Skrevet i : HVERDAG

Vi har hatt anestesiologi i ca en uke nå, og det er ganske greit. Vi har en lærer som er litt til og fra, så det er mest opp til hver og en hvor mye man ønsker å jobbe med faget. Og det er nok å ta tak i, for anestesiologi handler visst ikke bare om å dope ned de som skal opereres, hehe.


Denne timen lærte vi å stabilisere luftveiene på forskjellige måter. Det var skikkelig tungt å holde laryngoskopet sånn at man kunne se hele veien ned til stemmebåndene, håper det var fordi disse luftveiene var av plastikk! Ikke at det er noe lettere i virkeligheten...


Pia skal intubere og Rakel assisterer.


Dette er jo det perfekte motiv for bloggbilder, "en vanlig dag på medisinstudiet" - akkurat som om vi flyr rundt og intuberer dukker hver dag! Men gøy var det 😄


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Skrevet i : ANNET

Ingenting passer bedre etter en uke med anestesiologi! Jeg hadde egentlig planlagt et innlegg med bilder fra timene denne uka, dere skulle få se laryngoskopi og intubering og greier, men det får bli til uka. God helg a 💁🏼

Likes

Comments

Skrevet i : HVERDAG

I dag har har vi hatt undervisning på Gailezers, det sykehuset som ligger litt utenfor bysentrum. Jeg feiret begynnelsen på et nytt fag med en speilselfie på do, hehe. Nå har vi Pneumonology, og det skal vi ha hver dag i en uke fremover. Deilig å slippe å stå opp klokka 6 til en forandring! Vi gjorde oss ferdige med Pediatric infectious diseases og grytidlige morgener på barnesykehuset i går. Nå er det lunger i fokus og det tror jeg kan bli ganske spennende. Vi begynte som vanlig med en innledende time om anamnese (intervju) og forskjellige undersøkelser, og i morgen skal vi tolke X-ray. Det føles som om det er mandag hver gang vi begynner med et nytt fag, men tenk, det er jo allerede torsdag! Og i morgen er det helg igjen 😄

Likes

Comments

Skrevet i : HVERDAG

Det er søndag og jeg har så vidt overlevd den første uka av niende semester. Tenkte egentlig å kjøre på med en clickbait og overskriften "Overlevde nesten", men det er jo egentlig ingen spøk. Jeg fikk tidenes halsbetennelse med kaldsvetting og feberkramper natt til mandag, trodde jeg skulle dø. Jeg sov kanskje 3 timer før jeg måtte stå opp og dra til barnesykehuset for semesterets første class klokka 8:00, nemlig Infectious diseases in Children. Passer jo perfekt med visitter i bakteriefylte barneavdelinger denne uka!

Jeg selvdiagnostiserte meg med virusinfeksjon, og selvmedisinert på Paracet og Strepsil satser jeg på å være helt fin til ca midt i neste uke, like frisk som før.

Slenger med et lite bilde fra fjorårets eventyr på Ahus, da jeg plutselig oppdaget at jeg hadde blodsøl på klærne uten å skjønne hvor det kom fra. Har ikke fått av meg øredobbene heller, fy-fy!

Syk som jeg var, syntes jeg at jeg hadde fortjent en god og avslappende start på semesteret. Som dere vet, i Riga er alt mye billigere enn hjemme. Og ettersom jeg ikke var på noen ferie i år (eller i fjor) så tok jeg meg en liten sommerferie på Taka Spa på onsdag. Der har de et lite basseng, boblebad, badstue og dampbad. Perfekt for en romantisk ferie med seg selv og en random russer som sikkert heller ikke har hatt noen sommerferie i år stakar. 

Likes

Comments

Skrevet i : HVERDAG

Jeg er tilbake i Riga og superklar for et nytt skoleår! Og klar for å ta opp bloggen igjen. Det er så hyggelig at dere klikker dere innom her selv når jeg ikke skriver noe på en lang stund, det gir meg akkurat nok dårlig samvittighet til å fortsette skribleriene. Beklager forresten for det uferdige innlegget som ble postet her en dag, det var en repost fra den gamle bloggen jeg hadde lagt inn på "publiser senere" i stedet for arkiv... Kanskje det blir publisert senere en gang, ellers har jeg ca 60 heldige lesere som ble vitne til et eksklusivt innlegg! Hehe, det er uansett fint å vite at noen kan ha nytte av erfaringene jeg deler, så tusen takk til dere! Uten dere og tilbakemeldingene jeg får fra dere, hadde jeg nok gitt opp for lenge siden. Bloggen altså, ikke medisinstudiet! 😄

Gud så godt det var å komme hjem og få slappet av litt. Jeg har tullet med det hele sommeren, men sannheten er at å studere i Riga til tider er mer avslappende enn en sommerferie hjemme i Kongsvinger. Jeg skulle kanskje - nei, jeg skulle garantert vært flinkere til å slappe av når jeg har muligheten til det. Men da hadde jeg jo gått glipp av så mye!


Denne sommeren har dog vært litt roligere enn fjorårets pendlereventyr. Jeg har jobbet på Kongsvinger sykehus - akuttmottaket og medisinsk avdeling, og tilbragt all fritid på "Scene U" hvor vi for andre år på rad har gjort en sommerproduksjon. I år var det Sweeney Todd - demonbarbereren fra Fleet Street som tok all tid, energi og livsglede. En mørk, blodig thriller av en musikal med fantastisk kronglete musikk skrevet av Stephen Sondheim. De av dere som er litt inne i musikalverdenen vet at han skriver noe av den vanskeligste musikken og det var absolutt ikke lett, MEN vi kom i mål og kan se tilbake på en fantastisk produksjon. Jeg er så glad for å få jobbe sammen med dere som elsker å stå på scenen, så stolt og så trist for at det er over. Vel, vi har alltid neste sommer ❤

Jeg prøver å holde bloggen mest mulig medisinstudierelatert, så jeg skal ikke bombardere dere med bilder fra musikalen. Hvis dere vil se flere bilder fra denne oppsetningen, fjorårets og forhåpentligvis flere i fremtiden, kan dere finne oss på facebook (👈 link eller søk Holt kulturforum: Scenegruppen) og @scenegruppen på instagram!

Og ja, håret! Sykt å tenke på at jeg hadde rødt hår for to uker siden. Det har jeg ikke lenger! Jeg er tilbake til mitt gamle, blonde selv. Gøy å prøve noe nytt, og så passet det så bra nettopp denne sommeren da jeg skulle spille denne gæ'rne dama. Jeg har alltid lurt på hvordan det er å ha rødt hår og det føltes ganske bra, men jeg er nok blond. Med hele meg. Det er gøy å late som at man er noen andre i blant, men heretter tror jeg at jeg sparer det til scenen og lar meg være meg i hverdagen.

Jeg og håret er i hvert fall superklare for å begynne på det nye semesteret! Og det begynner allerede i morgen, men Pediatric infections. Passer meg utmerket, med det dårlige immunforsvaret mitt. Hadde det ikke vært for de supersøte små, hadde jeg sikkert klaget litt. Men nei, jeg gleder meg! Og innimellom lesingen skal jeg gjøre mitt beste for å få ferdig bloggpostene jeg har oppe i hodet; det ligger blant annet et oppsummeringsinnlegg fra 4. året og venter på å bli skrevet. Og hva er vel bedre enn å starte det nye året med et tilbakeblikk på det gamle?


Likes

Comments


Jeg besto semesterets siste eksamen i dag! OBGYN ✅ Dette semesteret har faktisk krevd sitt, for ikke å si dette året. Vi har hatt Orthopedics, OBGYN, Infectious Diseases, Surgical Diseases, Environmental Health og til slutt Internal medicine - Gastroenterology, Nephrology og Endocrinology + ufrivillig valgfag i Gastroenterology. 6 eksamener og obligatorisk undervisning hver dag. Prisen man må betale for å få en såpass rolig eksamensperiode som vi har hatt, er å ha eksamen i enkelte fag samtidig som man må lese seg opp i andre fag for å bestå classes. Det har vært verdt det, for det holdt lenge med 2 eksamener på 10 dager for min del.

Jeg er så trøtt, haha. Det blir aldri mye søvn natta før eksamen. Kroppen er supergira og syns visst det er helt ok å ikke sove mer enn 2-3 timer. Ikke at jeg legger meg så tidlig til vanlig, men så kommer jeg alltid på et eller annet som jeg bare må google, og plutselig er klokka 03:00. Det har da funket så langt! Trener meg opp til all-nightere i turnus, viktig å begynne tidlig si!Nå gjør jeg meg klar for å forlate dette landet. Jeg er så klar for sommerferie, selvom den skal tilbringes innendørs. I hvite klær på akuttmottaket eller i kostyme på scenegulvet. Blir ikke brun av det, men ville ikke hatt det på noen annen måte. Vi snakkes snart.

Hadebra så lenge 🌸

Likes

Comments

Holy... Internal medicine eksamen er skrevet og levert. Nå har jeg bare en eksamen igjen! Sommerferien er skremmende nær, og det er ikke lett å holde motivasjonen oppe mot slutten av semesteret. Heldigvis er det OBGYN som gjenstår, og jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å avslutte året med gravide mager og pap smears.


Snakkes når dette er over!

Likes

Comments

Hei alle heldiggriser der hjemme som allerede har fått sommerferie. Her sitter jeg da, inne på kontoret i det fineste været Riga har sett siden 2012 og leser til eksamen. Vi har internal medicine nå på tirsdag, og OBGYN neste uke. Men så skal jeg også endelig få ferie!

På fredag hadde vi siste undervisningstime for dette semesteret. Det var avslutningen på en spennende periode på nyreavdelingen på Riga Stradins Hospital. Det er en av top 5 avdelinger jeg har vært innom i dette landet, hvor sykepleierne er hyggelige og resident-legene er hjelpsomme. Pasientene på nyre har vært blide og snakkesalige, selv om vi ikke alltid skjønner hva de sier...

I siste time fikk Benjamin prøve seg i jakten på nyresteinen med ultralydmaskinen, med Eirin som pasient.

Jeg hadde aldri trodd at nyrer skulle være så spennende, men jeg har virkelig sansen for det organet der! Favorittorgan: nyrer, liksom 😍Nå skal denne frakken vaskes og strykes så den er klar for eksamensperioden. Typisk meg å sette meg ned med bloggen rett før eksamen, men dette gikk kjapt altså! Noen tastetrykk mellom spiserørkramper og tarmslyng må da væra lov!

Likes

Comments

Skrevet i : Q&A

Det er helt sikkert flere som har spørsmål rundt dette med sommerjobb når man er medisinstudent.
Derfor tenkte jeg at jeg kunne fortelle litt om hva jeg har hørt og opplevd. Kanskje er det nettopp dette du lurer på.


Man vil jo gjerne ha sommerjobb på sykehus når man har begynt å studere medisin, uansett om det er for spenningen, lønningen eller erfaringens skyld. Men selv om man er medisinstudent er det ikke dermed sagt at man får jobb på et sykehus med en gang. Det varierer sikkert med avdelingene, men mange avdelinger er avhengig av å ansette folk som allerede har erfaring med pleie, og krever at du har jobbet på sykehjem (eller i andre pleiestillinger) tidligere.

Så mitt første tips er: søk jobb på et sykehjem NÅ! Du taper ingenting på å jobbe en sommer på sykehjem; det er bare bra å ha den erfaringen å bygge videre på. Da lærer du mye om pleieyrket og om deg selv.


Ikke gjør samme feil som meg forresten. Jeg jobbet nattevakter på et sykehjem i to hele sommerferier, og da jeg tok kontakt med sykehus i god tro etter dette, fikk jeg beskjed om at nattevakter ikke var nok. Det var ingen som fortalte meg at det var pleieerfaring fra dagvakt de var ute etter på sykehusene. Det burde jeg kanskje ha skjønt, men ja, det endte med at jeg måtte jobbe på sykehjem en sommer til. Men da søkte jeg og fikk jobb på et sykehjem i nærheten av der onkel og tante bor i Oslo, så det ble nye omgivelser og litt mer spennende i det minste.Da jeg endelig hadde riktig erfaring til å kunne søke på stillinger på sykehus, kom jeg inn på ortopedisk avdeling på Ahus. Det var det beste som hadde skjedd meg inntil jeg fikk jobb på akuttmottaket i Kongsvinger. Jeg trivdes veldig godt med å jobbe på post, for selv om arbeidsoppgavene er mye de samme som på et sykehjem (hjelpe med stell, mat, oppgaver, mobilisere ut av seng etc.) så er det en helt annen stemning på et sykehus. Og da spesielt på en avdeling der pasientene gjerne har vært friske fra før av og blir friske etter en liten stund. Ortopedi er fint sånn sett.

Så vidt jeg vet er det ingen spesielle krav for å få jobb på sykehus annet enn erfaring med pleie. Så i teorien kan du nok få jobb på sykehus som pleieassistent allerede før du har begynt å studere medisin. Sjansen kan være større på et mindre sykehus. Jeg vet også at mange studenter har jobbet på psykiatriske avdelinger om sommeren, og der kreves det mest sannsynlig ingen erfaring med pleie fra før. Nå har ikke jeg noen erfaring med det, men så vidt jeg har forstått så er det mulig å søke seg videre til medisinske avdelinger fra psykiatri. Men det kommer nok an på avdelingen og hva den som ansetter krever av erfaring. Er man heldig og søker i en periode hvor sykehuset trenger folk, kan man kanskje komme seg inn uten tidligere pleieerfaring også!

Selv om jeg fikk opplæringsvakter på ortopeden i februar, og hadde noen vakter den våren, måtte jeg fremdeles søke offisielt på stillingene som ble utlyst på nettportalen deres. Men da hadde jeg allerede en fot innafor og det var mer en formalitet fikk jeg inntrykk av. Stillingene het noe sånt som "sykepleier/hjelpepleier/assistent sommervikar". Noen sykehus ansetter medisinstudenter som sykepleiere etter fullført 3. år (og pharmaeksamen bestått), men det har jeg personlig aldri vært borti før. Medisinstudent med lisens blir du ikke før du har fullført 5. året. Om du vil søke på et sykehus men ikke finner den riktige stillingen, kan du jo bare ta kontakt med den som ansetter og spørre hvor du skal søke.

Her er noen generelle tips til jobbsøknad:

  • Finn ut hvor og hvem du må sende søknaden til. Feks. på ortopeden var det seksjonssykepleieren som hadde ansvaret for ansettelser, og da var det direkte til henne man måtte sende mail
  • Det hjelper ofte å møte opp! Gå innom og spør om de trenger folk og hvor du kan sende søknad osv. Da får de et ansikt å feste søknaden til og sjansen er større for at de velger nettopp deg
  • Selv om du må søke via nettportal ville jeg tatt meg en tur på avdelingen, av samme grunn som ovenfor
  • Vis at du er interessert, send heller en mail for mye enn en mail for lite
  • Vær ute i god tid, sender du mail før jul kan du være så heldig å få opplæring i jula/semesterpausen og få med deg noen vakter i påskeferien. Da er også konkurransen mindre.
  • Ikke vær redd for å vise det om det er ting du ikke kan. De forventer ikke at du skal kunne alt, men de forventer at du skal lære fort og at de skal kunne stole på at du kan utføre de oppgavene du blir satt til.
  • Sett opp en ryddig CV! Men ikke finn på ting bare for at den skal se fancy ut, det er flaut.
  • Sørg for å ha referanser - for din første jobb kan du bruke tidligere lærere eller andre voksenpersoner som har noe pent å si om deg. Sørg for å spørre sjefen på sykehjem etc. om de kan være referanse for videre jobbsøk etter endt sommerjobb. De skjønner selvfølgelig at en medisinstudent ønsker å søke jobb på et sykehus, og blir de sure for det så er det ikke deg det er noe galt med.


Håper dette gjør det litt enklere å navigere i sommerjobbverdenen! Jeg tror jeg har fått med det meste her,
men det er bare å spørre om det er noe mer dere lurer på! 💗

  • Q&A

Likes

Comments

Skrevet i : ANNET

Hei verdens heldigste blogglesere! Det var ei som var så gira på å gjesteblogge for dere, og det kunne jeg jo ikke si nei til for da hadde hun blitt så grinete, og det er enda en måned igjen av dette semesteret... Så vær så god Rakel, scenen er din! Dette ble skrevet fredag 2. juni:


Yo ppl!

I dag er det ikke Ingrid som skriver til dere, det er nemlig the one and only ADRIANA LIMA eller Rakel som noen også kaller meg. Jeg har i alle de år hatt en hemmelig drøm om å bli toppblogger, men dessverre så oppfyller jeg ingen av kriteriene som skal til for å bli det <´3

Kriterier for å bli toppblogger i Norge 2017:
1) Du må har tatt minst 2 plastiske operasjoner og dokumentert det på bloggen
2) Du må ha en ganske kul og utpreget stil og generelt se ut som en ung Kate Moss
3) Du må trene 7/7 dager i uka og spise avocado til alle måltider
4) Du må ha blitt mamma da du var 13
5) Du må ha deltatt på Paradise Hotel

Apropos Paradise Hotel!! Er skikkelig trøtt i dag, fordi jeg måtte være våken for å se Paradise-finalen i går, som ikke sendes før 23:30 her i Riga. Ogsåå måtte jeg stå opp klokken 0630 for å dra på skolen, så derfor; hvis jeg har noen skrivefeil og denslags så er det ikke min skyld men mangelen på søvn, bare så det er sagt.

Uansett, typisk meg å begynne å prate om bloggere og Paradise når jeg egentlig skal prate ooom (trommevirvel): GRUPPE 62!

Gruppe 62 er en ganske weird gjeng om jeg må si det selv. Men liker alle ganske godt heldigvis <3 Uansett, har tatt meg bryet meg å intervjue alle i klassen sånn at jeg kan presentere dem her på bloggen. Såå da setter jeg i gang:
Først ut er ingen ringere enn Ylva. Ylva var ganske skeptisk til å bli intervjuet, fordi hun syntes det ble for personlig. Asså??? Uansett:

Navn: Ylva (får IKKE lov til å skrive etternavnet hennes fordi hun ikke vil at en framtidig arbeidsgiver skal se det)
Alder: 22
Fra: Colorline. Hun kommer egentlig fra 2013 ghetto-Skjetten men det nektet hun meg å skrive.
Kallenavn: Alvi. (Dette er Ylvas alter ego når hun drikker, red.anm.)
Hva spiste du til middag i går? Pølse ;););) If you know what I mean
Hvilke 3 ting ville du hatt med deg til en øde øy? Morradi, faren din og bestemora di (skjønner dere hva jeg mener med at hun kommer fra ghettoen eller??)
Dilemma: Ta piercing i øyenbrynet eller opptre som live artist på Funny Fox hver fredag? Ta piercing i øyenbrynet.Oki, next one! Nestemann ut er faktisk Benjamin. Han var heller ikke så villig til å la seg intervjue, but I did my best:

Navn: Benjamin
Alder: TUSEN. Han husket ikke om han var 23 eller 24. Men tror han er 23
Fra: Lillestrøm
Kallenavn: Vet ikke (men det vet jeg for alle kaller han Benji)
Middag i går: Kylling
Hvilke 3 ting ville du tatt med på en øde øy? Vet ikke. (Jeez, hard to get much)
Dilemma: Ha en 8-4 jobb som statue i Vermanes-parken eller få overdrevent underbitt hver gang du snakker med en gutt? Underbitt.Neste i rekka er vår kjære Fredrik. Han var heldigvis litt mer entusiastisk enn de andre:

Navn: Fredrik
Alder: 34 (tror faktisk han er det i hodet)
Fra: Seffrekstad. Egentlig er han fra Fredrikstad. Og heter Fredrik. HEHE litt gøy da
Kallenavn: Crime fighter Freddy. (Men undertegnede kaller han Ydmykhetens Sønn. Tolk det som du vil)
Middag i går: Fajitas
Hva ville du tatt med på en øde øy? Gummibåt, real turmat, sånn greie det går an å rense saltvann med (lur du Freddy!!)
Dilemma: Vaske alle i 8. Semester sin labcoat hver uke, eller aldri få lov til å gå i merkeklær igjen? Vaske labcoats (ikke noe bombe dét akkurat #ralphlauren #morris #lyleandscott)Såå har vi altså kommet til Jon Erik:

Navn: Jon Erik
Alder: 35
Fra: Kolstad
Kallenavn: Big Boy (eller Jonne, da)
Middag i går: Laks (rich bitch ass)
Hvilke 3 ting ville du tatt med på en øde øy? Før dere leser resten, gjett èn gang hva han ville tatt med seg.
....... Ganske riktig; Aslak, Matehus og Trygve. #bestfriendsgoals
Dilemma: Bruke en vaskebøtte som hatt hele sommeren eller tegne alle histo-tegningene dine på nytt? Tegne histo-tegninger. Spoken like a true fashionista!Nestemann på lista er seff Aslak.

Navn: Aslak
Alder: 55
Fra: Trondheim (han sa det på skikkelig rar dialekt men det er litt vanskelig å skrive det)
Kallenavn: ”Analis Parietalis. Eller nei, ikke skriv det! Det blir litt teit. Eller jo, samma faan.” (as you wish my friend)
Middag i går: Fajitas
3 ting på en øde øy: Podcast, hengekøye og en barbermaskin.
Dilemma: Ville du kallt din fremtidige unge ”Kasserolle” eller byttet navn til Aslak Volvo Storrø? Byttet navn til Aslak Volvo Storrø <3 (Dr. Volvo Storrø om noen år da, jeg liker’e)Next up; Trygve!

Navn: Trygve
Alder: ”28. Eller 25 eller 24. Men jeg er egentlig 24 altså.” (asså???)
Fra: Trondheim
Kallenavn: Balodis
Middag i går: Tortellini
3 ting på en øde øy: Øks, radio og en utrolig lang bok
Dilemma: Alltid hørt på russelåter når du hører musikk, eller aldri drikke alkohol igjen? Aldri drikke alkohol igjen (as if da, but oki)Så er vi altså kommet til sjefen sjøl (aka gruppelederen vår):

Navn: Eirin
Fra: Holan
Kallenavn: Holan (eller Steinkjerskløtta som jeg liker å kalle henne. Det er egentlig bare fordi jeg synes det er gøy å kalle folk skløtte)
Middag i går: Kokt potet og gryte
3 ting på en øde øy: Ubegrensa med mat, ubegrensa med prossecco og Trygve siden han har med ganske fornuftige ting (hva med Fredrik??)
Dilemma: Jobbe som danser på Coyote fly eller som heisansvarlig på sykehuset?: Tror det hadde blitt danser, da hadd jeg jo iallefall fått trent (skulle likt å se Eirin svinge seg på baren på Coyote ass<3)


Nå begynner det her å bli gaanske så langt, men heldigvis har vi kommet til sistemann:

Navn: Pia
Alder: 24
Fra: Trondheim (Tiller. HEHE)

Kallenavn: ”Nei si det, hva er det du alltid kaller meg da?” (Kleps.)
Middag i går: Pølse og potetstappe (for 5. dag på rad sikkert)
3 ting på en øde øy: Hest, høy og ostepop.
Dilemma: Holde en spontan tale på hvert ANSA-arrangement eller gå i Hare Krishna-tog en gang i uka? Det må bli tale ass.
Og dét mine damer og herrer, var gruppe 62, en ganske kul gjeng til tross for at vi visstnok er den mest forhatte gruppa på kullet 😒 Merker at dette innlegget ikke ble så morsomt som jeg hadde håpet på, men jeg skylder på 5 timer søvn i natt. Takk for meg!


Yours truly,

Adriana aka Rakel

Likes

Comments