Bilderna ovanför kommer från en av mina promenader i Harbour National park. Utsikten är otrolig med city, Harbour bridge och operahuset i bakgrunden. Detta har blivit en favorit. Och bilderna nedanför kommer från en promenad till Milk Beach med mina roomies för julkort, vin och härligt häng med två killar från Uppsala.

Förutom dessa promenader har julen hittat till Bondi och lägenheten på Curlewis street. Julpynt har stått på schemat och nu är det officiellt bara en vecka kvar.

Julpyssel, promenader, utgångar och jobb har präglat mina senaste två veckor. Med sol och 30 grader så funkar det alldeles utmärkt.

Haaaa det,
Moa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

9 veckor i Australien och Sydney. En stad jag älskar, där jag får vara precis den jag är och börja om på nytt. Nya vänner som jag uppskattar så himla mycket, och som ofta botar saknade av min familj och vänner men ibland är allt jag behöver en kram från mamma och pappa. Mina föräldrar är mina hjältar, de finns alltid där och kommer alltid att göra. De hatar inte mig för mina misstag eller brister, de älskar mig för den jag är och jag vet att de är så oerhört stolta över mig.

Men det är inte bara dem som är stolta över mig, utan jag är så oerhört stolta över att kalla dem mina föräldrar. Hela mitt liv har de jobbat hårt och visat att inget är omöjligt, de har lärt mig att hårt arbete lönar sig och att aldrig någonsin ge upp. När det har varit tufft har de varit klippor och tack vare dem har jag lärt mig så oerhört mycket. De är de mest godhjärtade personerna jag träffat och deras intresse för världen, resa och nya kulturer är anledningen till varför jag vågat ta steget att åka hit. De stöttar mig i med och motgång och utan dem skulle jag aldrig vara den personen jag är idag.

Just idag saknar jag dem lite extra och jag skulle göra oerhört mycket för en kram från dem just nu. Jag vill att hela världen ska veta hur mycket jag älskar och uppskattar dem, så detta är mitt tappra försök.

Mamma och pappa, vi ses om ett par månader.

(Alma jag saknar dig också något oerhört, du rockar fett min älskade stjärna)

Puss och kram,
Er Moa

Likes

Comments

Bilderna får tala för sig själva. Igår var det min födelsedag och det firades hela dagen med mina nya lilla Australienfamilj och vänner. Dagen började med att de sjöng för mig, gav mig lite paket och frukost på sängen. Ett samtal med mamma, pappa, Alma och Emelie senare begav jag mig ner för att köpa vin. (Åldersgränsen är 18 här så inte direkt någon big-deal.) vinet drack vi på stranden innan vi begav oss till en mysig mexikansk resturang för fronzen margaritas och fantastisk mat. Efter detta begav jag mig lite rund om fötterna till jobbet för cocktail tasting. Väl hemma vankades förfest och utgång vilket blev väldigt lyckat. Dagen och kvällen var underbar men dagen idag (bakfyllan från helvetet) var inte lika rolig.

Förutom min födelsedag har jag hunnit med jobb, utgångar, promenader och strandhäng. bilderna ovanför är från en promenad i North Bondi förra veckan.

Så hur är allt här down under? För tillfället får jag inte många jobbtider och de jag väl får trivs jag inte alls med. Min chef är inte den trevligaste människan jag träffat och inte heller mina kollegor. De vänner jag faktiskt lyckats få på jobbet ska dessutom sluta i veckan vilket känns ännu värre. Så just nu letar jag efter ett nytt jobb och jag har lyckats få en trial (provjobb) som jag var på idag. Nu är det bara att hålla tummarna att det gick bra och att jag kan börja där så fort som möjligt.

Förutom min jobbsituation så älskar jag mitt liv här, vilka vänner jag lyckats få! De är guld.

Cheers

Moa

Likes

Comments

Ciao,

Här ekar det tomt, vilket beror på att det just nu inte händer särskilt mycket. Livet rullar på och dagarna präglas av jobb, strandhäng, mys i lägenheten och häng med mina roomies, grannar och alla mina andra vänner här.

Lite äventyr har det hunnits med, bland annat så var jag, Anna och Nina i Rose Bay och hängde på en underbar strand med Sydney och Harbour Bridge i bakgrunden. Dagen startades med en lugn morgon och vi begav oss sedan med en picknick-korg fylld med choklad, morötter, hummus och vin.

Vi har även varit på Halloween-party, jag har träffat en svensk tjej från Hässleholm vid namn Elin både i Bondi och inne i stan, samt att jag har hunnit med lite enkel shopping.

Utöver detta så har det varit en oerhört svart dag även här i Sydney och det är valdagen i USA. Då jag jobbar på en amerikans restaurang speglades hela dagen av valet och hela personalstyrkan var chockade när Donald Trump stod som segrare. Oerhört sorgligt.

Nog om det, nu ska jag tillbaka till jobbet och servera utsökta hamburgare.

Kramar från,
Moa

Lovisa som lejon, Jag som pumpa, Anna som ängel, Nina som djävulen, Lejla som cleopatra och Ebba som Alice i underlandet

Bilder från gårdagen i underbara Rose Bay, där kommer vi definitivt spendera flera dagar när vi är lediga och har tröttnat på ruset i Bondi Beach

Från en bättre dag i Bondi

Likes

Comments

Bonjour!

Livet i Bondi rullar fortfarande på som vanligt. Det som har hänt är att jag fått jobb på en restaurang inne i Sydney, wiho. Så nu ska jag stirra på smarriga hamburgare varje dag när min kost mest består av pasta, morötter och bönor.

Sedan sist har jag hunnit med en utgång med mina roomies (vilka stjärnor för övrigt), ett besök på IKEA med Hanna och Hanna, lite jobb, strandhäng och liiiite shopping (inköp av svarta byxor för jobbet).

Igår var även jag och min finska roomie Nina på RSA (Responsible service of alcohol) som var den tråkigaste kursen jag varit på men dessvärre nödvändig för att få servera alkohol i detta landet. Vi betalade 110$ och kursen gick ut på att lyssna på en man i 6 timmar som berättade att man inte får servera alkohol till minderåriga eller påverkade människor. Dagen avslutades med ett prov där kursledaren ger oss svaren. Nödvändigt:):):)

När vi kom hem hade även en spindel hittat in i vår lägenhet, då vi inte vågade röra den gick vi ner till våra franska grannar som hjälpte oss att ta bort den. Så nu är vi nog skyldiga dem en öl. Men stort TACK till lägenhet nummer 6, som gjorde det möjligt för oss att sova!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska jag göra lite mat innan jag beger mig in mot stan för lite jobb.

(Såg förresten att IFK vann mot AIK igår så nu mår man, heja heja)

Ha det gott,
Moa

Bild från min kvällspromenad i lördags, älskade fina vackra Bondi

​Spindeln som var på besök

Likes

Comments

Hola!

Vardagen i Sydney rullar på bra, boendesituationen fungerar toppen och mina roomies är fantastiska. Igår tog jag och Anna en promenad på costal Walk på 1,5 mil i solnedgången. Idag har jag varit på arbetsintervju och imorgon vankas en andra intervju. (Tror dock inte att detta jobbet är mycket för mig, så vi får se)

Sedan sist har Australien bjudit på fantastiskt väder så strandhäng har stått på schemat. De kommande dagarna kommer nog bjuda på jobbletande, häng med mina roomies och alla andra trevliga människor som finns i detta fantastiska land.

Vi hörs när vi hörs!

Kramar i massor
Moa

Likes

Comments

Hellooooo!

Idag äger livet i Sydney inte riktigt lika mycket. Jag ska checka ut från fantastiska rum 302 efter 9 dagar och checka in för en natt på ett hostel längre upp på gatan. Har för övrigt lite halsont och känner mig allmänt hängig men det ska nog snart gå över. Imorgon flyttar jag till en lägenhet i Bondi med 4 andra tjejer ett tag innan jag hittar något mer permanent.

Förutom lägenhetsletande har jag varit på arbetsintervju i veckan (på ett väldigt fancy kontor där ALLA killar hade kostym, tjejerna hade klänningar och klackarskor). I veckan som kommer ska jag leta efter mer boende och även gå på arbetsintervjuer. Så förhoppningsvis är det snart löst!

Hela dagarna går inte till jobbletande eller lägenhetsletande utan jag har även hunnit med en lunch med en svensk tjej. Botaniska trädgården har även hunnits med och en runda i Bondi.

Hoppas ni får en trevlig söndag hemma i Sverige!

Cheers
Moa

Likes

Comments

Hallå alla där hemma!

Livet i Sydney ÄGER. Sedan sist har jag varit vid operahuset igen, sökt jobb, druckit några glas goone, några öl samt varit på arbetsintervju och letat lägenheter. Arbetsletandet går bra, men lägenhetsletandet går mindre bra så det får nog bli några nätter till på hostel. Vilket för övrigt är väldigt trevligt då jag lyckats få riktigt trevliga rumskompisar (för tillfället bor jag med 4 tyska killar och en tjej från Finland). Nästan alla jag träffat här är tyskar?!

Förutom detta har jag hunnit med strandhäng i både Manly och Coogge. Vi får se vad de följande dagarna har att komma med men förhoppningsvis ska jag snart åka till blue mountains och bondi.

Hoppas livet hemma äger för livet här äger definitivt.

Auf wiedersehen
Moa

Hanna och Hanna från Karlshamn

Operahuset at night

Jag och min finska roomie som tyvärr snart lämnar oss

Likes

Comments

Tjena mittbena!

Igår sent på kvällen landade jag i Sydney, efter 14 timmars flygresa. Det gick förvånansvärt snabbt och jag sov mig igenom nästan hela resan.

Väl framme begav jag mig till mitt hostel, efter en natt med lite sömn vaknade jag upp idag på morgonen med fruktansvärd jetlag. Dagen har spenderats med sightseeing, lägenhetsletande och jobbletande. Kvällen ska spenderas med mina roomies på mitt hostel med att titta på fyrverkerier, mycket trevligt!

Hoppas allt rullar på där hemma, ha en trevlig helg!

Cheers
Moa

Likes

Comments

Hallå i stugorna!

Resan har börjat efter ett tårfyllt farväl på flygplatsen i Köpenhamn med mamma och pappa. Just nu befinner jag mig på flygplatsen i Doha, här ska jag vänta i 3 timmar till innan jag ska gå ombord planet. Här finns inte direkt något att göra då jag är för snål, jag passar inte heller in i min ryggsäck och ja en flaska vatten kostar 30 kr?!?!?! (tilläggas bör dock att jag fick gå i VIP kön genom säkerhetskontrollen av okänd anledning). Allt har gått bra hittills (förutom att det tog mig 20 min att hitta en toalett) och snart väntar 14 timmar på planet till Sydney!

Ha en trevlig kväll och en härlig helg där hemma.

Adios
Moa

Innan avfärd i Köpenhamn

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw