De siste dagene har vært slitsomme. Alle de nye inntrykkene og lydene og menneskene går så innpå meg at jeg ikke orker særlig mer. På kveldene drar jeg i stallen for å se at alt er i orden med Mie. Det er såvidt jeg orker å kjøre den timen dit for så å kjøre en time tilbake igjen etter en lang dag. Hun har det i hvert fall bra og løper rundt som en energifull tulling.

Jeg er veldig fornøyd med valg av studie så langt. Bibliotek- og informasjonsvitenskap ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Jeg har studert der før og er veldig glad jeg slipper å bli kjent med et helt nytt sted oppi det hele. Medstudentene er herlige mennesker, jeg kom til og med i klasse med en jeg kjente fra før. Hadde ingen anelse om at hun hadde søkt seg dit også. Så jeg er positivt innstilt til de neste tre årene, selv om jeg vet det kommer til å bli slitsomt. Om tre år er jeg utdannet bibliotekar.

Hjemme flyter tingene mine rundt i den nye leiligheten. Jeg flyttet fra Snarøya på mandag. Det var så merkelig å kjøre det siste flyttelasset og vite at jeg ikke lenger bor i den lille leiligheten i det store, røde huset. Jeg trives på det nye stedet, det er perfekt plassert i forhold til kollektivttilbudet og bare en halvtime med t-banen til Høgskolen.

Nå gleder jeg meg bare til å komme inn i rutinene, at ikke alt er så veldig nytt og slitsomt. Så her har dere grunnen til at det har vært så stille fra meg de siste dagene. I går sovnet jeg på sofaen med en gang jeg kom hjem, fikk ikke en gang lov til å lage middag fordi jeg måtte hvile før jeg skulle kjøre til stallen. Jeg håper bare energinivået kommer seg, så blir dette veldig bra.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

De gikk ikke helt overens til å begynne med, men etter tre tvungne timer sammen, var det litt greit allikevel. Sakko er litt dominant og tydeligvis er jeg hans, for Aris fikk ikke hilse på meg uten at Sakko skulle si ifra. Noen runder med kjefting ble det, men til slutt roet han seg litt ned. Etter besøket hos Aris, bar det rett til Ylvis og Troya der han fikk kjørt seg enda mer. Aldri har jeg sett han sove så godt i bilturen hjem.

Likes

Comments

Å våkne opp i Sande i Vestfold var så deilig. Himmelen var like fri for skyer som jeg var for bekymringer. Dette skulle bli en fin dag, og det ble det. Dette var vår noe, men litt mindre, spontane hyttetur nummer to. Når muligheten først var der, måtte vi dra. Hytta lå i perfekt avstand fra den lille stallhjelpjobben jeg fikk i Lier, det var nesten rart å ikke beregne mer enn en time på å komme seg noe sted. Det gjorde at jeg heller kunne nyte morgenen, utsikten og roen.

Likes

Comments

Åh, det klør i fingrene etter nye fotograferinger! I blant lurer jeg på hvorfor i huleste jeg flyttet så langt unna mine faste modeller. Om noen i Oslo-området ønsker en fotografering, så skrik ut! Disse bildene tok jeg av Amalie i juli 2013. Så mye vi begge har forandret oss siden den gang, men bildene er uansett kule og jeg husker jeg var skikkelig fornøyd med resultatet. Jeg ser nå hva jeg kunne gjort bedre, allikevel liker jeg den redigeringsstilen jeg brukte mest på den tiden.

Likes

Comments

Verdens fineste Sakko, en ordentlig koseklump som finner seg i nesten alt. Om han ikke er ute på tur, skal han helst ligge oppå meg. I blant steller han seg foran meg, logrer og lager litt lyd. Da vil han opp i armene mine, legge hodet på skulderen og sove litt mens jeg bærer på han. Mulig han har blitt litt bortskjemt etter at jeg ble kjent med han...

Likes

Comments

Aurevann i Lillomarka var destinasjonen for vår noe spontane hyttetur. De egentlige planene våre ble avlyst, og når muligheten først var der, var det ingen av oss som takket nei til å komme oss litt vekk. Grensa mellom Oslo og Akershus går gjennom vannet, og hytta vi lånte, en gammel damvokterbolig, lå akkurat innenfor Oslo. Dette var akkurat det jeg trengte, et døgn uten bekymringer hvor jeg bare kan sitte og lese og nyte utsikten, fuglekvitret og solstålene.

Etter ukens regnvær måtte vi krysse nydannede stryk og våte stier. Jeg angret bittert på at jeg ikke hadde hørt på meg selv og tatt med et ekstra par med joggesko, for her ble vi begge gjennomvåte.

Vi trenger alle en mann som bygger broer for deg og en hund som prøver å komme svømmende for å hente deg.

De to siste bildene er tatt av Kjetil.

Likes

Comments

Det siste bildet må helt klart være det beste, hvor Stine poserer så fint og Ylvis står lykkelig i bakgrunnen med sin nye pinne, helt uvitende om at han akkurat har klart å snike seg med på et bilde. Dette er de siste bildene fra middelalderfotograferingen, fikk du ikke med deg de andre, kan du se de HER og HER. Nye fotograferinger med Stine og dyrene hennes er allerede under planlegging, og jeg gleder meg til å fotografere dem igjen!

Lyst på en slik kjole? Du finner den HER, Stine sin er i fargen blue.

Likes

Comments

Jeg tar vel ikke feil om jeg sier at det er mange av oss som drømmer om eget domene, et som ser litt mer profesjonelt ut, litt mer unikt enn den vanlige bloggadressen. Jeg kjøpte domenet ingridhorntvedt.no for ikke så lenge siden og er mye mer fornøyd med å bruke den adressen i steden for nouw.com/ingridhorntvedt. Bryr du deg ikke så veldig mye om bloggadressen, så er det heller ikke mye vits i å endre på den, da det er en årlig utgift. Har du derimot alltid drømt om eget domene - go for it!

Hvor mye koster det?

Kostnadene er i grunn ikke store. Akkurat nå har Loopia tilbud på .no-domener og jeg kjøpte mitt for bare 9kr i året. Normal pris er 99kr i året på denne siden. For å kunne koble domenet til nouw-bloggen måtte jeg derimot kjøpe en såkalt DNS-pakke for ytterligere 9kr i måneden. Ikke kjempestore utgifter, men det blir allikevel noe om du skal ha den i flere år. Det er derimot en veldig god invistering om du sikter litt høyere med bloggen eller planlegger å bygge opp din egen business.

Hvordan gjør man det?

Dersom du allerede driver en blogg på for eksempel Wordpress, kan du enkelt kjøpe domene der. Det mest vanligste er da .com. Du får derimot ikke kjøpt et .no-domene ettersom det bare er norske sider som har lov til å selge det. I tillegg er det kun de med norsk statsborgerskap som får kjøpe et slikt domene, og man må få tilsendt et Norid PID. Kjøper du domenet fra loopia.no, står det informasjon der om hva det er og hvordan det gjøres. Man plotter inn sitt norske personnummer, venter noen timer og får så tilsendt koden. Dette er rett og slett for å verifisere at du er norsk statsborger.

Etter at du har fått PIN-koden og kjøpt domenet hos for eksempel Loopia, får du tilsendt noen mailer hvorav den ene er for å registrere domenet. Her må du klikke inn på linken og trykke på godkjenne. Her fikk jeg litt problemer, for etter dette skal man normalt sett få tilsendt brukeropplysningene etter kort tid. Dette tok noen dager for meg, men etter noen mailer fram og tilbake til Loopia Support, fikk jeg endelig tilsendt opplysningene og domenet ble registrert på meg. I denne perioden gikk jeg rundt og trippet og sjekket mailen min konstant, for jeg hadde så lyst til å få domenet mitt på plass. Det endte med at jeg overførte bloggen til Nouw allerede før domenet var oppe og gikk, jeg klarte rett og slett ikke å vente.

Med en gang brukeropplysningene er tilsendt til deg, kan du logge inn, kjøpe den ekstra DNS-pakken som er nødvendig for å koble domenet til bloggen og begynne å gjøre endringene. Her følger du instruksene gitt fra Nouw under "eget domene". Man skal endre DNS-pekeren under "@" og "data". Det man må være obs på er at man må slette de tallene som allerede står der. Det kan være litt vanskelig å skjønne med det første, men leser man godt på både Nouw og Loopia sine sider, klarer man det fint.

Vær klar over at det kan ta noen timer før domenet og bloggen blir koblet sammen. For meg tok det bare 30 minutter, men det kan ta opp til fem timer.

Er det noe mer dere lurer på angående eget domene og hvordan man setter det opp, så ta gjerne kontakt med meg, så hjelper jeg dere så godt jeg kan. Jeg håper dette innlegget var til hjelp.

Likes

Comments