Skrevet i : Hverdag

Som jeg har sagt tidligere så prøver jeg så godt jeg kan å ta vare på de stundene jeg har igjen før avreise med familie og venner. Uansett om jeg ikke skulle ha reist så er det viktig å ta vare på de øyeblikkene, synes jeg. Man vet jo aldri hva som venter en rundt neste sving det er jo dét som gjør livet så vakkert og vondt på samme tid. Anyways, dette var ikke planlagt å bli et så seriøst innlegg.

Så til poenget;

Jeg skal nemlig til Trondheim i desember å møte en venninne som jeg gikk på høgskolen sammen med for noen år siden og jeg har ikke sett henne siden. Det blir SÅ koselig! Jeg var i bartebyen i fjor på typ samme tid hvor de da også hadde julemarked så jeg gleder meg ufattelig mye! Vi har prøvd å få til å møtes helt siden vi sluttet i Elverum, men siden hun bor i Kristiansund og jeg i Fredrikstad så har det bydd på litt utfordringer. ENDELIG har vi klart det! Og jeg er faktisk litt stolt av oss!

Når jeg var i Trondheim i fjor falt jeg helt pladask, ble virkelig forelsket i den byen. Kunne like gjerne ha flyttet dit. Jeg tuller ikke. Da var det snø og kulde, og jeg hater snø og kulde. Det sier litt.

For dere som ikke har vært der før. eller har vært der men ikke på julemakredet; DO IT! Det er bare sååå utrolig koselig med pinnevaffel og bondens marked. Jeg tok ikke noen bilder av det, men det tenkte jeg å gjøre i år så kan jeg vise dere!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Nå er vi kommet noen dager inn i oktober allerede og jeg tenker med en gang på strikkede gensere og mørke kvelder. Det er så fint å se at bladene skifter og at jeg kjenner kulden i lufta, synes jeg. Hvert år, eller hvert sesongskifte så har jeg en trang til å kjøpe meg nye plagg. Er det bare meg? Neppe. Anyways.. Jeg har lenge hatt lyst på "Tonegenseren" fra Line Langmo, men har ikke noen jeg kjenner som er flinke til å strikke så da har tanken slått meg; kanskje jeg skal gjøre det selv? Jeg vet ikke hvor fin den hadde blitt da, men det skader vel ikke å prøve. Det er jo ikke bare gamle bestemødre som strikker lenger og det synes jeg er så gøy!

Jeg har tatt frem den ene Skappel-genseren min og i dag synes jeg at den passet veldig bra! Det er det jeg elsker med høsten. Tykke gensere som man drukner litt i. Jeg fikk den til jul for noen år tilbake og ble forelsket med en gang!

Det som er så dumt er at jeg ikke trenger så mye varme klær i Brisbane så det meste må bli hjemme. Vinteren der er som sommeren her, så det sier litt. Men noe skal få lov til å bli med i kofferten selvfølgelig!

Likes

Comments

Skrevet i : mer om meg, Hverdag

God morgen!

For min del kunne det like gjerne vært ettermiddag nå for jeg føler jeg har vært våken i evigheter, men det er det altså ikke og det er deilig. Jeg skal på jobb i kveld og da får jeg så mye mer ut av dagen når jeg står opp tidlig. Ikke at jeg har planer om stort, men det er fint at jeg ikke må stresse av gårde til jobb.


Nå har jeg akkurat drukket den obligatoriske "morgenkaffen" og krøpet tilbake til sofaen for å se på serier en liten time før jeg må rydde litt her.

Jeg ser alt for mye på serier, føler jeg selv. Når det kommer til serier så er jeg veldig sær og liker ikke alt mulig slik som mange andre. Jeg ser helst på noe som har mye psykologi i seg, og som "kødder" med hodet mitt og spiller meg ett puss. For eksempel Bates Motel eller Hannibal. Aah elsker de. Men selvfølgeldig så digger jeg også sitcoms som New Girl, How i met your mother og Friends. Aner ikke hvor mange ganger jeg har sett Friends... Det er flaut. OG Full house selvfølgelig!! Men som oftest så må seriene gi meg noe, om dere skjønner? Litt spesiell der kanskje. Anyways. Nå skal jeg finne noe å se på.

xxx

Likes

Comments

Jeg prøver så godt det lar seg gjøre å spare penger. Det må jo til i og med at lånekassen ikke dekker alt av skolepenger osv. Da er det greit å ha en jobb hvor jeg får litt gryn inn hver måned.

Nå har jeg fått helt dilla på Tisè, eller jeg har vel hatt det en god stund. Jeg har hatt appen helt siden den kom og er så fornøyd! De av dere som ikke vet hva det er er det altså en app hvor du kan selge klær du ikke bruker, men det selges egentlig alt mulig annet der også! Den er utviklet sammen med Jenny Skavlan og hun brenner for gjenbruk, det er jo gull!

Det som er negativt er at jeg finner så mye fint der at jeg nesten alltid går i minus, men jeg prøver ganske ofte å gå igjennom klesskapet pluss andre kriker og kroker for ting som kan selges på appen. Jeg gir også ting til Fretex, men det som er alt for slitt kaster jeg.

Så om du også vil bli kvitt noen av skattene dine i skapet som er for fine til å kaste kan du jo også prøve denne løsningen? Det finnes også andre apper som kom etter Tisè, men med samme utgangspunkt. Det er egentlig bare å finne en som du synes passer for deg! Det er både lønnsomt for miljøet også er det jo så gøy! Nettbutikk rett i lomma liksom!


Om du vil sjekke ut min profil så hadde jeg satt utrolig pris på det! Kanskje du finner noe du liker?SÅ mye som jeg liker pavlova digger jeg gjenbruk!

Likes

Comments

Skrevet i : Australia, Tanker og meninger

Jeg vet det ennå er fire måneder til jeg reiser, men jeg prøver for harde livet å bli så mentalt forberedt som over hodet mulig.

Selv om det er ganske vanskelig å faktisk være klar for en så stor forandring som å reise til andre siden av kloden, alene. Både mamma og pappa skal bli med meg når jeg drar ned første gangen og det setter jeg så stor pris på! For tenk om alt er dritt og jeg hater det? Tenk om jeg ikke får venner? Jeg tror og håper på det stikk motsatte, men jeg må jo bare være klar for alt.

Jeg må liksom bare hoppe i det og se om beina tar meg i mot når jeg lander.

Jeg har bodd hjemmefra tidligere og det synes jeg var utrolig deilig, men det var på Elverum hvor jeg studerte årsstudium mat og ernæring. Siden jeg er fra og bor i Fredrikstad så var jo ikke det lange veien hjem og når jeg flytter til Brisbane så kan ikke folk komme på en kjapp kopp kaffe liksom.

Mamma sier alltid at jeg må huske på at jeg er en sterk person og jeg sier til meg selv at jeg er en "selvstendig kvinne" haha! Helt siden jeg var liten så har jeg villet klare alt selv, og det ligger nok litt igjen enda. Det her skal jeg klare, uansett om det blir helt jævlig i førsten, men sånn er det. Da er det viktig for meg å ta vare på de øyeblikkene jeg har nå før jeg reiser.

Herregud så deprimerende jeg høres ut nå, det er jo ingen som skal dø.. Men you get my drift.

Også synes jeg det blir litt lettere å håndtere alle tankene mine bare jeg får skrevet de ned her, så takk for det holdt jeg på å si.

Okokok nå skal jeg slutte å bableLikes

Comments

Skrevet i : mer om meg

Hei dere!

Nå tenkte jeg å skrive litt om meg selv, slik at vi kanskje kunne bli litt bedre kjent.

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte eller hva jeg skal dele for å være helt ærlig, men jeg får bare begynne et sted og se hvor jeg ender opp.

Hm.

(joda) De fleste vet dette hehe

 • Jeg er veldig sarkastisk av meg, så det skjer veldig ofte at jeg må forklare at jeg er sarkastisk til folk jeg for eksempel ikke kjenner. Det er litt slitsomt.
 • Jeg er ikke redd for å si meningen min, noe som har resultert i mye krangling med venninner osv, og jeg har også mistet venner på grunn av det. Da tenker jeg bare at om de ikke tåler å høre hva jeg mener så er det ikke noe vits å henge med de!
 • . Hører fra folk som ikke kjenner meg at de tror jeg er en bitch eller overlegen, men sannheten er vel bare at jeg har litt vanskeligheter med å åpne meg for mennesker og at jeg er litt sjenert.
 • Jeg har lenge hatt lyst til å studere i Australia, men har ikke turt å si det til foreldrene mine fordi jeg var redd for at de skulle nekte meg.
 • Har en tendens til å skyve bort mennesker som er glad i meg eller som viser at de bryr seg
 • Jeg elsker å skrive og jeg hadde en blogg før denne, men den slettet jeg for litt siden, nå skriver jeg små historier og tanker ned på macen som jeg drømmer om å få publisert en gang. Jeg skriver også dikt (om det kan kalles dikt) De er i alle fall på en egen instagram om du ønsker å sjekke den ut så er den i bunnen av bloggen her!
 • Hører på alt av musikk, men når jeg skal slappe sikkelig av eller sove så hører jeg på regndråper, eller lyder fra regnskogen. Ja, det er faktisk flere lister på Spotify med slike sounds og jeg elsker det. Jeg digger også chill house. Min spotify kan du også klikke deg inn på via bloggen.
 • Jeg tar veldig sjeldent bilder/videoer når jeg er ute på for eksempel en konsert eller andre ting fordi jeg vil få med meg alt og vil leve mest mulig i nuet. Jeg elsker å ta bilder så noe blir det selvfølgelig.
 • Jeg er ikke så veldig kresen når det kommer til mat og spiser så og si alt. Hadde det fantes en jobb som innebar å spise mat dagen lang hadde jeg lett gjort det. Finnes det? For jeg er et sikkelig matvrak.
 • Da jeg var liten ville jeg være med i Aqua og Lene Nystrøm var den beste personen i hele verden.
 • Jeg hadde så mange kosedyr og ville ikke at noen av de skulle fryse da "vi" skulle sove så jeg la alle under dyna mi og jeg la meg på gulvet.
 • Som barn var jeg en ramp. Jeg tror seriøst jeg gikk inn i en transe noen ganger fordi jeg ødela ting eller "stjal" ting fra foreldrene mine og la de under puta mi. For eksempel så ødela jeg favorittkassetten min og sa at det var "kassett-jenta" som hadde gjort det. En annen gang så tok jeg en HEL brunost (!!) tok en bit av den, altså ikke skjærte, men ja dere skjønner hvor jeg vil hen. Hvem var det? Jo, det var "brunost-jenta"
 • Jeg har drukket kaffe så lenge jeg kan huske, det startet vel da jeg stjal de siste skvettene av foreldrene mine fordi jeg ville være som dem.

OK, er du også en kaffedrikker?? Da må jeg bare ta ett minutts stillhet for denna plata med kaffe. Er seriøst en av de beste koppene jeg noen gang har drukket. Det var i Budapest for noen år siden på Kempinski Hotel. Så om du noen gang skal til Buda, sving innom!

 • Jeg elsker å se på Dr. Pimple Popper/ Sandra Lee på youtube. Jeg vet ikke, men det er noe beroligende ved det. Sikkert flere jeg kjenner eller som du kjenner som liker det, men som kanskje ikke sier det høyt fordi de synes det er flaut?
 • Jeg elsker å dra på konserter og bruker gjerne hele lønna mi på å oppleve musikk.
 • Jeg begynner alltid å gråte eller ser vekk hvis gamle mennesker spesielt menn blir skadet/ dør i filmer.
 • Den aller beste konserten jeg har vært på må ha vært The 1975 på Slottsfjell, Momfurd&Sons, eller The Boss. Er såå mange å velge mellom!! Den desitert dårligste var Justin Bieber på Telenor Arena.
 • Jeg er veldig kulturell av meg og digger alt som har med det å gjøre. Før året er omme så har jeg som plan å dra på Munchmuseet for der har jeg faktisk aldri vært før (flaut)
 • Er super fascinert av Snåsamannen og har lest alle bøkene hans, har også sett dokumentaren om han. Har en liten tro på at han kommer til å leve evig (neida).
 • Jeg digger å se på Auditions fra alt av talentshows på youtube. Kan sitte i flere timer og bare forsvinne. Helst de som driter seg ut. Det er best.

Dette derimot er Imagine Dragons som også var helt råå!


Så nå håper jeg at dere ble litt bedre kjent med meg! Haha, jeg synes egentlig sånne innlegg er kleine, men litt morsomme også, ikke sant?

Likes

Comments

Skrevet i : Tips og triks, Australia

Jeg er vel ikke den eneste der ute som er glad i å reise? NEI? Tenkte meg det!

Eller "å like" er et understatement, hadde jeg hatt penger nok så hadde jeg bare dratt og du hadde ikke sett meg igjen. Det som er så dumt med meg er at jeg er så ufattelig dårlig til å planlegge feriene mine. Jeg kan gjerne starte å pakke et par timer før avreise og ta med meg alt for mye i kofferten av ting jeg absolutt ikke trenger. Er det flere som har det slik? For ikke å snakke om hvordan jeg planlegger selve reisen, det er jo lik null. Sånn helt seriøst, jeg vil gjerne se alt, men jeg hater å planlegge og vil helst leve litt "på kanten" om det er riktig ord å bruke. Dermed gjør jeg minst mulig forarbeid før jeg drar på tur og tar ting litt som det kommer, selv om jeg innerst inne angrer på det når jeg først har kommet meg avgårde.


Så nå skal jeg gi dere et par småtips som gjør deres planlegging litt lettere og turen deres litt morsommere om noen av dere er litt lik meg! (Noe jeg håper) Hadde vært flaut om jeg er den eneste.. SÅ ta frem telefonen!! Her er noen apper som virkelig er et must etter min mening når man skal på ferie!Packr

Denne appen er GENIAL!
Når du klikker deg inn her så taster du inn utreise og hjemreisedato, om det er jobbreise eller bare ferie, hvor du skal, hvordan du skal bo, transport (hvordan du kommer deg frem og tilbake). Ut ifra alt dette så lager appen en egen huskeliste på hva du skal ta med i kofferten!! Er ikke det bare helt fantastisk?? Jeg er i allefall sykt flink til å glemme noe av det viktigste.. for eksempeø undertøy. Ja, det kan jeg bare kjøpe dit jeg reiser, men uansett! Jeg synes det er supert og har brukt den flittig de siste gangene jeg har vært ute på reise!


Foursquare

Denne appen er også et must have! Sikkert mange av dere som har den allerede, men jeg nevner den uansett! Den er på en måte en "bedre" versjon av TripAdvisor.

Her er alt samlet på ett sted noe som jeg digger!

Alt fra mat, hvor man kan ta en kopp kaffe, dra på byen eller andre ting man må få med seg mens man er ute på tur. OG du ser hvilke steder som er mest poppis - du kan også stille inn etter pris på spisestedene slik at de blir sortert om du for eksempel drar på budsjett. Noe som alltid er smart!


Airbnb

Selvfølgelig må jeg nevne denne! Dette vet nok de fleste hva er, men dette er faktisk en helt fantastisk oppfinnelse hvor man kan bo hjemme hos noen, eller leie av andre dit dere reiser. Dette er perfekt for de som vil spare penger. Det kommer selvfølgelig helt an på hvor dere drar, for noen tar seg veldig godt betalt. Det er også ganske lurt å gjøre grundig forarbeid før dere bestiller gjennom appen slik at dere ikke blir lurt. Det kan jo skje.


Når jeg var i LA for noen uker siden skulle jeg og pappa bruke Airbnb for å spare penger på den siste delen av reisen vår før vi skulle hjem og det så kjempe fint ut på bildene som utleieren hadde lagt ut, men vi sjekket vel ikke så godt på feedbacken hun hadde fått den siste tiden, for det så virkelig ikke ut der. Det sto også at leiligheten lå ved vannet, men det gjorde den altså ikke.. Haha, men det kan vi jo ikke vite før vi kommer ned. Vi lot ikke det stoppe oss selvfølgelig! Hadde en super avslutning på turen vår uansett.

SÅ kommer jeg til en av de kuleste appene jeg har tror jeg! Jeg har ikke fått testet den ut enda, men det skal jeg jaggu gjøre når jeg flytter!


TouchNote

Dette er en app som du kan bruke til å sende postkort direkte fra mobilen! Hvor kult er ikke det?? Du lager bare en profil også kan du bruke de bildene du tar med telefonen til å sende et rett i posten til en du er glad i når du er på ferie! Herreguud! Det er selvfølgeldig ikke like sjarmerende som et håndskrevet postkort, men uansett, det er jo dødsgøy! Det skal jeg bruke flittig.


Og selvfølgelig skyscanner!! Den holdt jeg på å glemme. Der finner du billige flyreiser, noe som er helt primavera.

Har du noen tips til apper, eller andre tips som gjør reising og planlegging litt mindre stressende så yes please!

Likes

Comments

Skrevet i : Australia

Australia er jo nesten et eget kontinent. Det er i alle fall et sykt stort land og jeg har planer om å få reist en del rundt. Queensland som er den største staten hvor BNE ligger får jeg helt sikkert opplevd en hel del. Jeg er klar for nye inntrykk og opplevelser. Visste dere for eksempel at det er fler kenguruer i landet enn det er mennesker? Det er så sinnsykt å tenke på!

Jeg har to uker ferie etter hvert trimester på skolen som jeg har tenkt til å bruke på reising, om det lar seg gjøre selvfølgelig. For jeg får kun én hjemreise i året, noe som er veldig trist, men det må jeg bare vende meg til. Det er jul her hjemme når jeg har sommerferie fra skolen i og med at kalenderen her er omvendt av slik den er der nede. Dèt er jo i allefall bra at jeg får jula hjemme, si!

Har bestemt meg for å lære meg å surfe, det er jo et must når jeg først skal bo der, er det ikke? Balansen min tilsier noe annet da, så det kan bli veldig spennende! Men ingen er jo et naturtalent etter første gang de prøver noe nytt uansett, er de vel?


Andre ting jeg SKAL gjøre mens jeg bor der er:

 • Å snorkle i Great Barrier Reaf.
 • Svømme med hvalhai på Ningaloo Reef. Tenk det a!! Verdens største fisk. Det hadde vært såå kult.

Nå har jeg blitt en slik person som nesten aldri bader lenger når jeg er på ferie, men nå skal jeg flytte til solkysten (!!), så nå må jeg få ræva i gir. Jeg er jo ikke redd for vannet heller.. Vet ikke helt hva som har gjort at jeg har fått en sånn sperre.

 • MÅ selvfølgelig få besøkt operahuset i Sidney også!

Det som er så nedtur er at landet er så sinnsykt stort, men jeg har jo allverdens med tid. Hele tre år! (Om jeg ikke blir lenger da) Så dette skal gå i boks!

Så er jeg helt sikker på at jeg finner andre ting jeg har lyst til å utforske når jeg har kommet ned! Brisbane er jo en veldig stor by med mange muligheter!

Aller først må jeg jo få visum klart! Hehhe


OG om dere har noen tips på hva jeg må gjøre i Australia så tar jeg det hjertelig imot!

Likes

Comments

Skrevet i : Australia

Jeg trodde aldri at jeg skulle gjøre dette enda en gang, lage en blogg altså.. Hva skjer?

Men nå har det seg altså sånn at jeg skal flytte så langt bort som det går an å komme. Australia. ÆÆ. Skjønner virkelig ikke at jeg gjør det av egen fri vilje? Det blir selvfølgelig en opplevelse, og jeg er ikke den typen som får lett hjemlengsel, men når man er på den andre siden av jorda så blir nok det litt annerledes tenker jeg. Jeg flytter allerede i februar og har absolutt ingenting på stell og da mener jeg INGENTING. Jeg tror også at jeg må vaksineres, noe jeg har glemt å sjekke opp. Vet at man ikke trenger det om man skal på ferie dit, men er visst noe annet om man skal bo der over en lengre periode? Har jeg hørt i alle fall. Ser dere? Jeg er helt grønn!

Så om dere vil følge med videre på min ferd mot Australia så kommer det nok til å bli ganske morsomt for dere, men mest stressende for meg, vil jeg tro! Mye å gjøre, men det fikser jeg! Jeg har faktisk ikke helt skjønt at jeg skal flytte så langt enda.. og det er vel en av grunnene til at jeg ikke har gjort en dritt. Vet det bare er første oktober i dag, men dagene går fort og før jeg vet ordet av det så er tiden inne for avreise!

Skal holde dere oppdatert på hvordan det går med meg og planleggingen! Må seriøst lage en liste eller noe på hva jeg må få gjort så jeg ikke glemmer noe før jeg drar. DET hadde tatt seg ut.

Er det forresten noen som skal til Brisbane på nyåret eller allerede er der? Skrik ut! Need friends! Neida (joda)

Tenk at jeg skal flytte hit!!! Sommerfugler i magen!

Likes

Comments