Idag fortsätter projekt barnrum. Min mamma är här och hjälper oss med de sista tapeterna. Känns skönt att få grovjobbet gjort. Speciellt nu när jag börjar få bäckensmärtor.

Steg två i projektet blir att få hit de möbler vi ska ha, hitta tavlor med mer. Har redan bestämt att vi inte ska köpa en massa saker eftersom vi lär få en hel del.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Måste dela med mig av maskhotellet vi har på jobbet. Än så länge har vi två maskar som bor där.

Ska bli intressant att få följa den med barnen.

Likes

Comments

Tillsammans med min kusin Sara så gjorde jag en beställning från Boots i UK. Igår kom Sara med sakerna, blev lite som en mini jul.

Från youtubern Zoellas egna märke klickade jag hem två home diffusers som doftade magiskt. Den som jag öppnat har en härlig blommig doft och den andra luktar vanilj och kakor.

Lite göra mig snygg produkter från Rimmel, de hade erbjudande, köp 3 för 2 så jag passade på att slå till på en ny foundation, mascara och ögonbryns skugga. Sen blev det även en svamp från Boots egna märke.

Till sambo blev det en ny duschtvål. Jag älskar att köpa duschtvålar, har hur många dom helst. Men nu fick det bli en mer maskulin.

Likes

Comments

Äntligen har vi tagit tag i saken och börjat riva tapeten till extrarummet som nu ska bli barnrum. Tapeten sitter som berget men vi ger inte upp. Imorgon ska vi köpa hem lite bättre saker och köra järnet.

Tanken är sen styck ska ha en ljusgrå tapet eftersom alla möbler är vita. Vill ha neutral grund för att kunna arbeta med textiler i färg. Grått känns också tidlöst och neutral eftersom det är hyresrätt.

Likes

Comments

Idag kom min ny bästis hem en din liten Nespresso apparat. Har sen tidigare en Tassimo som jag inte roligt kommer överens med smaken på. Så nu funderar jag på att införskaffa en elektrisk mjölkskummare och övertala sambo om att ställa ner Tassimo i källaren.

Likes

Comments

Ibland blir inte studierna som man tänkt sig eller student livet. Det kan bli en besvikelse och bilden du målat upp stämmer inte med verkligheten. Idag tänkte jag dela med mig av just denna delen av studentlivet inte alla pratar högt om.

När jag kom in på förskollärarprogrammet på Högskolan Kristianstad 2010 var jag så taggad att plugga. Som Gilmore Girls fans såg jag hur jag lik Rory skulle sitta timmar på biblioteket och i hemmet pluggandes med tunga tentor och inlämningsuppgifter. Jag trodde att jag skulle vara uppbokad med aktiviteter jämt genom studentkåren och att det skulle vara mängder av fester. Men så blev det inte för mig.

Mitt första 1 år kände jag mig så ensam. Jag hade några få vänner i den klassen jag gick, men inte då mycket mer. Studierna var super enkla för mig och de där timmarna på bibblan blev inte av. Jag försökte åka hem till mina föräldrar så mycket som möjligt under första året, för att jag var just ensam. Jag bodde själv i en lägenhet ner i stan som jag hyrde privat och hade ingen kontakt med campus förutom föreläsningar och seminarium

Första lägenheten

När jag började termin tre kom Åsa in i bilden, en blivande ämneslärare som skulle läsa AU1 kursen med oss. Hon blev lite av min räddning. Vi pluggade i henne korridor och jag lärde känna mer folk. Det blev lite fester och äntligen vågade jag ta mig till studentkåren. Sen kom Martin in i bilden, honom träffade jag på en fest och fick nog en av mina närmaste vänner i honom. Kalendern blev nu lite mer full. I samma veva fick jag en studentlägenhet uppe på campus. Än idag är det min favorit sv alla mina bostäder jag haft.

Termin fyra var jag med på insparken som nolla och hade hur kul som helst. Hamnade i styrelsen för lärare (CHRISP), bodde mer eller mindre på kåren. Studierna började utmana mig mer och efter ser rullade det på.

Diverse bilder från studietiden

När jag sen juni 2013 skulle ta min examen så satt jag med kårstyrelsen, hade varit med och fixat inspark, deltagit i två SFSFUM, varit på student träffar runt om i Sverige, sovit på madrasser i sovsalar och jag hade massor av vänner.

För mig tog det tid, men allt berodde på mig. När jag väl vågade lämna det trygga blev allt bättre. Inte som jag trodde det skulle vara men det blev så bra som det kunde.

Jag rekommenderar podden Studentliv - Av Lösnummer. En Örebro baserad podd som tar upp olika aspekter av just studentlivet.

Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet.

Likes

Comments

Nu när vi var hemma hos mina föräldrar under en vecka fick vi med lite babysaker hem. Bland annat en skötbädd som mamma fixat och en vagn att ha bredvid tvättmaskinen med blöjor och lite annat.

Sakerna som ligger på "blöjhyllan" är från Apotek hjärtats startbox som man går gratis om man är medlem.

Likes

Comments

Igår blev det en runda till Öland och Kalmar. Vi började i Borgholm då sambo aldrig hade varit där. Vi åt belgiska våfflor med grädde, glass, sylt och en kopp kaffe på ett super mysigt kondis. Ebbas kondis heter stället, rekommenderar det om ni besöker Borgholm. Inredningen var en blandning mellan 30-50-talet med inslag av äldre möbler.

Sen åkte vi åter över bron för att besöka Kalmar slott. Har inte varit för sen jag var runt tio år. Det roligare var att se utställningen med otroliga klänningar gjorda av papper. Vilket hantverk!

Självklar avslutade vi på Ikea där vi fick en del shoppat.

Likes

Comments