God måndag på er finisar! Hoppas ni känner er laddade med krafter inför veckan och att ni haft en bra helg <3

Jag har haft en väldigt lugn men skön helg faktiskt, - tror verkligen jag behövde det. I fredags gick jag inte till skolan då jag inte mådde bra, varken psykiskt eller fysiskt så jag spenderade dagen framför brasan med lite chocklad och netflix. Är alltid som tröttast på fredagar, känns som det är då man tar igen all trötthet över veckan som gått. Många är tvärtom där, önskar också jag var en sån person som tyckte fredagar var så himla kul, men nej, jag vill bara ta det lugnt då. Är ni likadana?

Mådde som tur bättre på lördagen och då drog jag och pappa ut och fotade lite vid Gunnebo slott, bilderna ser ni i inlägget nedan! Vi tog oss även en fika med bulle och varm chocklad och satt och pratade, mysigt och lugnt. Planen var sedan att jag skulle till en vernissage för lite mingel, men det hann jag inte. Tiden räcker inte alltid till, en dag är för kort. Jag åkte istället hem till A där jag sov över, vi lagade mat och satt uppe och pratade till tre på natten. Jag som verkligen inte är en nattuggla haha, men vissa människor gör än pigg vilken tid på dygnet som helst! Passade också på att mysa med Missan, A's katt. Vet inte riktigt vem jag gillar mest just nu, A eller Missan? Svårt. Bondar ju med båda.

Vi latade oss sedan hela söndagen vilket var såå värt. Samlade kraft och laddade batterierna för att vara utvilad när man kommer tillbaka till skolan. Känns dock som jag aldrig blir helt utvilad, men men!

Hur har ni haft det i helgen? Är ni peppade inför en ny vecka?

Kramar

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Inlägget är i samarbete med Ivyrevel

Hej finisar!

Bilderna är från igår när jag var vid Gunnebo slott och fikade och fotograferade vilket var jättemysigt, fastän jag i princip frös ihjäl. Värt.

Min nya topp ser ni på bilderna vilket leder mig till ämnet; jag har fått mitt första samarbete! Därmed har jag lite roliga nyheter både för er, men tänkte att jag börjar berätta lite om själva samarbetet som är med IVYREVEL. (LÄNK till sidan.) Kul att samarbeta med dem då jag handlat där mycket tidigare och även skrivit ett inlägg om det för ett tag sen! Ivyrevel är ett klädmärke där nog alla kan hitta något de tycker om, tror jag, eftersom de erbjuder alla olika stilar. Mycket chict, elegant, tufft men också saker för dig som bara vill fylla på basgarderoben.

Det kommer nya grejer varje vecka också och så det blir verkligen en sida att bläddra igenom lite då och då. Men; roligast av allt - jag har en rabattkod till er:

Med koden INEEES20 så får ni 20% rabatt på ALLT på siten!  Så grymt, speciellt nu när det är nytt år, personligen blir jag såå sugen på att köpa nytt då <3

Toppen jag har på mig från Ivyrevel hittar ni HÄR , dessutom är den även på REA precis som jättemycket annat på siten!

​Älskar toppen, typiskt en sån man sätter på sig när man vara vill vara lite extra fin<3

KRAMAR

Likes

Comments

Vänner, Tankar, Tips, Inspiration, Texter, Jakten på lyckan

"Jag lämnade inte för att jag inte älskade dig, jag lämnade för att desto längre jag stannade desto mindre älskade jag mig själv" - Rupi Kaur

Vi alla har någon gång haft, eller troligtvis har, en relation där vi blir nedtryckta på ett eller annat sätt. Ibland så vågar vi inte stå på oss, vi kan vara konflikträdda, blinda för vad någon utsätter oss för, eller så tror att man kanske till och med förtjänar det.

Oavsett hur säker man är i sig själv så påverkas vi av människor i vår omgivning, därför är det viktigt att de människa man har i sitt liv lyfter än över ytan istället för att trycka ner än till botten. Nere på botten finns ju ingen luft. (Därmed bilden ovan för att illustrera det.) Att ha människor i vårt liv som trycker ner oss kan försämra vår självkänsla och självförtroende, såra oss och därmed göra oss ledsna - vilket försämrar vår livskvalité, och i och med att vi ansvarar för vår egen lycka så är även vårt ansvar att släppa det som gör oss mer olyckliga än lyckliga.

Kom ihåg att detta kan vara omvänt också, vi kan vara den personen som gör någon annan ledsen också; och mår vi bra av att göra andra ledsna? Nej. Olika människor kan ta ut olika sidor ur oss, så därför är det viktigt att vi umgås med människor som inte trycker ner oss eller människor som vi till viss del, omedvetet, själva trycker ner. Inget av detta är varken sunt eller stärkande för oss - så budskapet är inte att bara reflektera över andras beteenden, utan även över vårt eget mot andra människor och därmed dra slutsatsen om vilka vi borde ha i vårt liv.

Men, hur vet man då att en människa kanske inte är så bra för än, vad är det egentligen för typer och hur kännetecknas dem? Hur gör man för att inte bli neddragen på botten?
Två saker som ska besvaras i det här inlägget.

OBS: Jag är inte en utbildad relationsexpert, utan jag pratar utifrån mina egna erfarenheter och där med vad som har fungerat för mig, och vad som inte har fungerat. Det som är rätt för mig, kan vara fel för någon annan. Ni väljer själva hur ni hanterar saker; det jag vill säga är att man är lyckligare utan människor som trycker ner än.

Alla bilder i inlägget är tagna av mig.

3 TYPER AV PERSONER SOM ALLA BORDE RADERA UR SITT LIV

Bilden ska illustrera att man försöker kämpa sig till ytan, men inte kommer dit. Man försöker nå något, men man kommer bara halvvägs.

1. Den som aldrig kan glädjas för din skull

Du har lyckats med något som du är stolt över och berättar direkt för någon i din närhet, som ler lite ansträngt och höjer på ögonbrynen samtidigt som den säger "grattis" utan någon som helst entusiasm. Direkt känner du att det du var så stolt över, kanske inte är något att vara stolt över, när responsen plötsligt blir det motsatta till det du vill ha. Du tar illa upp och kan bli både arg och sårad; och i värsta fall så kan du sluta försöka prestera, då det du gör ändå inte är bra, enligt hur den här personen får dig att känna. Eller så överpresterar du för att försöka för en gångs skull få höra att du är duktig - men den kommentaren kommer aldrig och det slutar med att vi känner oss misslyckade.

Vårt självförtroende och självkänsla sänks och belöningssystemet sätts inte igång när vi egentligen har gjort något bra, för den här personen triggar igång känslan att det bra vi gör egentligen är något dåligt. Vi slutar tro på oss själva, och utan en tro på oss själva så finns det inte så mycket vi kan åstadkomma. De här personerna är farliga att ha i sitt liv, då deras mål kan vara att sudda ut våra drömmer, ambitioner och
vårt självförtroende och självkänsla. De kan också dra fram sidor i oss själva som vi ogillar, till exempel att vi blir hämndlystna, elaka och ilskna. Anledning till deras beteende? De är avundsjuka på oss och osäkra i sig själva.

Kännetecken: Personen försöker ständigt tävla med dig, om du har gjort något bra försöker den göra samma sak fast bättre, den blir inte glad när det går bra för dig och den försöker förminska din lycka över något du åstadkommit. De vill dra ner dig, för att lyfta sig själva. "Du-ska-inte-tro-att-du-är-något"-attityden. Skryter mycket om sina egna prestationer och sig själv då den vill visa hur mycket bättre den är än dig.

Vad du kan göra åt det: Tyvärr finns den här typen överallt, de är oundvikliga; det kan vara på arbetsplatser, i skolan eller till och med så kan det vara en vän. Jag skulle säga att det beror mycket på vem det är, men nyckeln är alltid att du är säker i dig själv och ser till att komma ihåg att de som försöker trycka ner dig är avundsjuka och osäkra. Men på en arbetsplats och i skolan där mycket handla om prestation så är mera konkreta tips; se till att inte visa dina resultat för personen, då det bara kommer trigga igång den ännu mer; dessutom kommer du ändå inte få någon stärkande bekräftelse. Fokusera bara på dig själv och jämför dig inte så kommer du komma framåt. Om personen försöker skryta, beröm kort; var glad för personens skull ändå, då det kommer lugna den och minska dennes tävlingstänk. Lägg inte energi på den.

Om personen är en vän så finns det två konkreta alternativ (enligt mig): antingen så pratar du med personen om hur du känner, eller så kapar du den från ditt liv. Det kan vara svårt att bara kapa någon ut sitt liv, men det är nästan ännu svårare att gå runt och må dåligt över en människas beteende då det drar så mycket energi och lycka, energi och lycka som du förtjänar och som du behöver. Om du bestämmer dig för att prata, börja inte med kritiken på än gång då den här personen uppenbarligen är extremt osäker; utan börja säg det du tycker är bra med personen, sen kan du säga hur du känner. Ge konkreta exempel, på tillfällen personen har sårat dig så gör du dig själv lättare förstådd. Kom ihåg att du inte är ansvarig för att den här personen ska få bra självkänsla och självförtroende heller, så fungerar det inte - kapa. Det behöver inte vara dramatiskt, ta avstånd bara. Men ta mina råd med en nypa salt: Situationer ser helt olika ut och det är väldigt individuellt. Detta är bara vad jag själv valt/väljer att göra och det har funkat för mig.

Ingen ska behöva ta att bli nedtryckt från en kompis, eller någon annan för den delen och du är inte ansvarig att fixa den här personens självkänsla genom att låta den ösa skit på dig. Aldrig.


Bilden ska illustrera att vara i något smutsigt (en dålig relation, därmed leran), samtidigt som man är i bitar (isbitarna) och allt som varit glatt i än finns inte längre där (därmed har jag gjort de löven som var färgglada svartvita). Bilden illustrerar alltså en inre känsla.

​2. Den som bara tar men aldrig ger​

Din vän är ledsen och skriver till dig, du peppar, berättar att du finns där, kommer över om det behövs och lyssnar. Sedan, när du är ledsen, så får du ingenting. Möjligen ett ynkligt "Stackars dig." Personen får dig att känna dig liten och oviktig, men du fortsätter att ställa upp, kanske för att du gör ursäkter för personens beteende "hen har bara mycket just nu" eller för att hoppet att det en gång ska bli annorlunda finns i dig. Du tänker att om du bara fortsätter ställa upp och göra allt för personen, kanske den till slut ser det och börjar uppskatta dig - men nej. Eller så tror du att det är okej att bli behandlad så, att det ska vara så och du kan där med inte stå upp för dig själv.

Kännetecken: Allt är på den andres personens villkor, den får kritisera dig hur mycket som helst men du får aldrig kritisera tillbaka, du ställer alltid upp men den ställer aldrig upp tillbaka, den pratar bara om sig själv och frågar aldrig hur det är med dig, den söker sig ofta till dig när den behöver något och tar dig för givet. Du prioriteras inte heller och personen sätter alltid sin vilja framför dina behov.

Vad du kan göra åt det: NEJ, de här är de riktiga energitjuvarna du förlorar dig själv i. Detta har mycket med att vilja vara till lags, vilket jag har skrivit ett inlägg om HÄR . Där hittar ni konkreta tips.

Bilden ska illustrera oklarhet; man ser något framför sig som man inte vet riktigt vad det är; tvivel. Det röda och mörka ska illustrera stress och oro, medan det ljusa i bilden ska illustrera hopp, positivitet och tro. Tankarna om det som är bra försöker sprida sig och radera tankarna om det som är dåligt. De färgerna överst i bilden ska illustrera en inre kyla och obehag som inte riktigt går att sätta fingret på.

3. Den som inte går att lita på

Ni kanske har roligt ihop, men ibland känns det som något är fel och du konfronterar personen om det men direkt kommer massa ursäkter - lögner. Ena dagen är allt så bra mellan er, du blir översköljd med kärlek men nästa dag blir du behandlad som skit; personen är kall och nedlåtande. Du vet inte var du har personen, men ändå kan ni ha det såå bra ihop ibland så du släpper inte taget om personen, men osäkerheten spökar ändå i dig. Och nej, det är inte skönt att gå runt med oroskänslor och tankar hela tiden, aldrig veta vad personen egentligen vill dig, eller om den kommer lämna dig. Du får ständigt olika signaler och därför blir det svårt att veta, och du stannar kvar och gör ursäkter för personens beteende, istället för att tänka på hur det egentligen ser ut. Kommer du med kritik blir personen arg och därmed blir du konflikträdd och vågar inte riktigt handskas med personen, så du låtsas istället att allt är okej bara för att du vill att det ska vara det, men känslan försvinner inte. Det skadar vår självkänsla eftersom vi inte förstår att vi förtjänar bättre - att vi skulle må bättre utan den ständiga oron i kroppen.

"Lögner modifierar vår kommunikation och låter oss inte ha frid i sinne. De leder sedan till sjukdomar och psykologiska förändringar som påverkar både oss själva och de omkring oss." - Källa HÄR

Kännetecken: Saker du berättar i förtroende sprids vidare, ena stunden blir du behandlad bra och nästa dåligt, personen ljuger (även om småsaker), kommer alltid med ursäkter, pratar om dig bakom ryggen, kan aldrig stå till svars för något, tillåter dig inte att reagera, bättrar sig inte, snackar mycket skit, du vet helt enkelt aldrig var du har personen.

Vad du kan göra åt det: Enkelt sätt - acceptera det inte. De här människorna finns överallt, men låt dem inte kommer nära. De låter oss inte ha frid i vårt sinne och livet är redan tillräckligt svårt och jobbigt som det är, låt inte en person göra det värre - det är inte värt det. Man måste lära sig att förstå sitt eget värde - du behöver ingen som inte kan behandla dig rätt. Ta ditt avstånd och du kommer bli lyckligare!

Det alla de här tre typerna har gemensamt är att de alla trycker ner oss på ett eller annat sätt och får oss att må dåligt. Vi ansvarar över vår egen lycka och därför så är ett sätt att bli lyckligare att göra sig av med det som tynger ner än, som människor i ens omgivning. Så viktigt att ha goda relationer, då det har så stor påverkan på vårt sinne och även vårt liv. <3 Låt därför ingen dra ner dig!


Om ni vill dela med er av era erfarenheter, eller om ni kunde känna igen er, eller om ni har mera tips så skriv gärna i kommentarerna eller maila mig på nouw.ines@gmail.com

Tänker att sådana här inlägg får ligga under den nya kategorin "Jakten på lyckan" så att jag kan samla alla inlägg där jag skriver om vad man kan göra för att må bra.

Kramar

Likes

Comments

Tankar, Inspiration

Det blir vääldigt mycket moodboards på den här bloggen, men jag älskar att göra dem! Samlar alltid på mig så mycket fina bilder som jag vill dela med er.

Idag började jag skolan igen, varit en relativt lugn dag och tycker på ett sätt om att komma tillbaka efter ett jullov. Upplever att alla (inklusive jag själv) blir lite trevligare efter att ha varit borta från skolan ett tag och dessutom så har det blivit ett nytt år, så kanske ligger det något i den där "nytt år nytt jag"-grejen, haha. Känner mig lite annorlunda och lugnare på ett väldigt bra sätt. Gillar det.
Började faktiskt dagen med att göra mindfulness vilket var väldigt härligt, tror det hjälpte även fast jag fick en del mindre roliga överraskningar under dagen. Känner mig en aning överväldigad, tung och sårad just nu, så ska sätta mig och skriva dagbok, få ut allt och ta nya tag imorgon. Det som är bra är att jag inte känner mig arg, bara lugn men lite ledsen. Hatar att vara arg. Men allt löser sig.
Ska verkligen satsa och göra allt jag kan för att må bra det här året, det är mitt nyårslöfte - jag ska göra det som får mig att må bra och släppa det som får mig att må dåligt. Det är bara det att det också kan göra ont att göra sig av med något som man trott är så bra, fint och äkta när det plötsligt vänder till att bli något man mår dåligt av. Man fattar inte ens själv vad som händer. Konstigt hur saker bara kan vända sådär, men det är livet, antar jag. Insåg det idag, att något bara hade vänt, och det gör verkligen ont när man inte vill att något som kunnat få än att må så bra helt plötsligt blir det som sårar än.

Hittade en bild jag känner igen mig så mycket i. För er som inte läst mitt HSP-inlägg, så finns det HÄR.
Den där bilden beskriver typ mitt liv, haha.

Hur har er dag varit?
Kramar

Likes

Comments

Livet, Vänner, Outfits

Avslutade lovet helt perfekt, på restaurangen Bellora med min bästa vän Nanna som fyller 16 år idag! Stort grattis till henne <3 Sjukt att tiden går så snabbt, om två år är vi liksom myndiga och kan flytta hemifrån! Vi håller på att växa upp. Konstigt är det, men kul.
Vi beställde in varsin drink och pizza och så satt vi och snackade och skrattade i timmar vilket var helt underbart verkligen. Mycket pepp och snack om livet, så som det ska vara <3

Kvällens outfit: helsvart. Funkar alltid!
Kostymbyxor, blus och kofta över det.

Så jäkla vacker! <3
Imorgon så börjar jag skolan igen och då är det verkligen nya tag. Måste verkligen fokusera, men är redo för det. Hoppas ni alla haft en bra måndag<3
Kramar

Likes

Comments

Livet, Foto, Tips

En av de bästa sakerna som finns, enligt mig, är att ta en fotopromenad i naturen. Tog mig idag runt en sjö i ganska raskt tempo, men härligt var det. Känns som jag fylls med massa ny och positiv energi efter att ha promenerat, rensat tankarna och tagit in intrycken av den vackra naturen. <3

Kramar

Likes

Comments

Inspiration

Jag och min bästa vän har en liten grej som vi kallar för "kvällskärlek" (ja, vi är lite klyschiga haha) där vi skickar lite inspirerande och fina citat till varandra ibland på kvällarna för att förgylla dagen lite, få varandra att känna sig lite extra uppskattade, älskade och glada. Verkligen mysig grej som man mår bra av, att läsa lite inspirerande citat, så tänkte dela med mig av lite kvällskärlek till er också för det förtjänar ni. Ni är bäst <3
Kramar

Likes

Comments

Tankar, Personligt, Tips, Texter, Jakten på lyckan

De tre första bilderna inlägget är från en plåtning jag modellade för ett par år sedan, ur teaterpjäsen "A clockwork orange" av Backateatern. Fotograf: Ines Sebalj (inte jag som fotograferat alltså) Jag är till vänster på bilden.

”Backar. Jag backar för dig, låter dig ta allt utrymme och låter dig suga ur det lilla som finns kvar i mig. Sätter mig själv på eld för att hålla dig varm. Det är vad jag gör. Bara du är nöjd, bara du fortfarande älskar mig, bara jag är tillräcklig. Det är det enda jag vill vara – tillräcklig, så jag döljer mina brister så gott det går och låter mig själv översköljas med dina. Din lycka har ju alltid varit värd mera än min.” - en text jag skrev för ett tag sen som handlar om att vilja vara perfekt för någon annan.

Hur många gånger har du sagt ja till andra och nej till dig själv? Hur många gånger har du offrat dina känslor, din vilja och dina önskningar för att göra någon annan lycklig? Känner du igen dig i att bry dig otroligt mycket om att bli omtyckt och aldrig göra någon besviken? Du är den som ber om ursäkt för att du känner dig ansvarig för andras känslor, du kan inte säga nej till andra då du är livrädd för det där obehaget du känner när någon är arg på dig och du vill aldrig erkänna dig själv sårad inför någon och du är rädd för konflikter. Du behöver beröm från andra, för du måste ständigt påminnas om att du är tillräcklig och du är otroligt känslig för kritik.

Din självkänsla vilar på bekräftelsen du får av andra så därför gör du allt i din makt för att vara alla till lags. Det hela blir en inre stress som trycker sig fram i ditt undermedvetna i samma stund som du vänligt tackar "ja" med ett ansträngt leende på läpparna även fast du verkligen inte orkar - men det spelar ingen roll, du spelar ingen roll, det som spelar roll är att du gör någon annan nöjd. Vi manipulerar därför våra egna känslor, till viss del ovetandes om vad det har för negativa konsekvenser för oss.

Vad grundar det sig i?

Att vilja vara alla till lags grundar sig i en dålig självkänsla. Vi låter andra skapa en bild av oss själva, istället för att skapa den själv. Vi är osäkra på om vi duger, så därför låter vi andra avgöra om vi gör det. Och en stor önskan människor har, det är väl att vi ska vara tillräckliga, att vi ska vara bra - så därför gör vi allt vi kan för att andra ska tycka det. Det grundar sig också i rädslan om att vara ensam, att inte vara omtyckt och därmed sätter du andras känslor före dina, för att du är rädd att rädslan ska utvecklas till en verklighet. Du säger inte till när du känner dig sårad för du är rädd att en konflikt ska uppstå och du ska göra en annan person arg och då kan det hända att du förlorar den, men vad händer i så fall när vi låter den här rädslan vi har, ta över och styra oss?

Vi säger att vi vill vara alla till lags för att inte förlora någon, men borde vi inte vara rädda för att förlora oss själva?

Det är precis det som händer. Vi förlorar oss själva. Vilka är vi, utan andras bekräftelse? Och vilka är vi, när vi plötsligt sviker någon, även fast vi ständigt kämpar med att vara perfekta? Det gör vi ibland, vi sårar andra, vi begår misstag - vi är inte perfekta, och desto mera vi försöker att uppnå det där med att aldrig göra någon besviken, desto mindre gillar vi oss själva. Desto mera vi strävar efter perfektion, desto olyckligare blir vi - så varför håller vi egentligen fast i något som egentligen gör oss olyckliga? Jo, för att vi tror att vi kommer bli lyckliga dagen då alla gillar oss, men den dagen kan jag säga, den kommer aldrig. Du kommer ha slitit ut dig själv tills dess och din självkänsla kommer fortfarande ligga nere på botten. Man orkar inte till slut och då blir man bara besviken på sig själv. Dessutom så förlorar man sin värdighet, beslutsamhet och självkänslan - och utan de här tre sakerna så kan vi omöjligt må helt bra, därför är det så viktigt att vi tar tag i det och håller de här tre sakerna nära till hjärtat för att utöka våra chanser till att vara lyckliga och fria. Du slipper till stor del bli utnyttjad också.

Gillar hur den här bilden uttrycker att bli fri från att leva efter att vilja vara alla till lags; någon sträcker sig för att ta tag i än, men man ryggar instinktivt tillbaka.

Vad kan man göra åt det?

Okej; vi har nu kommit fram till att vilja vara alla till lags är skadligt för oss själva, då vi förlorar oss själva i det. Vi ska ju trots allt leva med oss själva för resten av våra liv och därför är det viktigt att vi tycker om oss själva, att vi är våra bästa vänner och inte offrar hela sig själv för alla andras skull. Hur man förbättrar sin förtjänar ett eget inlägg då det egentligen är nyckeln, men lite konkreta, enklare tips är:

Lär dig att säga nej

Säg nej, när du inte orkar eller inte vill - tänk på dina egna behov. Det handlar inte om att vara självisk, utan att ta hand om sig själv och älska sig själv vilket kommer frigöra dig. När du inte klarar av att säga något annat än "ja" så kedjar du automatiskt fast dig själv i andras önskemål.

Gör mer saker för dig själv

Tänk över - vad vill du? Vad har du för önskningar? Testa sedan att uppfylla dina egna önskningar och se vilken frihet du kommer berikas med. När du inser, hur skönt det är, att göra saker för dig själv - så kommer du inse att du inte vill bli av med den friheten i utbyte mot alla andras lycka. Du ansvarar faktiskt inte för alla andras lycka - men du ansvarar för din egen.

Gör dig av med giftiga relationer

Var med människor som får dig känna att du duger, utan att du sätter eld på dig själv. I och med att du slutar vara alla till lags och att vara undergiven i alla relationer, så kanske din vänkrets krymper en aning - men oroa dig inte över det, du kommer i slutändan må bättre utan de personer som utnyttjar dig för allt du kan ge dem. Du kommer bara förstå vilka dina riktiga vänner faktiskt är och det är värt så mycket mer. Desto mer din självkänsla stiger, desto mer inser du hur viktigt det är att faktiskt ha riktiga vänner, som älskar dig för den du är.

Det som blev mitt misstag när jag ville sluta vara andra till lags var att jag inte försökte ändra på det genom att öka min självkänsla; tvärtom: Jag ville att alla andra skulle vara mig till lags. Det blev helt fel verkligen, men jag har lärt mig så otroligt mycket av det. Antar att jag tänkte; nu har jag varit perfekt för andra så länge, när ska någon vara perfekt för mig? Jag förtjänar ju det. Men nej, man kan faktiskt inte kräva så mycket av en människa. Ingen är perfekt. Genom att göra så, så blev jag den som var giftig och kunde ha övertaget i en relation. I slutändan så sårade jag bara mig själv ännu mer men framförallt andra, även fast jag där och då inte riktigt fattade det själv. Det är en skuld som sitter inristad i min själ än idag, så jag vädjar verkligen om att göra det på rätt sätt. Att må bra och vara trygg i sig själv är nyckeln till allt.

På många sätt är detta fortfarande med mig, men jag har kommit en bra bit på vägen. Jag har fortfarande svårt att acceptera att alla kanske inte gillar mig, eller när jag får höra något dåligt någon har sagt något om mig så blir jag helt ställd, ledsen och jättearg, även fast personen i fråga inte känner mig. Det som är bra är dock att jag inte själv har den bilden av mig själv som den personen beskriver, så jag tror kanske inte på det jag får höra i så fall själv, men jag blir ändå ledsen och bryr mig. Det blir det jag får fortsätta att jobba med - att sluta bry mig om vad andra säger, jag vill vara så trygg i den jag är att det inte rör mig ryggen. Det är mitt mål.

Kände ni igen er i det här inlägget? Har ni några bra tips? Ni får jättegärna dela med er av era erfarenheter, skriva i kommentarerna eller maila mig på nouw.ines@gmail.com <3

Kramar

Likes

Comments

Livet

Godmorgon fina ni! Har ni sovit gott?
Vaknade precis upp bredvid den här tösen, så himla mysigt. Älskar att sova med min katt Shiva, känns så tryggt. Jag vaknar ofta mitt i natten, som inatt, och då kryper jag bara närmare henne och så somnar jag om igen. Har ni också husdjur, eller skulle vilja ha?
Hur som helst så har jag vänt helt på dygnet och jag som är morgonmänniska tycker det är rätt så fruktansvärt, även fast det är lov. Det känns som hela dagen går bort när man vaknar såhär sent.

Haha, ser ni vilken underbar kudde jag har där i bakgrunden? Den sover man gott med.
Nu så ska jag försöka göra lite frukost och sen ta mig in till stan, blir en ganska så lugn dag. Kanske försöker jag lägga mig tidigt ikväll också och ställer alarm, är trött på att sova bort dagarna. <3
Kramar

Likes

Comments

Inspiration, Åsikter, Inredning

Något jag brukar dagdrömma lite om medan jag scrollar på pinterest är mitt drömhem. Tänkte därför ta med er på en liten tour i det här inlägget för att visa hur jag skulle vilja ha det <3

Alla bilder i inlägget är från pinterest och google

Sovrum

Okej, vi börjar här; sovrummet. Platsen i huset där man antagligen spenderar mest tid i.

För ett tag sen så ville jag jätte gärna att allt skulle vara vitt, modernt och fräscht - men nu på senaste tid så har jag tyckt att det är lite för omysigt, och mysigt är väl ändå vad ett sovrum ska vara? Därför så skulle jag vilja ha ett sovrum med jordnära färger och jättegärna en brasa också. En stor spegel med guldram hade också passat in och visst vore det extra mysigt om själva sovrummet var ett loft? Herregud så mysigt.

Walk-in-closet

Självfallet så ska det finnas en walk-in-closet, den här på bilden är ju bara för drömmig. Jag älskar guldnyanser.

Badrum

Badrummet är nästan den viktigaste och bästa platsen i hela huset. Jag har alltid älskat badrum - man är ensam, trygg och lugn. Duschen finns för att skölja av sig ångesten, rensa tankarna och badet likaså och i och med det så är det så viktigt att man trivs i sitt badrum. Jag vill ha ett badrum som fyller än med lugn så fort man går in i det med doft ljus och "behagliga" färger.

Vardagsrum

Hittade faktiskt ingen bild som var helt perfekt för att jag är så kluven till det där med vardagsrum, då det finns så många olika stilar jag tycker om. Jag tycker både om öppna, fräscha och moderna vardagsrum samtidigt som det är mysigt med ett vardagsrum som är mera slutet och instängt, filmvänligt helt enkelt. I mitt drömhem borde det finnas både och. Något som jag däremot inte tvekar på är att det ska finnas en brasa i vardagsrummet, stort måste!

Rum för kreativitet och avkoppling

Det ska finnas många underbara ställen att sitta och läsa på och koppla av, men jag vill även ha en ateljé där jag kan måla och skapa. Flera arbetsrum också där jag kan sitta och skriva i lugn och ro med ett stort fönster framför mig och en vacker utsikt över hav eller skog. Det ni, det vore något.

Gym

Gymmet får man inte glömma! Hade varit skönt att ha ett eget så att man kunde träna när som helst och hur som helst, utan en massa människor som såg än. En pool bredvid, som på andra bilden, det skadar ju inte heller ... ;)

Kök

Det där med kök är jag ännu mera tveksam till än vad jag är till vardagsrum. Här ser ni fyra helt olika stilar på kök och jag gillar allihopa, på olika sätt. Ingen aning där faktiskt. Vilken tycker ni om mest, 1, 2, 3 eller 4?

Utomhusställen

Ser ni hur underbart? Ställen att läsa grilla, snacka med vänner, bada och mysa på.

Detta var en tour genom mitt drömhem, hoppas ni gillade inlägget! Sammanfattningsvis så kan man säga att jag älskar jordnära färger, lite gammaldags blandat med modernt och mysiga faktorer såsom brasor. Utsikt är även viktigt.

Hoppas verkligen att jag har mitt drömhem om några år, lovar mig själv att kämpa för det!

Hur drömmer ni om att inreda ert drömhem? Var det något av de här rummen som var extra fina och inspirerande?

Kramar

Likes

Comments