Sport, Vardag

Det var ett tag sedan jag skrev men jag har haft fullt upp sista veckan innan lovet men nu blir det inga ursäkter längre. Eller kanske.

Under påsken tävlar jag i en serie som heter five-o och går ut på att komma på så bra placeringar som möjligt. På måndag (den sista etappen) är det jaktstart då man startar ett antal sek/min efter ledaren (totala placeringar efter de andra fyra dagarna.

Idag blir det etapp 3/5 och jag är supertaggad. Det är långdistans vilket är en av mina starka grenar inom orientering. I torsdags kom jag 2:a av 31 och i går kom jag 20:a av 38 men jag ger inte upp så lätt.

Ha en jättebra helg!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sport, Vardag

Vilket träningsföretag är egentligen bäst?

När jag skulle bestämma var jag ville träna, på STC eller Friskis och Svettis började jag fundera på hur många och vilka faktorer som är viktigast och tänka på när man ska bestämma sig. Förutom de allmänna fördelarna och nackdelarna med dem två "klubbarna" tror jag också att det beror lite individuellt vilken som passar just sig själv. T. ex. vilken som man lättast tar sig till från sitt hem, om man tycker om att ha "extra" press på sig osv.

Det som jag tycker är bra med Friskis och Svettis är att det finns mycket utbud på träningspass i grupp, nu vet jag inte exakt hur det funkar på STC men jag skulle gissa att det finns pass i grupper där också. Friskis och Svettis där jag bor har även ett bra gym som är ny byggt och fräsch (ja hela byggnaden är bara några år gammal). Jag har hört från några kompisar att det är bra öppettider på STC så att man kan träna sent på kvällen/natten men det gynnar inte mig ändå för jag har bara möjlighet att träna på eftermiddagen och tidig kväll då jag bor långt ifrån båda lokalerna.

Vad jag har hört av andra så har de känt sig uttittade på STC då det tränar mest ungdomar och väldigt duktiga där så det är nästan varje gång svårt att gå till gymmet på STC utan att jämföra sig med någon annan eller känna sig mindre dålig. När jag har varit på Friskis och Svettis visst, det finns starka och snabba ungdomar men det finns nästan alltid lika många så kallade "amatörer" där.

Innan jag köpte mitt årskort på Friskis kollade jag på vilken anläggning som skulle gynna mig prismässigt mest och jag kom fram till att årskortet på Friskis var en aning billigare än STC men nu kanske vi "bara" snackar ca tusen kronor.

Om du som läser detta är i behov av ett träningskort och inte kan bestämma dig hoppas jag du blev lite klockare av detta inlägg och med det säger jag:

Over and out.

Likes

Comments

Vardag

Efter skolan tog jag och två av mina kompisar en sväng ner till shoppinggatan för att ta en välbehövlig fika efter vår insats på nationella proven. Det nyöppnade caféet "Skorpan" var ett trivsamt litet ställe. Senare denna kvällen har jag varit på både spinning och styrketräning med klubben. 

Likes

Comments

​Kan man det? Idag hade jag tänkt att diskutera vad jag tolkar som "gilla" och vad andra definierar som gilla. Vad kan man göra med en kille utan att han och andra ska tro att man gillar han. Jag talar såklart för mig, sedan kan det skilja sig från vad andra tycker och tänker om saken.

Nu ska jag vara ärlig och säga att jag aldrig riktigt har varit i ett förhållande förut så jag kan inte mycket under ämnet att vara tillsammans med någon och hur det känns. Det jag däremot vet är hur det är att vara förälskad i någon, nåja det var det jag trodde fram till för några veckor sedan iallafall. Dessa veckor som gått har jag stöt på ett par tillfällen då killar som jag träffar ett par gånger varje vecka varit "extra" vänliga eller snälla. Det kanske bara är jag som har uppfattat dem så och helt enkelt inte sätt det förut. Dessa killar har varit mer eller mindre charmiga mot mig och när jag var i Österrike var det en kille som jag aldrig träffat förut som var otroligt vänlig mot mig. Jag ramade och tappade båda skidorna och han stannade tills jag hade fått på mig både två och han fråga flera gånger om jag var okej. Jag har också på träningen härom veckan känt mig extra pigg när en kille i vår klubb sprang bakom mig och pushade mig. 

Jag gillar dem och jag uppskattar deras "närhet" eller vad man ska säga men det är inte så att jag är kär i någon av dem, och det är väl helt okej. Eller? Själv tycker jag att an ska kunna prata med en kille på t. ex. rasten ensam med honom utan att det ska ses som att jag är intresserad av honom. Jag tycker samma sak gäller när man snapchatar med en eller flera killar samtidigt, jag ser dem som mina vänner men inget mer. Jag tycker inte någon som går förbi ska slänga ut från ingenstans "snapar du med honom? han är ju inte din typ" eller "ni två passar med varandra". Vadå, ska jag inte få lov att snapa med en kille utan att det misstolkas fel? Naturligtvis gäller inte detta jag sagt nu alla och varenda tillfälle men ofta har jag uppfattat det såhär. Är jag den enda eller är det fler som känner som jag?

Anledningen till att jag har skapat en blogg är för att jag vill skriva av mig, dela med mig av mina tankar istället för att sitta inne med dem. Jag hoppas detta var ett bra första inlägg och jag kommer uppdatera med jämna mellanrum. 

See you next time.

Likes

Comments