Hej! I och med att terminen snart är slut tänkte jag att jag kunde berätta lite om kurserna jag har tagit denna termin och lite annat som jag har funderat på om high school.

Denna termin har jag tagit engelska, piano, amerikansk historia och anatomi & fysiologi. Min favoritkurs har helt klart varit piano, både eftersom jag gärna har velat lära mig att spela piano, och det är den enda kursen som är mer självständig och där man får ta mer eget ansvar. Dessutom sitter jag bredvid en tjej som jag har blivit väldigt bra kompis med och vi har alltid jättekul varje lektion!

De andra kurserna har varit lite annorlunda. Jag tror att det beror på att sättet läraren lär ut på är annorlunda mot vad jag är van vid. I och med att vi har lektion i varje kurs varje dag jobbar vi i ett ganska fort tempo. Vi får många nya små uppgifter varje dag och många läxor. Jag har märkt att skillnaden mellan skolan här och hemma i Sverige är att här fokuseras det mer på att lära sig många små faktakunskaper, medan i Sverige fokuseras det mer på att gå in på djupet och förstå koncept och använda kunskaperna i flera olika sammanhang. En annan sak som fungerar sämre för mig här är att i varje kurs förutom piano, står läraren och pratar större delen av lektionen. Jag tycker mer om självständigt arbete där man får en uppgift som man får sitta med själv eller sitta och diskutera med någon.

Detta visas också på proven, som består av ungefär hälften flervalsfrågor och andra hälften kan antingen vara olika diagram eller kortsvarsfrågor. På några prov har vi haft längre frågor, men de kräver inte alls samma nivå på svaren som i Sverige. Det krävs inget analyserande eller djupare tänkande, det handlar bara om att memorera och kunna enkel fakta.

Vi har gjort några intressanta grejer ändå. I historian skulle vi skriva en uppsats där vi argumenterade för eller mot någonting som har hänt som har med Amerikas historia att göra. Jag skrev om ifall det var nödvändigt av USA att bomba Japan med atombomber för att avsluta andra världskriget. Det var väldigt intressant och jag tyckte om den uppgiften för jag lärde mig väldigt mycket. Annars i historian har vi helt enkelt bara gått igenom alla viktiga saker som har hänt från 1800-talet till slutet av 1900-talet. På en typisk lektion brukar vi skriva anteckningar, jobba på olika arbetsblad, och ibland kollar vi på film.

I engelskan har vi hållit på en del med poesi, vilket jag inte visste mycket om innan. Vi har läst en del intressanta dikter och texter och jag känner att jag har fått ett lite större intresse för poesi nu och har lättare att hitta djupare betydelser i olika texter. Vi har även läst en del böcker, sett olika filmer och diskuterat olika tidsperioder, som romantiken. Ett lite större projekt vi har jobbat med är att hålla ett tal på några minuter, det skulle vara lite argumenterande, så jag pratade om hur farligt socker kan vara för människokroppen och vad det gör mot den.

I anatomin har vi gått igenom alla olika organsystem i kroppen, som nervsystemet. Vi har dissekerat tre gånger, en fårhjärna, ett grishjärta, och en råtta. Jag har dissekerat tidigare för några år sedan, men det här kändes mer seriöst för vi var tvungna att leta efter en massor av saker och skära upp ganska mycket. Ärlig talat var det mycket äckligare än vad jag trodde att det skulle vara. Jag funderar på att jobba inom medicin när jag blir äldre, men jag vet inte om jag kommer att kunna hantera att skära i fler levande eller döda djur eller människor... Annars tycker jag väldigt mycket om det här ämnet, allt med människokroppen är så intressant och fascinerande, så jag har tyckt att det har varit kul ändå att ta den här kursen. Dock har språket varit ganska svårt, det har varit väldigt många nya ord som jag aldrig har hört förut, men på så sätt har jag ändå utökat mitt ordförråd väldigt mycket, vilket jag är glad för.

Våra pianolektioner har för det mesta bestått av att vi bara sitter och övar på nya melodier hela tiden som vi sedan spelar upp för vår lärare och får betyg på. En låt skulle vi också spela inför hela klassen, vilket var ganska nervöst, men det gick bra! Vi har även lärt oss allt man behöver veta för att kunna läsa olika stycken av musik, så jag har lärt mig väldigt mycket nytt. Jag spelade gitarr för några år sedan, men det är bara några noter och ackord som jag kommer ihåg. Jag har tycket om pianolektionerna väldigt mycket, det har varit väldigt mysigt att bara sitta och spela i en och en halv timme och småprata lite ibland.

Så jag har ändå lärt mig mycket och det har varit intressant att se hur annorlunda skolan fungerar här och hur det är för amerikanska elever att gå i skolan. Jag ändrade mitt schema till nästa termin, så jag kommer att läsa engelska, civics (typ samhällskunskap), journalism och bild (ritning). Jag ser jättemycket fram emot bildkursen, jag har alltid tyckt om att rita, men har inte lagt ner så mycket tid som jag har velat på senaste tiden på det, så det ska bli jätteroligt att få tid till det varje dag, och lära mig en massor av nya saker. Journalism ser jag också fram emot, jag vet inte exakt vad som ingår i den kursen, men jag antar att vi kommer att få lära oss om nyheter och olika tekniker man kan använda sig av när man skriver och så. Dessutom är jag väldigt glad eftersom jag har en eller fler nära vänner i varje kurs, och jag har hört att alla lärarna som jag kommer att ha är väldigt bra!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! Idag var första skoldagen efter jullovet. Vi hade egentligen jullov i drygt en vecka, vi skulle ha börjat förra tisdagen, men tisdag, torsdag och fredag var skolan inställd. Tisdag är jag inte säker på varför, men torsdag och fredag var det på grund av att det hade snöat så mycket och det gick inte riktigt att ta sig någonstans. Jag märkte inte av detta så mycket, för jag låg i sängen hela veckan med halsfluss och feber och troligen lite influensa också. Så vi fick i princip en vecka lov till (bortsett från en dag i skolan under onsdagen), men jag kunde ändå inte göra någonting eftersom att jag var så trött, och sov nästan bort varenda dag. I lördags åkte jag iväg för första gången på hela veckan, och gick på manikyr med min kompis Natalie, dock var det kanske inte den bästa idén för jag var ganska yr hela tiden, men jag fick fina naglar i alla fall!

Precis innan jag blev sjuk var det ju nyår, de flesta här gör inget särkilt på nyår, och jag kände inte riktigt för att göra något stort, så jag och en kompis som heter Bonnie, hängde hemma hos Natalie och åt pizza och kollade på filmer och körde wii. Det var väldigt roligt faktiskt och mysigt, trots att det inte var så storslaget. En sak som jag trodde att jag skulle få se här är fyrverkerier, det är något vi alltid ser i Stockholm, och jag bara antog att alla gjorde det här också, men inte en enda smällde dem.

Dagen innan nyårsafton åkte jag, Becky, Shawn och Brad, en kille jag har dejtat i ett tag, till Sturbridge Village. Det är en liten by som ska visa hur allt såg ut och var på 1800-talet, alla husen var också från den tiden. Det var 18 olika hus med olika teman där någon eller några personer berättade och visade olika saker. Det fanns exempelvis en kyrka, en skola, ett skomakeri, ett krukmakeri, även tomten hade ett litet hus. Det var väldigt mysigt att gå runt där, och det snöade, men det var sååå kallt, vilket det har varit här väldigt länge nu, runt -15 grader just nu.

På resten av lovet, innan jag blev sjuk, gjorde jag inte så mycket heller, jag hade friidrottsträning varje morgon klockan 8... vilket var lite väl tidigt för ett lov tycker jag... Vi hade en tävling en av dagarna under lovet också, jag körde bara 4x200, vilket är en stafett, och det gick bra, men är inte min bästa distans.

Just nu sitter jag hemma och jag skippade träningen idag eftersom jag fortfarande känner mig lite hängig och väldigt trött efter att ha varit sjuk. Vi är fortfarande på samma termin som innan lovet i skolan, den skulle sluta den 19e januari, men i och med att skolan blev inställd, och den har varit inställd totalt fem dagar, så flyttar de terminsslutet till en vecka senare. Jag är ganska orolig att det kommer att bli fler inställda dagar, för sommaravslutningen blir också senare, vilket betyder att jag kommer att få färre lediga dagar av sommaren innan jag åker hem till Sverige.

Natalie tog mig till ett kakställe på UConn, de sålde jättegoda varma kakor, men jag åt två stycken lite väl fort så jag mådde ganska illa efter det | Aiofie och Benny lekte i min famn och sen somnade de :)

Likes

Comments

Denna jul var väldigt annorlunda och kändes lite konstig. Här i Amerika är det tradition att fira den 25e december, vilket jag trodde inte skulle spela någon roll för mig, det är ju bara en dag senare. Men det kändes väldigt konstigt, för den 24e var det jul för mig, och för hela min familj och alla mina vänner i Sverige, men inte för någon här, det var i princip en vanlig dag, vissa gör juliga saker den dagen ändå, men det är inte alls samma sak som jul. Den 25e var det ju jul för alla här, men det kändes inte som jul för mig, så båda dagarna kändes som halvjul, men inte riktigt som en riktig jul. För mig handlar jul i princip bara om att vara med familjen och släkten och alla traditioner. Det är nog den enda dagen på året som ser likadan ut varenda år, och jag har inte tänkt på det tidigare, men nu när jag inte firade jul som jag brukar, insåg jag hur viktigt det är för mig med alla traditioner.

Vi gjorde ändå mysiga saker och jag träffade mycket folk och hade det väldigt trevligt ändå! På julafton, den 24e, spenderade jag hela förmiddagen med att handla ingredienser till lussebullar och svenska köttbullar, och sedan stod jag och försökte få ihop lussebullarna till något bra. Jag har gjort lussebullar tidigare så jag visste hur man bakar och så, men problemet var att mjölet här är annorlunda jämfört med mjöl i Sverige. Jag hade i så mycket som man skulle, men degen var helt rinnig, som en smet, alltså väldigt mycket rinnigare än vad den ska vara, så jag hade i mer mjöl, tills den inte var så rinnig längre, men den kändes fortfarande inte helt som den ska vara. Jag bakade dem i alla fall och de såg fina ut. Saken var bara att när jag smakade på en, var den inte alls som den skulle vara. Den var alldeles för torr och hård, antagligen för att jag hade i mer mjöl än vad man skulle, och dessutom kände jag nästan ingen saffransmak, som jag också hade i mer än vad man skulle. Jag blev ganska besviken, men de var i alla fall ätbara och bättre än inget alls!

På kvällen åkte vi hem till några av Becky och Shawns kompisar, som de åker till varje år på julafton. Alla var så trevliga där och det var några från Ohio som jag pratade med hur länge som helst, och andra var väldigt intresserade av Sverige och frågade en massor om politik och så. Maten var också god, och mamman som bodde där, jobbar på något dessertställe, så hon hade gjort massor av praliner och annat som hon hade dekorerat jättefint och ställt ut överallt. Huset var också så fint dekorerat, jag tror att det var ifrån 1800-talet. Alla hade också med sig en julklapp, som vi sedan körde yankee swap med, vilket innebär att man får ett nummer, och så får alla ta ett paket i ordningen som man fick numren i, om man inte var nöjd med sitt paket fick man byta med någon som redan öppnat sin, så ju högre nummer desto bättre. Det var i alla fall jättemysigt att vara där och att träffa alla!

På juldagsmorgonen vaknade jag ganska tidigt. Men Becky och Shawn vaknar alltid helt sjukt tidigt, Shawn vaknar runt tre varje morgon, så de var redan vakna, så jag satte mig med dem och kollade på en julfilm och drack kaffe. När Lars vaknade satte vi oss alla och öppnade julklappar. Vi hade också julstrumpor, även djuren hade julstrumpor med en massor av leksaker och godis i! Jag blev jätteglad för allt jag fick och är så tacksam för allt. Därefter åt vi frukost och sedan gjorde vi oss i ordning för att åka till Beckys pappa och bonusmamma, och det var även några andra släktingar där. Vi åt god mat där, jag gjorde svenska köttbullar och försökte att göra sky, men skyn blev helt misslyckad och gick inte att använda. Köttbullarna blev bra, men jag åt inte riktigt av dem eftersom jag inte gillar rött kött, men de andra verkade tycka att de blev väldigt bra i alla fall! Sedan hade vi julklappsutdelning med dem också. Jag förväntade mig inget av dem, så jag blev jätteglad över vad jag fick då också!

Så det blev en väldigt annorlunda jul, men det var ändå väldigt mysigt att träffa alla och det var intressant att fira på ett annorlunda sätt än vad jag brukar. Jag kommer nog ändå alltid att vilja fira som jag alltid har gjort och fortsätta med alla traditioner. 

Julafton, hemma hos Becky och Shawns vänner | Jag hittade Kalle Ankas jul och kollade på den, för man kan ju inte ha en jul utan Kalle Anka!

Likes

Comments

I tisdags åkte jag, Becky och Shawn och min kompis Emma till New York! Lars skulle egentligen följa med, men han hade redan varit där för några veckor sedan med organisationen, jag följde inte med den gången eftersom att jag hade Tolland idol. Och tisdag var enda dagen som passade Becky och Shawn före jul och Lars hade en utflykt med en av sina klasser i skolan, så då fick jag ta med en kompis istället. Vi åkte tidigt på morgonen och åkte hem runt 6 på kvällen. Vi ville inte spendera så mycket pengar, utan ville mest bara se juldekorationerna, så vi åkte inte och såg Frihetsgudinnan eller åkte upp i Empire State Building eller så, vi tar nog det senare i vår nästa år! Vi såg ändå en del saker och kollade i en del affärer. Jag älskar verkligen hur modet är i New York. De har liksom en speciell stil och alla klär upp sig ganska fint, och det är bara kul att se! Vi åt en massor av god mat också. Vi fikade på en del ställen, och till lunch åt jag en jättegod vegansk burrito från Bryant Park. Vädret var också bra, det var så mycket varmare än i Tolland, på en av bilderna var det en man som nästan inte hade några kläder alls, vilket kanske var lite väl kallt, men det var fortfarande ganska varmt där. Jag trodde att det skulle vara mer juldekorationer, på Fifth Avenue hade de julfönster som de har på NK i Stockholm, vilket var kul att se!

Julgranen var vid ett hotell där serien Gossip Girl har spelats in vid!

Bilden i mitten tog jag på Emma vid den fräschaste offentliga tolett jag har varit på. Den låg mitt i Bryant Park, och den hade en massor av riktiga blommor, och den var så fräsch. På toalettringen fanns det plast och om man tryckte på en knapp byttes plasten ut, och att gå där var helt gratis!

Likes

Comments

Idag sov min kompis Lena över och vi vaknade för första gången här upp till snö! Det är så mycket snö och vädret är helt perfekt ute! Sedan satt vi framför brasan, kollade på den gamla versionen av Rudolf med röda mulen, och åt våfflor till frukost. Därefter tog vi ut hundarna och lekte en massa i snön med dem, de var sååå glada och sprang runt och älskade verkligen snön!

Indoor track säsongen började förra lördagen, och vi har haft träning varje dag sedan dess. Det går bra och jag tycker att det är mycket roligare än cross country. Träningsupplägget är annorlunda eftersom i cross country sprang vi väldigt länge och gjorde det hela passen Nu kör vi sprinter på löparbanan, och väldigt mycket styrka, vilket jag tycker är mycket roligare! Jag känner att jag får mycket mer energi av dessa typer av träningar, som är mer intensiva och fokuserar på alla muskler, än när vi bara sprang under en lång period. Nästa helg har vi vårt första meet, och jag är inte helt säker på vilka grenar jag ska köra, men det blir antingen kortsprint eller långsprint!

För två veckor sedan hade vi Tolland idol i skolan! Det är en läppsynktävling, men de flesta gör en hel dans och har kanske en eller några personer som gör själva läppynkningen. Jag och mitt cross countrylag deltog i detta, och jag trodde aldrig att jag skulle göra något sådant, eftersom jag har scenskräck, och eftersom jag inte ens kan dansa, men jag tänkte att det bara är en kul grej, och jag hade ju hela mitt lag med mig. Och jag måste säga att jag är så glad att jag gjorde det, för det var så himla roligt, både alla träningar, och själva showen. Jag trodde att jag skulle vara mer nervös, för jag kan bli nervös veckor innan jag ska hålla en presentation i skolan, men jag var inte ens särskilt nervös minuter innan vi gick upp på scen. Det kändes så konstigt, för jag har nog aldrig varit så lugn inför att göra något sådant innan, och det där var en grej som jag trodde att jag verkligen skulle vara jättenervös inför. Vi fick en massor av beröm av juryn, men vi vann inte, vilket vi inte heller trodde att vi skulle göra, vi gjorde det mer för skoj! Jag länkar hela showen här nedan, spola fram till 23.30 om du vill se oss! (Om du letar efter mig är jag den med gröna julstrumpor).

I fredags höll några av mina kompisar som går på kör och a capella i en middag på skolan. Jag gick dit med Lena och min kompis Natalies familj. Det var jättemysigt, alla i kören och a capellan hade på sig roliga kostymer och hela middagen var som en show, det skulle utspela sig på 1400-talet, och uppträde en massa med både sånger och pjäser!

Igår hjälpte jag Becky och hennes kompis Melissa med deras rescue företag! Jag berättade i ett tidigare inlägg om hur de tar hand om övergivna djur eller djur som inte bor hos en bra familj, och försöker placera om dem och hitta folk som vill adoptera dem. Igår hade de en liten "utställning" på en frisörsalong, där flera andra företag också kom och visade sig, vi sålde djurleksaker, godis, och kläder med ett tryck av deras företagslogo. Tyvärr kom inte så jättemycket folk, på grund av att det började snöa igår och vägarna var ganska dåliga. Men vi fick ändå ihop en del pengar och donationer och de hittade en familj som var intresserade av att adoptera också!

På kvällen kom Lena över och vi kollade allihopa på Kalle och chokladfabriken, åt pizza och glass. För mig är det bland det bästa som finns, speciellt nu den här tiden på året, när det är mörkt ute, man har brasan och en massor av doftljus tända, och kollar på en mysig julfilm med god mat!

Likes

Comments

I torsdags firade jag min första thanksgiving! Jag har sett så mycket fram emot det, både eftersom vi var lediga från skolan tre mer dagar, och eftersom det kändes lite som en minijul. Jag vet inte varför, antagligen på grund av all mat och att man träffar släkt och bara har det mysigt. På förmiddagen tog vi det mest bara lugnt, gjorde i ordning maten och kollade på amerikansk fotboll på tv. Vi hade bara fyra gäster över, vilka var släktingar till Becky. Middagen vad så mysig och kändes som en julaftonsmiddag, med såååå mycket mat. Det mesta av maten var gott men vissa saker var alldeles för söta, vilket ganska mycket är här i Amerika... Exempelvis var det en sötpotatisgrej med såå mycket socker och den var sötare än vad desserter brukar vara... Vi åt även tre olika sorters pajer till efterrätt, pumpapaj, äppelpaj och pekannötspaj, pumpapajen var verkligen en favorit hos mig! Efter maten var vi alla jättetrötta så vi alla gick och lade oss jättetidigt.

Fredag var Black Friday! Jag och Becky gick upp vid fem på morgonen och åkte och plockade upp Lena hemma hos henne, och sedan åkte vi och shoppade i sju timmar. Jag älskar verkligen att shoppa här, både för att det är så mycket billigare, även alla dyrare märken, och för att jag alltid hittar så mycket fina kläder här, oavsett vilken affär jag går in i. Jag trodde dock att det skulle vara mycket stökigare i alla butiker och att det skulle vara helt proppat med folk. Men det var faktiskt ganska tomt, det är faktiskt mer folk i affärer en vardagskväll i stan i Stockholm. Dock var det helt sjuka köer i elektronikaffären, men alla andra affärer var ganska tomma. I alla fall var det väldigt mysigt och kul att shoppa och jag hittade jättemycket för jättebra priser, så jag är jätteglad över det :)! Dock var vi så inne i shoppandet att vi glömde bort att äta och dricka, vilket jag inte tänkte på förrän vi var färdiga och jag inte hade någon energi kvar, och jag och Becky skulle åka till vår ridlektion som var ganska tidigt på eftermiddagen. Men vi fick i oss lite mat och när vi väl kom fram till stallet fick vi en massor av ny energi.

Jag har inte ridit sen jag kom hit innan, så senaste gången jag red var för ungefär fem månader sedan. Det märktes väldigt tydligt för jag var helt ur form och var ganska förvirrad hela tiden. Det berodde nog också på att hästen jag red var tränad annorlunda jämfört med hästarna som jag red i Sverige är. Dessutom var lektionen ganska annorlunda, och läraren pratade ju på engelska, och det är en massor av häst- och ridtermer som jag inte kan på engelska. Vi värmde upp första delen av lektionen, och andra delen hoppade vi några hinder och sedan en bana. Det var ändå jätteroligt och jag har verkligen saknat att rida, men jag skulle inte säga att jag red bra alls, haha.

Hela den här långhelgen har varit så mysig och det har varit så skönt att inte behöva gå upp klockan halv sex varje morgon (förutom i fredags, men det var för en roligare sak än skolan så det var lugnt). Idag har jag spenderat större delen av dagen med en kompis, och imorgon tror jag att vi ska börja julpynta, är så taggad på julen, bara en månad kvar ju!

Likes

Comments

Cross country säsongen tog slut för några veckor sedan, men vi har ändå träffats allihopa några gånger efter senaste träningen, och vi ska faktiskt delta i en danstävling som hålls av skolan nästa fredag, så den har vi tränat till nästan varje dag efter skolan nu när vi inte har haft löpträning.

Jag har fått så många fina minnen med laget, och jag har fått några av mina närmsta vänner därifrån, så många roliga historier, skratt, bonding-questions, pastapartyn, tårar och pep talks som jag har delat med laget. Träningsupplägget har varit väldigt annorlunda jämfört med vad jag är van vid i Sverige, men det har ändå varit så kul! Tävlingarna är definitivt min favoritdel av hela säsongen, det är inte alltid det roligaste att gå upp klockan sex en lördagsmorgon, men det har varit värt det varenda gång eftersom att man får spendera hela dagen med laget!

I slutet av säsongen fick alla en annan person i laget som man skulle göra i ordning en låda till, med olika sorters godis, eller andra saker som personen tycker om (första bilden)

En tradition vi har är att vi har ett pastaparty hemma hos någon dagen innan varje tävling, vilket är en till två gånger i veckan. Det har väldigt mysigt, men herregud vad jag har blivit trött på pasta nu...

Förra tisdagen hade vi en middag där alla föräldrar också kom. Det var jättemysigt och vi åt jättegod mat, vår coach höll tal om alla seniorer och om hela säsongen, vilket var jättefint, och någon hade fixat ihop ett bildspel med en massor av bilder från säsongen.

I tisdags möttes vi igen och delade ut paper plate awards. Jag fick Reese's cups, för att jag enligt dem åt 20 stycken på en gång, vilket jag inte minns, men jag skulle inte bli förvånad om jag faktiskt gjorde det, haha.

Likes

Comments

När jag kom hit bodde det tre hundar och en katt här - Bandit, Cooper, Aiofie och Grant. Under tiden har vi också haft katter och hundar som har kommit och gått. Anledningen till det är att Becky och hennes kompis har ett företag där de tar emot övergivna hundar och katter och letar efter nya familjer som vill adoptera dem, under tiden som de letar efter en ny familj bor djuren antingen här eller hos Beckys kompis, det kan vara allt från någon dag till några veckor. Om ni minns mina första dagar här då vi åkte ner till Virginia för att lämna en hund där, det var en sådan "rescue dog". De djur som bor här och är våra egna var också från början rescues, som Becky och Shawn valde att adoptera.

Just nu har vi två kattungar här som är rescues, de är så himla söta och roliga att leka med, men de ska flytta om några dagar för de har fått en familj som ska adoptera dem.

För någon månad sen skaffade vi också en mus, vi hittade fyra bebismöss utomhus, det regnade så mycket och deras mamma var borta, så vi tyckte synd om dem och tog in dem för att annars skulle de troligen frysa ihjäl. Efter några dagar skulle vi släppa ut dem igen, men en av dem ville inte gå iväg, så den fick stanna kvar hos oss. Så nu har den fått en liten bur och vi har den som husdjur, hon heter Matilda :).

Det senaste tillskottet i familjen är kattungen Benny! Han var bara några veckor gammal när vi fick honom, och egentligen ska man inte ha en kattunge när den är så ung, men hans mamma hade lämnat honom. Första gången jag såg honom var det som att mitt hjärta smälte, han var så liten, och så söt. Vi matade honom med nappflaska den första veckan och han rörde sig knappt. Med tiden har han blivit mer och mer lekfull, och hundarna älskar honom och leker med honom hela tiden, Grant (katten) bryr sig inte så mycket om honom. Benny springer alltid efter en när man går iväg, och han vill alltid leka med ens händer och tar tag i ens fingrar och klättrar upp på en, och efter ett tag när han blir för trött av allt lekande brukar han somna på en. Just nu när jag skriver det här sitter han faktiskt i mitt knä och sover :). Dock kan han bli ganska "våldsam" när han leker, har rivmärken över hela händerna och han bits ganska mycket, men han är så gullig så det är värt det, och förhoppningsvis slutar han snart när vi säger till honom tillräckligt mycket.

Hundarna här är inte lika lekfulla, men de vill alltid lägga sig på en i någon jätteobekväm position när man sitter i soffan, men det är bara mysigt.

Aiofie, Bandit och Cooper, den stora katten är Grant, och den lilla är Benny

De två katterna som snart ska flytta | Den svarta hunden, Comet, hade vi i någon vecka, Bandit och Aiofie (våra) | Matilda

Likes

Comments

Skolan var inställd igår igen, först var jag lite irriterad men sen tyckte jag att det var väldigt skönt eftersom det var halloween! Planen var att jag skulle ut och göra bus eller godis med mina kompisar på kvällen, jag har inte gjort det på så många år, runt tio år sen sist tror jag, de flesta slutar ju när de är ganska unga i Sverige, men här fortsätter de flesta genom hela high school. Jag hade tänkt klä ut mig som Annabelle, dockan från skräckfilmen, och jag hade köpt en massor av saker till det, men när jag försökte sätta ihop allt blev det bara inte bra, så jag fick komma på med en ny plan. Som tur var hade Shawn en clownkostym som jag kunde låna. Så jag hade de kläderna, och så målade och sminkade jag mitt ansikte till en clown. Lena kom hit och vi gjorde oss i ordning här, sen åkte vi hem till Natalie och åt pizza med gänget som vi skulle ut med. Vi var ute i nästan tre timmar och gick till så många hus och promenerade så mycket, och flamsade också runt en hel del på vägen... Jag hade glömt hur roligt det var att göra bus eller godis, för jag hade verkligen så roligt, jag tror att mina kompisar bidrog ganska mycket till det dock, det hade inte alls varit lika roligt utan just dem! Efteråt gick vi hem till Natalie igen och bytte lite godis och hängde en stund. Det var synd att det var skola dagen efter för annars skulle vi ha kunnat sova över och kolla på film, men det var ändå en jättemysig och rolig kväll! Det var verkligen så mycket roligare att fira halloween här, för jag firar det inte riktigt i Sverige, men alla här har varit så taggade inför det här och det är en mycket större grej här!

Andra bilden: jag, Lena, Jessica, Natalie, Emma och Sierra

Vi fick så mycket godis.... Jag kommer inte äta något av det där för jag har redan godis som jag har fått tidigare som jag inte har ätit upp än, så jag ska dela ut det till mina kompisar och min värdfamilj

Likes

Comments

Igår och idag har det varit en jättestor storm här och det har ösregnat hela tiden. Det har också börjat bli kallare här, ända sedan jag kom hit fram till ungefär två veckor sedan har det varit 25-30 grader, nu är det runt 5-15. Det har varit så skönt, för jag har aldrig i mitt liv upplevt en så lång period av sån värme, i Sverige kan det vara så varmt i bara några dagar men sedan blir det kallt igen. Här har det varit två månader, varenda dag, de flesta dagarna har jag faktiskt tyckt att det har varit lite för varmt. Jag tycker att kylan kommer lagom nu till halloween och november och jag är så taggad till julen. Bland det bästa jag vet är att sitta inomhus med mjukiskläder och fluffiga strumpor, fluffiga filtar, doftljus, te, brasa, och kolla på en film, vilket jag har gjort de senaste dagarna eftersom det har varit så kallt ute.

I alla fall, igår och idag har det regnat sjukt mycket, strömmen har varit av i flera hus omkring oss hela dagen, träd har fallit och grenar och elledningar har fallit ner på vägarna. Jag visste inte att det var så illa imorse för att elen fungerade normalt och jag märkte ingenting annorlunda hos oss, så jag gick upp 5.30 som vanligt, och gjorde mig i ordning och gick ut för att vänta på bussen, men den kom aldrig, och jag fick panik och trodde att jag hade missat den, så jag smsade min kompis, och tydligen var skolan inställd idag. Så det var bara att gå in igen och jag hade hela dagen ledig och klockan var bara lite före sju. Jag har aldrig varit med om att skolan har ställts in innan, men det händer tydligen ganska ofta här. Oftast på vintern på grund av snöstormar, men den här regnstormen var tydligen ovanligt illa här. Det hände inte ens i min skola i Sverige förra året att den blev inställd den dagen då det snöade helt sjukt mycket och hälften av eleverna och lärarna inte ens kunde ta sig till tunnelbanan eller bussen på grund av all snö.

Det var väldigt passande att skolan var inställd just idag, för Shawns mamma har varit här under helgen och idag tog Shawn och Becky ledigt för att de skulle hitta på något att göra med henne. Så vi åkte till Yankee Candle i Massachusetts! Jag älskar doftljus och har velat åka dit länge, så jag blev jätteglad. Vi var där i ungefär två timmar, och herregud vad jag älskade det. Affären var så stor, och de hade så många olika typer av ljus i massor av olika rum. De hade även flera rum med olika juldekorationer, och andra dekorationer, och så sålde de en massor av andra roliga saker. Det var så mysigt där inne och alla olika dofter tog fram så många olika barndomsminnen hos mig. Alla juldekorationer gjorde också det och det fick mig att känna mig så mycket som hemma. Det kanske är svårt att förstå om man inte har varit där, och dessutom tycker nog inte de flesta att det är så speciellt där. Jag tror att det gjorde mig så glad eftersom jag blev påmind om så många olika saker, massor av olika barndomsminnen som jag associerar med olika dofter, och min familj, och varenda julafton. Det är väldigt intressant hur dofter kan ta fram så mycket känslor. Hur som helst är jag väldigt glad att skolan blev inställd idag och att vi åkte dit. Imorgon är det halloween och det ska också bli kul, och sen är det snart jul!!

Vad jag köpte, det röda ljuset doftade så gott att jag var tvungen att köpa två, jag sitter faktiskt just nu med det tänt när jag skriver detta och hela mitt rum doftar så underbart, och tofflorna var bara för söta så jag var tvungen att köpa dem också

Likes

Comments

I lördags var det äntligen homecoming dance! Vi gjorde oss i ordning hemma hos Danielle, vi började klockan två och vi skulle vara klara klockan sex, för då kom alla våra föräldrar för att fota oss. Trots att vi hade fyra timmar på oss blev det ändå sjukt stressigt sista timmen. Varför vet jag inte, men vi målade våra naglar, fixade håret och sminkade oss, så det var inte så mycket. Vi hade i alla fall väldigt kul när vi gjorde oss i ordning. :)

Lite före klockan sju åkte vi till skolan och väntade på att bli insläppta, och därefter togs det en massor av bilder för alla ville fotograferas med alla. Själva dansen var bara som ett vanligt skoldisko med en dj i gympasalen. Om jag ska vara helt ärlig var jag lite besviken, musiken var inte så bra, vilket gjorde att de flesta inte var så peppade och dansade, de flesta stod mest och pratade. Men det var ändå roligt att träffa alla kompisar och jag hade ändå hyfsat kul! En sak som jag trodde var en mycket större grej på homecoming dance är det där med King och Queen, i filmer är det alltid en så stor grej och det är typ höjdpunkten på hela kvällen. Men jag märkte inte ens när de blev valda, jag såg bara två personer med kronor på huvudena senare under kvällen och antog att det var de som blev valda.

Jag hade lite högre förväntningar på själva dansen, men att göra sig i ordning med mina kompisar var helt klart den roligaste delen!

Lena, jag, Anna, Samantha, Danielle och Avery | Shawn, jag och Becky | den högra bilden nedanför är med Lars

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Förra veckan hade vi Spirit Week i skolan. Syftet är att alla i skolan ska bli taggade och peppade, till vad är jag inte helt 100 på, men jag antar att det är inför homecoming game och dance. På fredagen hade vi även en pep rally där alla skulle bli ännu mer peppade. Varje dag var det ett speciellt tema som man skulle klä sig efter.

Måndag: pyjama day | Tisdag: twin day (vi hade ett meet samma dag, det är därför vi har löparkläder på oss på bilden)

Onsdag: tie diy | Torsdag: Crocs and socks

Fredag: Class color day (freshmen-gula, sophomores-vita, juniors-röda, seniors-blåa)

På fredagen var alla lektioner kortare eftersom vi hade pep rallyn då. Alla samlades helt enkelt i gympasalen och alla årskurser delade upp sig så att hela salen var uppdelad i fyra olika färger. Pep rallyn bestod av olika tävlingar mellan varje årskurs och uppvisning av danslaget och cheerleaderna, och varje årskurs, framför allt seniorerna, skrikandes på de andra årskurserna att de ska sitta ner (???). Jag tyckte att hela pep rallyn var ganska märklig och jag förstod aldrig riktigt vad som hände, helt plötsligt kunde alla seniorer bara börja springa ner och börja hoppa på golvet, dessutom var det en massor av ramsor som vi skulle sjunga som jag såklart inte hade någon aning om hur de gick. Vad som i alla fall var kul var att vi seniorer vann tävlingarna! Jag var inte så jätteengagerad eftersom att jag var så förvirrad hela tiden, men det var en kul upplevelse ändå!

Efter skolan hade vi träning som vanligt, efter den gick jag hem till några kompisar och därefter gick vi till homecoming game (amerikansk fotboll). Jag hade ganska ont i magen, så jag var inte så jätteengagerad då heller men jag hängde istället med mina kompisar och det var mysigt det med!

Hela veckan var ganska rolig, vissa gick verkligen all in och klädde ut sig i de konstigaste kostymerna jag sett, men det var ändå en del som inte gjorde något alls vilket. Jag beställde faktiskt ett par Crocs endast för Crocs and Socks Day och jag kommer troligen aldrig använda dem igen, men jag försökte i alla fall, haha. Men det kändes som att det var en bra stämning i skolan hela den veckan, alla var glada och peppade hela tiden!

Likes

Comments

Hej! Jag är ledsen att jag inte har uppdaterat på ett tag, jag har haft så himla mycket att göra på senaste tiden. Förra helgen åkte jag med Lenas värdfamilj till DC och Baltimore, Maryland. Vi åkte ner till Maryland torsdag kväll och bodde på ett hotell över natten. Vi hann inte med så jättemycket i Baltimore, vi åkte på en båttur och stannade på några ställen och gick runt bland husen. Vi stannade bland annat och provade klänningar i en klädaffär inför homecoming dance. Jag hade redan hittat en klänning men jag ville se om jag kunde hitta en finare, men allihopa var såg bara konstiga ut när vi provade dem, så det blev inget köp där. Vi köpte även hemmagjord glass, valde mina favoritsmaker, choklad och jordnötssmör! En sak jag har märkt här är att när man köper kulglass är att den så mycket billigare här än i Sverige, i en "small cup" får man oftast två kulor där varje kula är nästan samma storlek som två kulor är här i Sverige. I alla fall, till lunch åt vi på Bubba Gump Shrimp Co.!! Forrest Gump är verkligen en av mina favoritfilmer och jag har så länge velat äta där. Maten var jättegod, trots att det var lite väl mycket friterat, och servitören var jätterolig och pratade en massor om Forrest Gump.

Senare på dagen åkte vi vidare till DC. Vi hyrde ett hus nära centrala DC, vilket var skönt eftersom vi då hade gångavstånd till allting. Samma kväll som vi kom dit åkte vi på en "trolley tour" genom DC och såg många kända monument och gjorde även några stopp där vi kunde gå runt och fotografera. Det var väldigt mysigt, men min mobil dog efter bara några minuter eftersom att jag hade glömt att ladda den, och bussturen var tre timmar... Så bilderna från denna tur är alla av Lena och hennes värdföräldrar. Till middag samma kväll mötte vi upp Lenas värdmamammas brorson och hans fru och åt på Union Market. Där fanns ett jättestort utbud av mat från alla olika platser i världen. Jag köpte koreansk tacos, och till efterrätt köpte vi glass igen.

På lördag morgon gick vi till The Capitol. Vi gick en guidad tur och gick även till The Library of Congress. Det var några rum som var väldigt häftiga och jag lärde mig så mycket av turen. Det enda negativa var att jag hade på mig helt nya skor den dagen, och jag fick så mycket skavsår av skorna, vilket inte var optimalt eftersom vi promenerade så mycket. Därefter gick vi på ett konstmuseum och till lunch åt vi pizza. Vi gick även till Arlington National Cemetery. Vi såg en kort ceremoni där de hedrade alla okända som dog, alltså alla som de inte kunde identifiera kropparna till, och även de som försvann och som de aldrig hörde av igen. Det var väldigt speciellt och känslosamt att promenera där och se ceremonin. Jag blev också smått chockad över hur många gravstenar det var, de tog liksom aldrig slut, vilket också var väldigt sorgligt. På kvällen gick vi hem till familjen vi mötte dagen innan och åt middag hemma hos dem. De hade grillat jättegod mat och gjort pumpapaj till efterätt, så gott!

På söndagen hann vi inte med så mycket heller. Vi åkte kajak och kollade i souveniraffärer. Jag och Lena åkte i en dubbelkajak, vi ville testa det för ingen av oss hade gjort det innan. Det gick faktiskt förvånansvärt bra! Vi båda förväntade oss att vi skulle missförstå varandra hela tiden och falla i vattnet flera gånger, men vi klarade oss från det! Därefter åt vi en snabb lunch och kollade på lite souvenirer och sen åkte vi hem till Connecticut igen.

Baltimore, Maryland: Båtturen | Bubba Gump Shrimp Co.

Washington DC: Union Market | Trolley tour på kvällen

The Capitol | Library of Congress | Artmuseeum

Arlington National Cemetery | Lenas värdföräldar, jag, Lena, Lenas värdmammas brorson och deras son

Kajaktur i DC

Likes

Comments

Igår var en väldigt känslosam kväll. Vi sprang vårt sista home meet, det vill säga sista hemmatävlingen med sista gången vi springer just den rundan som vi springer på varje home meet. Det var en väldigt känslosam stämning eftersom flera av seniorerna har varit med i laget i alla fyra år som de har gått i high school, och det här var alltså sista gången. Som sagt har vi en till tävling nästa vecka, men det är en bortatävling, så det var därför just den här tävlingen var så speciell.

Alla som inte är seniors, alltså freshmen, sophomores och juniors, hade ordnat jättegulliga överraskningar till alla seniors. De hade gjort stora affischer med bilder på oss och olika citat som var inspirerande eller något internt skämt. Vi fick även en korg med olika roliga saker som alla i laget hade gjort i ordning åt oss. Sedan höll de ett tal för varje person och sa så fina saker. Jag blev så otroligt glad för allt och talet om mig fick mig både att skratta och bli väldigt känslosam. Jag är så tacksam att jag har mött så fina människor i laget och jag är så ledsen att säsongen snart är över och att jag inte kommer att få träffa dem varje dag och prata om hur jobbig skoldagen var och hur irriterade vi är på lärarna, eller skratta åt helt meningslösa saker, eller när de försöker lära sig svenska men totalt misslyckas och ingen av oss kan sluta skratta åt hur kul det låter. Den som skrev talet och höll det för mig var min kompis Emma. Det är lite roligt för hennes mamma blev bästa kompis med en svensk utbytesstudent när hon var i vår ålder, och de har träffats varje år sedan dess, och den svenska familjen bor ganska nära mig i Stockholm faktiskt. Men jag blev så otroligt tacksam och glad för allt de hade fixat, det betydde så mycket för mig. Det var också väldigt kul att höra alla andras tal om de andra seniorerna, alla var väldigt känslosamma och glada och ledsna på samma gång.

Därefter hade vi ett tailgate party, eller ett knytkalas. Alla hade med sig olika sorters mat, som pastasallad, pizza, grillad kyckling, potatisgratäng, mackor, brownies, chocolate chip cookies och fruktsallad. Det var jättemysigt att sitta och äta och prata med alla, och dessutom pågick det en fotbollsmatch som vi halvt tittade på. Hela kvällen var bara fylld med glädje, sorg, tacksamhet och en massor av andra känslor. Jag är glad att vi har en tävling kvar och att vi kommer att fortsätta träna i några veckor till, för denna kväll fick mig verkligen att inse hur mycket laget betyder för mig och hur mycket jag uppskattar det.

Vad som gjorde denna dag ännu mer speciell var att det var två månader sedan jag kom hit. Det känns så konstigt att jag redan har gjort 1/5 av mitt år här, och jag känner redan hur svårt det kommer att vara att säga hejdå till alla fina människor jag har träffat här. Blev också extra känslosam igår för jag fick ett paket får min familj i Sverige med en massor av svenskt godis. Jag blev jätteglad för det men blev också påmind om hur mycket jag saknar min familj och mina vänner i Sverige (och all svensk mat och choklad). Jag tror att allt som hände igår fick mig att verkligen inse att jag faktiskt är här och har fått uppleva så mycket och fått så underbara vänner, och jag är så glad att jag åkte iväg på det här utbytesåret och att jag hamnade precis där jag hamnade.

Likes

Comments

Denna helg är den första helgen som jag äntligen kan ta det hyfsat lugnt. Ända sedan skolan började har jag haft fullt upp varje helg och varje dag efter skolan. Vi har långhelg denna helg och på onsdag har jag inga lektioner före lunch, vilket innebär att jag har fyra och en halv dag helg. Sedan går jag i skolan halva onsdagen, och på torsdag kväll åker jag till Washington DC med Lena (från Österrike) och hennes värdfamilj. Vi stannar där till på söndag, så jag får ytterligare en långhelg nästa helg också. Veckan efter är det Spirit week, vilket är samma vecka som det är homecoming. Alla i skolan pratar jättemycket om den veckan och alla roliga saker som ska hända, bland annat har de dress up days varje dag med olika teman. Exempelvis är det Twin Day och Crocs and Socks Day. Vad som också är så skönt med denna helg är att jag inte har något plugg alls. Jag hade prov i anatomi och historia i fredags, och i engelskan och pianot har jag inte riktigt någonting att plugga till och vi fick inga läxor. Alla kurser går för övrigt bra, är fortfarande lika trött på alla onödiga läxor.

Cross countryn går rätt så bra. Jag har dock fått mycket sämre tider på 5k än vad jag brukar, vilket är lite tråkigt. Jag tror att det beror på att vi tränar så mycket och att jag aldrig riktigt får en chans att vila och återhämta mig, och dessutom har jag hela tiden ont någonstans i benen eller fötterna. Men säsongen slutar om två veckor ungefär och därefter har vi paus i några veckor innan vintersporterna börjar. Vi har ett meet och en invite till innan säsongen tar slut, och på tisdag efter vårt sista meet ska vi ha ett slags knytkalas till middag.

I förrgår hade jag en invite med cross countryn. Skillnaden på invite och meet är att på meets möter man bara en eller två andra skolor, medan på invites möter man många fler, och det är mer likt ett riktigt lopp med många fler människor. Jag tycker att invites är mycket roligare för det är en mycket större grej och det är fler människor där och stämningen är mycket roligare och mer speciell. Det gick helt okej i förrgår, jag är inte riktigt nöjd med mina tider eftersom jag sprang mycket snabbare för några månader sedan, men jag har fått bra placeringar så det är ändå roligt! Rundan igår var också ganska jobbig med väldigt många uppförsbackar, i princip alla hatar den rundan, men vädret var inte lika varmt som det har varit tidigare i alla fall!

För två veckor sen hade vi också en invite, det var i Rhode Island. Rundan där var så underbar, på ett ställe kunde man se lite av havet, och det var människor överallt som stod och hejade, och den var inte särskilt kuperad, så hela loppet bara flöt på. Jag fick en helt okej tid men jag fick en jättebra placering där också! Vi i JV kom också på första plats alla skolor, vilket var ännu roligare! Efter vi hade sprungit gick vi ner till stranden och badade eller doppade oss och tog en massor av bilder!

Igår var en lugn och skön dag. Jag fick äntligen sova ut för första gången på vad känns som evigheter. Vi åkte och handlade mat (vilket jag faktiskt tycker är väldigt roligt), och sen åkte vi till någon elektronikaffär och jag köpte ett par hörlurar. Därefter hann jag kolla på två filmer, jag har kollat på så många skräckfilmer sen jag kom hit. De har så stora tv:ar här med jättebra ljudsystem, så det känns ganska likt som att se film på bio, vilket gör skräckfilmerna ännu bättre. Till middag kom Beckys pappa och styvmamma över. De är alltid så roliga att träffa för Beckys pappa har alltid så mycket intressant att berätta, och dessutom åt vi en helt underbar chokladtårta till efterrätt.

Hoppas alla ni har det bra! Hörde att det har varit under tio grader i Stockholm, förra veckan var det 31 grader här och denna vecka har det varit runt 24 grader :).

Efter inviten i Rhode Island

Inviten i helgen i Manchester: Jag i målspurten | Luka, Riley, Taylor och jag

Likes

Comments

Hej! Jag har haft så fullt upp sen skolan började, varenda vardag har jag fullt upp med skolan, träning och läxor efter skolan eller andra saker vi gör. De senaste helgerna har jag också gjort saker hela tiden. Jag har varit på två hemmamatcher i amerikansk fotboll. Lars spelar amerikansk fotboll här, men han har än så länge bara spelat i JV laget eftersom sporten är ny för honom, men det går väldigt bra för honom så han kommer troligtvis flyttas upp till varsitylaget. Han har varit på de senaste varsitymatcherna och har typ varit reserv ifall någon blir skadad, men förhoppningsvis kan han börja spela hela matcherna snart. Det är faktiskt mysigt att gå på matcherna, de har varit på fredagskvällar och jag har gått med mina några av mina kompisar och det är roligt att få träffa alla från skolan på en lite mer avslappnad plats (även om det är precis vid skolan).

Förra helgen bodde jag och Lars hos Beckys pappa och styvmamma, för Becky och Shawn hade sedan länge planerat att åka till England. Men det var mysigt att bo hos dem och de var jätteroliga och hade mycket att prata om. Vi åt jättegod middag på en restaurang och gick på Connecticut Science Center i Hartford. Museet var nog riktat mot yngre barn men det var roligt ändå och de hade en del om rymden vilket var intressant att kolla på. Beckys pappa kan väldigt mycket om rymden och känner flera som har jobbat med rymdrelaterade grejer, så han pratade på jättemycket, vilket var kul eftersom jag också är väldigt rymdintresserad. Så hela helgen var väldigt mysig, dock har de tre hundar som nästan aldrig slutade skälla även om man sa till dem, vilket var lite störande. Men de var så söta och vi spenderade inte så jättemycket tid i huset så det var lugnt ändå.

Nu senaste helgen hade vi en träff med AFS. Vi var i Goshen (CT), och bodde på ett pojkscoutläger. Lägret var ganska kul, det var jättekul att få träffa alla igen, det var samma människor som vi bodde med första natten här i USA, plus några som kom några veckor senare. Det var två andra svenskar där, den ena, Lovisa, gick i min parallellklass i min skola i Sverige, och den andra killen, Topias, har jag tydligen träffat några gånger i Sverige.. Han går i Kungstensgymnasiet, vilket ligger jättenära min skola, Norra Real. Det var jättekul att träffa dem inte bara eftersom de är svenskar, utan för att jag också har träffat dem tidigare och har gemensamma kompisar med dem och så. Egentligen fick vi inte prata svenska, men det var väldigt svårt att inte göra det ifall det bara var vi som pratade. Det var så skönt att prata svenska och kunna använda alla ord och uttryck som man brukar. Under lägret körde vi lite aktiviteter, spelade fotboll, hade en lägereld och grillade s’mores på kvällen. Vi sov på golvet i bara sovsäckar allihopa i samma rum, vilket var ganska svårt att somna i, men jag var så trött så det gick ganska bra ändå. Dagen efter gjorde vi lite andra aktiviteter, och på eftermiddagen kom våra värdfamiljer och tittade på presentationer vi gjorde om våra hemländer. Jag gjorde med Lovisa (svensken i min skola), och en tjej från Norge, Martina, för hon hade ingen att vara med för hon var den enda från Norge där, och Sverige och Norge är ganska lika varandra. Den andra svenska killen, Topias, är egentligen finsk så han jobbade med en finsk tjej för annars skulle hon också vara ensam. Presenationen gick väl bra, den var ganska oförberedd, men alla verkade ändå tycka att det var kul för de fick se oss dansa och sjunga ”små grodorna” runt Martina som agerade midsommarstång.

Samantha, Danielle och jag efter matchen | Grillade s'mores på lägret | Promenad ner till sjön | Martina, jag och Lovisa håller vår presentation

Likes

Comments

Hej allihopa! Hoppas allt är bra med er. Själv mår jag bra, förutom att jag har varit lite förkyld de senaste dagarna. Jag är i princip aldrig förkyld, men nästan alla är förkylda i vår skola så jag åkte på det också. Dock är det ingen stor förkylning och den börjar bli bättre. Nu har jag gått i skolan här i nästan en månad, och här är några saker jag har tänkt på som är lite annorlunda jämfört med svenska skolan!

- Tiderna är ganska annorlunda med schemat. Schemat här ser likadant ut varje dag, vi börjar 7.15, slutar 13.43, har sex minuter rast mellan varje lektion, och 25 minuter lång lunch. Efter varje dag har jag träning 14.15 och den slutar runt 16.45. Det är skönt att varje dag ser likadan ut, för då vet man vad man kan förvänta sig inför varje dag och jag kommer lättare in i rutiner och så. Å andra sidan är det lite tråkigt för det blir lite enformigt och jag saknar att jag vissa dagar i skolan hemma kunde sova halva dagen för att vi börjar sent, eller sluta precis vid lunch och kunna hitta på något med kompisar efter skolan. Jag tycker också att det är lite jobbigt att schemat är så "ihoptryckt". Lektionerna är lite för långa, och man hinner inte göra någonting under rasterna för att man måste skynda till skåpet och sen till nästa lektion. Luncherna är också alldeles för korta. Jag äter väldigt långsamt och hemma sitter jag under hela timmen och äter, här måste jag alltid stressa och hinner aldrig riktigt äta upp. Men å andra sidan är det skönt, för om rasterna skulle vara längre och om lunchen skulle vara längre skulle vi sluta mycket senare.

- Det finns en dress code på skolan, men ingen följer den riktigt, den säger egentligen bara att man inte får ha för korta shorts och inte för urringat osv. Det är en väldigt stor blandning i vad folk har på sig, vissa har på sig mjukiskläder varje dag, vissa träningskläder, och vissa klär upp sig ganska mycket. Vi har också dress upp days inför varje match/meet (alla sporter har det). Det är olika teman varje gång och man ska klä sig efter det temat samma dag. De olika teman vi har haft är exempelvis beach day, tie dye (typ en massor av olika färger) och Amerikanska flaggan. Det är en kul grej för varje dag ser man vissa med pyjamas eller en jätteöverdriven outfit. 

- Läxor. Här får vi läxor i princip varje dag. Det är jobbigt för de ska oftast lämnas in dagen efter, vilket gör det väldigt svårt för en att planera ens vecka. I skolan i Sverige krävs det dock mycket mer plugg inför proven, men jag föredrar det, för då fokuserar man på att faktiskt lära sig sakerna, medan med läxor vill jag bara göra dem så fort som möjligt så att jag blir av med dem, vilket gör att jag inte riktigt fokuserar på samma sätt som när jag pluggar inför något viktigare. För övrigt är skolan ganska mycket lättare här, hittills. Som sagt har jag bara gått en månad och det kommer säkert bli svårare längre in i terminen. Men jag har märkt att vi fördjupar oss inte på samma sätt som vi gör i saker i Sverige. Jag tror att vi går igenom många fler saker här, men vi gör mer av en överblick på allting bara, och går aldrig riktigt in på detaljer på samma sätt som vi gör i Sverige. 

Jag har fler saker jag har tänkt på men för att det inte skulle bli ett för långt inlägg så skriver jag om dem någon annan gång. Hoppas att det var intressant i alla fall. Kram på er<3

Likes

Comments

Fairs (marknad, mässa, vet inte vad den direkta översättningen är) är en ganska stor grej här. De senaste veckorna har det varit ett ämne väldigt många i skolan har pratat om. Det är nu på hösten som alla fairs kommer hit och de flesta går på någon eller några av dem. Den som de flesta pratar om är The Big E, vilket ligger i Massachusetts. Den är jättestor och det finns massor av olika saker att göra där. För tre veckor sen åkte vi till The Woodstock Fair, vilket ligger här i Connecticut. Jag tyckte den var jättemysig och alldeles lagom. Vi åkte en del karuseller, kollade på alla djur som var utställda, åt god mat och kollade på alla roliga saker som folk sålde. Jag tyckte om den för den var inte för stor eller för liten, och det fanns mycket roliga saker där att titta på och göra.

I fredags sov jag över hos Lena, vilket är utbytesstudenten från Österrike, och i lördags morgon åkte vi till The Big E med hennes värdfamilj. Denna var myckeeettt större än Woodstock. Den hade många fler karuseller, större utställningar och scener och sånt. De hade även små hus för varje stat i New England. I varje hus fanns allt som den staten är känd för. Connecticut är inte känd för så mycket, haha, men godiset pez är tydligen härifrån, det fanns även en del goda ostar. Till lunch köpte vi en bakad potatis med ost, gräddfil och gräslök i Maine-huset. Det var nog den godaste bakade potatisen jag har ätit faktiskt. Vi åt även friterade oreos, jättegod fudge, äppelciderdonut, vilket tydligen är väldigt känt här, och någon slags bakelse som också var supergod. Maten man äter på såna där fairs är inte den hälsosammaste, men jag ville testa så mycket som möjligt när jag ändå var där! Vi gick också runt i en slags marknad där folk sålde en massor av konstiga saker och även bra saker, köpte faktiskt ett par örhängen där, det fanns även massor av massagestationer och en kille som målade av folk. Jag tyckte denna fair också var jätterolig, Woodstock var lite mysigare, men den här hade många fler saker att se!

Woodstock - Testade friterade oreos för första gången (supergott!!) och vi köpte den där muggen för då fick man fylla på med dricka hur många gånger man ville under hela dagen.

The Big E - Den mittersta övre bilden är den bakade potatisen framför Maine-huset. | De friterade allt möjligt där, grönsaker, jelly beans, smör, deg och glass.

Likes

Comments

Hej på er! Jag tränar ju cross country i skollaget, vilket är terränglöpning och långdistans. Det är jättekul och det var ett ganska självklart val att välja cross country eftersom jag tränar det hemma I Sverige. Vi tränar fem-sex gånger i veckan och kommer ha ett eller två meet (tävlingar) i veckan. Allt går bra, förutom att jag har ganska ont i mina benhinnor, vilket jag har haft sen i vintras, men det har blivit lite värre nu, antagligen för att vi springer mer på asfalt än vad jag är van vid. Men bara jag har kompressionsstrumpor och tigerbalsam på benen så känns det lite bättre, och jag ska försöka springa i skogen på långdistanspassen, för det är några andra som också har lite problem med att springa på vägar. Idag skulle vi springa i 50 minuter, vilket är ganska länge att bara springa på asfalt, så jag och tre tjejer i laget sprang i skogen istället, vilket var så mycket skönare.

Vi har haft tre meet än så länge. Det första var bara ett träningsmeet, så vi mötte bara en annan skola och sprang tre km på banan. I lördags var det ett invitational, vilket är mycket större än ett vanligt meet, vi mötte alltså många fler än bara en skola, som vi annars gör på vanliga meet. Loppet var fem km, och det var så sjukt varmt, runt 30 grader, och banan var ganska tuff med många uppförsbackar, så jag fick inte en jättebra tid. Men det var ändå ett jättekul första "riktiga" meet! Alla var så glada och taggade och jag tycker jättemycket om mitt lag! Dessutom vann vi i varsitylaget första pris för "small school"!!

Igår hade vi ett meet i Wickham i Manchester. Det var också fem km (vilket i princip alla våra meet kommer att vara). Det gick inte jättebra för mig eftersom jag sprang åt fel håll och fick springa en massa extra och förlorade tid på grund av det. Under banans gång är det inte alltid så bra utmarkerat vilket håll man ska springa åt, så det är väldigt lätt att springa fel... Jag hade några framför mig den första delen av loppet, så jag följde bara efter dem, men sen försvann de, och jag hade ingen framför mig under ett litet parti i skogen. Där kunde man springa åt två olika håll, och det ena hade lite orangea markeringar, så jag sprang dit, eftersom det var orangea markeringar på andra ställen runt banans gång. Efter ett tag insåg jag att de som var bakom mig innan, inte var det längre, så jag fick vända om och springa åt det andra hållet. Jag förlorade säkert runt två minuter på det, vilket var lite tråkigt, haha. Men jag fick bara öka farten och ta mig till målgången. Bortsett från att jag var förvirrad under hela loppet och inte hade någon aning om var jag skulle, var det ett kul lopp med väldigt fint landskap. Dock var det lika varmt igår som i lördags, vilket är liiite för varmt att springa i. Men jag ser jättemycket fram emot alla kommande meet och hoppas att det inte är lika varmt och att jag inte springer vilse!

I lördags, varsitylaget, jag är den med blåa strumpor

Likes

Comments

Hejhej! Nu har jag gått de tre första dagarna i skolan. Allt känns bra, jag är bara så himla trött. Vi börjar 7.15 och vi åker skolbuss, så jag måste gå upp 5.30 på morgonen. Sen slutar vi 13.43, vilket är skönt, men sen har vi träning fram till klockan fem. Och jag fick en massa läxor i varje ämne varje dag, vilket tog en del tid på kvällarna. Jag blir extra trött också av alla nya intryck och allt jag måste tänka på. Rasterna mellan varje lektion är bara sex minuter också, så jag hinner inte pausa något under skoldagen heller. Jag har bara gått runt och varit förvirrad och försökt att åtminstone komma ihåg vad läxorna är. Vissa lärare var lite oklara med det, vilket var lite jobbigt eftersom de kollade dagen eftersom om man har gjort läxan, och läxorna är en del av betyget. Men jag tror att jag kommer att vänja mig och komma in i det ganska fort.

I tisdags var det en orientation och något välkomnande för alla freshmen, men eftersom vi utbytesstudenter också var nya, gick vi på den också. Vi är totalt fem utbytesstudenter på skolan, jag, Lars, och tre tjejer från Rumänien, Österrike och Italien. Vi välkomnades i gympasalen och där körde vi lite lekar och därefter gick vi en runtur genom hela skolan. Jag fick inte direkt någon bättre koll på hur allt var uppbyggt och var alla mina lektioner låg. Jag har fortfarande ganska dålig koll, skolan är så stor och allt ser likadant ut, så jag råkar alltid gå något extra varv runt alla korridorer inför varje lektion. Men det var kul att träffa de andra utbytesstudenterna och jag kände igen några freshmen från mitt cross country lag! Därefter hade jag träning med cross countryn, vi sprang en runda på runt nio km, och det gick bra!

I onsdags var första skoldagen. Jag hade engelska, matte, amerikansk historia och anatomi & fysiologi. Dagarna ser likadana ut varje dag, så jag kommer bara läsa de ämnena denna termin, och så byter vi nästa termin. Dock hopade jag av mattekursen igår av lite olika anledningar. Främst för att jag kände att det blev lite för mycket med att bara läsa ”svåra” ämnen eftersom vi redan har fått en massa läxor i varje ämne som tar ett tag att göra. Och jag kände att jag inte vill lägga all min tid här på att plugga. Egentligen är matte mitt favoritämne, men lektionerna här var inte lika roliga. Dessutom var själva matten ganska lätt, jag läste den förra året, men läraren lärde ut på ett så annorlunda sätt än vad jag är van vid och jag blev bara förvirrad. Så jag pratade med counselorn och vi kom fram till att det kanske är bäst om jag byter matten mot något annat som inte kräver så mycket tid utanför skolan. Det fanns bara fyra andra kurser som inte var fulla, piano var en av dem, och piano är ju roligt, så då bytte jag till det!

Jag är nöjd med de andra kurserna. Jag är jätteglad över historien, eftersom det är ett ämne som jag har haft lite svårt med innan, men min lärare verkar så himla bra. Han är jättesnäll och rolig och förstående och sprider bara en massa energi till alla i klassen. Jag längtar faktiskt mest till historielektionerna av alla lektioner. Dessutom har vi lunch under den lektionen, och det är några tjejer i den klassen som är jättegulliga som jag har ätit med nu varje dag och pratat mycket med!

Engelskan och anatomin är också roliga. Lärarna där verkar väldigt bra också. Det är bara lite svårt med anatomin, eftersom det är så många nya ord som jag inte har hört förut. Vi har hittills inte hunnit med så mycket, vi har pratat om alla organsystem och skillnaden på anatomi och fysiologi och så. Senare under terminen ska vi dissikera, vilket ska bli intressant men ändå lite obehaglig, haha.

Såhär ser mitt schema ut! Den övre raden är denna termin och den nedre raden är nästa termin. :)

Igår hade vi ett träningsmeet på cross countryn. Vi sprang tre km på banan och min tid var två minuter bättre än för en vecka sen. Men det berodde nog bara på att jag inte riktigt gjorde mitt bästa första gången. Men det är ändå kul att få en bättre tid! Jag vet inte riktigt hur vi låg till som lag jämfört med de vi tävlade mot, vi var typ 15 personer mer än dem, men eftersom det inte var en riktig tävling spelar det inte riktigt någon roll.

För övrigt är jag nöjd med allt och allt känns bra hittills, jag hoppas bara att pianokursen också blir bra. Vi har ingen skola på måndag så jag börjar den på tisdag. En del har varit intresserade av att jag är utbytesstudent och kommer från ett annat land, men inte så många som jag trodde. Men jag har ändå träffat en del som är hur gulliga och snälla som helst! Det känns väldigt ovant att plugga också, eftersom jag har haft lov i elva veckor, men jag kommer nog in i det ganska fort. Idag sov jag typ tio timmar, vilket var så skönt. Jag har varit helt slut varje dag dessa tre skoldagar. Förresten är jag en senior, vilket är så kul, för då får jag göra många fler saker och åka på utflykter och så!

Nu ska vi snart åka till en karneval, hoppas alla ni har det bra! Kram

Likes

Comments