Idag gjorde vi egen Lera! Receptet kommer ifrån Max Förskola,,, den är så mjuk och lätt att leka med.
Tycker att alla som man köper stelnar och blir hårda direkt.

Du behöver detta som syns på bild!

* 5dl kokande vatten
* 2dl salt
* 2msk matolja
* 4dl vetemjöl
*  Alunpulver (köps på apoteket)

Vill man så kan du hälla i karamellfärg i vattnet. Men vi valde utan, så att det mer ser ut som kakdeg.

Blandar ihop allt i en bunke och vips så har du den mjukaste och finaste leran, för en liten peng.

Morfar bakade oxå lerkakor med oss!!

Jag lägger den i en plastburk med lock, när den inte används!
Testa ni mä om ni har kids som gillar att pyssla o baka!!!

Kram j

Gillar

Kommentarer

Innehåller affiliate-länkar

Alltså något som jag inspireras av så är det - villor lägenheter som är till salu ,,, kolla in lösningar, stilar och stylingar!

Oftast faller jag extra för dom lyor som är inredda med mina favoritprylar =)=) haha,,, Så som denna här under! Där jag är galet kär i Pion lights från HAY

Här kommer en liten beskrivning av denna fina lgh.Nordhemsgatan 43C

Unik vindslägenhet belägen på en av Linnés absolut bästa adresser med underbar terrass i soligt läge mot den privata Kråkängsparken. I ett välbehållet sekelskifteshus, högst upp med enastående takhöjd upp till nock, finner du bostaden i ett lugnt och insynsskyddad läge med härligt ljusinsläpp. Modern och lyxig känsla med genomgående högkvalitativa material där köket kommer från italienska Poliform och badrum med smakfullt ljusgrå klinker och kakel från Bricmate. Lägenheten färdigställdes 2016 har låg månadsavgift inklusive bredband och vattenburen golvvärme.

Just köksluckorna va väl inte direkt mitt personliga val =)=) men små detaljer här och där som tilltalar mig!

Nämen ser ni vad jag ser.... Min fina fina favvis lampa..... =)

När man kollar runt bland olika märken så hittar man alltid någon pryl, lampa som liknar en design klassiker! Så även med min favvis lampa , pionen här ovan!


Den som har ett otränat inredningsöga kan ju mycket väl tro att detta är Pion lampan från HAY..... Men nix nopp nej, detta är en lampa som är designad av en Rene Barba,,,, hmmmmm vad tycker ni om det????

Årsikterna kan vara delade, men personligen så tycker jag att den är FÖR LIK "Hay´s Pion lampa"


Dom har även gjort en variant med grafiska mönster på. Här under ser ni Hay´s lampa!
Vad tycker ni????

Söndag och det SNÖAR utanför fönstret, jämte mig sprakar kakelugnen. Det blir en lugn dag med tvätt och städ, och ikväll väntas middag hos våra vänner!

Njut av dagen - Stor kram josse

Gillar

Kommentarer

Det har Ida och jag jobbat med nu i några dagar. Blir väl extra kul att få större förändringar när man liksom går i butiken varje dag, sen blir man extra pepp o glad när kunderna verkligen ser skillnad, dom säger ofta att vi har det så mysigt, att dom vill gå runt länge och bara inspireras!

Just nu är det köksavdelningen som får extra kärlek av oss!

Vi har många glaskupoler i olika storlekar, tycker det blir så fint när man sätter ihop dom i en härlig klunga, med någon detalj under, som blir ett härligt stilleben. Här klippte jag några kvistar från en krukväxt, perfekt vid denna årstiden när det inte finns nåt grönt att plocka in. Dom håller länge där i sin lilla vas, man få inte glömma bort att byta vatten ibland! 

Fin kväll till er vänner

Gillar

Kommentarer