Är trött efter en tuff vecks på jobbet och det känns skönt att ha en oplanerad helg.

I veckan som var fick vi hem skötväskan vi beställde från Wish. Valde en ryggsäcks modell då det passar oss bägge. Samt att denna är stor så vi får plats med mycket saker dom kan behövas ha med. Framför allt när vi är ute och reser.

Har även shoppar lite på The Body Shops rea. Förra årets juldofter i form av body butter och handkräm.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mina studier är litteratur baserade och för varje 7,5 hp läser vi lite över 1000 sidor i obligatorisk kurslitteratur. Sen till kommer övriga saker att läsa. Men andra ord är det mycket text att ta dig igenom. Så jag tänkte dela av mig av mina tips kring hur jag arbetar med texter.

Läs inte pärm till pärm. Ta reda på vad du behöver ha ut sv texten. Titta på innehålls förteckning och välj kapitel du behöver läsa. Skumma sen igenom texten snabbt, efter det läs de stycken du behöver på en djupare nivå.

Läsa en avhandling. Börja med sammanfattningen. Vad är viktigt för dig sen? Metod? Resultat? Diskussionen? Fokusera på det som berör dina studier.

Anteckningar. Jag är värdelös på att anteckna så andra förstår, men det gör inget. Jag skrivet ofta enstaka ord eller korta meningar efter jag läst ett stycke. Du ska inte skriva av, du ska läsa och förstå. Skriv med dina egna ord.

Gör en plan. Hur mycket behöver du läsa denna veckan? Se över och planera upp. Då jag läser på halvfart ska jag snitta 20 studietimmar i veckan. Mina timmar ligger mest på helgerna. Men jag försöker få in 1-2 kapitel om dagen, när det behövs.

Likes

Comments

Satt en hel förmiddag hos barnmorskan för att göra glukosbelastning, det vill säga kolla upp om jag låg i riskzonen för gravid diabetes. Under tiden jag satt och inväntade sockerlösningen att göra sitt passade jag på att plugga, harven hel del litteratur att läsa denna veckan. Mina värden var bra så nu slipper jag oroliga mig för det.

Efter dagen på sjukhuset var det dags att åka hem. Kokade te och gjorde mellanmål för att sen återvända till min kurslitteratur. Denna delskurs är snart slut och jag ser fram emot nästa, för då får jag åter igen åka upp till Örebro uni.

Blev lite sjukhus plugg när jag satt och väntade

Likes

Comments

Jag och min Happy Planner har inte riktigt hittar varandra. Men jag är beredd att ge det ett nytt försök.

Den här veckan har jag gått in för det. Använt ett av de stickers kit jag köpte. Dekorerat och planerat. Det känns som om vi kommer kunna bli vänner.

Den andra svårigheten nu är att hitta ställen som säljer stickers billigt.

Likes

Comments

I helgen vart det mer baby styr. Fick hem babyskyddet som sambos syster gett till oss.

Sen var det iväg och hämta liggdelen till vagnen. Så nu har vi en komplett vagn. Känns skönt att vi fick liggdelen så snabbt, när vi beställde den sa de att det var lite över två månaders väntar tid. Hade räknat med att få den i december.

Likes

Comments

Igår kom mina nya efterlängtade insert från UltImate Success Planner.

Har redan börjat styra upp oktober månad i mina nya månads insert.

Inserten för veckorna börjar gälla 1/1-18 så de får jag vänta lite med. Kan säga att det kliar i fingrarna...

Likes

Comments

Är hemma från jobbet pga förkylning och stress. Så idag blir det att göra det jag tycker är kul, det vill säga plugga. Ska läsa om inkludering ett ämne mitt arbete även handlar om.

Imorgon blir det jobb igen och sen blir det att plugga hela helgen. Arbetet ska vara inne på söndag. Tur att jag arbetar som bäst när tidspressen är stor.

Likes

Comments

Happy Mail! Igår kom lite nya stickers hem till min Planner. Märkte att jag bara hade beställt hösttema. ”Måste” nu beställa lite mer våriga eftersom mina insert jag beställt kommer gälla Jan-Dec 2018.

Likes

Comments

Shopping på kulturnatten slutade mest i att vi köpte kläder till bäbis. Blev en mix mellan nytt och blandat.

Bästa fyndet blev en klänning från Tommy Hilfiger för 75kr. Lite stor nu men kommer passa bra till sommaren.

Likes

Comments

I Norrköping har vi varje höst en kulturnatt där stans kulturliv visar sig och föreningar öppnar sina dörrar.

Trots att jag borde sitta hemma och plugga så blev det stan och kulturnatten.

Det blev besök i rådhuset, diverse utställningar, museum och kvällen avslutade vi med ett besök i kyrkan för att gå på Harry Potter mässa.

Likes

Comments