Forrige uke kort oppsummert: Fadderuke, nye venner og levert kjæresten på fhs.

Nå skal jeg snart på kino, arrangert av fadderne. Snakkes!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Dette har vært min erstatning for tørre skiver lenge! Det tar kort tid å lage, er sunt og ikke minst godt. Når jeg allerede har en del av grunningrediensene på plass er det også ett relativt rimelig måltid. Når jeg har hatt deig til overs om kvelden, har det også gått helt fint å sette den i kjøleskapet over natten for å bruke restene igjen om morgenen, om jeg så må helle i litt ekstra vann.

Oppskrift:

2dl hvetemel
1dl havregryn
1/2dl sammalt rugmel (Jeg bruker grovmalt)
2ss sukker / 1 liten ss vaniljesukker
1ss bakepulver
1ts salt
2ss olje
2-3dl vann (alt etter hvor faste/rennende du vil ha dem)

Fremgangsmåte:
1. Bland sammen det tørre i en skål
2. Hell i væsken og bland sammen
3. La blandingen stå å hvile i noen få minutter
4. Ta olje/smør (whatever floats your boat) i en stekepanne
5. Stek på middels varme, hiv på en klatt og to av deigen, ta stekespaden rundt kantene for å se når du kan snu, og pass på å steke begge sidene!

Bon appétit!

Likes

Comments

Nå har jeg så å si flyttet helt inn her i Kongsberg. Flyttet hit i går (Søndag), og har både i dag og i morgen på å bli kjent med byen før skolestart og fadderuka, og få pakket helt ut. Hybelleiligheten er ganske gammel, og har eldre møbler, men jeg er veldig fornøyd uansett. I tillegg er de jeg leier hos utrolig greie, så de hjelper meg med det meste jeg skulle trenge hjelp til. I går fikk jeg også omvisning på skolen og av avdelingen jeg skal gå på, og så langt har jeg et veldig godt inntrykk av skolen.

I dag har jeg tatt turen nedom sentrum, for å se hvor lang tid det tar å sykle, og få handlet inn litt mat. Jeg har også endelig fått innviet hybelkomfyren min og laget min første middag her. Senere i dag drar jeg nok en ekstra tur til sentrum for å handle div. ting jeg ikke ante at jeg ville trenge før i dag (som plaster, haha)!

Ha en fin ettermiddag!

Likes

Comments

Sjekk Christines blogg her!!
Instagram: Ingeborg, Martin, Jonas, Christine.

Denne lørdagen har jeg hatt tidenes dagstur med Ingeborg og Martin. I 10-tiden dro vi til Bergen for å besøke Christine i den nye leiligheten hennes, og for å gå på Dragefjellet Minifestival. I bilen på vei til Bergen (og tilbake) har vi varmet opp med å høre The Ketchup Song sikkert 50 ganger (noe som så klart har skapt topp stemning). Ellers har DJ Ingeborg slått til med alt fra Father John Misty, til ABBA og Ariana Grande.

Etter å ha kjørt frem og tilbake gjennom Bergen ett par ganger fant vi endelig frem til ønsket parkeringsplass, og dro for å spise. Vi dro da på pastasentralen, som har rimelige, enkle italienske retter, og ikke minst mettende, som førte til at vi var mette resten av dagen. Allikevel lever jeg fortsatt på troen om en egen dessertmage, og har kost meg med belgisk vaffel og cookies.

Hos Christine hadde vi ett aller tiders festivalvorsj/ innflytningsfest og ble kjent med alle tjommiene til Jonas, Christines kjæreste. Så dro vi til festivalen for å se hvitmalt gjerde. Disse var superflinke, men da de var ferdige måtte vi hoppe i bilen og dra hjem igjen, så dessverre gikk vi glipp av Kakkmaddafakka som opptrådte etterpå. Turen har allikevel vært verd hvert eneste minutt.

Trioen vår avsluttet dagen med å dra til ei venninne i Haugesund, slik at vi fikk se henne og noen av de andre vennene våre nå før de fleste av oss spres overalt i Norge og resten av verden! 

Ha en fin dag videre dere!


Likes

Comments

Skolen jeg skal gå på nå til høsten!

I går dro jeg og familien hele veien frem og tilbake fra Haugesund til Kongsberg, hvor jeg skal flytte til om bare noen uker. Her hadde jeg faktisk aldri vært før, men byen er både fin og lett å finne frem i (slik virker det ihvertfall så langt)!

Hovedpoenget med turen var å se på hybler, ettersom det er helt fult i studentsamskipnaden sine hybler. Visningene gikk veldig bra, og jeg endte til slutt opp med en liten leilighet som jeg gleder meg til å innrede når jeg drar ned igjen neste gang.

Fant også ut at bygget skolen min er i, både har kino, musikkteater og bibliotek, så jeg trenger ihvertfall ikke å gå langt for å finne på noe å gjøre, haha! 

Fremover nå er planen å få handlet inn litt flere ting til leiligheten, så nærmer det seg flytting med stormskritt..!

Elendig kvalitet pga. mobilen min, men her er litt av elva som renner langs byen og ett av byens ganske mange kunstverk!


Likes

Comments