Header

Trädgårdslivet

I växthuset just nu 🌱🍇🥝
Vindruvsplantan växer till sig :)

Mina nya kiwiplantor Ajax & Jenny :)

Silveraxarna växer så det knakar 🌿

Nedan..

Mina marktäckare hasselörten. alunroten. lungörten, myskmadra, daggkåpan..

Vill stå i halvskuggerabatter ☘🌿🍁

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Fåglarna, Livet i stugan ~ trädgård

På allt som händer runt omkring mig nu är inte så enkelt. Det är ju nu det händer... fåglar bygger bo och de letar och ser sig omkring.. och jag vill inte missa något av det.. men det gör jag ju ändå såklart..

I dag var vi ute en snabbis till stugan igen, blir ju bara snabbisar nu förtiden verkar det som. Men medans gubben var nere vid sjön och krånglade med vattnet så var jag kvar uppe i stugan och spanade lite...
Då upptäckte jag att bofinkarna eller honan framförallt fĺög in och ut i vår enbuske :) Med sig hade hon mannen men han höll sig mest på utsidan. Har nu läst om detta och det verkar som om honan bygger boet själv enligt min fågelbok... så spännande om det blir bofinkfågelungar :)

När jag stod och pratade med grannen så kom flugsnapparen förbi och spanade in de tre holkarna vi har på framsidan. Hoppas att någon föll i smaken..

Sedan tror jag att vi har en koltrast i vår rodeodendron buske som det fallit en stor en över. Det flyger ut något stort ur den så fort jag närmar mig... så jag vet inte. Nu ska ju enen bort och sågas i sär.. så det vore ju bra att veta innan vi börjar röja där. Vill ju inte förstöra något bo..

Här hemma flyger talgoxarna fram och tillbaka i holken. De bygger nog fortfarande och jag tror inga ägg har lagts än, vi får väl se så småningom. Jag tycker det är otroligt spännande i alla fall :) och önskar inget hellre än mer tid just nu..

Vi hörs, tjolahopp!

Likes

Comments

Fåglarna

Till slut flyttade det här paret in i stora holken som Noah byggt i träslöjden och som jag målat :)
Ska bli spännande att se om det blir några fågelungar :)
Den lilla holken är tom. Blåmesarna valde att inte bygga bo där.. tråkigt nog.
Nästa år MÅSTE jag sätta upp fler holkar..

Kramis ♡🌿

Likes

Comments

Trädgårdslivet

Tidigt i våras krattade jag löv som jag sparade i säckar som ska hjälpa till att fylla den här rabatten.
Vill ni läsa om vad jag gjorde förra året gör ni det under kategorin "trädgårdslivet"
Köpte också ett gäng jordsäckar. Har också samlat på tidningar..
I dag var planen att forsätta projektet som jag påbörjade i fjol. Nu visar sig lökarna jag planterade i höstas och det andra verkar trivas också. Saknar dock den vita pionen, den verkar inte vilja komma upp:(
I morse var det riktigt kallt och blåsigt så jag la ner, inte läge att vara ute då..
Jag åkte och veckohandlade i stället, redig satt :)
Men ikväll blev vädret annorlunda så då gick jag ut och började.

Jag började att gräva hål för mina tre thujor och en fläderbuske.

Sen blandade jag hästgödsel med lite löv, pinnar som hade legat i skottkärran en tid och gottat till sig. Detta fick det jag planterade i fjol + det jag planterade i dag tillsammans med lite ny jord.

Sedan blandade jag löv och planteringsjord, vattnade och blandade runt så det blev fast. La ut tidningar, blötte dessa så de inte skulle flyga i väg :) och på med all jord.

Så får jag hålla på ett tag för jag har en bra bit kvar i år. Men man får ta lite i taget.
Planen är inte att göra färdigt hela i år men en bra bit på väg :)

Det känns bra att ha fått in tekniken i det hela i alla fall..

Ha det gott ♡ forts följer..

Likes

Comments

Vardagligt

Nu känns det väldigt bra det här med nya jobbet :) de gamla tror på mig och att jag kommer att passa säger dom :) de blir glada :) fast de är ledsna för att Linda ska sluta :(
Jag tror det är skönt för dom att få ett ansikte och ett namn tidigt och att det är någon som känner till dem. Alla känner mig inte men det känns riktigt skönt i magen att de flesta har varit så positiva, det är ju trots att nervöst det här.. men det ska bli så himla himla roligt och jag längtar verkligen..

Beställde några nya skyltar från vårdväskan.se och en till är på väg :)

Ha det gott och njut av värmen 💛

Likes

Comments

Fotodagboken

Hela 59 älgar såg vi när vi var ute och åkte jag och Åsa. Vi åkte runt ute på näset på alla möjliga vägar. Klockan var runt 20 när vi åkte och runt kl 21 är nog bästa tiden för att få se dom. Vi räknade till 17 st på ett och samma ställe. Hoppas på att det blir många fler sådana turer :) så ut med er på landet vet jag. de finns i massor :)

Likes

Comments

Fåglarna, Livet i stugan ~ trädgård, Trädgårdslivet, Vardagligt

Den här veckan har jag varit på hudbehandlings party i Grums, så mysigt :) med arbetskamrater.
Jobbat mycket och suttit och spanat ut från köksfönstret. Fåglarna bygger sina bon och hämtar material här :) tänkt och längtat efter mitt nya jobb :) undrar hur mitt schema egentligen kommer att se ut, det blir nog någon kväll ändå.. spännande tid och mycket roligt att vänta på :)

I fredags var vi bjudna till Åsa på en nostalgi kväll. Vi åt och kollade igenom gamla album från 80-talet, jättemysigt..

I går var vi i stugan och fick i gång vattnet, äntligen! slangen är nu i sjön och det börjar bli säsong. Kallt som fasen och jag längtar oerhört efter värmen..

I kväll ska jag följa med Åsa ut på älgsafari och hoppas att vi får se hjortar också.
Lite fika och allmänt mys.. ska bli så roligt :)

I morgon ska jag jobba i värmlandsbro gruppen vilket också ska bli kul :) lite miljö ombyte är aldrig fel..

Kram allihopa ♡

Likes

Comments

Vardagligt

I höstas kanske ni kommer i håg att jag sökte en tjänst som jag inte fick då. Det var 300 sökande om jag minns rätt.. jag och två till kom på intervju :) men jag lyckades inte då riktigt.
Samtidigt hände det här med mitt bröst som ni kan läsa om under kategorin "förändringen i mitt bröst" så då tog jag det inte så hårt för jag hade fullt upp med andra tankar. Tjänsten var som trygghetsvärdinna på ett trygghetsboende på landet. Det finns två värdinnor i vår kommun som är anställda på 50 %. Då tänkte jag att det löser sig alltid, Norge finns ju..

Om jag INTE sökt den tjänsten då hade inte det HÄR hänt ⬇

För några veckor sedan fick jag förfrågan om jag fortfarande var intresserad att jobba som värdinna fast där jag jobbar nu.... och det var jag ju om de kunde pyssla i hop en 100 % tjänst.. för jag har en heltidstjänst.

och vet ni vad.. jag fick det :) grattis till mig 🌷är så himla glad 😁 en kombinerad tjänst som undersköterska/trygghetsvärdinna.  Hade jag varit outbildad hade jag aldrig fått det.

Så jag ska börja i en annan grupp som inte har med trygghetsboendet ( jobbar där nu med hemtjänst ) att göra och jobba där på förmiddagen, sedan fortsätter jag som trygghetsvärdinna på trygghetsboendet resten av dagen :) månd-fred, inga helger, inga kvällar och inga röda dagar :) :) på sommaren täcker vi upp för varandra jag och den andra trygghetsvärdinnan på landet så då blir det ingen hemtjänst alls...

Jag ska alltså umgås med de äldre och hitta på olika aktiviteter så de inte känner sig ensamma eller isolerade, få dem att ha någonting att se fram emot och glädjas åt :)
Just nu har de en jättego trygghetsvärdinna som har varit och är jättebra.. och vi kommer att sakna henne givetvis 🌸

Nu längtar jag till brevid gång och att träffa alla på landet också. Det HÄR blir kul! liite nervös är jag också :) 1 juni börjar jag 🌸🌼

Kramar ♡

Likes

Comments

Vardagligt

Det är vår och vi har hela sommaren framför oss :)

Dessutom händer det roliga saker just nu som jag berättar mer om en annan dag :) :)

Det är påsk och jag är ledig i hela tre dagar....
Det är jävligt kallt men just nu skiter jag i det för nu känns allt så jäkla bra!!

Stor påsk kram från mig 🐣💛

Likes

Comments