View tracker

Ett av de främsta skälen till att man väljer att bli vegetarian är av hälsoskäl. 🐳🐷
Det finns studier och forskning som visar att personer som är vegetarianer mer sällan drabbas av hjärtsjukdomar, cancer, 💋🙏🏼kärlsjukdomar, slaganfall och diabetes än personer som äter blandad kost. Miljön påverkas också väldigt mycket av den mat vi äter, betydligt mer än vad man kan tro. Exempelvis går det åt över 3000 liter vatten för att kunna producera 1 kilo nötkött. Det låter säkert otroligt men ca 50% av all spannmål som odlas används som föda för köttdjur som sedan ska användas till mat. Föroreningar i samband med transporter av boskap är ca 10 gånger högre än vid transport av vegetariska produkter. Skäl till det är att det krävs betydligt mer energi per kilo för att transportera boskap än att transportera tex: grönsaker 💕❤️
En annan sak som man inte skulle tänka i första hand om man väljer att bli vegetarian är ekonomin. På sikt så är det betydligt billigare att äta vegetarisk mat framför blandad mat som kött, fisk, fågel och skaldjur. Alla halvfabrikat innehåller köttprodukter som är mycket dyra. Böner, linser och andra vegetariska 🎄🎉ingredienser är billigare och räcker oftast längre.

Hoppas att ni fick lite mer skäl till att bli vegetarian, puss och kram och ta hand om er nu❤️
PS: glöm inte att följa mig också! ☀️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Alla vet nog vem Therese Lindgren är,
eller hur? 😏
Men det jag älskar mest är nog hennes 😁lägenhet, haha älskar henne också. Men hennes inredning är sååååå himla snyggt, men också riktigt fräscht. Om ni förstår vad jag menar?
För när jag flyttar hemifrån ska det se ut som hemma hos henne, typ. ⛄️💜
Jag är verkligen intresserad hur hennes inredning är, att hon har guld, silver och marmor detaljer är shit snyggt, enligt min åsikt.
Om man inte har sett hennes lägenhet så tror jag att man inte riktigt förstår hur jag menar och hur jag skulle vilja ha det i framtiden. Självklart vill jag ju inte härma henne utan är mer åt hennes håll. Hon har en mycket bra smak så därför vill jag ha hennes inredning, Heheh 💜☀️❤️☀️🎄☺️✌🏻️😋
Det jag också skulle vilja ha i mitt rum/ lägenhet är en slag växt typ en grön växt av något slag, ahah om man känner Therese väll så älskar hon kaktusar, hon tjatar om dem typ hela tiden i hennes videos. Men för min del så är jag inte så förtjust i kaktusar inte att dom är fula utan de kan vara shit snyggt men skulle kanske vilja ha något annat istället. ☺️
De bilder jag visar är självklart inte Therese lindgrens lägenhet 💜utan dessa har jag hitta på nätet och ville bara helt enkelt visa er så ni kan förstå mig mer på något sett, på hur jag vill ha det i mitt hem.

Hoppas att ni gillade inlägget så ses vi, puss och kram och ta hand om er nu ❤️
PS: glöm inte att följa mig också! 😎

Likes

Comments

View tracker

Idag hade jag en hyfsat bra dag ☀️, började 08.10 och sluta 14.10. Men det var en riktigt seg dag för ibland kan 😝det bli att man inte orkar göra något alls och då känns som att dagen blir bara längre. Förstår ni vad jag menar? 🐷💕
Har ni också känt så någon gång?

Det jag hade på mig idag var:

En Ralph lauren tröja
Blå jeans
Och svarta Uggs
Tänkte inte visa mina ytterkläder när ni redan har sett dom typ 50000 gånger, hahah 😂

Hur har eran dag varit ?
skriv gärna i kommentarerna! 💋

Nu: sitter jag i soffan och äter min mellis, äter en macka med avokado och tomat, sedan lite te bredvid. Mums 😋💜

Likes

Comments

Idag till lunch åt jag detta, mycket gott och riktigt längesen jag åt det också, ahah 😌

Innehåller:

Vegetarisk biff
Vegansk potatisgratäng
En mycket god sås till
Sallad
Vegansk dressing
Och tomat

Idag har jag inte gjort ett dugg, har bara suttit och kollat på Harry Potter, ahah men ääääälskar Harry filmerna. Så himla bra och spännande, tycker ni det också ? 🎄
Men lite senare på dagen ska jag iallafall göra lite läxor. Sedan ta en promenad med mamsen.
Dagen har ändå varit väldigt bra, ibland behöver man en sådan dag då man inte behöver göra något alls.

Nu: ska jag göra lite mellis och fortsätta med att kolla på Harry Potter ❤️🙏🏼😋

Puss och kram och ta hand om er nu.

PS: glöm inte att följa mig här på Nouw och instagram. 😋💜✌🏻️

Likes

Comments

Hej hej allihopa förlåt 😅 för det inte har kommit upp något inlägg tidigare idag men har varit upptagen hela dagen som ni kanske förstår, men tänkte skriva vad jag egentligen har gjort. 🤔😌❤️

Som ni kanske läste i inlägget igår så har jag och min klass haft julmarknad, och det har gått fantastiskt bra om jag får säga det själv. I början gick det inte så himla bra men ju mer klockan blev desto fler människor kom det.
Allt var sååååå mysigt 😊, sällskapet och att stå där och sälja saker till glada kunder. Så magiskt haha
Jag och en kompis stod från 10.00 till 13.00 sen blev vi väldigt hungriga.
Vi åt en lasagne som var vegansk, mycket god faktiskt 😍👌🏻
Efter det gick vi tillbaka till julmarknaden när vi hade värmt oss lite. 😝
Då var klockan runt 14.00
Sedan stod vi där tills vi skulle stänga och då var klockan 16.30
Och då var det bara att packa ihop och åka hem. ☀️
Imorgon är det söndag och då kommer vi också att sälja på exakt samma sett fast andra personer, jag kommer kanske dit och hjälper till om jag orkar.
Sammanlagt så har vi sålt för 6000 kr ( tror jag )
Men det fanns också en annan klass, 9b och dom hade sålt för ungefär 1000kr 😝🙃


Nu: sitter jag och tar det lugnt och ska snart äta min efterrätt 😋💜

Hoppas att ni gillade inlägg så ses vi senare eller imorgon, puss och kram och ta hand om er nu💋💜
PS: glöm inte att följa mig också !

Allt är hemma gjort! 🙏🏼💕

Min lunch, hehe inte så fint upplagt men aja! 😅☀️😌

Lite senare på kvällen 🌒

Likes

Comments

Imorgon lördag ska jag och klassen ha julmarknad 😱 det ska bli sååååå himla mysigt att stå där i kylan och sälja godsaker och saker man har gjort själv, ahaha
Vi kommer vara på ett ställe som heter Sansborg och ligger i Enskede, det kommer vara sååå mycket folk och jag hoppas att alla kommer för att köpa, vi kommer även stå på söndag.
Alltså vi har olika pass alla i klassen, 5 stycken tar 9.30 till 12.00 sedan nästa tar 12.00 - 14.00 och sista passet är 14.00 till 16.30 och stänger man får man komma tillbaka nästa dag, då är det också samma procedur
Jag har det första passet imorgon och det ska bli skönt fast ändå inte,hehe måste gå upp tidigt! 😩 men vad gör det?
Kommer ändå inte göra så mycket under helgen, typ stå i runt 6 timmar och sälja och sedan gör läxor, ahahah bästa helgen någonsin!! 😑👏🏼😁😜❤️
Kommer självklart blogga imorgon också på julmarknaden, så ses vi. Puss och kram och ta hand om er nu!
PS: glöm inte att följa mig också! 😁🙈💕

Likes

Comments

Ja, idag fredag hade jag på mig detta, det var första gången jag hade det i skolan inte för att sakerna är nya eller så.

Det är:

En grå kofta från H&M
Svarta strumpbyxor från H&M
Skor från jonnyboots
Kjol från burberry😍😍
jacka från Zara
Väska från fjällräven

Min dag har varit toppen, fick tillbaka min svenska uppgift och fick ett A 😍
Hur bra är inte det? Haha
Vi hade också syslöjd men tyvärr blev jag inte klar med min sackosäck så måste göra klart den någon annan dag eller så får jag göra det nästa termin.
Det bästa som hände idag måste ha varit maten, vi fick tacooooo✌🏻️ omg jag äääälskar taco ahah. Men vi fick stå i en lång kö för att få maten, det var värt det iallafall.
Jag och mina tjej kompisar har också övat på vår dans typ hela dagen, haha för vi ska göra en egen dans på idrotten och vi har kommit 2/3 av låten, om ni skulle vara intresserade så heter den A'int nobody! 💋
Sorry för kvalitén, ska inte hända igen!

Hur har eran dag varit?
Skriv gärna det i kommentarerna!
Vi ses i nästa inlägg, puss och kram och ta hand om er nu 💕
PS: glöm inte att följa mig också! 🎄

Likes

Comments

Idag är det den 1 december 😱 ni kan inte förstå hur mycket jag älskar detta, att julen är 23 dagar närmare. 😍
Idag iallafall på morgonen tittade jag på 2016 julkalendern, den verkar super mysig men har inte riktigt förstått vad den handlar om.

Men dagen har varit helt underbar, hade först mentorstid ,matte, musik efter musiken ska vi egentligen ha idrott men vi hade simning istället alla vi tjejer och behövde också äta tidigare, maten var inte så himla god 😝 men försökte iallafall få i mig något. På simtestet gick det bra vi skulle simma 6 längder med bröstsim och sedan 2 längder med rygg. Efter det Hade vi livräddning det gick helt okej. Sedan kom vi tillbaka till skolan och hade No.
Så min dag hat varit bra! 💕✌🏻️

Hur har eran dag varit?
Har ni också kollat på julkalendern? Skriv gärna i kommentarerna vad ni tyckte om de.

Vi ses i nästa inlägg, puss och kram och ta hand om er nu ❤️
PS: glöm inte att följa mig också!

Julstämningen är den bästa av alla!! 😍🎄💕👌🏻

Likes

Comments

Hejsan! idag tänkte jag ge ett tips/ förslag till dig som har mycket att göra under en dag och inte vet hur man ska göra för att komma ihåg alla saker man behöver göra.
För alla kan inte vara en perfekt person och komma ihåg allt, så jag tänkte dela med mig av det här tips så du kommer ihåg bättre.

Jag är en person som inte har så jätte mycket att göra under en dag, men på sista tiden har det blivit det ( skola )och då kan det bli svårt att komma ihåg det man ska göra, då började jag med en " göra lista"
Jag fick idén av youtubern Therese Lindgren.
Vad det innebär är att man skriver ner allt man måste gör under en dag, tex: i en anteckningsblock, skriv bok eller på mobilen, själv har jag en anteckningsblock där jag skriver ner allt jag måste göra under dagen.
För när du skriver ner alla dina sysslor på ett papper kan du se allt på en gång utan att behöva ha det i huvudet, du kommer komma ihåg saker bättre och slipper glömma något viktigt.
Sen brukar jag också stryka allt jag har redan gjort så jag vet vad som är kvar att göra, så ju mer du gör på en dag desto mer kan du ta bort från listan och ju mindre behöver du göra nästa dag.

Hoppas att du gillade detta tips och kanske fick lite mer hjälp, puss och kram och ta hand om er nu ❤️
PS: glöm inte att följa mig också!

Likes

Comments

VILJAN:
För det fösta kan du ju kolla upp på internet hur de gör på en fabrik, alltså hur de slaktar djuren. Då kanske du får en annan uppfattning om hur det är att vara ett oskyldigt djur, och får mer vilja att göra det. Och hur hemskt det egentligen är när det ska slakta djuren.

MATVARORNA:
Det kan vara svårt att byta sina matvanor till något helt annat, så när du tänker bestämma dig för att bli vegan/ vegetarian så bör du veta att din kropp inte kommer bli så glad (i början) för den kommer tycka att du äter konstigt och börjar må dåligt, men det är bara för vissa självklart ( för mig var det lite krångligt, hehe ) men sen kommer din kropp att tacka dig väldigt mycket, du kommer må super bra.

SMÅ STEG...
Det du kan göra om du är en person som äter kött och gör det ganska ofta. Är att Ta små steg i början av din nya hälsosamma kost, börja med att ta en måltid med kött och sedan resten vegetarisk och sedan kan du öka med vegetariskt.

DU ÄR INTE ENSAM!
Runt om i världen finns det personer som är vegetarianer/ veganer som du kan få inspiration från eller få hjälp av, de finns överallt tex: internet.

MAT?
Det finns vissa som tycker att maten är svårast men egentligen är den inte det om man tänker efter, för flesta har smakat på falafel, vegetariska biffar, soppa eller grytor. Eller hur?😌

KOCKBÖCKER:
Men om du ändå skulle ha lite panik över vad du ska äta, kan du alltid kolla i kockböcker efter måltid utan kött, för ibland kan kockarna som skriver själva boken också skriva ner 2 eller 3 vegetariska allternativ.

Hoppas att ni fick lite tips på hur man kan bli vegan/vegetarian, om ni gillade inlägget kan ni gärna skriva det i kommentarerna, puss och kram och ta hand om er nu ❤️❤️
PS: glöm inte att följa mig också.

Likes

Comments