ADHD, Hemma!

Som jag berättat om tidigare så har jag nu, efter ca 5 år flyttat tillbaka till Köping. Trodde verkligen inte att det skulle kunna ske igen, har fått ångest av tanken. Men så blev det och det känns.....rätt och skönt.


Det första rummet som blev helt klart var badrummet som jag visat tidigare. Sen fick jag ett ryck och gick på klädkammaren/garderoben. Funderade på om jag skulle göra det till lekrum för kissar och barn barn, men då det är den enda garderoben så blev det en walk in closet!

Det första jag gjorde var att slita ut en gammal, äcklig, torr, ful plastmatta för att få fram trägolvet under.
Hyllor och väggar var ganska äckliga så det blev ny vit färg och ......

....tapet som jag hade liggandes. Jag tapetserade bara två väggar och lät resten vara vitmålat.
Trägolvet målade jag ett tunt och o jämnt lager med vit färg Ja, ojämnt för att jag tycker det blir snyggt och mer Shabby.

In med en hög och smal hylla som jag fått av Anders och Alma. Vika kläder på hyllor och lägga underkläder och strumpor i korgar.
Några trasmattor på golvet som samlar upp (ev) damm 😱 och en kista, som jag fått av Caroline, med luftmadrasser, extra täcken och kuddar.

Sen upp med spegel som jag köpt på loppis för 70 kr (50-60-eller 70-tal)
Över spegeln hängde jag en "inte-så-ofta-använd-men-snygg" torso på en rostig ståltråd.
Tända ett doftljus en stund för att sprida god doft och en stol.

Panoramabilder här ovan visar lite som jag har på hyllan. Jag har inget förråd med grejer, så på hyllorna har jag mitt "föttåd". blir typ förråd också.

Och så här ser det ut när det är klart! Jag är riktigt nöjd och snabbt gick det....för.....sån är jag!

Vad tycker ni?

Enda kostnaden jag lade ut är 70 kr för spegeln!

Gilla, dela, kommentera eller vad ni vill.....

Puss & Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

ADHD, Hemma!

Ibland så är det så skönt att sitta och titta på när andra jobbar! Nåja....när andra funderar........

Det här är Ritva, min allra äldsta vän, från lekis faktiskt. Hon bor i ett hus med sin man Tobias och jag har hängt en del hos dem nu. De byter panel på huset och jag ser på och blir trött. bara av det! :-)

Men i lördags var det min tur att hugga i lite. Ritva och Tobias har varit så snälla att de sparat en del plankor från 1939, dvs den ursprungliga panelen, för de förstod att "min unika hjärna" säkert hade 1000 idéer om vad jag kan göra med dem. Och det hade jag (samlade på mig ett gäng med rostig spik också, trots att Tobias tyckte att det var att gå för långt...hahaha, men de kommer till användning).

Först var jag tvungen att få ut all gammal spik ur plankorna, sen såga (lite läskigt, men visst ser jag cool ut?! 😜)
Bort med det som var fult och olika långa bitar så har jag material till hyllor, lådor, tavlor mm mm....bara få bort lite gammal färg (en hel del lager) sen shabba till dom. Ni får se resultat senare. En del ska bli klätterhyllor till mina kissar.


Jag hade en vän på besök förra veckan, Molly som jag fick på Stensund med. Det var mysigt och jag visade henne runt i Köping, bl a bokskogen i Kabbeskogen. Då fick jag naturligtvis för mig att släpa hem några grenar som jag ska göra till klätterträd till kissarna och Molly suckade: "Nu kommer jag ihåg hur det var att gå i skogen med dig!" Hahaha...ja, jag får ständigt idéer och vill släpa hem grejer. Sån är jag!

Här står nu träden i vardagsrummet, men det är inte klart än.
När jag flyttade in i lägenheten så var den så skitig....HALLÅ....flyttstädning är flyttSTÄDNING!!! Här var det inte städat alls, men det blev kompensation på hyran. Men pga det så tar det sån tid att få iordning, då ALLT ska städas först....då menar jag ALLT....utom taket.
Så mina dagar ser tu så att jag städar och pysslar och kombinerar med annat. Då jag tidigare haft så enormt höga krav på mig själv så försöker jag verkligen inte ha bråttom, utan det får ta den tiden det tar innan allt är klart. Ibland får jag ju någon idé, som att göra en hall lampa av en plåtburk, när jag egentligen har viktigare saker jag bör göra....men Sån är jag!
Jag har iallafall inte lagt ut så mycket pengar på flytten. Jag har ju en önskan att leva minimalistiskt, att inte köpa saker (mer om minimalism i senare inlägg). Men badrummet åkte jag dit på av gammal vana...där köpte jag nya handdukar, badlakan, matta och duschdraperi från IKEA. Så det är nog det dyraste rummet i lägenheten. Mer om det i inlägg om mitt nya hem.


Hur är det med er? Konsumerar ni mycket SAKER? Sparar ni mycket, bara ifall att eller av känslomässiga skäl?

Jag kommer skriva en hel del om minimalism och visa er hur man kan få ihop ett helt hem, UTAN att lägga ut så mycket pengar.....det finns ju loppis och andra som inte vill ha kvar saker.....I LÖÖÖÖVE LOPPIS!


De här fina rosorna fick jag av min äldsta dotter Louise när hon tittade in. Följ gärna hennes blogg HÄR!

Och datorhögtalarna (och ett drag-på-lakan) fick jag av Sonen Anders, hans underbara sambo Alma och mitt tredje "barnbarn" Onni, när de kom och sov över.

Här finns det Hjärterum och Stjärterum så kom gärna och hälsa på!

Har ni sett något så sött....fina Onni som jag är "farmor" åt!

Ha det så bra nu alla och håll er från sjukan! Det har inte jag gjort, berättar mer sen.

Puss & Kram!

PPuss & Kram!P

Dela, gilla, kommentera (HÄR NERE) och varför inte prenumerera!


Funderar på att starta vlogg eller podd, vad tror ni om det?
Som sagt......Sån är jag!

Likes

Comments

ADHD, Livet i Trosa!, Minnen

OBS! Tidigare skrivet, ej publicerat!


Jag har nog alltid varit känslig. Gråtit till filmer, sånt som har med barnen att göra mm och det är ju inte så konstigt. När jag blir nostalgisk gällande barnen speciellt, då stor gråter jag. Gamla fotografier på barnen, brev och teckningar gråter jag fortfarande till.

Men NU får det fasen vara nog. Jag gråter för allt, och då menar jag allt. Det som är gulligt ex på film eller på fb, när någon blir väldigt glad, när någon berättar något tragiskt, så fort jag ser foton på mina barnbarn och när jag tänker på barnbarnen och barnen...just ja, att jag inte hade katterna hemma, när dom kom hem.

Riktigt så här känslig var jag inte tidigare....kan det bero på medicinbyte? Jag hoppas och tror det.
Tidigare åt jag Fluoxetin för min utmattningsdepression och jag var väldigt nöjd. Ångest och oro var borta, men jag hade någon dag emellanåt som jag kände mig nere och var ledsen, men det är väl ganska normalt kan jag tycka.
Men min läkare fick för sig att det skulle vara bra för mig att byta till Voxra.
I det stora hela kände jag väl ingen skillnad på medicinerna. Men kan min blödighet bero på medicinen?

Hur känsliga är ni?
Vad gråter ni till?
Äter ni medicin?
Är det ok att vara så känslig?
Är det kanske bra att jag är den som först börjar gråta så känns det inte lika pinsamt för er?

Fördelen med att gråta är att det är så jävla skönt att rensa upp lite.
Gråter jag för att jag längtar och känner mig ensam, så hjälper gråten att få ur mig det. Det är ju jättebra.Jag vill inte sluta vara känslig, vill inte sluta gråta, för jag tycker att det är en fin egenskap som visar att jag har empati och bryr mig om mina nära OCH även obekanta.

Idag har jag gråtit ca en timme......till Prins Carl Philip och Sofia...ja, ni läser rätt!!!

De har fått en son som har döpts, och då visade dom även bröllopet idag. Jag har tidigare inte sett det, har inte varit intresserad. Jag har inte haft TV på kanske 5-6 år, och ett kungabröllop går jag inte in på tv play för att kolla på. Men nu när jag flyttat och det sitter en tv på väggen så tittar jag en del på den. Och idag kom repris på utvalda delar av bröllopet.

KÄRLEK....så fina och så mycket kärlek strålade från dom. Prinsens tal......här började jag hulka riktigt......

Nu är det nog, sluta böla!!!

Men det funkar inte så, det finns ingen knapp....jo, en PÅ knapp, men ingen AV knapp...ja så är det....

PÅ-knapp finnes, AV-knapp saknas!

Och nu börjar Fredrik Benedict Nybladh sjunga på dopet...och då kommer jag att tänka på min svärson som spelade med honom på Julkonserten 2013. Då satt Carl Philip och Sofia i publiken. Jaha, då tänkte jag på svärsonen och då gråter jag en skvätt till ....SKÄRPNING!!!

Men ...störst av allt är kärleken. Och jag blir så glad när jag ser folk som är riktigt kära, då gråter jag såklart.
Kanske gråter jag då för att det är så vackert när kärleken syns, eller gråter jag för att jag känner mig ensam, eller gråter jag för att det känns som att jag aldrig själv kommer att finna den rena kärleken. Jag vet inte!
Men nu får det vara nog för idag, nu cyklar jag till Vagnhärad. Jag ska cykla en ny, för mig, väg ute på landet så det blir nog drygt två mil på cykel i det fina vädret.

Och vem vet....kanske hittar jag kärleken där på Hemköp i Vagnhärad.....hahaha......


Puss & Kram!


Glöm inte att dela bloggen!
Kommentera och gilla gärna!


Då detta inlägg är skrivet för ett tag sen då jag var kvar i Trosa så vill jag bara tillägga att jag bytt tillbaka till mina vanliga mediciner och är nu "vanligt-Helen-känslig" bara igen! :-)

Likes

Comments

Hemma!, ADHD, Livet i Trosa!

OBS! Tidigare skrivet (när jag bodde kvar på Stensund) ej publicerat!

Min ADHD kickar in och jag gör allt på en gång, syr, renoverar, sorterar, rensar, sätter upp "katt-galler" på fönstret...

Skolan är snart slut och jag ska flytta så nu ska jag minimalisera mitt hem igen för att slippa släpa på onödigt och åtminstone halvfärdigt. Eftersom jag har min hobby där jag återvinner, renoverar mm, så spar jag mycket t ex tyger...så idag blev det en ny gardinuppsättning, fort som satan ska det gå...

Jag tog fram klädnypor i trä, jutegarn och tyg jag hade sparat. När jag var yngre så skulle allt vara "PERFEKT", då hade inte detta funkat äns för en vecka, men nu så. Tyget var linne-liknande så jag snurrade det och knöt ihop som på fotot. Så här gör jag ibland med kläder också, då får jag en snygg skrynkel struktur och slipper stryka. Sen "låtsas" jag att det är "meningen" att det ska vara skrynkligt. Hahaha....lite Shabby alltså!

Ena sidan på tyget var fållat så det fick bli uppåt och den "avrivna" sidan fick bli nertill.

Jag klippte lagom långa snör-bitar och klämde fast dem tillsammans med klädnypan och knöt upp på gardinstången.

Snabbt, enkelt, billigt och tillfälligt! Vill ni ha olika snabba, enkla och kreativa lösningar på era önskemål/problem så hör av er....min unika hjärna tar aldrig rast!


Puss & Kram!
Gilla, dela och kommentera gärna.
Då jag har fb och instagram "semester", så kommentera gärna här!

Likes

Comments

Dagbok, Hemma!

Det har verkligen hänt mycket i mitt liv, som det alltid gör. Nu är det dags att damma av bloggen och börja uppdatera igen. Nu har jag fast bostad i Köping igen. Det är så skönt att ha ett boende igen med space, eget kök, badrum, toa och rinnande vatten. Saker man faktiskt klarar sig utan i boendet, men så grymt skönt när man har det.

Känns så skönt också att mina vänner och bekanta välkomnar mig hem igen.

Här kommer lite bilder för att visa lite av vad jag haft för mig, så skriver jag mer i detalj sen.
Puss & Kram!
Hörs snart igen!

Likes

Comments

Orka läsa allt?, Hälsa & Skönhet!
 • Nu ska du känna dig så härligt, rivigt ren i huden och den är varm och röd. Ut och duscha!
 • Sen tar jag fram skrubbvantar och gör om hela proceduren, men nu lite skönare och verkligen går in i alla vinklar och vrån.

  Se till att njuta under tiden för det här är DIN EGOTID!
  (om du inte föredrar att ta med din partner för en skön tvåmanstvagning, för att på så sätt även ge näring åt kärleken. Vill ni så kan jag göra ett inlägg om hur ni går tillväga...om ni vill.)

 • Fotfilar i all ära, men jag älskar pimpsten. Har ni inte provat så GÖR DET! Nu har fötterna blivit ordentligt uppmjukade av allt skrubb och vatten så fila på.......Jag hade fixat nagelbanden på tårna innan samt klippt, filat och målat tånaglarna innan. Vill ni ha ett inlägg om fotvård inkl pedikyr?


Själv har jag inga problem med förhårdnader och så, men har ni det så använd pimpsten OFTA i duschen, men gör det sist så fötterna hinner mjukas upp.
Har ni stora problem med förhårdnader så tar ni antagligen hand om fötterna för sällan och då säger jag...
.SKÄRP ER! Tänk på att fötterna bär er genom livet, så ge dem lite kärlek. ...😜 ....

För att komma tillrätta med mycket förhårdnader så använd en fothyvel.....såååå grymt bra!
Sen underhåller ni med pimpstenen!

 • Duscha och lägg på en ansiktsmask. Jag föredrar en naturlig ler- eller algmask.
 • Gå sedan in i bastun och lägg dig bekvämt och njuuuuut av lugnet en stund. Om du vill så kan du lägga en ler- algmask på hela kroppen och lägga dig en stund på nedre planen i bastun, så det är sådär lagom varmt utan att svetten rinner.

  Musik....glömde skriva att jag naturligtvis har lugn musik på under hela ritualen, är det SPA så är det!

  Vila, njut och låt tankarna flyga som de vill.....det är DIN tid, bara DIN tid........ • Duscha och raka om det behövs. Tänk på att aldrig raka benen (eller vart du nu behöver rakas) innan du skrubbar för huden blir väldigt känslig. Jag avslutar med det och sedan duschar HELA kroppen, även håret, med så kallt vatten som jag klarar av.
 • Badda kroppen torr, gnid och dra inte utan badda dig torr.
 • Ansiktsvatten sprayas i ansiktet. Jag använder alltid rent ört hydrolat, min favorit är apelsinblomsvatten, doftar ljuvlig neroli! Denna gången avslutade jag med att lägga en fuktmask i ansiktet, som fick sitta på över natten.

 • När det är dags att smörja kropp och fötter så börjar jag med en fetare kräm till fötterna.
  Jag använder gärna Shea smör, masserar och knådar fötterna ordentligt. Det finns otroligt mycket punkter på och under fötterna som verkligen bidrar till vårt välmående genom att stimulera olika organ.
  Berättar gärna mer om det i senare inlägg inom Hälsa & Skönhet!
  Sedan på med mys sockor som gärna får sitta kvar under natten så krämen sugs in i huden ordentligt av värmen (och så kladdar man inte ner sängkläderna lika mycket). • Smörj sedan in hela kroppen med näring för huden.
  Som ni förstått så använder jag bara det som är naturligt.
  Jag använder gärna en eko naturlig bodylotion som jag oftast har i mer olja i, ex sesam-, kokos- eller mandelolja.
  När du smörjer in kroppen så passa på att ge dig själv en skön massage och ge kroppen lite extra kärlek!
  Den är ju så fantastisk!


Så här glad och nöjd känner man sig när allt är klart och bara sängen väntar.
I nästa inlägg ger jag tips om hur du renoverar insidan, häng med!


Har jag glömt något? Önskar ni mer i detalj? Önskar ni att jag gör inlägg om något speciellt?
HOJTA TILL!!!

Kommentera, Gilla & Dela JÄTTEFGÄRNA!


Hörs snart igen!

Puss & Kram!


Följ mig gärna på Instagram och min hobbysida på fb, Lillans Shabby !

Likes

Comments

Orka läsa allt?

Så var det då dags att avsluta året som gått och förbereda mig på det nya spännande som kommer.

Eftersom jag älskar SPA och är utbildad SPA-terapeut så var valet enkelt att springa ner till skolans omklädningsrum och sätta på bastun inför årets kroppsrenovering.


Min "Hemma"-SPA-Ritual går till så här:

 • Se till att ha alla grejer samlade så du inte kommer på mitt i att du behöver något och får springa runt och blöta ner i hela huset!

 • Jag börjar med att rengöra ansiktet ordentligt med en mild naturlig rengöringslotion.
 • Sen in i duschen, tvätta håret och i med inpackning.

  Just nu använder jag detta schampo och balsam som är naturliga.

Jag använde iofs ett "silverschampo" inpackning då jag vill förstärka mitt gråa hår. Inpackningen får sitta i under hela bastutiden.

Jag älskar mitt gråa hår! :-)

 • VÄTSKA! Superviktigt att dricka under hela tiden.
  Jag drack en liter vätska med en blandning av mixat äpple och mandarin och kallt vatten.
 • Ta med en hink med vatten, en skurborste (ja, jag har en vanlig skurborste för golv, finns olika hårda att välja på), tvål (här min favorit är absolut denna från dr bronner's.....LOVE IT, den är superdryg, naturlig (såklart) och luktar ljuvligt oavsett vilken sort man väljer....jag har provat ALLA <3).
 • SKRUBBA HELA KROPPEN (inte ansiktet), glöm inte fötter och händer.

Sen då?
Resten kommer i nästa inlägg!

Frågor, Kommentarer, Gilla markeringar och Delningar =Puss & Kram!

Likes

Comments

Orka läsa allt?, Dagbok

Har hört att det är jul imorgon....och jag firar inte jul. Många som hör det blir oroliga att jag ska känna mig ensam men det är mitt beslut och jag mår bra i det.

Som ni vet, om ni läst mitt oregelbundna bloggande förut, så pluggar jag på Stensunds Folkhögskola. Det ni kanske inte vet är jag nu bor på skolan, i en liten stuga som heter Björkstugan. Där bor jag, Alice och Iris (mina katter) och vi trivs kanon faktiskt. Det är så otroligt vacker omgivning här på Stensund. Jag är lyckligt lottad som får tillbringa tid här och jag är tacksam för det.

Nu är det alltså jul och alla har åkt härifrån, tror mig sett den sista lämnat skolan nyss.

Nu är det BARA min tid...BARA MIN TID....EGENTID de LUX!!!!!!

Det här lovet ska innehålla:

 1. Rekreation
 2. Inre Resa
 3. Meditation
 4. Njutning
 5. Mindfulness
 6. Skapande
 7. En bal på slottet..........ops.....vart kom det ifrån.........

En bal på slottet....hmmmm......vad behövs det då? Och vad har jag och vad fattas? (Min AD(H)D hjärna går igång)

 • ​Slott = check
  ​Jag har hels Stensunds Slott för mig själv här.
 • Möss = check
  ​Här finns möss i det gemensamma köket, och mössen är väl de som syr balklänningen tänkte jag.
 • Katter = check
  ​Ok, Askungen kanske hade tillgång till häst och hund, men mina katter får väl duga till häst och marsalk.
 • Mat = check
  ​Vetefan om det är viktigt, men det finns iallafall.....eller var det en pumpa man skulle ha?
 • Silverskor = check
  Jag vet att det ska vara en glassko, men silverskor duger väl bra. Och har jag dom på så behöver jag inte fundera på att hinna hem innan kl 24....efter en timme eller två så har jag så ont i fötterna att jag slänger bägge skorna i trappen och springer hem.
 • God fe ....ok, här börjar det gå snett känner jag.....undrar hur viktig hon är egentligen.....
 • Prins..........Nu slår det mig att jag har slutat tro på prinsar....så fort jag trott att jag hittat min prins så visar det sig att det är ytterligare en groda jag kysst.....så nu har jag slutat kyssas.

Vad är väl en bal på Slottet???? Alldeles, alldeles.....onödig, om ni frågar mig!

Nu har jag hittat mitt livs kärlek och det är henne jag ska ta hand om ordentligt på lovet så jag skiter i balen och allt annat.....


Den här dikten skrev jag till Mitt Livs Kärlek!
Mitt Livs Kärlek som är Jag Själv!


Det här lovet ska jag ta hand om mig själv...........BARA MIG SJÄLV, EGO TID DE LUX!

Det här lovet ska innehålla:

 1. Rekreation
 2. Inre Resa
 3. Meditation
 4. Njutning
 5. Mindfulness
 6. Skapande

Det räcker så tycker jag!

Ha det så bra nu alla fina!

Sprid KÄRLEK! ❤

Puss & Kram!


Dela, Gilla och Kommentera gärna!

Likes

Comments

Orka läsa allt?, Gurun talar!

Nu har jag höstlov och tillbringar det i Danderyd hos min äldsta dotter med familj, det är mysigt. Alice och Iris (mina katter) är med mig och börjar känna sig väldigt mycket hemma. Ninja "the dog", har inte fått hälsa på katterna mer än på håll, men hon viftar glatt på svansen när hon ser dom. Jag dammsuger och tvättar när jag blir för rastlös, men försöker också göra läxor och ägna mig åt personlig utveckling som är mitt största intresse. Amy Stella är på föris några timmar om dagarna, mamma Louise praktiserar som Florist och pappa Hampus är sjuk.

Och nu sitter jag här och funderar lite....varför känner jag stress inom mig, finns ingen anledning alls. Jag har inga MÅSTEN, behöver inte ens fundera själv på vad jag ska äta till lunch, det löste Louise innan hon gick imorse....HÄRLIGA UNGE!
Men ändå sitter jag här och känner mig stressad......på ledig tid.... ?!!

Jag minns när jag bodde i Köping och hade ett samtal med en bekant. Det var slutet av sommaren, och jag sa.....
"Vad skönt att skolan börjar snart, så det blir ordning med rutinerna!"
"Neeeej, sa hon, stackars barn!"

Vad tycker ni? Är det synd om barn som har rutiner?

Jag hade inga som helst rutiner eller ens regler att hålla mig till när jag var liten, jag tyckte det var hemskt. Visst kunde jag "låtsas skryta" inför kompisar att jag minsann fick göra vad jag ville, när jag ville och hur länge jag ville. Men det var bara kaos i mitt liv och jag kände mig aldrig älskar då jag inte hade någon som brydde sig när, hur eller vad jag gjorde.
JAG tycker barn OCH vuxna behöver rutiner på mycket, men inte allt. Vi behöver morgonrutiner, kvällsrutiner, matrutiner, träningsrutiner och andra rutiner som gör att vi mår bra. Jag kanske behöver ännu mer rutiner pga min AD(H)D, men jag tror att ALLA mår bra av rutiner. Att ha rutiner behöver inte vara tråkigt, om det är rutiner vi mår bra av och ser dom som något positivt. Att sedan vara spontan med andra "må bra grejer" blir så spännande och något extra.

Varför skriver jag bara om må-bra rutiner och må-bra spontana grejer? JO, för jag tycker inte att VI ska göra sådant som vi inte mår bra av.
Trivs du inte på jobbet....byt jobb, utbilda dig.......
Är du en soffliggare som inte mår bra......upp och hoppa......

JUST DO IT!!!!!


Utmana mig!
Vad vill DU förändra för att just DU ska må bra?
Skriv till mig så hjälper jag dig med lösning och hejja rop!


Jaha...nu känner jag mig inte är stressad längre!
För mig räckte det med att blogga och skriva av mig lite tankar!

En SKITBRA grej som avslutning! Känner du att tiden inte räcker till för sånt som är viktigt?

SCHEMALÄGG SKÄRMTID!!!
Nytt inlägg kommer om det snart!

Puss & Kram!


Kommentera gärna!!!

(Hmmm...undrar varför det bara är människor jag INTE känner som gillar och kommenterar?
Skitroligt!!!! Men bara undrar!
Fler med denna erfarenhet?)Likes

Comments

Orka läsa allt?, ADHD

Jag är så JÄVLA TRÖTT på att vart jag än vänder mig så möts jag av "Diagnoser av (bl a ) ADHD har ökat, så nu vill jag klargöra några saker:

 1. ADHD HAR ALLTID FUNNITS! Annars hade vi människor varit utrotade!
 2. Det är först nu som vi med ADHD får SVÅRIGHETER då vi inte passar in i dagens samhälle (många av oss).
 3. FÖRR I TIDEN så var barnen inte tvungna att sitta stilla i skolan lååååånga dagar, de var tvungen att hjälpa till på gården, de hade en uppgift.
 4. JA, DIAGNOSER har ökat....för nu har vi kommit längre och KAN diagnostisera. Nu har t o m Fibromyalgi fått erkännande, kallades "kärringsjuka" när jag var yngre (kärringar som gnällde ansågs det då)
 5. ADHD är INTE EN SJUKDOM
 6. mm mm mm mm vill ni att jag ska fortsätta listan så kan jag göra det i annat inlägg....

JAG skäms inte, jag är STOLT över min diagnos.....så.....
OM INTE NÅGON AV OSS MED DIAGNOSER GNÄLLER SÅ VARFÖR SKA DU SOM INTE HAR DIAGNOS LÄGGA DIG I.

LÄGG INTE NÄSAN I BLÖT!Människan har en inneboende lust att lägga näsan i blöt!

Jag vet att det är så, men jag vill komma med ett gott råd till er som har era näsor där dom inte borde vara:
Skaffa er ett EGET liv, och låt oss andra ha vårt IFRED!
Om vi vill ha dina åsikter, (goda) råd, ja helt enkelt DIN NÄSA IGEN, så säger vi till. Men du kan nog räkna med att det inte kommer att ske.
För vi kommer troligtvis att låta dig vara ifred, och leva ditt liv som du vill. Vi kommer inte ifrågasätta din allergi, migrän, dina dåliga ELLER dina bra vanor.

OK?Vi vill inte ha din näsa oavsett om du är "kändis" eller inte, ok!

Tror du att livet skulle vara lika roligt utan oss med ADHD? Det tror inte jag.

Tror du att Tommy & Annika skulle ha lika roligt med Pippi Långstrump om inte hon var som hon är?
Tror du att Barnen i Bullerbyn skulle skratta lika mycket utan Lasses alla hyss?
Tror du att Ronja Rövardotter skulle ha träffat alla Grådvärgar och Vildvittror om hon inte varit som hon varit?

Ja, jag tror att både Lasse, Ronja och Pippi har ADHD, för alla tre är spontana, intiativtagande, roliga, kreativa, "talar först och tänker sen" och de har ett "jävlar anamma" ....

Visst finns det dom av oss som lider, det gjorde jag också under perioder INNAN jag fick min diagnos och kunde förstå mig själv, lära mig hantera mina svårigheter samt fokusera på mina MÅNGA POSITIVA SIDOR!

Kan det kanske vara så att du är avundsjuk på oss? För att du inte är lika kreativ, energirik och rolig?
Troligtvis är det det som är orsaken....men du ......DET ÄR DITT PROBLEM, INTE MITT!

Men om du vill vara min vän, så kommer jag alltid finnas där för dig. Vi är trofasta och de bästa vänner du kan ha.
Men sviker du oss, så har du byggt en mur mellan oss som inte går att riva ner....NÅGONSIN!


KÄRLEK & RESPEKT!


Puss & Kram!


Kommentera, dela och gilla GÄRNA!

Likes

Comments