HEJ sista dagen på detta år....


Att ha olika nyårslöften och sånt är inte min grej,,, däremot så har jag vissa saker/mål för varje år....

Både Eas och jag ska klara av vissa lopp "löpning" Vi har redan endel bokade =) som ska bli så jädrans kul.

Att ens önska eller säga att alla runt omkring en, familjen ska vara friska känns så självklart. Det är ju det enda man önskar sig.

- Därför tycker alltid jag att ett nytt år känns så skrämmande. Att inte veta vad framtiden kommer med.

Jag tänker mycket på dom personer som inte längre finns hos oss,,,, att tänk om dom visste att år 2018, det va det året som jag dog, eller blev sjuk.... så jäkla skrämmande.... Därför är det tryggare att nästan titta bakåt än framåt,,,, *haha* det låter kanske dystert men mycket tryggare...…


Eftersom träning har blivit en självklar del i vår lilla familj och för mig så kommer jag öka ännu mera. 4 dagar i veckan på gym, friskis o svettis gympa och mina dagliga rörelserövningar/yoga..... Då mår jag som bäst i kropp och knopp....

Då jag har ett känsligt inre, med nerver, tankar och otroligt påtaglig av andras beteende samt känslor så är träning min medicin....

- Vad mer tänker jag om 2019.....

Tänker väldigt mycket på jobb..... Varje dag faktiskt eller lite hela tiden.... som sagt, jag tänker allderles för mycket.

Vad vill jag göra, jobba med..... Nåt jag vet säkert är att jag trivs som bäst med service,,,, människor kunder..... Men behöver en skön harmoni runt mig. Ett lugn på nåt sätt,....


SENSITIV....

Om jag ska må bra, så måste jag alltid acceptera hur jag känner, vad som gör mig glad, orolig, nervös eller så. Därför får jag ge upp vissa saker och människor runt mig eller i alla fall ta en paus från olika situationer....


Det är det som är jobbigt med att vara SENSITIV som jag, ser igenom personer och påverkas som fasiken av olika stämningar! Jag känner tom av stämningen i en text, om man ljuger eller känner...


2019, så ska jag försöka läsa mycket om detta, jobba med mig själv och träna...…..
Tänkte skriva lite info: Kanske det är någon som känner igen sig!

Har du ibland känt att du inte är som alla andra och att du känner av mycket mer i din omgivning än vad många andra gör?

Då kan du vara en Hög känslig person = Highly Sensitive Person (HSP) som innebär att du tar in andras välmående och det som är outtalat. Även när vi kommer in i ett rum kan vi känna av vibbarna om de är negativa eller positiva eftersom vi registrerar allt på ett djupare plan.
Att vara HSP är i min värld = Medial med en stark intuition.

Många blir väldigt trötta och behöver dra sig undan och kan även uppleva att allt blir så mycket starkare då vi pendlar mellan att vara antingen starka eller sköra. Andra kan då uppfatta oss som förvirrade själar och förstår sig inte på oss eftersom vi inte själva förstår ibland.
De är oftast väldigt kreativa konstnärssjälar och empatiska med en STARK inlevelseförmåga. De har även ett starkt inre liv och en enorm fantasi så de kan få ett lyckorus bara av att se naturen blomma, titta på djur och barn och bli helt lyriska.Det är ca 20% av befolkningen som har HSP enligt Psykologen Elaine Aron som forskar om HSP, mer om henne finns på nätet.

Fördelar och nackdelar med att ha HSP= High sensitive personality
*Det är jobbigt för dig själv eftersom känslorna pendlar mellan att vara på topp till att plötsligt var långt nere.
*Du tror att du inte är som alla andra och upplever att du är en börda för andra eftersom du ofta får höra att du är så känslig, känn inte efter så mycket eller analysera inte så mycket.
*Du tänker väldigt mycket och upplever en ständig inre oro.
*Du reagerar mycket starkt och agerar ofta direkt på detta eller så håller du inne med alla dina känslor.
*Din ilska kan även vara en förklädd sorg.
*Dina känslor bli överväldigade och du går helt in i dem utan att ha balans mellan tankar och känslor.
*Du är mästare på att avläsa andras känslor och behov men förlorar dina egna på vägen.
*Du tar in allt du upplever mycket starkare och på ett djupare plan.

Vad gör jag åt detta?
*Du behöver lära dig sätta ord på dina tankar och känslor
*Du behöver stärka din självkänsla och även ditt självförtroende
*Bli medveten om du går och bär på andras känslor och ge tillbaks dem där de hör hemma, ditt undermedvetna
*Du behöver lära dig var dina gränser går och inse ditt egenvärde.
*Du behöver komma i kontakt med ALLA dina känslor och även ilskan som är din livsenergi, det är här du kan känna var dina gränser går.
*Du behöver arbeta och lära känna dig själv så att du sedan kan kommunicera ärligt
*Du behöver öva upp din närvaro så att du kan vara mer Här och Nu.
*När du har balans mellan dig själv och andra, kan sätta ord på dina egna tankar och känslor så kommer du inse att det är en GÅVA.


STOR VARM KRAM

Gillar

Kommentarer

HEJ GODINGAR!!!


(inlägget innehåller adlinks)

Under granen låg det massor av paket med träningskläder till mig. Bla från mitt favorit märke Eivy - som ni hittar HÄR *klick*


Leopard leggings, blommig munkis och många andra fina kläder. För visst är det så, att kläderna hjälper till, det blir liksom extra roligt!Ni hittar dessa HÄR

Just leopard mönstret finns som Top, Byxa och Munkiströja. Kvaliten är sååååå bra att ni kommer vilja bo i kläderna hela tiden! =)


Idag jobbar jag sista dagen på detta året,,,, ett år som har rusat förbi känns det som.... Tycker allting har gått såååå fort, vår, sommar, skola, inskolning, jobb, födelsedagar, jul och nu nytt år....


2018 har varit ett kort år *haha*

Efter jobbet ska vi köra till grannstaden, handla tills imorgon och köpa några fina blommor till min dukning! vilka vet jag inte ännu, hoppas det finns många snitt att välja mellan!


Vi hörs senare


kram kram

Gillar

Kommentarer

Visst är det så, lika mysigt o kul att plocka fram julen som det är att städa bort den....
I butiken på jobbet så är nu julen bortplockad för att göra inspirerande bord och stilleben inför nyår. Få till en fräsch o härlig känsla, så som vitt o silver.

Hur ska ni fira in det nya året????
2019, helt jäkla galet. Minns 2000 *året* när jorden typ skulle explodera. Känns inte som 19år sedan.
Näääää galet galet säger jag bara.

Här ovan ser ni silver o vitt ihop... Det kändes så himla skönt att bli av med det röda!
- Här hemma så slängde vi ut granen för någon dag sen, men stjärnor o ljus är fortfarande mysigt, eftersom det blir så mörkt ute tidigt.

Just nu ligger Max o sover på min arm. Eas o Måns-Melker har gått ut för att kolla in när dom provskjuter raketerna i år. Det gör dom vid en butik som ligger några 100m bort från vårat hus.

När dom kommer hem så sticker jag till gymmet...
Önskar er en mysig kväll
Kram josse

Gillar

Kommentarer