❤️ VÄLKOMMEN HEM ÄLSKADE SKRUTT ❤️

Jag är glad över att du äntligen är här 😻
Och jag hoppas du kommer trivas. Det har snart gått exakt 24h sen du kom hit och du är redan lugnare och tryggare. Det känns bra i hjärta och själ att du kan sova utan att vakna och jama oroligt. Det här är ditt föralltidhem och jag kommer göra allt för att du ska känna dig som en kung här💋

😽 Skruttplutt 😽

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 58 Readers

Likes

Comments

Livet förändras: det bara är så...

Vare sig man vill eller inte.

Jag har fått lära mig mina starka och svaga sidor. Jag har fått bemöta några av mina största rädslor. Och många av dom har jag övervunnit.

💫 Ensamhet, jag är inte rädd att vara ensam längre, och det är en stor befrielse!

💫 Min rädsla att stå upp för mig själv har nu styrkts med 70%

💫 Jag orkar mer saker nu, jag är inte sängliggandes längre, & jag hoppas det förblir så..!


• Jag är så tacksam för livet idag,
även det fortfarande är sjuukt jobbigt! •


Det är så mycket som jag fortfarande behöver jobba på. Det finns fortfarande stora motgångar, det finns mer saker jag behöver lära mig att stå upp för. Men det är svårt. Så sjukt svårt. Så på så sätt är livet fortfarande upp&ner.

Men jag har:

💫 Bästavän, och det är jag VERKLIGEN tacksam för!

💫 Älskade ✨ mamma ✨som finns och alltid har funnits där för mig. Det är något jag är så tacksam över att jag alltid blir tårögd varje gång jag tänker på det.. Hon är världens finaste min lilla mamma!

💫 Morfar, som jag typ bor granne med ( 😍 ). Han sprider sån glädje. Han är lätt världens bästa och finaste han med..!

💫 Syster, hon finns där i alla lägen hon med och att prata med henne är avkopplande. Kunde inte fått någon bättre eller finare syster. Tacksam!

💫 Carolina, ja du. Att beskriva allt hon gjort och gör för mig skulle ta alldeles för lång tid. Hon har en väldigt speciell plats i mitt hjärta iallafall. Också världens bästa!Som de flesta kanske förstått så bor jag nu i Oskarshamn. Jag separerade från C i April. Har varit sjukt jobbigt men jag har nu en fin liten (!) etta tillsammans med Chelsea 🙂


Idag ska jag ta det lugnt faktiskt, har varit i full gång den här veckan. Massa möten osv 😴

Jag och Michaela har börjat ta en massa promenader i över 2 veckor nu. Det känns fantastiskt bra och ärligt talat är det det som får mig att känna mig stabil nu mitt i kaoset. Jag behöver promenaderna. Jag behöver ta en sväng med henne och Holly och bara vara i nuet. Få upp pulsen och känna att jag LEVER!

Så ja, livet förändras. Så är det. Vare sig man vill eller inte. Men valet ligger alltid hos oss vad vi gör med det. Om vi väljer att se det som något negativt och må skit eller se det som en prövning för att sen bli starkare. Jag vet att jag blivit starkare. Och jag kommer aldrig någonsin igen låta någon tro att jag är svag.


Låt ingen annan få dig att tro det heller

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och njuta av att bara vara!

Önskar er en fantastisk Lördag everyone 😽


Puss/ina


Likes

Comments

Heej!

Long time no see...

Saken är den att det varit en väldigt jobbig period i mitt liv de senaste månaderna. Det började i Januari..

Jag funderar så det knakar över vad jag ska skriva. Funderar på att berätta så många saker men samtidigt ändå inte. Den här bloggen är ju till för peppning och sen att jag delar med mig av mina tankar och känslor. Så jag ska fundera lite och skriva saker på ett sunt sätt så småningom. Men bilden jag lagt upp i samband med den här texten säger ganska mycket...

Jag hoppas ni, kära läsare, har en bra dag. Min är väldigt tung idag. Men om några timmar kommer bästavän hem och då ska vi ta oss en riktigt lång promenad och bara njuta och ha det bra.
Det är en av många fina sidor hos henne.
Hon får mig att må så otroligt BRA! ❤️

Världens finaste vän
👏🏽

Puss/ina

Likes

Comments

Hejsan! Ja, jag lever! Förlåt för att jag är seg på att skriva. Jag har inte orken lika mycket. Jag trivs med livet just nu. Det känns som att allt verkligen faller på plats😍 Idag var en superbra dag! Tacksam för det ❤ Blir ett kort inlägg idag. Är hur trött som helst 😴 Hoppas er dag var lika fantastisk om inte BÄTTRE! Puss/ina

Likes

Comments

Hej! Först och främst vill jag säga God Jul till alla (en dag försent men men). Jag hoppas ni hade en fantastisk dag igår och att ni fick fina presenter! ☺️

👇🏽👇🏽

Lite uppdatering angående intervjun jag var på förut:

JAG FICK JOBBET!

Jag börjar i Januari, känns hur skönt som helst!

👆🏽👆🏽


Kan ni fatta att det här året snart är slut?
Jag kan inte det iallafall, började inte 2016 alldeles nyss? 😅

Jag och Charlie ska åka upp till hans föräldrar och fira nyår. Ska bli så roligt att få träffa alla, nu var det ett tag sen liksom!

Jag vet att det är många dagars mellanrum nu med mina blogginlägg men jag har så mycket annat och sen orkar jag inte skriva om kvällarna alltid, ibland har jag inget att skriva och ibland tänker jag att jag ska göra det sen kommer annat ivägen.

Nu när jag börjar jobba lär det nog fortsätta sådär med att jag gör inlägg då och då, beroende på hur livet ser ur och hur mycket jag orkar lägga fokus på att skriva efter jobbet.

Ha en fortsatt trevlig Söndag 😇

Nu ska jag mysa vidare med min lilla katt

Puss/ina

Likes

Comments

Guys! Dagen är här och jag är ÄNTLIGEN klar med alla studier! Efter så många år av kämpande så fick jag vara en av de som fick avsluta skolan och gå vidare mot jobblivet & utbildningar. Jag kan äntligen nå de drömmar jag har. Det känns så fantastiskt skönt! Visst tog det lång tid att komma dit jag är idag men jag är tacksam för mitt liv och att jag lyckades!

Det har varit skratt och tårar och många hejdå kramar idag. Jag kommer självklart tillbaka och hälsar på men det blir nog inte förrän senare i vår... Men wow vad jag kommer sakna en del. Helt sjukt vad en del personer kan få sån betydelse i ens liv. Jag har kommit en del nära men det jobbigaste var att säga hejdå till lärarna. Sån historia vi har tillsammans! De har varit med mig i glada stunder och i tuffa stunder. Men de har alltid tagit kampen med mig och utan dom vet jag inte hur mitt liv hade sett ut idag. Det är tack vare dom, min mamma, Carolina och Charlie som jag står här idag. De har gett (och ger) mig en sån otrolig styrka som ingen någonsin kommer att förstå. Och jag är för evigt tacksam...!

Idag var jag på intervju och under den kommande veckan kommer jag få ett samtal; men det såg ändå lovande ut så jag tror starkt på att jobbet är mitt! 😊 Det sköna är, är att det bara ligger 10 min med bil ifrån där jag bor. Hejdå långa resor fram och tillbaka. Vi får se när och om man börjar pendla om ett par månader igen beroende på vart jag söker in 😌

"Hur tänker du göra nu då?" är det en del som undrar och jag kommer jobba den här vårterminen i den takt och ork jag känner att jag har 🙂 I höst tror jag att jag kommer börja plugga igen, fast den här gången utbilda mig till undersköterska. Vi får se hur livet ser ut om ett halvår. Mycket kan hända! 😊

Jag känner mig mer pepp på livet nu än jag någonsin gjort. Ska bli spännande att se hur livet ser ut om ett par månader. Jag ser fram emot att börja jobba och tjäna pengar tillsammans med Charlie. Komma in i vuxenlivet på heltid och känna att jag får ta mer ansvar!

#it's my time to shine!

Tack för alla gratulationer, ni vet vilka ni är! Ni är guld värda! Blir så varm om hjärtat när jag får se hur många jag har vid min sida och som bryr sig. ❤ Tack! 😘

Nu ska jag sova, är ganska slut efter den här dagen. Vi har inte gjort annat än att ha avslutning"fest" i aulan, käka julbord och säga hejdå till klassen men det tog på mina krafter då man har spänt sig inför den här dagen, gråtit, samlat ihop sig, åkt 2 h resa till Högsby, varit på intervju och sen handlat och sen åka hem. Haha! Sen ska vi upp rätt tidigt imorgon då vi ska hälsa på Carolina som är någonstans ganska i närheten av Oskarshamn (haha jag kommer inte ihåg vart dom är) och sen ska vi fira min kära kusin som snart fyller TJUGO år! Wow - tiden går fort! Lill fisen! Han blir vuxen och jag blir snart gammal tant 😎 Men så är livet!

Ha en fortsatt trevlig kväll ni som ska vara vakna mer och ha en fantastisk helg! Var rädda om er! 🤗

Puss /ina

Likes

Comments

Alltså. Jag vet inte vart jag ska börja.
Jag är ensam hemma idag,
sitter framför datorn och kollar lite på Simpsons.
Mitt i allt kollar jag på allt som finns i vår lägenhet.
I vårt hem - varenda sak.
Men en sak som min blick inte kunde släppa var på vår katt, Chelsea.

Jag kollade på henne och kände hur blödig jag blev.
Jag började nästan gråta och jag kände mig så fjantig.
Sen så tänkte jag "NEJ, jag är inte fjantig".
Jag är bara tacksam för livet,
och det är jag väldigt glad över att jag kan känna.
Jag vet att det är mycket skrivande om tacksamhet,
om mitt hem och om Charlie.
Men jag kan inte vara annat än glad och tacksam!
Jämfört med hur mitt liv såg ut innan så lever jag det liv jag alltid tvekade på ens skulle hända.
Jag trodde aldrig att jag skulle hitta kärleken.
Jag trodde aldrig att jag skulle få må bra.
Djur var mina första trygghet och jag önskade alltid att jag en dag skulle få ha en som bara är min.
Och här står jag idag.
I en lägenhet som är liten men perfekt så länge jag har Charlie och Chelsea där.
Jag är förlovad med mannen i mitt liv och tillsammans har vi en älskad katt.
Jag har mer än vad jag vågade drömma om och jag är så otroligt lycklig!!

Och Chelsea... åh vad jag älskar henne.

En del vet att hon vart inlagd för snart 3 månader sen.
Det var en av de HEMSKASTE dagarna i mitt liv.
När jag hörde de säga "cancer" så gav jag upp.
Jag tänkte att det var kört och att vi kommer få ett samtal där det är bekräftat att hon är sjuk och vi kommer få avliva henne.
Hon var bara borta i 2 dagar men de var de längsta dagarna.
Jag grät konstant typ.
Jag kunde inte vara glad.
Och när jag försökte påminde jag mig själv direkt om hur situationen såg ut.
Som att jag inte tillät mig själv vara glad.
"det är bara en katt" kanske någon tänker nu men för mig är hon min lilla bäbis.
Hon har sån stor betydelse för mig att jag inte ens kan föreställa mig ett hem utan henne där.
Hur eller hur: dagarna gick och tillslut kom samtalet.
Jag minns det så väl, mitt hjärta slog trippelt så mycket snabbare och hårdare.
Jag vart illamående.
Jag svarade och förberedde mig på det värsta.
Men så sa hon det jag inte vågade hoppas på.

Det var inte cancer.

Kändes som att resan till henne varade i flera timmar.
Jag ville vara där på 1sek och krama och pussa henne och aldrig någonsin, aldrig, släppa taget om henne igen.

Så ja.
Charlie och Chelsea är de värdefullaste jag har.
Utan dom så är mitt liv totalt meningslöst.
Det är så jag känner.

Men jag vet inte, jag kanske är överkänslig just nu av någon lustig anledning but I don't give a shit.
Tacksamhet är tacksamhet och det är viktigt att kunna se de bra sakerna man har i livet än att hela tiden påminna om allt negativt.

Likes

Comments

Åh! Äntligen HELG! Så fantastiskt skönt! Visst har jag alltid älskat helger men nu ser jag fram emot dom på ett helt annorlunda sätt än förut... Att komma hem från plugget på en fredag, lägga väskan på hyllan, hoppa in i duschen och ta på sig bekväma kläder för att sen bara lägga sig raklång på soffan. Alltså wow säger jag bara (haha)! Bästa känslan!

Om C är hemma om helgerna så brukar vi sätta oss ner och kolla på något tillsammans, serie eller en film. Just nu kollar vi på en serie som heter gåsmamman och vi sitter som fastklistrad vid skärmen, så himla bra!! Rekommenderar start till er kära läsare att kolla på den om ni tycker om lite spänning 🙂

Men alltså ett stort problem enligt mig, är att redan runt 20:00 tiden blir jag hur trött som helst 😩 Det tar så mycket på krafterna att åka sammanlagt 4h fram och tillbaka 5 dagar i veckan och det är varje fredag jag känner hur totalt slut jag är. Speciellt om det varit en lång och tuff vecka.. Så jag känner mig inte som världens roligaste flickvän de gångerna utan mer tantig.. 👵🏻

Idag hade jag sån huvudvärk hela förmiddagen och jag kände mig febrig, det släppte i stort sett direkt när jag kom hem, lite konstigt ju...

Den här helgen ska jag bara softa och plugga och umgås med mannen i mitt liv! Så jag tror det här kommer bli en väldigt trevlig och avslappnad helg vilket jag behöver just nu! Lugn och ro, släppa all stress och njuta av att bara få vara..!

Nu ska jag faktiskt sova. Är helt sluuuut!

Jag hoppas ni får en fantastisk helg!
Ta hand om er och varandra!


Puss/ina

Likes

Comments

Hej på er! Nu vill jag klargöra lite saker en gång för alla sen tycker jag det är slutdiskuterat!

För det första - jag har aldrig påstått att jag är perfekt eller bättre än någon annan! Jag har aldrig påstått att alla mina brister och alla dumma saker jag gjorde förut är helt förbi - jag jobbar på att få bort vissa saker osv.

MEN JAG TÄNKER ALDRIG, ALDRIG NÅGONSIN, BE OM URSÄKT FÖR DEN JAG ÄR ELLER ACCEPTERA SKITSNACK!

Jag, JAG(!!!!!) tycker att jag bättrat mig som människa. Och jag tycker att jag är mer kärleksfull mot människor än vad jag var innan. Vad ni andra tycker skiter jag FULLSTÄNDIGT i så länge jag vet att det ni säger är ren bullshit! Jag tar mer än gärna KRITIK men asså SNÄLLA människor eller du rädda människa som lägger kommentarer ibland - stå upp för den du är och våga visa vem du är. Att köra anonymt är en av de fegaste sakerna jag vet! Och jag hatar det SÅ MYCKET! Så JA!!! Jag raderar kommentaren för jag accepterar inte skitsnack här eller någon annanstans! Hur ouppfostrade och fega är ni/du egentligen? Seriöst alltså, för detta är skrattretande! Jag kan inte göra annat än att tycka synd om er/dig som väljer att köra på anonymt. Känner ni er tuffare eller? Värsta coolingar, här får ni en guldstjärna från mig ⭐️

Vill ni skriva så så säg vem/vilka ni är, eller gå fram till mig så kan vi sätta oss ner någonstans och ta ett snack!

Och till er andra som inte har något med detta att göra - ha en fortsatt bra dag! Tack för mig! 😘😊

Likes

Comments

Alltså, när jag blickar tillbaka på mitt liv så inser jag hur långt jag kommit. Hur mycket närmre jag är mitt mål. Jag har slutat ta saker för givet och blir mer glad och tacksam för de sakerna jag får och för de sakerna jag har. För att jag har tak över huvudet, mat i kylskåpet, vatten och värme, jag bor tillsammans med mannen i mitt liv och att få till exempel städa i ordning lägenheten och laga mat tills han kommer hem från jobbet är jag tacksam över. Jag har någon att laga mat till/för, jag har någon att komma hem till som kallar mig för sin. Jag har en fantastisk familj och jag har fantastiska vänner. Jag har insett att vissa saker behöver jag inte i mitt liv och jag kan säga ifrån om det utan att känna mig skamsen, utan att hela tiden vara rädd för vad andra ska tycka. Och det är så himla SKÖNT!!


Jag älskar mitt liv. Det kanske kan låta egoistiskt eller sticka i någons ögon när jag skriver såhär, jag är inte ute efter att få någon att känna sig sämre än mig eller att någon ska börja jämföra sitt liv med mitt. Jag tror verkligen inte att jag är bättre än någon annan, eller tvärtom! Jag delar endast med mig om hur JAG känner över mitt liv!


Och ja, det är mest tack vare C som jag insett hur värdefullt mitt/vårt liv är. Han har lärt mig så mycket mer än någon någonsin lärt mig och han lär mig saker fortfarande. Jag tycker det kan vara läskigt ibland när han kollar mig djupt i ögonen och förklarar hur mycket han älskar mig och hur vacker han tycker att jag är... Jag kan liksom inte rå för att skratta bort det ibland, för jag har aldrig haft en liknande relation som den här. Och det är inte bara mitt självförtroende han lyfter utan han lär mig att leva med en annan människa (utan att han tänker på det). Och det är ju inget konstigt för alla lär sig saker när man delar samma tak och delar ekonomi osv. Jag har skrivit liknande i ett annat äldre inlägg. Men jag tycker om att påminna mig själv om de bra sakerna för att få lite ny energi. Han lär mig att ha överseende, att älska, att förlåta, att lyssna, att ensamtid kan vara guld ibland (inte ensamtid med varandra utan ensamtid med SIG SJÄLV, man måste inte vara med varandra hela tiden bara för att man är tillsammans och/eller bor tillsammans), att det faktiskt är okej att vara ego ibland (haha), han försöker lära mig att inte vara impulsiv (orkar inte rabbla upp allt men kan ta typ....inredning som ett exempel, att inte köpa saker till lägenheten hela tiden även det är fint och billigt), han lär mig att lita på vårt förhållande vilket jag är urusel på i vissa lägen. Jag har fortfarande rädslan att bli krossad och lämnad, även jag litar på honom så finns rädslan där och det jobbar vi (jag) på att få bort för det kan bli fruktansvärt jobbigt för C ibland, hatar att säga det men ja jag kan vara...hemsk....ibland. Jag är inte perfekt. Jag har mina brister.

Jag är så tacksam över att han fortfarande är kvar, trots mina galna sidor haha..
Jag älskar honom något så oerhört mycket, och vår älskade lilla katt Chelsea ❤️ 
De är mitt liv, och jag skulle aldrig byta ut dom mot någonting i världen!


Nu ska jag börja städa lägenheten, sen hoppa in i duschen och sen ska jag börja med maten! :)
Jag hoppas ni haft en fantastisk dag, och ha en fortsatt trevlig kväll!

Btw, om ni/du är intresserad av att följa mitt/vårt liv så följ mig gärna på instagram :)

Insta: https://www.instagram.com/iina.b/Likes

Comments