Efter nattens snö och blåst så kändes det imorse som hela Ljustadalen drivit igen.
Det va snö nästan upp till höften på vår uppfart sen på vissa delar av gatan kunde gruset tillochmed kika fram. Alltså det är galet mycket snö på vissa ställen, tack men nej tack det räcker nu.
Bestämde mig att jag orkade verkligen inte försöka dra ut Chevy i vagnen idag för att ta oss till dagis, är rätt övertygad om att vi inte ens hade kommit fram.

Så vi körde på en mysdag hemma istället, min stora syster kom på besök på morgonen innan hon åkte på jobbet.
Själv har jag försökt hitta motiveringen till att städa och diska, men är så sjukligt trött idag så att sitta i soffan med min svarta mysiga poncho har varit mycket mer lockande.

Men det är väl dags att ta tag i middagsbestyren så man har inget val än att ställa sig vid den förbenade köksbänken.

Två kvällar i rad har Nova haft det riktigt jobbigt, utbrott i form av skrik/gråt och sprakande i väggar och säng. Tro det är omställningen av att hon har en annan assistent på skolan nu än hennes vanliga som är ledig för tillfället.
Sånt kan ta mycket energi från henne och då blir det såna här kvällar då orken tryter .

Emil ville vara snäll och spolade hennes borsthuvud till tandborsten och de va då hela världen rasade.
Det är svårt att nå fram till henne då hon är i dessa utbrott, men försökte förklara att Emil bara ville vara snäll.
Efter en stund tystnade det från rummet och hon lyckats somna.

Nej dags att ta tjuren vid hornen och styra upp lite middag.

På återseende 🖐

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så var det slut på frivecka, här sitter man på jobbet och har 2 timmar kvar innan man får åka hem och sova. Natten har varit väldigt lugn så jag passa på att slänga upp en inlägg medans alla sover och innan jag ska gå sista ronden.

Igår följde kusin Izabelle med Nova hem, så underbart att se att tjejerna börjat samsas allt bättre de senaste månaderna.
Nova ha haft väldigt svårt att släppa kontrollen över hennes rum och saker hemma och hos oss har det alltid blivit bråk mellan dom. Medans det gått bättre hemma hos kusinerna, dock har det blivit tjafs där med men inte i samma utsträckning som här , tycker jag iaf (rätta mig om jag har fel syrran ) ;)

Dom spelade iaf Novas nya spel som hon fick i julklapp, ritade och byggde pussel.
Dock märktes det att det var sista dagen för skola denna vecka då Nova hade lite kortare stubin än vanligt men inga större bråk blev det iaf.

När Belle åkt hem blev det matlagning, pepparbiff och potatisgratäng. Både medans maten väntade på att bli klar och efter maten så satt jag, Nova och Chevy och ritade. Vilket ha blivit lite som en rutin den senaste veckan, en mysig liten stund och det blir lite som en nedvarvning.
Nova älskar att rita och pyssla precis som jag, det är en av de få sakerna som hon verkligen gå all in för och håller fokusen till 110%.
Så för min del så får den rutinen fortsätta :)

Likes

Comments

Det kan man väl gott säga, runt -19° här!😨
Harry uppskattar verkligen inte vädret, svårt att rasta han man få ta upp han efter en stund och värma tassarna då han börja "halta" och ser ut att vara på gränsen till att frysa fast.

Jag hade planer på att gå ut med Chevy idag och låta han leka av sig ute då han varit hemma från dagis hela veckan pga feber och sen oförklarliga prickar som blossade upp på hela kroppen.
De flesta prickarna är bort nu bara några på benen kvar och feber varade endast ett dygn.

Istället för att frysa till is ute så stannar vi inne och myser i soffan, lägger pussel och leka med bilar.
Försöker bota huvudvärken jag dragits med sen igår med kaffe kaffe och åter kaffe..

Likes

Comments

Tystnaden som infinner sig då alla sover utom mamman i huset, Harry sällskapa med mig i soffan dock sover han med..

Fick undan de mesta av julen, tro det endast är gardinerna och ljusstaken i Emils rum kvar. Men tänkte städa barnens och vårat sovrum imorgon och skura och dammsuga innan jag går på jobbgelgen, så då får jag bort resten av julen som nu skulle kunna ha blivit bortglömd.

Om man kanske ska ta och vika tvätten som torkat och hänga det som ligger i tvättmaskinen innan man går och lägger sig vore en bra idé.

God natt folket! :)

Likes

Comments

Nu åker granjäveln ut ut ut 😉
Håller på att städa ut julen för fulla muggar, blir en sväng till förrådet så fort jag druckit upp mitt kaffe.
En liten lugn stund efter middag och läggning, efter maten la jag och Nova morgondagens "To do"-tavla.
En tavla som hjälper henne att visuellt se vad för moment hon ska göra på morgonen och på så sätt slipper jag tjata om var sak om ska göra innan och efter skolan.
Ett toppen verktyg helt enkelt :)

Likes

Comments

Det märks att veckan börja lida mot sitt slut, en mindre bra dag för Nova idag.
Det började redan igår kväll med att allt var fel vid läggdags.
Först var det kuddarna de va fel på, sen sängen som övergick till hela rummet, lägenheten, alla människor och till slut nådde vi kulmen då ångesten kom och hon hatade sig själv och ville dö.
Det skär i mig att höra det!
Nu när vi vet att Nova har AST, så ser vi självklart upp efter tecken på diagnoser som går hand i hand t ex depression. Än så länge är hon fri från dom och jag hoppas hon klara sig ifrån dom .
Även Nepoteket kollade efter det eftersom vi berättade om dessa utbrott och ångestattackerna som kommer efter, men dom såg inga tecken på depression och det är vi tacksam över.

Iaf så somnade hon till slut och bröderna kunde få somna dom med.
Och idag ville hon inte kliva upp, kunde inte hitta nå kläder och de va fel på de mesta.
Lyckades få en smil på henne då jag hittade några minimorötter i kylskåpet.
Och hade inte mini varit sjuk och full i oförklarliga prickar hade jag följt med henne till skolan och förvarnat läraren.
Men som tur är kunde moster stanna kvar och hjälpa till och starta upp hon i skolan då Novas vik assistent var sjuk, men det kom en annan assistent som Nova haft innan sommarlovet så det var tur. För idag komma hon behöva extra stöttning pga tröttheten.

Hittade denna hos en annan mamma med barn som har npf-diagnoser. Och vi föräldrar till barn med dessa diagnoser kan väl inget mer än att tänka igen oss i detta 😉

Likes

Comments

Nu ska jag försöka hålla denna blogg i liv, kanske kan jag via den få kontakt , tips och trix av andra och andra kanske kan få det av mig.
Vi alla lär oss längs vägen här i livet.

Mycket har hänt sen sist, vi bor dock kvar på söndagsvägen med framtidsplaner som siktar på ett eget hus.
Jag har äntligen fått fast anställning! Det är en sån fruktansvärd lättnad, jag är kvar som nattare på samma avdelning och jag trivs otroligt bra.
Ja 2017 gav oss mycket nytt och jag är helt övertygad om att 2018 kommer bli ett toppen år!

I slutet av December åkte vi upp till Nepoteket i Umeå efter att blivit erbjuden det av BuP i Sundsvall då det började bli kritiskt läge på skolan för Nova. På Nepoteket görs en utredning på 1 1/2 dag och därefter får man en återkoppling via videolänk.
Dom var helt underbara däruppe!

Nova fick diagnosen AST - Aspergers, det gav oss så många svar. Och framförallt vi fick svart på vitt att hon varken ha sänkt intellekt, är lat, uppfostrad osv.
Nova har alltid varit Nova, hon är sin alldeles egen person. ❤ Alltid gått sin egna väg och bry sig oftast inte i om dom andra barnen tyckt hon varit barnslig eller fjantig.
Hon har svårt att hålla vänskapen mellan olika kompisar då det blir många fnurror på tråden. Saker som en annan kan tycka är en små sak är en enorm sak för Nova.
Hon kan snöa in väldigt mycket för vissa specifika saker och då lär hon sig allt och inget om det. Som My little ponys- hon kan typ alla, vad alla heter, vilka färger, vilka cutie marks dom har.
Hon har haft ett h-vete med skolan, jag har blivit kallad möte på möte på möte, fått hört allt från att hon har extremt dåligt minne till att hon inte kan läsa eller förstå. Vi blev manad av skolan att söka oss till BuP för en utredning (adhd) av Nova.

Hon har väldiga svårigheter att kommunicera på det sättet som är "normalt". Det kan hända saker som gör att hon bli så frustrerad och ledsen att hon kan skrika rakt ut i 1- 1 1/2 timme och därefter kommer en ångestvåg över henne och hon säger att hon är värdelös och önskar hon vore död. Vi kämpar på och vi har fått beröm av både BuP och Nepoteket över att vi faktiskt hittat så pass många vägar själv som gör att vi kan undvika att trigga till utbrott osv.

Vi försöker hålla så fasta rutiner som vi kan då det tar mindre kraft och skapar mindre oro för Nova att veta vad som komma skall.
Vi har veckoschema och dagschema här hemma, på skolan har hon en egen assistent som alltid är med henne.
I väntan på vårat nästa möte med BuP och diverse föreläsningar och utbildning så läsluser jag Internet på tips och trix från andra föräldrar som har barn med AST-diagnoser.

Korta av inlägget här så det inte blir en 2 timmars novell, men jag återkommer snart :)
Slänger in några bilder från vårt 2017

Likes

Comments

Skulle behöva ta kaffe intravenöst, så jäkla trött. Inte alls lika lätt att kräla sig ur sängen då det är helg även fast barnen varot ledig sen i onsdags så har det gått lättare att kliva upp. Dock så vaknade man inte av att dom försökte slita av varandra armarna och käka upp den andre idag. Utan majoriteten av familjen sov då man klev upp.

Gjorde klart den sista spacklingen igår ikväll då vi hade andra planer på dagen. 
Åkte på Leos med Rebecka och Joline så barnen fick springa av sig lite, kanske var det den energin som behövdes komma ut.
Hur som helst så blir det att slipa spackel idag, maskera och börja måla det första lagret. Fundera på att köpa en ny dammsugare innan man börjar, den vi har nu säger stundvis inte ens upp ett grus från golvet och det kommer att bli mycket spackeldamm. 

Aja bara att hugga igång dagen med första koppen kaffe och börja dagens alla måsten. 

Likes

Comments

Hann spackla en och en halv vägg med hjälp av Rebecka. Satt och fundera på varför det gick så jäkla fort och smidigt med Novas rum och kom ganska snabbt på mig själv. 1) Det fanns inte en enda möbel eller sak i det rummet.
2) Alla barnen var på skola/dagis.

Så ja det sa ju sig själv, sen mitt i all spackling skulle middag lagas och ätas och sen iväg för att hämta hem Milles säng.

Men fortsättning följer imorgon, kanske hinner slipa det som spacklades idag och evt korrigera om det behövs mer spackel. Och sen köra på med dom andra väggarna så jag kan börja måla någon gång.
Är så himla nyfiken hur det kommer att bli då det är klart, första gången jag tapetsera så det är väl tur det bara är en fondvägg :)

Likes

Comments

Äntligen  klivit på friveckan, missförstå mig rätt jag älskar mitt jobb, mina kollegor och mina äldre men efter att ha jobbat 7 av de senaste 8 nätterna är man rätt mör och i behov att ställa tillbaka dygnet. Och framöver allt umgås med familjen igen.

Idag har jag börjat förbereda renoveringen av Milles rum, tänkte jag ska hinna spackla idag så jag kan slipa och korrigera imorgon. Längtar så tills det är klart, ska även hämta hem hans nya säng ikväll.

Efter Milles rum är klart så är det hallen som ska få sig en makeover och sist köket.
Tvrummet får vara så länge eftersom det är svårt att måla eller tapetsera då man har ett 540 L akvarium längs ena väggen. Blir bara ommöblering i tvrummet då 720 liters akvariet är sålt och borta.

Nu ska jag kavla upp armarna och fortsätta, har en massa tvätt att fixa med.

Likes

Comments