View tracker

Utflykter

Dessa bilder är bara några av alla bilder jag tog när vi var i Toledo, tog säkert minst 100 bilder. Det var verkligen så fint i Toledo och det fanns så mycket att se. Tyvärr hade vi inte tid till att se allt men det vi hann se var verkligen häftigt. T,ex Katedralen i Toledo är nog en av de finaste kyrkor/katedraler jag har sett. Visserligen har jag inte sett så många men den i Toledo var något speciellt. Den var så fint utsmyckad med både fönster- och väggmålningar, guld detaljer och ljuskronor. Jag tänker att bilderna får säga sitt. Det var inte bara Katedralen som var något speciellt. Att gå på de små gatorna som slingrade sig genom stan var jättemysigt, enda nackdelen vara att det var sjukt kallt. när vi kom dit på morgonen var det minus grader men på något sätt var det ändå mysigt. Jag kommer ju från Sverige trotts allt, haha.

Likes

Comments

Utflykter

För en vecka sedan åkte jag och min värdmamma till Madrid för att spenderar Julen med resten av min värdfamilj. Det var kul att få träffa mina värdkusiner och värdmormor och vi hittade på många roliga saker medan jag vi var där. Det var intressant att få se hur man firar jul här i Spanien. Under själva julhelgen är 24:de "Nochebuena" inte så stort som julafton i Sverige är. I Spanien burkar man inte ge julklappar för man tror att de tre vise männen inte kom till Jesusbarnet för än den 6 januari och det är då man får presenter. Men vissa familjer ger julklappar ändå och då ger man dem på juldagen, precis som i England och USA. Tro inte att bara för att man inte ger några julklappar betyder det inte att man inte firar julen. Det är en högtid då familj och vänner samlas, precis som i Sverige. Man samlas och har trevligt tillsammans, man äter mycket mat, kanske lite för mycket mat men så ska det ju vara under Julen.

På Julafton eller Nochebuena kom mina värdkusiner över och vi åt en stor Julmiddag med mycket väldigt god mat som min värdmoster Chari hade lagat. Och jag hade gjort efterrätten som var kladdkaka då hela min familj här älskade den förra gången jag bakade. Efteråt var vi så mätta att vi knappt orkade flytta oss bort till soffan. I min familj har de en tradition att alltid alla får göra små framträdanden och då va jag tvungen att sjunga en svensk jullåt. Javier min kusin visade några magitrick och Paula sjöng och dansade. Som jag har sagt hade vi det jätteroligt tillsammans med mycket skratt och kärlek.

På Juldagen åt vi jullunch tillsammans med mina värdsyskon eftersom de på Julafton var hos sin pappas släkt och firade jul med dem. Sen på kvällen tog vi metron in till Plaza Mayor och gick runt på Julmarknaden och såg alla julljus som var uppsatt i Madrid. Det var verkligen jättefint och mysigt att går unt där och känna hela kroppen fyllas av julstämningen som hade lagt säg över Plaza Mayor och resten av Madrid med.

Medan vi var i Madrid hittade vi också på några utflykter, bland annat åkte vi till Toledo, Segovia och Museo Del Prado i Madrid. Det var jätteroligt att få se ännu lite mer av Spanien och jag tog såklart många foton på utflykterna. Tog antagligen mer än 300 foton under tiden som vi var i Madrid. Jag har så mycket att berätta om utflykterna att detta inlägget skulle bli alldeles för långt så tänker jag lägga upp ett inlägg för varje utflykt. Detta kommer jag försöka hinna göra inom de närmaste dagarna.

Likes

Comments

Vardag

Idag är det exakt tre månader sen jag kom hit till Spanien. Igår tittade jag tillbaka i mina anteckningar som jag har gjort på lektionerna när jag har haft det väldigt tråkigt. Så läste jag några anteckningar som jag hade gjort när det hade gått 5 veckor sen jag kom och insåg att då hade jag ingen aning om vad som skulle vänta. Jag hade ingen aning om allt det roliga jag har fått uppleva, alla fina minnen jag har fått på den här tiden. Jag insåg hur häftigt det faktiskt är att jag har bott i Spanien i tre månader. Det här helt sjukt att det nästan har gått en tredjedel av min tid här...kan liksom inte ta in det. För mig är det här verkligen stort att jag har bott här i Alicante i tre månader och jag är så stolt över mig själv för att jag har klarat av det. Jag säger det här hela tiden men det är ju sant, jag har aldrig varit hemifrån så här länge förut. Det är både det häftigaste (att vara utbytesstudent) och det jobbigaste jag har gjort. Jag har känt ett antal gånger att jag bara skulle vilja åka hem, speciellt så har jag känt så vid första advent. Julen är min favorithögtid och den ska ju spenderas med familjen. Men så inser jag att jag inte kan fega ur nu och åka hem, jag lämnar ju aldrig något halvfärdigt så varför skulle jag göra det med mitt år som utbytesstudent!?! En sak som är säker även om det har varit jobbigt ibland kunde det ha varit värre. Jag hade aldrig klarat mig så länge utan alla mina fina nya vänner. Vad skulle jag gjort utan dem? Antagligen hade jag varit tillbaka i hemma Sverige. Jag är så glad att jag har fått så många nya underbara kompisar som förstår exakt vad jag går igenom. Men nu det som är mest spännande är att se vad som väntar i framtiden, vad mer för häftiga grejer jag kommer få uppleva och vad mer för fina minnen jag kommer få.

Likes

Comments

Utflykter

Igår firade vi Thanksgiving. Visserligen firar man egentligen inte Thanksgiving här i Spanien men Rotary hade ordnat en middag till framförallt alla amerikanska utbytesstudenter här i mitt distrikt 2203 men alla andra utbytesstudenter från andra länder fick ju självklart också komma. Det var verkligen roligt att fira Thanksgiving för första gången, det bästa var att få träffa de andra utbytesstudenterna igen. Vi hade så roligt och åt en massa god mat. Synd att vi inte firar Thanksgiving i Sverige för det har nog blivit en av mina favorit högtider dock finns det inget som slår Julen.Så nu är det hög tid att komma in i Julkänslan, ska nog faktiskt ta och baka lussekatter någon gång snart.

Happy Thanksgiving

Likes

Comments

Utflykter , Vardag

Idag har jag varit i superfina Alicante i exakt 2 månader.

I helgen var jag och min värdfamilj på en medeltidsmarknad i en liten stad utanför Alicante. Marknaden tog typ upp hela staden och det var jättemycket folk där. Vi hade väldigt trevligt och det var supermysigt. Jag älskar verkligen att göra sådana här utflykter, hoppas vi gör fler utflykter.

Jag har varit ledig från skolan både idag och igår då det är halloween. Det har varit skönt att inte behöva gå upp så tidigt men imon blir det skola igen, tur att jag inte behöver plugga iaf. Det här året räknas inte för mig så då behöver jag inte plugga och jag slipper göra alla prov vilket är väldigt skönt. Jag vet ju hur det hade blivit annars.... Jag hade pluggar hela tiden och stressat ihjäl mig, för jag är ju sån. Jag pressar alltid mig själv till att göra mitt allra yttersta och sen när det inte alltid blir som jag har tänkt så mår jag dåligt över det. Så det är väldigt skönt att känna att jag bra kan fokusera på att lära mig spanska och ha det hur roligt som helst.

Likes

Comments

View tracker

Utflykter , Vardag

I helgen har jag känt mig som en riktig Spanjor. I lördags gick jag upp kl 10 för att hjälpa min värdmamma att förbereda för lunchen. Mina värdkusiner från Madrid var här och då hade min värdmamma bjudit över de på lunch. Hon hade också bjudit över min värdsyster Nieves värdfamilj från Florida ( de har et hus utanför Alicante). Det var mycket att förbereda då vi skulle äta TAPAS. Vi gjorde nog i ordning minst 10 st rätter. Det var allt från Tortilla de Patatas och bläckfisk till rökt laxrullar som jag hade gjort. Jag gjorde också efterrätten, som blev kladdkaka. Jag ville göra något väldigt svenskt och då passar ju kladdkaka bra. Efter vi hade ätit åkte vi till Benidorm och shoppade lite, plus vi stannade och åt varsin glass på ett lite mysigt café. Benidorm är ett väldigt turistigt ställe ungefär 20 min norr om Alicante. Det är väldigt många Engelsmän och Tyskar som åker dit för att sola och bada.

Igår åkte jag och min värdmamma till Campello för att äta frukost tillsammans med mina värdmostrar och kusiner. Vi åt på ett väldigt populärt ställe som heter Valor. De är mest kända för sina Churros med choklad. Efteråt gick vi en promenad längs stranden, väldigt behövligt efter churros till frukost. Jag köpte också ett par skor när vi promenerade där i solen.

Likes

Comments

Vardag

Ojojoj var ska jag börja någonstans, har haft så mycket ett göra de senaste dagarna så har glömt bort skriva här på bloggen....I alla fall förra fredagen hade jag ingen skola då jag skulle på en utflykt med Rotary. Vi åkte till EUIPO European Union Intellectual Property Office. När vi var där fick vi lyssna på en föreläsning om EU och om vad just EUIPO gör, det var faktiskt väldigt intressant då jag hade trott att det skulle vara lite tråkigt då jag redan vet en del saker om EU, men jag lärde mig faktiskt något nytt. Vi fick också en guidad tur genom byggnaden. Senare på kvällen träffade jag några tjejer från min klass och vi gick och åt middag tillsammans eftersom två av tjejerna har fyllt år. På lördagen åt min familj lunch tillsammans med min värdmoster och på kvällen åkte vi till en outlet och jag shoppade lite nya kläder...har hunnit köpa en del nya kläder här nere, men allt är så mycket billigare i Spanien än i Sverige så ni kan nog förstå att jag har hittat många fina saker som inte är allt för dyra.

Igår var det Fiesta nacional de España, vilket är en ledigdag här i Spanien. Man firar att Columbus upptäckte Amerika, det firas inte bara i Spanien utan man fira den här dagen i andra spansktalande länder. Så igår hade jag ingen skola och kunde därför ha sovmorgon vilket var så skönt, då jag har känt mig väldigt trött de senaste dagarna. På eftermiddagen träffade jag några av mina utbytesstudents kompisar och vi gick och åt glass och tog en promenad längs Playa San Juan.

Likes

Comments

Utflykter

Det är lördagsmorgon och jag går upp kl 9 för att göra mig i ordning för det är dags för den efterlängtade "Beach Day". Jag börjar med att gå till Mataffären frö att köpa bröd som jag ska ha som matsäck med mig till stranden. När jag kommer tillbaka hem äter jag frukost och fixar ihop det jag ska ha med mig och sen går jag till stranden Playa San Juan, som är bara är 20 min från mitt hus om jag går, för att träffa alla andra utbytesstudenter från Alicante och Murcia. Vi började med att spela volleyboll och fotboll och mitt lag van när vi spelade fotboll. Efteråt badade vi och hade hur roligt som helst. Jag är så glad att vi är så många utbytesstudenter här i Alicante och varje gång vi ses har vi jättekul tillsamman. Jag längtar tills nästa gång vi alla ses och som tur är det redan nästa vecka, då vi ska på någon slags föreläsning om EU. Kanske inte så roligt för mig som är från Sverige att höra på när någon pratar om EU men för de utbytesstudenterna som inte kommer från EU blir det nog intressant. Men det roliga ska bli att ses igen. Vi har ju så mycket att prata om hela tiden så vi behöver verkligen ses oftare, hihihihi.

Likes

Comments

Vardag

Oj herregud, nu har jag varit här i fina Alicante i 4 veckor. Det känns hur bra som helst men ände konstigt att ha varit ifrån Sverige, familjen och vännerna i redan en månad. Jag har ju varit hemifrån i månad tidigare men det här är skillnad. Andra gånger jag har varit borta från familj och vänner i en månad så har jag ju vetat att jag kommer hem snart igen men nu ska jag vara borta i ytterligare 9 månader. Jag inser inte riktigt hur fort den här månade i Spanien har gått. Jag har nog aldrig varit med om att en månad har gått så snabbt, det känns knappt som jag har hunnit blunda en kort sekund. Det ha varit den bästa tiden i mitt liv men ändå samtidigt det jobbigaste jag har gjort. Det är inte så lätt som man tror att vara utbytesstudent och speciellt den första tiden är jobbig. Det ska bli väldigt spännande och se hur resten av min tid här i Alicante kommer att bli, hoppas det blir minst lika bra som den har varit hittills. Och som sagt har ju den här månaden gått superfort och jag tror att resten av året kommer gå minst lika fort.

Massa kramar från fina Alicante

Likes

Comments

Vardag

Förra veckan hade jag ganska fullt upp så glömde berätta att jag var på mitt första lunchmöte med min värdklubb. Förra tisdagen var det dags för att ha möte och äta lunch med min Rotaryklubb här i Alicante. Jag var tvungen att hålla en kort presentation på spanska om mig själv. Det var en väldigt oförberedd presentation eftersom jag inte hade vetat om att jag skulle på lunchen för än dagen innan...Men trotts allt gick det väldigt bra för att inte ha pratat så mycket spanska innan. Min värdmamma sa att hon tyckte jag gjorde jättebra ifrån mig och att jag hade ett väldigt bra uttal och min grammatik var bättre än dem andras. Vi är fem utbytesstudenter i min klubb men en av dem andra har inte kommit än eftersom hon haft problem med att få sitt visum, men så fort det är fixat kommer hon...Tror det var allt men jag ville bara berätta hur det var hihihihi.

Likes

Comments