Egentligen har jag knappt någon ork att skriva om detta men jag kommer vilja läsa om det senare. Here we go

Igår red jag på banan med sidepull mest först att känna efter om hon skulle gå annorlunda. Det gick helt okej i skritten, men hon var extremt olika i höger och vänster varv. Hon var framåt i höger men typ seg i vänster? Haha. Så hon kändes lite konstig men det var ändå inga problem, inte heller när jag började trava. Jag travade på några i båda varven både på fyrkantspåret och på volter men utan större krav. Tänkte sedan galoppera lite och då vände allt. När jag gjorde galoppskänkel blev hon förbannad, hon stannade och ville inte gå fram... Jag fick banka på henne men ändå gick hon inte fram i trav. Jag gjorde halt och började om, gjorde halt och började om men det gick inte. Så jag hoppade av och tog av sadeln eftersom jag varit lite fundersam över att den ligger dåligt. Försökte trava barbacka men nej, det gick inte. Hon var fruktansvärt arg och kickade till och med med bakbenet mot skänkeln. Jag hoppade av igen och sprang istället med henne. Då travade hon! Men motvilligt. Jag knäppte lös tygeln på ena sidan och longerade henne med tyglarna men. hon. ville. inte. trava. Hon var fortfarande förbannad men jag sprang bredvid henne igen och då travade hon. Nog för idag kände jag. Jag hade så himla svårt att veta om jag skulle bli arg på henne eller tycka synd om henne men ingetdera skulle hjälpa så jag gick in med henne igen.

Det var första natten inne igår så jag ställde henne i boxen med lite hö när jag borstat klart. Innan jag åkte tänkte jag slänga in lite extra hö åt henne så jag gick in i boxen. När jag böjde mig ner för att slänga in höet så HÖGG HON MIG I HUVUDET??? Hon måste trott att jag skulle ta ifrån henne höet hon hade. Visst, fine att hon har sitt personliga space och vill äta ostört men att hon hugger mig i huvudet är det värsta jag varit med om! Jag blev såå chockad och så arg, ville bara skita i allt och typ släppa ut henne ur boxen så hon fick springa iväg. Hennes humör är ju ett seriöst problem...

Idag tänkte jag skritta lite barbacka för att känna efter hur hon gick. Det gick bra när jag hade lång tygel och lät henne skritta fritt utan att jag la på skänkel. Men när jag kortade tygeln, la på lite skänkel och började lägga volter så blev hon fly förbannad. Hon hade öronen slickade bakåt nästan hela tiden, slängde med huvudet och viftade argt med svansen när jag la på skänkeln även om det var extremt försiktigt. Hon blev till och med arg när jag bara smackade, hon ville inte fram. Jag fick superdålig magkänsla, någonting stämmer verkligen inte. Nu har vi krånglar fram och tillbaka i en vecka och det känns verkligen inte rätt. Jag fick lite hjälp av Julia. Hon bad mig trava men det var omöjligt... Så hon longerade mig och då började hon trava en bit men istället så höll ju jag på att ramla av haha, hennes trav är sååå svår att sitta ned i. Så jag hoppade av och tog över linan. Hon lunkade på snällt men inte när jag smackade på. Hon ville inte trava om jag inte sprang med henne. Tillslut fick jag henne i trav ett litet tag i båda varven och när hon väl travade såg hon rätt avslappnad ut och verkligen inte halt. Då testade vi att lägga på en tömkörningsgjord med lite inspänning. Då blev hon ännu argare... Hon till och med vände baken mot mig flera gånger när jag smackade på och viftade med linan för att få henne trava. Motvilligt travade hon några steg och det såg rent ut men hon ville sakta av direkt och det var nästan läskigt när hon blev så arg så vi gav upp med det. Istället tog vi av all utrustning, bytte till grimma och stängde ridbanan. När vi smackade på henne så travade hon runt hur snyggt som helst! Reste på svansen och såg riktigt mallig ut haha. Men det konstiga var att hon bara sprang rakt fram och sedan saktade av istället för att ta kurvan. Flera gånger travade hon snett igenom banan men saktade av på kortsidan. Då började vi undra om det var något med baknäna, att det var jobbigare eller gjorde ondare på volt. Så himla konstigt beteende. Jag har i alla fall ingen aning men mig magkänsla säger att det absolut inte är bara trams, jag kommer ringa veterinären imorgon. Och sadeldoktorn!!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag red jag på Törnbys terrängbana. Vi skuttade några gånger över ett hinder på ca 30cm och Kissie hoppade typ en meter över haha. Så kul! Hon föll i höger galopp efter ett hopp och jag lät henne gå ett varv på en volt, klockrent!! Det kändes så härligt. Men efter all denna lycka tror jag damen också blev bli trött. Hon började köra skänkelvikning i trav som en galning igen... åt höger såklart, även fast jag inte gjorde någonting annat än att försöka styra åt vänster. Sedan blev hon lite konstig igen och jag fick försöka banka fram henne i traven igen. Det är dock lönlöst, det enda som funkar är att göra halt och börja om. Tillslut började hon gå passgång iaf men jag nöjde mig inte. Jag bröt av varje gång och inte tog ren trav direkt och tillslut gick det! Jag berömde massor. Jag bestämde mig för att inte hoppa mer eftersom det verkade som att hon var trött, men jag ville åtminstone få till lite vänstergalopp innan jag gav mig. Hon krånglade lite men kom tillslut fram i galopp, en väääädligt snabb en bara. Några valacker står på sommarbete bredvid "banan" så jag tror hon blev lite extra uppjagad av dom. Jag fick i alla fall ner henne i ett lite normalare tempo och sen gav jag mig. Hon fick massa massa klappar och beröm, hon verkade nöjd. Vi travade sedan av relativt enkelt och sen en låång skritt. Solen sken och Kissie var svettig som bara den, och jag med för den delen, men oj vad härligt det var!

Likes

Comments

Idag har Kissie fått nya skor! Allt gick kanon och jag känner mig väldigt nöjd med hovslagaren Fabien. Kissie skötte sig exemplariskt, hon nästan somnade och märkte inte ens när en av Fabiens hundar stod under henne och åt hovrester. Haha!
Den spricka hon haft på ena bakhoven visade sig innehålla väldigt mycket sand. Hon var inte öm men smutsen gjorde så att sprickan blev en djupare och djupare ficka, och det skulle kunna bli sånt tryck att hon fick ont. Fabien skrapade upp fickan så jag nu kommer kunna komma åt och spola ur där, men han vågade inte ta bort för mycket. Han påpekade även att hon hade trampat "hål" i ena framhoven och det kunde vara källan till hennes konstiga beteende i lördags. Det kallades något speciellt när en sten tryckt en grop i hoven men jag minns ej vad det var. Hoppas dock att det var den enkla anledningen till allt krångel!

När skorna var påsatt så sadlade jag och gick till banan. Kissie var dock bara koncentrerad på vad fölen höll på med och ville gärna kolla när ett sto med sitt föl skulle få komma in till hovslagaren. De fick sedan springa av sig på den andra ridbanan och jag fick typ slita i tyglarna för att Kissie inte skulle kolla åt deras håll heeeeela tiden. Så hon var stel, hon var seg (?) och väldigt okoncentrerad... Hon var dock väldigt lugn och det var skönt. Men en gång fick jag hålla på att banka fram henne i trav... förstår inte vad det var. Istället så tog jag möjligheten att galoppera lite eftersom hon var så himla lugn. Två klockrena vänstergalopper längs ena långsidan, lite krångel i första fattningen bara. Men sen krångel i höger. Alltid när man byter varv... Hon försöker gena heela tiden, hon trippar eller går passgång och vill INTE ta galoppskänkel. Men jag höll mig lugn, började om, skrittade ett varv och sedan travade ett varv. Då helt utan problem. När hon kändes vanlig igen så fattade jag galopp, bara en långsida, vilket gick helt okej! Jag berömde henne och klappade massor. Det kändes som tillräckligt med galopp för idag. Efteråt hade hon inga problem som helst att trava av lugnt och skritta på lång tygel. Skönt!

Likes

Comments

Wow vad jag är glad för det sena passet på banan idag!! Vi krånglade ingenting, inte ett steg passgång och hon lyssnade snällt hela tiden. Det var superhärligt att rida och jag känner mig såå nöjd! Och till råga på det så var det stjärnklar himmel och värme i luften. Hon verkar dock inte helt nöjd på detta raka metallbett men det kan nog ha att göra med att det är för långt. Nu ska jag fortsätta rida på fullcheek och varva med sidepull. Håller verkligen tummarna för att vi inte kommer krångla lika mycket framöver. Men jag måste nog inse att det börjar bli dags för ny sadel... tror att hon behöver mer plats för bogarna nu när hon byggt upp sig lite.

Planerna nu är att fixa en sadelprovardag i stallet och boka in tid för vaccin, för det börjar det också bli dags för!

Bild som visar en suuuupertrött Kissie efter vårt ridpass 21.30

Likes

Comments

Jag har haft en riktigt dålig känsla i magen efter allt krångel i lördags. Har nästan varit nervös för att rida pga att jag inte ville att det skulle bli mer strul. Men två lugnare uteritter har jag tagit!

Igår kom jag till en grå häst i stallet... Kissie hade rullat sig så hon var helt gaaaalet lerig. Jag har aldrig sett nått värre!!! Jag fick borsta i TRE timmar för att få bort allt och då var hon riktigt riktigt dammig. Det var så absurt så jag typ skrattade haha. Folk hann liksom komma och bli klara i stallet medan jag bara borstade??? Sjukt. Yvonne sa att hon verkade vara riktigt irriterad på flygfän så hon hade sprungit i hagen som en galning. Gissar på att hon gått omkull då eller rullat pga att det kliat. Stackarn.. Ska smörja på flugkräm framöver.

Sen skrittade jag och Julia ut vilket gick väldigt bra trots mycket trafik och andra läskiga grejer. När vi kom till stallet igen så svängde vi in på banan, jag ville känna på henne lite i trav. Jag travade kravlöst helt utan problem ett varv åt både höger och vänster, så skönt!!! Efter det jobbade jag henne lite i skritten. Jag testade Julias raka applemouth och ville känna på lite mer hur hon gick på det. Hon verkade inte alls gilla det. Hon slängde med huvudet och tuggade mer än vanligt så jag gav mig ganska snabbt när jag insåg hur onöjd hon var. Men överlag var jag väldigt lycklig att hon gått så bra!

Idag red jag ut med Malinda runt åkern i mörkret. Idag på ett rakt metallbett med bettskivor som hon kändes bättre på, det var dock lite långt. Vi skrittade och travade den relativt korta slingan. Kissie var vääldigt pigg och därför blev det mycket passgång och några gånger började hon backa. Men jag hade annars inga problem med att få fram henne och vi fick till några steg ren trav så jag var ändå nöjd. Hon lugnade sig även väldigt snabbt när vi började skritta igen och det glädjen mig också. Hon är ju ovan att vi har med andra hästar på turen så jag gissar att hon kände lite tävlingsinstinkter när vi låg bakom. Dessutom var det så mörk och hästarna såg en del "spöken" så det var fullt förståeligt. Hoppas verkligen lördagens krångel bara var någon test!!!

Imorgon ska jag testa det raka metallbettet på banan. Hoppas, hoppas det blir utan krångel!

Likes

Comments

Idag var det meningen att min medryttarkandidat skulle provrida, men så blev det inte. Jag började rida, tänkte visa henne lite hur Kissie funkar och ifall hon skulle testa henne, Alma, senare. Ville att hon skulle få se hur Kissie gick med mig först eftersom det verkar som att hon vill testa nya ryttare. Jag började jobba i skritt i båda varven och hon kändes lugn och jättefin. Tänkte sedan börja trava och det var då krånglet började... Jag fick inte ens fram henne? Hon vägrade trava trots att jag skänklade på henne rejält. Jag blev stressad och skämdes typ när jag sa att hon aldrig betett sig såhär tidigare, trots att det var sant. Jag bytte varv, men samma sak där. Hon gick inte fram, hon lyssnade inte alls utan blev bara sur. Jag hade tur för Malinda såg oss och kom ner. Jag fick testa med hennes dressyrspö och hon coachade mig från marken. När jag petade lite grann med spöet så kom hon åtminstone fram i pass, men verkade VÄLDIGT onöjd och slog med ena frambenet. Utan spö så gick det inte alls. Julia kom också ner till banan och försökte komma med tips. Jag hoppade av och vi la om sadeln, kollade så att inget hamnar under och drog bak den en aning. Jag sprang med henne för hand och då gick hon fram i ren trav. Då satt jag upp igen och Malinda sprang med henne utan att jag gjorde något och det gick lika bra. Men när jag la på skänkeln och försökte själv gick det inte alls igen. Jag blev uppstressad och spänd men Malinda erbjöd sig att testa och jag lät henne. Efter lite krångel fick hon fram henne i trav men Julia tyckte hon såg halt ut. Det såg absolut inte rent ut trots att det inte var passgång. Kissie föll över till galopp och galopperade väldigt fint på volt men sen i traven igen så krånglade hon. Vi kände oss nästan säkra på att hon var halt i fram men då plötsligt började hon trava rent. Malinda höll henne rak i halsen, tog små förhållningar hela tiden och försökte undvika skarpa svängar. Hon gick bra!! Men oj vad ont i magen jag hade. Jag blev nervös att rida min egen häst? Men jag satt upp och testade lite. Det gick inte bra... Det kändes hopplöst och jag kände mig kass på att rida. Julia och Malinda gav lite peppande ord och tips. Tillslut fick jag henne i ren trav, ett tag i båda varven och sen gav jag mig. Allt var så himla märkligt. Fick hon sadeltvång över en dag? Eller har sadeln suttit dåligt länge? Testade hon bara mig? Blev hon plötsligt skänkeldöv? Eller är hon allmänt ofräsch i kroppen? Hon studsade massa som hon inte gjort förut, inte bockade men hon kämpade verkligen emot mig och det kändes som att något var riktigt fel. Usch... Jag fick göra Alma besviken och vi bestämde att jag skulle höra av mig när detta rett ut sig. Vi får väl se om hon redan hittat en annan häst då.

Önskar att detta bara var en dröm, jag vill inte... Det enda jag ser framför mig är att Kissie har ont och att det kommer kosta mig massvis av pengar.

Imorgon tänkte jag bara skrittjobba på banan så jag får lite bättre känsla. Hon börjar ju kännas så himla fin och mjuk i skritten så jag vill fokusera på det. På måndag ska jag rida ut med Malinda. Vill testa att trava lite kravlöst ute så får vi se hur hon reagerar då!

Nej detta var verkligen en dålig dag. Till råga på detta missade jag nästan bussen och hissen i mitt lägenhetshus var trasig. Sånt som man bara inte orkar med på samma dag haha...

Så himla skönt att jag börjar lära känna dessa sköna stalltjejer i alla fall. Jag är så himla tacksam över hjälpen idag, jag kände mig så himla ställd när Kissie började krångla. Dessutom var Julia så himla gullig som har fixat namnbrickor till alla hästar i stallet. Jag tyckte den var superfin!

Likes

Comments

I onsdags var jag i stallet på förmiddagen, jag longerade med gummisnodden ett tag. Hon var lite tokigt halva tiden och seg på slutet men hon hade inga problem med snodden.

Efter stallet var jag på hudmottagningen och tog bort en leverfläck. Blev dock beordrad att inte rida på två dagar... Så igår när Mathilda och Emilia var med i stallet så fick Emilia rida. Jag försökte coacha lite från marken men jag är så himla dålig på det haha. Ville inte vara för på heller, jag skulle ju inte hålla ridlektion. Det gick rätt bra iaf! Märktes väldigt tydligt att Kissie ville testa henne, hon var omöjlig i traven. Massa passgång.. och ibland ville hon inte ens gå fram? Emilia fick i princip banka fram henne. Så har hon verkligen aldrig betett sig. Konstigt. Men hon kanske är världens "ryttarkännare", ville passa på när en mindre erfaren ryttare satt på. Who knows

Eftersom jag inte fick rida idag heller och vädret var piss så åkte jag inte till stallet idag. Har lite, lite dåligt samvete men jag bad Malinda att slänga åt Kissie lite hö (vi ska vänja dom med hö inför installning nästa vecka) och sa att hon gärna fick skrittjobba henne på banan om hon ville. Hon verkade pepp så jag fick lite bättre magkänsla!

Imorgon ska jag till stallet på förmiddagen för att jobba på vår (stallets) "to-do-list". Vi ska tvätta staketet runt den stora ridbanan och kl.13 kommer min nästa medryttarkandidat! Hoppas, hoppas att det går bra.

Likes

Comments

Jag är så himla dålig på att blogga haha, tur detta mest bara är för min egen skull! Men jag vill verkligen kunna gå tillbaka och läsa om oss så jag måste skärpa mig lite. Här kommer en uppdatering från de senaste dagarna.

I lördags följde Mathilda och hennes lillasyster Emilia med till stallet, mys! Jag gillar sällskapet och dom ville gärna följa med. Förhoppningsvis kommer Emilia vilja vara min skötare då och då, så jag vill gärna att hon ska lära känna Kissie så snart som möjligt. Kommer kännas så skönt med någon ledig dag ibland, och även känna att jag har hjälp ifall jag vill åka hem någon helg. Letar dock fortfarande medryttare!
Tjejerna stannade och kollade när jag red, det kändes lite konstigt med publik men det gick an haha. Kissie skötte sig bra, nästan ingen passgång nu heller och för tillfället är det min prio 1. Sedan när jag skulle visa när jag tröck på henne i traven så blev det istället lite ofrivillig galopp. Jag lät henne gå och hon kändes bra! Väldigt trångt på banan dock. Så jag tänkte att när jag redan var igång så kunde jag ju ändå testa några språng i andra varvet. Men oj då kom stressen. Vi krånglade inte så mycket dock och jag fick till några språng ganska snabbt. Jag gav mig efter en långsida, klappade om henne rejält och skrittade sen av länge. När hon blir sådär så känns det inte som någon idé att försöka trava av och jag ville inte krångla när dom "väntade". Emilia verkade i alla fall nöjd och dom ville gärna komma igen! Så nu har vi bokat upp torsdag också. Kul!

På söndagen så tänkte jag testa lite mer galopp, men eftersom det var så trångt på banan så red jag ut. Det finns en stor åker man får rida runt så jag tog lite galopp där. På en raksträcka fattade jag höger galopp utan större problem, det var mest att få ner henne i fart som var problemet! Hon blir lycklig, taggad och stressad. Skrittade sedan en bit och tänkte ta vänster galopp på nästa långsida. Då började hon krångla... Direkt när jag gjorde galoppskänkel så började hon med det gamla bråket. Hon stannar, kastar med huvudet och backar. Jag kunde inte göra någonting, hon bara backar när jag lägger på skänkeln. Det enda som hjälpte var att lätta på skänkel och tygel och att använda rösten för att få fram henne. Vi krånglade länge och väl på en volt i ett hörn av åkern, vilket jag säkert inte fick egentligen. Skritt, stopp, trav, stopp, skritt, stopp, back... Jag försökte bara sitta och vara lugn men hon blev superstressad av situationen. Det känns som att det blir någon mental krock och hon inte förstår vad jag menar. Tillslut gick hon fram i någon form av korsgalopp men jag nöjde mig. Klappade massor och saktade av. För att få henne lugn så skrittade jag ett tag på en lite volt så hon fick jobba med huvudet. Sedan trodde jag hon var redo att trava en bit på vägen hem, men icke. Det blev bara MASSA passgång, hon var helt omöjligt att prata med och lugna. Jag blev tokig.. men kunde inte göra något. Så jag stannade på terrängbanan som vi har i en plan hage. Där skrittjobbade jag länge och tillslut kunna jag trava henne normalt på volter utan stress. Det blev massor av klappar när hon lugnat sig och sedan gick vi hem. Insåg efter detta att det inte var dags att börja med galoppträning igen.

Igår, måndag, red jag i regnet på banan. Tränade på skänkelvikning och tvära svängar för att aktivera bakbenen lite. Hon skötte sig fint. Det enda är att hon i höger varv hela tiden försöker fuska med att flytta bakdelen då hon tycker det är jobbigt att ställa på volt. Detta är i skritt. Och att i vänster varv i trav så lyssnar hon knappt på innerskänkeln så hon genar i varje kurva... Känner att det verkligen är dags att börja ta dressyrträningar nu! Vill ha ögon från marken och lite åsikter och tips.

Idag så frågade jag Malinda om hon hade något tips på vad jag kunde göra när Kissie flyttade ut baken. Hon sa att jag borde ge efter med yttertygeln och hålla en stadig aningen kortare innertygel. Sedan göra volten mindre och mindre tills hon ställde inåt. Jag testade och det kändes väldigt positivt när jag släppte på ytter och höll inner mer stilla. Tidigare har jag haft en stabil ytter med kontakt till munnen hela tiden, men en lirkande, ledande inner. Men jag ska nog testa att rida på det här viset ett tag nu och hoppas på att det hjälper. Det kändes skönt med lite tips, jag har märkt att jag lätt faller in i ett mönster och tänker inte riktigt på andra alternativ. Jag och Malinda bytte häst när vi skrittade av och Kissie gick riktigt fint stundvis, det kändes så härligt att se. Men Kissie och Ella var ju typ som natt och dag haha. Ella var väldigt böjbar men stabil, dock fick jag jobba på med skänkeln som en galning vilket jag inte är alls van vid. Men det var kul att testa lite annat! Det var länge sen jag red någon annan häst nu.

Likes

Comments

Hon gick kanon på bettet! Hon var lätt att svänga och att ta i, det kändes så enkelt rakt igenom! Äntligen börjar hon få en ordentlig trav vilket är såå skönt. Knappt någon passgång alls även fast jag gjorde flera övergångar mellan skritt och trav. De två gånger hon började så bara saktade jag av och började om, voilà! Istället så njuter jag av rytmen och riktigt känner schvungen i bakbenen, underbart. Kanske överdriver lite haha, men skillnaden är så stor! Jag blir så himla glad över våra framsteg. Längtar tills nästa pass.

Likes

Comments

Vädret fick avgöra vart jag skulle rida idag. Det var så lerigt efter regnet så det fick bli ett pass på banan. Hon skötte sig jättebra och gick i ren trav nästan hela tiden. Det känns bra med sidepulltränset men hon blir lite tung i huvudet i skritten. Jag har beställt hem ett fullcheekbett nu, det ska bli kul att testa lite fler alternativ!

Hon verkade dock inte helt till ro idag. Men tror det var för att jag lämnade henne i boxen för att torka ganska länge och hon blev otålig. Konstigt är dock det att hon har börjat blivit väldigt grinig när jag ska lyfta höger framben. Hon har blivit riktigt arg och typ skrapat med tänderna på min arm några gånger nu. Inte kul... Men mest för att jag funderar om hon har ont. Jag har tänkt att jag ska ta ut någon massör nått tag men jag måste prioritera vad jag ska lägga pengarna på, annars tar dom slut.

Likes

Comments

Igår var vi på den sjukaste uteritten någonsin haha! Det var planerat att vi bara skulle ta en kortare skrittur men det slutade med att vi var ute i två timmar. Vi gick vilse, det vart bäcksvart och till råga på det las det ny asfalt på cykelbanan så sista biten fick vi gå mitt på vägen med uppjagade hästar... Det var som i en mardröm, jag önskade att jag kunde nypa mig i armen och vakna i sängen. Total stress. Efteråt var vi heeelt slut haha. Det lär i alla fall bli en kväll vi sent kommer glömma!

Idag städade vi vårt foderrum/hus men hann ändå rids ut en sväng innan mörkret! Den här gången kunde åtminstone en i gången vägen haha. Det blev en lugn tur med mest skritt men lite trav. Det var skönt ändå med tanke på gårdagen så ville man ta det lite lugnt. Bara det att Kissie var sjuukt pigg och dom andra hästarna tog typ hälften så korta steg som henne haha. Så hon blev lite grinig på mig när jag höll in henne i skritten hela tiden. Och i traven ville hon bara rusa iväg och gärna i galopp så vi körde mest på vår unika passgång!

Imorgon bör jag nog köra ett ordentligt pass, antingen hjärngympa på banan eller i skogen så hon får springa av sig lite. Jag är väldigt sugen på att börja jobba galoppen igen. Men än så länge så är jag väldigt nöjd med att hon verkar trivas och håller sig lugn, så jag kanske inte bör riskera att hon stressar ihjäl sig i ridningen. Vi får se!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag longerade jag med gummisnodd och satt sedan upp och bara skrittjobbade. Hon var riktigt lat på linan men det känns i alla fall skönt att vi avdramatiserat gummisnodden helt. Det funkade även mycket bättre med snodden i sidepull istället för bett för då blev hon inte lika irriterad som när något höll henne i munnen. När jag satt upp vaknade hon till lite men hon kändes tung i huvudet och det var svårt att få henne allert på hjälperna. Men jag är ganska nöjd ändå.

Jag börjar känna att det är dags att ta en dressyrlektion. Nu känns det liksom som att min kunskap inte räcker till utan jag behöver lite tips för att komma vidare. Jag ska kolla upp nummer till tränaren som kommer till gården så kanske jag kan boka in något! Bör även kontakta en hovslagare snart.

Bild tagen på en kort video från idag

Likes

Comments

Idag kom min (förhoppningsvis to be) medryttare Anna och hälsade på i stallet! Jag började rida och berätta hur hon funkade och vad man bör tänka på när man rider henne. Jag red en kort stund i skritt och trav och Kissie var väldigt lugn och kändes fin. Hon gick betydligt bättre än vad hon gjorde igår men vi hade sidepull även idag. Jag har märkt att hon ofta blir mer taggad när man tar trav för andra gången, dvs om man skrittar i mellan. Tror hon tänker att det är dags för galopp då och börjar gärna med den där knepiga passgången när hon inte får galoppera. Så jag skrittade en stund och började trava igen för att visa och som förutspått började hon krångla. Men hon gav sig ganska snabbt så efter det lät jag Anna sitta upp. Jag försökte coacha lite grann från marken men det är så himla svårt, jag vet typ inte hur jag rider haha. Det blev lite flängigt och bängligt men det är fullt förståeligt för Kissie är ingen enkel häst, det blir lätt orytmiskt när man inte riktigt vet hur man ska rida henne. Hon passade såklart även på att testa Anna lite så det blev en del passgång... Men på slutet gick hon väldigt rytmiskt och avslappnat.

Jag och Anna verkar tänka väldigt lika när det gäller hästar och hur vi vill lägga upp vårt samarbete. Skönt! Så nu ska vi åka ut tillsammans några gånger tills Anna lär känna Kissie lite bättre och jag känner mig trygg med att "lämna bort" henne. Jag är ju lite jollig, inte för att jag är någon expert men hon är ju liksom min bebis haha. Men summan av kardemumman, Anna verkar vara en jättebra tjej så jag tror att det här kan bli kanon! Dom behöver bara lite tid för att lära känna varandra. Medans håller jag tummarna för att dom ska funka bra ihop!

Bild från förra sommaren

Likes

Comments

Igårkväll följde Freja med till stallet. Hon fick skritta fram när jag ledde och sen red jag ett tag. Kissie blev väldigt laddad men var snäll med Freja. När jag hoppade upp och skulle börja trava blev det vääldigt mycket passgång. Hon var så taggad och ville så gärna galoppera så det var i princip omöjligt att då henne i ren trav, det går liksom inte att göra något heller. Efter ett tag blev hon lite mer fokuserad och jag kunde rida ordentligt ett tag. Jag nöjde mig ganska snabbt eftersom det började regna och blev mörkt. Kändes som om jag inte kunde kräva allt för mycket första passet på banan på länge.

Idag red jag med mitt nya sidepull och hon var betydligt lugnare och gick mycket mycket bättre än igår. Jag började forma henne på volter ganska snabbt både i skritt och trav. Det gick väldigt bra till en början men hon var typ stum för vänster tygel och jag fick bita mig i tungan för att inte ledsna ur på henne. När jag tog i vänster så bara svängde hon upp som på en fyrkant och när jag var på med innerskänkeln så bara gasade hon på. I höger gick hon betydligt bättre men ibland försöker hon komma undan arbetet genom att flytta undan bakdelen. Efter ett tag blev hon aningen mjukare i vänster så jag gav mig, det märktes att hon började bli trött så jag skulle inte komma längre idag.

Imorgon kommer en medryttarkandidat! Jag är lite nervös men det ska nog gå bra.

Likes

Comments

Igår bestämde jag mig för att longera lite på banan eftersom jag tänkte att hon hade samlat på sig massa energi. Ville även börja lite lugnt så hon inte kände någon press eller stress. Men det visade sig att hon var hur lugn som helst och i nästan seg i traven haha. Hon verkade lat! Det trodde jag verkligen inte men det var ju betydligt bättre än motsatsen så jag var nöjd ändå!

Idag red jag ut med en tjej i stallet som heter Wilma. Kissie var lugn och väldigt obrydd i trafik och allt nytt, skönt! Det var en ganska kort och lugn tur som jag ville men det blev även lite oplanerad galopp haha. Jag tänkte att jag skulle trava bakom men Kissie fattade galopp direkt när Wilmas Ora'miss gjorde det. Hon fattade självmant höger utan krångel så jag lät henne. Det var kul! Hon blev aningen uppstressad och väldigt pigg men efter så väntade skritt på väldigt kuperade stigar så hon höll sig lugn. (Tack och lov) Jag hade aldrig ridit där om inte Wilma var före haha! När vi kom ut på en åker igen så travade vi en bit och då krånglade hon en del eftersom hon ville galoppera, men vi fick till några rena travsteg innan vi skrittade hem. Så jag är nöjd!

Hon blev vääldigt svettig för hon har satt så mycket vinterpäls nu när hon stått ute så länge. Så efter ridningen spolade jag av henne på soloplattan som finns utanför stallet. Skönt att det fortfarande är tillräckligt varmt för det!

Imorgon blir det nog ett lättare pass på banan. Ska även hämta ut mitt nya sidepullträns!

Likes

Comments

Idag åkte jag till stallet på morgonen eftersom jag inte hade någon föreläsning förens 13. Hon gnäggade högt och mötte mig när jag kom till hagen. Vi tog en kort promenad som gick galant, hon var väldigt lugn men nyfiken såklart så aningen taggad. Jag blev helt slut haha, hoppas förkylningen släpper snart... Efter det så tog jag in henne i boxen en stund för att borsta av henne. Hon var såklart den smutsigaste på gården, inpackad i lera så jag hann inte mer än att borsta bort det värsta. Men det fick duga! När jag släppte henne i hagen igen så började hon trava runt och skrika. Kändes som om hon ropade att jag skulle stanna, så det var inge kul att åka hem igen... Men när jag började gå till bussen så såg jag att hon stod och åt. Det blir nog bättre snart, förstår att hon känner sig lite förvirrad nu.

Likes

Comments

Under helgen så har jag varit hemma, vilat och packat inför flytten. Jag var alldeles för sjuk för att orka rida men jag longerade ett tag på söndagen. Hon var lugn men brallade iväg två gånger och bockade tillomed, det har hon aldrig gjort förr haha!

Men nu är flytten klar! Idag åkte vi med full hästbuss (som vi lånat) till Törnby Gård i Stockholm. Det gick jättebra, hon stod lungt under resan och verkade rätt nöjd när vi kom fram också! Hon var superlugn när vi lastade ut och ställde henne i boxen. Hon stod inne bara en stund eftersom hon hade svettats i bussen och jag ville att hon skulle torka lite innan hon gick ut i det ruggiga vädret. Men självklart hann hon kissa i den ospånade boxen... Nått ska det ju alltid vara haha!
I hagen tog hon några travvändor och även lite bussprång men hon började äta och såg avslappnad ut ganska snabbt! Så vi packade in mina grejer och åkte ganska snabbt efter. Jag var så himla sjuk så det dåliga väder gjorde att jag ville in och vila, men jag kände mig ändå nöjd med tiden vi var kvar.

Till en början ska hon få stå ute dygnet runt och änsålänge finns det gräs som räcker, dock bör vi nog snart börja stödfodra med hö. Imorgon ska jag dit på morgonen/förmiddagen och ta en promenad med henne så hon ska känna sig lite mer bekväm med omgivningen. Om jag hinner så kanske jag spånar upp boxen och ordnar lite, vi får se. Allt känns fortfarande väldigt overkligt men oooj vad kul detta ska bli!

Likes

Comments

Det är mycket som har hänt och jag kom av mig helt med bloggandet. Men här kommer en uppdatering för Augusti!

Det har funkat bra med att avvakta med galoppen, hon har känt relativt lugn varje pass/skogstur. Det blev dock ingen dressyrträning under sommaren men jag har haft mycket att jobba på ändå.

Så till letandet av fodervärd. Det har inte alls gått bra och jag flyttade till Stockholm den 13onde Augusti. Så Emilia hade henne en vecka vilken jag kom hem lör-sön och Agnes har haft henne denna vecka.

Nu har jag ändrat tänket helt så nu ska Kissie få följa med till Stockholm! Jag hälsade på en supermysig gård med en ledig boxplats och jag har bestämt mig för att flytta henne dit! Under tiden har jag slängt ut en intressekoll på medryttare och jag har redan fått några napp. En tjej är särskilt intressant för mig och hon verkar väldigt positiv till att ha hand om Kissie 2-3 dagar i veckan. Sen har jag även lite andra trådar så detta kommer nog bli kanon!

Jag har fått lite uppdateringar hemifrån och Kissie har skött sig bra! Förhoppningsvis kan Agnes ha henne även veckan som kommer och eventuellt åker jag hem till helgen för att packa. Sedan bär det av till Stockholm med häst och fullpackad bil någon gång i början av veckan därpå. Jag är supertaggad! Dock är jag samtidigt lite stressad över allt som måste ordnas innan flytt. Jag måste köpa in massa grejer och även kolla masken på henne. Men det flyter nog på bra! För min egen skull så ska jag även försöka vara lite duktigare på att uppdatera bloggen.
Haaadeeee

Likes

Comments

Tyvärr blev provridningen i söndags inställd och denna kandidat droppade av... Men istället så fick jag en kanonkänsla när jag red på åkern. Jobbade på massa volter med att böja henne i skritt. Red sedan en åtta i trav med lätt ledande tygeltag för ställning inåt. Hon gick kanonbra!! Gjorde samma övning idag och det kändes sååå bra. Inget krångel! Det var som att rida vilken pigg unghäst som helst haha! Hon kändes superfräsch och verkligen arbetsvillig. Dock rycker hon fortfarande med huvudet i skritt när jag försöker böja åt höger. Jag rider på som vanligt, försöker ignorera det, och det går hyffsat. Men nu börjar jag känna mig redo för att ta en dressyrlektion, i alla fall i skritt och trav haha.

Igår red jag i skogen men stannade på en liten åker och jobbade henne på samma sätt som dagen innan. Hon gick ganska bra men jag blev så ivrig att galoppera och känna på hur hon skulle gå då. Det var ett misstag... Då blev hon stressad och spänd. Fick till en högergalopp som jag avbröt snabbt, ville bara "vinna" innan jag gav mig. Sedan blev det bara fokus på att få henne lugn och sansad i traven. Hon ville gärna ta nått galoppsprång om jag tog för små volter i höger. I vänster tröck hon ut volterna istället, men absolut inte på samma sätt som tidigare när hon gått skänkelvikning rakt åt sidan. Det tog ett bra tag men tillslut slappnade hon av lite och jag gav mig när jag fått till en volt i varje varv utan krångel. Sen skrittade vi hem på lång tygel, dock inte utan en del halvhalter.

Så nu har jag fått en insikt! Jag kan inte skynda fram, vi måste helt enkelt backa lite till. Nu får vi vänta med galoppen ett tag. Jag ska göra allt för att hon inte ska stressa så hon håller sig fräsch i kroppen istället. Men jag ser ändå fram emot det, nu blir det massa dressyr!

Likes

Comments

Torsdagens skogstur var katastrof. Jag hade planerat en lugn tur med lite trav bara för att känna på henne lite grann. Så jag tog sidepull och ingen martingal. Men det var bara det att hon hade massa överskottsenergi så hela turen gick ut på att bromsa... Jag kunde knappt trava för hon ville bara dra iväg. Hon blir också så himla spänd och tittig när hon har för mycket energi. Jag fick skritta hem och göra halvhalter typ varannat steg, tillslut slappnade hon av lite.

För fredagen hade jag planer att longera henne så hon fick springa av sig lite. Men det regnade hela dagen så jag ville inte riskera att hon skulle halka. Ellen tipsade om skrittjobb i skogen så hjärnan fick jobba lite, så jag tog på mig regnjackan, bytte till bett och drog ut. Det funkade så mycket bättre när jag gav henne något att tänka på hela tiden. Jag kände på hela henne hur hon slappnade av i kroppen, skönt.

Idag red vi upp i skogen igen och jobbade massa tempoväxlingar och övergångar. Hon kändes mycket mer avslappnat och lugn. Stannade på en vändplan och jobbade på att böja på volt vilket gick helt okej. Efter det travade jag av en bit och sen vände vi hemåt. Nu känns det lite bättre inför imorgon när andra fodervärdskandidaten kommer. Spännande!

Likes

Comments