Header

Heisann! Nå er skolestart rett rundt hjørnet, for vi er jo allerede i midten av august. Bloggingen min de siste ukene har vært fraværende vet jeg, men når du ikke gjør annet enn å sitte i kassa på MENY hver dag, så er det ikke så mye å komme med. Men tilbake til hva dette innlegget handler om - skolestart!

Den siste måneden har jeg litt etter litt kjøpt skolesaker, og nå er jeg nesten helt ferdig med alle innkjøpene mine. Det er så mye fint og inspirerende i alle bokhandlene nå i disse dager, så det er nesten vanskelig å velge mellom alle skrivesaker, pennaler og skrivebøker til høstens studier. Etter som jeg har gledet meg veldig til studiestart, så har jeg valgt å investere en god del i ting for å gjøre skolestart og studietilværelsen lettere for meg denne gangen. Jeg har kjøpt meg en fin og god skolesekk og mange fine skolesaker, men også ikke minst en liten og kjekk skrivepult og en kontorstol fra IKEA. I fjor hadde bare P skrivepult og jeg brukte kjøkkenbordet, men i år fikk jeg "trasset" til meg en skrivepult jeg også. Kjenner jeg gleder meg til å ha et eget arbeidssted her i vår lille leilighet. Ved pulten kommer jeg til å tilbringe mange timer vet jeg. Jeg sitter ikke på noen fine bilder av den nye arbeidsplassen min, men er du ekstra interessert så er det snakk om DENNE pulten og DENNE stolen.

Selv synes jeg det er morsomt å se på bilder av andres innkjøp, for det gjør meg veldig motivert og inspirert, så da tenker jeg dere liker det også. Tidligere i dag knipset P og jeg mange bilder av noen av skolesakene mine, så dette er da altså noen av innkjøpene mine fram mot årets skolestart. BTW, jeg har immatrikulering (skolestart) og fadderukestart på onsdag, og fram mot den tid har jeg fullt av planer, så neste gang dere hører fram meg er jeg nok universitetsstudent.


pennal, almanakk, bokmerker, stiftemaskin, binderser, "mus", notatlapper

Jeg er veldig glad for at det har kommet markeringstusjer du kan hviske bort, akkurat slik som med kryssordpenner. Herlig oppfinnelse!

Almanakken min fra personligalmanakk har jeg hatt i en måned allerede, og jeg digger den. Perfekt til skolestart!

Slik ser innmaten min ut i almanakken.

Skolesekken min! Stilige og praktiske Fjällräven Kånken i fargen Ox red i strl. big.

Notatbøkene har jeg allerede på plass!

Av pensum mangler jeg kun noen få bøker, så er jeg klar for å lese.

Er du klar til skolestart?
Skal du studere?

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Hallo igjen! Nå har jeg hatt tid til å glede meg over studieplassen i noen dager, og jeg har vært på en liten miniferie hjemme hos foreldrene mine sammen med P. Vi tok toget nedover lørdagen i forrige uke, og kom hjem igjen på torsdagen denne uka. Mens vi var nede på besøk, kom også søstera mi, mannen hennes og alle tantebarna mine. Det var kjempekoselig å se alle sammen igjen. De har jeg savnet! ❤ Vi fikk mange koselige dager sammen, og en av dagene var vi faktisk på Hunderfossen familiepark. Der er det lenge siden jeg har vært, for å si det sånn. Dagen var fin for både store og små, og jeg må innrømme at jeg koste meg denne dagen. Jeg tok med meg kameraet på turen, og knipset et godt knippe bilder jeg ønsker å dele med dere.

Eirik og P sammen foran Eventyrslottet. To spente gutter!

Skumle skilt rundt omkring i skogene på Hunderfossen... 😜

Eldstemann Filip utfordrer hjernen med litt sjakkspilling.

Jeg husker at jeg trodde denne gigasmørbukken var ekte da jeg var mindre. Tenk om den hadde vært det a!

Møtte mange kjente mennesker på Hunderfossen. Heldigvis var det bare voksfigurer det var snakk om. Her Astrid Lindgren, Fidel Castro, John Lennon & Paul Mc Cartney og Winston Churchill

P og jeg var en tur innom Iskremfabrikken. Her stortrivdes jeg da jeg var liten.

Denne gangen var det faktisk første gangen jeg var inne i Trollet. Her var det mye fint fra eventyrverdenen.

Enda flere voksfigurer: Adolf Hitler, Leonardo da Vinci, Marilyn Monroe og Gro Harlem Brundtland

Det ble også rom for å spise deilig is. Lollipop-is og bringebær sorbet var himmelsk! 🍦

Det ble mange turer i raftingen denne dagen. Her sitter søstera mi og Leo klare for en potensiell våt, og garantert spennende, tur.

Selveste tante Inga ble veldig sliten og fornøyd av denne dagen. Dette er en dag jeg vil ha med meg i lang tid framover.

Har du vært på Hunderfossen?

Likes

Comments

Puh - Endelig er ventetiden over! Helt siden jeg følte meg nødt for å avbryte utdanningen jeg startet på i august i fjor, og måtte ta et uplanlagt friår da jeg hadde startet på feil studie, har tiden fram til nå vært lang. Jeg har tenkt og tenkt, vurderert fram og tilbake, helt til jeg endelig traff beslutningen om hvilket studie jeg skulle søke på i april i år. Jeg har vært innom mange studier, men jeg har siden det øyeblikket jeg satte meg ned for å lese om dette studiet, vært sikker på hva jeg skulle velge. Jeg er veldig lettet nå, etter som jeg i går fikk svar om at jeg kom inn på studiet jeg søkte på som førstevalg. Det er en herlig følelse, og nå føler jeg med klar for å bli student igjen.

Denne gangen valgte jeg studie utfra interesser først, og jobbutsikter som andreprioritet. Likevel er det ikke dårlige jobbutsikter for studiet jeg har søkt meg inn på. Jeg tenkte etter feilvalget mitt i fjor at jeg ikke skulle søke meg inn på et profesjonsstudie igjen. Jeg har innsett det at denne profesjonen gir meg både en yrkestittel å sikte etter, og en unik mulighet til å drive med og studere mine interesser som jeg har hatt siden jeg gikk i 7. klasse. Det er en lang vei fram til jeg kan motta denne yrkestittelen, men jeg gleder meg til å starte på den lange veien dit. Jeg gleder meg veldig mye, og den 16. august begynner jeg igjen her i Trondheim. Denne gangen skal jeg riktignok gå ved et annet campus.

Lektorstudiet i samfunnsfag - Here I come!


Skal du studere til høsten?

Likes

Comments

Heisann! Siden P reiste bort har jeg for det meste hatt besøk av noen av mine kjære - først venninna mi Helene og så mamma i noen dager. I går dro mamma, og P kom endelig hjem. Det var veldig godt å se han igjen, for å si det sånn, men det var også veldig koselig å ha noen av mine kjæreste fra Dokka på besøk hos meg her i byen. Mens Helene og mamma var her tok jeg en del bilder, og disse ønsker jeg å dele med dere her på bloggen. Dette er en god del bilder av det jeg har gjort de siste to ukene.

🌸

🌸

🌸

Hva synes du om bildene?

Likes

Comments

Hola! 👋🇪🇸 Det er vel slik jeg skal starte dette innlegget. Nå om to uker er det en måned siden P og jeg kom hjem igjen fra kjæresteturen vår til Barcelona, og jeg kom akkurat på at jeg har glemt å redigere og poste bildene vi tok der nede. Det er ganske godt gjort etter flere uker hjemme, men så skal det sies at jeg har hatt ganske tett program helt fram til nå. Jeg er fortsatt alene her i byen mens P er borte på tur, men mamma har kommet på besøk til meg på rekreasjon for både henne og meg selv. Vi skal ha noen fine dager her sammen til P kommer hjem over helga, hvor vi skal lade opp batteriene våre igjen. Over til noe helt annet - her kommer bildene fra Barcelona:


Seint på kvelden på lørdagen kom vi fram til Barcelona. Denne kvelden innkvarterte vi oss bare på hotellet, og begynte som smått å planlegge morgendagen. På søndagen tok vi først turen ut for å besøke Parc de la Cituadella og Triumfbuen som bare lå et steinkast unna hotellet. Senere tok vi turen ned til strandpromenaden, og til slutt så vi fonteneshowet til Font Magica.

Et stk. slitent par som akkurat har ankommet Barcelona, flyplassen rett etter landing og meg på hotellrommet.

Meg foran Triumfbuen i Barcelona, og selve buen til høyre.

En kjempestor fontene inne i parken.

Øverst er det to bilder fra parken, og nederst er bilder fra området rundt Font Magica.

Langs strandpromenaden fikk vi sett kjente W-hotel, og tatt bilder sammen under palmene.

Da mandagen kom, brukte vi denne dagen til å starte ute i varmen. Vi tok bussen til Parc Güell, hvor vi gikk rundt i parken en stund. Vi så ikke så mye av den, etter som ikke ikke kjøpte billetter inn til sonen hvor de kjente monumentene er. Etterpå tok vi bussen til Las Rambla, hvor vi bare tuslet nedover. Etter dette ventet litt shopping.

Meg på høyden i Parc Güell med utsikten over Barcelona, og en av monumentene vi klarte å se likevel i parken.

Tirsdag var den siste hele dagen vi hadde i byen før vi måtte hjem igjen. Denne dagen shoppet jeg en god del (med Peder på slep), og vi så noen av de siste monumentene vi hadde på listen vår, nemlig Columbusstatuen på havna og La Sagrada Familia. Helt til slutt denne dagen spiste vi vegetarisk- og veganskbuffet på en herlig buffetrestaurant ved La Sagrada Familia. Det ble en koselig avslutning på ferien vår.

Onsdagen var avreise dagen vår, og jeg tok faktisk ingen bilder denne dagen. Derfor slutter bildedrysset med bildene fra tirsdagen.

Til venstre er Columbusstatuen og til høyre er vakre og høye La Sagrada Familia.

Hva synes du om bildene?

Likes

Comments

Nå har tiden kommet, og det er i alle fall det jeg har gruet meg mest til i hele sommer. Etter som P går på et studie på universitetet som er et "ekskursjonsfag" og det i tillegg har veldig mye pensum, så betyr det at han må reise bort når alle andre har ferie for å gjennomføre ekskursjoner og kurs. I dag er den siste hele dagen vi har sammen før han reiser bort, og det blir veldig trist. Han skal være borte i tolv hele dager, og det er flere timer unna Trondheim han skal på tur. Dagen i dag har vi derfor bestemt oss for å bruke 100 % sammen, slik at vi får mest mulig tid sammen før avreise. Vi har vært og handlet inn noe nødvendig turutstyr han trengte, og nå skal vi gjøre unna andre gjøremål og slappe av sammen utover kvelden. Tida blir nok lang mens han er borte, men heldigvis får jeg snart besøk av Helene (wii), også skal jeg jo jobbe og trene en god del også. Det skal nok gå fint!

Likes

Comments

" I det siste har hverdagen min vært SÅ spennende! Jeg har fått opplevd masse fra morgen til kveld, og hver time har flydd avgårde. Det har ikke vært tid til å kjede seg, rett og slett. P og jeg har fått vært masse sammen, spist mange gode middager og virkelig hatt god kjærestetid. Jeg har også hatt det supert på trening, og jeg har fått til alt jeg har prøvd på. Det er ikke vært noen hinder for meg! Nattesøvnen har vært god, og jeg har aldri følt meg så uthvilt som jeg har vært de siste dagene. Livet er en fryd - rett og slett ❤ "

Vel - dette er ikke sannheten... For å være ærlig, så har jeg de siste månedene følt meg så kjedelig at det ikke har vært noe nevneverdig morsomt eller spennende å skrive om fra mitt hverdagsliv her på bloggen. Ting som før føltes normalt ut å skrive om, har jeg ikke giddet å dele nå. Hverdagen min har ikke vært spennende. Langt fra. Den har vært rutinepreget og forutsigbar - for forutsigbar. Avsnittet over her skrev jeg for å sette på spissen hvordan enkelte bloggere ville framstilt hverdagen sin, slik at de kunne rosemale alt som har skjedd og skulle skje, selv om livet egentlig var ganske så "kjedelig og vanlig" for vedkommende. Det gidder ikke jeg, så derfor skrev jeg egentlig det stikk motsatte over her av hvordan realiteten egentlig har vært.

Jeg har vært i Barcelona, og det er det eneste spennende som må ha skjedd her i gården siden minst påske. Dagene har sneglet seg avgårde, og jeg har kun hatt jobb, trening, jobb, trening og jobb å bry meg om. Jeg har sminket meg minimalt, og gjort bare det absolutt nødvendige for å "piffe" meg opp. Tid sammen med P har det vært lite av. Jeg har jobbet nesten hver helg, og enkelte ganger flere ganger i uka, og han jobber 60 - 100 %, noe som bare betyr kveldsjobbing for hans del. Halv tre til ti - hver eneste dag mellom mandag og fredag. Jeg jobber som oftest hele helga. Middager har det blitt lite av. Stort sett har det blitt oppvarmede rester eller rundstykker med kun smør på. Matlysten har virkelig ikke vært på topp. På treningsfronten har det ikke gått så bra, og det føles ut som om det går stikk motsatt av det jeg skrev i første avsnitt. Jeg føler jeg ikke får til noe, for det jeg ikke greier sluker opp all min oppmerksomhet, slik at det jeg faktisk har klart bare går rett i glemmeboka. Morsomt. Oppe på dette igjen sover vi veldig dårlig om nettene. Det er lyst, blodsukkeret er vanskelig og jeg har fått meg en uvane at jeg alltid våkner lys våken tre timer før jeg skal opp - tidligst. Jeg kjenner bare migrenen sniker seg innpå, og måkene som har slått seg ned på taket vårt og som er svært aggressive hver gang vi går ut, er bare toppen av kransekaka.

Dette er ikke ment som et klageinnlegg, selv om forrige avsnitt bare er en kort oppramsing av alt som plager og irriterer meg akkurat nå. Det jeg bare ønsker er å vise at jeg ikke har så forferdelig mye spennende og nytt å dele fra livet mitt akkurat nå, så derfor lar jeg heller bloggen ligge. Noe rosemaling og "rosablogging" med overfladisk beskrivelse av hverdagen skal jeg IKKE ha... Det er det dummeste.

Når denne bloggen kommer til å bli morsom, spennende og inspirerende igjen lar seg vel se, men inntil da: Jeg skal snegle meg gjennom en 100 % vanlig hverdag - en hverdag som jeg tror de aller fleste vil kjenne seg igjen i.

Vi snakkes - bildet under sier vel alt!

Likes

Comments

Hei dere! I går satte jeg meg ned for å spille inn og redigere innkjøpsvideoen fra Barcelona. Nå ligger den ute på Youtube, men du kan også se den her på bloggen. Abonner gjerne på YT-kanalen min ved å gå inn HER.


Håper dere liker videoen! 😊
Den kan dere se under her:

Hva synes du om innkjøpene?

Likes

Comments

Tidligere i dag landet P og jeg igjen på norsk jord etter å ha vært i Barcelona i noen dager. Vi reise nedover på kvelden på lørdag, og har hatt noen deilige (og travle) dager sammen i storbyen i den steikende sola. Dette var vår første utenlandsferie alene, noe jeg mener gikk ganske fint egentlig. Jeg kan ikke si annet enn at det var ganske kaldt å lande igjen her i Norge og gå ut i shorts fra flyet. Synes det er synd det bare er halvparten så varmt her som i Barcelona, men sånn er nå det. Vi får krysse fingrene for finere sommervær her også i tiden som kommer. Jeg ville egentlig bare komme med denne lille oppdateringen til dere, slik at dere vet jeg er hjemme og på plass igjen. I morgen setter jeg meg ned med kameraet og mine "funn" fra Barcelona, for da skal innkjøpsvideoen spilles inn. Det blir bra!

Her er noen små bilder fra dagene våre i Barcelona. Flere bilder og videosnutter fra turen kommer senere når jeg får tid til å redigere og legge ut det.

Likes

Comments