Livet i stugan ~ trädgård

Go morron på er ♡
Hur har ni det? jag har det bra, allt flyter på och livet är fantastiskt:) nu har man våren framför sig och det kan inte bli bättre.. fick medd från min chef att hon ville prata om någonting och undrar vad det är.. ? blir ju så nyfiken. Tänk om det kunde vara någonting roligt... vi får se sen :)
Men det jag ville berätta nu är att jag igår startade en you tube kanal..
Med små härliga snuttar från vår stuga som jag tänkte ni ville titta på :) eller hur, visst vill ni väl hänga med dit hihi..
Hur som helst så vet jag inte hur man länkar eller lägger in filmerna här så ni får in och söka på Stugan lilla blå Det är såå roligt att visa :)

Jag ska lära mig hur man gör men det tar sin lilla tid.. :)

Puss & kram från mig

Hojta till om det INTE fungerar!

Likes

Comments

Livet i stugan ~ trädgård, Fåglarna

Sakta körde jag ut mot näset kl 8 i morse.. var framme strax innan nio. Jag kände med en gång att nu är han här.. jag hörde och kände och vände blicken upp mot tallen... visst, där satt han och tittade ner på mig. Jag fick fort fram kameran men det var svårt att få bra bild men det duger. Äntligen har jag fått sett honom eller henne.. spelar ingen roll, så fin och så rolig.
Jag satte upp stolen och upp med stativet, på med kameran, hällde upp kaffet... så gott ♡
Jag behövde inte vänta länge innan de kom.. domherrarna, de andra var redan där. Hacke kom också men han håller sig lite på avstånd..
Jag fyllde på mat och hängde upp de nya matarna :) ekorren satt i tallen hela tiden och sprätte kottrester, han verkar inte ha hittat ekorrmataren än... lite märkligt för där finns det nötter :)
Nötväckan kom :)
Sedan kom en tax också med en sändare på sig som säkerligen var ute och jagade rådjur eller något... vi hälsade och sedan drog han till skogs igen
:)
Jag filmade fåglarna lite och kom väldigt väldigt nära, la ut filmen på instagram om ni vill se..
Jag frös om händerna som en dåre och fick sätta mig i bilen en stund och värma upp mig lite. Sedan var det dags att åka hem. Jag gav upp hoppet av att korren skulle komma ner men precis när jag packat in allt i bilen hände det grejer :)
Han flög omkring som värsta akrobaten... så rolig och jag försökte verkligen hänga på. Till slut gjorde han ett hopp på ca fem meter tror jag och jag såg hur han flög i luften med sin fina vita mage. Vidare till vår enorma lärk, där satt han ett tag innan han tillslut gömde sig... då kunde jag åka hem och jag var så nöjd :) så mycket jag har fått sett idag. Det här måste jag göra oftare... ♡

Kram från mig ♡

Likes

Comments

Människor

Alexandra och lilla Elsa kom förbi i förmiddags, solen strålade och allt där ute var krispigt vackert. På min promenad tidigare fick jag se två domherrar en hackspett och två små busiga ekorrar.
Elsa var vaken hela tiden hon var här och hennes lilla huvud går fram och tillbaka hela tiden :) babysittern jag köpte var också intressant idag. Nu blir hon mer och mer med för varje dag och sover inte hela tiden..
Nu har vi precis kommit hem från Ikea där vi köpt stolarna äntligen. Ska strax skruva i hop dessa.. blir nog fin fint tror jag :)
I morgon tidigt ska jag åka ut till stugan, ensam, rigga upp med kamera och stativ och plåta hela dagen lång, främst med 300mm objektivet. Jag är såå sugen :) Tar med mig kaffe, något att tugga på och sen kör jag :) längtar...
Såå i morgon kväll blir det mycket fågel bilder och kanske någon ekorre om jag har turen på min sida..
NU ut med vovvsen...

Kramisar ♡

Likes

Comments

Förändringen i mitt bröst

Den här kvinnan var hon som tog emot mig vid första besöket på strålis i Karlstad. Det var hon som förklarade hur lång behandling jag skulle få och varför.. I går blev jag lite orolig för jag hörde ett samtal i väntrummet. Två kvinnor pratade om sin behandling på 3 veckor.. men varför skulle jag då få fem veckor. Då förklarade den här kvinnan att de fick högre doser på kortare tid och jag fick mindre doser på längre tid.. aha... ja det gäller att få svar på sina frågor.. Det var också den här kvinnan som satte mina tatueringprickar så de ska se exakt hur de ska stråla. De är så duktiga och supermysiga allihop. Mikael tror jag varit med och strålat mig nästan varje gång :) är han aldrig ledig?.. :) han gillar att fotografera precis som mig och igår var han ute och cyklade i snöstorm hihi. Han skojar mest hela tiden :) Det här är strålmaskinen som kostar 25 miljoner kr att köpa in. Det vi sitter på är där jag ligger när jag strålas och sen åker den där runda runt mig och gör sitt jobb :) De lila är masker man måste ha om man strålas i hals och ansikte..

Även om det här snart är slut så har alla inblandade i det här varit en stor trygghet för mig ♡ De här personerna  kanske jag aldrig mer träffar men de på bröstcentrum kommer jag nog få se igen tror jag...

Jag är glad att jag går frisk ut ur det här och kommer aldrig glömma er och vad ni har gjort för mig..


Puss o kram ♡


#strålning #strålningen #karlstad #bröstcancer #förändring #bröst #cancer #behandling #strålbehandling

Likes

Comments

Livet i stugan ~ trädgård, Fåglarna

500 g smör
500 g kokosfett
en salig blandning nötter
en massa solrosfrön
lite havregryn
4 små pkt russin

Till mina gäster i stugan ♡

Här hemma har jag gjort massor av mat och ingen är här och äter längre.. så tråkigt.
Gjort fina koppar med hemlagat, jordnötssmör t.o.m... men nä de vill inte..
Så kanske kopparna också får bli med till stugan där maten uppskattas :)

Men ni.... nu har jag fem besök kvar på strålis och fem veckor är gjorda. Så skönt det ska bli när det här är över...

Kramisar ♡

#fågelmat #mat #fågelmatare #kakform #russin #kokosfett #smör #nötter #havregryn #solrosfrö #lantliv #livetpålandet #landet #stuga #sommarstuga 

Likes

Comments

Home & Inredning

Gomorron på er ♡
Ute är det krispigt kallt och vi åker till stugan en tur idag, men först lite middag och så :)
I fredags var vi på Ikea hela dagen och var väldigt väldigt trött när jag kom hem. Kartonger i hela huset kändes det som.. hihi men nu är de borta och kastade..
Matsalsstolarna vi skulle köpa var slut så det blir en tur till helgen också men vi är så nöjda :) det blev ett helt nytt hem känns det som :)
Vaknade till en himmel i rosa i morse, så fint ♡
Jag är såå nyfiken om jag har haft besök av ekorrarna i stugan så jag knappt kan bärga mig... vi hörs.. kramisar ♡

#ikea #shärslonger #kivik #ljusgrå #myspys 

Likes

Comments

Förändringen i mitt bröst, Vardagligt

men nu tror jag mormorn är tröttare faktiskt.. i går kväll orkade jag knappt stå upprätt och somnade mycket tidigare än vanligt.. frös som bara den där under täcket så thomas fick komma med extra filtar..
I morse var jag helt i koma Zzz.

Erikshjälpen skulle komma kl 10 så upp ganska tidigt och rasta hund och duscha.. höll på att frysa kroppen av mig.. för kallt! Sen kom de och då tog de inte grejerna för några få detaljer.. jaja det var bara att sätta ut grejerna på köp och sälj så var de borta och har precis nu blivit hämtade..
Vidare iväg till b-morskan med Alex och Elsa. I väg och köpa färdig mat till han som sover bort hela sitt liv just nu.... jag sover! väck mig inte! det gör jag ändå och han är tvungen att gå och lägga sig i tid på kvällen även om jag tycker att det blir lite sent. Nån jäkla ordning får det väl vara fast man är i tonårsfasen..

Vidare till kd för strålning 12.30 och hann med  14.30 bussen tillbaka :) gick hela vägen hem och höll åter igen på att frysa kroppen av mig. In! hämta hunden, går ut igen med honom.

Möblerna är hämtade och i morgon är det fredag :) 8 strålningar kvar men först ska jag få ledigt i tre långa dagar :)
Det ekar i vårt vardagsrum och i morgon kväll blir det jättefint här.. ♡

Kramisar ♡

Likes

Comments

Förändringen i mitt bröst, Home & Inredning, Vardagligt

Efter fredag för då ska vi till Ikea och köpa nya möbler! åhh som jag längtat efter detta, läänge. Vi ska köpa två st schäslonger och sex nya matsalsstolar. Jag har verkligen varit nöjd med mio soffan, den är såå skön.. stolarna också men de är helt söndertrasiga av katterna... OCH jag vill ha ljusare, längtar efter ljusare färger. Allt här går i jordfärger :)

Sablar vikken röra för här skänks det till erikshjälpen:)

Annars idag då.. jo jag blomsterpillade lite och pratade med en kompis i telefon... länge..
Ringde och beställde buss, ringde fonus om en kondeleans... i morgon begraver en gammal vän sin son, så ung ♥ det är så hemskt och jag kan inte föreställa mig hur det känns ens. Tänker mycket på henne nu..
Lagat mat, dammsugit, gått promenad, åkt buss 4 grr idag, fyra olika. In på strålning, nu börjar det bli rött och jag har fått en kortisonsalva att smörja med. Jag sköter om mitt bröst väl. Alla hårda knölar är borta, det kliar lite... jag är ok, jag mår ok och allt är ok :) jag mår bra ♡
Det är så många som strålas ska ni veta, väntrummet är fullt hela tiden. I bland träffar man någon man känner så att dölja det här går inte...

Nä nu måste jag fortsätta. I morgon kommer Erikshjälpen och hämtar möbler. Det är alltid lika skönt när de kommer och hämtar allt man inte längre vill ha :)

Många kramisar till er ♡

Likes

Comments