Igår satt jag vid Facebook och tänkte stolt skriva en status om hur ingen har frågat mig om jag fött barn än . Minns när jag var gravid med Liam frågade folk mig redan i v30 om han var här snart , och det fortsatte varje vecka fram till min igångsättning efter 42 veckor .

Fruktansvärt jobbigt att bli frågad om det hela tiden när man pinas varje dag den sista tiden .

Igår när jag väl satt o tänkte på hur skönt att ingen ställt frågan , börjar flera ställa frågan ,
även min mormor ringde igår och undrade om jag fått barn . Jag pratar med min mormor varje dag och hon bor 10 min från mig . Jag LOVAR ni kommer inte att missa det .

Jag har en blogg ? Hur kan någon möjligtvis missa det ?
Jag har även en telefon och använder all slags social media .

Förresten .. har ni sett nya designen ? Visst blev det snyggare . Tänkte fixa en snygg header också när jag har tid . Ovanför inlägget ser ni massa småbilder, det är bilder direkt från min Instagram . Ni kan klicka på dom för större bild , där står även vad jag heter på instagram :)


Och idag är det 23e Mars . Det beräknade datumet jag fick ! Han skulle vart här idag . Men ÄN är inte dagen slut ;) hur stora är chanserna tror ni? Haha


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Precis som en tickande bomb känns min mage . Jag har inga större känningar men så mycket säger att den här lilla krabaten vill ut , känns som en stor protest inne i magen. Kraftiga rörelser , och tryck neråt som att han vill ta sig ut så fort som möjligt .

Jag sover otroligt dåligt om nätterna , sämre och sämre varje dag och jag blir bara tröttare för varje dag . Förstår inte riktigt hur jag ska samla kraft och energi inför förlossningen när jag aldrig får sömn .

Imorgon har jag gått 40 fulla härliga men piniga veckor , jag är redo nu . Jag hoppas den här lilla mini människan känner detsamma .

Och hallå?? Jag undrar ju hur han kommer se ut, kommer han va lik sin bror eller bara mig eller bara min man eller ingen eller bara en go blandning 😀 vem är du .. kommer du komma ut o råka va en flicka istället ? Haha det hade ju vart något alltså haha .

Likes

Comments

Fy vad less jag är nu . Jag har vart hos det som jag trodde va sista besöket idag hos min barnmorska för att kolla om min tapp är tillräckligt mogen för igångsättning redan på måndag . Vet inte om jag nämnde innan att detta är något jag även gjorde i måndags, tråkigt nog så ser det precis likadant ut som det gjorde i sist. Alltså är det mitt egna val att inte få en igångsättning förens jag är mogen , vill jag kan de köra olika metoder utav igångsättningen, men gör förmodligen ondare och fl kommer bli en lång process vilket jag inte orkar känner jag .

Med L så gjorde de samma sak, då var jag mer än mogen efter 40 fulla veckor . Nästa fredag är mitt bf datum vilket räknas som 40 veckor , så jag hoppas verkligen att nästa fredag att det är tillräckligt moget för att kunna sättas igång . Börjar sova dåligt nu och ryggen tar kål på mig . Jag hoppas att mother nature gör sitt jobb och att lilla bebisen börjar tycka det är alldeles för trångt i magen nu och vill ut snarast ..

L sover . Mannen jobbar. Jag har precis käkat lunch och nu ligger jag och vilar mig i sängen , tänkte ta en snabb nap innan jag börjar fredags städa . Jag vet... sa ju att jag inte skulle städa något mer , men jag kan inte hålla mig 🙈

Xo Ines

Likes

Comments

Full fart hela dagen känns det som . Lilleman har vart världens bästa , varken gnällig eller jobbig . Han har hjälpt mig med disken , han har velat äta , velat bli läst för , velat mysa sen så har vi även spelat fotboll inomhus . Även en promenad har vi hunnit med utan att protestera utan glatt sprang han bredvid mig trots att vinden kämpade mot honom . Vad mycket en dag kan underlätta när man samarbetar 😀 . Vad mycket man ORKAR snarare när alla är glada , trots att jag är höggravid och gnällig hade jag mer ork för mitt barn bara va på glatt humör . Nu har L somnat och jag la mig i sängen för att bara vila och blundar nog även en stund också . Om någon timma kommer mannen från jobbet , han längtar vi efter varje dag Medans han jobbar . Hur hade jag klarat mig utan honom egentligen ?! .


Hoppas ni har haft en lika bra onsdag som jag.

xo Ines

Likes

Comments

Jag trodde aldrig jag skulle kunna bli såhär less och trött på en graviditet att jag bröt ihop . Vet ni vad det värsta är med att va höggravid och ha ett barn på 1,5 år ? Inte bara på att man är höggravid så får man mycket på köpet också, tex foglossning , ont i ryggen , sammandragningar framförallt förvärkar , alla dessa grejer gör att man har svårare att va igång . Jag är höggravid vid min sons roligaste men värsta ålder, min son kan inte prata och vi kan inte kommunicera , vilket gör honom arg och gnällig framförallt skrikig . När jag inte förstår han blir han klängig och vill bli buren inomhus från morgon till kväll , och jag har så förbaskat ont i min kropp och i min rygg som jag har problem med . L går inte på dagis just nu så det är jag och han hela tiden , Medans min man är på jobbet.

L har haft feber i 3 dagar och vart extra klängig , efter det blev han förkyld i flera dagar och blev ännu mer klängig . Idag är han frisk men vill att jag ska springa o leka med honom vilket jag inte kan , jag har kommit så långt där jag inte kan stå o laga någon mat till varken mig eller sonen längre för jag har så ont .

Idag var vi hos min barnmorska för att se hur mogen tappen var så man kunde sätta igång mig . Den var inte det minsta mogen och jag tror fan inte att jag orkar mer . På fredag är det ett nytt försök , och jag håller tummarna att den här bebisen vill ut .

Jag trodde aldrig att det skulle va såhär tufft , men som de säger ingen graviditet är sig lik. Med Liam var det inga problem att gå över , men då hade jag iförsig även tid att vila, äta , duscha . Nu är det spring runt lilleman hela tiden så mycket det gör väll också att denna gravv är mycket tuffare .

Ett tips till er som planerar täta barn . Dont !

Jävlar vad jag älskar mitt barn .. och denna lilla bebis i magen som jag än inte känner . But Im Done baby making for Good .

Puh ! Ser till att få vila nu medans L sover .

Likes

Comments

Kvinnodagen idag ! Hurra för oss . Visst förtjänar vi den dagen ?, framför allt då det inte är jämställt och även för att många och de flesta kvinnor måste krysta ut en människa , och även för vi måste stå ut med något som kallas för män . ( för att klargöra ) min man räknas inte .

Sitter och tänker på min förlossning , jag är så jävla rädd att jag inte vet vart jag ska ta vägen . Jag har gått igenom detta innan , jag kommer ihåg smärtan innan , under och efter förlossningen jag kommer även ihåg återhämtningen och sist men inte minst förlossningsskador. Ändå får inte jag själv välja hur jag vill föda mitt barn . Kvinnan har inte alls samma rätt som män i Sverige, långt ifrån . Vi är tydligen för (sköra) därför får vi sällan igenom våran vilja . Men män får. Visste ni att procentmässigt så har Sverige fler kvinnor med förlossningskador än andra länder , och vi anses ha en bra vård ? Nja . Tvivlar på det . Ansträngningen finns inte från anställda mot patienter , där ligger även det stora problemet .

Hur som helst .. det som fick mig bli arg är dels vad jag hört från andra kvinnor och dels vad jag varit med om själv offentligt , Framförallt under graviditeten även på telefon (från män)

Varför möter man ALDRIG en man genom telefon service som lyssnar på en (på en kvinna) nej , oftast så ratar dom allt du säger och du vet ingenting , för du är kvinna, dem dumförklarar en som att det du pratar om inte har någon logik . Det kan vara vad som helst , om man måste ringa för en trasig elektronik vara man har hemma som gäller mig i det här fallet , eller en felskickad faktura (företaget snor åt sig pengar MEDVETET ) jag får alltid rätt hjälp och lösningar utav kvinnor , dock aldrig utav män .

Låt mig inte tala om när man är höggravid och åker kollektivtrafik , ALDRIG har en man erbjudit sin plats utan han tänker på sig själv (ovanligt) not so much .. det är inte ofta man blir erbjuden , men när man blir så är det kvinnan som erbjuder .

Jag går i stan, med vagn och barn kommer inte förbi någonstans och har full respekt för folk som inte är i samma sits som mig , men de har totalt tappat respekten för mig och min situation , måste jag be någon att flytta på sig 100 gånger , eller stå och glo på människan i 1 år typ . Eller måste jag skrika på dom? Istället vimlar såklart männen med ögonen istället som att jag är " i vägen" ja , jag tar mycket plats med mina grejer , men din rätt är även min rätt , idiot . Det finns även sådana kvinnor , men ni lär se när ni står med egna barn och vagn .

Och alltid är det männen ändå i slutändan .. så undrar ni varför det inte finns en dag för er . Nu kan ni sluta fundera .

Sa precis till min man igår att jag ska bli feminist . No jokes aside . Män är varken bättre eller smartare än kvinnor , så varför tolkas vi så då!!??

Turen jag har . Så har jag en riktig karl. Hjälper gamla damer , håller uppe dörrar och lagar fantastiskt goda rätter . MED stor respekt för kvinnan . Är inte min man den rätta för mig så är ingen . ❤

Vad blandat inlägg det blev idag . Fick dock skrivit av mig Medans lilleman äntligen sover , han har vart feber sjuk i 2 dagar stackare och vi har inte fått någon sömn alls under dagarna . Life as parents i Guess !Likes

Comments

Efter att ha sett flera inlägg om just det som lyder på min rubrik så är jag tvungen att också ha något att säga om det .

Det blev ett liv efter att en ska ha bloggat om att man alltid ska umgås med sina barn .

Att man inte ska skaffa barn om man inte alltid är dom, om dom inte alltid är med dig om man inte leker med dom dag in och dag ut , ingen förskola inget lämnande. Jag säger såhär , alla är vi olika först och främst . Vissa gillar att sätta all fokus och ha hela livet som kretsar runt barnen , ta med barnen när dom duschar , ta med barnen när dom handlar , ta med barnen på varje fika med en vän som kanske inte har barn ? . Det ÄR ok att lämna barnet hos pappan om man vill ta en fika med sin kompis och fokusera på ett samtalsämne istället för att fokusera på om barnet välter ner hela fikan eller inte . Det är ok att ibland inte bara orka STRESSA , att ibland bara be ens partner att gå ut med barnet så man får 1 timma ensam att läsa en bok, att se en serie för JA den serien är riktigt jävla viktigt och betyder jävligt mycket när man aldrig har tid för den annars .

Att lämna sitt barn på förskola vid 1 år även om man är hemma . Det är också ok, ditt barn utvecklas på ett bra sätt samtidigt som barnet får tid att även umgås med sin förälder.

Ni kanske tror att jag är den mamman, men det är helt fel .

Jag är mamman som alltid är med min son, har problem med att lämna bort han en kort stund och har aldrig sovit en enda natt utan honom, och inte ett enda dagis är bra nog för min son . Han är med mig öööverallt . Det har dock inget med mina åsikter att göra .
Ibland vill jag lämna min son hos föräldrarna så jag bara kan umgås med min man och mysa, för vår son är svartsjuk och låter oss varken kramas eller prata , vi får inte äta ihop eller dricka kaffe ihop . När jag ska iväg får jag aldrig sminka mig ifred , jag lämnar hemmet ibland med maskara bara på ena ögat , olika strumpor och tovigt hår . Lämnar en stökig lägenhet kommer hem till en massa disk , ALL min fokus ligger på mitt barn och jag förväntade mig inget annat då man väljer att bli mamma . Sen finns det helger där mannen kanske kan stanna hemma och jag går ut en sväng med vänner , kanske en drink eller kanske bio ? Men tro mig , sedan jag blev gravid med Liam har inte jag gått ut eller gått på bio en enda gång inte en enda helg , Liam blir 2 i år plus att jag var gravid med honom i 9 månader . Inte en droppe alkohol inte en enda fika utan Liam med . Jag är inte tråkig, jag älskar att vara mamma .

Men TROTS att jag är den typiska mamman .. saknar jag min man , jag saknar att äta frukost ifred , att träffa mina vänner och inte behöva stå o sjunga imse vimse spindel 24/7 . Att åka iväg på spa och UNNA MIG själv . Att se på en tv-serie och slappa i soffan utan att hela tiden hålla koll på att lägenheten inte rivs ner . Saknar inte alla mammor detta så ljuger dom .. vi är mammor , ingen är perfekt men vi är inte födda som mammor vi är födda med personligheter och intressen som står kvar trots att vi har ett barn att ta hand om . Det är OK att gå iväg o träna eller vad man nu har för intressen , och ha tid för sig själv . Ingen kan ju ständigt må bra utav att aldrig tänka på sitt välmående längre ? Tar man hand om sig själv , mår man bra och då mår även barnen och resten utav din omgivning bra .

Familjen kommer först men så gör även välmåendet . Så vem har rätten att bestämma VEM som får lov att skaffa barn ?

Så för er mammor som bara sitter hemma med barnen och dömmer andra som inte lagar ekologisk mat till sina barn eller dömmer mammor som tar en ledig helg från barnen för att umgås med sin partner . Eller dömmer dom som inte ammar .. eller dom som ger sitt barn socker i tårtan på sin 1års dag. Ta en helg för er själva , ni kommer
Att
Må bättre , känna er bättre och vara mer positiva gentemot andra mammor med andra livsstilar .

Likes

Comments

Long time no c .

Utmattad , trött , irriterad har jag och även min graviditet varit det senaste . Denna vecka går jag in i v38 , jag har någon konstigt förlossningsrädsla som är bortom något annat och långt ifrån hur den va första gången . Har varit på en massa möten hos aurora på östra i Göteborg ang. Kejsarsnitt, tyvär finns det många som varken har medlidande och släpper inte riktigt och ger inte med sig. Det jag inte förstår är hur man kan tvinga en kvinna till att göra något emot hennes vilja och något man är livrädd för, som ligger psykiskt , jag förstår inte då det är 2017 och vi bor i Sverige ändå så är det nästan bara Sverige som inte låter kvinnan bestämma över sin egna kropp .

Så det jag har gjort är att jag har försökt samla styrka för att gå igenom ännu en naturlig förlossning trots rädslan . Ligger det psykiskt går det inte att hitta en lösning förutom att bara förbereda sig och längta tills allt är över .

Jag har större medlidande för kvinnor som sitter i min sits och många framöver som också kommer sitta i samma sits , och jag hoppas innerligt en dag att detta är en lag som kan ändras i Sverige för att kvinnan ska må bättre genom sina egna val .

Förutom det , blev det en överrasknings babyshower åt mig i Lördags . Fick flera hints hela dagen omedvetet från folk så slog ihop 1+1 , haha . Blev en lyckad babyshower i alla fall och jag blev hur glad som helst , när folk dyker upp och tar sin tid att göra min dag är guldvärt !

Nu ska jag tvätta av mig mitt smink , sätta mig framför tven och bara vila . Har vart på språng sedan 10 idag fram till 17.. inte en lugn timme idag har vi haft .

PusssLikes

Comments

Hallå !

Inte mycket nytt att dela med mig idag faktiskt , men jag har tänkt på det här med bloggen .

Snart 2 barn , med 1 barn är jag upptagen , så vet jag inte hur det kommer se ut med 2 . Tyvär är bloggen inte någon prio för mig , har bloggat länge . Lagt ner och börjat igen och om igen .

En blogg är inte var jag vill lägga min fokus på. Utan min familj. Men jag är aktiv på instagram då och då , fortsätt att följa mig där om ni vill förstås . Ni hittar mig under förnamnet och efternamnet : ineshasanbasic
Här är jag rund och go i vecka 32 , 8 veckor kvar 🙉😀. Med både spänning och skräck .
Likes

Comments

God kväll !

Ångrade grovt att jag skröt hur jag aldrig blir sjuk eller smittad , vilket faktiskt stämmer . Det verkar dock som om när jag väl nämner det och "skryter" om det så händer det plötsligt ..

Jag kände mig dålig redan igår . Halsen gjorde ont och jag kunde inte andas genom näsan . Imorse när jag vaknade vart det värre , mina läppar har spruckit , näsan gör ont och halsen värre . När jag har ont i halsen så får jag även migrän på det , och när jsg får migrän får jag ont i ögonen så jag vet inte HUR jag har klarat av den här dagen med en liten som springer runt och gapar och som bara älskar att slå stekpannor mot golvet , trodde jag skulle DÖ ! Dagen har känts som en evighet .

Nu är dagen ääääntligen slut . Jag ligger i sängen , lilleman sover och mannen ser på någon usel serie och jag passar på och bloggar innan jag avbryter hans kassa serie ;) så vi kan se på något ihop haha .

Hoppas ni får en bra helg !

Bjuder på en mysbild från idag , dom enda 5 minuterna jag lyckades få Liam att ligga still och faktiskt mysa med mig 🙉

Likes

Comments