Igår var en väldigt känslosam kväll. Vi sprang vårt sista home meet, det vill säga sista hemmatävlingen med sista gången vi springer just den rundan som vi springer på varje home meet. Det var en väldigt känslosam stämning eftersom flera av seniorerna har varit med i laget i alla fyra år som de har gått i high school, och det här var alltså sista gången. Som sagt har vi en till tävling nästa vecka, men det är en bortatävling, så det var därför just den här tävlingen var så speciell.

Alla som inte är seniors, alltså freshmen, sophomores och juniors, hade ordnat jättegulliga överraskningar till alla seniors. De hade gjort stora affischer med bilder på oss och olika citat som var inspirerande eller något internt skämt. Vi fick även en korg med olika roliga saker som alla i laget hade gjort i ordning åt oss. Sedan höll de ett tal för varje person och sa så fina saker. Jag blev så otroligt glad för allt och talet om mig fick mig både att skratta och bli väldigt känslosam. Jag är så tacksam att jag har mött så fina människor i laget och jag är så ledsen att säsongen snart är över och att jag inte kommer att få träffa dem varje dag och prata om hur jobbig skoldagen var och hur irriterade vi är på lärarna, eller skratta åt helt meningslösa saker, eller när de försöker lära sig svenska men totalt misslyckas och ingen av oss kan sluta skratta åt hur kul det låter. Den som skrev talet och höll det för mig var min kompis Emma. Det är lite roligt för hennes mamma blev bästa kompis med en svensk utbytesstudent när hon var i vår ålder, och de har träffats varje år sedan dess, och den svenska familjen bor ganska nära mig i Stockholm faktiskt. Men jag blev så otroligt tacksam och glad för allt de hade fixat, det betydde så mycket för mig. Det var också väldigt kul att höra alla andras tal om de andra seniorerna, alla var väldigt känslosamma och glada och ledsna på samma gång.

Därefter hade vi ett tailgate party, eller ett knytkalas. Alla hade med sig olika sorters mat, som pastasallad, pizza, grillad kyckling, potatisgratäng, mackor, brownies, chocolate chip cookies och fruktsallad. Det var jättemysigt att sitta och äta och prata med alla, och dessutom pågick det en fotbollsmatch som vi halvt tittade på. Hela kvällen var bara fylld med glädje, sorg, tacksamhet och en massor av andra känslor. Jag är glad att vi har en tävling kvar och att vi kommer att fortsätta träna i några veckor till, för denna kväll fick mig verkligen att inse hur mycket laget betyder för mig och hur mycket jag uppskattar det.

Vad som gjorde denna dag ännu mer speciell var att det var två månader sedan jag kom hit. Det känns så konstigt att jag redan har gjort 1/5 av mitt år här, och jag känner redan hur svårt det kommer att vara att säga hejdå till alla fina människor jag har träffat här. Blev också extra känslosam igår för jag fick ett paket får min familj i Sverige med en massor av svenskt godis. Jag blev jätteglad för det men blev också påmind om hur mycket jag saknar min familj och mina vänner i Sverige (och all svensk mat och choklad). Jag tror att allt som hände igår fick mig att verkligen inse att jag faktiskt är här och har fått uppleva så mycket och fått så underbara vänner, och jag är så glad att jag åkte iväg på det här utbytesåret och att jag hamnade precis där jag hamnade.

Emma håller sitt tal för mig

Jag och Emma | Sierra och jag

Maaaat

Hela laget | Alexia, Lena, jag och Emma

Laura, jag och Emma | Seniorerna

Alexia och jag i målspurten | Alla fina presenter jag fick igår. Godiset i vänstra hörnet är det jag fick från min familj i Sverige

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna helg är den första helgen som jag äntligen kan ta det hyfsat lugnt. Ända sedan skolan började har jag haft fullt upp varje helg och varje dag efter skolan. Vi har långhelg denna helg och på onsdag har jag inga lektioner före lunch, vilket innebär att jag har fyra och en halv dag helg. Sedan går jag i skolan halva onsdagen, och på torsdag kväll åker jag till Washington DC med Lena (från Österrike) och hennes värdfamilj. Vi stannar där till på söndag, så jag får ytterligare en långhelg nästa helg också. Veckan efter är det Spirit week, vilket är samma vecka som det är homecoming. Alla i skolan pratar jättemycket om den veckan och alla roliga saker som ska hända, bland annat har de dress up days varje dag med olika teman. Exempelvis är det Twin Day och Crocs and Socks Day. Vad som också är så skönt med denna helg är att jag inte har något plugg alls. Jag hade prov i anatomi och historia i fredags, och i engelskan och pianot har jag inte riktigt någonting att plugga till och vi fick inga läxor. Alla kurser går för övrigt bra, är fortfarande lika trött på alla onödiga läxor.

Cross countryn går rätt så bra. Jag har dock fått mycket sämre tider på 5k än vad jag brukar, vilket är lite tråkigt. Jag tror att det beror på att vi tränar så mycket och att jag aldrig riktigt får en chans att vila och återhämta mig, och dessutom har jag hela tiden ont någonstans i benen eller fötterna. Men säsongen slutar om två veckor ungefär och därefter har vi paus i några veckor innan vintersporterna börjar. Vi har ett meet och en invite till innan säsongen tar slut, och på tisdag efter vårt sista meet ska vi ha ett slags knytkalas till middag.

I förrgår hade jag en invite med cross countryn. Skillnaden på invite och meet är att på meets möter man bara en eller två andra skolor, medan på invites möter man många fler, och det är mer likt ett riktigt lopp med många fler människor. Jag tycker att invites är mycket roligare för det är en mycket större grej och det är fler människor där och stämningen är mycket roligare och mer speciell. Det gick helt okej i förrgår, jag är inte riktigt nöjd med mina tider eftersom jag sprang mycket snabbare för några månader sedan, men jag har fått bra placeringar så det är ändå roligt! Rundan igår var också ganska jobbig med väldigt många uppförsbackar, i princip alla hatar den rundan, men vädret var inte lika varmt som det har varit tidigare i alla fall!

För två veckor sen hade vi också en invite, det var i Rhode Island. Rundan där var så underbar, på ett ställe kunde man se lite av havet, och det var människor överallt som stod och hejade, och den var inte särskilt kuperad, så hela loppet bara flöt på. Jag fick en helt okej tid men jag fick en jättebra placering där också! Vi i JV kom också på första plats alla skolor, vilket var ännu roligare! Efter vi hade sprungit gick vi ner till stranden och badade eller doppade oss och tog en massor av bilder!

Igår var en lugn och skön dag. Jag fick äntligen sova ut för första gången på vad känns som evigheter. Vi åkte och handlade mat (vilket jag faktiskt tycker är väldigt roligt), och sen åkte vi till någon elektronikaffär och jag köpte ett par hörlurar. Därefter hann jag kolla på två filmer, jag har kollat på så många skräckfilmer sen jag kom hit. De har så stora tv:ar här med jättebra ljudsystem, så det känns ganska likt som att se film på bio, vilket gör skräckfilmerna ännu bättre. Till middag kom Beckys pappa och styvmamma över. De är alltid så roliga att träffa för Beckys pappa har alltid så mycket intressant att berätta, och dessutom åt vi en helt underbar chokladtårta till efterrätt.

Hoppas alla ni har det bra! Hörde att det har varit under tio grader i Stockholm, förra veckan var det 31 grader här och denna vecka har det varit runt 24 grader :).

Efter inviten i Rhode Island

Inviten i helgen i Manchester: Jag i målspurten | Luka, Riley, Taylor och jag

Likes

Comments

Hej! Jag har haft så fullt upp sen skolan började, varenda vardag har jag fullt upp med skolan, träning och läxor efter skolan eller andra saker vi gör. De senaste helgerna har jag också gjort saker hela tiden. Jag har varit på två hemmamatcher i amerikansk fotboll. Lars spelar amerikansk fotboll här, men han har än så länge bara spelat i JV laget eftersom sporten är ny för honom, men det går väldigt bra för honom så han kommer troligtvis flyttas upp till varsitylaget. Han har varit på de senaste varsitymatcherna och har typ varit reserv ifall någon blir skadad, men förhoppningsvis kan han börja spela hela matcherna snart. Det är faktiskt mysigt att gå på matcherna, de har varit på fredagskvällar och jag har gått med mina några av mina kompisar och det är roligt att få träffa alla från skolan på en lite mer avslappnad plats (även om det är precis vid skolan).

Förra helgen bodde jag och Lars hos Beckys pappa och styvmamma, för Becky och Shawn hade sedan länge planerat att åka till England. Men det var mysigt att bo hos dem och de var jätteroliga och hade mycket att prata om. Vi åt jättegod middag på en restaurang och gick på Connecticut Science Center i Hartford. Museet var nog riktat mot yngre barn men det var roligt ändå och de hade en del om rymden vilket var intressant att kolla på. Beckys pappa kan väldigt mycket om rymden och känner flera som har jobbat med rymdrelaterade grejer, så han pratade på jättemycket, vilket var kul eftersom jag också är väldigt rymdintresserad. Så hela helgen var väldigt mysig, dock har de tre hundar som nästan aldrig slutade skälla även om man sa till dem, vilket var lite störande. Men de var så söta och vi spenderade inte så jättemycket tid i huset så det var lugnt ändå.

Nu senaste helgen hade vi en träff med AFS. Vi var i Goshen (CT), och bodde på ett pojkscoutläger. Lägret var ganska kul, det var jättekul att få träffa alla igen, det var samma människor som vi bodde med första natten här i USA, plus några som kom några veckor senare. Det var två andra svenskar där, den ena, Lovisa, gick i min parallellklass i min skola i Sverige, och den andra killen, Topias, har jag tydligen träffat några gånger i Sverige.. Han går i Kungstensgymnasiet, vilket ligger jättenära min skola, Norra Real. Det var jättekul att träffa dem inte bara eftersom de är svenskar, utan för att jag också har träffat dem tidigare och har gemensamma kompisar med dem och så. Egentligen fick vi inte prata svenska, men det var väldigt svårt att inte göra det ifall det bara var vi som pratade. Det var så skönt att prata svenska och kunna använda alla ord och uttryck som man brukar. Under lägret körde vi lite aktiviteter, spelade fotboll, hade en lägereld och grillade s’mores på kvällen. Vi sov på golvet i bara sovsäckar allihopa i samma rum, vilket var ganska svårt att somna i, men jag var så trött så det gick ganska bra ändå. Dagen efter gjorde vi lite andra aktiviteter, och på eftermiddagen kom våra värdfamiljer och tittade på presentationer vi gjorde om våra hemländer. Jag gjorde med Lovisa (svensken i min skola), och en tjej från Norge, Martina, för hon hade ingen att vara med för hon var den enda från Norge där, och Sverige och Norge är ganska lika varandra. Den andra svenska killen, Topias, är egentligen finsk så han jobbade med en finsk tjej för annars skulle hon också vara ensam. Presenationen gick väl bra, den var ganska oförberedd, men alla verkade ändå tycka att det var kul för de fick se oss dansa och sjunga ”små grodorna” runt Martina som agerade midsommarstång.

Amerikansk fotbollsmatch | Vi i Team New England

Samantha, Danielle och jag efter matchen | Grillade s'mores på lägret | Promenad ner till sjön | Martina, jag och Lovisa håller vår presentation

Likes

Comments

Hej allihopa! Hoppas allt är bra med er. Själv mår jag bra, förutom att jag har varit lite förkyld de senaste dagarna. Jag är i princip aldrig förkyld, men nästan alla är förkylda i vår skola så jag åkte på det också. Dock är det ingen stor förkylning och den börjar bli bättre. Nu har jag gått i skolan här i nästan en månad, och här är några saker jag har tänkt på som är lite annorlunda jämfört med svenska skolan!

- Tiderna är ganska annorlunda med schemat. Schemat här ser likadant ut varje dag, vi börjar 7.15, slutar 13.43, har sex minuter rast mellan varje lektion, och 25 minuter lång lunch. Efter varje dag har jag träning 14.15 och den slutar runt 16.45. Det är skönt att varje dag ser likadan ut, för då vet man vad man kan förvänta sig inför varje dag och jag kommer lättare in i rutiner och så. Å andra sidan är det lite tråkigt för det blir lite enformigt och jag saknar att jag vissa dagar i skolan hemma kunde sova halva dagen för att vi börjar sent, eller sluta precis vid lunch och kunna hitta på något med kompisar efter skolan. Jag tycker också att det är lite jobbigt att schemat är så "ihoptryckt". Lektionerna är lite för långa, och man hinner inte göra någonting under rasterna för att man måste skynda till skåpet och sen till nästa lektion. Luncherna är också alldeles för korta. Jag äter väldigt långsamt och hemma sitter jag under hela timmen och äter, här måste jag alltid stressa och hinner aldrig riktigt äta upp. Men å andra sidan är det skönt, för om rasterna skulle vara längre och om lunchen skulle vara längre skulle vi sluta mycket senare.

- Det finns en dress code på skolan, men ingen följer den riktigt, den säger egentligen bara att man inte får ha för korta shorts och inte för urringat osv. Det är en väldigt stor blandning i vad folk har på sig, vissa har på sig mjukiskläder varje dag, vissa träningskläder, och vissa klär upp sig ganska mycket. Vi har också dress upp days inför varje match/meet (alla sporter har det). Det är olika teman varje gång och man ska klä sig efter det temat samma dag. De olika teman vi har haft är exempelvis beach day, tie dye (typ en massor av olika färger) och Amerikanska flaggan. Det är en kul grej för varje dag ser man vissa med pyjamas eller en jätteöverdriven outfit. 

- Läxor. Här får vi läxor i princip varje dag. Det är jobbigt för de ska oftast lämnas in dagen efter, vilket gör det väldigt svårt för en att planera ens vecka. I skolan i Sverige krävs det dock mycket mer plugg inför proven, men jag föredrar det, för då fokuserar man på att faktiskt lära sig sakerna, medan med läxor vill jag bara göra dem så fort som möjligt så att jag blir av med dem, vilket gör att jag inte riktigt fokuserar på samma sätt som när jag pluggar inför något viktigare. För övrigt är skolan ganska mycket lättare här, hittills. Som sagt har jag bara gått en månad och det kommer säkert bli svårare längre in i terminen. Men jag har märkt att vi fördjupar oss inte på samma sätt som vi gör i saker i Sverige. Jag tror att vi går igenom många fler saker här, men vi gör mer av en överblick på allting bara, och går aldrig riktigt in på detaljer på samma sätt som vi gör i Sverige. 

Jag har fler saker jag har tänkt på men för att det inte skulle bli ett för långt inlägg så skriver jag om dem någon annan gång. Hoppas att det var intressant i alla fall. Kram på er<3

Likes

Comments

Fairs (marknad, mässa, vet inte vad den direkta översättningen är) är en ganska stor grej här. De senaste veckorna har det varit ett ämne väldigt många i skolan har pratat om. Det är nu på hösten som alla fairs kommer hit och de flesta går på någon eller några av dem. Den som de flesta pratar om är The Big E, vilket ligger i Massachusetts. Den är jättestor och det finns massor av olika saker att göra där. För tre veckor sen åkte vi till The Woodstock Fair, vilket ligger här i Connecticut. Jag tyckte den var jättemysig och alldeles lagom. Vi åkte en del karuseller, kollade på alla djur som var utställda, åt god mat och kollade på alla roliga saker som folk sålde. Jag tyckte om den för den var inte för stor eller för liten, och det fanns mycket roliga saker där att titta på och göra.

I fredags sov jag över hos Lena, vilket är utbytesstudenten från Österrike, och i lördags morgon åkte vi till The Big E med hennes värdfamilj. Denna var myckeeettt större än Woodstock. Den hade många fler karuseller, större utställningar och scener och sånt. De hade även små hus för varje stat i New England. I varje hus fanns allt som den staten är känd för. Connecticut är inte känd för så mycket, haha, men godiset pez är tydligen härifrån, det fanns även en del goda ostar. Till lunch köpte vi en bakad potatis med ost, gräddfil och gräslök i Maine-huset. Det var nog den godaste bakade potatisen jag har ätit faktiskt. Vi åt även friterade oreos, jättegod fudge, äppelciderdonut, vilket tydligen är väldigt känt här, och någon slags bakelse som också var supergod. Maten man äter på såna där fairs är inte den hälsosammaste, men jag ville testa så mycket som möjligt när jag ändå var där! Vi gick också runt i en slags marknad där folk sålde en massor av konstiga saker och även bra saker, köpte faktiskt ett par örhängen där, det fanns även massor av massagestationer och en kille som målade av folk. Jag tyckte denna fair också var jätterolig, Woodstock var lite mysigare, men den här hade många fler saker att se!

Woodstock - Testade friterade oreos för första gången (supergott!!) och vi köpte den där muggen för då fick man fylla på med dricka hur många gånger man ville under hela dagen.

The Big E - Den mittersta övre bilden är den bakade potatisen framför Maine-huset. | De friterade allt möjligt där, grönsaker, jelly beans, smör, deg och glass.

Likes

Comments

Hej på er! Jag tränar ju cross country i skollaget, vilket är terränglöpning och långdistans. Det är jättekul och det var ett ganska självklart val att välja cross country eftersom jag tränar det hemma I Sverige. Vi tränar fem-sex gånger i veckan och kommer ha ett eller två meet (tävlingar) i veckan. Allt går bra, förutom att jag har ganska ont i mina benhinnor, vilket jag har haft sen i vintras, men det har blivit lite värre nu, antagligen för att vi springer mer på asfalt än vad jag är van vid. Men bara jag har kompressionsstrumpor och tigerbalsam på benen så känns det lite bättre, och jag ska försöka springa i skogen på långdistanspassen, för det är några andra som också har lite problem med att springa på vägar. Idag skulle vi springa i 50 minuter, vilket är ganska länge att bara springa på asfalt, så jag och tre tjejer i laget sprang i skogen istället, vilket var så mycket skönare.

Vi har haft tre meet än så länge. Det första var bara ett träningsmeet, så vi mötte bara en annan skola och sprang tre km på banan. I lördags var det ett invitational, vilket är mycket större än ett vanligt meet, vi mötte alltså många fler än bara en skola, som vi annars gör på vanliga meet. Loppet var fem km, och det var så sjukt varmt, runt 30 grader, och banan var ganska tuff med många uppförsbackar, så jag fick inte en jättebra tid. Men det var ändå ett jättekul första "riktiga" meet! Alla var så glada och taggade och jag tycker jättemycket om mitt lag! Dessutom vann vi i varsitylaget första pris för "small school"!!

Igår hade vi ett meet i Wickham i Manchester. Det var också fem km (vilket i princip alla våra meet kommer att vara). Det gick inte jättebra för mig eftersom jag sprang åt fel håll och fick springa en massa extra och förlorade tid på grund av det. Under banans gång är det inte alltid så bra utmarkerat vilket håll man ska springa åt, så det är väldigt lätt att springa fel... Jag hade några framför mig den första delen av loppet, så jag följde bara efter dem, men sen försvann de, och jag hade ingen framför mig under ett litet parti i skogen. Där kunde man springa åt två olika håll, och det ena hade lite orangea markeringar, så jag sprang dit, eftersom det var orangea markeringar på andra ställen runt banans gång. Efter ett tag insåg jag att de som var bakom mig innan, inte var det längre, så jag fick vända om och springa åt det andra hållet. Jag förlorade säkert runt två minuter på det, vilket var lite tråkigt, haha. Men jag fick bara öka farten och ta mig till målgången. Bortsett från att jag var förvirrad under hela loppet och inte hade någon aning om var jag skulle, var det ett kul lopp med väldigt fint landskap. Dock var det lika varmt igår som i lördags, vilket är liiite för varmt att springa i. Men jag ser jättemycket fram emot alla kommande meet och hoppas att det inte är lika varmt och att jag inte springer vilse!

I lördags, varsitylaget, jag är den med blåa strumpor

Likes

Comments

Hejhej! Nu har jag gått de tre första dagarna i skolan. Allt känns bra, jag är bara så himla trött. Vi börjar 7.15 och vi åker skolbuss, så jag måste gå upp 5.30 på morgonen. Sen slutar vi 13.43, vilket är skönt, men sen har vi träning fram till klockan fem. Och jag fick en massa läxor i varje ämne varje dag, vilket tog en del tid på kvällarna. Jag blir extra trött också av alla nya intryck och allt jag måste tänka på. Rasterna mellan varje lektion är bara sex minuter också, så jag hinner inte pausa något under skoldagen heller. Jag har bara gått runt och varit förvirrad och försökt att åtminstone komma ihåg vad läxorna är. Vissa lärare var lite oklara med det, vilket var lite jobbigt eftersom de kollade dagen eftersom om man har gjort läxan, och läxorna är en del av betyget. Men jag tror att jag kommer att vänja mig och komma in i det ganska fort.

I tisdags var det en orientation och något välkomnande för alla freshmen, men eftersom vi utbytesstudenter också var nya, gick vi på den också. Vi är totalt fem utbytesstudenter på skolan, jag, Lars, och tre tjejer från Rumänien, Österrike och Italien. Vi välkomnades i gympasalen och där körde vi lite lekar och därefter gick vi en runtur genom hela skolan. Jag fick inte direkt någon bättre koll på hur allt var uppbyggt och var alla mina lektioner låg. Jag har fortfarande ganska dålig koll, skolan är så stor och allt ser likadant ut, så jag råkar alltid gå något extra varv runt alla korridorer inför varje lektion. Men det var kul att träffa de andra utbytesstudenterna och jag kände igen några freshmen från mitt cross country lag! Därefter hade jag träning med cross countryn, vi sprang en runda på runt nio km, och det gick bra!

I onsdags var första skoldagen. Jag hade engelska, matte, amerikansk historia och anatomi & fysiologi. Dagarna ser likadana ut varje dag, så jag kommer bara läsa de ämnena denna termin, och så byter vi nästa termin. Dock hopade jag av mattekursen igår av lite olika anledningar. Främst för att jag kände att det blev lite för mycket med att bara läsa ”svåra” ämnen eftersom vi redan har fått en massa läxor i varje ämne som tar ett tag att göra. Och jag kände att jag inte vill lägga all min tid här på att plugga. Egentligen är matte mitt favoritämne, men lektionerna här var inte lika roliga. Dessutom var själva matten ganska lätt, jag läste den förra året, men läraren lärde ut på ett så annorlunda sätt än vad jag är van vid och jag blev bara förvirrad. Så jag pratade med counselorn och vi kom fram till att det kanske är bäst om jag byter matten mot något annat som inte kräver så mycket tid utanför skolan. Det fanns bara fyra andra kurser som inte var fulla, piano var en av dem, och piano är ju roligt, så då bytte jag till det!

Jag är nöjd med de andra kurserna. Jag är jätteglad över historien, eftersom det är ett ämne som jag har haft lite svårt med innan, men min lärare verkar så himla bra. Han är jättesnäll och rolig och förstående och sprider bara en massa energi till alla i klassen. Jag längtar faktiskt mest till historielektionerna av alla lektioner. Dessutom har vi lunch under den lektionen, och det är några tjejer i den klassen som är jättegulliga som jag har ätit med nu varje dag och pratat mycket med!

Engelskan och anatomin är också roliga. Lärarna där verkar väldigt bra också. Det är bara lite svårt med anatomin, eftersom det är så många nya ord som jag inte har hört förut. Vi har hittills inte hunnit med så mycket, vi har pratat om alla organsystem och skillnaden på anatomi och fysiologi och så. Senare under terminen ska vi dissikera, vilket ska bli intressant men ändå lite obehaglig, haha.

Såhär ser mitt schema ut! Den övre raden är denna termin och den nedre raden är nästa termin. :)

Igår hade vi ett träningsmeet på cross countryn. Vi sprang tre km på banan och min tid var två minuter bättre än för en vecka sen. Men det berodde nog bara på att jag inte riktigt gjorde mitt bästa första gången. Men det är ändå kul att få en bättre tid! Jag vet inte riktigt hur vi låg till som lag jämfört med de vi tävlade mot, vi var typ 15 personer mer än dem, men eftersom det inte var en riktig tävling spelar det inte riktigt någon roll.

För övrigt är jag nöjd med allt och allt känns bra hittills, jag hoppas bara att pianokursen också blir bra. Vi har ingen skola på måndag så jag börjar den på tisdag. En del har varit intresserade av att jag är utbytesstudent och kommer från ett annat land, men inte så många som jag trodde. Men jag har ändå träffat en del som är hur gulliga och snälla som helst! Det känns väldigt ovant att plugga också, eftersom jag har haft lov i elva veckor, men jag kommer nog in i det ganska fort. Idag sov jag typ tio timmar, vilket var så skönt. Jag har varit helt slut varje dag dessa tre skoldagar. Förresten är jag en senior, vilket är så kul, för då får jag göra många fler saker och åka på utflykter och så!

Nu ska vi snart åka till en karneval, hoppas alla ni har det bra! Kram

Likes

Comments

Hej på er! Igår (söndag) åkte vi till Newport, Rhode Island. Det tog ungefär en och en halv timme att köra och vi åkte ganska tidigt på morgonen. Vi var där för att se på de olika husen som ägdes av de rika familjerna som levde på 1800- och 1900-talet. Vi besökte The Breakers, Rosecliff och Chateau-Sur-Mer. Vi hann inte med något mer hus eftersom varje hus tog ett tag att gå igenom. The Breakers var utan tvekan det finaste huset. Det var så stort och genomtänkt och så mycket vackra detaljer överallt. Trädgården var också otroligt fin. Rosecliff var mindre, men var ändå väldigt vackert. Flera filmer har spelats in där, bland annat The Great Gatsby och 27 dresses. Chateau-Sur-Mer var också mycket mindre och var även det äldsta huset. Det var fint där också men alla rum var så mörka och det var inte lika fin utsikt och trädgård där, men ändå ett häftigt hus!

Vi hann inte med så mycket mer än att kolla på de tre husen. Vi åt jättegod Fish & chips till lunch, och så promenerade vi lite på gatorna i Newport. Vädret var jättefint. Dock är det väldigt kallt här på morgnarna så man går alltid runt och fryser, men man får bara intala sig själv att man kommer ångra sig om man tar på sig mer kläder för det blir så sjukt varmt senare på dagarna.

Imorgon är min sista dag på lovet, vilket känns skönt faktiskt. Jag är väldigt taggad inför skolan och det ska bli kul när allt kommer igång! Hoppas alla ni har det bra med skola och jobb och allt annat! Kram :)

Likes

Comments

Hej! Nu har jag varit här i två veckor redan! Det känns bra och jag börjar känna mig hemma här. Vi har inte gjort så mycket eftersom Becky och Shawn har jobbat en del. Förra helgen hjälpe vi till med att renovera ett hus som Becky har i en stad intill Tolland. Hon bodde i huset för många år sen, men har inte sålt det, så hon hyr ut det istället. Och nu flyttade de som hyrde huset ut, och de nya skulle flytta in precis efter helgen, så vi renoverade badrummet och målade om och gjorde trädgården fin. Det kanske låter som en tråkig helgaktivitet men det var faktiskt väldigt roligt! Några av Beckys kompisar var också där och hjälpte till, och det var kul att träffa dem också!

Vi har även varit ute och ätit på många goda restauranger och fått en del shopping gjord. Vi åkte till en outlet i Clinton där jag köpte en del kläder och en väska bland annat. Vi har även varit på lite andra butiker som Macy's, där jag har köpt smink och skor och lite annat. En sak som jag har märkt här är att alla affärer och restauranger har luftkonditionering på (de kanske har det i Sverige också men det är inte något man tänker på direkt). Utomhus är det runt 30 grader, sjukt varmt, så då tar man ju inte på sig så mycket kläder. Men luftkonditioneringen på restaurangerna och affärerna är så stark att man verkligen sitter och fryser så mycket att man darrar där inne. Det är verkligen svårt att välja kläder om man vet att man både ska vara ute och sitta inne.

I måndags var det solförmörkelse här också. Connecticut var inte den bästa platsen att se den på, men vi kunde ändå se lite! Jag lyckades ta ett foto där en del av solen är täckt. Det var inte så mörkt som det ser ut på bilden, det ser ut så på grund av en inställning i kameran som gjorde att man skulle se solen skarpare och bättre. Solförmörkelsen var inte en så stor grej här där vi bor, men vi såg på nyheterna att folk hade rest jättelångt att festivaler hade anordnats för solförmörkelsen, men det var ändå kul att se lite här!

Vi var också i skolan i veckan! Vi pratade med counselorn (vet inte hur man ska översätta det till svenska) och fick önska vilka kurser vi ville läsa. Jag har fått reda på ungefär vilka kurser jag ska läsa, men jag skriver nog ett inlägg om det om några dagar när allt är klart! Skolan är för övrigt jättefin och stor. Vi börjar på onsdag och jag ser jättemycket fram emot det!

Cross countryn började också igår (torsdags)! Vi är ca 30 tjejer i laget, killarna och tjejerna tränar inte tillsammans. Jag tränade med dem igår och idag och träningen höll på i ca tre timmar. Igår sprang vi 2 miles, ungefär 3,2 km, på banan med tidtagning. I och med att vi är så många i laget och alla ligger på så olika nivåer, skulle vi delas in i grupper utifrån vilka tider vi fick på det passet. Det gick bra för mig och jag hamnade i den första gruppen, som jag sprang med idag och troligen kommer att göra framöver. Idag sprang vi en runda på typ 45 minuter i skogen. Det var roligt och jag pratade mycket med de andra tjejerna om skolan och om Sverige och så. Anledningen till varför träningen håller på i ca tre timmar är för att vi har en lång uppvärmning och nedvarvning och så kör vi lite styrkeövningar och stretch också. Alla i laget är jättetrevliga och alla pratar med alla, vilket känns skönt, det är liksom inga grupperingar, utan alla är öppna och hänger med alla. Jag var dock inte den enda nya, det var även en utbytesstudent från Österrike, och några freshmen. Vi kommer att ha träning varje dag efter skolan och ibland även på lördagar, så det blir kul!

Jag vet inte riktigt vad vi ska göra imorgon, Lars, min värdbror, ska spela någon träningsmatch i amerikansk fotboll, så jag får se vad vi andra gör eller om vi kollar på. På söndag tror jag att vi ska till Newport, Rhode Island!

Hoppas alla får en fin helg, kram!

Här tar jag bort typ överblivna golvrester för att förbereda det nya golvet | Solförmörkelsen

Faktiskt den godaste pizzan jag har ätit | Starbucksfika

Likes

Comments

Här är mitt rum! Jag verkligen älskar min säng. Dörren på första bilden leder in till en liten walk in closet, men just nu har jag bara skor och ytterkläder där. Dörren på den sista bilden leder också in till en walk in closet, men som är lite mindre, där jag har alla andra kläder. Jag tycker om mitt rum jättemycket, det enda jobbiga är att det alltid är så sjukt varmt där, och jag har jättesvårt att somna när det är varmt. Det är som varmast runt 30 grader varje dag nu, men när hösten kommer blir det nog svalare inne också.

Den första bilden är på framsidan av deras hus. Resten är på deras bakgård. De har en liten damm med ett litet minivattenfall och det är mysigt att somna till det ljudet om man har fönstret öppet under natten :). Det är jättefint att sitta ute i trädgården och vi har även grillat och ätit där ute. Becky sa att det brukar komma rådjur, kaniner och ekorrar väldigt ofta, men jag har inte sett något än.

Hoppas allt är bra med alla, kram<3

Likes

Comments

Heej! Nu har vi kommit hem från vår lilla roadtrip. I lördags körde vi i tolv timmar ner till Virginia och kom fram på kvällen. Det skulle bara ta tio timmar men vi stannade så många gånger på vägen och så var det en del köer. Vi bodde hos Beckys kompis och hon bor på en liten gård med sin familj och massor av hundar, hästar och höns. Det var jättemysigt där och vi åt macaroni and cheese och bananpudding till middag. Hade aldrig hört talas om bananpudding innan men det är tydligen typiskt amerikanskt. Det är väldigt likt en vanlig gräddtårta men inga bär, utan bara banan.

Dagen efter åkte vi till Luray Caverns, vilket är en grotta som ligger i Luray i Virginia. Den hittades för 139 år sen, samma dag som vi var där faktiskt. Grottan var så häftig och jag tyckte det på bilden i övre högra hörnet ser ut som torkad mango, haha. Därefter åt vi barbecue för det är tydligen vad de äter i Virginia.

Sen åkte vi vidare till Washington DC. Vi hann inte se så mycket, men vi gick runt lite och tittade på olika minnesmonument och sen åt vi en jättegod middag. Vi bodde i ett hus i Alexandria som vi hade hyrt och det var så fint! I måndags åt vi frukost ute och därefter såg vi lite fler saker, bland annat Vita Huset och sen gick vi på National Air and Space Museum. Det var så häftigt att vara i Washington för jag har aldrig varit där förut. Det var så lugnt och stilla trots mycket folk, och det var väldigt rent och alla monument var så fina.

Vi åkte från Washington vid ett på dagen, och kom hem till Connecticut vid tio på kvällen. Det var en massa byggarbeten som skapade jättelånga köer, vilket gjorde att det tog typ tre timmar längre att komma hem. På vägen stannade vi och åt middag på en restaurang i Maryland som påminde så mycket om den i filmen Tillbaka till framtiden på 50-talet, det var i alla fall kul att se :). Tog ingen bild på den restaurangen men jag beställde lax med grönsaker och fick typ en 250-300g stor bit, kokta grönsaker, en stor sallad och en soppa, orkade knappt ens hälften, haha. Trots att vi har kört väldigt mycket bil har jag i alla fall haft det jätteroligt och fått se så mycket. Kram! <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!! Nu är jag äntligen framme hemma hos min värdfamilj och jag har sovit runt sju timmar de två senaste dygnen (kan inte sova på flygplan eller bussar) plus att jag har behövt vara vaken sex timmar längre på grund av tidsskillnaden, så jag är helt slut. Bortsett från hur trött jag har varit så har resan gått bra. Planet gick vid åtta på morgonen i torsdags och jag hittade några andra svenska utbytesstudenter som också skulle till New York, så det var roligt. Flygturen tog drygt 9 och en halv timme och väl på flygplatsen i New York var vi tvungna att köa i två timmar för att få komma in.

Därefter åkte vi buss till ett hotell där vi väntade i ca åtta timmar på att få åka vidare med nästa buss till ett annat hotell där vi skulle sova. Det var ganska tråkigt att vänta för vi fick inte gå utanför hotellområdet och det fanns inte mycket att göra på hotellet. Men det var utbytesstudenter från andra länder också så vi pratade en del, vilket var kul! Det var nämligen så att bussen som vi skulle ha åkt med kunde inte åka för att chauffören hade kört för många timmar, och det finns någon lag som säger att man inte får köra mer än ett visst antal timmar per dygn, så de var tvungna att skicka en ny från Connecticut. Så vi kom fram till hotellet tre och en halv timme senare än planerat och klockan var då kring ett på natten.

Nästa morgon, dvs idag, gick vi upp vid sju och vi har i princip bara väntat hela dagen idag också. Ledarna har stått och pratat en hel del och gått igenom viktiga saker, men annars har vi inte riktigt gjort någonting. Till slut, vid fyra kom äntligen Becky, min värdmamma och hämtade mig och Lars, utbytesstudenten från Tyskland som jag också bor med. Shawn, min värdpappa, hade precis kommit hem från jobbet när vi kom hem också. Huset vi bor i är enormt och jag tror jag aldrig har bott i ett så stort hus. Trädgården är också stor och så himla vacker! Det är massor av olika blommor och växter och de har även en liten damm med fiskar i. De har också tre hundar och en katt, vilka också var så söta och glada. Vi fick vila någon timme här och sen åkte vi till en restaurang och åt pizza till middag, vilket var jättegott. Efter det har jag duschat och packat upp och jag ser så mycket fram emot att sova nu. Dock ska vi upp halv sju imorgon för vi ska ner till Virginia för Becky ska lämna en hund hos en kompis där. Vi sover i Virginia en natt och på söndag åker vi till Washington DC och sover där en natt, och på måndag åker vi hem igen.

Det är så skönt att jag äntligen är framme för jag har varit igång i nästan två dygn. Jag har även pratat en massa med Becky, Shawn och Lars och alla är så trevliga och gulliga! Tyvärr tog jag inga bilder idag, men jag ska försöka fota delar av huset och trädgården senare så att ni får se hur det ser ut!

Nu ska jag sova, hoppas att ni alla har det bra, kram <3

Likes

Comments

Hej på er och välkomna till min USA-blogg!!

I onsdags fick jag äntligen min värdfamilj! Det är ett par som även kommer ta emot en utbytesstudent från Tyskland. Så det är en så kallad dubbelplacering, vilket känns roligt eftersom jag då på sätt och vis får ta del av ännu en kultur. Familjen har även tre hundar, en katt och en häst och de bor i en liten stad som heter Tolland i Connecticut. Jag har inte pratat med dem än men har skrivit ett kort mail. De verkar i alla fall jättetrevliga och väldigt aktiva och glada. Ser jättemycket fram emot att träffa dem och är jätteglad och ännu mer taggad nu!

Tolland ligger ungefär en och en halv timme från NYC och förhoppningsvis kommer jag att kunna vara där lite också. Det känns kul att det är så nära New York, eftersom jag var där för 10 år sedan och det var den första staten jag besökte i USA. Jag minns inte så mycket från när jag var där då, men jag tror att jag tyckte att det var kul i alla fall, haha. Dessutom hälsade vi även på min morbror och hans familj ett par gånger. Hittade en gammal bild på mig därifrån :).

Annars är allt klart inför min resa. Visumet var jag på ambassaden och fixade i onsdags, och det har jag även fått hem också. Flygbiljetten är bokad och jag åker den 10e augusti, om två och en halv vecka. Det är direktflyg till New York och därefter ska jag troligtvis på ett kort ankomstläger och sedan åker jag till familjen.

Det är skönt att allt äntligen är klart och att jag har fått min värdfamilj. Jag är väldigt taggad och förväntansfull och så tacksam att jag får åka på ett sånt här år! Jag tycker så mycket om att resa och det ska bli häftigt att få bo hos en helt annan familj och ta del av en annan kultur och gå i high school och så! Samtidigt känns det såklart tråkigt att åka ifrån familj och vänner under en så lång tid. Men ett år går ju väldigt fort och jag ska verkligen försöka att få ut så mycket av det här året som möjligt.

Jag ska försöka uppdatera den här bloggen så ofta jag kan och om ni har Instagram får ni gärna följa mig, där jag också kommer att vara aktiv och ladda upp bilder. Hoppas ni har det bra, kram! <3

Likes

Comments