år av långa förhållanden hade jag heller aldrig blivit det så jag visste ju inte ifall det gick och ifall det isåfall skulle hålla hela vägen.

När jag träffade T så pratade vi mycket om barn och då T är några år äldre än mig var just barnbiten en viktig del att prata om när vi dejtade, vi visste båda två att vi ville ha barn ihop. Vi beslutade oss för att det helt enkelt får komma när det kommer. Efter något år tillsammans fick jag en ny läkare på endokrin då min dåvarande läkare gick bort och min nya läkare var precis lika noggrann som min tidigare läkare och gjorde massor av tester för att se hur jag låg till både gällande struman och allt annat. Vid den här tiden låg jag riktigt maxat i mina mediciner då kroppen krävde det så han höll stenkoll på mig och vi diskuterade ganska mycket hur vi skulle göra framöver då vi snart kommer vilja ha barn jag och T.

Vi förlovade oss rätt fort efter att vi träffats T och jag och när vi till slut planerat vårt bröllop så kom barnfrågan upp igen och den här gången sa vi att vi lika gärna kunde börja försöka framöver. Vi hade ett fantastiskt bröllop och drog iväg till Rhodos på bröllopsresa. När vi varit där någon dag ringde telefonen, det var min läkare som ville berätta att allt såg kanon ut och att mina äggstockar var i absolut kanonskick. Kanon tänkte jag, då hade vi ju bra förutsättningar iallafall! Det är ju alltid något!

Några dagar in på resan hände något, magen kändes annorlunda och jag hade en konstig känsla i området kring livmodern, en stickande känsla på något vänster. Jag hade dessutom tagit med mig medicin för att skjuta upp lingonveckan som självklart skulle störa mitt i semestern annars, men när första tabletten hamnat på tungan kunde jag bara inte svälja den! För jag visste ju vad som hade blivit annorlunda, trots att det var så tidigt var det en magkänsla som inte går att beskriva.

Vi tog något graviditetstest på Rhodos men alla var negativa, vilket inte var så konstigt egentligen då det var alldeles för tidigt i graviditeten. Men väl hemma gjorde vi något test till som även dom var negativa och till slut vart jag orolig att det skulle vara någon cysta på äggstockarna ( som jag haft innan ) då det kändes så konstigt. Så jag blev inbokad på gyn för att kolla upp detta och väl där berättade jag att jag trodde att jag var gravid, men hon kollade och kollade och sa att så inte var fallet. Konstigt tyckte jag för jag visste ju.

Det gick några dagar till och under vår bröllopsresa gick min älskade farmor bort, så dagen för hennes begravning kom och på morgonen vaknade jag tidigt och kunde inte somna om. Så jag gick upp för att gå på toaletten och valde då att göra ett nytt graviditetstest, och där.. Där va plusset! Det där plusset som jag visste skulle vara där! Jag insåg efter lite räknande att våran lilla guldklimp var den bästa bröllopsgåvan vi någonsin kunde fått!

Är så glad att just denna dröm gått i uppfyllelse, för det finns ingen bättre känsla än att få vara mamma. Att ha en liten människa att älska, att få bli älskad av och att få guida genom livet! Tack min fina tjej för att jag får vara mamma till dig.

Älskar dig. 

( Detta är en del av Kajsons julkalender )  


/SLikes

Comments

Vilken mysig dag vi haft idag! Mamma och jag (framförallt mamma) hade planerat den här överraskningen sen en tid tillbaks och idag var det äntligen dags, T och R visste ingenting utan trodde att vi skulle ta en dag och strosa runt i stan på dagen, tji fick dom!

Vi åkte in till stan vid elvatiden och började gå sakta från centralen bort mot Norrmalmstorg, vi hade sagt att vi ville kika på julskyltningen på NK så sagt och gjort var det ditåt vi gick. Efter att ha kikat där en stund tog vi en prommis förbi Svenskt tenn och bort mot Djurgården längs kajen, påväg tillbaks tog vi hela gänget och hoppade på båten mot Vaxholms kastell och när dom förstod vad vi skulle hitta på sken dom upp med världens smile! Dom vart så glada och vilket mysigt julbord vi varit på!

Fantastiskt god mat, härlig personal och sen ligger ju kastellet helt ljuvligt ute på ön! Det är verkligen så fint, hela lokalen är så vacker och till jul hade dom dekorerat allt så himla fint! Till bords hade dom dessutom kritor och små vykort som barnen kunde måla på och skriva önskelista som dom sen fick lägga i brevlådan till tomten efter middagen. Dom var så fina med Thora och efter första rätten fick vi gå in i "spökkorridoren" som var en lång korridor utanför julbordsvalven och det var så fint där inne, vi såg även några av rummen som dom använder till "fångarna på fortet" som dom har där på Vaxholm, så ballt. Vi var så nöjda och det var så mysigt att få den båtturen på cirka en timme dit och hem så man fick se lite av skärgården. När middagen var klar väntade båten utanför och när vi lämnade kajen stod samtliga ur personalen och vinkade av oss allihop när vi åkte! Så himla bra julbord och vi kommer garanterat att göra det här till en årlig tradition, bästa julbordet och grym personal!

Sen fick vi även se en glimt att juldekorationerna i fönstren på NK även på kvällen när mörkret lagt sig påväg hem, äntligen var det lite mer ordentligt gjort än tidigare år då dom haft stans tråkigaste i form av "modern" juldekoration..

Slänger upp en mindre bildbomb från dagen, det vart tyvärr inte några bilder på själva maten men ni får en bild av känslan!

/S

Likes

Comments

Godmorgon, här har vi vaknat ganska tidigt idag och vi har hunnit med att kika julkalendern och även öppnat paket! Våfflan hade redan valt paket när jag kom ut i vardagsrummet och när jag hörde prasslet tänkte jag att nu ryker alla julklappar. Men ett endaste paket hade hon valt och öppnat, min lilla tjej!

Nu ska vi strax börja göra oss iordning, vi har en överraskning för familjen idag då vi ska ta båten ut till Vaxholm och äta ett underbart julbord på Kastellet, så mysigt! Det är bara mamma och jag som vet, så resten är helt ovetandes om vad som ska hända idag, men dom kommer garanterat gilla det!


Dagens lucka lyder:

Vilka tre drömmar har du som du vill uppfylla i närtid?

Tre drömmar, vi kan väl börja med en dröm som jag hoppas ska vara verklighet inom en snar framtid. Och det är att jag så gärna skulle vilja bo i ett hus på landet, eller iallafall en bit från stan. Det behöver inte ligga helt ensligt såklart men en liten bit ut från stan och skulle drömmen få bli verklighet ordentligt hade jag så velat att vi skulle hitta en gård där vi kan få skapa vår egen "släktgård", ni vet generationsboende. Vi har ju kikat på en hel del gårdar och hus med fler hus på tomten så att vi får plats att bo där allihop. Men det tar sin lilla tid att hitta och vi har inte speciellt bråttom, men tänk om vi kunde hitta Det stället.

En annan dröm som funnits med under många år är drömmen om ett eget företag, eller lättare sagt en egen liten butik. Älskar inredning och blommor, så en liten blom/inredningsbutik ska någon dag bli verklighet för mig. Det här är ju kanske inte en dröm i närtid då jag trivs bra i min yrkesroll och livet i övrigt just nu men utmaningen att ha eget och få bygga upp butiken som speglar mig hade varit så ballt!

Och en tredje och sista dröm men kanske den största dröm jag tänker skriva om är nog drömmen eller snarare önskan om att få ge Våfflan en lillebror eller lillasyster, det hade varit så fantastiskt! Jag har alltid velat ha två barn så en till liten parvel vill jag gärna ha! Nu vet man ju aldrig vad livet har att erbjuda, men jag hoppas så att vi får möjlighet att ge henne ett till syskon!

Nu har ni fått tre drömmar av mig, något kortfattat vart det men i det stora hela vad jag/vi drömmer om att skapa för vår familj dom närmsta åren, tänk att få göra dessa drömmar till verklighet! Underbart!

( Detta är en del av Kajsons julkalender )


Nu är det dags för oss att göra oss klara, sen ska vi på äventyr! Hoppas ni har en mysig helg!

/S


Likes

Comments

Så kör vi även lucka nr 2 så vi är i fas från och med imorgon, här kommer den.

Vem är din förebild i livet just nu:

Min absoluta förebild i livet just nu och som alltid varit min stora förebild är min mamma. Alla som känner mig vet hur nära jag och min mamma står varandra och det finns nog många orsaker till att vi är såpass nära varann som vi faktiskt är, en orsak som jag tror haft en stor roll i det är att min pappa gick bort när jag var liten. Hon är alltid den jag pratat med genom åren, om allt mellan himmel och jord och jag tror inte det finns en enda människa på denna jord som känner mig bättre eller vet mer om mig än min mamma.

Hon är min absolut bästa vän och den person jag vänder mig till med allt och hon finns alltid där för mig, oavsett. Hon är väldigt fin min mamma, hon är oerhört omtänksam och vill alla väl, fick hon bestämma skulle hon vara en extramamma och en axel att luta sig mot för alla barn och ungdomar som har det svårt på ett eller annat sätt i livet. Hon har verkligen ett hjärta av guld och sällan har jag träffat någon som bryr sig om sina medmänniskor som hon gör. Dessutom är hon ett helt rivjärn ibland när det behövs och den sidan älskar jag hos henne, hon har rejält med skinn på näsan och ett civilkurage inom sig som många inte ens kommer i närheten av under en hel livstid. Hon är envis som bara den och ger sig inte förrän rätt är rätt, vilket är en grym sida hos henne!

Förutom att jag ärvt rejält med skinn på näsan och en hög röst att tala med av min fina mamma har jag även ärvt den pedantiska sidan av henne. Ordning och reda är a och o, dessutom bjuder man inte hem folk till ett ostädat hem. När jag var 15 och nyss flyttat hemifrån kunde jag inte bry mig mindre om hur välstädat mitt hem var, men nu när man blivit några år visare så är det rätt gott att komma hem till en städad lägenhet!

Tack för att du är just min mamma & "pappa" och att min dotter får ha världens bästa mormor!

/S

( Detta är en del av Kajsons julkalender )

Likes

Comments

Lite sent men såg en rätt bra lucköppning inne hos Ungafrukajson.se där hon varje dag ger alla som följer och är med en tankeutmaning att skriva några rader om i sin blogg eller via Instagram. Jag såg ju denna lite sent såklart men jag tänker att jag hoppar på ändå här på bloggen någon dag för sent.

Så här kommer min lucka nr 1:

Vad är din drömbild av julafton i år?


Min drömbild av julafton i år är som varje år, att såklart vara med våra nära och kära under julen. Det är det som är det allra viktigaste, allt runtomkring spelar inte lika stor roll! Hade jag fått min egen drömlika julafton i år så hade vi varit uppe i fjällen i en riktigt mysig liten stuga som ligger lite för sig själv, omgiven av massor med snö. En julafton tillsammans med all vår familj, med god mat massor av mys och en rejäl bunt kärlek. I år åker vi upp till mormor och morfar som bor uppe i Östersund och jag hoppas vi får en himla massa snö så det blir en sån där riktigt vit och härlig jul. Tyvärr blir vi inte allihop tillsammans i år då vi blir lite på varsitt håll, jag hade önskat att vi var samlade hela gänget och kunde njuta av julen ihop. Men har vi tur får vi ihop det nästa år istället! Hursomhelst ska vi iallafall ha en jul utan stress, allt för många måsten och en himla massa mys! Och sen rejält med bus och lek i snön med Thora!

/S

( Detta är en del utav Kajsons julkalender )

Likes

Comments

För en tid sen kikade jag in på Caroline Svedboms sida på Instagram och föll så hårt för hennes smycken, armbanden först och främst som är så ruskigt snygga och det där lilla extra. Sen glömde jag bort dom tills idag, då J skrev till mig på insta och visade upp några av hennes sjukt vackra örhängen, då var det kört igen.

Så nu har jag beställt hem iallafall en favorit som jag tänkte funkar perfekt både till vardags som en snygg detalj och även till fest, tänker jul och nyår! Så alldeles snart är mitt ögongodis i form av ett nytt armband påväg hem och jag längtar!

Finns massor av fint att kika på hos henne och dessvärre måste jag ju nu även köpa till både ring, halsband och iallafall ett armband till, så synd. Så att jag kan variera något iallafall.

/S

( Lånade foton från @CarolineSvedbom )

Likes

Comments

Äntligen har vi en lite piggare Donna här hemma, inte fri från hostan men allt annat vidrigt är väck och hon börjar må bättre! Så himla skönt! Imorse vaknade vi tidigt och passade på art smyga upp och kika på julkalendern, den va så mysig och bra! Sen har vi ätit lite frukost och bara tagit det lugnt, Våfflan fick välja ett paket ur sin paketkalender och fick en liten docka som hon nu döpt till lillasyster.

Nu ska vi snart äta lite mellis sen är det dags för henne att vila en stund! Hoppas få höra om makens röntgen snart också, han ska snart in och kolla sin mage så vi hoppas att det går bra och att dom kan se vad som strular så.

Längtar till morgondagens jobb och att få in lite vardagsrutiner igen, så skönt! När det är vab finns inga riktiga rutiner, så tar vi dagarna som dom är och gör det allra bästa av det och myser så mycket det bara går. Men nu ska det bli skönt att få rutin igen!

Hel otroligt att det är fredag morgon, hade ju massor jag skulle göra denna vecka!

/ S

Likes

Comments

Det här eviga vabbandet är ju helt galet! I fredags ringde ju som sagt dagis och T fick åka och hämta Våfflan, jag fick ta eftermiddagen med vab från jobbet så att han skulle hinna klart med allt som behövde göras och startas. Helgen har flutit på med feber för liten och en del hosta och ont i magen, dåliga nätter med dålig sömn, helt slut allihop här hemma. Inatt eller tidigt tidigt imorse, beror lite på hur man ser det, väcker Våfflan mig med att hon har ont i magen och jag ser direkt att närsom kommer det. Ropar på Tony att tända lampan och hinner precis rädda sängen från att bli kaskadspydd på. Och så var morgonen igång, T går till slut upp till jobbet och vi lägger oss i sängen igen efter att ha bäddat in sängen i diverse skydd, en eller två timmar senare var det dags igen och möts då av plötsligt av T som kommit hem och spyr tarmarna ur sig. Japp så var denna vecka igång och den kunde ju ha fått starta lite bättre. Jag hoppas innerligt att det är något annat än någon kräksjuka och att jag slipper, jag mår finemang förutom en snorig näsa, så jag hoppas det fortsätter så!

Vi har tagit det lugnt hela dagen och jag har försökt få i henne vätska och lite smått att äta, går inte överdrivet bra men vätskan går i och det är det viktigaste. Gissar att jag missar afterworken på jobbet denna vecka, så jädra surt!

Jag hoppas så att ni har en bättre veckostart än en annan!

/S

Likes

Comments