View tracker

Hitta mej själv.

Vi hade hälsokontroll på jobbet och fick skriva in hur bla annat hur man mådde och skrev som det var att det har varit upp och ner senaste året. Efter ett snack med sköterskan fick jag en tid hos en läkare så jag fick en tid och få prata.

All fasad som jag sätter upp för att inte tänka på allt, allt som ligger under ytan och pyr börjar bubblar upp när jag närmar mej det. Det behöver komma upp till ytan men det är läskigt. Läskigt att ta tag i allt som man tryckt undan men det behövs.

Har vart minst sagt labil de senaste dagarna minsta nudd av tankar kommer tårarna. Välbehövligt men tungt, känns bra att ha fått en tid. Behöver nu bara få ett okej från jobbet att de står för det.

Fast mitt upp i att jag mår som jag gör så vill man ha stöd från den man har närmast. Tyvärr är inte det så lätt för jag är ankaret. Mår jag dåligt och visar det mår min kille också dåligt. Har märkt det de ggr jag berättar hur jag mår då kommer det fram hur han egentligen mår och allt då blir det ännu värre med allt. Så det är bättre att jag inget säger och som vanligt håller allt inom mej.

Men jag berättade i veckan hur jag mår för tillfället och det blev som jag just skrev. Så det har varit upp och ner med allt. Men så i dag fick vi reda på att hans mamma är sjuk och då känns helt plötsligt mina problem rätt små fast de egentligen inte är det. Jag är inte sjuk utan är i en depression. Så hemskt att hon är sjuk verkligen! önskar det verkligen inte nån att bli sjuk men varför ska timingen va helt fel att allt måste komma samtidigt? Hade vart så mkt enklare om jag hade varit mitt vanliga starka jag (superkvinnan som klarar och tar allt på sina axlar) än nu när jag inte orkar alls det som jag i vanliga fall kan göra utan några större problem.

Jag hoppas att det kommer gå bra! För alla....

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hitta mej själv., Naturbild

I mina ögon är en riktig vän nån som kan lyssna och känna att man verkligen kan anförtro sej till. Känna av när den andra behöver prata av sej komma med råd i frågor och ge ledande frågor så personen får berätta mer och mer så den känner att den fått lätta sitt hjärta. I både små och stora frågor man får i livet. Att man känner att man kan lita på personen att den lyssnar genuint på vad man har att berätta.

Även att man ställer upp i vått och torrt det ska inte vara svårt att hälsa tex på. Man ska ge och få lika mycket tillbaka. Lika villkor med andra ord.

Det är inte så att jag inte uppskattar de vänner jag har så är det inte men tyvärr är det väldigt svårt att hitta nån som jag känner att jag kan verkligen berätta allt som jag skulle vilja.

Oja jag vet att jag är inte världens lättaste att få berätta, det kan snarare vara så att det verkar att jag inte vill berätta om mej i bland. Men det är för att jag testat redan och berättat nåt och känt att responsen inte är den som jag hoppats på och då backar jag.

Alltid backa, alltid tänka äh jag håller det för mej själv då så slipper nån bry sej. Jag klarar det själv som alltid. Men jag är så trött på att alltid hålla på allt. Men jag är inte så att jag kan säga till att -Jag vill berätta om det här nu. För jag vill ALDRIG tvinga nån till nåt vilket är knepigt faktiskt nu när jag skriver det för jag tvingar mej själv till mång och mycket för andra.

Men det är så jag vill inte tvinga folk och jag försöker alltid att läsa av hur personer tycker i vissa situationer så jag kan göra ett rätt antagande hur den personen kommer att ta den situationen så det ska bli det bästa i slutändan. Nu är det inte alltid det blir rätt antagande har jag fått reda på. Men det är ingen ond avsikt.

Men ja jag avundas de som har hittat en person som förstår en utan och innan. Nån som tom klarar av att få veta den där mest hemliga delen av sitt liv.

Likes

Comments

View tracker

Hitta mej själv., högkreativitet

Det känns som jag har tankar som snurrar i skallen hela tiden eller idéer om ditt och datt.
Åh om jag skulle göra si eller göra så om jag skulle pyssla i hop det eller just det den idén var ju riktigt smart.
Jag kan dra i gång ett jätteprojekt och vara eld och lågor planera allt in i minsta detalj. Gud va jag älskar det planerandet googla och jämföra priser, idéer och tillvägagångssätt för att få till det. Bästa är om jag får bygga eller göra ändringar för att det ska funka.
Men sen när allt är klart att fullfölja själva projektet så lessnar jag. Då blir det som ett krav som står där och blir tråkigt.

Just det här känns som det här ökat de senaste åren. Tycker inte det var riktigt så förut. Men jag googlade häromdagen på tankar snurrar i skallen och ett sökresultat var 18 punkter om man är högkreativ.
Kändes som att JA där satt den!

Likes

Comments

Ja det är dags nu!

Måste ta tag i det här och det här är kanske ett sätt. Jag hoppas att jag kommer hålla ångan uppe och det inte blir som vanligt med mina projekt.

Men vad är det som jag måste ta tag i?

Jo mej själv på många olika sätt. Jag är bra på att kunna rannsaka mej själv och se varför gör jag si eller varför mår jag så men jag tror på senare tid har jag inte lyckats läsa mej som jag gjort förr.. Jag tror när jag blir äldre så får mer och mer ja vad jag kan kalla dom "hjärnspöken" inte rätt ord men återkommer mer om det. Mår inte lika bra eller kan inte ta mej i genom lika lätt som förr. Jag måste helt enkelt ta tag i det och gå in på djupet och jag tänkte att den här bloggen får vara min ventil.

Har inte bestämt mej än om jag ska vara anonym eller om jag ska gå ut vem jag är. Tror att det kan hämma mej både och. Att hela tiden tänka på att nej berätta inte det eller det eller att tänka på ljuga om ställen och händelser för att det inte ska komma fram vem jag är. Bästa är nog att inte blogga men jag tror ändå det är en bra idé för jag vet hur jag funderar och behöver ha en liten extra puff som en blogg nog faktiskt kan göra... sen är frågan om det kommer bli så många som läser men man kan ju hoppas att min väg kanske kan hjälpa nån annan eller att jag kan få hjälp med infallsvinklar etc.

Hur som let it begin! och har jag lyckats så kanske min victory bell ljuder till slut...

Likes

Comments