Vardag

Ojojoj var ska jag börja någonstans, har haft så mycket ett göra de senaste dagarna så har glömt bort skriva här på bloggen....I alla fall förra fredagen hade jag ingen skola då jag skulle på en utflykt med Rotary. Vi åkte till EUIPO European Union Intellectual Property Office. När vi var där fick vi lyssna på en föreläsning om EU och om vad just EUIPO gör, det var faktiskt väldigt intressant då jag hade trott att det skulle vara lite tråkigt då jag redan vet en del saker om EU, men jag lärde mig faktiskt något nytt. Vi fick också en guidad tur genom byggnaden. Senare på kvällen träffade jag några tjejer från min klass och vi gick och åt middag tillsammans eftersom två av tjejerna har fyllt år. På lördagen åt min familj lunch tillsammans med min värdmoster och på kvällen åkte vi till en outlet och jag shoppade lite nya kläder...har hunnit köpa en del nya kläder här nere, men allt är så mycket billigare i Spanien än i Sverige så ni kan nog förstå att jag har hittat många fina saker som inte är allt för dyra.

Igår var det Fiesta nacional de España, vilket är en ledigdag här i Spanien. Man firar att Columbus upptäckte Amerika, det firas inte bara i Spanien utan man fira den här dagen i andra spansktalande länder. Så igår hade jag ingen skola och kunde därför ha sovmorgon vilket var så skönt, då jag har känt mig väldigt trött de senaste dagarna. På eftermiddagen träffade jag några av mina utbytesstudents kompisar och vi gick och åt glass och tog en promenad längs Playa San Juan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Utflykter

Det är lördagsmorgon och jag går upp kl 9 för att göra mig i ordning för det är dags för den efterlängtade "Beach Day". Jag börjar med att gå till Mataffären frö att köpa bröd som jag ska ha som matsäck med mig till stranden. När jag kommer tillbaka hem äter jag frukost och fixar ihop det jag ska ha med mig och sen går jag till stranden Playa San Juan, som är bara är 20 min från mitt hus om jag går, för att träffa alla andra utbytesstudenter från Alicante och Murcia. Vi började med att spela volleyboll och fotboll och mitt lag van när vi spelade fotboll. Efteråt badade vi och hade hur roligt som helst. Jag är så glad att vi är så många utbytesstudenter här i Alicante och varje gång vi ses har vi jättekul tillsamman. Jag längtar tills nästa gång vi alla ses och som tur är det redan nästa vecka, då vi ska på någon slags föreläsning om EU. Kanske inte så roligt för mig som är från Sverige att höra på när någon pratar om EU men för de utbytesstudenterna som inte kommer från EU blir det nog intressant. Men det roliga ska bli att ses igen. Vi har ju så mycket att prata om hela tiden så vi behöver verkligen ses oftare, hihihihi.

Likes

Comments

Vardag

Oj herregud, nu har jag varit här i fina Alicante i 4 veckor. Det känns hur bra som helst men ände konstigt att ha varit ifrån Sverige, familjen och vännerna i redan en månad. Jag har ju varit hemifrån i månad tidigare men det här är skillnad. Andra gånger jag har varit borta från familj och vänner i en månad så har jag ju vetat att jag kommer hem snart igen men nu ska jag vara borta i ytterligare 9 månader. Jag inser inte riktigt hur fort den här månade i Spanien har gått. Jag har nog aldrig varit med om att en månad har gått så snabbt, det känns knappt som jag har hunnit blunda en kort sekund. Det ha varit den bästa tiden i mitt liv men ändå samtidigt det jobbigaste jag har gjort. Det är inte så lätt som man tror att vara utbytesstudent och speciellt den första tiden är jobbig. Det ska bli väldigt spännande och se hur resten av min tid här i Alicante kommer att bli, hoppas det blir minst lika bra som den har varit hittills. Och som sagt har ju den här månaden gått superfort och jag tror att resten av året kommer gå minst lika fort.

Massa kramar från fina Alicante

Likes

Comments

Vardag

Förra veckan hade jag ganska fullt upp så glömde berätta att jag var på mitt första lunchmöte med min värdklubb. Förra tisdagen var det dags för att ha möte och äta lunch med min Rotaryklubb här i Alicante. Jag var tvungen att hålla en kort presentation på spanska om mig själv. Det var en väldigt oförberedd presentation eftersom jag inte hade vetat om att jag skulle på lunchen för än dagen innan...Men trotts allt gick det väldigt bra för att inte ha pratat så mycket spanska innan. Min värdmamma sa att hon tyckte jag gjorde jättebra ifrån mig och att jag hade ett väldigt bra uttal och min grammatik var bättre än dem andras. Vi är fem utbytesstudenter i min klubb men en av dem andra har inte kommit än eftersom hon haft problem med att få sitt visum, men så fort det är fixat kommer hon...Tror det var allt men jag ville bara berätta hur det var hihihihi.

Likes

Comments

Utflykter

​Så var det dags för en ny vecka med skola och allt annat...Men tänkte berätta lite om hur det var i Madrid. Det började med att vi i fredags ungefär vid 4 tiden satte oss i bilen på väg mot Madrid. Eftersom jag hade gått upp ganska tidigt då vi var tvungna att fixa mitt spanska ID-kort sov jag största delen av resan. När vi kom fram fixade vi i ordning lite att äta och så tittade vi på TV. Sen på lördagen åt vi Lunch tillsammans med min värdmammas syster och hennes familj. Det var roligt att träffa dem och jag har supergulliga värdkusiner. På kvällen sen åkte vi och bowlade och jag kom på tredje plats, hihihi, och min värdsyster vann och min värdmamma kom tvåa...Så det var ju roligt att vi tre kom på pallplatser. Efteråt åt vi middag tillsammans på ett ställe som heter 100 montaditos som är typ en smörgåsbar. Det är små smörgåsar man beställer och de kostar inte mer än 2 euro. I söndags åkte jag och min värdmamma och min värdsyster till ett shopping center där jag handlade bland annat lite smink och ett par skor. När vi hade shoppat färdigt åkte vi tillbaka hem till min värdmormor och åt lunch och tog en siesta. Klockan han nog bli över 8 innan vi lämnade Madrid så vi var inte tillbaka här i Alicante för än vid 1 i natt, så ni förstår nog att jag är väldigt trött och tänker gå och lägga mig tidigt i dag.

Likes

Comments

Utflykter

Idag ska vi åka till Madrid eftersom universitetet börjar igen för min värdsyster och då åker också min värdmormor hem. Så dag har jag ingen skola vilket är skönt men jag var ändå tvungen att gå upp tidigt, för skulle fixa ett spanskt id-kort till mig. Det ska bli väldigt kul att åka till Madrid dock vet jag inte riktigt vad vi ska göra där mer än att säga hejdå till min värdsyster och värdmormor. Jag tror kanske att jag kommer träffa min andra värdmoster och hennes familj de bor nämligen i Madrid. Det kommer nog bli roligt, jag hoppas att de kommer visa mig i alla fall lite av Madrid, det är ju så fint där. Jag lovar att berätta hur det var när jag kommer hem till Alicante igen.

Likes

Comments

Vardag

Nu när helgen är över och skolan har börjat igen tänkte jag uppdatera er lite på hur min helg har varit... Helgen började med att jag och min värdmamma och värdmormor åkte till mataffären för att storhandla, tydligen gör alla andra spanjorer det med, så det var ganska trångt i affären hihihihi. I lördags firade vi Nieves (min värdmamma) som fyllde år häromdagen. Några av hennes kompisar och hennes syster som bor här i Alicante kom över och åt lunch med oss som mina spanska syskon hade gjort i ordning. De hade lagat paella vilket var jättegott, tyvärr glömde jag ta en bild på den. Sen på kvällen gick vi på bio och såg Bridget Jones's Baby som var jättebra och rolig även då den var på spanska. Vi har ju varit och sett på bio en annan gång medan jag har varit här och nu kände jag att den här gången förstod jag mycket mer än vad jag gjorde första gången. Vilket är ett bra täcken på att jag har förbättrat min spanska. Igår däremot gjorde jag inte så mycket. Jag pluggade på min geografi läxa och tog det mest lugnt vilket var väldigt skönt då efter att jag har gått i skolan en vecka kände mig väldigt trött. Antagligen för att det är så många nya intryck som tas in varje dag och för att allt är på spanska. Så med andra ord har jag haft en väldigt bra helg. 

Många kramar

Likes

Comments

Vardag

Nu har jag varit här i Alicante i exakt två veckor. Det känns både konstigt och jätteroligt på samma gång. Det är inte så lätt att flytta drygt 3000 km som jag först trodde att det skulle vara. Att lämna Sverige, familjen, kompisarna och min gamla vardag är nog bland det svåraste jag har gjort men jag ångrar det inte det minsta. Hittills har jag haft det jättebra men det har funnits stunder då jag tänkt att ett utbytesår kanske inte är något för mig och jag har börjat längta hem...Men jag får inte ge upp så lätt. Det kommer uppstå många fler och svårare hinder som jag måste ta mig igenom innan mina 10 månader här i Spanien är över. Förutom spanskan så har det varit väldigt svårt med hur de förskjuter dygnet jämfört med Sverige. Spanjoren är verkligen kvällsmänniskor, de äter middag typ vid 22:00-23:00 vilket har varit jättesvårt för mig att ställa om till. jag som är en morgonmänniska har knappt orkat hålla mig vaken tills det är dags att äta middag. Annars är det inte jättestor skillnad mellan Sverige och Spanien, visst har de sina olikheter men de har minst lika många likheter.

Det jag saknar mest med Sverige är min familj, min hund, mina kompisar och att äta på normala tider, hehehe. Jag saknar sådana där konstiga småsaker, som när hela familjen sitter ner och äter middag och vi pratar om allt mellan himmel och jord, eller när lillebror Olof helt plötsligt ropar "INGRID KRAM" eller när antingen jag eller min syster Lovisa går in till varandras rum utan anledning och vi börjar hålla de mest konstigaste konversationerna. Jag saknar att bara lyfta upp min lilla hund och bära runt på henne tills jag inte orkar mer. Det är sådana här saker jag saknar. Även om jag saknar Sverige och allt som kommer där till så skulle jag inte vilja åka hem frö jag vill veta hur det här året i Spanien kommer att vara och hur det kommer att påverka mig...Så det är nog bäst om jag stannar.

Puss och kram

Likes

Comments

Vardag

Idag har jag haft min andra riktiga skoldag och det börjar nästan kännas som rutin, men bara nästan. Min klass verkar bra men har ju inte hunnit prata med alla så och det har ju bara gått två dagar, så det är svårt att säga något än. Jag har mest varit med samma personer både igår och idag men de verkar jättesnälla och trevliga så det är ju bra. De ämnen jag läser är geografi, historia, filosofi, castellano (alltså vanlig spanska), ekonomi, psykologi och matte. Alla ämnen känns bra förutom matten för den är sjukt svår. Igår när jag hade matte satt jag som ett enda stort frågetecken under hela lektionen. I Sverige är ju matten långt i från vad den är i många andra länder, den svenska matten är på en väldigt mycket lägre nivå. Så jag hoppas att jag kan byta ut den mot något annat ämne för jag kommer aldrig klara av den.

Nu när skolan har börjat måste jag verkligen börja prata spanska. Imorgon ska jag göra mitt bästa och jag hoppas att jag kan prata lite spanska i alla fall.

Likes

Comments

Vardag, Utflykter

Alla utbytesstudenter, rotex och rotarianer

​Utbytesstudenter, rotex och rotarianer från Alicante

Hola! Jag har haft en fantastisk helg. I fredags åkte alla utbytesstudenter från Alicante till Orientation i Madrid där vi träffade alla andra utbytesstudenter som är i Spanien. Det var så roligt och jag träffade många nya kompisar. Vi var nog över 100 utbytesstudenter där, så det var många man knappt pratade med. Men det var ändå jättehäftigt super awesome. Det var inte bara vi utbytesstudenter som har precis kommit som var där, det var också Rotex (är gamla utbytesstudenter som har precis kommit hem), rotarianer och så var det de 4 utbytesstudenterna som kom i vintras, alltså de som är från södra halvklotet. Vi har fått reda på hu mycket bra saker som helst, speciellt så har de som varit här sedan januari berättat massa saker som verkligen har hjälpt mig då jag har varit väldigt nervös inför skolan och att prata spanska. Jag pratade ganska mycket med Mart-Marie från Sydafrika, hon sa t,ex att när hon kom hit till Spanien kunde hon nästan ingen spanska men nu när hon har varit här i drygt 7 månader så kan hon nästan prata flytande. Hon sa att det var jobbigt i början men efter ungefär 3 månader kunde hon hålla en riktig konversation. När hon berättade det så kände jag mig mycket lugnare och inte så nervös. Jag vet att det kommer vara svårt med spanskan ibland men så kommer det dagar då allting bara flyter på och allt känns hur lätt som helst. Så den här helgen har varit sjukt roligt men också väldigt lärorik och bra för mig. Jag har sagt det här tidigare men det var väldigt kul att träffa de andra utbytesstudenterna inte bara de från Alicante utan det var hur kul som helst att träffa de andra med. Jag är så nöjd med den här helgen och nu är jag bara ännu mer förväntansfull på vad som ska hända resten av året.

Besos y abrazos!

Likes

Comments