Hej alla fina!

Igår åt vi IN-N-OUT burger och det var DELICIOUS! Galet gott va det så om ni är i Kalifornien, thats the place to be! Sjukaste, här får man fylla på sin dricka utan att betala ngt! Jag kommer bli så fet på cola:) hahah


Idag var det A-day, vilket betyder att jag har periods 1-3, alltså engelska 11, matte 2 och public speaking. Har jag sagt vilka klasser jag tar? Kommer inte ihåg så jag tar det igen:)

På min skola har vi vad de kallar A-day och B-day då man har tre av sina perioder i 100 minuter med raster emellan.

Mina kurser är

1* English 11

2* Math 2

3* Public Speaking på höstterminen och Legal Studies i vår

4* Human Geography AP

5* French 3

6* U.S History

Så på A-day (som idag) har jag english 11, math 2 och public speaking. Jag har alla lektioner i 100minuter med powerbreaks mellan english och math och lunch mellan math och public speaking och sedan slutar jag. Normalt har man sport ungefär en timme efter man slutat, men eftersom ingen av oss utbytesstudenter har fått vår clearence så kan vi inte gå på träningen. Istället åkte vi hem (Michael kom och hämtade oss) och jag och Synne bestämde oss för att gå till Target för att köpa some stuff. Jag köpte tröjor (för alla mina är typ smutsiga och jag har inte hunnit tvätta),school supplies och lite annat. Jag vet att vi redan fixat skolgrejer men i och med att jag gått några dagar nu inser jag vad jag mer behöver.

Gör vi kom tillbaka ting jag en dusch och fixade alla grejer inför morgondagen, sen var det middag. Middagen bestod av kyckling med en massa grönsaker och bröd. Marco som var över på middag hade tagit med sig hemmagjort zucchini bröd som var så sjukt gott att jag lugnt skulle kunna äta det till fika:)Puss

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej alla fina!

Sorry att förra inlägget blev på sent, orkade bara inte skriva klart det igår.

IDAG HAR JAG GÅTT MIN FÖRSTA DAG PÅ HIGH SCHOOL! Det är ju sjukt:) för bara nån månad sedan var det bara en dröm, en framtid långt långt borta, men idag var dagen kommen! Vi var tvungna att åka hemifrån vid 7:30 för att få bra platser i kön till ID-kort och ta våra yearbook foto. Jag och Synne gick upp 6:30, gjorde oss i ordning, åt frukost och gjorde lunch. Lunchen fick bestå av en macka med ost, skinka och sallad.

När vi kom fram till skolan ställde vi oss i kön till ”multiuse room” och vi fick stå i kön ca 30min. Väl där inne gick det fort men ID-kortet tog ganska lång tid i och med att de stavade mitt efternamn fel. När allt detta var klart gick jag och en tysk utbytesstudent till engelskan tillsammans. Efter det gick dagen mycket lätt och innan jag visste ordet av var den över. Jag fick bara läxa i matten och sen fick jag en massa papper som min förmyndare (Kelly) skulle skriva på. Efter skolan satt vi alla och gjorde våra läxor i Kellys klassrum, samt pratade med Sam, en av Kellys elever. Hon frågade oss vad vi ville ha hos en värdfamilj och sa att hon skulle hjälpa oss. Hon är sjukt härlig, en sån människa man bara vill prata mer med. Jag gjorde klart halva matteläxan innan vi var tvungna att åka hem. Nu är klockan 17 och jag har precis gjort klart läxan och om en och en halv timme ska vi åka till IN’N OUT burger för att Kelly orkar inte laga middag:)

Imorgon kan jag skriva mer om klasserna och lärarna för då har jag bättre koll:)

Ps, tog inga bilder för vi får inta ha mobiler, men ska se om jag kanske kan smygfota imorgon!

PUSS

Likes

Comments

Hej alla fina! idag är det tisdag och imorgon börjar jag HIGH SCHOOL.

Igår va dagen ganska chill, vi vaknade tidigt eftersom vi fortfarande är jetlaggade (iaf jag och Synne) och åt frukost. Det var grått och tråkigt väder ute, samt kallt som fan (även för en svensk och norsk) så jag och Synne satt och frös. Vid 10-tiden kunde inte Syne hålla ögonen öppna så vi gick båda tillbaka till Nana’s. Väl där somnade synne, men jag var inte så trött och tittade istället på Maria Wern, som jag laddade ner innan jag åkte. Synne sov ungefär en och en halv timme, och när hon vaknat gick vi och åt lunch. Efter lunch tog Michael med oss till Casa Grande och visade oss runt med Kellys hjälp. Asså skolan är såååå stor! Det går runt 2000 elever där och eftersom skolans träningsarena är nybyggd ska både Casa och Petaluma High ha sina sporter på ett och samma ställe. Vi alla fick våra scheman och killarna bytte några kurser och sen åkte vi hem igen.

När vi kom hem ville killarna utforska Down-Town och eftersom jag höll på att döda för kaffe, sa jag inte nej till Starbucks. Promenaden tog ca 10 min och när jag väl hade fått mitt kaffe, begav vi oss till Wendy’s. Killarna och Synne beställde olika burgare medan jag lugnt satt med mitt kaffe. Vi satt på Wendy’s i ungefär en halvtimme innan vi gick tillbaka.

När vi kom tillbaka hade Kylie städat "the computer room" och lagt fram en massa skol-supplies som var oanvända. Vi fick ta vad vi ville ha och efter middagen ( och efter killarna spelat basket) åkte vi till Target. På Target visste inte Synne vad hon behövde, så hon tog allt det jag tog:) Vi köpte:

- 5 subject notebook

- blyertspennor (vi delar på ett paket)

- pennfodral

- Almanacka (till synne)

- mini-häftapparat

- färgade pennor

- highlighters

och antagligen ngt mer men kommer inte ihåg:)

Väl hemma var klockan 21:30 så jag och Synne gick tillbaka till oss för att sova.


Idag gick vi upp lika tidigt som vanligt, åt frukost och runt 12 kom Mary och Klara (en spansk utbytesstudent) över för att hämta upp oss då vi skulle till stranden. Eftersom vi var typ 8 pers följde Michael med och körde ena bilen. Bilfärden tog ca 1h och väl framme var vädret piss rent ut sagt. Det var kallt, molnigt och blåsigt men mysigt iaf. Mary hade tagit med sig chips, vattenmelon, jordgubbar, körsbär och läsk. Hon hade också med sig olika saker till strandaktiviteter. Vi stannade på stranden runt 2h och när vi kom hem gick jag och Synne till poolen för att sola. Efter ett tag bestämde vi oss för att ta en löptur och vi sprang en 2km (Kelly sa att vi borde börja träna för XC genom att springa varje dag). När vi duschat färdigt gick vi bort vill Kelly för att hjälpa till med trädgården. Sedan hjälpte vi till med middagen och vi gick tillbaka hem runt 20. När vi kom tillbaka hade Nana gjort paj som hon ville att vi skulle äta, men bara vi två för det skulle inte räcka till alla. Det var min första ”American Pie” och den var såååå god, ett perfekt avslut på en superhärlig dag!

Mitt schema

My exchange siblings:)

Clara from Spain

Koa min bebis

Running outfit:)

Nana's pie!

Likes

Comments

Hej alla fina! Idag har vi gjort massor! Jag vaknade vid 7 och gick till Kellys för frukost. Frukosten blev french toast som var underbar! Efter frukosten visste vi inte riktigt vad vi skulle göra, men Nono föreslog att vi skulle spela tennis. Varken jag eller Synne vet hur man gör så han visade oss. Vi hade sjukt kul och spelade i säkert två timmar, vi var ju kassa, men det var roligt så whatever. När vi inte orkade spela tennis mer gick vi och chillade med killarna vid poolen i nån timme. När killarna ansåg sig klara med simningen (jag och Synne hängde bara med dem) gick vi tillbaka till Kellys och spelade Monopol. Runt klockan 13:20 skulle vi åka till AT&T för att fixa våra mobiler, och väl där insåg jag att vi glömde att äta lunch men jag var inte hungrig så det gick bra. Besöket tog ca 1,5h för att vi var typ 11st som skulle ha nya nummer och olika "planer". Jag valde den med fria samtal, fria sms och 6GB surf, men det fanns två andra med antigen 1GB surf eller 22GB men jag kände att 1GB var för mycket och den med 22GB kostade waay to much. När vi var klara kom Kylie och körde hem hälften av oss som bor hos Kelly, för vi är typ 7pers. Nör vi kom tillbaka fick vi order om att hämta det vi behövde för BBQ:n och komma tillbaka så vi kunde åka. BBQ:n var hos en en IEC som har två andra utbytesstudenter hemma hos sig. Kylie körde igen och när vi kom fram (det tog typ min) var det en massa andra människor där och vi hade jättetrevligt! Runt 20 kom Kylie igen och hämtade oss, när vi var hemma igen orkade inte Synne och jag mer så vi gick och lade oss.

​PUSS

Likes

Comments

Hej alla fina! Nu är jag äntligen framme i Kalifornien och det är VARMT!

Tänkte att jag kunde berätta lite om vad som hände på Welcome Days. Vi kom fram ca 17 på onsdagen till Campus och åt då middag. Maten under alla dagar var en massa olika smådelar, tex sallad, kyckling, Mac n’ Cheese osv. Min roomie kom inte förens kl 21:30, men då sov jag redan. När jag säger ”vi” menar jag mig själv och några andra svenskar jag träffade på planet.

När vi var klara med middagen visade de en film, Jungelboken, men jag orkade bara se ca 20min, för sen orkade jag inte mer och gick och lade mig.

Torsdagen började med frukost kl 7:45, då jag vaknade vid typ 5. Efter frukosten som jag åt med Andrea och hennes roomie, gick jag till deras rum för att Andrea behövde borsta tänderna. Vid 9:30 var det möte i stora hallen för att träffa sin grupp. Efter mötet gick vi till vårt klassrum och lekte lekar osv för att lära känna varandra.

Klockan 13:00 var det lunch, sedan fortsatte det i klassrummet där vi skulle prata med en IEC vid namn Kathy, men hon svarade inte så vi alla, hela klassen, pratade med Kelly, min välkomsmamma. Efter detta var det ”utfrågning av ambassadörerna” där man fick ställa alla möjliga frågor. Middagen var BBQ ute och sedan var det ”party”. Jag stannade inte så länge därinne utan jag och några andra gick ut och hängde istället. Runt 22 gick jag och lade mig för att inte vara allt för trött i New York.

Fredagen började som vanligt med frukost och sedan till klassrummet för att checka in på lördagens flyg. När detta var klart lekte vi lite lekar och sedan gick vi till matsalen för lunch. Då var klockan typ 11 och jag var inte hungrig så jag åt bara frukt. Efter lunchen fick vi fritid för att hämta alla saker och EF-väskan. När vi sedan samlades igen gick vi till samma sal där partyt varit dagen innan och där fick vi middag i små bruna påsar. Sedan gick vi till bussarna som skulle ta oss in till New York, och det var inte vilka bussar som helst utan det var GULA SKOLBUSSAR! Så coolt men sååå obekväma, trodde min rumpa skulle dö, och då hade vi inte lämnat skolområdet ännu:(

Resan tog ca 2h pga köer, men tillsist var vi framme! Våran lilla tour började i Central Park där vi fick ca 30 min att utforska själva. Under hela dagen var vi tvungna att vara i grupper om minst 4 personer, men vi var 8 som gick tillsammans. Central Park is AMAZING, verkligen.

Efter Central Park gick vi till 5th Avenue, det tog ca 15 minuter och där hade vi 1,5h fritid. Vår lilla grupp på 8 personer gick till Victoria’s secret, Hollister, Starbucks och ett litet gatustånd (för Hanna behövde nya solglasögon) och sedan gick vi tillbaka till vår samlingspunkt.

Sedan gick vi via Bryant Park (tror jag?) till Times Square där vi fick ca 2h fritid, dock visste vi inte vad vi ville göra så vi följde med flera Staff-members och köpte pizza för 1 dollar( inte konstigt att USA har hög fetma). Ines och Caroline tappade sina på marken (och min ena sko) så de var tvungna att köpa en ny, och sedan gick vi till M&M world. Vi köpte inget, utan vi gick ut och satte oss på trappan utanför och chillade tills vi var tvungna att gå tillbaka.

Vi var tvungna att gå ca 20min till bussarna som skulle ta oss hem, och väl tillbaka hade vi ett hejdå-meet i en av salarna. Det var sorgligt att säga hejdå till vissa, men jag kommer antagligen träffa dem igen en dag.

Innan jag gick och lade mig kände jag mig tvungen att berätta för min roomie min wakeup time, eftersom den var klockan 2. Hon blev helt förskräckt men sa att det var ok om jag råkade väcka henne när jag gick upp, sötisen då.

Som sagt var min wakeup-time klockan 2 så jag hann bara sova ca 3h, men det var chill. Väl på flygplatsen körde busschauffören fel, så jag, Hanna, Gunnar och Giovanni höll på att missa vårt flyg, vi var tvungna att springa och när vi väl kom fram till gaten var den ändrad så vi var tvungna att springa lite till. När vi väl var framme vid rätt gate var planet försenat, så vårt springande var onödigt.

Flighten gick bra och jag sov faktiskt majoriteten av resan. Framme på SFO var vi tvungna att säga hejdå till Hanna som skulle vidare. Vi (jag, Gunnar och Giovanni) träffade Kelly vid bagage claim samt Greg, Simon och Synne. Jag och Synne åkte med Kelly i hennes bil och resan till Petaluma tog ca 1.5h (vilket det inte brukar ta men det var mycket trafik). Den skulle tagit längre men vi tog en bakväg för att slippa alla köer.

När vi kom fram var det gäster här, några familjevänner till Kelly’s som också brukar ha utbytesstudenter, men de har precis flyttat tillbaka från östkusten så de kommer antagligen inte ta någon i år. Väl framme gjorde Kelly lunch och sen gick vi en house tour, över hela tomten. Tomten är sjukt stor och där bor Kelly med familj, Nathalie med familj (Kellys syster) och Nana & Nono (Kellys föräldrar) samt finns den en pool och tennisbana. Jag och Synne bor hos Nana & Nono och de andra bor hos Kelly eller Nathalie. Efter vår house tour hämtade jag och Synne våra väskor och gick tillbaka till huset för att packa upp.

Vid 16 ungefär, kom några andra familjevänner och vi spelade spel och åt middag tillsammans. Spelet gick ut på att man kastade rispåsar genom ett hål i en planka och det var sjukt svårt. Till middag blev det tacos, fast jag och Synne kunde knappt hålla ögonen öppna så vi gick och lade oss vid typ 20:30.

BÄSTA GRUPPEN

Anyway, vi hörs snart!


PUSS

Likes

Comments

Hej alla fina människor, god morgon vill jag till och med säga! Idag är min andra dag i USA och det är ä faktiskt så att jag skulle kunnat skriva ett inlägg igår, men orkade seriöst inte😊
Igår gick jag upp kl 4:45 svensk tid (för att jag gillar att ha tid på mig) och gjorde mig i ordning. Klockan halv sju åkte jag,mamma och moster till Arlanda och 9 gick planet. Eftersom jag skulle till USA och hade en direktflight var jag tvunget att svara på frågor om vad jag skulle göra i USA, hur länge jag skulle vara där och vad mina värdsyskon hette(?). Dessutom var jag tvungen att gå igenom en andra passkontroll, så jag köpte frukost, vatten och tuggummi och gick dit. Väl innanför passkontrollen träffade jag en sjukt härlig människa från EF och vi snackade tills dess bi var tvungna att gå på planet. Inga EF studenter satt tillsammans, så jag satt vid fönstret på min rad tillsammans med två andra😊
Flighten gick bra, enda som var jobbigt var att jag var tvungen att gå på toa en gång och båda killarna utanför mig sov, jag var så sjuuukt nördig att jag petade på den närmast och sa "sorry but I reeeeeally need to use the restroom" och han fick den blicken vissa killar får när man pratar om mens, så han väckte den andra och jag kunde gå på toa. Väl tillbaka bad jag om ursäkt och satte mig tillbaka i mitt säte( de stig kvar medan jag var på toa i och med att de annars var tvungna att rean sig igen😅)
Väl på NewArk gick gränskontrollen smidigt och min väska kom tillbaka intakt, inte som IF reklamen där alla kläder kommer på bandet och sist väskan som är trasig😄 Vi svenskar kom fram ungefär vid 12 och vi åkte från terminal C till B för att gå till bussen med EF ambassadörerna. Det de inte hade berättat var ju att vi var tvungna att vänta på bussen i 4h! Det var inte så kul, men man fick skapa sig massa nya vänner från massa olika länder😊
Bussresan till campus tog ca 2h och väl där gick man sitt ID och nyckel samt en väska vi måste ha på oss bär vi ska till New York på fredag. De som jobbar här var väldigt tydliga med att om man tappade bort nyckeln skulle det kosta $100(!!!) så gör inte det😅
Vi åt mat och jag och Lisa började titta på Djungelboken, men orkade inte mer än 20min så vi gick och lade oss. Lisa är en norsk utbytesstudent som jag hängde med hela kvällen för att vi bor typ bredvid varandra.
Idag ska vi ha lektioner och info om vårt utbytesår, så vi får väl höras på fredag så kan jag berätta om både lektionerna och New York!

Lite bilder från resan!

Puss på er!

Likes

Comments

Idag, eller ja rättare sagt igår, har jag haft farwellparty med några av mina närmaste vänner, och det var det mysigaste någonsin. Ja, jag vet att jag inte åker förens den 9:e, men men...

Det serverades "all american" hamburgare med tillbehör och så klart läsk på burk i röda muggar! Till efterrätt var jag och två andra väldigt kreativa och gjorde en amerikansk flagga av mini-marshmallows, hallon och amerikanska blåbär på spett. När själva flaggan var gjord fanns det mer bär, så det fick bli fler "vanliga" spett, med bär och marshmallows utan specifik ordning.

Hamburgare och cola i röda muggar såklart!

Flaggan blev ganska bra, eller?


Kvällen gick ut på att hänga, ha mysigt och att skapa minnen, med eller utan Polaroid skrivare. Den härligaste kvällen på länge!


Några av de bästa tjejerna! (och jag)

Gulligaste vänner man har som tog med sig svenskt godis och små presenter!

Polaroid skrivaren fick inte en lugn stund!

Puss mina vänner, endast 10 dagar kvar!

(bildcred till Elin och Klara)

Likes

Comments

Hello!

Tänkte att jag skulle börja denna blogg med mitt första, riktiga besök på Amerikansk mark.

Idag var vi, jag och mamma, på ambassaden. Mamma fick inte gå in så hon var snäll och väntade. Enda problemet var att det regnade, var sjukt kallt och mitt besök tog ca 2h. Det började med att vår buss var sen från Centralen, så vi kom till ambassaden 10 min innan min anmälda tid. Jag fick ställa mig i kö till "the security booth" och stod kvar i ca 15min med en långsam rörelse framåt. För det väl var min tur fick jag visa mitt pass, min väska, ta av mig jackan och visa skosulorna innan jag kom in. Där fick jag lämna mina grejer och gå igenom en säkerhetskontroll. Efter säkerhetskontrollen var jag tvungen att ge bort min mobil, laddare och hörlurar, men jag fick ta med mig min väska. Sedan gick jag in i själva konsulatet och fick väl där inne en nummerlapp och fick vänta på min tur. Efter minst 20min fick jag gå fram till en lucka och lämna alla papper + mitt pass. Efter det fick jag vänta en 40min till innan de ropade upp mitt namn och jag fick (finally) min intervju. Den tog ca 30sekunder. Blir typ liiite irriterad, men det var ganska många där så det är ju förståeligt. Tjejen som intervjuade mig frågade:

- Vet du vart du ska studera?

- Vem betalar?

- Ska du bo i en värdfamilj?

Dessutom fick jag lämna mina fingeravtryck. Jag blev "approved" och fick tillbaka mina papper, passet ska tydligen skickas hem.

Sedan fick jag gå ut, hämtade mina sladdar och min mobil och sedan mötte jag en väldigt kall mamma utanför. Vi åkte tillbaka till Centralen för att åka till jobbet/skolan.

NU ÄR DET INTE LÅNGT KVAR HÖRRNI!


Kramisar♥

Likes

Comments