Åherregud er det bare oss som så og si er innesnødd? Eller, bilen og ute er dekket av snø som går opp til mellom anklene og leggene.. Så jeg hadde jo egentlig planer om å komme meg til Oslo i dag, men det var ikke mulig. Jeg måtte avbryte planene mine og blir hjemme isteden. Dette er noe jeg savner fra Orlando, at dette definitivt ikke skjer.. Null snø eller vær som hindrer deg i å komme deg steder (Utenom da orkanen traff, ble sperret inne i tre dager på grunn av sikkerhet, haha, ihvertfall er det veldig sjeldent..). I skrivende stund spiser jeg vårruller og klikker meg rundt på YouTube for inspirasjon til ideer til reiser, vloger, blogginnlegg, temaer, studier, etc.

I det siste har jeg tenkt mye på oppholdet mitt i USA og jeg savner tilværelsen og hele året veldig mye. Derfor tenkte jeg å skrive en liten liste over grunner til at DU skal velge å søke. For meg var dette et eventyr uten like. Jeg vet nå at jeg ikke skal bo hjemme lenge og vil ut i verden igjen på en eller annen måte (kanskje jeg drar tilbake på et nyttprogram?), og jeg vil at du skal få en liten idé om hvorfor jeg vil anbefale dette videre.

1. Muligheten til å bo i USA i et år

Først og fremst får du bo i USA i et helt år! For å jobbe for Disney trenger du et Q1 visum og det får du av Disney. Du får dermed et visum hvor du kan bo, jobbe, reise innlands og utlands i løpet av dette oppholdet. Det er ellers vanskelig å få så lange oppholdstillatelser hvis du ikke har et greencard eller er Amerikansk statsborger. Det nærmeste og enkleste visumet vi kan få et turistvisum som varer i 90 dager over noen år. Så når du nå får være i et år i USA uten å måtte dra hjem er en spesiell mulighet.

2. Muligheten til å reise 

Når du er bor i Orlando er du jo midt i smørøyet til å reise og oppleve Amerika og Canada fra nord til sentral- og sør-amerika. Jeg gjorde ikke det, men flere av mine venner dro over hele Nord-amerika, til Mexico, Cuba, resten av sentral-og sør-amerika og Canada. Altså, du har muligheten til å bo et sted hvor du kan ta en helgetur til New York eller Los Angeles uten å få jetlag eller sprenge budsjettet ditt.

3. Få utallige bekjentskap og venner for livet

I bunn og grunn handler programmet om å vise og by på din egen kultur til mennesker fra hele verden, i tillegg til å bli kjent med mennekser og kulturer fra hele verden. Du jobber og bor med unge på din alder fra Asia, Europa, Australia, Afrika, og hele det Amerikanske kontinentet. De jeg bodde sammen med var de jeg ble best kjent med (utenom de jeg jobbet med) og nå har jeg gode venner i USA frankrike, Mexico og Storbritannia.

4. Lær amerikansk kultur

Nå bor man først og fremst i USA og alt blir gjerne kastet over deg som om det var ingenting. Halloween, jul, valentinsdag, St-Patricks day, fjerde Juli, etc etc av høytider og helligdager som du får oppleve i tillegg til hvordan alt fungerer i USA. Alle er mer oppmerksomme, hyggelige og mer serviceinnstilte, spesielt i butikker og restauranter, men du merker også hvor ordentlige og hyggelige en vanlig amerikaner på gaten er i forhold til en Nordmenn. Så du får så mange nye inntrykk og du lærer så mye om andres kulturer og hverdag. Du får rett og slett et annet perspektiv på hverdagen og livet som Nordmann.

5. Eller lær kulturer fra hele verden

Igjen, som regel er man rundt menneskser fra hele verden og meste parten av de er ikke fra USA. Så du blir igjen kjent enten hjemme i leiligheten, på jobb eller utenom jobb med kulturer fra hele verden.

6. et "Well spent" friår

De fleste som tar et friår reiser, jobber eller går kanskje på folkehøyskole. Folkehøyskole er dyrt og du tar opp lån for å gjøre noe gøy og spennende i et år. Reising må gjerne kombineres med jobb og kan bli vanskelig kombinert med en jobbhverdag i Norge. Dette programmet får du ikke bare reise til Orlando for et år, men du får tjene penger mens du er der og det er lettere å reise en liten tur her og der. Du blir ikke blakk eller får mer gjeld av å gjøre dette og du får så mye mer. I tillegg trenger du ikke å begynne på programmet kun på høsten, de ansetter hele året! Bare sørg for å få intervju et halvt år før du vil dra ;)

7. Bo + jobb i utlandet lagt opp til deg

Hvis du er en sånn person som meg som egentlig vil prøve å bo og jobbe i utlandet men vet det er vanskelig å få gjøre mindre du er student, er dette gull. Her er både jobb og bolig tilrettelagt for deg og du slipper å stresse med å finne den rette jobben og boligen i et land og område du ikke før har sett eller besøkt.

8. Utfordring

Nå skal jeg ikke legge skjul på at det kan være en utfordring å være ti timer med fly borte fra Norge i et år. Jeg personlig hadde kun et par ganger hvor jeg virkelig kjente på det å være så langt borte fra hjemme, men jeg fikk utfordret og utviklet meg selv. Du lærer å stå på egne ben og takle litt kjipe situasjoner selv sammen med andre som også er i samme situasjon. Jeg opplevde at det var ganske lett å være der og kunne like gjerne fortette å bo der i et år til. Utfordringene kommer og går og du lærer så mye om deg selv og andre dette året du er så langt hjemmefra.

9. Sol og bad hver dag

Dette er nesten det beste: sol og varme hver dag. Du kan sole deg og bade før eller etter jobb, dra på stranden på fridagene dine og du trenger ikke å tenke på om det kommer til å bli kaldt på kvelden, for det blir det ikke. Bedre blir det ikke.

10. Bli kjent med deg selv

Til slutt blir du bedre kjent med deg selv. Du kjenner på kjipe situasjoner, men også veldig morsomme, fine og bra opplevelser mens du er her. Du kjenner kanskje at du ikke kom til å savne hjemme så mye? HVordan det er å bo for deg selv? Eller hvordan det er å ha ansvar for husleie, mat og andre regninger selv. Du er i en situasjon hvor du bare må fikse ting selv (selvfølgelig meg hjelp av de rundt deg, men ikke av mamma og pappa som gjerne alltid fikser litt vanskelige ting for deg). Du opplever friheten ved å bo utenom hjemmet og friheten til å gjøre hva enn det passer deg, som er ubeskrivelig.

----

Jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro og du aner ikke hva som venter deg før du faktisk er der. Før jeg dro hadde jeg en haug av rare følelser av at jeg ikke visste hva jeg kom til å gjøre der, om det kom til å være verdt det eller om jeg kom til å ha det gøy, men det var så verdt det. Om du vurderer å søke eller å takke ja til å dra, GJØR DET. Ikke nøl for du kommer til å ha det så gøy!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

God morgen! I skrivende stund er klokken ni og jeg skal si dere at det er en god stund siden jeg var ute av senga så tidlig på morgenkvisten. Som regel etter at jeg kom hjem har jeg lagt til uvanen å ligge lenge i senga etter at jeg våkner, og siden jeg gjerne våkner av meg selv eller av slumring rundt ni/ti pleier jeg gjerne å stå opp i tidsrommet 10-12.. Altså jeg tror det er fordi jeg ikke har noe å gå til, så det er null motivasjon til å stå opp tidligere + det blir ganske sent før jeg sovner på kvelden. Så det at jeg faktisk våknet av meg selv rundt halv åtte og sitter her nå med kaffe i Epcot-koppen min og skal til å lage meg frokost er overraskende og egentlig ganske deilig.

Planen i dag var og er å få gjort unna skatten fra USA for jobbåret 2017. Det er en pest og en plage og jeg er litt engstelig for å gjøre feil, men det gikk bra i fjor så det burde vel ikke gå så galt i år? Det er noe man må igjennom og jeg tenker det er det samme som selvangivelsen vi leverer inn på våren her i Norge. Utenom det er dagen åpen for det meste siden jeg ikke hadde noe annet planlagt utenom en tur med hunden senere. Det er jo tross alt lørdag, så kanskje jeg skal gjøre dagen om til en ryddedag? Jeg får se hva dagen bringer. Skatten må uansett bli gjort før jeg gjør noe annet.

Likes

Comments

Det er fredag og jeg kjenner at jeg gleder meg litt til helgen. Eller, etter at jeg kom hjem har helgen egentlig vært helt lik som hverdagene, så hva er det jeg egentlig skal glede meg til? Kanskje bare at jeg vet det er lørdag og snart søndag? Eller kanskje fordi det gjerne er et bedre TV-program i helgene, haha.

Etter at jeg kom hjem fra Orlando har jeg så og si bare vært hjemme. Altså, det er ikke så lett å få seg jobb når alle julehjelpstillinger gjerne starter i oktober/november og er tatt når jeg endelig skal søke jobb. Så jeg brukte tiden før jul til å slappe av og møte venner og familie, og det er vel det jeg gjør nå og. Jeg har fått meg en jobb, men den starter ikke før i februar. Så her sitter jeg hjemme og venter. Jeg prøver så godt jeg kan å se positivt på at jeg bor hjemme uten faste utgifter og får se mamma og pappa hver dag.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg føler en liten følelse av "backlash" eller at jeg sitter fast etter at jeg kom hjem. Jeg har vært hjemme i 44 lange dager og jeg har hatt følelsen av at det kanskje er litt "tabu" å bare sitte hjemme og ikke gjøre noen ting, men hva skal man gjøre når man kommer hjem en måned før jul og vil ha jobb? Ikke så mye mer enn å søke på alle typer jobber og håpe på at de ikke er gamle annonser eller er allerede tatt. Jeg føler en følelse av rastløshet og tomhet i livet, spesielt siden jeg vil gjøre så mye med livet mitt, som å studere og ha en flott jobb. Jeg vil.så.gjerne. gjøre noe igjen og gå tilbake til en hverdag som kanskje er litt hektisk men meningsfull. Forhåpentligvis kommer den tilbake så snart jeg kommer meg ut i arbeid. Jeg må vel bare vente på at dagene går og gjøre det beste ut av det, eller hva? Kontrasten er stor fra sol, varme og hektiske dager i Orlando til snø, kulde og ikke-hektiske dager her hjemme..

Likes

Comments

Velkommen til 2018! Før jul var jeg i Oslo på julemarked og juleforestilling, og før vi dro og så på forestillingen var vi på en tapasrestaurant rett ved Oslo S som het Pincho Nation. Planen var å få skrevet dette innlegget før 2018, men NEIDA det fikk jeg ikke gjort. Julekos og julefilmer kom i veien, hehe. Så her er det endelig - en liten review av Pinco Nation

Pincho Nation er en liten sirkus-inspirert App-restaurant hvor du kan kjøpe tapas og veldig, veldig morsomme og gode godteridrinker. Jeg hadde aldri hørt om dette steder før venninnen min sa vi burde prøve det. Vi ville først og fremst spise der fordi det var en restaurant med sirkus-tema og du kommuniserer KUN gjennom en app.

Altså når du får bordet ditt, får du bare en lapp og beskjed om å laste den appen. Det er gjennom den du bestiller drikke, mat og desserter +betaling. Når maten og drikken er klar får du en varsel igjennom appen hvor det står at du kan komme og hente drikken selv ved baren og maten selv ved kjøkkenluka. Dermed det eneste mennesket du kommuniserer med er hun eller han som står i døra og viser det til bordet. Deretter er det ingen som tar bestillingen din eller gir det mat. De kommer kanskje og henter det du er ferdig med, haha.

Så vi syntes det var et morsomt konsept, men jeg syntes det var litt dyrt i forhold til hva du får.. Drikken vil jeg si er dyr, både med og uten alkohol, og siden du kun bestiller små retter blir alt-i-alt dyrt til slutt. En liten rett koster vel i mellom 40-70sh kroner, så det blir plutselig mye, men alt i alt var det gøy å oppleve et nytt konsept.

Likes

Comments

Dagen før det nye året er her. Det er både litt deilig og merkelig å tenke på hvor fort det har gått. For litt over et år siden, satte jeg meg på flyet til Orlando uten å vite at det kom til å bli et av de beste årene hittils i mitt liv. Jeg brukte 11 av 12 måneder i 2017 i Orlando og det er en utfordring å få plass til så mange minner inn i et innlegg siden det er jo så mange, men det er så deilig å friske opp hva jeg har gjort de siste året.

Januar

Januar! Samtidig om det er snø og kulde hjemme i Norge, fikk vi gratis inngang til badeparkene til Disney og dro dit så ofte vi kunne for å bade og sole oss på "stranda". Men, i slutten av januar droppet plutselig temperaturen ned fra 28 grader til 11 grader på dagtid og fra 20 grader på kvelden til 5 grader. Det skal jeg si dere var et lite sjokk og ingen av oss var forderedt på det! I tillegg var det heller ingen måte å få varme i leiligheten..

Februar

Februar besto egentlig mest av å dra i de forskjellige parkene, blandt annet Universal, sammen med mye jobb og Flicka. Et minne husker jeg godt og det var Super Bowl. Jeg, mine venner og min amerikanske roomie lagde god mat og så hele den nervepirrende kampen. Vi alle satt svette og hypre gjennom siste del av kampen og stemningen skøyt opp da laget vi heiet på vant! Veldig gøy å oppleve!

Mars

I mars fikk jeg prøve wakeboard i en vannsportspark i Orlando. Jeg trodde ikke at dette var noe jeg kom til å prøve i løpet av oppholdet mitt. Det var overraskende gøy, men gud så støl jeg ble..

April

I løpet av slutten på mars og hele april skjedde det en god del ting. Jeg husker jeg ble syk, jeg fikk opplæring i å bli Assignor og Greeter, i tillegg til at min rolle på Flicka ble større og jeg ble prinsesse. En veldig morsom periode og et punkt som endrer oppholdet mitt veldig- på en positiv måte.

Mai

Mai besto selvfølgelig av bursdagsfeiring og 17.Mai! Bursdagen min var veldig koselig og jeg feiret den med en god frokost før jobb i byen Celebration. 17. Mai derimot var over all forventning. Vi feiret med å ha husfest 16. mai og på selve dagen hadde vi frokost før vi dro og feiret med alle andre nordmenn i Epcot. Her gikk vi i tog og sang nasjonalsangen fr vi gikk rundt i hele parken og koste oss. Helt på slutten av mai forstuet jeg foten og ble sengeliggende til juni.

Juni og Juli

Juni starter med å hoppe rundt på krykker. Foten blir sakte men sikkert bedre og jeg halter rundt på jobb en uke etter med støttebandasje og smertestillende. Utenom det, var dette tiden for regn.. Det regnet minst fem minutter hver dag, gjerne skikkelig plaskeregn i to omganger. Til tross for dette var dette perioden jeg dro mest i parker siden i tillegg til regnet var det også veldig varmt så det var ganske lite gjester i parkene.

24. Juli er enda et punkt i oppholdet mitt hvor det er ganske mye som endres. Jeg blir endelig servitør! Jeg fullførte treningen en uke etter og fikk dermed knappe 4 av 13 måneder som serivtør. Det er et punkt vi i Food and Beverage venter spent på da det betyr en annen jobbhverdag og mer lønn.

August

I august dro vi til Magic Kingdom og spiste på en av de mest populære restaurantene nemlig Be ur Guest. Dette er en restaurant som er inspirert etter Skjønnheten og Udyret og de har helt utrolig god mat. I tillegg, om jeg ikke tar feil var dette også tiden jeg ble dronning på Flicka.

September

I september skjedde det mye spennende. I slutten av måneden fikk jeg besøk av familien og vi tilbrakte en uke i et flott feriehus. Men før dette ble vi rammet av orkan. Vi alle var spente på hvilken påvirkning orkanen kom til å ha på områdene hvor vi bodde, men så heldige som vi var, hadde det ikke mer påvirkning enn mye vind og regn.

Oktober

Oktober besto av mer eller mindre av jobbing og soving. Jeg er ganske utslitt på dette tidspunktet, men klarer å hente meg igjen. I oktober deltok vi også på "Graduation" hvor vi fikk diplom for fullført program!

November

November var måneden jeg måtte forlate dette magiske stedet. Jeg ga fra meg krona på Flicka og måtte si hade til alle venner og bekjente sm ble igjen i Orlando. Det var en mildt sagt følelsesladd måned, spesielt min siste mandag og avreisedagen. Jeg har ikke så mye mer å si enn av jeg savner stedet og tilværelsen, men det var godt å lande i snøfylte Oslo igjen.

Desember

N har jeg vært hjemme i hele desember og den har bestått av kakebaking, juleforberedelser og besæke venner og familie som jeg ikke har sett på et år. Det var deilig å få se alle igjen, men jeg må si at det har vært en slitsom måned.

Så, når jeg ser tilbake på året og de minnene jeg hukser mest fra hver måned har det vært et år fylt av nye impulser og inntrykk! Jeg håper jeg klarer å få til å fylle det neste året med en god del nye inntrykk og nye impulser. I morgen er det nyttårsaften og om ikke lenge er det 2018. Tenk så fort det går.

Likes

Comments