H3, Reklam
Den västra H3:an är färdigspelad den här helgen och vi har ideligen storvinster, vilket är tråkigt ur spänningssynpunkt. Men tyvärr är det såhär, att kvalitén är väldigt varierande.

Mjölby IBK drog sig ur H2:an då man inte ansåg sig ha lag, utan man var rädd för att bli en strykpåse. Ändå är man klasser bättre än exempelvis Boets IK som denna omgång besegrades med 13-2. Glädjande för Mjölby är att det är flera spelare som gör poäng, vilket vittnar om bredd och ett gemensamt ansvar inom gruppen. Boets IK har inte fått någon drömstart på denna säsong kan man lugnt påstå. De ligger sist i tabellen och -20 i målskillnad på 3 matcher. Visserligen är det i skrivande stund bara 3 poäng upp till en H3-plats.

IBF Antvarden tog en storseger över det nystartade laget Degerön-Godegård. Att segermarginalen bara blev 9 mål är i mitt tycke en överraskning. Jag trodde på en större seger. Anmärkningsvärt var att Peter Hirschman inte gjorde ett ända poäng. Däremot gjorde parhästen, Klintorph, 5 nya poäng och toppar poängligan. Degerön kommer få det tufft i denna serie, och jag tror fortsatt inte att man kommer nå en H3-plats till nästa säsong.

Efter en något tung start så vände Rimforsa U på steken mot Linköping Ungdom Svart och vann med klar marginal. 0-4 blev 14-9. Målrikt var det här. Tyvärr får vi se nackdelen med U-lag i H3, då Rimforsa spelade med Tobias Claesson som också var direkt involverad i denna seger med sina 8 poäng. Det är tur att han inte spelade mot ett A-lag i serien, eftersom det blir olika förutsättningar för dessa lag att placera sig på en bra plats i serien. U-lagen skulle kunna förstöra för A-lagen som fightas om en plats till H2. Med detta sagt, så hoppas jag inte att U-lagen ställer sina "stjärnspelare" från H2-lagen i matcher mot andra A-lag i H3 serien. Det blir orättvist! Måste ändå nämna Oskar Hellenbergs 8 poäng som är en riktigt bra insats. Får vi se ett genombrott i H2 snart? I Linköping Ungdom är spelarna okända för mig, men en spelare som imponerade var Lucas Karlsson som gjorde 5 poäng.

Bergs IK U gjorde också sitt och vann mot Åtvidaberg. Tyvärr spelade den ordinarie H2-spelaren, Hampus Gryvik, stor roll i denna seger då han stod för 7 poäng. Jag tycker det är tråkigt och orättvist med dessa U-lag i representationslagsserier. Mot exempelvis Boet så kanske man inte har med någon tongivande spelare och förlorar. Då har helt plötsligt Boet ett försprång mot Åtvidaberg, tack vare Bergs IK som ställer upp med tongivande H2-spelare ibland bara. Hur som helst, tråkigt för Åtvidaberg. Joakim Bendriss är väl den som man förväntar sig ska göra poäng för Åtvidaberg och så blev det. 5 poäng från Bendriss klubba.

Omgångens lag:

Målvakt: Ludvig Stolt, Mjölby IBK
Släppte bara 2 kassar mot Boets IK, vilket är minst av alla lag denna omgång.

Back: Magnus Karlsson, IBF Antvarden
Återigen en stark offensiv insats med 3 nya poäng. Han kommer bli viktig när Antvarden spelar mot topplagen i serien.

Back: Philip Hallin, Mjölby IBK
2 poäng från Hallins klubba i Mjölbys vinst mot Boets IK. Dessutom delaktig i att man bara släppte två kassar.

Center/Forward: Oskar Hellenberg, Rimforsa IF
8 poäng är imponerande och nu väntar vi bara på ett genombrott i H2. Talangfull spelare som kan blir nästa "rimforsaexport".

Center/Forward: Sebastian Gryvik, Bergs IK
Storebror Gryvik producerar också. 5 poäng blev det och högst delaktiv i segern mot IBK Åtvidaberg.

Center/Forward: Daniel Karlsson, Rimforsa IF
Daniel Karlsson har varit en producerande spelare på denna nivå i flera år nu, men har aldrig riktigt tagit för sig i A-laget i H2. 6 poäng från Karlssons klubba är ett bra facit.

I och med många målrika matcher så var det många som gjorde mycket poäng. Klintorph leder dock poängligan med 22 poäng på 3 matcher vilket är en fasanfullt högt snitt.


Dagens reklam blir för en Coca cola zero. Klicka på bilden/länken nedan. På så sätt får vi några öres provision.

LÄNKEN VERKAR INTE FUNKA. Dubbelklicka på bilden ifall du sitter vid en telefon.

Det kommer liknande inlägg för H3Ö och H2 ifall vi får tillräckligt många klick nedan. Så klicka!

/Indibandizmurfs

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

H2, Reklam

Då var det dags för omgång 4 i H2, och här kommer lite tankar och funderingar inför stundande matcher.

Rimforsa - IBF Linköping
Botten (nästan) mot toppen. En match som bara borde kunna sluta på ett sätt, och jag tror tyvärr inte att skrällchansen är speciellt stor även om jag tycker att IBF Linköping börjar få till en trupp som bör hålla för att inte åka ur H2. Dock är jag orolig för forwardssidan, då man inte har någon riktig poängforward, vilket också har märks då laget bara gjort 7 mål på 3 matcher, vilket är överlägset minst. Rimforsa har under säsongsinledningen fått klara sig utan Simon Sverre, och tyvärr har info kommit ut att han har dragit av korsbandet, vilket hindrar honom från spel hela säsongen. En bakslag för Rimforsa, men knappast något som jag tror kommer hota segern i denna match. Vi vet att Karlsson/Claesson kan leverera, och ikväll kommer jag hålla utkik ifall man kan få igång fler spelare att göra poäng. Jonas Karlsson var på gång förra matchen, men spelare som Arvid Borell, Jonathan Carling och även Petter Melkersson borde kunna producera mer än vad de gör.
Tips: 10-2 till Rimforsa IF

IBF Norrköping - Legends
En på förhand ganska given bortaseger, men säsongsinledningen har dock fått mig att tveka lite kring utfallet i denna match. IBF Norrköping har haft en bra start på säsongen, medan Legends har haft det lite knöligare. Mycket beror ju så klart på vilket lag man lyckas ställa på banan, men jag tror den här matchen kommer bli jämnare än man på förhand kunnat tro. Legends spelar med kniven mot strupen varje omgång redan nu, för man vet inte hur få poäng Rimforsa kommer tappa under seriens gång. Att hamna för långt efter är inte att rekommendera. Speciellt inte när de bara möts en gång till i denna serie. Jag tror på en jämn match, men där ändå Legends pallar trycket och vinner.
Tips: 5-7 till Legends

Titans - Bergs IK
En ganska svårtippad match på förhand också. Bergs IK är med i toppen än så länge efter en snöplig förlust mot IBF Norrköping i omgång 2. Senast vann man mot Solfjäderstaden IBK i sudden, vilket är ett styrkebesked. Titans tog senast en meriterande seger mot KFUM Norrköping och har ännu inte förlorat trots att man mött två bra lag i seriestarten. Kryss på Legends vittnar också om kvalité. Jag tror dock att Bergs IK's toppar är snäppet bättre än Titans och det kommer fälla avgörande. Vad jag kan utläsa så kommer Titans att sakna Fredrik Danebrand. Kim Wall har ännu inte gjort sin säsongpremiär, och när han är igång så kommer han höja kvalitén ännu mer. Man jag tippar på en Bergseger.
Tips: 4-5 till Bergs IK

LiU - KFUM Norrköping
Det här är en otroligt viktig match för KFUM Norrköping som för tillfället ligger på jumboplats och 0 inspelade poäng hittills. I min värld är detta ingen svårtippad match, utan jag tror att KFUM Norrköping kommer ta full pott i denna match. LiU har inlett okej med två kryss mot Boxholm och IBF Linköping, men jag vill tro att KFUM Norrköpings löpförmåga och ungdomlig entusiasm kommer bärga hem säsongens tre första poäng.
Tips: 4-8 till KFUM Norrköping

Solfjäderstaden IBK - Boxholm
Finns ett separat inlägg att läsa om denna match.


Så länge ni ger respons genom att klicka på våra reklambilder/länkar så kommer vi fortsätta skriva. En liten uppryckning igår igen efter lite tjat. Här kommer en ny reklambild. Det är en snygg väska som vi länkar till. Inget köptetvång, utan klicka på bilden/länken så kommer en hemsida upp, som ni kan klicka ner.

/Indibandizmurfs

Likes

Comments

H3, Reklam

Helgen närmar sig och jag tänkte försöka mig på att resonera och tippa matcherna i den östra H3-serien.

BK Vingen - Linköping IBS
Det är en riktig jumbomatch som inleder den här omgången. Två lag som har två förluster och ligger sist, respektive näst sist. Nu är frågan vilket lag som tar sin första trepoängare, om det nu inte blir oavgjort. Jag måste erkänna att jag ärligt talat inte har en aning om vilka som kommer vinna den här matchen. Men magkänslan säger att BK Vingen drar längsta strået, tack vare sin lilla hemmaplan. Jag tror Öhrn kommer bli lite av en matchhjälte.
Tips: 9-7 till BK Vingen

IBF Linköping U - Linköping IBK Ungdom Röd
Det är på sin plats att erkänna att jag har dålig koll generellt på division 3, men jag tycker det är roligt att försöka följa serien. Så se det här som en hobbyintressents funderingar och tips, jag är absolut ingen expert. Sedan ska det väl tilläggas att det är svårt för alla att tippa och resonera kring dessa U-lag då man aldrig vet vilket lag som ställs på planen. Det jag vet är dock att IBF Linköping inte spelar H2 samtidigt, och därför tror jag man kommer kunna ställa ett ganska bra lag på planen. LIBK Ungdom Röd är ett ungt talangfullt lag med spelare som alla satsar på att försöka ta plats i klubbens H2-lag (som också består av unga talanger). Rasmus Klashed är väl den som ligger närmast där gissar jag på. Hur som helst tror jag att IBF Linköping U kommer ställa ett så pass bra lag att man också vinner.
Tips: 8-5 till IBF Linköping U

Söderköping IBK - Finspång IBK
Oj, vilken tuff match. Finspång IBK som jag har tippat som seriesegrare mot Söderköping IBK som jag var rätt hårt mot i säsongstipset. Nu har vindarna vänt och jag är kritisk till att Finspång IBK kommer prestera så bra som jag trodde. Det är såklart svårt att tippa matcherna innan man sett laguppställningen, men jag utgår från att man har ungefär liknande lag som tidigare. Söderköping har istället imponerat i inledningen och jag är positiv till vad Söderköping gjort hittills. En ny tränare i Mattias Sjödin, och en bra mix av spelare. Ja, det känns som de har något på gång. Jag tror även att Söderköping kommer gå segrande ur denna toppmatch.
Mitt tips: 6-5 till Söderköping IBK

IBF Norrköping U - IBK Succé
Detta häftiga ihopkomponerade IBF Norrköping U fortsätter sin säsong med att möta IBK Succé på bortaplan. Hittills har det blivit två förluster för IBF Norrköping U, och jag tror tyvärr att den sviten fortsätter. IBK Succé har skrapat ihop ett ganska bra lag som absolut kommer vara med och göra upp om topplatserna och i mitt tycke är man seriens andra bästa A-lag. Just nu är man dock på en H4-plats, men en vinst här så tar man sig upp på en H3-plats med stor säkerhet. Sist saknade man Rikard Fransson, och frågan är om han är tillbaka nu? Oavsett så har man ett riktigt bra lag sett till den här serien.
Tips: 4-8 till IBK Succé

Åby IBK U - Ledbergs IBF
En riktigt toppmatch med seriens två bästa lag. Dessutom är det två unga lag som är bra skolade som spelar bra och modern innebandy. Hade jag haft möjlighet hade jag velat se denna match, men har man ett helgjobb så får man nöja sig med att följa matcherna via nätet och sitta här och gissa efteråt. Jag vet inte vad man ska skriva kring denna match, mer än att det känns helt öppet. Jag tror dock att Åby IBK's rutin och erfarenhet är något större och blir avgörande i denna match. Ledberg är dock det lag som jag tror kommer ta direktplatsen till H2 kommande säsong, och därför är dessa matcher så otroligt viktiga för dom. Jag tror dock inte man räcker till såhär tidigt på säsongen.
Tips: 6-4 till Åby IBK U

Nu blir jag sådär tjatig igen, men de senaste två dagarna har det knappt varit någon som klickat på reklambilden. Blir det inte bättre idag så får ni klara er utan oss under den här helgen, så gör vi ett nytt försök nästa vecka igen. Det känns tråkigt att lägga tid på detta när man inte får något tillbaka :(

Här kommer lite reklam för en snygg stol. Klicka på bilden/länken för mer info. Du kan enkelt klicka ner hemsidan som dyker upp. Det tar inte mer än några sekunder. Så gillar du indibandizmurfs, så klicka på bilden/länken.

​/Indibandizmurfs

Likes

Comments

H2, Reklam

Jag har själv utsett den mest intressanta matchen denna omgång, och det blev den mellan Solfjäderstaden IBK - Boxholm IBK. De två målgladaste lagen drabbar samman i vad vi tror blir en intensiv match med mycket känslor.


Dagens reklaminlägg handlar om en elgolfvagn, för vem har inte velat ha en sådan? ;)
Om inte, så kan du göra en god gärning genom att klicka på bilden/länken ändå för att på så vis visa din uppskattning för det jobb vi gör med bloggen. För varje klick får vi nämligen några ören i provision. Så snälla, gör en insats!


/Gammelsmurfen

Likes

Comments

H3, Reklam

I H3Ö spelas det fem matcher varje omgång, och här kommer en liten kort reflektion kring omgång 2 följt av ett omgångens lag.

IBK Succé tog mycket riktigt en vinst i sin match mot Linköping Ungdom Röd och föga förvånande var det att framstående spelare vad Andreas Kristoffersson, Jonas Lönn och Anton Forzén. Även spelande tränaren, och tillika den före detta elitspelaren, Erik Hallin stod för två poäng i denna match. Precis som jag varnade om innan matchen så var det Rasmus Klashed som Succé behövde hålla koll på. Matchen slutade 6-2 till Succé och Klashed låg bakom båda målen. Värt att nämna är att Succé fått tillbaka Niklas Gustafsson som är en duktig back och gjort sig "känd" som en spelare som är hård att möta. Jag tror han kommer höja Succé ytterligare. Rikard Fransson saknades, vilket vittnar om att det finns mer offensiv kraft att vänta.

Jag skulle inte kalla det för skräll att Ledberg vinner mot IBF Linköping, men det är ett styrkebesked att man vinner så stort som man gör. 10-4 och inget snack som saken. IBF Linköping hade dock inte ett lika starkt lag som första omgången, men det bestod ändå av flera spelare som har spelat på H2-nivå. Så Ledberg imponerar. Isac Badic, Sebastian Gustafsson och Daniel Johansson var spelare som bidrog stort till segern med 3 respektive 4 poäng var. Daniel Johansson är en H2-bekanting. Förra säsongen gjorde han 25 poäng på 22 matcher för BK Vingen, så det finns stor kvalité i detta Ledberg, och just nu har Ledberg seglat upp som mina seriefavoriter.

Ett ytterområdesderby utspelade sig mellan BK Vingen - Söderköping IBK denna omgång. Två lag där spelare rört sig mellan under de närmaste säsongerna, så lite rivalitet tror jag fanns inför. Båda lagen spelade dessutom H2 förra säsongen, men jag tror att Söderköping IBK har en lite högre ambition med denna säsong. Nya tränare, Mattias Sjödin, har fått en bra start på säsongen då man lyckades vinna denna match med 10-7. Christian Nilsson, som gjorde många bra matcher i H2 i fjol, spelade en viktig roll med sina 4 poäng. Även ynglingen William Skarin ser ut att gå emot sitt genombrott på seniornivå. 4 poäng på 19 matcher i fjol i H2 har blivit 8 poäng på 2 matcher i H3. Skarin kan utvecklas till en ledande spelare i ett Söderköping som siktar på återtåg till H2.

Åby IBK U känns som den stora utmanaren till Ledbergs serieseger just nu, eller tvärtom kanske. Ledberg känns som den stora utmanaren till Åbys serieseger. Jag tror dessa två lag kommer göra upp i toppen, och jag gillar att Åby också har ett ungt lag med många talanger (även om de inte är riktigt så unga som Ledberg). Anton Wadskog stod för 4 poäng i segermatchen som slutade 4-9 till Åby. Även backen Thomas Andersson måste nämnas eftersom han stod för 3 mål från sin backplats. Jobbig inledning på säsongen för Linköping IBS som fortfarande står på noll poäng, och känslan är att det kanske blir svårt för dom att ta en plats i kommande års H3 serie.

Sista matchen vann Finspång IBK med 9-7 mot ett IBF Norrköping U. Jag känner dock att jag har felvärderat Finspång IBK i det tips jag presenterade inför säsongen. Än så länge har man inte använt sig av de profiler som återvänt mer än Anders Engberg. Jag är väldigt kluven, då det känns oklart ifall Finspång kommer ställa upp med dessa profiler. 9-7 är inget imponerande resultat. Anders Engberg spelade en avgörande roll med sina 5 poäng, men även Jonathan Wiklunds 3 poäng bör nämnas. i IBF Norrköping U så var det Alexander Amundsson som stod för 3 poäng. Amundsson är också en gammal hockeylirare som hade flera säsonger i Finspång AIK's hockeylag och producerade ganska mycket poäng där.

Omgångens lag:

Målvakt: Christian Fingal, IBK Succé
IBK Succé släppte bara två kassar vilket var minst av alla i denna omgång. Det är aldrig enkelt att släppa så få mål. Att Fingal dessutom stod för en assist gör att han är gjuten mellan stolparna i omgångens lag. Fingal har inte spelat innebandy i seriespel tidigare, utan kommer från fotbollen och IK Östria Lambohov.

Back: Thomas Andersson, Åby IBK U
Thomas Andersson står för viktig rutin i detta unga lag, och denna omgång stod han även för tre viktiga mål i segermatchen mot Linköping IBS. Given i detta lag.

Back: Andreas Kristoffersson, IBK Succé
Jag är osäker på om Kristoffersson spelar back denna säsong, men jag vet att han gjort det senaste tiden i alla fall så jag gissar på att han håller till på backplats även i år. 3 poäng kom från Kristofferssons klubba och han låg bakom hälften av alla Succés mål.

Center/Forward: Sebastian Gustafsson, Ledbergs IBF
En talang som hämtades in från Bergs IK inför denna säsong. Har tidigare inte spelat seniorinnebandy och knappt i juniorallsvenskan. Så man kan väl säga att det har blivit en lyckad övergång för Gustafsson hittills med spel både i H3 och juniorallsvenskan. 4 poäng kom från Gustafssons klubba mot IBF Linköping U.

Center/Forward: Anders Engberg, Finspång IBK
En av seriens största profiler, med erfarenhet från SSL med både Finspång IBK och Warberg. Har senaste säsongerna hållit till i Åby IBK, men återvände till moderklubben Finspång IBK denna säsong. Utan Engbergs 5 poäng är jag tveksam till att Finspång IBK hade vunnit denna match.

Center/Forward: Christian Nilsson, Söderköping IBK
Nilsson stod för viktiga prestation redan i fjol när Söderköping försökte spela sig kvar i H2. Nu åkte man visserligen ur, och efter en sämre premiärmatch så har Nilsson snäppat upp igen. 3 mål och 1 assist mot Vingen bäddade för Söderköpings andra raka seger.


Vi passar på att göra reklam för en stor studsmatta. Klicka på bilden eller länken nedan, så kommer du vidare till en hemsida. Där kan du klicka ner hemsidan, och samtidigt sponsrat oss med några ören som uppskattning för den tid vi lägger på bloggen.


/Gammelsmurfen

Likes

Comments

H2, Reklam

Omgång 3 är avslutad, och här kommer lite reflektioner och tankar kring de resultat som blivit.

Toppmatchen mellan Legends - Rimforsa slutade till slut oavgjort efter en svängig match där Rimforsa till slut fick kvittera med dryga minuten kvar av matchen. Förra säsongen var det Tobias Claesson som höll laget kvar i matchen länge, men kunde inte rädda poäng. Nu fick han revansch och hans 3 poäng räckte till 1 poäng, och därav kunde Rimforsa behålla sitt försprång. I övrigt spelade Johan Gustafsson i Legends en huvudroll igen, då han stod för hela 4 poäng och var nära att bli matchhjälte. Skönt för Rimforsa att få igång fler poänggörare då Jonas Karlsson stod för 3 poäng. Jag tror Rimforsa är mest nöjda med delad kompott.

En annan jämna match var den mellan Boxholm - IBF Norrköping. Efter halva tredjeperioden var matchen helt jämn, men där la Boxholm i en högre växel och gled ifrån och vann matchen med 9-6. Adam Radvald gjorde säsongsdebut och stod för hela 4 poäng och var en avgörande del i denna seger. Även David Håkansson blev 4-poängsskytt, men det hjälpte föga. Jag tippade Boxholm högt upp, och nu har de börjat plocka poäng och ligger 5:a i serien. Dock har de en tuff nöt och knäcka nästa omgång då de besöker Motala och Solfjäderstaden IBK. IBF Norrköping får också gnugga försvarsspel då de tar emot ett Legens som måste växla upp för att hänga med i toppen.

En tredje match som också var jämn var den mellan Bergs IK - Solfjäderstaden som gick till sudden. Väl i sudden så kunde Bergs IK spela hem extrapoängen genom mål av Linus Pettersson. Man kan väl tycka att det var rättvist med tanke på att Bergs IK ändå förde matchen tills det att Solfjäderstaden stod för en viktig upphämtning. 4-1 blev 4-4 innan slutsignalen tjöt. Solfjäderstaden IBK kan tacka Didrik Karlsson som stod för 2 kassar, varav ett av målen var 4-4-målet. Viktig seger för Bergs IK som nu hänger på upp i toppen, och Solfjäderstaden tappade sina första poäng. Vi får se om det påverkar framtida insatser. Jag tror båda dessa lagen kommer höra hemma i toppen efter att ha följt inledningen på säsongen.

En fjärde match som också var jämn var superderbyt mellan KFUM Norrköping - Titans som slutade i uddamålsvinst för Titans. Det var dock KFUM Norrköping som förde matchen resultatmässigt och ledde stora delar av matchen, men när det väl skulle avgöras så fick Titans erfarenhet betydelse och man kunde vända på steken och vinna. Stor matchhjälte blev Joacim Bonnevier som gjorde 2 av lagets 3 senaste mål i vändningen, men det var Robin Angström var den som gjorde flest poäng (4 poäng). Nu har KFUM Norrköping fått en mardrömsstart på säsongen och står på 0 poäng vilket innebär jumboplats i tabellen. Hur mycket kommer det sätta sig i huvudet för ett gäng juniorer som är vana att vinna? Nu är det upp till bevis för det unga KFUM Norrköping. Titans däremot mår nog bra efter en meriterande seger mot "juniorerna" och har nu inlett säsongen på ett förtroendeväckande sätt. Exempelvis är man före Legends, trots en match mindre spelad.

Den femte matchen blev allt annat än jämn. IBF Linköping stod återigen för ett bottennapp och seglar nog upp som favorit till att hamna på en jumboplats i mitt huvud. 2-11 mot Linköping IBK Ungdom är inte godkänt och kritiken borde vara skarp. Samtidigt så vet vi att Linköping IBK Ungdom slog Legends i senaste matchen, vilket vittnar om klass. Men det får inte sluta 2-11. 7 gjorde mål på 3 matcher är heller inte godkänt och saknaden efter Olle Persson verkar vara enorm. Ett glädjande besked i all misär är att Simon Liljeström är klar för IBF Linköping och fanns med i matchen, vilket inte gav någon effekt nu. Men det är en duktig offensiv spelare som de kommer ha nytta av. Nja, Herr Eriksson har en hel del att fundera på. Linköping IBK Ungdom däremot har inlett säsongen på ett fantastiskt sätt och ligger på en fin tredjeplats och kommer nog kunna hamna i mitten (övre halvan) av tabellen.

Omgångens lag:

Målvakt: Christian Dahl, Linköping IBK Ungdom
Linköping Ungdom har släppt in minst mål per match om man räknar på snittet (3,33 mål per match), och det är fina siffror. Dahl släppte bara 2 mål bakom sig i denna match och försvarar sin plats i omgångens lag.

Back: Joacim Westling, Legends
Joacim Westling är en tvåvägsback med stor genombrottsstyrka. Han besitter rutin från SSL och stod i denna match för 2 poäng. Westling är en viktig pusselbit i Legends tabelljakt.

Back: Joakim Andersson, Boxholm IBK
Joakim Andersson är en snabb back med bra känsla. Han utnyttjar sin snabbhet på ett bra sätt i försvarsspelet och är duktig på att bryta boll. Idag stod han för två assist vilket belönar honom med en plats i omgångens lag.

Center/Forward: Tobias Claesson, Rimforsa IF
Claesson blev till slut poängräddare genom att göra 6-6 med 53 sekunder kvar av matchen. Det målet blev hans tredje poäng i denna match och blev något av en poängräddare för RImforsa. En otroligt viktig poäng dessutom som håller avståndet till Legends i tabellen.

Center/Forward: Joacim Bonnevier, KFUM Titans
Joacim Bonnevier var mannen som vände på steken när KFUM TItans vände och vann mot KFUM Norrköping. Med två mål i slutet kunde Titans till slut sjunga segersång efteråt. Relativt osynlig fram tills dess, men det var Magnus Svensson också innan han avgjorde viktiga finaler. En viktig egenskap att kliva fram när det behövs.

Center/Forward: Linus Pettersson, Bergs IK
Linus Pettersson stod för två viktiga poäng i segermatchen mot Solfjäderstaden och det var han som klev fram i sudden och avgjorde. Bara det gör belönar honom till en plats i omgångens lag. Spelare som kliver fram när det blåser som mest. Dessa är viktiga att ha i sitt lag.


Hoppas ni gillade inlägget. Visa det genom att klicka på bilden/länken nedan. Börjar bli trött på att tjata, så jag kör på med bloggen så länge ni är villiga att lägga några sekunder av er tid på att klicka på våra sponsorbilder. Här kommer lite reklam för en robotgräsklippare.


/Gammelsmurfen

Likes

Comments

H3

Dagens H2-matcher har jag redan skrivit om, och idag spelas bara en H3-match, så jag passar på att skriva lite kort kring den. När jag på Finspång IBK's laguppställning så är det med en liten förväntan, men jag blir snabbt lite besviken då jag hade förväntat mig att se flera namn på hemvändare som jag beskrivit i min tippning. Jag hittar bara Anders Engberg i laguppställningen, vilket betyder att Erik Karlsson, Kalle Ramlöw och Jimmy Ramlöw återigen saknas. Jag undrar ifall de verkligen kommer spela speciellt mycket i år. Laget som ställs på banan idag känns inte som någon segerkandidat, vilket Ledbergs IBF säkert inte har något emot.

IBF Norrköping U består ju mest av idrottsmän som utövat andra sporter på hög nivå. Senast fick de storstryk av Söderköping IBK sist, men nu tror jag på en jämnare match. Med det sagt så rankar jag Söderköping IBK högre än dagens upplaga av Finspång. Finspång får hålla koll på Linus Näsström som i premiären gjorde 3 mål på Söderköping IBK. Näsström har spelat hockey på elitnivå, och har spelat i bland annat LHC, Vita Hästen och Tingsryd.

IBF Norrköping får såklart hålla koll på Anders Engberg, men även Albin Gustafsson som gjorde 3 poäng i sin premiär.

Jag tippar att det blir: 10-8 till Finspång IBK

Klicka gärna på en reklambild i något av våra tidigare inlägg.

/Gammelsmurfen

  • H3
  • 698 readers

Likes

Comments

H3, Reklam

Det blev en målrik omgång i H3 Västra, där vi egentligen inte hade någon jättejämn match. Det närmaste en jämn match vi kommer var den mellan Mjölby IBK - Rimforsa.

Jag tänker att RImforsa IF kan ställa ett ganska bra "U-lag" på planen, så det var en viktig seger för Mjölby i helgen. Jag tror eventuellt att Rimforsa skulle kunna utmana mina "topp3 A-lag" (Antvarden, Borensberg, Mjölby). Anmärkningsvärt är dock att Rimforsa vinner skotten med 32-22, men ändå är det Mjölby som vinner matchen tack före sin effektivitet (10 mål på 22 skott på mål). Timmie Hjertstedt hade en huvudroll i denna batalj då han stod för 4 poäng, och även Ludvig Stolt som vann målvaktsmatchen trots att han släppte in 7 kassar. I Rimforsa var det Daniel Karlsson som gjorde flest poäng för RImforsa. En reflektion jag gjort när jag sett statistiken i denna match är att Rimforsa säkerligen kommer kunna mönstra ett bättre lag i framtiden och att Mjölby hade tur att man mötte just detta lag.

Borensberg tuffar på med en ny storvinst mot Boets IK. Det var aldrig någon snack om saken, utan Borensberg la i högsta växeln redan i förstaperioden, och matchen var i princip avgjord. Rasmus Karlsson blev poängbäst med 4 poäng i Borensberg, medan rutinerade Simon Eriksson och Markus Lago blev bästa poängplockare i Boet med 2 poäng var. En reflektion jag gjort efter denna match är att Borensberg kommer få det svårt i de kommande toppmatcherna, då man inte riktigt har kvalité på målvaktssidan. Jag saknar de tidigare års målvakter; Filip Åberg och Hampus Larsson. Boet kommer få det svårt att spela till sig en plats i kommande års H3 känns det som.

Antvarden manglade Bergs U-lag med hela 20-5. Efter en relativt jämn förstaperiod (5-3 till Antvarden), så fullkomligt mosade dom sin motståndare i resterande del av matchen. De nya "fixstjärnorna" i Antvarden, och hela serien, gjorde 10 poäng var. Klintorph och Hirschman kommer nästan gå över 100 poäng var på de 16 matcher som spelas. Vi får se om de klarar det, vilket vore sjukt. En reflektion är att Bergs IK kommer kunna ställa ett bättre lag på banan i framtiden, då deras A-lag spelade match samtidigt och en dubbling var omöjlig för spelare i A-laget.

Den sista matchen var jämn halva matchen, men sedan la Linköping IBK Ungdom Svart i en annan växel och förvandlande matchen till en storvinst. Troligtvis tog orken slut i IBK Åtvidaberg, och jag har otroligt svårt att se att Åtvidaberg kommer kunna spela till sig en plats i nästa års H3. Unge Niklas Jakauby blev huvudrollsinnehavare med sina 5 poäng. Han är bara 15 år, men verkar vara en av Linköpings nästa talanger som kommer slå igenom. Jag har aldrig sett honom, och jag tror han är ganska okänd för den stora massan, men håll namnet i minnet. I Åtvidaberg var det lagkaptenen, Joakim Bendriss, som försökte hålla Åtvidaberg kvar i matchen med sina 3 mål.

Omgångens femma:

Målvakt: Mattias Carlsson, Borensberg IBC
Trots att jag kanske kritiserade målvaktsposten i Borensberg så stod Carlsson för den bästa målvaktsprestationen genom att bara släppa in 3 kassar borta mot Boets IK. Troligtvis hade han ett bra försvar framför sig, men det är aldrig lätt att släppa in få kassar. Speciellt inte i dessa H3-serier som har en tendens att bli målrika.

Back: Magnus Karlsson, IBF Antvarden
Karlsson tar återigen plats i omgångens femma, då han gjorde 4 nya poäng. Han spelar med toppduon Klintorph/Hirschman och kommer säkerligen leverera flera assist under säsongen. Karlsson är också för bra för dessa serie och med sin offensiva kraft kommer han bidra med massvis från sin backposition.

Back: Tobias Czigler, Mjölby IBK
Czigler stod för 2 mål i segermatchen mot Rimforsa IF U. Det var en viktig bedrift sett ur mjölbyögon. Han drog även på sig en femminutersutvisning vilket inte är något att föredra, men Cziglers offensiva kraft, och produktion, ger honom en plats i omgångens lag.

Center/Forward: Christian Klintorph, IBF Antvarden
Det är svårt att inte plocka ut en spelare som gjorde 10 poäng. Anmärkningsvärt är att han "bara" gjorde 2 mål och hela 8 assist. Jag trodde att han var målskytt i första hand. Men 15 poäng på 2 matcher är en godkänd inledning.

Center/Forward: Peter Hirschman, IBF Antvarden
Omgångens lag domineras av spelare från IBF Antvarden, men de stod för en bra prestation. Hirschman gjorde också 10 poäng, fördelat på 7 mål och 3 assist. Det är nästa omgångens bedrift i denna serie. Även Hirschman har gjort 15 poäng på 2 matcher nu. Man måste få stopp på denna superduo för att få stopp på Antvarden.

Center/Forward: Niklas Jakauby, Linköping IBK U Svart
Denna supertalang tar plats i omgångens lag med sina 5 poäng, vilket gör att han spelade en huvudroll i sitt lag seger mot Åtvidaberg. Jakauby har funnit med i H2-laget och spelar även JAS. Så det är en duktig kille vi pratar om.

Kom gärna med kommentarer och tankar kring denna femma :)Nu dippar ert engagemang igen, så snälla lägg några sekunder på att uppskatta den tid vi lägger ner. Klicka på reklambilden/länken nedan för att på så sätt bidra med några ören till oss. Vi tänker att vi kommer bistå med liknande inlägg kring H2 och H3 östra om vi får tillräcklig respons från er läsare nu. Dagens reklam är en elscooter som går 50+ km/h. Klicka på bilden/länken så kommer ni till en annan hemsida som ni kan klicka ner utan problem, men samtidigt gör ni en insats för oss.

/Indibandizmurfs

Likes

Comments

H2, H3, Reklam

Jag tänker snabbt gå igenom samtliga matcher som spelas under fredagskvällen och komma med ett tips.

H2: Boxholm IBK - IBF Norrköping
En ganska svårtippad match på förhand skulle jag säga. IBF Norrköping vann överraskande premiären sett till hur jag tippat serien. Men faktum är att jag tycker att IBF Norrköping har ett bra lag att ställa på banan när det väl kom till kritan. Med nya tränare i Sebastian Håkansson och Christian Sandberg kan man kanske ha något på gång ändå. Boxholm har haft en halvbra start på din comeback i H2. Men ikväll behöver Boxholm en vinst för att få lite lugn i båten efter bara en inspelad poäng. Skulle jag få välja att vara tränare för något av lagen ikväll så skulle jag välja Boxholm, då jag anser att de har en bättre trupp. Det tillsammans med hemmafördelen gör att jag tror på en boxholmsvinst.
Tips: 10-7 till Boxholm

H2: Bergs IK - Solfjäderstaden IBK
Ett halvderby med mycket prestige då Solfjäderstaden värvat många spelare från Bergs IK senaste säsongerna. Nu finns dock inte någon kvar i Solfjäderstaden vad jag kan utläsa, men jag tror rivaliteten kvarstår. Solfjäderstaden har inlett bra, och är kanske i skrivande stund största utmanarna till Rimforsa om de fortsätter såhär. Man står också på maximala 6 poäng medan Bergs IK har haft en jobbig inledning av säsongen. Ljungsbro Sporthall är en svårspelad bortahall, vilket Bergs IK kommer ha stor fördel av. Får man dessutom stopp på Solfjäderstadens superfemma så har man goda chanser att vinna denna match. I min värld så har Bergs IK en bättre andrafemma än Solfjäderstaden och det kan vara avgörande. Jag har visserligen respekt för det flow och Solfjäderstaden har just nu och den stämning som råder. Men samtidigt har Bergs IK en förstafemma som kan vara minst lika bra som Solfjäderstadens superfemma om de får allt att stämma. Det känns helt jämn på förhand, så jag får säga att coach Vestergaard tar en coachseger i en annars jämn match.
Tips: 6-8 till Solfjäderstaden

H3Ö: IBK Succé - Linköping Ungdom Röd
Linköping Ungdom Röd hotade Finspång länge i sin premiär, men Finspång hade ett halvbra lag på pappret. Succé har ett bättre lag än det lag som Finspång ställde upp med då. Succé har dessutom förstärkt ytterligare med Anton Forzén och Nils Edlund. Två bra H3-spelare. Övriga spelare som blir avgörande för Succé denna match blir Andreas Kristoffersson och Jonas Lönn. Även Edvin Elebring gjorde 3 kassar på IBF Norrköping i DM och har poäng i vittring. Succé bör hålla koll på Rasmus Klashed i motståndarlaget om man vill vinna.
Tips: 9-4 till Succé

H3Ö: Ledbergs IBF - IBF Linköping U
En jättesvår match att toppa då jag har så dålig koll på Ledberg, men också vad IBF Linköping kommer med för lag då de inte presenterat någon trupp i IBIS. Men om jag utgår från att man kommer med ungefär samma kvalité som senast så tror jag man kommer lyckas besegra talangerna från Ledberg. Det är ett stort steg att gå från pojklagsinnebandy till seniorinnebandy, och det måste få ta tid. Jag tror på en jämn match där IBF Linköpings erfarenhet och rutin till slut avgör.
Tips: 3-6 till IBF Linköping U

H3V: Boets IK - Borensberg IBC
Boets IK spelar hemmapremiär mot duktiga Borensberg IBC. Boet gjorde en bra premiär borta mot Rimforsa senast, och Borensberg kommer med en storvinst i ryggen. Men det skiljer lite i kvalité i lagens olika trupper. Borensberg rustar för att återtåg till H2, medan Boets IK säkerligen kommer göra allt för att ta sig till kommande års H3-serie. Borensberg får inte sväva iväg här och underskatta sin motståndare, samt komma till rätta med hallen då känslan är att Boets IK är hemmastarka.
Tips: 4-10

H3V: IBF Antvarden - Bergs IK U
Favorittippade Antvarden kommer med en seger i ryggen, men de kommer också med vetskapen att de tappade en stor ledning som kunde äventyra poäng. Det har man inte råd med, speciellt inte när man möter bättre lag. Risken finns att man lägger för stort ansvar på Hirschman och Klintorph. Ett bevis för detta är att tidigare årens poängkung Tommy Nilsson gick poänglös från premiären. Sprid ut ansvaret! Bergs IK kommer inte med någon supertrupp, då A-laget spelar match samtidigt, då det var en olycklig krock när de möter seriesuveränen.
Tips: 12-4


Gillar du våra inlägg och blogg? Visa din uppskattning genom att klicka på bilden/länken nedan. På så sätt bidrar du med några få ören. Vi gör reklam för en fin gummibåt. Det är genom era klick som bloggen lever vidare :)

/Indibandizmurfs

Likes

Comments

H2, Reklam

En superintressant match där de topptippade lagen gör upp i en tidig seriefinal. Dock har inte Legends levt upp till förväntningarna ännu, men vi får se om de reser sig idag. Läs!


Dagens reklaminlägg blir om en braskamin som var prisnedsatt. Det har blivit ett liten förbättring vad gäller er respons att klicka på dessa reklambilder. Det känns mer motiverande att fortsätta driva denna blogg när ni lägger lite tid på att visa uppskattning genom att klicka på dessa bilder. Ni bidrar med några ören på det viset, men många bäckar små. Så tack! Fortsätt gärna nu. Ni kommer till en hemsida som ni kan klicka ner när ni trycker på bilden/länken.


/Gammelsmurfen

Likes

Comments