Header

Vardagligt

I höstas kanske ni kommer i håg att jag sökte en tjänst som jag inte fick då. Det var 300 sökande om jag minns rätt.. jag och två till kom på intervju :) men jag lyckades inte då riktigt.
Samtidigt hände det här med mitt bröst som ni kan läsa om under kategorin "förändringen i mitt bröst" så då tog jag det inte så hårt för jag hade fullt upp med andra tankar. Tjänsten var som trygghetsvärdinna på ett trygghetsboende på landet. Det finns två värdinnor i vår kommun som är anställda på 50 %. Då tänkte jag att det löser sig alltid, Norge finns ju..

Om jag INTE sökt den tjänsten då hade inte det HÄR hänt ⬇

För några veckor sedan fick jag förfrågan om jag fortfarande var intresserad att jobba som värdinna fast där jag jobbar nu.... och det var jag ju om de kunde pyssla i hop en 100 % tjänst.. för jag har en heltidstjänst.

och vet ni vad.. jag fick det :) grattis till mig 🌷är så himla glad 😁 en kombinerad tjänst som undersköterska/trygghetsvärdinna.  Hade jag varit outbildad hade jag aldrig fått det.

Så jag ska börja i en annan grupp som inte har med trygghetsboendet ( jobbar där nu med hemtjänst ) att göra och jobba där på förmiddagen, sedan fortsätter jag som trygghetsvärdinna på trygghetsboendet resten av dagen :) månd-fred, inga helger, inga kvällar och inga röda dagar :) :) på sommaren täcker vi upp för varandra jag och den andra trygghetsvärdinnan på landet så då blir det ingen hemtjänst alls...

Jag ska alltså umgås med de äldre och hitta på olika aktiviteter så de inte känner sig ensamma eller isolerade, få dem att ha någonting att se fram emot och glädjas åt :)
Just nu har de en jättego trygghetsvärdinna som har varit och är jättebra.. och vi kommer att sakna henne givetvis 🌸

Nu längtar jag till brevid gång och att träffa alla på landet också. Det HÄR blir kul! liite nervös är jag också :) 1 juni börjar jag 🌸🌼

Kramar ♡

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardagligt

Det är vår och vi har hela sommaren framför oss :)

Dessutom händer det roliga saker just nu som jag berättar mer om en annan dag :) :)

Det är påsk och jag är ledig i hela tre dagar....
Det är jävligt kallt men just nu skiter jag i det för nu känns allt så jäkla bra!!

Stor påsk kram från mig 🐣💛

Likes

Comments

Månadsbarn , Människor

I dag åkte jag ut till Sunds herrgård och plockade lite blommor.. såå himla mysigt nu med vårknoppar överallt. Ångrar att jag inte tog fler foton på alla fina knoppar. Nu börjar det verkligen att bli grönt igen :)

Sedan åkte jag hem till Elsa och Alex. Noah kom också dit och det märks att han börjar tycka hon är rolig nu och hon tycker han är rolig :) Elsa badade och blev krulligt söt i håret. Hon är så söt och så go förstår ni mormors solstråle :)

Sedan åkte jag hem och pillade med blommor och det blev ett nytt månadsbarn för April, en vitsippekille 🌼

Ta hand om er ♡

Likes

Comments

Trädgårdslivet

Mitt trädgårdsliv

Ska vara njutningsfullt och enkelt, inte för mycket jobb som att odla fröer eller en massa blommor som blommar ut och blir fula.
Jag vill ha perenner och träd med fina blad hela tiden

Tips på det

Alunrot ( marktäckare ) mörkbladiga
Silverax ( mörkbladiga och fin höjd
funkia ( marktäckare ) jag tar bort blommorna
lungört ( marktäckare ) tar bort blommorna om de blir för mycket
sedum ( marktäckare )
revsuga ( marktäckare )
Hasselört ( marktäckare )

De här trivs och blir som finast i skugga :) enkla att sköta om och bryter man av med mörka blad i rabatten blir det mycket fina kontraster :)
Plantera gärna ett prydnadsträd som salix tillsammans med det här så blir det ännu bättre..

Buskar

Bryt av med mörka buskar i det gröna

Blodfläder black lace
Mörkbladig ormhassel
Smällspirea Diable d 'Or

( väntar på att mina ska växa till sig och blodflädern blir nog fin i år )
Har flyttat runt mina buskar en hel del då jag planerat fel men nu tror jag de hittat sitt rätta ställe äntligen  ( jag har för mycket sol och jobbar för mer skugga )

Förra årets planteringar

4 st doftschersmin
1 st hortensia Vanille fraise
jävulsk buske ( mörkbladig )
prydnadsträd
3 pion ( gillar blommorna endast )

Hos mig finns inga raka kanter och inget är perfekt. Målet är att få lite mer buskigt och insynsskyddat men samtidigt enkelt att ta hand om :)

För tre årsen satsade jag på en hel del rosor. Både kläng, marktäckande och buskar. Allt håller på att växa till sig, busken var riktigt snabbväxande Martin forshiber, ett tips!

En klematis som växer snabbt är skogsklematis och den blommar fint hela sommaren :)

Funderingar 🤔

I den stora rabatten jag håller på med och väntar just nu på leverans från hortogreen ska jag ha tre st träd också. Jag funderar skarpt på pil. Man tar då grenar från ett pil träd, spetsar till pinnen och planterar ner det direkt i marken.... klart! och sedan får man vänta tills det blir som man vill, tycker de är otroligt vackra och stämningshöjande :)

Sedan får man ha en ängels tålamod och vänta tills det växer upp och buskar till sig som man vill ha det ♡

Puss!

I går var jag ute och rensade i mina rabatter och såg att mina krokusar har spritt ut sig :) så i år får jag fler än vanligt... sånt gör mig glad :)
Sedan hade jag besök av två st rödhakar som sjöng så fint på kvällen ♡

Likes

Comments

Livet i stugan ~ trädgård

Eftersom jag inte har några övervintrade Mårbacka 🌸 ( pelargon) så åkte jag till lantmännen tidigare idag och köpte två ganska risiga sådana för halva priset.. :)

Jag har bara övervintrat mina och det är ju ganska enkelt, bara att klippa ner och plantera om så växer de så det knakar... och de bor i källaren på vintern. När man ser det gröna komma på våren så är det dags att klippa och plantera.. 🌱🌸

Jo jag har en mårbacka ute i stugan som står på köksbordet under vintern. Den fick ny jord sist jag var där :)

Nu provade jag att ta sticklingar. Man bryter av en liten kvist innefrån stjälken och dessa ska då ta sig direkt i jord 🌱 jag kanske gjorde fel.. vi får se.. vill ha dem i stugan såklart. De större ska jag plantera i större krukor som jag förhoppningsvis hittar på erikshjälpen i morgon ...

Ha det gott ♡

Likes

Comments

Fotodagboken, Fåglarna

Första dagen åkte vi bara slalom. Andra dagen åkte vi både slalom och 1 mil på längdskidorna. Skogen var så himla underbar.
Alla träd var täckta av lavor. Jag har ju sett bilder och läst mig till att lavskrikor finns i Sälen och trivs bland granskog och träd med lavor. Dessa lavor bildas av att luften är så ren och i dessa lever massor av insekter som fåglarna älskar. Nu var ju inte jag i Sälen för att fota fåglar men tänkte att åhhh va kul det skulle vara att få se en lavskrika :) tänkte också att chansen var mycket liten..

Efter 7 km kom vi fram till ett ställe som heter Lindalen, här såg vi talltitor och andra småfåglar. Det började skymma och vi hade 4 km kvar hem till tandådalen och jag och Noah var rejält trötta nu så bäst att skynda vidare..

På onsdagen hade jag fruktansvärt ont i benen och var helt slut så medans de andra åkte slalom tog jag en promenad i stället.
Hemma i stugan läste jag om en skotertur som gick till en stuga som hette Lindalen.. DÄR kunde man få se lavskrikorna och även mata dem ur handen... men skojar ni!? vi var ju där i går och jag visste ju inte det...

MEN om jag åker dit på längd, ifrån det här hållet så blir det ju bara 4 km dit... Nu var kl halv 2.. skoter turen skulle gå 15.00 och kostade 700 så nej det fick bli skidor.

Jag ringde efter Thomas och gick och mötte dem i våffelstugan och tog en fika :) Sen åkte jag och Thomas 4 km till lindalen. Vi vräkte på med klister på skidorna och hade såå bra fäste... det där onda i benen försvann också på något märkligt sätt :)
När vi kom fram var skotern där och jag började att utforska området :) nu var jag lycklig!

Dom är brunröda med lite orange, titta efter det sa jag tilk Thomas... det tog nog 1/2 tim  så såg jag något rödbrunt i ögonvrån :) DÄR skrek jag... alltså jag glömde bort allt runt mig det var bara jag, fåglarna och kameran :) :) jag sprang rätt ut i snön och fastnade där med benet.. ja lite skämdes jag men vad gjorde det. Thomas kom och grävde fram mig efter en stund hihi..

De med skotern försvann efter en stund och våffelstugan stängde så vi blev själva förutom en familj som satt och sjöng i snön.

Lavskrikorna var nu överallt och de var så stora, det hade jag ingen aning om :) de flög över, bredvid och runt oss. De var väldigt nära hela tiden :) de var lika vackra som jag trodde och upplevelsen var helt magisk. Thomas blev också helt tagen av vad som hände och sprang omkring med sin mobil och fotade :)

Jag har blivit helt fågelnördig och jag älskert verkligen ♡

Jag hade precis stoppat ner kameran i väskan när jag upptäckte två framför oss. Filmade dessa två med mobilen, filmen finns på instagram om ni vill titta på den :)
Nästa år blir det en heldag i lindalen med fokus på matning ur handen...

Tack för i år Sälen ♡

Likes

Comments

Trädgårdslivet

Trädgården har nu fått lite kärlek och omtanke ♡ något riktigt vårstäd blir det inte förrän vi kommer hem från Sälen..
Allt är förberett inför den stora rabatten :) ska borra några hål sen är det bara att sätta fart..

Kram på er alla ♡

Likes

Comments

Livet i stugan ~ trädgård

Tror bestämt ekorren har krymt hihi.. den här sötnosen hade flyttat in i ekorrmataren idag, ingen korre på hela dagen.. undrar vad den gjorde eller om den dragit vidare. I dag var vädret underbart ♡

Jag köpte penseer både förra veckan och denna veckan.... blåa så klart. En låda till stugan och en låda till hemma. Köpt en del krokusar och narchisser också, de ska ner i jorden här hemma när de blommat klart:)

I morgon får jag plantera i krukorna här hemma, det ska nog hinnas med innan jobbet 13.30 :)

Jag skulle egentligen städa och rensa inne i stugan idag men eftersom blommorna var med så kunde jag inte låta bli och vädret var ju underbart. Rensade lite i rabatterna och krattade en del och det var så härligt..

Inte så mycket fåglar idag men bofinksparet var på plats och koltrasten :) herregud vilket kvitter koltrasten har, ljuvligt och det låter högt :)

Fredag o lördag ska jag jobba sen semester en  vecka och då blir det Sälen ♡

På återseende ♡

Likes

Comments