Header
View tracker

Läget ma homies. Eller ja. Skriver väl mest med mig själv här men äsch.
För mig är det äntligen helg. Efter att ha jobbat i vad som synes en hel evighet kan jag.. hmm ja. Göra inget? Det tråkiga med den här sommaren är att alla mina vänner jobbar lika mycket som jag. Med andra ord får jag spendera det mesta av mina lediga dagar ensam. Kul...
Såå tråkig sommar än så länge och det är fan inte länge tills den är slut. Hjälp! Var tog mitt sista sommarlov vägen.
Nedan är en bild på min första och enda glass 🍦 hitintills det här året. Sad but true

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Evigheters väntan

​Äntligen är vi inne på slutspurten inför sommarlovet. Samtidigt går tiden så fort att man inte hänger med. Man längtar till sommaren, samtidigt som man fasar för att växa upp. Komplicerat, som allt annat här i livet. 

Just i detta nu försöker jag få ner samhällsuppsatsen om integration vi har som inlämning på pappret. Tyvärr går det inte så bra. Mitt huvud är bara en enda röra. För att visualisera det, tänk på ett precis använt tuggumi. En geggig röra helt enkelt.  


Likes

Comments

View tracker

Sommar. Äntligen sommar. Det enda som slår den svenska våren är den svenska sommaren när den är som bäst.Likes

Comments

Igår var Hannas, Tiffanys och Majas 18 års fest 🎉 En och en halv månad har vi väntat på den. Sett fram emot den. Så är det plötsligt dagen efter.

Jag har ångest och stark ovilja över förändringar. Jag klara inte det tidsmässigt. Jag är livrädd, vettskrämd, det skrämmer med andra ord bokstavligen skiten ur mig att växa upp. Att tiden tar ut sin gång.

Jag har aldrig varit bra på att hantera skiftningar i livet. Bara en sådan sak som när vi åkte hem från en semester i björnrike och jag visste att jag förmodligen aldrig skulle komma tillbaka fick oviljan att forsa genom min kropp.

Jag vill inte. Stanna. Låt mig andas. Vänja mig.

Mina kompisar pratar om barn, familj. Jag? Jag vettefan.

Usch. Jag älskar mina kompisar och dem är mitt allt. Jag vill inte förlora någon av dem till den där jävligt envisa tiden som aldrig slutar gå.

Ta vara på livet. Ta vara på dem du älskar. Klyschigt eller inte. Men om hundra år är du aska och då är det försent att göra något åt saken.

Du lever bara en gång och du kommer aldrig uppleva varje sekund mer än en gång. Snälla ta vara på det.


Likes

Comments

I fredags fyllde min lillebror 11. Det känns konstigt att han är så pass gammal. I mitt huvud kommer han alltid vara sjuåringen vars största nöje i livet var att se bilar filmen på repeat. Tyvärr är det sant... Han var besatt av den filmen och ville man titta på tv under den perioden fick man glatt titta på bilar. Igen och igen och igen. 😅

Eftersom det är sju år mellan mig och min bror har vi aldrig varit lika nära som jag är med tillexempel min syster. Det är lite sorgligt och ibland får jag ont i magen av att tänka på att han kommer vara 33 när jag är 40. Mys.

Tiden går alldeles för fort.


Likes

Comments

Idag har varit en bergodalbana. En bergodalbana av känslor. Jag blir så frustrerad när jag inte förstår något. Jag vill förstå direkt, efter första förklaringen. Jag vill kunna det direkt. När det inte går blir jag arg både på mig själv och min omgivning. Just nu är det så mina mattelektioner ser ut.

Vår klass är ingen överdrivet presterande klass. Sju av tjugofyra klarade det förra matteprovet om man säger så... Nu är det bestämt att vi ska få en mattelektion extra i veckan. Gissa vad alla blev glada...

Senare var det svenska där vi fortsatte på våra upplysnings uppsatser vi börjat på i tisdag. Om jag blir godkänd eller inte återstår att se.

Efter mycket stress gick Hanna och jag till yogiboost. Dem hade ett speciellt erbjudande som innebar att man för 50kr fick maxa en hel bägare. Det gjorde mig såklart lite gladare.


Likes

Comments

​ibland undrar jag om människor inser vikten av sina egna ord. Man brukar säga att handling betyder mer än ord. Jag håller inte med. För i slutändan, är inte ord en handling det med? 

Jag älskar ord. Böcker har format min personlighet och varit min undanflykt från verkligheten ända sedan jag lärde mig läsa. Det finns inget bättre än en underbar bok. En bok där orden sparkar igång undermedvetandet. För ord kan träffa en lika hårt som så kallade handlingar kan. Ord kan få tårarna att rinna och skrattet att bubbla i magen. 

Ord har vikt och att säga att handlingar alltid väger tyngre är en grov underskattning av ordens slagkraf. Ett ord, ett enda ord kan skapa smärta. Ett enda litet ord kan stanna hos en människa hela livet. 

En tråkig, nedlåtande kommentar kan förstöra någons dag, vecka, månad, i värsta fall liv. 

Samtidigt kan en positiv kommentar det verka för det motsatta. 

Det är på tiden att vi inser att även ord är en handling och vilken vikt det faktiskt finns i dem. The power of words should never be underestimated. 

Så nästa gång du ska lägga en nedlåtande kommentar till någon, eller skämta på någon annans bekostnad. Tänk dig för. Ett enda litet ord kan sätta även den självsäkraste ur balans.

Likes

Comments

Kroppen är ett heligt tempel och att man ska behandla den därefter. Allt man stoppar i sig är bränsle och eftersom kroppen är det som gör att du kan röra dig, ja leva, förtjänar den en varierad, nyttig och hälsosam kost. Det är ganska logiskt egentligen. Tyvärr desto svårare att följa...

Sverige är ett av de länder i världen som äter mest godis per person och min barndom är inprincip baserad på lördagsgodis. Man längtade till lördag för då fick man äntligen äta godis, sittandes med familjen framför melodifestivalen eller let's dance.

I tonåren spårade dock hela lördagsgodis konceptet ur. I takt med att jag lösgjorde mig allt mer från mina föräldrar, lösgjorde jag mig även från deras regler. Istället för att bara äta godis på helgen, började jag äta det konstant. Det gick så långt att mina familj inte kunde ha godis, kakor, läsk eller chips i huset för att jag direkt maniskt åt upp det. Fick jag syn på godis, klarade jag knappt av att låta bli det.

Det går förmodligen att jämföra med rökberoende. Suget är otroligt starkt och jag har idag fortfarande problem med det.

Innan jag insåg att mitt småätande av socker inte var hälsosamt, hade jag blivit beroende. Att sluta var oerhört svårt, men tillslut gjorde jag det. Idag försöker jag låta bli att låta den maniska sidan ta över och äter endast godis då och då.

Kroppen är det enda vi alltid kan räkna med, den förtjänar bättre.


Likes

Comments

Läget idag? Själv är man lite halvtaggad på att det är fredag. Tiden går så förskräckligt fort att man nästan blir rädd. Snart är man väl 70 med en liten etta på pansionärsboendet med 10 katter och den senila gubben bredvid som enda sällskap.

Jag överdriver, I know men ibland känns det som om livet rusar förbi framför en innan man ens hunnit andas ut.

Idag har jag en lektion (hade två egentligen, men såklart missade jag bussen) och sedan ska jag och Sofia sticka och gymma.

Ha en bra dag! Kram

Likes

Comments