Här är lite bilder från en promenad uppe på Mt. Buller (skidbacken). Det har varit extremt varmt dom senaste dagarna med helikoptrar som flyger runt med stora vattenpåsar för att släcka bränder och huset helt stänkt med alla gardiner fördragna och fläktar lite överallt. Nu flyr vi ner till kusten i några dagar då det är svalare i havet. Njut av snön!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har varit och tittat på cricket med några kompisar i Melbourne på MCG, Melbourne Cricket Grounds. Undan att riktigt veta någonting om cricket, förutom att dom flesta tycket det är riktigt tråkigt. Men jag hade kul. Som min kompis (som är besatt av cricket) sa, det här är barnversionen. Med såpbubblor, livemusik och badbollar som flyger bland publiken. Så det kanske var hela upplevelsen jag tyckte om. Hur som helst, det var en ny sport för mig och det kan ju bara sluta bra.

Likes

Comments

Dom här bilderna är från mina äventyr längst Brunswick Street imorse. Där strosade jag runt i min ensamhet (vilket varm rätt skönt) medans Nicola och Sally fixade Sallys visum inför hennes utbytesår. Utan tvekan min nya favoritgata!

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka igen efter att ha varit på kusten och i Melbourne ett tag. Dom här bilderna är från runt on Dereks mammas hus vid stranden. Inte så mycket mer jag kan säga än att jag ÄLSKADE det!! Blev dock tyvärr ingen surfing den här gången...
Och gott nytt år förresten!!

Likes

Comments

God Jul!!
Här i Australien firar vi jul på juldagen, så en dag efter Sverige. Jag firade med Nicolas sida av familjen i Melbourne. Fin liten lunch med skinka, räkor och sallader. Efter lunchen åkte vi vidare till kusten hem till Dereks mammas och ska spendera kommande veckan här.
Hoppas alla hade en riktigt kall och fin jul hemma i Sverige.

Likes

Comments

Hej igen! Jag har fått sommarlov och håller redan på att smälta i värmen. Men jag älskar det. Idag kom jag hem från ett surfläger som jag åkte på med skolan. Vi var i Anglesea i fyra dagar och fick in fyra surf och ett kajakpass. Superkul! Jag är ingen naturbegåvning men jag lyckades ställa mig upp och göra några hundraåttios på brädan innan jag trillade i. Vilket dock är typ mer än vad jag lyckats med på skidorna.
Nu ska jag bara ta det lugnt en vecka innan vi åker ner till Melbourne för att fira jul. Om jag inte smällt bort vid det laget.

Likes

Comments

Jag har insett att det här med att blogga inte riktigt är min grej. Jag kommer inte ens ihåg när jag skrev senast. Men jag har inte gjort så väldigt mycket intressant heller. Jag går i skolan, spelar netball och tar det lugnt.
De senaste 10 dagarna har dock varit intressanta. Jag har varit på att läger som kallas Mittagundi. Det är ett läger som börjar med en två dagars vandring för att komma till gården där vi bor och jobbar. Det finns ingen elektricitet på gården och vi fick inte ta med oss varken klocka eller telefon. Vilket faktiskt var rätt skönt.
När vi kom fram efter vandringen fick vi bland annat hjälpa till med att hugga ved, röja i skogen och laga mat. Kort och gott allt som behöver göras på en gård. Förutom att jobba har vi gjort nått som kallas abseiling och river sledding. Abseiling är när man sitter fast i en sele och virar sig ner från en klippa och river sledding är när man åker på en luftmadrass genom en flod. Inte den bästa förklaringen men ni får titta på bilderna helt enkelt
Jag har hur som helst haft det superbra. Jag åkte dit utan att jag kände någon och kom hem med ett gäng nya kompisar.

Likes

Comments

Idag har jag varit på ”the races”. Det är ett hästrace som mer går ut på att klä upp sig och dricka champagne än att faktiskt titta på hästarna (jag skippade champagnen). Det var hur som helt superkul. Vi var lediga från skolan och bara strosade runt banorna i våra finkläder.

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag skrev, glömmer bort att uppdatera..
Men jag har det iallafall bra. Jag har börjat spela netball på tisdagkvällar, vilket kan beskrivas som nån slags blandning av basket och handboll, med lite komplikationer. Det är hur som helst riktigt rolig.
Bilderna är från Sallys födelsedagsfest förra helgen. Vi tältade i ett 10-mans tält i trädgården och badade i floden nedanför huset. Superkul!
Det var allt för mig den här gången.

Likes

Comments

Det var ett tag sen jag skrev något sist och en del har hänt. Jag har börjat skolan igen och det är faktiskt väldigt skönt. Just nu är det det ända som håller mitt humör uppe. För nu kommer hemlängtan.
Förutom hemlängtan har det även hänt en jobbig sak i min värdfamilj. Mina värdföräldrar Nicola och Derek har två barn. Sally, som bor med oss och Alex som är 19 år och bor i Melbourne. Förra veckan försökte han ta livet av sig. Tror inte att jag behöver säga mer än så för att ni ska förstå att stämningen i familjen har varit tryckt, mist sagt.
Jag vet inte vad mer det finns att säga. Jag trampar på och tror och hoppas på att allt löser sig i familjen och att min hemlängtan försvinner.
Kram

Likes

Comments