Nytt år. Nya brutna löften att plåga mig själv med helst redan 5 dagar in på året och sedan 360 dagar till.

Jag tänker att jag skiter i sådana löften i år.

Det slog mig när jag för en tid sedan fick lite tid över för mina egna tankar att jag måste börja prioritera mig själv. Den tanken i sin tur har tagit ut mig på en resa i mig själv där jag måste rannsaka mig själv på djupet. Jag har bestämt mig för att inte blunda, inte ens kisa litegrann, utan rätt och slätt, helt ärligt och brutalt lära känna mig själv, mina svagheter och brister, mina styrkor, egenskaper och ickeegenskaper. Det är fan så jag vill fälla krokben på mig själv redan nu. Men det tänker jag inte göra.

Jag är övertygad om att det här är det första året jag kommer kunna hålla mina löften, om jag tar dom bit för bit, utan orimliga krav och strikta förbud. Om jag istället fokuserar på att ta en dag i taget och på sikt förändra saker i min vardag, tillvaro och egen personlighet så kommer det här bli riktigt bra. Min målsättning är att landa i något som gynnar min hälsa på alla plan. Hitta balansen i livets vågskålar.

Jag har alltid varit den som går all in. Kört rätt in i kaklet. Men med facit i hand, det är nog inte min melodi. För aldrig har jag sprungit milen på under timmen, inte heller har jag till sommaren simmat ur vassen som en slank svan. Nej, jag har inte lyckats hålla 11 vita månader på ett år och ja, jag har spenderat snuskigt mycket pengar i ett plastkort som år efter år skymtat i plånboken enbart för att ge mig dåligt samvete. Ja, gymkortet.


Därför föds idag denna blogg.

En blogg om att inte vara perfekt, men att det ändå är helt perfekt. En i allra högsta grad personlig blogg som får bli min terapi. Kanske även ett bollplank? Här tänker jag vända och vrida ut och in på varenda tanke och fundering som jag känner behov av att ventilera. Stort som smått, alldagligt som högtidligt, privat som allmänt, utlämnande som bekräftande.

Jag har svårt att föreställa mig att jag är ensam i den här båten. Lämna gärna en kommentar så ror vi med hjälp av varandra löftena i hamn i år. Med självkänslan i behåll och självförtroendet i topp.

Imperfect - The word itself says I´m Perfect

Likes

Comments