Idag har jag sorterat och rensat i medicinskåpet. Ena barnet har ev streptokocker å jag har ju mina tusen medeciner och min man sina osv så det är ett ständigt grävande nattetid när någon har ont.


Jag är kanonbra på att låta vissa röriga saker vara, det kunde jag verkligen inte för tre månader sedan!! Det är sjuuuuuuukt att man kan se så tydligt. Samtidigt som det är mindre rörigt i huvudet.... förut var det tvärt om röra i huvet och ordning å reda på huset!


Hur som så är det så att jag fick ju med mig lite olika milligram av Medikinet för att komma fram till en bra dos. På egen hand. Har i två dagar ätit 40 * 20 och det är för mkt för det är lite svårt att varva ner på kvällen samt illamåendet på morgonen är tillbaka men antar att det jämnar ut sig så småningom om. Igår fick det bli en atarax. EN! Haha det är inte ofta jag är så duktig och provar med en innan jag tar fler. Somnade och idag så mår jag illa. Jag tog bara 30 nu på morgonen. Blir 10 sen vid lunch. Jag tror mkt av dåligheter idag är för att jag dels tog atarax sent samt att jag inte tid melatonin samt att jag har sovit spänt. Hoppas på finare eftermiddag ❤️

Sådär nu ska vi till vc och ta prover på lilltjejen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jahopp då har man varit på psyk idag för medicinsamtal. Fick med mig ett gäng olika att laborera med. Ska kolla om dagarna blir bättre om jag tar 40mg morgon och 20mg lunch, men ska börja med att ta 30mg morgon och 10mg lunch. Laborera själv hur jag vill ha det.

Känns skönt.

Måste sluta med koffein. HUR!?

Gjort ett schema för att försöka hålla mig till en plan med ponnyn. Känns strukturerat. Hoppas jag kan ge det en chans.

Blodtrycket var bra och vikten 52kg. Ska mäta mig med tror jag. Så jag har koll att jag trivs såhär, så jag inte får panik om jag går ner massor och vänjer mig vid det och blir rädd för kilon sen. Hänt förr.

Söt lortig ponny fick gå en rundan skogen idag. Långsamt. Mysigt. Ovant. "Fel häst" fast ändå så himla rätt.

Likes

Comments

Älskade Stella har åkt till Skåne och tårarna har sprutat i en vecka. Hon har fått en fantastisk familj och hon kommer få det toppenbra, jag kan andas ut och börja om. Stella har tagit mkt tid och tankekraft från mig och jag känner att jag behöver en lite mer stabil ponny att jobba med, jag älskar Stella och alla hennes knasiga upptåg men hon var för mycket sprängdeg i för vår familj. Hade sett annorlunda ut om jag inte haft barn.
Jag hade redan span på några nya så efter en veckas tomhet hämtade jag hem en liten newforest kille som ska börja skolan hos mig. Önskar att jag hade möjlighet att jobba med ungponnyer.

Medan nya ponnyn bor in sig så kör vi julbord på jobbet. Det är tunga dagar men det ska nog gå bra.
Jag har sovit i min säng med min man ganska många gånger utan ångest de senaste veckorna. Känns helt fantastiskt. Jag har även kunnat ta endel utsläpp i stallet! Alltså jag tror inte ens det går att beskriva hur otroligt coolt det är att saker börjar fungera igen efter att ha varit så kaosartade i flera månader, nästan två år egentligen.

Jag har köpt en ögonbildel som hjälper massor. Jag har även varit och blivit spådd. Så sjukt spännande! Det gav ett lugn att se att framtiden ser ljus ut.

Så till medicinerna.
Jag äter fortfarande 30mg Medikinet på morgonen fungerar bra efter frukost, och en cirkadin till natten. Atarax vid behov.

Min mage är otroligt dålig, orolig och rumlig.
Jag började väl vikten på 58-59 och väger idag 52kg
Det gör inget egentligen jag trivs bra med alla kläder utan ångest men det är tråkigt om man ska rasa mer i vikt än såhär. Hade gääärna hittat orken till att träna. Hoppas dock nu att ponnyn ska gå bra att tömköra och då får jag ju promenader!

I morgon ska jag till psyk igen för att kolla om vi ska våga öka medecinen. Jag tror jag behöver en skjuts med Medikinet på eftermiddagen för att orka hålla focus och för att slippa "dö" klockan fem-sex på em. Dock har jag kvar nervositeten som kommer med medecinen ihop med koffein, vet inte alls hur jag ska sluta dricka kaffe. Jag försöker minska på det och få i mig te på morgonen istället osv. Ska prata om det i morgon.

Likes

Comments

Typiskt för mig när jag mår bättre är att saker tar fart och blir gjorda. Ofta för många saker.

Just nu:
❄️Hemmafix tex målat en griffeltavla i köket.

❄️Funderar på utseende tex tatuering och hår och bryn osv.

❄️Gör mer med barnen tex memory och ridning och sånt

❄️Inspiration till roligare mat hemma.

❄️sälja hästen

❄️söker jobb

❄️träffar lite fler vänner

Sådär rullar det på, om ett tag har jag kört över migsjälv med ytterligare saker tex brukar jag snurra in mig i andras problem, jag brukar börja träna, och så kanske jag tar ett extrajobb, sedan vipps så är jag helt slut och har dubbelbokat med alla och så får jag panik över att jag "drabbar" alla med min stress och virrighet.

Det är ju skönt att man vet hur man fungerar 😅

Likes

Comments

Sedan vi kom hem från creta har det hänt så himla mycket. Medikinet fungerar bra på låg dos om jag får i mig frukost innan tabletten. På eftermiddagengår den ur och då blir jag jättetrött, allt det har jag säkert redan skrivit, men det är i alla fall likadant fortfarande.

För mig är medecinen ännu inte någon hjälp för att organisera eller släppa stress riktigt, lite lite kanske, men mest är den tålamod! Jag får otroligt bra tålamod samt humör på fm. Det är skönt! Dock tråkigt att jag inte träffar min man så mycket på fm.

Precis innan creta la ju jag ut hästen på annons, det är många som ringer men ännu inte rätt person. Det är alla känslor på spänn i just det sammanhanget.
Önskar att det gick smidigt.

Jobbflirten är rörigare än någonsin men ändå ganska posetiv. Ev står det förändringar på schemat!

Barnen och jag har en lite gladare relation senaste tiden.

Min viktnedgång pga medecinen har stannat av lite och det var nog i rätt tid för folk började kommentera det.
Fungerar skapligt att äta, mår illa ibland med kräx inte.

Hinner inte mer nu men jag ska försöka få igång skrivandet för min egen skull igen.

Saknar sommarvärmen!

Likes

Comments

Här sitter man stadigt men obekvämt en kvart i veckan eller mer. Hinner fundera en hel massa. Idag stod "min" fotölj åt fel håll, tog mig friheten att vända den rätt, alla som känner mig vardagligt vet hur viktigt det är med min plats. Heh. Sånt skojar man inte bort.

Nej idag har jag alltså tagit en tablett Medikinet till frukost som "vanligt" igen. En molande oro infinner sig ganska snart, men är fullt hanterbar. Dock undrar man ju om det SKA behöva vara så? Snart får jag svar. Tror jag.

Jag har tid både för medecinplannering och någon form av kbt eller psykologtid? Osäker men dt har att göra med de elaka tankarna som kom när jag hade skitveckan.

Den här veckan har passerat ganska fint. Sovit helt okej. Inte nojat så mkt för varken jobb eller familj, lite över flygresan och lite över framtiden bara. Känns fortfarande lite hopplöst. Vill vara få vara som vanligt igen. Glad och i farten.

Likes

Comments

Jag undrar vad läkaren säger om mitt hoppande men jag är verkligen trött på att må dåligt. Kanske det finns en annan sort medecin men jag tror jag måste ha något not ångesten först? Ska bli skönt att prata i morgon med kbt människan.... spännande.

Likes

Comments

Nej fyfan idag skiter jag i Medikinet. Vad händer om jag hoppar över? Mår jag bättre? Tåls att testas! Igår var skit. Jag vill må bra!!!

Tog en kaffe på det. Jag börjar sakna mitrazapin som jag nyss mådde så dåligt på? Men jag mådde iaf inte såhär!

Likes

Comments

Naturen är ett måste.
Nästan oavsett väder är jag ute en stund om dagen och rör mig, ofta med hästsällskap.
Nu tog jag en kvart i solen innan jobbet. Bara tyst.
Passar på att skriva.

Jag har märkt av att kaffe inte är helt optimalt för mig att dricka då jag får än värre hjärtklappning utav det. Därför ska jag försöka trappa ner det. Känns svårt men nödvändigt. Är så otroligt less på ångest!

Igår på jobbet fick jag en sån ångest att en kollega fick hjälpa mig att komma ihåg att andas och allt där där. Fy. Allt snurrar och jag vet att slutet är nära. Exakt så känns det.

Jag grubblar på flygresan som kommer och på hur fasen jag ska klara den. Det bara måste vara en bra dag på torsdag! Barnen är laddade.

Maten går bättre på lägre dos som sagt men det ger mig inte mkt mer skärpa, skulle så gärna vilja ha tillbaka den där känslan jag hade när jag "såg" medecinens effekt.

Nu ska jag samla ihop huvet och tagga till för bröllops jobb.

Likes

Comments

Även idag känns som en ganska bra dag. Igår gick jag lunch på jobbet, idag med, äter nästan som vanligt och har skaplig koll på alla saker, men känner idag att jag gärna skulle höjt. Jag ska dit på tisdag nästa vecka och se hur vi gör med utlandsresan och medicin under den osv. Kreta kan bli jobbigt oavsett med tanke på sömn osv, men jag tror det ska gå okej ändå.

Dumma tankar har jag nästan varit helt utan. Skönt.

Likes

Comments