Familj!

Det här är Ninja, hon är en Amstaff!
(American Staffordshire terrier)


Jag skriver det här inlägget till DIG:

 • som byter sida av vägen när du ser oss
 • som vänder och går åt ett annat håll med din hund
 • som blänger snett på mig och Ninja
 • som inte vågar komma in i hundgården när vi är där
 • som låter din lilla hund göra utfall och skälla på Ninja för att sedan tycka att Ninja är den som beter sig illa när hon svarar
 • som.....
 • som.....

Listan kan bli hur lång som helst, men DU vet ju själv vem du är och jag tänkte att det kan vara på tiden att presentera denna sk "mördarhund" och berätta varför jag valde just den rasen.

Jag har haft många hundar genom åren och hade vissa "krav" när jag skulle köpa Ninja.

 • Korthårig ras (lättare att hålla rent pälsen, torkar fort och inte lika mycket hår att dammsuga)
 • Medelstor ras som kan ligga i soffa och säng och gosa
 • En tuff hund som inte kissar på sig när jag höjer min höga röst några extra decibel när så behövs (hade en Collie tidigare som rymde om jag skällde på barnen)
 • En hund som är lättdresserad och smart (ber om ursäkt ....men vissa hundar är inte så smarta)
 • En hund som jag kan ta med ut i skogen på långa promenader eller en cykeltur.
 • En hund som jag kan känna mig trygg med om jag går en sen promenad i mörkret (frågan är om hon kommer att försvara mig om det behövs eller om hon kommer att överösa ev förövare med blöta pussar)
 • En hund......

Detta kan också bli en låååååång lista, men nu hajjar du .....?

Ninja är alltså INTE en MÖRDAR/KAMP hund, hon är en sällskapshund...och ärligt talat...hon är nog snällare än både dig och mig.

Problemet ligger hos människor som dig! Men jag tror inte att du som person är fördomsfull (tror som sagt), ondskefull eller bara "dum-i-huvet"! Nä, jag tror bara att du är enormt okunnig och reagerar därefter.

Låt oss "skylla på media" lite......de är ute efter att sälja....och vilken rubrik säljer mest:

 • "Kamphunden bet Niklas 23 år. "Jag trodde jag skulle dö, berättar Niklas från sjukhussängen"! (Niklas = inbrottstjuven) 😱😂

ELLER

 • "Chihuahua bet förbipasserande kvinna"!

Vi vet alla svaret....sk kamphunden säljer fler upplagor. Men det FINNS INGA KAMPHUNDAR I SVERIGE!

JAG VET ATT:

 • om en stor hund biter så blir det större skador. Om jag slåss med någon som är mycket större än mig, så skulle jag också få större skador än hen, oavsett om det var jag som började bråket eller inte.
 • vilken hund som helst kan bita, men då är det antagligen något som inte står rätt till. Hundar med normalt beteende vet hur de ska bete sig mot varandra. En är högre i rang och den andre blir undergiven...sen går det bra att leka. Mina barn respekterade mig som förälder, men vi hade roligt ändå...och ibland fick jag ta i på skarpen...same, same.....
 • när Ninja svarar din hund så gör hon det med sin grova röst, och jag håller med om att det LÅTER som att hon vill döda, men hon vill nog hellre pussa på er och leka!

Amstaff har avlats som SÄLLSKAPSHUNDAR sedan 1936 och är en bra familjehund. Ninja har gått ihop med de katter jag haft och de jag har....men ....det är katterna som bestämmer.


OBS! Det är en hund bur och inte katt bur! 😍😍
Som jag ser det så har vi bara ett "problem" med Ninja, då vi skäller på henne......tyvärr....och det är just när hon blir glad....då blir hon ÖVERLYCKLIG. Om någon stannar och vill prata, hälsa eller när vi eller vänner kommer så blir hon så exalterad att hon skäller (mördarskallet), hoppar och studsar. Men hon är ju lite för stor för att hålla på så, då hon lätt kan knuffa omkull någon i sin iver, och då får vi säga till på skarpen. Tragiskt att behöva skälla på en glad hund, men sån tur att hon är så lydig...när vi väl fått henne att förstå att inte HON alltid är den som får besök eller så....

Så är det verkligen, hon tror att ALLA älskar henne lika mycket som hon älskar ALLA andra........


Om du ser oss när hon har nosgrimman på sig så är det INTE som en munkorg för att hon bits. Det är just för det jag skrev här ovanför, när det är mycket folk ex på pendeltåg, bussar eller annat så är det lättare att ha styr på henne när hon tror att alla vill krama just henne och vi har fullt upp med väskor och/eller barnvagnar.
(Jag har bara "delad vårdnad" om henne. Hon bor egentligen hos min äldsta dotter med familj i Danderyd.)

Tack Louise för att jag får låna henne ibland! <3

Och du.....alla människor går inte ihop med alla människor, likadant är det med ALLA djur!

Svenska Kennelklubben skriver:

Amstaffen ska vara stabil, glad, orädd, envis och utstråla livlighet , mod och självsäkerhet. Den är social, nyfiken och förarvek (läs lättdresserad) hund och tycker därför om att vara med där det händer saker. Den har ett stort behov av närhet till människor. Rasen kan av en del uppfattas som påflugen och stökig (Läs: Livsglad och kärleksfull)

Här kommer lite underbara foton på Ninja...som i princip kan somna hur - och varsomhelst! <3

Tack för att ni ville lära känna oss!
Vill ni bekanta er mer med oss så går vi gärna promenader med er i skogen, åker och badar
(till sommaren 😜) eller leker i hundrastgården!

Puss & Kram
från
Ninja & Helen!


Gilla, Dela & Kommentera (mer än) Gärna!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

ADHD, Hemma!

Som jag berättat om tidigare så har jag nu, efter ca 5 år flyttat tillbaka till Köping. Trodde verkligen inte att det skulle kunna ske igen, har fått ångest av tanken. Men så blev det och det känns.....rätt och skönt.


Det första rummet som blev helt klart var badrummet som jag visat tidigare. Sen fick jag ett ryck och gick på klädkammaren/garderoben. Funderade på om jag skulle göra det till lekrum för kissar och barn barn, men då det är den enda garderoben så blev det en walk in closet!

Det första jag gjorde var att slita ut en gammal, äcklig, torr, ful plastmatta för att få fram trägolvet under.
Hyllor och väggar var ganska äckliga så det blev ny vit färg och ......

....tapet som jag hade liggandes. Jag tapetserade bara två väggar och lät resten vara vitmålat.
Trägolvet målade jag ett tunt och o jämnt lager med vit färg Ja, ojämnt för att jag tycker det blir snyggt och mer Shabby.

In med en hög och smal hylla som jag fått av Anders och Alma. Vika kläder på hyllor och lägga underkläder och strumpor i korgar.
Några trasmattor på golvet som samlar upp (ev) damm 😱 och en kista, som jag fått av Caroline, med luftmadrasser, extra täcken och kuddar.

Sen upp med spegel som jag köpt på loppis för 70 kr (50-60-eller 70-tal)
Över spegeln hängde jag en "inte-så-ofta-använd-men-snygg" torso på en rostig ståltråd.
Tända ett doftljus en stund för att sprida god doft och en stol.

Panoramabilder här ovan visar lite som jag har på hyllan. Jag har inget förråd med grejer, så på hyllorna har jag mitt "föttåd". blir typ förråd också.

Och så här ser det ut när det är klart! Jag är riktigt nöjd och snabbt gick det....för.....sån är jag!

Vad tycker ni?

Enda kostnaden jag lade ut är 70 kr för spegeln!

Gilla, dela, kommentera eller vad ni vill.....

Puss & Kram!

Likes

Comments

ADHD, Hemma!

Ibland så är det så skönt att sitta och titta på när andra jobbar! Nåja....när andra funderar........

Det här är Ritva, min allra äldsta vän, från lekis faktiskt. Hon bor i ett hus med sin man Tobias och jag har hängt en del hos dem nu. De byter panel på huset och jag ser på och blir trött. bara av det! :-)

Men i lördags var det min tur att hugga i lite. Ritva och Tobias har varit så snälla att de sparat en del plankor från 1939, dvs den ursprungliga panelen, för de förstod att "min unika hjärna" säkert hade 1000 idéer om vad jag kan göra med dem. Och det hade jag (samlade på mig ett gäng med rostig spik också, trots att Tobias tyckte att det var att gå för långt...hahaha, men de kommer till användning).

Först var jag tvungen att få ut all gammal spik ur plankorna, sen såga (lite läskigt, men visst ser jag cool ut?! 😜)
Bort med det som var fult och olika långa bitar så har jag material till hyllor, lådor, tavlor mm mm....bara få bort lite gammal färg (en hel del lager) sen shabba till dom. Ni får se resultat senare. En del ska bli klätterhyllor till mina kissar.


Jag hade en vän på besök förra veckan, Molly som jag fick på Stensund med. Det var mysigt och jag visade henne runt i Köping, bl a bokskogen i Kabbeskogen. Då fick jag naturligtvis för mig att släpa hem några grenar som jag ska göra till klätterträd till kissarna och Molly suckade: "Nu kommer jag ihåg hur det var att gå i skogen med dig!" Hahaha...ja, jag får ständigt idéer och vill släpa hem grejer. Sån är jag!

Här står nu träden i vardagsrummet, men det är inte klart än.
När jag flyttade in i lägenheten så var den så skitig....HALLÅ....flyttstädning är flyttSTÄDNING!!! Här var det inte städat alls, men det blev kompensation på hyran. Men pga det så tar det sån tid att få iordning, då ALLT ska städas först....då menar jag ALLT....utom taket.
Så mina dagar ser tu så att jag städar och pysslar och kombinerar med annat. Då jag tidigare haft så enormt höga krav på mig själv så försöker jag verkligen inte ha bråttom, utan det får ta den tiden det tar innan allt är klart. Ibland får jag ju någon idé, som att göra en hall lampa av en plåtburk, när jag egentligen har viktigare saker jag bör göra....men Sån är jag!
Jag har iallafall inte lagt ut så mycket pengar på flytten. Jag har ju en önskan att leva minimalistiskt, att inte köpa saker (mer om minimalism i senare inlägg). Men badrummet åkte jag dit på av gammal vana...där köpte jag nya handdukar, badlakan, matta och duschdraperi från IKEA. Så det är nog det dyraste rummet i lägenheten. Mer om det i inlägg om mitt nya hem.


Hur är det med er? Konsumerar ni mycket SAKER? Sparar ni mycket, bara ifall att eller av känslomässiga skäl?

Jag kommer skriva en hel del om minimalism och visa er hur man kan få ihop ett helt hem, UTAN att lägga ut så mycket pengar.....det finns ju loppis och andra som inte vill ha kvar saker.....I LÖÖÖÖVE LOPPIS!


De här fina rosorna fick jag av min äldsta dotter Louise när hon tittade in. Följ gärna hennes blogg HÄR!

Och datorhögtalarna (och ett drag-på-lakan) fick jag av Sonen Anders, hans underbara sambo Alma och mitt tredje "barnbarn" Onni, när de kom och sov över.

Här finns det Hjärterum och Stjärterum så kom gärna och hälsa på!

Har ni sett något så sött....fina Onni som jag är "farmor" åt!

Ha det så bra nu alla och håll er från sjukan! Det har inte jag gjort, berättar mer sen.

Puss & Kram!

PPuss & Kram!P

Dela, gilla, kommentera (HÄR NERE) och varför inte prenumerera!


Funderar på att starta vlogg eller podd, vad tror ni om det?
Som sagt......Sån är jag!

Likes

Comments

ADHD, Livet i Trosa!, Minnen

OBS! Tidigare skrivet, ej publicerat!


Jag har nog alltid varit känslig. Gråtit till filmer, sånt som har med barnen att göra mm och det är ju inte så konstigt. När jag blir nostalgisk gällande barnen speciellt, då stor gråter jag. Gamla fotografier på barnen, brev och teckningar gråter jag fortfarande till.

Men NU får det fasen vara nog. Jag gråter för allt, och då menar jag allt. Det som är gulligt ex på film eller på fb, när någon blir väldigt glad, när någon berättar något tragiskt, så fort jag ser foton på mina barnbarn och när jag tänker på barnbarnen och barnen...just ja, att jag inte hade katterna hemma, när dom kom hem.

Riktigt så här känslig var jag inte tidigare....kan det bero på medicinbyte? Jag hoppas och tror det.
Tidigare åt jag Fluoxetin för min utmattningsdepression och jag var väldigt nöjd. Ångest och oro var borta, men jag hade någon dag emellanåt som jag kände mig nere och var ledsen, men det är väl ganska normalt kan jag tycka.
Men min läkare fick för sig att det skulle vara bra för mig att byta till Voxra.
I det stora hela kände jag väl ingen skillnad på medicinerna. Men kan min blödighet bero på medicinen?

Hur känsliga är ni?
Vad gråter ni till?
Äter ni medicin?
Är det ok att vara så känslig?
Är det kanske bra att jag är den som först börjar gråta så känns det inte lika pinsamt för er?

Fördelen med att gråta är att det är så jävla skönt att rensa upp lite.
Gråter jag för att jag längtar och känner mig ensam, så hjälper gråten att få ur mig det. Det är ju jättebra.Jag vill inte sluta vara känslig, vill inte sluta gråta, för jag tycker att det är en fin egenskap som visar att jag har empati och bryr mig om mina nära OCH även obekanta.

Idag har jag gråtit ca en timme......till Prins Carl Philip och Sofia...ja, ni läser rätt!!!

De har fått en son som har döpts, och då visade dom även bröllopet idag. Jag har tidigare inte sett det, har inte varit intresserad. Jag har inte haft TV på kanske 5-6 år, och ett kungabröllop går jag inte in på tv play för att kolla på. Men nu när jag flyttat och det sitter en tv på väggen så tittar jag en del på den. Och idag kom repris på utvalda delar av bröllopet.

KÄRLEK....så fina och så mycket kärlek strålade från dom. Prinsens tal......här började jag hulka riktigt......

Nu är det nog, sluta böla!!!

Men det funkar inte så, det finns ingen knapp....jo, en PÅ knapp, men ingen AV knapp...ja så är det....

PÅ-knapp finnes, AV-knapp saknas!

Och nu börjar Fredrik Benedict Nybladh sjunga på dopet...och då kommer jag att tänka på min svärson som spelade med honom på Julkonserten 2013. Då satt Carl Philip och Sofia i publiken. Jaha, då tänkte jag på svärsonen och då gråter jag en skvätt till ....SKÄRPNING!!!

Men ...störst av allt är kärleken. Och jag blir så glad när jag ser folk som är riktigt kära, då gråter jag såklart.
Kanske gråter jag då för att det är så vackert när kärleken syns, eller gråter jag för att jag känner mig ensam, eller gråter jag för att det känns som att jag aldrig själv kommer att finna den rena kärleken. Jag vet inte!
Men nu får det vara nog för idag, nu cyklar jag till Vagnhärad. Jag ska cykla en ny, för mig, väg ute på landet så det blir nog drygt två mil på cykel i det fina vädret.

Och vem vet....kanske hittar jag kärleken där på Hemköp i Vagnhärad.....hahaha......


Puss & Kram!


Glöm inte att dela bloggen!
Kommentera och gilla gärna!


Då detta inlägg är skrivet för ett tag sen då jag var kvar i Trosa så vill jag bara tillägga att jag bytt tillbaka till mina vanliga mediciner och är nu "vanligt-Helen-känslig" bara igen! :-)

Likes

Comments

Hemma!, ADHD, Livet i Trosa!

OBS! Tidigare skrivet (när jag bodde kvar på Stensund) ej publicerat!

Min ADHD kickar in och jag gör allt på en gång, syr, renoverar, sorterar, rensar, sätter upp "katt-galler" på fönstret...

Skolan är snart slut och jag ska flytta så nu ska jag minimalisera mitt hem igen för att slippa släpa på onödigt och åtminstone halvfärdigt. Eftersom jag har min hobby där jag återvinner, renoverar mm, så spar jag mycket t ex tyger...så idag blev det en ny gardinuppsättning, fort som satan ska det gå...

Jag tog fram klädnypor i trä, jutegarn och tyg jag hade sparat. När jag var yngre så skulle allt vara "PERFEKT", då hade inte detta funkat äns för en vecka, men nu så. Tyget var linne-liknande så jag snurrade det och knöt ihop som på fotot. Så här gör jag ibland med kläder också, då får jag en snygg skrynkel struktur och slipper stryka. Sen "låtsas" jag att det är "meningen" att det ska vara skrynkligt. Hahaha....lite Shabby alltså!

Ena sidan på tyget var fållat så det fick bli uppåt och den "avrivna" sidan fick bli nertill.

Jag klippte lagom långa snör-bitar och klämde fast dem tillsammans med klädnypan och knöt upp på gardinstången.

Snabbt, enkelt, billigt och tillfälligt! Vill ni ha olika snabba, enkla och kreativa lösningar på era önskemål/problem så hör av er....min unika hjärna tar aldrig rast!


Puss & Kram!
Gilla, dela och kommentera gärna.
Då jag har fb och instagram "semester", så kommentera gärna här!

Likes

Comments

Dagbok, Hemma!

Det har verkligen hänt mycket i mitt liv, som det alltid gör. Nu är det dags att damma av bloggen och börja uppdatera igen. Nu har jag fast bostad i Köping igen. Det är så skönt att ha ett boende igen med space, eget kök, badrum, toa och rinnande vatten. Saker man faktiskt klarar sig utan i boendet, men så grymt skönt när man har det.

Känns så skönt också att mina vänner och bekanta välkomnar mig hem igen.

Här kommer lite bilder för att visa lite av vad jag haft för mig, så skriver jag mer i detalj sen.
Puss & Kram!
Hörs snart igen!

Likes

Comments

Orka läsa allt?, Hälsa & Skönhet!
 • Nu ska du känna dig så härligt, rivigt ren i huden och den är varm och röd. Ut och duscha!
 • Sen tar jag fram skrubbvantar och gör om hela proceduren, men nu lite skönare och verkligen går in i alla vinklar och vrån.

  Se till att njuta under tiden för det här är DIN EGOTID!
  (om du inte föredrar att ta med din partner för en skön tvåmanstvagning, för att på så sätt även ge näring åt kärleken. Vill ni så kan jag göra ett inlägg om hur ni går tillväga...om ni vill.)

 • Fotfilar i all ära, men jag älskar pimpsten. Har ni inte provat så GÖR DET! Nu har fötterna blivit ordentligt uppmjukade av allt skrubb och vatten så fila på.......Jag hade fixat nagelbanden på tårna innan samt klippt, filat och målat tånaglarna innan. Vill ni ha ett inlägg om fotvård inkl pedikyr?


Själv har jag inga problem med förhårdnader och så, men har ni det så använd pimpsten OFTA i duschen, men gör det sist så fötterna hinner mjukas upp.
Har ni stora problem med förhårdnader så tar ni antagligen hand om fötterna för sällan och då säger jag...
.SKÄRP ER! Tänk på att fötterna bär er genom livet, så ge dem lite kärlek. ...😜 ....

För att komma tillrätta med mycket förhårdnader så använd en fothyvel.....såååå grymt bra!
Sen underhåller ni med pimpstenen!

 • Duscha och lägg på en ansiktsmask. Jag föredrar en naturlig ler- eller algmask.
 • Gå sedan in i bastun och lägg dig bekvämt och njuuuuut av lugnet en stund. Om du vill så kan du lägga en ler- algmask på hela kroppen och lägga dig en stund på nedre planen i bastun, så det är sådär lagom varmt utan att svetten rinner.

  Musik....glömde skriva att jag naturligtvis har lugn musik på under hela ritualen, är det SPA så är det!

  Vila, njut och låt tankarna flyga som de vill.....det är DIN tid, bara DIN tid........ • Duscha och raka om det behövs. Tänk på att aldrig raka benen (eller vart du nu behöver rakas) innan du skrubbar för huden blir väldigt känslig. Jag avslutar med det och sedan duschar HELA kroppen, även håret, med så kallt vatten som jag klarar av.
 • Badda kroppen torr, gnid och dra inte utan badda dig torr.
 • Ansiktsvatten sprayas i ansiktet. Jag använder alltid rent ört hydrolat, min favorit är apelsinblomsvatten, doftar ljuvlig neroli! Denna gången avslutade jag med att lägga en fuktmask i ansiktet, som fick sitta på över natten.

 • När det är dags att smörja kropp och fötter så börjar jag med en fetare kräm till fötterna.
  Jag använder gärna Shea smör, masserar och knådar fötterna ordentligt. Det finns otroligt mycket punkter på och under fötterna som verkligen bidrar till vårt välmående genom att stimulera olika organ.
  Berättar gärna mer om det i senare inlägg inom Hälsa & Skönhet!
  Sedan på med mys sockor som gärna får sitta kvar under natten så krämen sugs in i huden ordentligt av värmen (och så kladdar man inte ner sängkläderna lika mycket). • Smörj sedan in hela kroppen med näring för huden.
  Som ni förstått så använder jag bara det som är naturligt.
  Jag använder gärna en eko naturlig bodylotion som jag oftast har i mer olja i, ex sesam-, kokos- eller mandelolja.
  När du smörjer in kroppen så passa på att ge dig själv en skön massage och ge kroppen lite extra kärlek!
  Den är ju så fantastisk!


Så här glad och nöjd känner man sig när allt är klart och bara sängen väntar.
I nästa inlägg ger jag tips om hur du renoverar insidan, häng med!


Har jag glömt något? Önskar ni mer i detalj? Önskar ni att jag gör inlägg om något speciellt?
HOJTA TILL!!!

Kommentera, Gilla & Dela JÄTTEFGÄRNA!


Hörs snart igen!

Puss & Kram!


Följ mig gärna på Instagram och min hobbysida på fb, Lillans Shabby !

Likes

Comments

Orka läsa allt?

Så var det då dags att avsluta året som gått och förbereda mig på det nya spännande som kommer.

Eftersom jag älskar SPA och är utbildad SPA-terapeut så var valet enkelt att springa ner till skolans omklädningsrum och sätta på bastun inför årets kroppsrenovering.


Min "Hemma"-SPA-Ritual går till så här:

 • Se till att ha alla grejer samlade så du inte kommer på mitt i att du behöver något och får springa runt och blöta ner i hela huset!

 • Jag börjar med att rengöra ansiktet ordentligt med en mild naturlig rengöringslotion.
 • Sen in i duschen, tvätta håret och i med inpackning.

  Just nu använder jag detta schampo och balsam som är naturliga.

Jag använde iofs ett "silverschampo" inpackning då jag vill förstärka mitt gråa hår. Inpackningen får sitta i under hela bastutiden.

Jag älskar mitt gråa hår! :-)

 • VÄTSKA! Superviktigt att dricka under hela tiden.
  Jag drack en liter vätska med en blandning av mixat äpple och mandarin och kallt vatten.
 • Ta med en hink med vatten, en skurborste (ja, jag har en vanlig skurborste för golv, finns olika hårda att välja på), tvål (här min favorit är absolut denna från dr bronner's.....LOVE IT, den är superdryg, naturlig (såklart) och luktar ljuvligt oavsett vilken sort man väljer....jag har provat ALLA <3).
 • SKRUBBA HELA KROPPEN (inte ansiktet), glöm inte fötter och händer.

Sen då?
Resten kommer i nästa inlägg!

Frågor, Kommentarer, Gilla markeringar och Delningar =Puss & Kram!

Likes

Comments

Orka läsa allt?, Dagbok

Har hört att det är jul imorgon....och jag firar inte jul. Många som hör det blir oroliga att jag ska känna mig ensam men det är mitt beslut och jag mår bra i det.

Som ni vet, om ni läst mitt oregelbundna bloggande förut, så pluggar jag på Stensunds Folkhögskola. Det ni kanske inte vet är jag nu bor på skolan, i en liten stuga som heter Björkstugan. Där bor jag, Alice och Iris (mina katter) och vi trivs kanon faktiskt. Det är så otroligt vacker omgivning här på Stensund. Jag är lyckligt lottad som får tillbringa tid här och jag är tacksam för det.

Nu är det alltså jul och alla har åkt härifrån, tror mig sett den sista lämnat skolan nyss.

Nu är det BARA min tid...BARA MIN TID....EGENTID de LUX!!!!!!

Det här lovet ska innehålla:

 1. Rekreation
 2. Inre Resa
 3. Meditation
 4. Njutning
 5. Mindfulness
 6. Skapande
 7. En bal på slottet..........ops.....vart kom det ifrån.........

En bal på slottet....hmmmm......vad behövs det då? Och vad har jag och vad fattas? (Min AD(H)D hjärna går igång)

 • ​Slott = check
  ​Jag har hels Stensunds Slott för mig själv här.
 • Möss = check
  ​Här finns möss i det gemensamma köket, och mössen är väl de som syr balklänningen tänkte jag.
 • Katter = check
  ​Ok, Askungen kanske hade tillgång till häst och hund, men mina katter får väl duga till häst och marsalk.
 • Mat = check
  ​Vetefan om det är viktigt, men det finns iallafall.....eller var det en pumpa man skulle ha?
 • Silverskor = check
  Jag vet att det ska vara en glassko, men silverskor duger väl bra. Och har jag dom på så behöver jag inte fundera på att hinna hem innan kl 24....efter en timme eller två så har jag så ont i fötterna att jag slänger bägge skorna i trappen och springer hem.
 • God fe ....ok, här börjar det gå snett känner jag.....undrar hur viktig hon är egentligen.....
 • Prins..........Nu slår det mig att jag har slutat tro på prinsar....så fort jag trott att jag hittat min prins så visar det sig att det är ytterligare en groda jag kysst.....så nu har jag slutat kyssas.

Vad är väl en bal på Slottet???? Alldeles, alldeles.....onödig, om ni frågar mig!

Nu har jag hittat mitt livs kärlek och det är henne jag ska ta hand om ordentligt på lovet så jag skiter i balen och allt annat.....


Den här dikten skrev jag till Mitt Livs Kärlek!
Mitt Livs Kärlek som är Jag Själv!


Det här lovet ska jag ta hand om mig själv...........BARA MIG SJÄLV, EGO TID DE LUX!

Det här lovet ska innehålla:

 1. Rekreation
 2. Inre Resa
 3. Meditation
 4. Njutning
 5. Mindfulness
 6. Skapande

Det räcker så tycker jag!

Ha det så bra nu alla fina!

Sprid KÄRLEK! ❤

Puss & Kram!


Dela, Gilla och Kommentera gärna!

Likes

Comments

Orka läsa allt?, Gurun talar!

Nu har jag höstlov och tillbringar det i Danderyd hos min äldsta dotter med familj, det är mysigt. Alice och Iris (mina katter) är med mig och börjar känna sig väldigt mycket hemma. Ninja "the dog", har inte fått hälsa på katterna mer än på håll, men hon viftar glatt på svansen när hon ser dom. Jag dammsuger och tvättar när jag blir för rastlös, men försöker också göra läxor och ägna mig åt personlig utveckling som är mitt största intresse. Amy Stella är på föris några timmar om dagarna, mamma Louise praktiserar som Florist och pappa Hampus är sjuk.

Och nu sitter jag här och funderar lite....varför känner jag stress inom mig, finns ingen anledning alls. Jag har inga MÅSTEN, behöver inte ens fundera själv på vad jag ska äta till lunch, det löste Louise innan hon gick imorse....HÄRLIGA UNGE!
Men ändå sitter jag här och känner mig stressad......på ledig tid.... ?!!

Jag minns när jag bodde i Köping och hade ett samtal med en bekant. Det var slutet av sommaren, och jag sa.....
"Vad skönt att skolan börjar snart, så det blir ordning med rutinerna!"
"Neeeej, sa hon, stackars barn!"

Vad tycker ni? Är det synd om barn som har rutiner?

Jag hade inga som helst rutiner eller ens regler att hålla mig till när jag var liten, jag tyckte det var hemskt. Visst kunde jag "låtsas skryta" inför kompisar att jag minsann fick göra vad jag ville, när jag ville och hur länge jag ville. Men det var bara kaos i mitt liv och jag kände mig aldrig älskar då jag inte hade någon som brydde sig när, hur eller vad jag gjorde.
JAG tycker barn OCH vuxna behöver rutiner på mycket, men inte allt. Vi behöver morgonrutiner, kvällsrutiner, matrutiner, träningsrutiner och andra rutiner som gör att vi mår bra. Jag kanske behöver ännu mer rutiner pga min AD(H)D, men jag tror att ALLA mår bra av rutiner. Att ha rutiner behöver inte vara tråkigt, om det är rutiner vi mår bra av och ser dom som något positivt. Att sedan vara spontan med andra "må bra grejer" blir så spännande och något extra.

Varför skriver jag bara om må-bra rutiner och må-bra spontana grejer? JO, för jag tycker inte att VI ska göra sådant som vi inte mår bra av.
Trivs du inte på jobbet....byt jobb, utbilda dig.......
Är du en soffliggare som inte mår bra......upp och hoppa......

JUST DO IT!!!!!


Utmana mig!
Vad vill DU förändra för att just DU ska må bra?
Skriv till mig så hjälper jag dig med lösning och hejja rop!


Jaha...nu känner jag mig inte är stressad längre!
För mig räckte det med att blogga och skriva av mig lite tankar!

En SKITBRA grej som avslutning! Känner du att tiden inte räcker till för sånt som är viktigt?

SCHEMALÄGG SKÄRMTID!!!
Nytt inlägg kommer om det snart!

Puss & Kram!


Kommentera gärna!!!

(Hmmm...undrar varför det bara är människor jag INTE känner som gillar och kommenterar?
Skitroligt!!!! Men bara undrar!
Fler med denna erfarenhet?)Likes

Comments