Hverdag

At jeg iløpet av gårsdagen skulle se så masse likes og visninger på innlegget hadde jeg ikke trodd! Målet med det jeg skriver er å skrive om ting som andre kjenner seg igjen i. I måten vi tenker på, bevisstgjøring på ting, at det meste faktisk er helt normalt. Jeg elsker å motivere andre og jeg digger å se når noen lyser opp av inspirasjon, at de blir bevisst på noe. Jeg har ikke fortalt hva, men jeg har kanskje utlevert en annen måte å tenke på som gjør at en finner ut av noe på egenhånd. Jeg blir så glad av å dele tanker, og jeg setter så utrolig pris når jeg ser at det blir tatt godt imot. Jeg har i lang tid hatt et ønske om å være en som kan hjelpe andre på noe som helst måte. Jeg har så mange interesseområder og det er alltid noe i magen min som sier jeg må dele. Det jeg derimot lenge har lurt på er hva skal jeg dele? Det hjelper ikke å dele fordi jeg vil få mest mulig følgere og likes, men jeg blir motivert når jeg ser at det jeg skriver faktisk faller i smak hos noen. Og responsen jeg får da sier meg at jeg må fortsette. Jeg håper jeg kan fortsette sånn videre og hvis det er noe dere lurer på så er jeg åpen for å svare på spørsmål. Og fortell meg gjerne hva du vil se mer av på bloggen! Jeg må ikke bare dele tanker og sånt, men få inn mer 'fysisk' innhold også som trening. Hva vil DU se mer av?

Tusen takk for at du leser bloggen min <3

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Mental trening

De siste månedene har gjort utrolig mye for meg som person. Vi lever jo alle så og si i en egen boble og ofte tror man noe om oss selv som andre ikke oppfatter slik du tror de gjør - tygg litt på den ;). Vi kan selfølgelig ikke gå rundt og hele tiden vite hvordan andre oppfatter oss, men det å faktisk slippe oss fra å tenke hva andre tenker om oss så er det lettere å være seg selv. Det å føle at noen ikke liker deg er ubehagelig, men vi skal endre fokus - jeg innrømmer at det kan ta tid, men det er verdt det.. Ved å ha lært meg å bli mer bevisst på meg selv, hvem jeg er og hvilke verdier jeg står for, har det vært lettere for meg å ta valg som samsvarer med det som faktisk er meg. Det er samtidig lettere å ikke bry seg om hva andre tenker og om jeg blir likt av andre - hvorfor skal jeg bry meg når jeg vet hva jeg står for? Jeg kan jo ikke passe inn som et idealmenneske for alle mennesker, og hva er egentlig målet med det? Man kan rett og slett ikke bli likt av alle, så det er faktisk ikke vits å prøve. Omgå de personene som har god kjemi med deg. De som gir deg positiv energi og motsatt. Det er ingen grunn til å endre seg for at noen andre skal like deg. Sannheten er nok at dersom du stråler dine verdier, utmerker du deg og det er faktisk mange som ønsker å oppnå det samme for seg selv. Det gjelder bare å bli bevisst på akkurat det og jobbe ut fra det deretter. Det er hjelpsomt at du liker deg selv til en viss grad. Ikke lik deg selv for godt for all del, men bli bevisst på dine verdier og bygg deg selv rundt disse! Da skaper du din egen filosofi og valg blir ikke så vanskelige å ta. Og du slipper å tenke på at "ingen liker meg" fordi det stemmer absolutt ikke.

Likes

Comments

Trening, Hverdagsaktivitet

Idag har jeg hatt en ganske avslappende dag som startet med 2-3 kopper kaffe til frokosten, youtube-videoer jeg hadde å ta igjen og litt planlegging. Etter at John har vært her over helga har jeg ikke akkurat vært i min normale rutine så det var godt å få planlagt litt i forhold til alle prosjektene jeg prøver å sjonglere - det er ikke lett! I tillegg planla jeg litt av treningsutsiktene mine fremover. Endelig begynner ryggen min å bli mye bedre så fokuset er å ikke trene for mye, men fortsatt holde en god kontinuitet i treningen med fokus på resultater, noe jeg har sett lite til i det siste.

Mye planlegging gjør at hodet blir litt fylt opp, så siden det var nydelig vær ute tok jeg meg en god tur i området bare for å lufte meg, og samtidig få inn litt nyttig hverdagsaktivitet. Og for ikke å glemme å få inn litt nye inputs fra Treningspodden! Har jo havna laangt etter på episodene deres! Jeg kan jo ærlig si det er pga jeg har kjørt bil de siste ukene. Da fikk jeg svaret på hvorfor jeg har gått så lite i det siste. Det var utrolig digg å bare gå ut og gå liksom! Jeg anbefaler å lytte til Silje og Pia på Shapeup sin podcast, Treningspodden (link til iTunes)! Selv som PT er det mye å lære av dem to som selv er PTer, i tillegg å holde seg oppdatert på treningsfronten og hva andre der ute lurer på - dere lesere og lyttere. Jeg lyttet faktisk til episoden om hverdagsaktivitet da jeg gikk hjem fra jobb hvor jentene deler fem tips til å få inn mer hverdagsaktivitet, det fikk meg til å ta en litt lengre vei hjem - nå måå dere sjekke dem ut ;)

Etter mange regnværsdager på vestlandet var det veldig innafor å få sol. Da er det ganske digg å ha fleksible arbeidstider som gjør at jeg faktisk kan ta en tur ut når sola er på sitt beste! Jeg fikk etterhvert trent en utrolig digg beinøkt før kunder! Den så slik ut:

A Sumomarkløft 4x8 @65kg
B1 Strakmark med manualer 4x12 @14kgx2
B2 Sumoknebøy med manual 4x12 @20kg
C1 Smale knebøy i smithmaskin (Hamstring-fokus) 3x12
C2 Rygghev, rumpe og hamstring fokusert 3x12 @10kg
D Gående utfall med stang 3x20 @25kg-35kg


Likes

Comments

Trening, Mental trening

Så var det en ny uke her! Ettersom jeg jobbet på sykehjem i helgen, føler jeg at jeg klarte å slappe av mellom vaktene, så føler jeg har fått litt helg jeg og. Jeg gjorde meg bevisst på hvordan uka kom til å bli, spesielt med tanke på belastning og hvordan jeg trodde jeg kom til å føle meg. PMS-uka er rett rundt hjørnet og jeg reagerer ikke så veldig optimistisk på den, dessverre. Denne gangen skal jeg møte uka sterkere og være bevisst på hva som skjer med kroppen og i hodet.

For det første skal jeg spise sunnere, regelmessig og holde meg mest mulig unna laktose og gluten som har en negativ påvirkning på kroppen og humøret. For det andre så skal jeg sørge for å ha en god balanse mellom det som er jobb og det som er privat, og alt utenom. Jeg vet jeg er en med mange interesser og jeg føler liksom jeg aldri har klart å balansere det. Etter å ha skrevet ned svart på hvitt hva jeg faktisk bruker tiden min på har jeg innsett at jeg kanskje burde legge om noen ting. Prøve å være mer effektiv, bruke tiden min på det som gir meg noe positivt, og styre unna det som gir meg noe negativt.

For eksempel, være mindre på telefonen - ved å slå av notifications på de mest brukte appene (Snapchat og Instagram) føler jeg meg langt på vei! Det er så deilig å slippe å måtte sjekke telefonen hele tiden og jeg merker også at jeg faktisk har mer tid enn vanlig. En annen ting det hjelper på er at jeg føler meg mer selvsikker - jeg tror ikke det er sunt å hele tiden følge med på hva andre gjør, hva de oppnår, hvor mye de trener, hvor bra det ser ut som de har det osv. Vi vet jo sikkert de fleste at sosiale medier blir mest brukt til å legge ut positive sider av livene våre, og det kan være vanskelig når man kanskje ikke har en så lett periode selv. Poenget her er at du som leser dette her og jeg, må oppleve så masse positivitet gjennom den skjermen, at man fort glemmer oss selv litt. Man sammenlikner oss dessverre ganske lett med de på Instagram, Snapchat osv. Jeg tror jeg er ganske sikker på at det dukker opp tanker hos deg og, om at du skulle gjerne vært litt mer sånn som hun der eller henne. Helt ærlig blir det fort mange man ønsker å være mer lik som, så det er jo bare noen tanker som faktisk forstyrrer din oppfatning av deg selv, som man alle burde jobbe med til å være positiv til seg selv.. Jeg sier ikke at det alltid er slik, og det trenger nødvendigvis ikke være så dumt heller! Jeg elsker instagram og snapchat. Men jeg synes det er synd at det har blitt en prestasjonsarena også. Det er ikke alle som klarer å takle det like enkelt rett og slett. Og jeg tror ikke man er i stand til å faktisk hele tiden sjekke hva andre gjør hver gang en notification dukker opp på den låste skjermen din. Det trigger noe i hjernen din og du mister fokuset der du er nå. Vær så snill og fortsett å bruke sosiale medier, men jeg tror det er viktig å være selvbevisst på hvor mye en bruker det og hvor mye man skal tillate seg selv å bruke det. Jeg prøver ikke å si at sånn bør man gjøre det, men jeg bare håper at flere ihvertfall kan prøve, slå av notifications en periode og se hva forskjellen er for deg selv. Dersom det ikke fungerer for deg, skal ikke jeg tvinge deg til å gjøre det, for all del! Men jeg håper hvertfall det kan trigge noen av dere til å prøve, og kanskje det hjelper noen der ute litt mer i livet :)

Uansett, nok fra meg og over til ukas første økt! Det ble bein, of course!

A1 Sumomark 4 x 12
A2 Ettbeins markløft 4 x 12+12

B1 Squat to RDLs med manual 3 x 12 (av hver) @20kg manual
B2 Ett beins hip thrusts 3 x 12+12

C1 Pull through i kabel 3 x 12-15
C2 Glute kickbacks med minibands 3 x 12+12

D1 1,5 Knebøy i kabel 3 x 12-15
D2 Bulgarsk utfall kroppsvekt 3 x 12+12

Ønsker dere alle en strålende uke!

Likes

Comments

Hei!

Dagen idag startet tidlig med alarmen på kl 5:30, men jeg våkna faktisk av meg selv 5:26, det var ganske greit! Jeg jobber på sykehjem hver tredje helg og denne helgen er da min turnushelg. Jeg jobbet også igår kveld, så var det egentlig rett hjem og sove før ny vakt. Da jeg var ferdig idag var det 24t til helgas siste vakt. imorgen kveld. Jeg kjenner at kroppen er mer sliten enn vanlig idag. Det har vært mye trening denne uka, mye jobb, tanker, stress osv. Jeg har ikke hatt helt balanse mellom alt, og det kjenner jeg på idag. Jeg merker det så sykt godt, rommet er ikke ryddet. Jeg spiser crap. Bryr meg mindre om ting som vanligvis er viktig for meg. Jeg trenger å ha det ryddig rundt meg, jeg trenger gode rutiner. Denne uka har liksom ikke vært den beste. Men da kan jeg hvertfall bruke fritiden min på å gjøre noe med det!

De 24 timene mellom vaktene mine ser jeg på som min helg hvor jeg faktisk kan slappe av og komme tilbake til rutinene igjen. Det gjør jeg best ved å rydde, planlegge, skrive og reflektere. Jeg ble bedt med på kino, noe jeg hadde veldig lyst til, men jeg denne gangen prioriterte jeg meg selv..

Så det jeg skal prøve å utrette på de resterende 19 timene er:

1. Spise bra
Jeg har kommet litt ut av et godt måltidsmønster. Det blir fort kjappe løsninger, dårlige valg og mat som kroppen min ikke setter helt pris på. Merker det på stressnivå, søvn og humør.

2. Planlegge den kommende uken: avtaler, jobb, mat og trening (Fokus: balanse)
Denne uken vet jeg at PMS-symptomene vil dukke opp. De kommer iform av at jeg føler meg mer deprimert, jeg sammenlikner meg selv med andre hvor jeg setter meg selv i et dårlig lys. Jeg blir ukomfortabel rundt folk og blir lettere misforstått. Jeg føler det er første gang jeg faktisk er bevisst på hva jeg har i vente! Hvordan skal jeg balansere jobb, privat, trening og sosiale medier/interesser)?

3. Reflektere
Tenke over verdiene mine. Har jeg levd opp til dem i ulike situasjoner? Kommer jeg til å møte situasjoner i nærmeste fremtid hvor jeg må ta noen vanskeligere valg, og hvordan skal de valgene baseres på mine verdier?Åh, elsker dette lysskiltet jeg kjøpte på Urban Outfitters forrige helg! Elsker at jeg kan skrive sånne klisjé quotes på den også. hehe, men seriøst - det funker! Denne uka hadde jeg "Have a purpose". Skiftet nettopp til "Stay in Balance". Nettopp for å minne meg på å balansere hverdagen. Det er viktig.

Planlegger dere ukene deres?

- Ingvild

Likes

Comments

Trening, Treningsøkt

Hei! Tenkte å skrive mer om hverdagen min og om trening soo here it goes.

Jeg har hatt en fantastisk helg i Newcastle hos kjæresten min, John. Han fylte året på søndagen så vi har kost oss masse og slappet av - og jeg har hatt treningsfri. Jeg har hatt x antall uker med en usamarbeidsvillig korsrygg som har hindret meg en del på trening og diverse, så det var veldig greit å kjenne at den ble bedre hver dag som jeg var i England. Nå er jeg tilbake på trening og trapper roolig opp og lytter til kroppen. Kroppen min har blant annet vært vandt til å trene bein 3 ganger i uka de siste 6-8 ukene, dvs. å ikke ha trent dem ordentlig på 1 uke eller mer kjentes godt idag! Det var derimot utrolig digg å endelig få bruke de musklene igjen. Gluteus, you've been missed <3

Det å gå med skader og sånn gjør at man blir nødt til å legge om treningen litt, men det er noe som ofte kan være veldig positivt også. Jeg kan forsåvidt skrive mer om akkurat det i et annet innlegg, det er noe jeg tror flere kunne hatt mer nytte av? Uansett, jeg tenkte å dele økta med dere. Når det kommer til. hvor mye jeg har brukt av belastning er det egentlig bare for min egen del, og eventuelt til en liten pekepinn dersom noen av dere vil prøve øvelsene ift. hvor man legger belastningen. Jeg har tilpasset øvelser og belastning i forhold til meg og spesielt ryggen min, så her er ingen maksløft kan jeg bare påpeke. Helsa kommer først ;)

/

Oppvarming: Dynamisk bevegelighet + aktiveringsøvelser med strikk.

A RDL 5 x 12 @35 kg
B1 Hip thrust i smithmaskin 4 x 12-15 (Dropset* til slutt 4x10)
B2 Rygghev med fokus på hamstrings og glutes 4 x 12-15 @10 kg
C1 Reverse hypers i smithmaskin 4 x 12-15 @10-15kg
C2 Squat jumps (narrow to wide) 4 x 12-20
D1 Ettbeins benpress (sidelengs) 3 x 12 - 12
D2 Leg curl 3 x 12-15
Bonus! Crabwalks på tredemølle med minibands 3 x 3 runder hver side x 10-12 steg @ Incline på 15 og speed på 1,4-2,0 km/t

*Dropset: Jobb med en relativt tung vekt du klarer å gjøre x antall reps på. F.eks. 10. Kjør 10 repetisjoner, ta av vekt, kjør 10 nye, ta av mer vekt, 10 nye, ta av vekt og siste 10. Det skal svi! Vær forsiktiv med teknikken.

Prøv den gjerne ut og la meg gjerne høre hvordan det gikk! (Snap: ingorla, Insta: ingvildorland , Twitter: ingorla )


- Ingvild

Likes

Comments

Trening

Hei alle sammen!

Jeg merker at jeg legger mer innlegg ut om tanker og sånne ting, mens jeg har som mål i 2017 å legge ut mer treningsøkter og sånne relaterte ting. Nå vet jeg ikke helt hvem som leser innleggene mine, men merker at det er hyggelig å få respons fra følgere jeg har på facebook så langt! Jeg håper jeg kan komme med variert innhold som dere liker, som dere vil dele med andre slik at vi blir enda flere treningsglade mennesker! Kom gjerne med forslag!! SETTER STOR PRIS PÅ DET <3

Idag har jeg egentlig ikke gjort noe særlig. Har ikke hatt den beste dagen for å være ærlig, men for å gjøre den bedre så hadde jeg en del energi å få ut - så jeg dro til Elixia! Med en eller to øvelser i baklomma satte jeg det sammen til en super 10x10 økt! Jeg ble god og svett, og kjente musklene var ganske slitt på de siste settene. Og en quick-fix for psyken! Jeg filmet økta på det 10. settet.. Kanskje ikke det beste når det var tyngst, men dere får hvertfall se hvordan økta ser ut.

Slik så økta ut:

10 push press

10 back row

x10

Jeg hadde cirka 1 min pause mellom hvert sett. Du kjenner det utrolig godt i grepet og underarmen.


OBS / I etterkant så ser jeg på videoen at jeg skyter rumpa ganske mye ut i det jeg får stangen over hodet. For å prøve å få en mer nøutral holdning og heller ikke belaste ryggen så mye (med tanke på svai), er det lurt å tenke på buktrykket (pusten) for å stabilisere holdningen og kjernemuskulaturen bedre i øvelsen. Hvordan? Pust godt inn og aktiver magemusklene i startposisjon, før du presser stanga over hodet. Pust ut når stanga er over hodet, men hold kroppen stabil.


Ha en nydelig helg videre dere! <3

- Ingvild

Likes

Comments

Hverdagslivet, Personlig, Mentalt

For tiden føler jeg det er mye som stresser meg. Det er mye å tenke på for tiden, og jeg må bli flinkere på å styre unna bekymringer, men heller bli mer og bedre løsningsorientert når ting hoper seg opp på en måte. Jeg kan vel kalles en tankefull person, og av og til føles det som om tanker må sorteres i hyller og skap, og det er ikke alltid man føler man har energien til den type ting og da hoper det seg litt opp i hodet, og setter begrensninger for andre ting man vil gjøre. Jeg må lære meg å kjenne mine verdier, være bevisst på handlinger jeg gjør som samsvarer med de verdiene jeg har. Jeg må sette meg konkrete mål og vite hvilke handlinger som vil ta meg dit.

Det som er viktig for meg i de periodene jeg er mer stresset er å klare å holde fokus, og fortsatt gjøre de tingene som tar meg mot målene mine uten å bli påvirket av stress og bekymringer. Jeg har ett stort mål i 2017. Det er å fullføre det jeg starter på. Å ha satt meg det målet betyr mye for meg. Jeg kan ikke la meg legge bort noe jeg har startet på rett og slett. Jeg må finne en måte å bli ferdig på uansett hva det er. Det kommer til å bety mye for meg å klare dette. Det er blant annet bare det å skrive et slikt blogginnlegg som dette, og faktisk publisere det. Eller det er å klare å komme i mål med ting jeg har planlagt som vil ta meg høyere på jobb og som personlig trener. Jeg må blant annet ikke sette så høye krav til meg selv - den perfeksjonisten jeg er.

- Ingvild


Likes

Comments

Personlig

Siden jeg bare er 21 år så har ikke jeg akkurat den lengste erfaringen med mitt forhold til kroppen min, jeg har jo heller ikke født barn enda, men jeg har lært utrolig masse de siste årene fra andre og hvor det meste er lest på internett, og gjennom erfaring - prøving og "feiling"! Det har selfølgelig hjulpet meg masse til å lære meg å se positivt på den, og det er noe av det jeg vil dele med dere i dette innlegget.

Jeg har aldri vært på noen store bølgetopper eller bunner når det kommer til mitt syn på min egen kropp, og det er jo noe jeg først og fremst er veldig takknemlig for og er heldig med. Dessverre er det ikke sånn for alle, men jeg håper på å kunne bidra med at andre får et mer positivt syn på egen kropp og sitt eget selvbilde. Dermed er denne type erfaringen jeg har, det som jeg selv har opplevd fra folk rundt meg, og det jeg har lest.

Jeg kommer til å dele en del bilder i dette innlegget. Jeg er egentlig litt smånervøs dersom det skulle være noen reaksjoner. Derimot, jeg deler dem sammen med teksten for å gi et tydelig bilde til mange der ute, om hvordan jeg har vokst opp med et relativt, ganske godt og sunt forhold til kroppen min. Kanskje bildene kan være med å forsterke det budskapet, jeg vet ikke. Jeg vil ikke provosere noen, så gå heller ut av bloggen om du ikke synes noe om det :-)

Barneårene:
Jeg var egentlig aldri bevisst på mitt eget selvbilde enn at jeg følte meg som alle andre og fungerte normalt som de andre rundt meg. Jeg var aktiv som barn og normalvektig. Jeg husker å innimellom ha veiet meg på baderomsvekten, men i og med at jeg egentlig ikke kunne noe særlig om hva tallet på vekten hadde å si, så hadde jeg vel ikke så mye jeg var bekymret for. Jeg hørte jo andre som snakket om hva de eller andre veide, mens jeg la merke til at for noen, så var det et mer sårbart tema. Jeg var liksom midt mellom alle jeg, ikke tynn og ikke for stor, helt vanlig. Av respekt for andre, tror jeg, pleide jeg heller ikke å nevne min egen vekt til andre. Det føltes ikke riktig å gå bak andres rygg å snakke om et tall jeg engang ikke visste hva betydde. Det eneste jeg hadde å gå utifra med det tallet var i sammenlikning med andres og det hadde jo ikke jeg noe med å gjøre. Jeg hadde venner i ulike og flotte størrelser jeg, og tror at det kan ha hjulpet meg med mitt selvbilde, at det med vekt faktisk ikke er så farlig.

Når jeg ser tilbake på bilder, ser jeg jo at jeg har vært ganske aktiv uten å ha gått på noen andre fritidsaktiviteter enn turn.. 😂

Ungdomsårene:
Her skjer det jo naturligvis mer med kropp etterhvert som man utvikler seg. Jeg var vel den som strakk seg ganske høy på kort tid og holdt meg ganske slank. Jeg vet derimot at jeg kunne lettere legge på meg litt her og der iblant, men jeg var ikke særlig bekymret for det. Jeg sluttet derimot på den eneste aktiviteten jeg drev med da, turn, som kan ha hatt noe å si. Jeg husker egentlig ikke hvor aktiv jeg var i denne perioden før videregående. Vi hadde vel gym to ganger i uka cirka på ungdomsskolen, og utenom det var jeg heller aktiv med hverdagsaktiviteter. Av og til la jeg merke til at jeg hadde litt større lår enn andre, og at jeg gjerne skulle vært tynnere der og også unngå å ha en liten valk over beltespenna, men jeg gjorde ikke noe utav det. Jeg husker meg selv som en som heller bare tenkte det der og da, men ikke lot meg bli lei meg for det. Jeg brydde meg egentlig ikke om hva jeg spiste, men tror det var litt variert. Jeg lærte meg etterhvert å like mer og mer disse årene i matveien.

Det var da jeg begynte på videregående jeg ble mer opptatt av helsen min. Ikke av en spesiell grunn, men kanskje fordi gymtimene hadde andre krav enn på ungdomsskolen og jeg ble klokere i hodet på hvordan jeg kunne få bedre karakterer. Jeg tror egentlig jeg var veldig ubevisst på hvorfor man i det hele tatt skulle trene på fritiden, frem til videregående! Jeg ble dratt med på Elixia av et par venner og det var jo her jeg begynte å trene. Kan ikke skryte over hva jeg kunne om trening den gang.. (Hvem hadde trodd jeg begynte å jobbe der? Ikke jeg...) Der gikk jeg på spinningtimer, og så litt andre gruppetimer. Gjennom å lære nye øvelser og måter å trene kroppen på, ble jeg mer bevisst på meg selv og kroppen min. Jeg tror det var her jeg endelig ble kjent med den, haha! Etter å merke økt styrke i muskler, ble jeg mer fascinert og interessert i hvordan jeg kunne utvikle meg gjennom trening og bli mer bevisst. Jeg husker å ha tatt bilder av meg i bikini slik jeg kunne se hvordan jeg endret meg etter noen måneder. Jeg var jo sjokkert over endringene! Det motiverte meg jo enda mer til å fortsette.

Mai 2013 - Sommer 2015 (Tynneste jeg har vært siden jeg begynte å trene, er ikke sånn nå)

Voksenårene:
Ja, så ble man jo etterhvert 19-20 år, voksen? Tja, men klokere i hodet, og etter mye lærdom så endret jo synet på kropp seg mer og mer gjennom erfaring, og å lese seg opp på kunnskapsrike kilder. Det hendte jo at jeg ble ganske opptatt av trening i flere perioder, gjerne for å se bedre ut, og at det var noe med kroppen jeg ville endre på. Jeg hadde lest mye forskjellig om type trening og kosthold, og etterhvert prøvde jeg jo litt av hvert, ganske forsiktig. Jeg har aldri gått på diett. Jeg har heller lagt om kostholdet litt og litt, og i en periode telte jeg også kalorier. Det førte jo til resultater på kroppen som jeg likte å se der og da. Derimot så er jeg glad for at jeg tok kalori-tellingen som en god dose lærdom istedenfor å henge meg opp i det. Jeg teller ikke kalorier nå, men er heller bevisst på å spise nok og å holde energinivået oppe gjennom dagene. Det var en fin måte for meg å lære mer om hva jeg spiser, og hvordan det påvirker kroppen min. Jeg endret altså en del på inntaket og eksperimenterte underveis rett og slett.


Idag:
Nå, idag har jeg et veldig fint og avslappet forhold til kroppen min. Jeg skal ikke lyve og si at jeg er fornøyd hele tiden da.. Pga. hormoner og menstruasjon blir jeg svært påvirket i perioder og da føler jeg meg lubben og ekkel. Jeg må enda lære meg å være forberedt på når disse periodene. dukker opp, haha! Det er ofte da jeg tenker at jeg burde begynt å trene kardio 5 ganger i uka istedenfor 1-2.. Heldigvis går dette over ganske fort, og det er jeg hele tiden bevisst på. Jeg føler at gjennom voksenårene mine, da jeg tilegnet meg mye kunnskap hvor jeg etterhvert ble min egen prøvekanin, så har jeg lært å kjenne kroppen min såppas at jeg vet godt hva som funker for meg og hva som ikke gjør det! Det er heller viljestyrke som styrer om jeg ikke tar de klokeste valgene iblant og hvor målbevisst jeg egentlig er. Jobbe mer med hodet. Finne mine verdier. Det er det som er målet fremover. Å sette gode og solide mål, og jobbe målbevisst mot dem! Jeg vet innerst inne at jeg heller vil bli sterkere enn jeg er idag, få bedre kroppskontroll, mestre nye ting, og heller la utseende være en bonus som skal fokuseres på som et fantastisk resultat av hardt arbeid!


- Ingvild

Likes

Comments

Trening

Hei alle sammen!

Jeg kjenner meg ganske støl i hele kroppen etter at jeg gjorde Funkygine's #barbellcomplex økt igår (LINK ). Jeg fant også ut at jeg gjorde den litt feil fordi jeg la ned stanga noen ganger som man ikke skal gjøre, men hey, det ble en dritbra treningsøkt likevel! Jeg følte jo dermed ikke for å kjøre noe tung styrketrening idag, men heller løpe intervaller på mølla - det er jo fort gjort! I tillegg håpte jeg at det også kunne hjelpe litt på hodet i og med at jeg har litt sorg etter at John reiste hjem igår 😔❤

Her er økta jeg gjorde på mølla (Kan også gjøres på andre apparater)

Når du starter setter du mølla på 2 incline.
Varm opp i cirka 10 minutter, rolig jogg.

Kjør 10 drag av 45 sekunder på og 15 sekunder av (hopp på sidene av mølla)
Fart: Ganske raskt, du skal opp i høy puls, men det første draget trenger ikke kjennes så anstengende ut fordi du skal øke farten med 0,1 etter hvert drag. F.eks. begynner du på 11 km/t har du kommet til 11,9 km/t etter 10 drag

Ta litt pause, men ikke for mye før du begynner å jogge et rolig tempo i 5 minutter. Dersom du føler deg klar til å presse deg til 10 nye, hardere drag kan du selfølgelig bare kjøre på!

Her er de neste dragene som er litt tøffere:

Kjør 10 drag her også, men nå er det 30 sekunder på og 30 sekunder av.
Fart: Fortsett fra der du slapp. Det vil si hvis løp du siste drag på 11,9 km/t skal du begynne første draget på 12 km/t og her også øke med 0,1 hvert drag.
Nå kommer moroa, hahaha!
Incline: Annethvert drag skal du øke incline med 1! Dvs. du går etter det første draget fra 2 til 3. Etter tredje drag går du fra 3 til 4 osv. Dersom det blir for tungt, øk heller med 0,5 annet hvert drag. Alternativt kan du øke med 0,5 etter hvert drag.

Når du er ferdig med alle intervallene, jogg rolig for å få ned pulsen i 5-10 minutter, senk farten etterhvert til gå-tempo. La incline her være 0-2.


/ Jeg anbefaler denne økten til de fleste som kan bruke tredemølle/alternative apparater, men dersom du er nybegynner kan du nøye deg med de 10 første dragene - de er tøffe nok! Deretter jobbe deg opp mot flere drag for å bli vandt med intervalltrening. Da jeg først oppdaget intervalltrening som en effektiv måte å trene kondisjon på, var det disse, 45/15 intervallene, jeg startet med. Siden har jeg alltid likt dem fordi du blir så fort ferdig og kan jobbe deg opp mot flere drag. Håper noen av dere kan få den samme følelsen som jeg fikk!

Jeg skulle så gjerne hatt noen finere bilder av meg når jeg er på mølla og sånn, men det skal noe til å våge det altså, jeg er jo paranoid for #noshamelesselfie alene i personalgarderoben jo..! Håper dere tåler dette mens jeg finner ut av hvordan jeg legger ut bedre bilder til disse type innlegg ;-) Hahah..


Jeg håper du vil teste ut økta! Kommenter gjerne om du gjør det, eller tag meg på instagram når du har fullført, jeg vil gjerne høre responsen! Ha en nydelig uke dere 💙


- Ingvild

Likes

Comments