Om ni inte vet vad ni ska göra på Torsd, Fred, Lörd och Söndag - då har jag ett kanon Tips....

Ta då en liten tripp till Ronneby och Mandeltårtan i Brunnsparken - för där ute i ladan har

Minta sin Juliga Pop Up Butik ..... Perfekt tillfälle att shoppa Julklapparna och kanske fika lite gott samtidigt!

Så ute i ladan hittar ni Mintas lilla JULbutik.....

Och vet NI - FREDAG LÖRDAG OCH SÖNDAG då hittar ni MIG på plats - då jag ska jobba där.... Och hjälpa er att hitta rätt Julpiff och Julklapp =)


Öppet:

Fredag: 12-17

Lördag: 10-16

Söndag: 10-16

Ni kommer väl och hälsar på oss / MIG????


Gillar

Kommentarer

Innehåller affiliate-länkar

Då va vi hemma från våran Malmö tripp..... Vi gillar Malmö,,,,, även Göteborg som stad.... Egentligen skulle vi åkt till Julen på Liseberg, men sen pratade dom om snöoväder plus att Max inte gillar att åka bil så väldans mycket! Så vi tar det om några år när lillebror har blivit större och kan roas lite mer med Tomtar och Karuseller!


Kommer att visa bilder och skriva om vår tripp här på bloggen framöver!

Tänkte visa några bilder från en Butik som jag tycker är jättemysig och udda! En sån butik som får mig att undra hur den kan funka, så himla stor lokal och mycket olika udda saker som inte tilltalar "alla" Men väldigt mysig och så kan man fika mitt i butiken! Man har blivit skadad - av att man har drivit eget och tänker på sånt sätt i de flesta butikerna som jag går in i!!!!

Den jag pratar om heter AB Småland!Ris lampor är alltid trendigt, men just nu är det lite lite trendigare =) Man kan hitta i alla olika modeller och prisklasser men jag vill tipsa om dessa två här under! Den ena har en diameter på 60cm och så stor är faktiskt ovanligt att hitta! Och den kostar bara 249:- klicka på bilden för att komma dit!


Tänk att få duka årets Julbord med detta porslinet! Så himla härligt!

Gillar

Kommentarer

Innehåller affiliate-länkar

Brukar ni planera och skissa / tänka ut hur ni ska duka vid julen???

Har du brist på fantasi! - Då tänkte jag hjälpa dig!

Dessa bilder har jag hittat på pinterest el google, så inga källor tyvärr!Att använda tygservetter tycker jag känns extra lyxigt! Men om man är många runt bordet så kanske man inte kan köpa 20-30 tygservetter, då kan man istället öva på att vika papp-servetten i något roligt mönster / figur! Om man söker på nätet så kan man hitta jättebra beskrivningar som kommer att imponera på dina gäster!


OM man känner att tiden till att vika servetter inte finns, då kan man lägga en fin pepparkaksform såhär som på bilden. Det blir / ger en gammeldags känsla... Och har man många stjärnor, hjärtan små gran formar så kan man trä in servetten i formen och använda den som en servettring! DEt blir enkelt men ändå piffigt!

Om man gillar en enklare dukning men ändå vill ha nåt lite kul på bordet! Så kan man juh välja en neutral färg, svart, Grå eller vitt papper och klippa små granar och ställa / lägga på bordet! Och dekorera med kottar!


Att duka med glas i olika detaljer ger en lyxig känsla. Glas, höga och låga, ljusstakar - ljuslyktor allting i klarglas!

Och runt servetten kan man sätta ett enkelt snöre! Eller lyxa till det med ett sidenband!


Julig dukning men väldigt enkelt här ovan! Ibland kanske man vill kunna sätta maten på bordet - då får man hålla plats på bordet! och spara in på piffet....


Kanske sitter ni på en altan i en lada eller liknande, då passar det utmärkt att dra in halva skogen, kapa stubbar som underlägg/brickor och piffa så mycket du kan med gran/tallris.....

Har du många vinkorkar hemma, så kan man göra såna här små minigranar! Även sticka ner ett litet kort om man vill göra bordsplacering! En annan fin sak att dekorera med är grönkål tycker jag! Alla olika kålhuvuden..... Vitt / Lila blomkål, broccoli, brysselkål..... Eller kanske Röda lökar och kanelstänger..... Bara lite fantasi sen kommer man på nåt kul!


Hoppas att ni hittade nåt tips som ni gillade!


Kram kram

Gillar

Kommentarer