Tänkte ta och skriva ett inlägg om veckan som varit och tyvärr kommer det nog bli inlägg relativt sällan framöver då det inte känns speciellt kul att skriva inlägg om skolan så jag tar tacksamt emot förslag på ämnen att blogga om eller andra ideer!

Iaf i Tisdags så började skolan efter jullovet och då började vi till lunch och hade Kemi 2 hela eftermiddagen. Kommer nu framöver köra två kemikurser parallellt med varandra så får se om jag blandar ihop det eller inte men hittills känns det bra. På kvällen sen pluggade jag matte och kolla tv typ

Onsdagen började med matte där vi började med nytt kapitel samt att jag fick reda på betyget på nationella och i förra kursen, hade kunnat vara bättre men ändå nöjd. Eftermiddagen sen så hade vi kemi 1 och fortsatt genomgång av syror och baser. På kvällen hände inte direkt nånting speciellt

Torsdagen så var det Svenska hela dagen och genomgång av språket under medeltiden samt grammatik. På kvällen sen var det som vanligt städning av huset och inte jätte mkt mer.

I Fredags så hade vi på förmiddagen hälsa och sjukvård och samhällskunskap, sen lunch och därefter idrott. Sen på eftermiddagen/kvällen åkte vi ut till stallet och red då Taya ett lugnt barbacka pass på banan.

I Lördags så pluggade jag på förmiddagen och åt sen tidig lunch för att åka ut till stallet. I stallet så hjälpte jag först till med några dokument och sen tog jag upp och borstade igenom Fina. Därefter så tog jag upp och flätade om Taya´s svans och bara pysslade och myste med henne. Sen så mockade jag och Ella en stund innan jag åkte hem för att ge djuren och plugga.

Igår (söndag) så åkte jag ut tidigare för att rida Taya på banan innan lektionerna. Det var väldigt hårt i marken så skrittade bara och fokuserade på ställning och böjning. Taya var väldigt avslappnad och fin men kände nog av att jag var lite halvtrött och otaggad så inte jättemjuk och formbar, sjukt egentligen att man själv och ens inställning påverkar så mkt. Sen så var jag medhjälpare under grupperna och åt därefter lunch. Efter lunchen så fick jag en riktig självförtroendeboost som jag är väldigt tacksam över att ha upplevt, i början kändes det väldigt ovant och nästan läskigt men sen blev det väldigt roligt och gav bra motivation. Sen hemma var det ge djuren och packa som gällde.

Imorse så fick hundarna stanna inne längre än vanligt så vaknade med en katt och två hundar i sängen. Sen fick Fjant och Pom följa med och ge djuren medan Chip vaktade huset på sitt sätt. Sen fick de gå ut vid typ nio när vi åkte till skolan.

I skolan sen började vi med lunch och därefter skulle hela klassen haft prov men det sköts fram, dock så valde jag ändå att göra provet idag då jag vill ha saker avklarade och avskyr att skjuta upp saker så gjorde provet vilket kändes helt okej ändå, vet dock saker jag hade fel på men men, resultatet beror ju på helheten och det var bra så jag är väldigt nöjd ändå. Dessvärre är jag osäker på vad jag ska göra nästa vecka nu då resten av klassen skriver prov men det löser sig. Sen så hade vi mentorstid och nu efter middagen sitter jag här och bloggar och efteråt ska jag plugga lite kemi tror jag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fredag: Dagen började som vanligt med att äta frukost och ge djuren för att sedan städa samt äta lunch. Efter lunchen så åkte mamma och Therese och handlade och jag hade verkligen ingen lust att följa med så åkte till stallet i stället. I stallet så tricktränade jag Tiny lite på banan samt mockade, först en gång själv och sedan en stund med Malva. Efter stallet så var det ge djuren och middag sen på kvällen städade vi det sista.

Lördag: Therese fyllde år så dagen bestod till största delen av firande samt att jag han med att träna Fjant lite med fåren.

Söndag: Största delen spenderades i stallet. Red först Taya ett pass ute med Therese och Björnen. Jobbade med att ställa och böja runt träd, skänkelvikningar samt lite olika travtempon men det var väldigt hårt underlag så mest skrittarbete. Efter att ha gett Taya mat och släppt ner henne i hagen så red jag Fina typ halva vuxenlektionen. Hon var superduktig i början men tröttnade lite sen och ville helst stå i mitten men hon höll sig i varje fall på alla fyra hela passet. Efter åt redde vi ut Fina´s svans då den var kaos och det tog sin lilla tid men bra blev det till slut. Åt sedan lunch och fikade för att sedan åka hem, ge djuren och övningsköra en sväng.

Idag har vi mest tvättat, diskat samt packat men även kollat lite Tv så inte direkt mkt att skriva om..

Likes

Comments

Började som vanligt dagen med att först ge djuren och äta frukost för att sedan städa och tvätta lite inne samt kolla sociala medier och så innan lunch.

Efter lunchen så åkte vi till stallet och red. Red ett barbacka pass i skritt och trav på banan idag. Taya var superfin och lugn idag så passet var riktigt bra men jag lär ha träningsverk då iaf jag använder andra muskler barbacka än med sadel framförallt i traven. Efter flätade jag om man och svans, mockade samt pratade lite.

Väl hemma igen gav vi djuren och åt sedan middag å nu sitter jag här och bloggar.

Kanske inte det mest intressanta inlägget men som jag nämnde i gårdagens inlägg så har jag lite idetorka och halvdålig motivation.

Likes

Comments

Har just nu idetorka om vad jag ska blogga om, känns tråkigt att skriva om mina dagar speciellt då skolan snart börjar igen och då är det inte så mkt att skriva om varje dag så skulle vara tacksam om ni kommenterade förslag på vad man kan skriva om här på bloggen! Alla förslag är välkomna även om vissa kanske är mer genomförbara än andra :)

Men för att göra detta inlägg lite längre kan jag iaf skriva lite om starten på 2018

1/1 alltså i måndags så gjorde vi inte speciellt mycket då vi var helt slut efter i lördags så spelade wii, kollade tv och även sysslorna som behöver göras varje dag med djuren. Och så åkte även Corre och Nova hem.

2/1 (igår) så började vi med att mata djuren samt rengöra lite och sedan äta frukost. Därefter pluggade jag lever och njure fram till lunch och efter lunchen så åkte vi till stallet och red. Red en vanlig uteritt i alla gångarter. Inne i en period då ridningen inte är superrolig men det är sådana svackor jag har ibland och Taya gillar jag att rida trots det men känner inget som helst behov av att rida någon annan häst men det blir ju bättre så. Men iaf Björnen och Taya är ju dreamteam och alltid glada i varandras sällskap så det är skönt att komma ut och bara vara. Mockade sedan och hjälpte till att ta fram vagnen innan vi åkte och gav djuren. Därefter åkte jag och mamma in till stan och handlade presenter till Therese.

3/1 idag så började dagen med att ge djuren och äta frukost. Sen har vi inte gjort direkt mkt idag eller jag försökte plugga lite matte men gav upp.. Tänkte ta ut fåren en sväng men så fort jag är påväg börjar det regna så vi får se hur det blir med den saken.

Ja det var iaf början på detta år kanske inte det intressantaste men men

Likes

Comments

Tänkte skriva ett inlägg om mitt 2017 och då endast med de stunder som varit utstickande för detta år eller hur man ska formulera det alltså utesluta att skriva om t.ex skolan och de dagar som bara flyter förbi utan att direkt utmärka sig. För inlägget lär bli låångt ändå så försöker skriva så sammanfattat som möjligt. Ska även försöka få in bilder men redan skrivit en gång och då när jag la till bild försvann texten så vi kör 2a gången gillt.

Januari:

2017 började med att fira nyår med Corre och dagen efter spenderades på Boda Borg med stallgänget, det var en väldigt rolig dag och trots att lagen tävlade mot varandra blev resultaten jämna och gemenskapen stärktes! Mkt tid spenderades i stallet samt på ridning och även promenader samt tömkörning med Lena (shettisen). I januari lånade vi även hem Baggut som senare blev pappa till årets lamm.

Februari:

Två veckors praktik på Hallmyra, fyllde 17, En hel del ridning, Funktionär på pay &jump samt husvakt med Lisen och Tess och lämna tillbaka Baggut. Knappt några bilder ifrån februari insåg jag men denna fanns iaf.

Mars:

Börja söka sommarjobb, Hälsa på Fjant, Lammjour, Stallet, ridning, tömkörning, promenader. Inser att vissa månader kommer få väldigt kort text men det blir som det blir

April:

Vip kväll, svenska nationella, hämta fjant, Påsklov, stallet, ridning ,tömkörning, utvecklingssamtal, rida Tore.

Maj:

Intervju för sommarjobb, Hjälpa till på löger, Rida, stallet, kolla traktor SM + kosläpp, Matte nationella, Fira Mormor, Hoppa Taya i sommarhagen, Dressyrspecial, Jobba, studiebesök på Kolmården

Juni:

Strömsholmsdagarna, Årets lamm föddes, Jobba, Stallet, rida, Sommarlovet började, Kolloledare så sena kvällar, lite sömn, mkt skratt, sitta på Tiny, Midsommar, Lägermedhjälpare

Juli:

Jobba, bo hos mormor & morfar, Rida, Stallet, SM i Sundbyholm

Augusti:

Skolan började, Barnvakt, Spontan pizzakväll, stallet, rida, Stubbåker

September:

Klippa fåren, Stallet. Rida, Fixardag, Coopertest, Skoljogg

Oktober:

Stallet, Rida, Spökvandring, Besöka grundskolan, Utvecklinssamtal,

November:

Boda borg med kusinerna, praktik 4 veckor, stallet, rida, handla julklappar,

December:

Julshow, julavslutning, julmiddag, ta julbilder, Julafton, nyår, börja blogga igen, stallet, rida

Likes

Comments

Som jag tidigare nämnt så har internet inte vart det bästa senaste dagarna och det kommer fixas till den 5/1 var det senaste de sa men brukar ändras ofta så iaf det är anledningen till att jag inte direkt haft möjlighet att blogga men tänkte iaf nu skriva frågestundsinlägget och sen därefter tänkte jag skriva ett inlägg om mitt 2017 som kommer ut imorgon :)

Hur länge har du ridit?

Började rida på ridskola 2012 så regelbundet sedan dess men innan det hade jag ridit eller ja mer åkt häst hos kompisar några gånger.

Är du på g med någon?

Det var typ den enda frågan jag inte ville få då jag inte riktigt vet vad jag ska svara på den.. Situationen är komplicerad om man säger så men har lovat personen som ställde frågan att hon ska få det hela förklarat för sig så det ska hon men jag kan tyvärr inte beskriva något i ord här på bloggen då jag inte ens vet själv men kanske, kanske inte..

Favoritgren inom ridningen?

Gillar typ alla grenarna på hobbynivå och är inte någon fantast utav någon av de på elit nivå eller jo frihetsdressyr om det räknas som gren, vill att samspelet mellan häst och ryttare ska vara bra och att det är så naturligt och roligt som möjligt för hästen i fråga och även ryttaren såklart!

Vad inom ridningen har du inte gjort men skulle vilja prova?

Har inte ridit western men skulle vilja prova det för några av grenarna verkar så otroligt roliga t.ex trail så det skulle jag gärna vilja prova på!

Vilken av dina nuvarande vänner har du känt längst?

Det är utan tvekan Corre, Känt henne sedan 2002 eller 2003 och sedan dess har vi umgåtts, vissa perioder oftare än andra men aa svaret på frågan är Corre!

Vad fick dig att börja rida Taya?

Ska försöka skriva ett relativt kort svar på denna fråga men det är inte det enklaste så om någon känner att det blev ett krångligt svar finns ett inlägg om hela min och Taya´s resa under kategorin Taya som är mer informativt.. Men iaf när Taya kom till Hallmyra 2013 så var det något som fick mig att gilla henne och vilja träna henne även om det krävdes en del då hon var väldigt osäker på människor, men iaf vi har jobbat mkt och det ena ledde till det andra så 7 mars 2014 satt jag på hennes rygg första gången och därefter var det mkt och sen 23 december 2015 blev jag medryttare på henne och sedan dess har jag ridit henne regelbundet.

Väldigt suddig bild men den är från 7/3 -14

Likes

Comments

Tänkte skriva ett frågestundsinlägg igår men internet krånglar och fungerar när det vill så därför skjuter jag upp det inlägget några dagar så om ni har några frågor är det bara att kommentera detta inlägg.

Likes

Comments

Gick upp klockan 6.30 igår för att fixa hemma och sedan enligt tradition åka till stallet. Jag och Therese hämtade upp Taya och Björnen borstade, kratsade hovar och tränsade för att sedan rida ut en skrittsväng barbacka, det var svinhalt på vägarna så vi gick på stigarna i skogen. Sen fick hästarna mat och blev flätade innan vi släppte ner dem i hagen. Därefter tog jag upp Tiny och gick en promenad med henne och mamma och så fick hon mat innan hon gick ner i hagen och jag mockade lite.

Efter stallet så åkte vi och handlade lite samt att jag gick in och sa god jul på praktikplatsen där jag spenderade fyra veckor.

Hemma sen gjorde vi oss iordning, öppnade julklappar samt åt lunch innan vi åkte och firade jul med släkten.

Likes

Comments

För två år sedan skrev jag nedanstående inlägg vilket betyder att det är två år sedan jag red min första riktiga uteritt på Taya och två år sedan jag blev medryttare på henne. Kommer ihåg ritten så väl, Jag, Therese och Nova ledde en uteritt och sedan så tog vi en egen sväng på slutet där vi galopperade och det var så härligt kändes typ som allt gick i slowmotion. Det var den första turen med björnligan sen kom den då vi stötte på älgarna i skogen, kaosturen då vi skulle sätta upp tipslappar, terrängrundan, den senaste/sista då vi pratade igenom typ exakt allt och många fler turer blev det. Helt sjukt att det gått hela två år känns både som det gått extremt lång tid och ingen alls.... Kommer inte glömma våra minnen, alla skratt, alla tårar, alla känslor och även de gånger jag är extremt osäker kommer jag alltid vara tacksam för allt även det mindre bra för det har gjort mig till en starkare person och till den jag är idag! Så TACK för allt!

Fått förfrågningar om att skriva om min tid med Taya och berätta lite om vem hon är så tänkte att jag tar och gör det nu!

Taya är en femårig ponny på 130 cm som kom till hallmyra i maj 2013 å då var hon väldigt vild och man kunde knappt röra henne. Hon fick gå i hagen under sommaren och vänja sig vid stället. Sedan i september/ oktober började jag träna henne i hagen med att ta på och av grimma. I oktober 2013 så började jag att ta upp henne till stallet och borsta henne, man borsta henne på kroppen men inte på benen för då sparkade hon. Vi tränade även på att gå på banan. I november så började man kunna kratsa hennes framhovar. I november/december så började vi träna henne med sadel och Tilda hänga på henne . I december 2013 /januari 2014 så kunde Tilda sitta på henne. I januari så kratsade jag hennes bakhovar för första gången utan att hon sparkade. Kommer ihåg det väldigt väl jag och Fanny skulle ha Taya på tömkörnings lektion och hon var väldigt lugn och man kunde borsta hennes bakben så provade ta bakhovarna och det gick riktigt bra! I februari så kunde Tilda trava på henne och började rida korta uteritter på Taya. Sedan i mars så var det min tur att rida henne för första gången! Var inte alls nervös vilket jag brukar vara när jag ska rida nya hästar men kände mig så trygg med henne och litade verkligen på henne. Så åkte till stallet en dag efter skolan och red henne, Lisa gick bredvid i början men sedan red vi själva. Både skrittade och travade och tyckte det var helt underbart att sitta på henne sedan så började Tilda kunna galoppera på henne och jag red henne några pass på banan och några korta uteritter med ledare.Men sedan fick Taya ett bakslag med uppsittningen för hon blev skrämd vid trappan så vi satt upp från banan ett tag och sedan åkte Taya på sommarbete för att ta in det hon lärt sig. Efter några månader på bete åkte hon tillbaka till stallet och skulle tränas. Red henne några gånger och satt upp från banan. Sedan på lägret så skulle jag ha henne första dagen på uteritt. Men när jag ska sitta upp vid trappan så blir hon rädd och precis när jag satt mig så sticker hon ut på åkern i full galopp och bockar så jag flyger av framför henne. Men hon tvärstannar framför mig och vänder håll. Så där hade vi ett bakslag. Hon åkte på bete igen och när hon kom tillbaka stallet så reds hon lite å tror jag red henne på banan tre gånger de första två gick bra förutom att hon var lite stissig vid uppsittning men den tredje stegrade hon innan jag hunnit sätta mig i sadeln så åkte av. Det var i typ november. Efter det tränade vi mycket från marken och tillit samt lägga sadel på ryggen och så då hon förknippade sadel med uppsittning och hade lite dåliga erfarenheter med dem. Sen innan hon skulle få föl gick vi ganska mycket skogspromenader fram tills hon skulle börja vila inför att få föl. Var väldigt spänd på att se fölet och längtade verkligen efter att se det. Den tredje april 2015 föddes Tiny ett underbart litet stoföl och vi åkte dit för att kolla på henne och jag kommer ihåg att det kändes helt overkligt att Taya blivit mamma. Sen under sommaren så var de på bete och tränade henne då lite ibland. När de kom hem från sommarbetet så tränade vi oftast två dagar i veckan med sadel och promenader. Sen vecka 42 så var jag i stallet hela veckan och tränade då taya två gånger om dagen blandannat med ländtäcke, sadelväskor, sadel, att hänga. Sen söndag vecka 43 så hjälpte pappa mig med Taya och då kunde jag sitta på henne för första gången sen 2014 och sedan började jag skritta henne därefter trava på banan. Sen började vi rida uteritter med ledare och för två veckor sedan så red vi vår första uteritt utan att den som gick bredvid höll i. Det gick väldigt bra och hon var lugn i både skritt och trav trots att det var halvmörkt och blåste rätt så mycket.Idag så red vi vår första riktiga uteritt tillsammans utan ledare vilket gick fantastiskt och var så underbart. Vi red i både skritt trav och galopp och det gick galant! Mer står i föregående inlägget
Vi har våra motgångar men kämpar vi på tillsammamans.
Det kommer alltid vara så att ibland går det bra och ibland inte men en sak är säker jag kommer aldrig någonsin att glömma henne! Hon har lärt mig mycket om mig själv som jag inte vetat om och också gett mig betydligt bättre självförtroende. Har några gånger varit beredd att ge upp men fortsatt arbeta och tänkt att jag inte kan ge upp bara för att det känns omöjligt.
Kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar henne! Taya/bebis/busfrö/tayskrutt/älskling/ängel / prinsessa/ hjälte...

Likes

Comments

Gick upp vid 7.30 imorse för att äta frukost och sedan åka till stallet och rida och mamma tog med hundarna för att gå promenad.

Väl i stallet så gick mamma iväg med hundarna och jag och Therese hämtade upp Taya och Björnen. Taya hade lyckats skada sig under ena ögat så tvättade där med ljummet vatten och en trasa eller ja Therese gjorde det då jag utav någon anledning har extremt svårt för att behandla sår när de sitter på just Taya, förra gången var det nära att mitt medvetande försvann och ville inte riskera det idag så då fick syrran rycka in istället. Tur någon är duktig och kan. Sen sadlade vi hästarna och red ut i skogen. Red ett lugnt pass i gropen idag med ställning, böjning och lite klättring. Väl tillbaka så fick hästarna sin mat innan de gick ut i hagen och jag, Mamma och Therese mockade, jag gick ett varv runt hagen och mockade runt 50 högar, vet inte hur många de andra fick ihop men en bra insats så det känns bra.

Nästa punkt på dagens schema var att handla, började med att handla de sista julklapparna så nu har hundarna och katterna julklappar som jag hoppas och tror de uppskattar. Men dagens bästa köp var nog ändå farfars julklapp och den till Rasmus var också väldigt bra! Efter julklapps handlingen var det dags att handla mat, tur vi var tre så det gick fort för det var extremt mycket folk där idag.

Hemma sen plockade vi upp alla varor, slog in julklapparna, åt lunch och städade och därefter satte jag mig och plugga matte en stund så nu behöver jag inte ha dåligt samvete över att inte ha öppnat matteboken under lovet längre.

Nu när jag avslutar detta inlägg så ska jag fixa nytt granris hos fåren så de får julfint igen, man får förnya det nästan dagligen då de verkligen älskar att äta upp granriset! förhoppningsvis så kommer jag ihåg att ta en fin bild innan de har börjat käka på det men vi får se....

Kommentera gärna inlägget och skriv vad ni vill läsa om :)

Trevlig kväll!

Likes

Comments