Så går det åter en dag av ens liv. Vips så var den bortblåst! Kommer aldrig åter.

Då Ruben fortfarande är dålig med hosta, lite feber (nyss 38,4) så fick jag hålla mig hemma idag också. Verkstaden står nog kvar imorgon också, försöker verkligen att inte stressa upp mig över det, för jag kan ändå inte skapa något vettigt under stress. Men lika fullt sitter Luther på axeln och viskar i örat att något borde du hinna prestera. Som egen företagare har jag aldrig tagit ut en endaste vab dag i hela mitt liv, utan när barnen är sjuka stänger jag butiken och stannar hemma med dem. Ett val som vi som familj gjort för att få just vår familj att fungera.

Men medan Ruben antingen sovit eller tittat på film har jag gjort något som tagit mig fem år att starta. Jag har börjat på allvar att gå igenom alla flyttlådor från både mina föräldrar och vårt hem som bara möstes in huller om buller i ladan vid flytten hit och sedan fick det stå. Jag har fått ont i magen bara av att öppna ladugårdsdörrarna och se röran. Ångestskapande med för mycket saker! Jag får väl också passa på att be om ursäkt för att det ser ut som en soptipp på gården medan jag rensar ut allt som ska till Bäckdalens återvinningstation.
Denna rensning hade varit helt omöjligt utan svåger Anders hjälp! Han är helt otrolig!!! För några veckor sedan frågade han mig om han fick SKÄNKA MIG EN SEMESTERDAG då jag skulle få peka med hela handen så skulle han bära och stuva. Helt fantastiskt underbart! Så imorse gjorde vi slag i saken då Ruben ändå var dålig och jag skulle behöva vara hemma hela dagen. Vi började med att sortera upp de stora sakerna i avdelningar som sparas, auktion/säljas. Sedan gjorde vi plats för att sortera upp småsaker ur lådor. Jag inser att jag behöver åka till systembolaget och se om de har kvar tomma låga öllådor. Dessa är perfekta till att sortera så man ser vad det är i dem.

Om någon missat det så var det bockpremiär igår natt. Varken Busan eller jag var så imponerade när Ola berätta att han vill ut i skogen och smyga på rådjur! Men ser ni en lövhög som rör sig så är det Ola! Skjut inte på den!!! 😀

Hur går det då med den urtunga keramikugnen? Den ska nu vara urlyft ur källaren och stå under plast på en pall. Jag hittade ingen som kunde hjälpa mig idag med den i Malung men hoppas kunna lösa det imorgon med bland annat svåger Lars hjälp. Han kände någon som han trodde kunde hjälpa oss lyfta på den på släpvagnen. Nu hoppas jag bara att den inte väger mer än 500 kg som är maxvikt på släpvagnen. Tacksam i alla fall för att jag gift mig in i en hjälpsam släkt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 37 Readers

Likes

Comments

Så är nu officiellt och oundvikligt HÖSTEN här!
När Trollbröllopet i Äppelbo är slut, är också den svenska sommaren slut. Om det nu var någon sommar i år, för den gick då mig förbi! Jag har inte gått i bikini en enda gång och ännu mindre badat. Den enda solbrännan jag har är svaga nyansskillnader på överarmar och smalben - en klassisk bonnbränna. Rått och kulet i luften ikväll när spelet gick in i andra akten, detta trots att inledningen på kvällen var så himla fin.
Spelet bjöd på onödigt mycket dramatik då hästen åter igen slängde av sina ryttare! Kunde ha gått riktigt illa och jag är djupt imponerad av att de satte sig på hästen igen efter den vurpan. Hoppas på att det blir en annan häst nästa år som inte är lika lättskrämd för troll och tallar. Fick en vacker höstfärgad blombukett av Janiche Grønsleth med pojkvän när de kom på lunchbesök. Tråkigt att det är så många mil emellan oss. Men vi får sikta på att ses någon gång om året lite mer ordentligt ☺️. Nu är det uppladdning för skolstart på tisdag som gäller och jag längtar efter att på allvar dra igång i verkstaden.
Dessutom måste jag få till vardagsmotionen på ett bättre sätt. Nog för att man blir stark av att skyffla grus, mocka skit, kånka vattenhinkar, knåda lera mm men flåset måste förbättras! Ser därför fram emot långa stavpromenader med Pernilla Heinstedt upp och ner för Hunflen och runtomkring i byn. Hoppas på att Christina Johansson känner sig frisk och drar igång Tabatan i höst! Den motionsformen tycker jag passar åtminstone mig perfekt. Vi ses väl där ute i höstmörkret i pannlampornas sken i våra tjusiga gula reflexvästar!

  • 42 Readers

Likes

Comments

Tänk vad mat är bra! Pojkarna glömmer bort att det är läskigt att stå nära, när de får lite alpackapellets samtidigt att tugga på. Men om jag försöker klappa dem samtidigt så stelnar de till och försöker backa undan. Tålamod! Tålamod! Det har bara gått drygt en vecka som de varit i min ägo. Lite avundsjuk är jag allt på min dotter som bara går ut i hagen och ropar "pojkarna" så kommer de springande mot henne. Jag förstår inte vad skillnaden ligger i vårat beteende gentemot dem? Hon behöver inte ens ha mat med sig för att de ska komma springande! Måste vara något i hennes utstrålning. Mig skiter de fullständigt i om jag inte har mat med mig!!! 😀

Dagarna flyr undan alldeles för fort. Idag fick jag mig en välbehövlig hårklippning. Hade själv huggit saxen bra många gånger i luggen under sommaren så jag såg inte klok ut. Problemet med klippning och slingning är att det tar såååååå lång tid.  Jag tycker det är en plåga att sitta fast i en stol i flera timmar. Även om man mutas med kaffe och kaka och alla de senaste skvallertidningar så hjälper det liksom inte. Att klippa sig hör till ett nödvändigt ont som dessutom gräver djupa hål i fickorna. Trist också när man får mindre och mindre hår för varje år som går. Det är ett minne blott när man fick ihop till en rejäl tjock fläta. Skulle mycket heller använt tiden till något annat. Men nu är det gjort.

Passade äntligen på att ansöka om bankkort för båda barnen. Det har inte blivit gjort tidigare. Det är ett nödvändigt ont idag att även barn betalar sina inköp med kort när de är ute på egna upptåg. Så i framtiden blir det till att föra över barnbidrag respektive veckopeng mellan kontonummer på datorn och reda pengar är en era som är över. Tror att om vi ger det fem år så använder ingen längre kontanter! Men det måste bli svårare att lära små barn pengars värde när de bara får se en siffra skymta förbi på en mobilskärm. Tur mina barn passerat småbarnsåren med råge.

Dagen avslutades i Dala-Järna med fotbollsmatch. Våra Äppelbopojkar fick storstryk med 17-1 men jag har ändå aldrig hört ett hjärtligare jubel än när de fick in sitt enda mål i tredje perioden. 💗

  • 55 Readers

Likes

Comments

Känsla är dubbel när jag hittar svärmor 88 år krattades råttlortshalm på baksidan av ladan med rollatorn parkerad bredvid! Dels blir jag glad. Hon har gjort ett storartat jobb med att snygga upp platsen efter att vi tömde ladan på havrehalm och spillde en del påväg till sluttningen där vi tömde ut skiten. Men lika mycket skäms jag över att jag själv inte gått dit och gjort jobbet redan. Men jag hittar en grep och gör grovjobbet med att slänga iväg halmen medan svärmor oförtrutet krattar vidare tills jobbet är klart.

Vad ska jag säga! Kan inte bli arg på ett oskyldigt djur men lite tröttsamt är det. Det är nämligen inte första gången Lucas river ner fönsterlampor. Alltså dags att köpa nya fönsterlampor igen. Den här gången ska jag banne mig limma fast dem på fönsterbrädan. (och det är Lucas som är den skyldige - jag hann se när den for i golvet, men jag hann inte göra en aktobatisk räddningsinsats. Avståndet var för långt.)

Tråkigt väder hela dagen med duggregn som inte gör humöret bättre. Sommarlovet går snabbt mot sitt slut så idag kostade vi på oss en kebablunch från värdshuset som en extra lyx. Så får vi hoppas att den vegetariska middagen på wokad mangold med parmesan och färsk pasta slinker ner i magarna ikväll utan protester.

Alpackorna ligger inne i stallet och myser. De ligger precis så långt ut att de inte får regn på sig, men att de ändå kan följa med blicken allt som rör sig på gården. Så kul att de på morgonen kände sig så trygga att de la sig ner runtomkring oss i stallet och fortsatte idissla utan att bry sig om att vi stod en halvmeter ifrån. Ett gott tecken för framtiden. 💗

Idag fortsätter jag röjning av ett rum på övervåningen i gammelstugan. Blev så sugen på att se en rejäl förändring, trots att jag egentligen inte har någon vidare bra plan för sakerna som fyller rummet annat än att flytta bråtet en våning ner. Dock försöker jag slänga och sortera det som ska vara kvar samt märka upp med "säljes" och "ge bort" så det blir lite bättre ordning. Försöker då och då lägga ut några saker på köp och sälj sidor så att prylar och klädhögar minskar. Tyvärr höll jag på nästan hela dagen och kom bara halvvägs. Kunde i alla fall konstatera att det är fantastiska breda golvbräder i kammaren nu när halva golvytan är frilagd. Alltid något ☺️.

Onsdag andra veckan i augusti betyder Trollbröllopsgenrep. Jag har precis skjutsat familjen till sina respektive uppdrag. Elvira på sminkning av troll och Ola och Ruben har sina uppdrag att hålla dassen fräscha. Någon måste ju göra det också. Dassansvarig. En syssla som de ärvt av farmor i förskott, som hon nu delegerat då hon 88 år gammal med rullator inte kan tömma dasstunnor och se till att kånka vattendunkar för handtvätt. Ett oglamoröst uppdrag. Jag har föreslagit att man skulle införa våtservetter men det är nog för modernt. Själv är jag inte engagerad förrän på fredag och lördag då jag sitter i kassan. Detta gör att en alldeles magisk egen stund skapas nu i kväll. Skulle kunna göra något konstruktivt men tänker faktiskt bara slappa. Jag ska lägga mig på kökssoffan och titta ikapp på "Game of thrones".


  • 92 Readers

Likes

Comments

Efter att flera av mina vänner tycker att jag borde blogga så att fler kan ta del av mina små kåserier om vardagen på min gård i Äppelbo så gör jag nu ett försök! Jag är helt nybörjare på detta med bloggande så jag kommer säkert bryta mot massor av oskrivna regler men här har ni mig! Skriver fritt ur mitt hjärta och väljer ut delar av min värld som jag delar frikostigt - samtidigt har jag såklart en privat sfär som jag är återhållsam med. Allt är inte alltid så skimrande härligt, utan livet kan lukta surströmming också! 😀

  • 108 Readers

Likes

Comments