Jeg besto semesterets siste eksamen i dag! OBGYN ✅ Dette semesteret har faktisk krevd sitt, for ikke å si dette året. Vi har hatt Orthopedics, OBGYN, Infectious Diseases, Surgical Diseases, Environmental Health og til slutt Internal medicine - Gastroenterology, Nephrology og Endocrinology + ufrivillig valgfag i Gastroenterology. 6 eksamener og obligatorisk undervisning hver dag. Prisen man må betale for å få en såpass rolig eksamensperiode som vi har hatt, er å ha eksamen i enkelte fag samtidig som man må lese seg opp i andre fag for å bestå classes. Det har vært verdt det, for det holdt lenge med 2 eksamener på 10 dager for min del.

Jeg er så trøtt, haha. Det blir aldri mye søvn natta før eksamen. Kroppen er supergira og syns visst det er helt ok å ikke sove mer enn 2-3 timer. Ikke at jeg legger meg så tidlig til vanlig, men så kommer jeg alltid på et eller annet som jeg bare må google, og plutselig er klokka 03:00. Det har da funket så langt! Trener meg opp til all-nightere i turnus, viktig å begynne tidlig si!Nå gjør jeg meg klar for å forlate dette landet. Jeg er så klar for sommerferie, selvom den skal tilbringes innendørs. I hvite klær på akuttmottaket eller i kostyme på scenegulvet. Blir ikke brun av det, men ville ikke hatt det på noen annen måte. Vi snakkes snart.

Hadebra så lenge 🌸

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Holy... Internal medicine eksamen er skrevet og levert. Nå har jeg bare en eksamen igjen! Sommerferien er skremmende nær, og det er ikke lett å holde motivasjonen oppe mot slutten av semesteret. Heldigvis er det OBGYN som gjenstår, og jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å avslutte året med gravide mager og pap smears.


Snakkes når dette er over!

Likes

Comments

Hei alle heldiggriser der hjemme som allerede har fått sommerferie. Her sitter jeg da, inne på kontoret i det fineste været Riga har sett siden 2012 og leser til eksamen. Vi har internal medicine nå på tirsdag, og OBGYN neste uke. Men så skal jeg også endelig få ferie!

På fredag hadde vi siste undervisningstime for dette semesteret. Det var avslutningen på en spennende periode på nyreavdelingen på Riga Stradins Hospital. Det er en av top 5 avdelinger jeg har vært innom i dette landet, hvor sykepleierne er hyggelige og resident-legene er hjelpsomme. Pasientene på nyre har vært blide og snakkesalige, selv om vi ikke alltid skjønner hva de sier...

I siste time fikk Benjamin prøve seg i jakten på nyresteinen med ultralydmaskinen, med Eirin som pasient.

Jeg hadde aldri trodd at nyrer skulle være så spennende, men jeg har virkelig sansen for det organet der! Favorittorgan: nyrer, liksom 😍Nå skal denne frakken vaskes og strykes så den er klar for eksamensperioden. Typisk meg å sette meg ned med bloggen rett før eksamen, men dette gikk kjapt altså! Noen tastetrykk mellom spiserørkramper og tarmslyng må da væra lov!

Likes

Comments

Skrevet i : Q&A

Det er helt sikkert flere som har spørsmål rundt dette med sommerjobb når man er medisinstudent.
Derfor tenkte jeg at jeg kunne fortelle litt om hva jeg har hørt og opplevd. Kanskje er det nettopp dette du lurer på.


Man vil jo gjerne ha sommerjobb på sykehus når man har begynt å studere medisin, uansett om det er for spenningen, lønningen eller erfaringens skyld. Men selv om man er medisinstudent er det ikke dermed sagt at man får jobb på et sykehus med en gang. Det varierer sikkert med avdelingene, men mange avdelinger er avhengig av å ansette folk som allerede har erfaring med pleie, og krever at du har jobbet på sykehjem (eller i andre pleiestillinger) tidligere.

Så mitt første tips er: søk jobb på et sykehjem NÅ! Du taper ingenting på å jobbe en sommer på sykehjem; det er bare bra å ha den erfaringen å bygge videre på. Da lærer du mye om pleieyrket og om deg selv.


Ikke gjør samme feil som meg forresten. Jeg jobbet nattevakter på et sykehjem i to hele sommerferier, og da jeg tok kontakt med sykehus i god tro etter dette, fikk jeg beskjed om at nattevakter ikke var nok. Det var ingen som fortalte meg at det var pleieerfaring fra dagvakt de var ute etter på sykehusene. Det burde jeg kanskje ha skjønt, men ja, det endte med at jeg måtte jobbe på sykehjem en sommer til. Men da søkte jeg og fikk jobb på et sykehjem i nærheten av der onkel og tante bor i Oslo, så det ble nye omgivelser og litt mer spennende i det minste.Da jeg endelig hadde riktig erfaring til å kunne søke på stillinger på sykehus, kom jeg inn på ortopedisk avdeling på Ahus. Det var det beste som hadde skjedd meg inntil jeg fikk jobb på akuttmottaket i Kongsvinger. Jeg trivdes veldig godt med å jobbe på post, for selv om arbeidsoppgavene er mye de samme som på et sykehjem (hjelpe med stell, mat, oppgaver, mobilisere ut av seng etc.) så er det en helt annen stemning på et sykehus. Og da spesielt på en avdeling der pasientene gjerne har vært friske fra før av og blir friske etter en liten stund. Ortopedi er fint sånn sett.

Så vidt jeg vet er det ingen spesielle krav for å få jobb på sykehus annet enn erfaring med pleie. Så i teorien kan du nok få jobb på sykehus som pleieassistent allerede før du har begynt å studere medisin. Sjansen kan være større på et mindre sykehus. Jeg vet også at mange studenter har jobbet på psykiatriske avdelinger om sommeren, og der kreves det mest sannsynlig ingen erfaring med pleie fra før. Nå har ikke jeg noen erfaring med det, men så vidt jeg har forstått så er det mulig å søke seg videre til medisinske avdelinger fra psykiatri. Men det kommer nok an på avdelingen og hva den som ansetter krever av erfaring. Er man heldig og søker i en periode hvor sykehuset trenger folk, kan man kanskje komme seg inn uten tidligere pleieerfaring også!

Selv om jeg fikk opplæringsvakter på ortopeden i februar, og hadde noen vakter den våren, måtte jeg fremdeles søke offisielt på stillingene som ble utlyst på nettportalen deres. Men da hadde jeg allerede en fot innafor og det var mer en formalitet fikk jeg inntrykk av. Stillingene het noe sånt som "sykepleier/hjelpepleier/assistent sommervikar". Noen sykehus ansetter medisinstudenter som sykepleiere etter fullført 3. år (og pharmaeksamen bestått), men det har jeg personlig aldri vært borti før. Medisinstudent med lisens blir du ikke før du har fullført 5. året. Om du vil søke på et sykehus men ikke finner den riktige stillingen, kan du jo bare ta kontakt med den som ansetter og spørre hvor du skal søke.

Her er noen generelle tips til jobbsøknad:

  • Finn ut hvor og hvem du må sende søknaden til. Feks. på ortopeden var det seksjonssykepleieren som hadde ansvaret for ansettelser, og da var det direkte til henne man måtte sende mail
  • Det hjelper ofte å møte opp! Gå innom og spør om de trenger folk og hvor du kan sende søknad osv. Da får de et ansikt å feste søknaden til og sjansen er større for at de velger nettopp deg
  • Selv om du må søke via nettportal ville jeg tatt meg en tur på avdelingen, av samme grunn som ovenfor
  • Vis at du er interessert, send heller en mail for mye enn en mail for lite
  • Vær ute i god tid, sender du mail før jul kan du være så heldig å få opplæring i jula/semesterpausen og få med deg noen vakter i påskeferien. Da er også konkurransen mindre.
  • Ikke vær redd for å vise det om det er ting du ikke kan. De forventer ikke at du skal kunne alt, men de forventer at du skal lære fort og at de skal kunne stole på at du kan utføre de oppgavene du blir satt til.
  • Sett opp en ryddig CV! Men ikke finn på ting bare for at den skal se fancy ut, det er flaut.
  • Sørg for å ha referanser - for din første jobb kan du bruke tidligere lærere eller andre voksenpersoner som har noe pent å si om deg. Sørg for å spørre sjefen på sykehjem etc. om de kan være referanse for videre jobbsøk etter endt sommerjobb. De skjønner selvfølgelig at en medisinstudent ønsker å søke jobb på et sykehus, og blir de sure for det så er det ikke deg det er noe galt med.


Håper dette gjør det litt enklere å navigere i sommerjobbverdenen! Jeg tror jeg har fått med det meste her,
men det er bare å spørre om det er noe mer dere lurer på! 💗

  • Q&A

Likes

Comments

Skrevet i : ANNET

Hei verdens heldigste blogglesere! Det var ei som var så gira på å gjesteblogge for dere, og det kunne jeg jo ikke si nei til for da hadde hun blitt så grinete, og det er enda en måned igjen av dette semesteret... Så vær så god Rakel, scenen er din! Dette ble skrevet fredag 2. juni:


Yo ppl!

I dag er det ikke Ingrid som skriver til dere, det er nemlig the one and only ADRIANA LIMA eller Rakel som noen også kaller meg. Jeg har i alle de år hatt en hemmelig drøm om å bli toppblogger, men dessverre så oppfyller jeg ingen av kriteriene som skal til for å bli det <´3

Kriterier for å bli toppblogger i Norge 2017:
1) Du må har tatt minst 2 plastiske operasjoner og dokumentert det på bloggen
2) Du må ha en ganske kul og utpreget stil og generelt se ut som en ung Kate Moss
3) Du må trene 7/7 dager i uka og spise avocado til alle måltider
4) Du må ha blitt mamma da du var 13
5) Du må ha deltatt på Paradise Hotel

Apropos Paradise Hotel!! Er skikkelig trøtt i dag, fordi jeg måtte være våken for å se Paradise-finalen i går, som ikke sendes før 23:30 her i Riga. Ogsåå måtte jeg stå opp klokken 0630 for å dra på skolen, så derfor; hvis jeg har noen skrivefeil og denslags så er det ikke min skyld men mangelen på søvn, bare så det er sagt.

Uansett, typisk meg å begynne å prate om bloggere og Paradise når jeg egentlig skal prate ooom (trommevirvel): GRUPPE 62!

Gruppe 62 er en ganske weird gjeng om jeg må si det selv. Men liker alle ganske godt heldigvis <3 Uansett, har tatt meg bryet meg å intervjue alle i klassen sånn at jeg kan presentere dem her på bloggen. Såå da setter jeg i gang:
Først ut er ingen ringere enn Ylva. Ylva var ganske skeptisk til å bli intervjuet, fordi hun syntes det ble for personlig. Asså??? Uansett:

Navn: Ylva (får IKKE lov til å skrive etternavnet hennes fordi hun ikke vil at en framtidig arbeidsgiver skal se det)
Alder: 22
Fra: Colorline. Hun kommer egentlig fra 2013 ghetto-Skjetten men det nektet hun meg å skrive.
Kallenavn: Alvi. (Dette er Ylvas alter ego når hun drikker, red.anm.)
Hva spiste du til middag i går? Pølse ;););) If you know what I mean
Hvilke 3 ting ville du hatt med deg til en øde øy? Morradi, faren din og bestemora di (skjønner dere hva jeg mener med at hun kommer fra ghettoen eller??)
Dilemma: Ta piercing i øyenbrynet eller opptre som live artist på Funny Fox hver fredag? Ta piercing i øyenbrynet.Oki, next one! Nestemann ut er faktisk Benjamin. Han var heller ikke så villig til å la seg intervjue, but I did my best:

Navn: Benjamin
Alder: TUSEN. Han husket ikke om han var 23 eller 24. Men tror han er 23
Fra: Lillestrøm
Kallenavn: Vet ikke (men det vet jeg for alle kaller han Benji)
Middag i går: Kylling
Hvilke 3 ting ville du tatt med på en øde øy? Vet ikke. (Jeez, hard to get much)
Dilemma: Ha en 8-4 jobb som statue i Vermanes-parken eller få overdrevent underbitt hver gang du snakker med en gutt? Underbitt.Neste i rekka er vår kjære Fredrik. Han var heldigvis litt mer entusiastisk enn de andre:

Navn: Fredrik
Alder: 34 (tror faktisk han er det i hodet)
Fra: Seffrekstad. Egentlig er han fra Fredrikstad. Og heter Fredrik. HEHE litt gøy da
Kallenavn: Crime fighter Freddy. (Men undertegnede kaller han Ydmykhetens Sønn. Tolk det som du vil)
Middag i går: Fajitas
Hva ville du tatt med på en øde øy? Gummibåt, real turmat, sånn greie det går an å rense saltvann med (lur du Freddy!!)
Dilemma: Vaske alle i 8. Semester sin labcoat hver uke, eller aldri få lov til å gå i merkeklær igjen? Vaske labcoats (ikke noe bombe dét akkurat #ralphlauren #morris #lyleandscott)Såå har vi altså kommet til Jon Erik:

Navn: Jon Erik
Alder: 35
Fra: Kolstad
Kallenavn: Big Boy (eller Jonne, da)
Middag i går: Laks (rich bitch ass)
Hvilke 3 ting ville du tatt med på en øde øy? Før dere leser resten, gjett èn gang hva han ville tatt med seg.
....... Ganske riktig; Aslak, Matehus og Trygve. #bestfriendsgoals
Dilemma: Bruke en vaskebøtte som hatt hele sommeren eller tegne alle histo-tegningene dine på nytt? Tegne histo-tegninger. Spoken like a true fashionista!Nestemann på lista er seff Aslak.

Navn: Aslak
Alder: 55
Fra: Trondheim (han sa det på skikkelig rar dialekt men det er litt vanskelig å skrive det)
Kallenavn: ”Analis Parietalis. Eller nei, ikke skriv det! Det blir litt teit. Eller jo, samma faan.” (as you wish my friend)
Middag i går: Fajitas
3 ting på en øde øy: Podcast, hengekøye og en barbermaskin.
Dilemma: Ville du kallt din fremtidige unge ”Kasserolle” eller byttet navn til Aslak Volvo Storrø? Byttet navn til Aslak Volvo Storrø <3 (Dr. Volvo Storrø om noen år da, jeg liker’e)Next up; Trygve!

Navn: Trygve
Alder: ”28. Eller 25 eller 24. Men jeg er egentlig 24 altså.” (asså???)
Fra: Trondheim
Kallenavn: Balodis
Middag i går: Tortellini
3 ting på en øde øy: Øks, radio og en utrolig lang bok
Dilemma: Alltid hørt på russelåter når du hører musikk, eller aldri drikke alkohol igjen? Aldri drikke alkohol igjen (as if da, but oki)Så er vi altså kommet til sjefen sjøl (aka gruppelederen vår):

Navn: Eirin
Fra: Holan
Kallenavn: Holan (eller Steinkjerskløtta som jeg liker å kalle henne. Det er egentlig bare fordi jeg synes det er gøy å kalle folk skløtte)
Middag i går: Kokt potet og gryte
3 ting på en øde øy: Ubegrensa med mat, ubegrensa med prossecco og Trygve siden han har med ganske fornuftige ting (hva med Fredrik??)
Dilemma: Jobbe som danser på Coyote fly eller som heisansvarlig på sykehuset?: Tror det hadde blitt danser, da hadd jeg jo iallefall fått trent (skulle likt å se Eirin svinge seg på baren på Coyote ass<3)


Nå begynner det her å bli gaanske så langt, men heldigvis har vi kommet til sistemann:

Navn: Pia
Alder: 24
Fra: Trondheim (Tiller. HEHE)

Kallenavn: ”Nei si det, hva er det du alltid kaller meg da?” (Kleps.)
Middag i går: Pølse og potetstappe (for 5. dag på rad sikkert)
3 ting på en øde øy: Hest, høy og ostepop.
Dilemma: Holde en spontan tale på hvert ANSA-arrangement eller gå i Hare Krishna-tog en gang i uka? Det må bli tale ass.
Og dét mine damer og herrer, var gruppe 62, en ganske kul gjeng til tross for at vi visstnok er den mest forhatte gruppa på kullet 😒 Merker at dette innlegget ikke ble så morsomt som jeg hadde håpet på, men jeg skylder på 5 timer søvn i natt. Takk for meg!


Yours truly,

Adriana aka Rakel

Likes

Comments

Skrevet i : HVERDAG

HA! Jeg har vel ikke sommerferie. Men jeg vet hvor jeg skal tilbringe sommerferien min når jeg først får den: i akuttmottaket på Kongsvinger! Hurra 😃
Er så deilig å ha det i boks. Nå kan jeg bare nyte den siste måneden i Østblokken før en spennende og krevende sommerjobb venter. Nå har jeg jobbet meg oppover i systemet de siste 4 årene. Fra 2 år med nattevakter på sykehjem i Kongsvinger, 1 år på sykehjem i Oslo, 1 år på ortopeden på Akershus universitetssykehus og denne 5. sommeren da altså i akuttmottaket på Kongsvinger sykehus. Neste oppgradering blir vel turnuslege...
Det er heldigvis en stund til det blir aktuelt!

Ha en fin kveld alle sammen.

Likes

Comments


I dag måtte jeg bare dra frem kameraet og ta noen bilder mens jeg var på sykehuset. De har nemlig bygd et nytt bygg på Gailezers, det sykehuset som vi ikke liker å være på fordi det ligger så langt unna. Det var altså SÅ fint; jeg ble helt målløs da jeg kom inn der. Og garderobedamene smilte?! Og de snakket engelsk??! Tror nesten at jeg må ha drømt det siste der, hehe. Veldig hyggelig å bli møtt av et blidt ansikt om morgenen i alle fall.

Sjekk ut vårt nye "campus":


Helt sterilt, kunne operert i denne gangen her.

Lyse, romslige klasserom.

Sakkosekker? Nå har det offisielt rabla for dette universitetet!

#medisinstudiet


Enda et pluss er at bygningen henger sammen med hovedbygget, slik at du kan gå tørrskodd fra klasserommet til avdelingene. Det er en luksus vi ikke alltid har, men bytte sko før vi forlater klasserommet - det må vi uansett. Det er ikke lov med utesko i avdelingene, men innesko som man har gått ute med er jo noe helt annet Yesda.

Jeg savner forresten nyrene allerede. Nå har vi hatt om leveren de siste par dagene og det syns jeg er vanskelig. Men det er ikke så mye annet å gjøre enn å lese til det sitter. Så da trenger jeg ikke lure på hva jeg skal finne på i kveld.

Er ikke litt misunnelig på de som har fått sommerferie en gang...


Likes

Comments


Hei! Jeg har hatt noen spennende dager på sykehuset denne uka. Etter at jeg var ferdig med eksamen og den sykt lange tirsdagen, begynte jeg med nephrology. Det er det siste faget jeg skal ha før jeg får sommerferie! Tenk det, en måned fra nå ligger jeg på en solseng i Kar... Nei vent, jeg skal ikke på ferie. Jeg skal jobbe som vanlig. Bombe. Uansett, nephrology er en del av det store faget Internal medicine som vi skal ha eksamen i til sommeren. Nephro, gastro og endo i én eksamen, trøste og bære. Gleder meg allerede...

Og om noen lurer på hvorfor jeg skriver navn på fag på engelsk hele tiden så er det fordi det er sånn vi gjør det her nede. Når man studerer på engelsk blir man en smule miljøskadet! For de som ikke er så dypt inne i de medisinske begrepene så handler nephrology om sykdommer i nyrne. Det handler om hvordan du kan få en stygg betennelse i nyren av en liten urinveisinfeksjon eller hvor mange muligheter du har for å få nyresvikt. Det nemlig mange.

Jeg kan jo fortelle om hva som skjedde på torsdag. Aller først må jeg si at det var første gang jeg gikk til en pasient helt alene! Åh, det var så gøy! Det er jo en liten språkbarriere du må komme deg over; i tillegg til å finne ut av hva du må spørre om, må du spørre på et språk du egentlig ikke kan. Det gir mestringsfølelse altså! Jeg var inne hos en pasient som hadde alt du kan tenke deg av diagnoser. Det var noe galt med nyrene, leveren, bukspyttkjertelen, spiserøret. Hun hadde faktisk ikke nyrefunksjon i det hele tatt, så dama hadde investert i en egen dialysemaskin som hun hadde hjemme. Klippekort hos fastlegen, si. Så det var en ganske spennende case, og dessuten har vi fått en utrolig bra lærer. Jeg liker allerede faget ti ganger bedre enn jeg gjorde etter de to timene vi hadde med nephro forrige semester.

Dagens moral er at man må passe på helsa mens man enda har den. Det var egentlig gårsdagens moral, dagens er: ikke gi opp og du vil realisere drømmene dine! Den var fin, hæ? 😉 God helg a dere!


Likes

Comments

Da har jeg krysset av på min siste MCQ for en måneds tid. 4 av 6 eksamener er unnagjort og det er snart sommerferie! Med eksamen bestått kan jeg fokusere på indremedisin og OBGYN som er de siste to eksamenene for dette semesteret.

Litt av en dag dette her! Første time begynte 08:00 (8:20 for min del ehe) med indremedisin, så eksamen 14:00 og nå valgfag fra 16:00-19:00. Dette begynner å likne på timeplanen fra første semester da lange dager var hverdagskost. Heldigvis er det ikke ofte vi har sånne dager og jeg går tilbake til den vanlige 3-timersdagen i morgen.

Nå skal jeg prøve å holde meg våken gjennom siste time og det er en bragd i seg selv...

Likes

Comments

Skrevet i : HVERDAG


God kveld. Jeg har som sagt eksamen i Surgical diseases i morgen, så nå sitter jeg her og går jeg over spørsmålene en siste gang. Har ryddet pulten og håper at det er sant at ryddige omgivelser roer ned hjernen. Det skal bli så deilig å bli ferdig med enda et fag. Da kan jeg fokusere på indremedisin i noen uker før jeg avslutter semesteret med en eksamen i OBGYN. Nå skal jeg lese noen timer før jeg tar kvelden. Kryss fingrene for meg!


Likes

Comments