View tracker

Senaste veckorna har jag varit rätt upptagen, så har därför inte hunnit uppdatera med massa recept. Vi har både mycket i skolan och sen håller vi på och tränar till en isshow på konståkningen så har därför inte bakat så mycket.

Idag lägger jag upp ett recept på en mumsig persikopaj som jag gjorde för någon vecka sedan. Jag älskar konserverade persikor och tänkte att man skulle kunna göra en paj på de. Resultatet blev supergott och helst ska den serveras lite ljummen med vaniljglass ;)



Persikopaj

Deg
100 g smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
1 burk konserverade persikor

Arbeta ihop alla ingredienserna till degen i en matberedare. Tryck ut två tredjedelar utav degen i en pajform ca 20 cm i diametern. Skär persikorna i skivor och lägg i formen. Kavla ut resten utav degen och skär remsor som sedan läggs skick sack över persikorna. Grädda i mitten utav ugnen i ca 30 min i 175 grader. Servera med vaniljglass.



Kram Ingela

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag kommer jag med ett litet lunchförslag på mumsiga mini tomatpajer. Paj är enkelt att göra men det tar lite tid när man ska förgrädda och hålla på, så med dessa pajerna behöver man inte göra det. Jag gillar när det går snabbt att laga mat och fuskar mig då igenom det, men resultatet blir ju bra ändå så varför krångla till det?


Mini tomatpajer
9 st

Pajdeg
75 g smör
3 dl mjöl
1 dl creme fraiche
2 krm salt

Fyllning
2 st ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
salt
peppar
ca 2 dl riven ost
3 st tomater


Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen. Dela degen i 9 bitar och kavla ut till cirklar. Lägg cirklarna i små pajformar, 10 cm i diametern, och tryck ut. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Salta och peppra efter smak. Hacka tomaterna och blanda ner i äggsmeten tillsammans med osten. Häll fyllningen i formarna och grädda i mitten utav ugnen i ca 30 min i 225 grader. Ta ut pajerna och lossa ifrån formarna eller servera som de är.


Kram Ingela

Likes

Comments

View tracker

Dags för en uppdatering, var ju ett dags sen nu... I helgen så var vi i Ulricehamn med klubben och det var jätte roligt! Jag var tyvärr förkyld så jag kunde inte träna med de andra, men det var roligt att bara vara med och titta på.

Sen här har vi en bild på 6 personer skridskopackning, OBS skridskopackningen resten utav packningen fanns i bussen...

På kvällen på lördagen var vi sedan och åt på O'Learys, då jag och Julia åt detta:

På söndagen så fick de sedan hoppa i en hoppsele som hjälper till så man kan rotera flera varv i luften om man hoppar och någon drar i ett snöre. Man gör allt jobb själv men om man inte skulle roterat färdigt innan man landar på isen så håller tränaren upp en i selen. Detta fick jag trots att jag var sjuk prova lite i slutet, så det var jätte roligt. Har ingen film på mobilen, så får lägga upp det nån annan gång, men här är jag på bild i hoppselen: (sorry för dålig kvalité)

Sen i måndags så var jag hos tandläkaren med min tandställning, men fick åka med bussen in för hade ingen skjuts så då var jag där jätte tidigt, så då gick jag och åt frukost! Gick och letade i en halv timme för allt var stängt eller för dyrt, men sen hittade jag ett litet gulligt café som hette "Elsa's". Riktigt mysigt, med bra service och fint upplagd mat, kan verkligen rekommendera detta stället. Här är en bild på frukosten jag åt:

Imorgon kommer det ett recept på något man kan äta till lunch ;) undra vad det kan vara...


Kram Ingela

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag la upp något på bloggen så tyckte det var dags nu ;) Idag tänkte jag lägga upp ett recept på en JÄTTE GOD jordgubbspaj som jag gjorde för några veckor sedan. Har man aldrig ätit en jordgubbspaj så tycker jag verkligen att man borde prova att göra en, både enkelt och väldigt gott!


Jordgubbspaj

500 g frysta jordgubbar
Lite potatismjöl
Ev. Lite socker

Smultäcke
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 dl kokosflingor
3 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienserna till smultäcket i en matberedare och kör tills det blivit en fin deg. Skär varje jordgubbe i fyra delar och lägg de i en form ca 26 cm i diametern. Strö över eventuellt socker och sikta sedan över potatismjöl. Smula över degen. Grädda i mitten utav ugnen i ca 25-30 min. Ta ut och låt svalna. Servera pajen med vaniljglass.


Kram Ingela

Likes

Comments

I helgen så var jag och mamma i Stockholm på en weekend då vi hade fått det i julklapp utav pappa. Vi shoppade mest, gick runt lite, åt mat och sen träffade vi några släktingar igår, så en väldigt lyckad helg blev det!

Lovar att jag ska lägga ut ett recept på något gott snart, men idag blir det lite bilder ifrån helgen!


Kram Ingela

Likes

Comments

Idag har vi haft restaurangdag och jag var på stationen desserter så igår gjorde jag "hallonpannacottapaj med brownie och lemoncurd" (har ingen bild på den), och då blev det lite pannacotta kvar som jag hällde i cocktailglas och dekorerade idag. Den andra desserten som jag gjorde idag var "mjölkchokladmousse i vitt Chokladskal med hallon och vaniljcoulis samt färska bär".

Det var jätte lugnt i köket idag eftersom alla låg så bra till sen igår med förberedelserna, så då kunde vi testa lite saker till en tävling heter "unga ekokockar" där vi ska komma på recept till en trerätters meny, så lite sånt har vi även hunnit med idag!


Kram Ingela

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag la ut något recept på bloggen, kan väl säga att jag varit lite ledigt eller nåt ;) Imorgon så kommer jag eventuellt att lägga ut ett recept på en dessertpaj så in och kolla imon kväll!

Som jag skrivit tidigare på bloggen så driver jag och en till i klassen ett UF företag (ungt företag) dom heter "Receptboken UF" där vi kommer att sälja två olika bakböcker. Bakboken jag har gjort är med ett varierat utbud utav recept som jag själv har experimenterat ihop under hösten. Och bakboken som Kornelia har gjort är för barn med lättare recept och mycket bilder. Och idag kom mina böcker!

Min bakbok kommer vi att sälja för 140 kr (+frakt om den ska skickas). Om ni vill beställa boken eller har några frågor så är det bara att skicka ett mail till: receptboken.uf@gmail.com


Kram Ingela

Likes

Comments

Idag hade jag inget att göra så då tänkte jag att jag kunde baka något med apelsin i, då vi hade mycket apelsin hemma. Detta resulterade i en apelsinsockerkaka som var väldigt fluffig och perfekt. Mycket godare än vanlig sockerkaka!


Apelsinsockerkaka


2 ägg
2 dl socker
Rivet skal av 1 st apelsin
1 1/2 dl mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl pressad apelsinsaft

Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker pösigt. Riv ner apelsinskalet i smeten och rör om. Sikta ner alla de torra ingredienserna och blanda. Värm den pressade apelsinsaften i en gryta så den blir lite varm. Häll ner saften i smeten och rör till en slät smet. Häll smeten i en 1 1/2 liters form och grädda i nedre delen utav ugnen i ca 30 min i 200 grader.


Kram Ingela

Likes

Comments

Hej nu var det jättelänge sedan jag la ut något på bloggen, men det har varit så sjukt mycket i skolan så har tyvärr inte hunnit. Jag och en till i klassen har ju även ett UF som jag tidigare har skrivit och med detta är det SJUkT mycket jobb men det är också sjukt roligt! Nu är vi snart färdiga med våra produkter och då kommer de även att synas här på bloggen.

Jag tänkte idag dela med mig utav några supergoda frukostfrallor som jag gjorde till frukosten förra helgen. De är så sjukt goda, en utav mina frallfavoriter. Rekommenderar verkligen att ni testar detta.


Frukostfrallor
24 st

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
1 dl havregryn
7 dl rågsikt
Ca 8 dl vetemjöl special.


Smält smöret i en gryta. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över degspadet och rör tills jästen löst sig. Rör ner sirap, salt och havregryn. Blanda i rågsikten och tillsätt vetemjölet lite i taget. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 40 min.

Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut degen på mjölat bakbord och dela den i 24 bitar som rullas till små bollar (kommer vara jätte små men de jäser upp). Lägg frallorna på bakpappersklädd plåt och låt jäsa över värme i 20 min. Grädda i mitten utav ugnen i ca 10 min. Ta ut och lägg på galler.


Kram Ingela

Likes

Comments

Fredag idag, och det är så sjukt skönt med helg igen!!! Har inget speciellt planerat inför helgen förut att jag ska sova, baka och träna lite. Får väl se om jag hittar på något annat att göra också.

Har inte något speciellt att skriva om idag så tänkte bara lägga upp ett recept på några vaniljkransar. Dessa kransarna är en variant till kanel och ingefärskakorna jag har lagt upp på bloggen tidigare. Jag äter ju inte kakor men tycker själv att dessa kakorna är godare än kanel och ingefärskakorna, men mamma håller nog inte med mig ;) ni får testa de själva och avgöra vilka ni tycker är bäst!


Vaniljkransar
Ca 40 st

200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
5 dl mjöl
2 1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 krm hjortronsalt

1 st Uppvispat ägg
Pärlsocker
Flagad mandel

Blanda ihop alla ingredienserna till en smidig deg. Plasta in degen och lägg in i kylen 2 tim. Kavla ut degen till 1/2 cm tjocklek. Använd 2 st stansar (4 cm och 2 cm). Tryck ut kakorna med den stora stansen och hålet i mitten med den lilla och lägg kakorna sedan på en bakpappersklädd plåt. Håll på så här tills degen är slut (lite som att baka pepparkakor). Blanda lite pärlsocker med lite flagad mandel. Pensla kakorna med det uppvispade ägget och strö över pärlsocker/mandel. Grädda kakorna i mitten utav ugnen i ca 10-12 min i 175 grader.

Likes

Comments