Ni vet när man har bihåleinflammation, det gör ju rätt ont i ... ja... bihålorna...
Så idag tvingade jag in mig i duschen. Var rätt skönt, faktiskt. Kändes som om ångan lossade lite av snoret....
Men så kommer man till det steget där man ska krama ut vattnet hur håret och torka det. Man kastar lixom fram huvudet och lägger en handduk runt för att göra en turban. Men då. Pang! Säger det. Och det känns som hela huvudet ska explodera.

Nu vill jag bli frisk. Tack.

Likes

Comments

Just nu säger M att han har mycket mardrömmar. Han vill därför inte sova i sim egen säng. Jag minns inte ens när vi sov en hel natt sist eftersom han vaknar allt som oftast, inte bara en gång per natt utan 2-3 gånger. Oftast vaknar han redan innan vi hunnit lägga oss, eller iaf somnat, första gången.
Så ikväll fick han panik av att gå och lägga sig och ville sova hos oss från början. Och jag har inte heller hjärta att säga nej när han själv motiverar det på det sättet, men panik och gråt i rösten. Så inatt tänker jag att jag sova i hans säng så får han och Simon sova i vår. Knappast någon optimal lösning men just nu får det vara så. Vi får väl turas om att sova i vår säng.
Just nu har jag sån jäkla hosta och är så galet förkyld så det är kanske lika bra att jag sover någon annan stans...

Likes

Comments

Under jullovet har vi haft som projekt att titta på alla 8 filmerna om Harry Potter. Marley har bara sett några av dem tidigare men nu kände vi att det var dags för komplett utbildning. Idag ser vi 8an, Dödsrelikerna del 2. Den sista filmen. Och mitt hjärta blöder. Spelar ingen roll hur många gånger jag ser filmerna och läser böckerna, blir så oerhört gripen av dem. Varje gång. Av känslan, öden, miljöerna, historierna. Allt. Och ju med man läser om historierna, desto fler saker upptäcker man och ser nya samband. Längtar till Marley kan läsa böckerna, ser verkligen fram emot att diskutera dem med honom! 

Han är fortfarande hängig. Fortfarande feberfri men superhängig, trött och hostig... Och imorgon är hans sista lediga dag innan först fritids börjar och sen skolan...

På onsdag ska vi ha möte på skolan. Med lärare, rektor, fritids, bup och eventuellt soc.
Ska bli intressant. Men måste erkänna att jag är rätt nervös. Speciellt med tanke på att jag kommer sitta där ensam. Simon måste till Kristianstad den dagen. Så klart.
Men det ska nog gå bra. Hoppas jag 😉

Likes

Comments

Ebola har tagit över min kropp. Jag kommer förmodligen dö en mycket plågsam död.

Marley är fortfarande lite halvhängig. Igår kväll när jag frågade om vi skulle läsa innan han skulle sova skällde han ut mig "Förstår du vad klockan är?! Jag är jättetrött!" Klockan var halv 9. Men ja, det ska ju vara en första gång för allt antar jag. Sen sov han 12 timmar. Skickade ut honom till grannen för att de skulle leka i snöisen som kommit inatt. Han ville egentligen ha snöbollskrig med mig och Simon. Tyckte det var bättre han gick ut och lekte med Noel...

Ska gå och koka mig min femtioelfte kopp te för idag och hoppas på att förkylningen/ebolan går över snart....

Likes

Comments

Idag har vi haft en heldag i Köpenhamn. Mysigt! Jag och Simon och hans familj. Marley lämnade vi hos mamma. Dels har han varit sjuk, är inte pigg än, dels hade han inte uppskattat att bara vandra rundor bland en massa folk. Speciellt inte i -10...
Han hade det mysigt hos mormor med plattan, Netflix och andra spel.

Men kallt var det! Speciellt när vi kom ner till Nyhavn, frös som galningar alla fem. Men många pokémon hittade jag 😉
Avslutade dagen med mat på Jensens Böfhus. Gillar att danskarna har luncherbjudande fram till kl 16! Mycket billigare i en annars dyr stad.

Och som vanligt har jag inte kommit ihåg att ta ett enda foto.... 😏

Likes

Comments

Idag är äntligen Marley feberfri! Gött!!
Dock har han fortfarande ont i huvudet och är hostig. Men det får helt enkelt ge sig med tiden.

Jag har börjat spela ett nytt mobilspel. Älskar mobilspel! Spelar fortfarande pokémon - mycket viktigt! 😉 Spelar också ett som heter Fantasy Forest där man ska para olika fantasidjur för att få fram andra fantasidjur. Så ska man odla för att kunna mata dem så de växer och blir bra på att slåss. Låter helt meningslöst, och det är det med, men jag gillar det 😉 Men senaste spelet nu är Backpacker. Fungerar som datorspelet vi spelade när vi var små. Men ska resa gjorde runt och i de olika städerna ska man klara uppdrag, man måste söka jobb för att tjäna pengar till att resa vidare och klara frågor kring kända delar/minnen från staden. Tidsfördrivande och lärorikt 😊 Testa det!

Likes

Comments

Igår gjorde vi inte många knop... Som mest var Marley uppe på 40,5 och låg mest utslagen hela dagen. Lagom till vi skulle gå och lägga oss piggnade han till. Så klart. Natten har varit sådär, han har hostat mycket och vaknat många gånger. Simon la sig i Marleys säng så iaf han fick sova, han gör sista praktikdagen idag.

Idag fortsätter vi soffläget  med Harry Potter och Halvblodsprinsen ❤
Ser ut att vara härligt väder men vad hjälper det när man ligger däckad med feber? 😉
Idag är han piggare iaf, uppe och går och har druckit lite yoghurt vid köksbordet.

Egentligen hade vi tänkt ta en lite tur till Köpenhamn imorgon men det får vi skjuta på. Kanske till helgen istället. Håller tummarna att M piggnar till och att vi andra slipper bli sjuka!

Likes

Comments

Idag skulle vi egentligen åkt till Lund och provat badhuset där. Men Marley vaknade med feber så det blir soffläge idag istället. Det förklarade varför han var på så tråkigt humör igår.
Vi har ett projekt nu under jullovet, vi ska ta oss igenom alla 8 Harry Potter filmerna. Marley har bara sett några innan men nu är han tillräckligt stor. Eller, jag kan inte vänta längre 😉 Så idag kollar vi på Fenixordern, nr 5. Kanske hinner vi med Halvblodsprinsen med. Vi vet vad vi ska göra idag iaf 😉

Likes

Comments

9 minuter. Det var så länge jag hann jobba idag. Började 10.30 och 10.39 ringde de från skolan om att Marley var sjuk. Ingen feber eller så men hängig, hostig och snorig. Stackaren hade bäddat ner sig i en fåtölj och somnat. Så det vara bara snällt att fixa en ersättare på jobbet och köra och hämta honom.
När jag kom till skolan hade precis satt sig i matsalen för att äta lunch, så hans lärare bjöd in mig med. Mycket trevligt. Tycker om att vara med i skolan, lära känna de andra barnen och få en chans att prata lite med lärarna. Det är ju inte alls samma kontakt med lärarna i skolan och på fritids som man har i förskolan. Även om vi på grund av våra särskilda behov/skäl har ganska tät kontakt.

På vägen hem tog vi "bakvägen" där vi kunde krypköra hem för att få den sista godisen till vår pokémon vi så gärna ville utveckla. Vi har gått och gått och gått, fuskade sista 1,5 km och krypkörde 😉

Imorgon vabbar jag en stund på morgonen för att ta Marley till tandläkaren. Han var på undersökning igår och då såg de att i hans nya kindtänder, även kallade 6-års tänder är "groparna" väldigt djupa. Så de ville fylla upp dem lite med plast, för att förebygga kariesangrepp. Eftersom dessa gropar är så pass djupa är det svårt att hålla/få det riktigt rent, så därför ville de fylla upp. Ska bli lite intressant.
Simon är också ganska hängig idag så har får stanna hemma från praktiken så då kan han passa på att vabba. Så kan de ligga på soffan och tycka synd om sig själva när jag är på jobb ❤

Inlägg skrivet 30 november men nouw tyckte tydligen inte att det skulle publiceras...

Likes

Comments

Det bästa med att börja kl 9 på morgonen är den där halvtimmen man får för sig själv.
Lämnar Marley vid 8.10, när skolan börjar. Sen kommer jag hem, kokar en kopp te och kryper ner i soffan med min bok.
För kort tid för att hinna se ett avsnitt något eller för att hinna somna. Men lagom för en kopp te och lite läsning.
Man får ta vara på de tillfällen som ges ❤

Och oftast hinner man kela lite med argbiggan med 😍

Likes

Comments