Header

Har sett några andra bloggare som gjort kaosutmaningar föregående år, och har tyckt att de verkar roligt. Kommer därför i år försöka göra denna jag hittade hos Fröken Christina. Blir nog svårt att hinna med alla, men får försöka så gott jag kan.

Kaosutmaning 2018 går ut på att mellan 1 januari och 31 december 2018 pricka av minst 20 av de 35 punkterna. Varje bok får bara förekomma en gång på listan.


1. En bok vars titel består av 7 ord
2. En bok vars titel innehåller ett personnamn
3. En debutbok
4. En bok som även finns som film eller tv-serie
5. En grafisk roman
6. En novellsamling
7. En klassiker
8. En bok med en siffra i titeln
9. En bok av en författare som kommer från Asien
10. En bok av en författare som kommer från Afrika
11. En bok av en författare som kommer från Sydamerika
12. Läs om en gammal favoritbok Glastronen-Sarah J. Maas
13. En bok med en blomma på omslaget
14. En bok du inte läst från en författare du älskar
15. En förbjuden bok
16. En bok under 150 sidor
17. En bok med en karaktär med samma yrke som du
18. En bok från biblioteket
19. En bok du läste som ung
20. En bok om en resa
21. En bok som inte utspelas i en stad
22. En bok på engelska
23. En bok som har fått beröm i en bokblogg
24. En bok med många berättarröster
25. En bok av en författare som skrivit över 20 verk
26. En bok i en genre du vanligtvis inte läser
27. En bok publicerad före år 2005
28. En bok vari det inte finns någon telefon
29. En bok vars titel består av endast ett adjektiv
30. En bok med idrottsanknytning
31. En bok med en månad i titeln
32. En bok skriven av ett författarpar
33. En bok med ett av de fyra elementen i titeln eller på omslaget
34. En Augustprisvinnare
35. En bok från 2018

Likes

Comments

Originaltitel: The One Memory of Flora Banks
Författare:
Emily Barr
Utgivningsår:
2017
Sidor/tid:
304
Språk:
Engelska
Genre:
Romanik, YA


Handling:
Seventeen-year-old Flora Banks has no short-term memory. Her mind resets itself several times a day, and has since the age of ten, when the tumor that was removed from Flora’s brain took with it her ability to make new memories. That is, until she kisses Drake, her best friend’s boyfriend, the night before he leaves town. Miraculously, this one memory breaks through Flora’s fractured mind, and sticks. Flora is convinced that Drake is responsible for restoring her memory and making her whole again. So, when an encouraging email from Drake suggests she meet him on the other side of the world—in Svalbard, Norway—Flora knows with certainty that this is the first step toward reclaiming her life.

But will following Drake be the key to unlocking Flora’s memory? Or will the journey reveal that nothing is quite as it seems?Vad jag tycker:
Detta var inte en typ av bok som jag brukar läsa, men chansade o beställde hem den ändå. Men visst var den väldigt bra! Jag blev positivt överraskad av det välskrivna språket och Flora, huvudkaraktären. Tyckte att det var intressant att läsa om Flora som åkte över jorden endast pågrund av ett minne. Handlingen var annorlunda, på ett bra sätt. Det var en händelserik historia som nästan aldrig var långtråkig. Boken innehöll även någon twist eller två som gjorde det hela mer intressant (jag säger bara: slutet!!)

Jag kan rekommendera boken för dig som vill ha en rolig, lättläst men ändå annorlunda bok.


Betyg: 4/5

Likes

Comments

Titel: Glastronen
Originaltitel:
Throne of Glass
Författare:
Sarah J. Maas
Serie:
Throne of Glass Series
Utgivningsår:
2016
Sidor/tid:
399
Språk:
Svenska
Genre:
Fantasy


Handling:
I kungadömet Adarlan där magi och gamla seder förbjudits, och där härskaren styr med järnhand kallas landets främsta lönnmördare, 18-åriga Celaena Sardothien, till rikets vackra, skimrande glasslott.
Hon reser dit, inte för att mörda kungen, utan för att vinna sin frihet. Om Celaena besegrar tjugotre motståndare i en tävling mördare, tjuvar och soldater blir hon frigiven från fängelset och kommer att få tjäna som kungens kämpe.
Kronprinsen, Dorian Havilliard, kommer att utmana henne. Kaptenen för livgardet, Chaol Västfall, kommer att träna henne. Och båda kommer att försöka vinna hennes hjärta. Men något ondskefullt ruvar i glasslottet, något som är där i syfte att döda.
Celaenas kamp för sin frihet övergår till en kamp för överlevnad, till ett desperat försök att förgöra de mörka krafterna innan de utplånar hela hennes värld.


Vad jag tycker:
Är nu inne på den andra gången jag läser denna bok. Handlingen är spännande från början till slut, du kastas direkt in i berättelsen. Boken är välskriven så du fastnar lätt för karaktärerna och känner med dem. Celaena är stark och tuff, samtidigt som hon har många känslor som är trovärdiga. Även om det förekommer kärlek och relationer så blir det inte sliskigt, snarare bygger och fördjupar historien. Jag fullkomligt älskar den här boken och kan inte lägga ifrån mig den. Gillar också att det är flera böcker i serien så berättelsen tar inte slut för fort.

Jag rekommenderar verkligen att du ska läsa boken. Den är spännande och väldigt bra skriven, du kommer inte vilja sluta läsa!


Betyg:
5/5

Likes

Comments