1. Vi började med att klippa remsor av plåt.

2. Sedan bockade vi cirklarna.

3. Sedan gjorde vi två kryss som vi punktade ihop med cirklarna.

4. Vi bockade halvcirklar som fungerar som stag mellan den lilla och den stora cirkeln.

5. Sedan svetsade vi fast stagen i en av cirklarna.

6. Därefter svetsade vi fast den andra cirkeln.

7. Vi avslutade med att lacka marshallhållarna svarta.

Likes

Comments

Vi har gjort en polering utav våra två utställningshuvar.

Vi har använt oss utav:

Raptor - Raptor är ett ytrenoveringsvätska som avlägsnar repor och oxider.

Mirror image - Mirror image är en hårdvax med polerande effekt, löser oxid samt ger en skyddande vaxyta.

Silver One - Silver one är en långtidsskyddande hårdvax, skyddar lacken mot UV-ljus. skyddar lacken och gör lacken blank. ( Lackskydd)

Så det vi har gjort är att vi tog en enkelmaskin med Raptor, Sedan tog vi en dubbel maskin med Mirror Image på. Mirror Image löser upp Raptor. Sedan torkade vi bort Raptor och Mirror Image, tog dubbelmaskinen igen och drog på ett lager av Silver One sedan torkade vi av det. Då får man ungefär något av detta. På den matta sidan har lacken oxiderats och är i mycket dåligt skick men med lite pyssel får man den fin igen.

Likes

Comments

Vi har ju då en kub och ett klot som hänger från en balk i verkstaden. Kuben har 1 m långa sidor alltså blir volymen på den 1 kubikmeter . Klotet har diametern 1 meter och har volymen 0,52 kubikmeter. Vi använder dom figurerna då vi jobbar med matten.

Likes

Comments

Idag har jag bytt vänster bromsok på en Golf. Det blev även byte av vänster bromsslang, bromsklossar och luftning av bromsarna.

Likes

Comments

I fredags, 2 december, besökte vi UF-mässan efter lunch. Det var en bra mässa med en massa olika företag. Ett av företagen som fångade vårt intresse var Fånga Drömmar. Deras affärsidé är att sälja drömfångare och sedan skänka pengarna som de får in till Min Stora Dag.

Ett annat företag som intresserade oss var LEDupplysningen. De säljer LED belysning till fordon. Det var intressant att se hur bra LED belysningen lyser och vad det kostar.

Likes

Comments

Idag har vi mekat på en Volvo 945 och en Saab 9-5 . På Volvon bytte vi ABS-givare och vevaxellägesgivare. Saaben hade ett avgasläckage som vi lagade. Vi justerade även parkeringsbromsen och gjorde ett oljebyte + filter.

Likes

Comments