Skulle behöva ta kaffe intravenöst, så jäkla trött. Inte alls lika lätt att kräla sig ur sängen då det är helg även fast barnen varot ledig sen i onsdags så har det gått lättare att kliva upp. Dock så vaknade man inte av att dom försökte slita av varandra armarna och käka upp den andre idag. Utan majoriteten av familjen sov då man klev upp.

Gjorde klart den sista spacklingen igår ikväll då vi hade andra planer på dagen. 
Åkte på Leos med Rebecka och Joline så barnen fick springa av sig lite, kanske var det den energin som behövdes komma ut.
Hur som helst så blir det att slipa spackel idag, maskera och börja måla det första lagret. Fundera på att köpa en ny dammsugare innan man börjar, den vi har nu säger stundvis inte ens upp ett grus från golvet och det kommer att bli mycket spackeldamm. 

Aja bara att hugga igång dagen med första koppen kaffe och börja dagens alla måsten. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hann spackla en och en halv vägg med hjälp av Rebecka. Satt och fundera på varför det gick så jäkla fort och smidigt med Novas rum och kom ganska snabbt på mig själv. 1) Det fanns inte en enda möbel eller sak i det rummet.
2) Alla barnen var på skola/dagis.

Så ja det sa ju sig själv, sen mitt i all spackling skulle middag lagas och ätas och sen iväg för att hämta hem Milles säng.

Men fortsättning följer imorgon, kanske hinner slipa det som spacklades idag och evt korrigera om det behövs mer spackel. Och sen köra på med dom andra väggarna så jag kan börja måla någon gång.
Är så himla nyfiken hur det kommer att bli då det är klart, första gången jag tapetsera så det är väl tur det bara är en fondvägg :)

Likes

Comments

Äntligen  klivit på friveckan, missförstå mig rätt jag älskar mitt jobb, mina kollegor och mina äldre men efter att ha jobbat 7 av de senaste 8 nätterna är man rätt mör och i behov att ställa tillbaka dygnet. Och framöver allt umgås med familjen igen.

Idag har jag börjat förbereda renoveringen av Milles rum, tänkte jag ska hinna spackla idag så jag kan slipa och korrigera imorgon. Längtar så tills det är klart, ska även hämta hem hans nya säng ikväll.

Efter Milles rum är klart så är det hallen som ska få sig en makeover och sist köket.
Tvrummet får vara så länge eftersom det är svårt att måla eller tapetsera då man har ett 540 L akvarium längs ena väggen. Blir bara ommöblering i tvrummet då 720 liters akvariet är sålt och borta.

Nu ska jag kavla upp armarna och fortsätta, har en massa tvätt att fixa med.

Likes

Comments

Ikväll hoppar man på nattjobb igen, haft nästan en "frivecka" till. Men nu börja man lugnt en vecka framåt och sen kliver man på "gris veckan" som jag så fint kallar den haha.

Skönt att vara ledig men inte för länge för man tappar liksom rutinerna. Dock så har jag kommit till en period där jag har jätte svårt att ställa tillbaka dygnet och snittar typ 5 timmars sömn per natt för jag kan inte somna.

Nova har nu äntligen flyttat in i rummet och där är så gott som klart, vi ska vara fixa ett skrivbord och en spegel och en tavellist nedanför så är det projektet avslutat.

Och då är det bara att kavla upp armarna och sätta igång med Emils rum som är i STORT behov av tapeter och färg då vi tydligen haft två tapet knåpare därinne.

Skönt att komma igång med upprustning av lägenheten och jag känner att jag liksom trivs lite mer. Bara att vi skaffade nya stolar och bord till köket gav det rummet ett lyft :)

Nej nu ska jag sätta igång och städa badrummet och tvätta lite.

Byggde en egen sänggavel till Nova

Det mesta klart, inga leksaker hade flyttat in här

Nya bordet och stolarna

Passade på att köpa ny tvrums lampa då vi var på ikea

Köpte även en matta och ett nytt bord då vårat andra gick sönder på nå magiskt vis

Likes

Comments

Ja sist jag skrev så hade Emil kräkts en hel natt och hade dessutom ont i örat.
Det hela började förra veckan, i tisdags ringde skolan mig och sa att Emil var jätte ledsen och klagade på öronvärk. Gick och hämtade en inte alls så pigg kille, så ont och så ledsen. Någon hjälp av vårdcentralen fick vi inte då dom inte behandlar barn mellan  1-12 år enligt hon som ringde upp mig. Så han fick börja knapra Alvedon och det hjälpte tack och lov.
På onsdag natt började kräkas och på torsdagen var han såklart trött av att ha varit vaken hela natten, han började dessutom på kvällen klaga att han hade ont i nederdelen av magen och urinblåsan. Där på kvällen då jag skulle åka på jobbet så vaknade han helt konstigt, bad och bönade att jag skulle hålla i han inne på toaletten ungefär som han föll mot avgrunden, mumlade osammanhängande saker som varken jag eller Robban fattade, klagade på magsmärta och öronvärk. Tog feber som visade inget. Fick han att lägga sig och åkte på jobbet men det har ju inte de lättaste att slappna av där.
När jag kom hem på fredagmorgon så ringde jag vårdcentralen och vi fick komma ner genast.
Läkaren kollade hals, öron och klämde på magen, fick gå på labb och ta prover och sedan tillbaka till läkare.
Emil hade svullna och rodnade halsmandlarna, påvisade urinvägsinfektion, inflammerad i örat och var öm vid palpation i nedre delen av magen. 
Blev remiss till barnakuten då läkare  inte kunde utesluta blindtarmsinflamation , farfar Janne skjutsade upp oss och vi blev skickad till Akuten eftersom det var en kirurgisk fråga.
Även där blev det prover och dom klämde och kände.  Kirurgen kom in och pratade och var rätt säker på att de inte var något fel på blindtarmen tack och lov och dom kunde inte svara på vad som var felet. Snabbsänkan var något förhöjd men inte alarmerande. Så vi fick åka hem.
Han säger fortfarande vissa gånger att han har lite ont men långt ifrån vad han haft.
Mammas tappra krigare ♡
Det blev en låååååång dag och jag hade jobbat natt och inte sovit något.

Förutom det så går Projekt Novas rum framåt, idag blev Robban klar med sängramen så nu ska bara hyllan upp så ska jag nog fixa resten :)

Likes

Comments

Ja det där med att uppdatera bloggen går väl sisådär va ;)

Tiden går och Chevy blir hela 2 år den 8Maj, utvecklas och växer och har en sån sprudlande personlighet.

Jag har börjat jobba natt, fick förfrågan efter mitt sommarschema och tackade självklart ja. Älskar ju min arbetsplats och är så glad att jag få vara kvar. Har fått gått över på månadslön och hoppas så innerligt att jag kan få en fast anställning snart .

Imorse då jag klev av natten kom jag hem till en sjuk Mille som kräks, har ont i örat och knappt sovit något. Nova hade knappt sovit hon heller då hon vaknat av Emil och Robban den stackare hade fått lika lite sömn men dom ha så mycket på jobbet nu så han åkte dit ändå .

Nä om man ska försöka komma på någon mat och skriva en inköpslista.

Tjohej tills nästa gång ;)

Likes

Comments

Då var man hemma efter ännu ett underbart trevligt och roligt valborgsfirande hos våra fina vänner i Stockmyra.
Åkte upp i fredagskväll och åkte tråkigt nog hem idag.
Det är en sån härlig miljö och stämning där uppe så det är sällan man längtar hem, möjligtvis till sin egen säng men annars kan jag inte finna något annat att "klaga" på.
Tystnad,lugn och så otroligt rogivande och läkande för själ och kropp.
Det är liksom totala motsatsen till där man bor, där det ständigt är rörelser, ljud osv.

Men som plåster på "såren" så har älsklingen en veckas semester så jag får rå om han lite extra.
Det vankas då rensning här hemma speciellt inriktat på uteplatsen, lär bli några vändor på tippen men ska blir så jäkla skönt att få bort all skit och få ordning och reda.

Sen den 9 maj så början lilla skrutt på dagis, det är chockerande att ett år har gått så fruktansvärt fort!
Han fick en plats på Solstrålens förskola som vi ansökt om och det kommer garanterat gå bra.
Chevy har utvecklats så fruktansvärt mycket,  en lite kille som är så otroligt positivt och glad.
Han har de senaste två veckorna börjat släppa taget om vad han nu håller i och traska iväg 4-5 steg och står riktigt länge utan att hålla i sig. ♡

Nu ska jag ta och kika vidare på Johan Falk med älsklingen och sen vankas sängen, barnen ska upp på skolan och Chevy på BVC.

Tjing så länge!

Likes

Comments