Personligt, Tankar

Jag sitter nära dörren på det bruna trägolvet, med ryggen lutad mot den hårda väggen och skriver samtidigt som hjärnan går i högvarv och ilskna ord strömmar ut på pappret som låter min kropp tömmas på den dåliga energin som finns där inne och alltid vill komma åt min hjärna, alltid vill få det att knipa i magen, alltid försöker ta sig in och justera och påverka mig och mitt beteende. Men när jag skriver så händer någonting, plötsligt ser jag allt ur ett större perspektiv som jag har kontroll över; det är jag som bestämmer vad som står på pappret och det jag skriver kan jag omvandla till vad som helst. Det jag skriver är det jag ser framför mig, det är så fruktansvärt tydligt; men i ens hjärna är man som inlåst och en tanke leder till en annan, det tar inte stopp och det är så mycket svårare att kontrollera. Jag ser på det jag skrivit och det sätter en tankeställare i mig och jag ser vad det är som händer, bakom orden finns en undertext som talar om för mig alla svar. (Förstår ni hur fantastiskt det är att skriva?) Jag inser att jag gjort något väldigt fel mot mig själv och även mot andra, trots att jag går runt och tror att jag är medveten om allt hela tiden så är det faktiskt lätt för mig att halka ut på fel spår. Jag som alltid berättar hur man ska tänka och vara, hör ibland inte mina egna råd men jag vet att till slut så hittar jag alltid rätt igen. Det är det som hänt nu, jag har varit inlåst i frustration och ilska. Fokuserat så mycket på att behöva förklara mig för andra, lägga ner så mycket tid på att motbevisa och framförallt känna ilska och avsky. Detta påverkar inte bara mig utan även de i min närhet eftersom jag glömmer uppskatta de jag älskar för jag låter min ilska ta över. Och för vad, egentligen? Personer som aldrig komma tycka om mig, aldrig kommer respektera mig och alltid leta fel i mig, trycka ner mig och försöka få mig se dålig ut och försöker få sig själva att se ut som moraliska änglar. Men jag är inte skyldig dem ett skit. Inte skyldig dem att lägga ner min tid på att förklara mig, att få deras bekräftelse på att deras fördomar om mig är fel, eller behöva motbevisa dem, för deras åsikt om mig betyder ingenting. Varför glömmer jag det ibland? Jag vet vem jag är och ingen annans fördom om mig berättar det.

"Du behöver inte lägga all din kraft på att motbevisa någon som säger att du inte duger."

Jag vet att man kanske inte kan styra sina känslor alltid, men däremot så kan du få kontroll över dina tankar och på så sätt kan du få dina känslor att följa med tankarna, förstår du hur jag menar? Människor är kapabla till mycket, både att känna hat och kärlek. Ta in kärleken du får istället för att ta åt sig av den negativa energin. Använd kraften du har inom dig till att älska andra istället. Ta vara på dem som bryr sig om dig, istället för de som inte gör det, annars lär du ångra dig. För hur klyschigt det än låter så tror jag att kärlek övervinner allt. Jag har precis blivit påmind om det, att kärleken inom för de jag älskar är så mycket större än ilskan jag väljer att ta in från personer som jag inte ens vill ha i mitt liv, människor jag anser vara helt blåsta. Vad ska jag med de till egentligen? Jag skiter i dem!

"Nu ska jag fokusera på de jag älskar och ge dem kärlek, för jag vill inte ha något hat i min kropp." Ord ur min dagbok.

Jag vet inte om jag fick fram det jag ville säga i det här inlägget, men min poäng är att inte slösa energi på idioter och ta vara på de man älskar. Kärlek är svaret.

Kramar

Likes

Comments

Allmänt

... så har jag samlat ihop lite gulliga djurbilder. Tisdag, då veckan satt igång och det känns som allt står stilla i vardagen - då kan man behöva lite att glädjas för, eller lite pepp. Det kan ju inte bara vara jag som kollar på djurbilder när jag är nere, eller? Visst känner man något när man ser på de här urgulliga djuren?
Hoppas ni haft en bra tisdag i alla fall, dagen blir ju vad man gör den till!
Kramar


Likes

Comments

Mode

1an / 2an / 3an / 4an / 5an / 6an

Har samlat ihop lite vita blusar och skjortor från lite dyrare märken som är på rea! Jag själv har fastnat mycket för blusar på senaste tiden då jag känner mig lite mera uppklädd i vardagen, lite finare helt enkelt och om de är vita känner man sig även lite extra fräsch. Även fast det kanske är lite fel årstid för vita blusar och skjortor så tycker jag ändå det kan funka om man stylar det rätt. Lite fräschare och lite finare helt enkelt!

Likes

Comments

Foto, Livet, Tankar

Jag ger det ett till försök och kollar ner i matteboken, läser talet om och om igen. Försöker komma fram till ett svar men allt jag ser framför mig är siffror utan någon betydelse alls. Kan inte tänka, är för stressad, tar upp mobilen och bläddrar igenom mina sociala medier, öppnar ett par snaps istället för att göra det jag egentligen borde. Jag får en klump i magen när jag tänker på matteprovet som är nästa fredag - det känns som jag inte kan någonting. Kanske borde jag sitta fastklistrad på stolen med ögonen ner i boken resten av lovet? Vad ska jag göra egentligen, jag kommer ju ingenstans, tänker jag samtidigt som orostankarna bildas och går från att vara en enkel tanke till tusen svåra som skapar en känsla av ett tryck i bröstet.
Från köket hör jag hur pappa ropar att vi alla borde ta en promenad. Hinner jag det? Hur lång tid kommer det ta egentligen? Jag tvekar. Kanske bäst om jag sitter kvar här och fortsätter plugga, men något inom mig lyckas ge mig en spark i baken. Gå ut för fan. Det gör jag också, vi tar bilen ut till en skog och går hela vägen runt sjön. Andas den friska luften samtidigt som jag knäpper några bilder och tvingas springa ikapp de andra som går i en rask takt eftersom det snart blir mörkt. Jag är glad att jag följde med, för när jag kommer hem så känner jag mig lugn och sansad och sätter mig ner i arbetsrummet och gör några matteuppgifter utan problem.
Med detta inlägget vill jag bara få fram att prioritera erat välmående, för det är erat välmående som kan skapa underverk. När det går trögt, ta en promenad eller något annat som får dig må bra och låt dig själv slappna av en stund. Det är bättre att sedan kunna sitta 25 minuter koncentrerat än flera timmar okoncentrerat. Glöm inte att vara snäll mot dig själv för du är det viktigaste du har, du ska leva med dig själv för resten av ditt liv. Lyssna på din kropp, alltid!


Kramar

Likes

Comments

Mat

Sanningen bakom dessa bilder = Tog med mig frukosten ner till ett av våra arbetsrum och fotade dem där istället, eftersom där är bordet vitt och det blev fräschare bilder än om jag skulle tagit dem på vårat ljusbruna matbord ...

Likes

Comments

Inspiration, Tankar, Tips

Jag vet att det är så många som inte tycker om att läsa och jag är inte en av dem, böcker har varit min terarpi och även hjälpt mig med i princip alla ämnen i skolan. På grund av böcker har jag bra läsförståelse, jag vet många olika sätt att uttrycka mig på och det har även gett mig massvis med inspiration, ideér, tankar och funderingar som har hjälpt mig att utöka min kreativitet och även mitt tankesätt som till exempel konsekvenstänkande.
Nu för tiden är det sociala medier som styr, det är här många av oss finner vår inspiration och även någon slags tröst, vi kan hitta folk som kan relatera till hur vi känner. När omvärlden vänder ryggen så finns sociala medier som man kan vända sig till för där är man aldrig ensam, men däremot så finns det ju såklart en dålig baksida av sociala medier. Är vi verkligen så öppna om hur vi egentligen mår, eller försöker vi visa att vi har ett perfekt liv?
De här böckerna är lika på många sätt, de handlar om ångest och sociala medier mycket, men ändå är de olika för det är olika historier och olika människor som har kämpat på olika sätt. Båda böckerna innehåller mycket tips om hur man handskas med jobbiga saker som till exempel ångest. Det är två fantastiska självhjälpsböcker som alla borde läsa för ångest är någonting vi alla människor nån gång kommer att handskas med och de stunder då det känns riktigt jobbigt kan det vara skönt att veta att någon gått igenom något liknande och tagit sig ur det. Det ger än hopp och lugn. Så därför vill jag att du ska läsa de här böckerna, trots att du inte gillar att läsa så vet jag att du inte kommer bli besviken. På bloggar kanske vi ser mest saker från utomstående perspektiv, men de stunder man kan få vara en del av de inre tankarna och känslorna ska man vara tacksam över. Det är värdefullt.
Ibland mår jag inte så bra av Therese Lindgren (youtuber)
Jag är inte perfekt, tyvärr av Michaela Forni (bloggare och författare)

Haha, nästan oundvikligt att få med katten på bild. Den är alltid med, vad man än gör!
Kramar

Likes

Comments

Livet, Allmänt, Foto

Hej på er! Vaknade 12 idag tyvärr, då kändes dagen helt bortkastad men samtidigt var det skönt att sova ut då jag har sovit så lite och så dåligt på senaste. Hade ställt klockan på 08:30, men när den ringde så kände jag bara; "fem minuter till." Det blev inte riktigt så, helt enkelt. Idag ska jag ta tag i plugget, göra några matteuppgifter eftersom jag har matteprov så fort jag kommer tillbaka till skolan och skriva färdigt en inlämning som ska vara inne samma dag som matteprovet är. Tråkigt att spendera sista lovdagarna såhär, men det är så det är och jag vet att jag kommer må bättre om jag gör detta nu så slipper jag stressa över det sen. Vad gör ni idag?

Gick ut i trädgården och tog lite bilder med en kamera som jag hittade hemma, älskar den! Katten blev min musa, den ville dock in rätt fort, precis som jag är den inte så förtjust i snö. 
Det som är bra med kameran (Olympus Pen NO.E-P5) är att det lätt att föra över bilderna till mobilen eftersom den har inbyggt wifi. Det som är mindre bra är väl bara att objektivet inte har någon zoom, men den här kameran kommer ändå bli min "go to kamera" eftersom kvalitén är så pass bra och kameran får man plats med i en liten väska.
Kramar

Likes

Comments

Vänner, Mat, Livet

Imorse steg jag upp ur sängen kl 05:50, efter 5 timmars sömn för att dra mig till ett yogapass på gymmet. Det gick bra att gå upp eftersom jag blir ganska pigg så fort jag vaknar vilket underlättar mitt liv en del, speciellt under skoldagar haha. Det som är mindre bra är att jag har vänt helt och hållet på dygnet så häromdan somnade jag 6:30 ... Jag vill verkligen inte somna sent eftersom det känns som man missar hela dagen och därför var det konstigt nog skönt att gå upp så tidigt imorse. Yogapasset var helt underbart, speciellt början och slutet för då låg man bara inlindad i en filt på golvet och behövde inte anstränga sig något, bara slappna av. I slutet slumrade Paula till lite och det var riktigt svårt att hålla sig för skratt, medan alla gjorde övningar låg Paula där på mattan som en död mask med vidöppen mun och såg så lycklig ut i sin sömn. Känslan efter yogan beskrev jag och Paula löjligt nog "Pure hapiness" (vi är inte så klyschiga egentligen, vi bara driver om det). Men det stämmer, jag var glad och lugn i hela kropen. Ska fortsätta gå på yoga ofta så jag kan uppfylla ett av mina nyårslöften; leva i nuet. För det är precis det man gör i yoga, man är närvarande och medveten. Härligt ju.

Efter yogan gymmade vi i 1,5 timma innan vi kände oss färdiga. Nu är våra prova på gånger över och det är dags att köpa gymkort, weeeho! Lite nervös dock, tänk om jag inte kan hålla det jag lovat mig själv? Vill inte vara en av de många som säger att de ska börja träna men misslyckas. Därför ska jag inte ösa på allt på direkten för då kommer jag inte orka, utan istället göra små förbättringar för varje gång.
Tycker det är svårare att tänka kring kost än att bara gå och träna, så därför är jag inte en av dem som säger att "detta året ska jag börja äta nyttigt" för jag tänker ändå äta vad jag vill, men kanske så får träningen att vilja äta nyttigt? Vad tror ni?

Jag och Paula beställde varsin "lyxfrukost" på Da Matteo efter vi hade gymmat.
Är fortfarande sämst på matbilder som ni kanske ser, tycker det är stelt att ta upp en kamera inne på ett fik med massa folk och fota sin mat. Man kan se hur vuxna människor vänder blicken åt än, idag var det till och med några som började skratta. Vad är det som är så kul? Det är mat, det är skitgott och det gör mig glad. Klart jag ska ha min bild om jag vill det så egentligen borde jag inte bry mig men det blir ändå nån slags obekväm stämning. Tycker ni det känns konstigt eller helt naturligt att fota sin mat?

Kramar

Likes

Comments

Livet, Tankar

På tolvslaget står jag vid balkongen med ett glas med cider i handen och ser ut över den mörka himlen som fyrvererierna lyser upp upp samtidigt som mamma klappar mig på ryggen eftersom tårarna rinner okontrollerat ner för mina kinder. Det är något fint med det på något sätt - att medan alla andra firar, skriker och skålar står jag här och andas in den friska luften och det känns som jag dras iväg till tankarnas plats. Tillvaron stannar upp och jag känner mig paralyserad, kan inget annat än att bara se rakt framför mig samtidigt som ett oerhört starkt tryck i bröstet bildas. Jag försöker trycka tillbaka de brännande tårarna men det går inte, trots att jag inte vill stå och "böla" på självaste nyårsafton som jag längtat till så länge. Jag vill ju bara att det ska bli ett nytt år, varför kan jag inte njuta av att just det händer i denna stund? Jag hatar att det känns som jag inte kan rycka upp mig ibland, inte ens för stunden. Men vissa dagar är man bara så mycket känsligare för vad folk säger till än och jag önskar bara att man kunde ha lite mera förståelse för det. (Skrivet på anteckningarna inatt)
Tur att det finns många kvällar kvar på det här året att skratta och känna glädje, en kväll kan ju omöjligt förstöra alla andra. Den här dagen har i alla fall varit helt grym då jag och Paula tog en lång resa till ett gym. Då mådde jag bra och var så glad, jag och Paula var riktigt flummiga helt enkelt. Det var även så fruktansvärt härligt och träna på något sätt, känslan efteråt var helt suverän trots att svetten rann och jag funderade över om jag kanske har astma eller något, eller bara dålig kondition (det sistnämda stämmer till 100% i alla fall.)
Nytt år ialla fall och jag är taggad, även fast jag inte kunde svälja ilskan jag hade inom mig under tolvslaget men vad fan spelar det för roll egentligen? SKITSAMMA. Nu kör vi!
Kramar

Likes

Comments