Livet, Tankar, Personligt, Texter, Inspiration

Bilder från pinterest

Jag är 15 år gammal och sitter på ett golv och skriver, drömmer mig bort.

Drömmer mig in i framtiden.

Jag är 16 år gammal och kliver in på gymnasiet med ett leende på läpparna. Jag har precis börjat ett nytt kapitel i mitt liv. Här finns nya människor och nya ambitioner. Nya minnen kommer skapas; men jag är redo för alla skratt och tårar.

Nu är jag ett steg närmare mina drömmar,

om jag inte redan börjat leva i dem.

Jag är 19 år när jag står framför spegeln och lockar håret, lägger på lite ögonskugga och betraktar mig själv;

där står jag med en vit klänning och en studentmössa som jag har designat själv.

Jag ser på mig själv och jag ser

en person jag är stolt över;

En tjej som vill så mycket. En tjej som kommer att komma någonstans.

Nu börjar livet

Och nu börjar frågorna dyka upp i mitt huvud, en efter en

för jag undrar ju;

Vad fan gör jag nu?

Jag vill ju så mycket; Jag vill skriva böcker, jag vill resa, jag vill vara advokat, jag vill jobba på en modetidning, jag vill göra filmer, jag vill fotografera, jag vill vara psykolog, jag vill göra allt!

Men mest av allt så vill jag härifrån och upptäcka.

Så det är det jag gör. Jag upptäcker och ser världen ur nya ögon.

Jag reser, jag lever som en fattig student, jag gråter, jag skrattar, jag träffar människor; jag jobbar, jag läser, jag utbildar mig.

Jag lever.

Och ibland säger jag till mig själv att livet är fan inte rättvist och ibland så kanske jag bara vill ge upp.

Men det gör jag inte.

För en dag så står jag där och jag är lycklig över hela min resa, jag jobbar med något jag älskar och jag är omgiven av människor jag älskar. Kanske så har jag en lägenhet i Paris, eller en i New York? Kanske bor jag i en vacker villa.

Så de dagarna jag vill ge upp, så tröstar jag mig själv och säger;

En dag så kommer jag ha allt jag önskar mig.

Så därför, så lovar jag mig själv att,

aldrig, någonsin, ge upp.

För att jag vet

att om man bara kämpar

så är allting möjligt

och

ingen dröm är för stor

<3

Vad drömmer ni om?

Kramar

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Livet, Vänner, Mat

God kväll! Hoppas ni haft en bra dag, det har jag haft!
Jag är så tacksam över att ha långhelg, idag började den. Eftersom det är EU-toppmöte i Göteborg så stänger det av på många ställen och därför blir det svårt att ta sig till skolan så vi får vara lediga. Vi hade studiedag i tisdags också, så den här veckan har jag bara gått två dagar i skolan vilket är så skönt! Känns som jag har lov, men tyvärr så är jag inte så fri. Har hur mycket plugg som helst, men det fixar jag.
Imorse så åkte jag hem till Cornelia och åt frukost, kollade ett avsnitt av Gossip Girl (bästa serien) och resten av dagen har vi bara suttit och pluggat, druckit kaffe och varm chocklad och snackat. Känns skönt att ha fått lite saker avcheckade!

Amerikanska pannkakor, hur gott?!

Corres söta katt Balou <3

Å där satt vi och diskuterade framtidsdrömmar ... mysigt! Blir så glad när jag tänker på framtiden.
Fick gjord en powerpoint idag som jag ska ha till mitt föredrag (pecha kucha) i svenskan om #metoo kampanjen som ni antagligen inte missat. Så otroligt viktigt ämne och tycker alla har ett ansvar att sprida vidare kunskapen i syfte att få en bättre värld <3

Har i alla fall haft en väldigt produktiv dag! Avslutar inlägget med ett tips; plugga tillsammans med någon! Då håller mam koll på varandra och peppar varandra. 
Kramar

Likes

Comments

Frågor & Svar, Livet, Personligt, Tankar, Texter

I väldigt många år så trodde jag att det var något fel på mig

Jag kände otroligt starkt vilket gjorde att när bra saker hände så blev jag otroligt glad och lyckan jag kände var så otroligt intensiv, men när dåliga saker drabbade mig kunde det traumatisera mig. Hade otroligt höga toppar och otroligt djupa dalar. Jag trodde på riktigt att jag hade någon psykiskt sjukdom, hur kunde man i ena stunden vara så otroligt glad, känna att man svävade på moln och andra stunden känna att man inte ens ville leva? Livsglädjen hade sugits ut ur än och ersatts med en stort, mörkt moln fyllt med ångest, sorg och ilska i sin högsta grad och var nästan o-hanterbar.

Jag tog in så mycket intryck som jag analyserade djupgående, kände lätt av hur andra mådde och eftersom att jag kände så starkt så reagerade jag väldigt kraftigt på allt. Behövde otroligt mycket ensamtid, fick jag inte bearbeta alla intryck så blev det kaos i mig. Då menar jag verkligen KAOS.

Ofta så fick jag höra att jag tänkte för mycket, att jag inte skulle ta åt mig så mycket, att jag överreagerade på saker. Det ledde till att jag fick en dålig självbild för jag trodde att det var något fel på mig. Varför var det ingen som kände och reagerade så som jag gjorde?

Jag kände mig konstig.

Men det ändrades när jag plötsligt fick möjligheten att förstå varför jag var som jag var. En person berättade för mig om HSP och nämnde att hon var säker på att jag var det. Aldrig hade jag hört talas om det. Hon berättade kort om det, sedan tackade jag för det goda teet, rusade hem och satte mig vid datorn och knappade in HSP på tangentbordet. Hela natten satt jag uppe och läste om det och gjorde tester samtidigt som jag fylldes med en lättnad, fick svar på något jag undrat hela mitt liv – varför är jag som jag är? Då var jag bara en 13årig, förvirrad tjej som inte förstod sig på sig själv.

HSP står för Highly Sensetive Person, Högkänslig person

Det är inte en bokstavsdiagnos, utan det är ett karaktärsdrag som vissa människor har. Med högkänslig menas även sensitivt begåvad.

En person som är HSP har ett nervsystem som är känsligare än hos genomsnittet och en hjärna som fungerar lite annorlunda än hos andra människor. Det innebär att en högkänslig person är extra mottaglig för sin emotionella och fysiska miljö, att den lägger märke till mycket mer än andra och bearbetar allt på en djupare nivå. Därför behöver de mer tid och energi än andra att smälta alla intryck. Det faktum att högkänsliga människor uppmärksammar så många detaljer och har svårt att filtrera allt inflöde gör att de lätt blir överstimulerade. (Källa HSPföreningen.se)

"Andra kommer in ett rum och lägger märke till människorna som är där och hur rummet är möblerat medan en HSP kommer in och noterar känslostämningar, hur alla mår och vilka spänningar som finns i rummet. Det tar energi" (Ur "Drunkna inte i dina känslor" s.33)

Hade en gäst hos mig fredag-lördag. I morse så pratade vi om HSP eftersom att han också är det. Han gav mig den här boken som ni ser ovan som han hade läst och rekommenderade starkt. "Drunkna inte i dina känslor" heter den och handlar om hur man hanterar sina känslor som HSP, sensitivt begåvad. Hur man gör för att inte drunkna i sina känslor, hur man istället lär sig simma.

​Är det något bra eller dåligt att vara HSP?​

Jag ska vara ärlig med er, jag har önskat bort det många gånger när ångesten varit så brutal att det har känts som att jag håller på att - när trycket över bröstet är så starkt att jag inte ens kan andas. Jäklar, vad jag kan bli avundsjuk på människor som är lättsamma och låter allt dåligt bara rinna av dem.

Hur jobbigt är det inte att så fort man känner av en spänning så sätts Fight-to-flight syndromet på och genast vill man fly därifrån, ha otroliga humörsvängningar, att vara otroligt lättstressad, ha en hjärna som går på högvarv och tolkar och tänker hela tiden?

Högkänsliga kan lätt bli överstimulerade och det kan leda till trötthet, osäkerhet, oro, ångest, rädslor och sömnsvårigheter. Ofta så är människor som är drabbade av depression, panikångest, utmattningssyndrom eller ångestsyndrom högkänsliga personer. Och eftersom en HSP oftast är väldigt empatisk, snäll och vill göra andra människor lyckliga så faller de lätt offer för narcissister och psykopater. Jag "föll" för en person som utnyttjade mig känslomässigt och behandlade mig väldigt illa, tyvärr. 

Så vad är det bra då, kanske ni tänker. Jag ska säga er att vara HSP är fanimej en superkraft.

Jag ser det som att är man HSP så får man uppleva livet lite extra. Visst, sorgen och ångesten kan bli extra stark men vet ni vad, det kan lyckan också. Lyckan kan vara så intensiv och stark att det kan kännas att man svävar på molnen och vet ni vad - den typ av lycka är värd allt.

En HSP är också otroligt kreativ, intelligent och fylld med idéer eftersom vi ser möjligheter inte andra gör och kan tänka utanför boxen. Det är därför inte ovanligt att personer med HSP är entreprenörer, konstnärer eller författare exempelvis. Det är inte heller ovanligt att en HSP är till exempel läkare eller psykolog eftersom vi är bra människokännare och kan engagera oss mycket i andras problem.

Exempel på kända personer som uttryckt att de är högkänsliga är Bill Gates, Béyonce, J.K Rowling, Albert Einstein, Johnny Depp, Leonardo Da Vinci, Walt Disney och Michaela Forni. Väldigt begåvade människor, helt enkelt. (Källa cvmall.net)

Jag älskar att det räcker med att få se en vacker natur eller ett vackert konstverk för att jag känna ett inre jubel, jag älskar att jag är kreativ och älskar att skapa, jag älskar att jag kan älska och känna så djupt för människor för att känna kärlek är det bästa som finns. Jag älskar att jag får känna de bästa känslorna här i livet extra starkt. Så vet ni vad? Jag tänker inte längre slita för att förtränga mina känslor eller försöka leva ett liv som icke-känslig, jag tänker endast slita för att hantera mina känslor. Jag har en superkraft och det är jag glad över. Det är en styrka och en begåvning!


Bild från en fantastisk konstutställning jag var på idag som heter Girls, Girls, Girls

Är ni högkänsliga?

Kramar

Likes

Comments

Livet, Allmänt, Mat

Vet ni vad? Det var ett år sen jag klippte mig sist och då klippte jag väldigt kort så jag har låtit det växa ut - men nu kände jag att det var dags att göra någon liten förändring. Klippte topparna lite men nu har jag även en liten "gardinlugg".
Är väldigt nöjd faktiskt, kul att göra något lite annorlunda! Inte jättestor skillnad men ändå.
Nån gång vill jag göra någon större förändring, kanske färga håret. Ombre är väldigt fint! Om jag har modet så skulle jag kanske vilja färga mitt hår mörkrött nån gång också, bara för skojs skull. Om ni skulle ändra er hårfärg, vilken skulle ni valt?

Inspirerades av de här bilderna idag till klippningen!

Jag före klippningen; läser en jätteintressant bok just nu. Den sociala hjärnan av Katarina Gospic som handlar om hur hjärnan fungerar i sociala sammanhang.

Efter klippningen gick jag och pappa och käkade, åt en väldigt god lasagne på Fontana Di Trevi vid kungsgatan i Göteborg. Jättemysig och trevlig lunch, skönt att bara prata ut lite ibland med någon äldre som kan se ett annat perspektiv på saker och ting.  

Nu ska jag vara lite duktig och försöka plugga lite matte så hörs vi snart!
Kramar

Likes

Comments

Livet, Foto

Lite bilder från helgen som spenderades på Hannas landställe <3

Så vacker himmel på kvällen!

Bilder från när vi tog en skogspromenad, fikade i skogen samtidigt som vi lyssnade på mordpodden! Mysigt

Druckit massvis med te! Dricker nästan aldrig te, har verkligen underskattat det. Gillar ni te?

Snart läs ut den här boken! Men näe, tycker inte den var så bra. Har läst bättre och roligare psykologiböcker - men lite bra tips hittade jag i alla fall!

Massvis med kortspel också!

Kramar

Likes

Comments

Livet, Foto, Vänner

Godmorgon, hoppas ni sovit gott! Nu har jag äntligen höstlov! Åkte upp till landet igår med Hanna och stannar här några dagar vilket ska bli jätteskönt. Haft jättemycket ångest de senaste dagarna, känns som när jag kommer upp hit, till den friska luften och den vackra naturen - så ersätter lugnet av landet min ångest. Befriande.
Tog lite bilder på Hanna igår, hon är så himla vacker. Modellkontrakt har hon också, jag ser varför ... woooow. Älskar verkligen att ta porträttbilder!

Kramar

Likes

Comments

Alla bilder i inlägget är från pinterest
1. Leopardkappan
Jag är helt kär! Vill verkligen införskaffa mig en leopardkappa, det står högst upp på köplistan just nu! Tycker det är så himla snyggt och även lite roligt, bidrar med lite attityd till ens outfit. Riktigt ballt.

2. Skinnjackan
En skinnjacka är verkligen värt att investera i, så användbart, snyggt och ballt plagg. Funkar till allt, typ! Har två skinnjackor men är lite trötta på dem, kanske dags att skaffa sig en ny. Vill ha en lite tuffare modell!

3. "Oversize"jackan
Hur balla är dem inte? Älskar de här. Vet inte om jag skulle passa i dem med tanke på att jag är ganska liten, kanske ser det ut som om jag slängt på mig min pappas jacka, typ, eller så ser det bra ut? Jag vet inte, får testa. Tycker de är riktigt coola i alla fall, Acne har riktigt snygga sånna här jackor, men många hittar man även på Zara till ett billigare pris.

4. Kappan
En riktig klassiker! Väldigt stiligt och elegant. Man ser lite sofistikerad ut i en kappa, tycker jag. Tycker speciellt om svarta, gråa, beiga, röda och även rosa kappor!

5. Furryjackan
Hörde någon beskriva en sådan här jacka som en "badrumsmatta." Håller inte med! Tycker de ser jättegosiga och söta ut.

6. Pälsjackan

Så mysiga och eleganta på samma gång!

Vilken jacka föredrar ni?
Kramar

Likes

Comments

Livet

Det var så himla värt att åka upp till landet, jag har haft mysigaste helgen här! Det har regnat så vi har mest varit inomhus, druckit te, pratat, pluggat samtidigt som sköna låtar spelats i högtalarna.

Så mysiga och fina låtar som vi lyssnat mycket på! Otroligt behagliga och sköna att lyssna på medan vi pluggade.

Nu känns det verkligen som höst! Ser ni träden, färgerna? Så fint

Världens gulligaste valp Nelson!
Har aldrig träffat en så människokär hund, att mysa med honom var fanimej terapi. Vi bondade verkligen! Önskar verkligen han var min hund :( Har ni hund eller något annat husdjur?

På kvällen när vi var ute med hundarna så tog jag lite bilder, kanske lägger upp dem i ett annat inlägg. De blev väldigt mystiska men ändå häftiga, faktiskt.

Efter att ha varit ute med hundarna så spelade vi kort och sedan satte vi på en film. Jag somnade på fem minuter! Älskar att somna till filmer, det är det mysigaste <3 Håller ni med mig?

Oboy till frukost, underbart! Imorse vaknade vi tidigt, gick upp och åt frukost och sedan pluggade vi. Det var otroligt nog mysigt att sitta och plugga, det har jag aldrig tyckt innan. Det som gjorde det mysigt var att det regnade, musiken, myskläderna, samt att vi hade tänt en brasa och lite levande ljus och att vi kunde prata lite emellanåt, pausa lite. Väldigt bra koncept!
Nu är jag hemma efter en underbar helg och ska strax bege mig till dansträningen, sen efteråt ska jag troligen möta upp min älskade och prata lite. Vad gör ni resten av dagen?
Kramar

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas ni mår bra och har haft en bra lördag, det har i alla fall jag.
Kom hem rätt sent igår efter att ha varit hos en kompis, så somnade sent och vaknade tyvärr mitt i natten och kunde inte somna om så då satte jag mig och skrev istället. Fick dessvärre inte så mycket sömn helt enkelt, så är lite seg idag men ändå glad.
Efter att ha fått i mig en kopp kaffe imorse och lite frukost så åkte jag på Öppet hus på Polhemsgymnasiet med mina två fina vänner Hanna och Cornelia. Vi tittade runt lite och då kändes det sudär, kanske för att jag är van med en annan miljö i skolan. Jag går just nu på en väldigt fin skola och därför jämför man mycket, men efter att ha lyssnat på en föreläsning om skolan och linjen jag vill gå (samhällslinjen) så kände jag mig mycket mer positiv. Skolan är känd för att vara väldigt social också vilket är den främsta anledningen till att jag överväger att gå där. Vi får se hur det blir!

Fina Corre<3

Fina Hanna <3
Just nu sitter jag i bilen påväg till en kompis landställe för att spendera natten där. Kommer behöva plugga en hel del, men så får det vara. Ska bli så skönt att komma bort från Göteborg. Älskar att vara på landet, blir så avslappnad. Så skönt att rensa tankarna, andas den friska doften, promenera längs sjön och i skogen och läsa.
Kramar

Likes

Comments