Nytt år.

Den tidsförändringen har olika betydelse för alla individer. Kanske betyder det att man ska ta tag i saker, ha nyårslöften eller bara låta det flyta på och se vart det leder. Ja det kan vara vad som helst!

Några av mina nyårslöften kan vara lite "typiska" men alla är för att jag ska bli bättre än vad jag var förra året!

Nyårslöften 2016:

- Bli hälsosam (dvs. äta nyttigare, träna mer (bli fit) och må bra mentalt)

- Bli frisk från utmattningsdepressionen

- Göra mitt absolut bästa i skolan (och vara nöjd efter det)

- Vara snällare mot mina små syskon

- Spara pengar (eventuellt öppna sparkonto)

- Sommarjobba

- Börja övningsköra

- LEVA I NUET!


Allt jag hoppas på är att det blir ett bra år fyllt med en massa olika roligheter och uppnådda mål.

Det är ett nytt år och det innebär nya äventyr!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har nu kommit tillbaka för att blogga på samma sätt som förut. På något sätt så lyckas jag alltid sluta med saker som detta. Jag påbörjar alltid något projekt men blir aldrig klar. Det är en dålig egenskap jag har. Men nu är jag så bestämd över att må bra. Jag är så himla less på att känna att jag är lite för rund för min smak, känna stress och ha utmattningsdepression.

Det som gör mig mest frustrerad är att jag vet att jag kan klara saker och ting men jag gör inget. Jag kämpar inte. Vilket är ganska dubbelmoraliskt som i sin tur är ironiskt för att jag hatar dubbelmoral.

Nu ska jag klara detta. Jag SKA nå mina mål. Jag är så trött på att säga att jag ska det men att jag inte gör något åt det.

Nu under jullovet hade jag tänk att jag ska ta hand om mig själv och bara fokusera på min hälsa.

Jag vet vad som är problemet och vilka faktorer det är som gör att jag mår som jag gör. En del kommer från utsidan och en del från insidan men de hör liksom ihop. Det är saker som att passa in bland ens kompisar, och att göra bra ifrån sig i skolan som kommer utifrån och det har lett till jag inombords tänker att jag vill passa in, göra alla nöjda, prestera bra i skolan. Först och främst måste jag lära mig att jag inte alltid kan göra alla nöjda, och till det lära mig att våga säga nej. Jag kan säga nej men jag kan ju bli bättre så därför jobbar jag på det. Jag måste även lära mig att sätta mig själv först oftare.

Angående skolan så måste jag planera för att ha och känna kontroll, det är just detta som gör att jag stressar över skolan och sedan får ett lägre betyg och sämre prestation än jag egentligen kan få just för att jag stressar så mycket. Mycket av denna stress är press från mig själv, så jag måste lära mig att det är OKEJ om det inte går så bra hela tiden och dessutom så måste jag sluta jämföra mig själv med andra. Men jag planerar mitt plugg över terminen och tar även hjälp av kurator med studieteknik.

På allt detta finns andra saker som att jag vill vara fit, fin och ha en del vänner. Jag är inte en statuskåt person men det är en del som händer i mitt liv just nu med mitt sociala umgänge som har gjort att mitt självförtroende har sjunkit riktigt mycket. Jag bryr mig om vad folk ser när de kollar på mig, men samtidigt så bryr jag mig inte och detta kan vara väldigt frustrerande. Jag är inte riktigt nöjd med mig själv och mitt utseende, det har jag aldrig riktigt varit men just nu är det som värst. Men detta kan jag ta med mina vänner och sedan lära mig själv till att det inte spelar någon roll om hur man ser ut, bara man mår bra.

Dock så ska jag träna till allt detta, för två anledningar. Den första (syftet) är att jag mår jättebra av att träna och det är bra för din hälsa. Den andra anledningen (bonusen) är att man blir ganska snygg vilket skulle stärka mitt självförtroende, och det är väl inte dumt?

Jag vill bli ett bättre jag, jag vill utvecklas och en dag se tillbaka på mitt förflutna och ge mig själv en klapp på axeln. Förhoppningsvis så kan bloggandet hjälpa mig med mina mål.

Likes

Comments

Med tårar som rinner, lägger jag mig i sängen och välkomnar mörkret.
Monstret har hittat ännu en anledning att få mig att må sämre än vad jag redan gör. Monstret lyckas alltid med det. Som om jag inte redan är dålig nog, som om jag inte redan dödar allt jag tar på. Men Monstret lyssnar inte på mina böner när jag blir torterad. Skuren, piskad och slagen. Monstret tillfredsställs av det istället och fortsätter. Monstret tycker om mina tårar och mina rop på hjälp. Varför? Jo för att tårarna hjälper inte, och det gör inte ropen på hjälp heller. Allt håller avstånd från mig, alla håller avstånd från mig. De vet ju hur det slutar, beröringen som dödar är vad de kommer att återfå för att jag vill att de ska tycka synd om mig och det vill de inte riskera. De vill inte vara en del av det. De vill inte behöva fly och endå bära med sig dödens bekantskap.
Så jag är ensam. Jag är ensam mot allt som kommer.
Med tårarna rinnandes omfamnar mörkret mig likt en mor som bär på sitt barn.

Likes

Comments

Ibland kan ha lätt för att bli påverkad av människorna i min omgivning. Vilket jag inte är stolt över, för det resulterar ofta i att jag håller alla mina åsikter och handlingar (bra eller dåliga) för mig själv, och typ, ljuger istället. Och det är fel. Det vet jag. Men endå tänker jag så mycket på vad folk ska tycka om mig, å andra sidan skiter jag fullständigt i vad andra tycker. Men jag kan väl inte känna så samtidigt? Eller kan jag det?

Många gånger har jag tänkt "Imorgon ska jag göra si och så, jag bryr mig inte om allt annat."
I vissa fall har det funkat, men på sistone har jag släpat efter. Träningen blir mindre och kosten sämre. Jag kan till viss del skylla på skolan nu i slutet, men jag är faktiskt trött på ursäkter nu! Jag är trött på de, men jag fortsätter använda de. Hur går det ihop?

Jag vet att min egna hjärna och kropp försöker "lura i mig" allt det dåliga trots att jag/det vet vad som behövs, ibland när jag tänker så stannar jag upp och tänker efter. Det slutar dock ganska ofta med att jag fortsätter med det som är dåligt.

Vad jag borde göra är att lyssna på mig själv. Jag vet ju vad som är bra, det enda steget jag sällan klarar är ju, att utföra den handlingen som är bättre, men jag förstår inte hur jag ska göra det. Jag klarar det aldrig. Eller?
Nej nu fan. Nu fan ska det funka, nu ska jag bli fit och må bra, jag ska bli den jag alltid har drömt om att vara. Jag ska bli ett bättre jag med eller utan blogg. Jag ska lyckas! 

Men hur?

Likes

Comments

Ångest. Jag har ångest. Över allt.
Jag ser ingenting positivt med livet just nu. Och jag ångrar att jag inte höll igång bloggen, massivt. Det är så himla typiskt mig. Så typiskt Imen att alltid säga: Ja! Nu gör jag detta och det ska funka!
Men det gör det aldrig. Jag blir så sjukt irriterad.

Jag skulle vilja se hur långt jag har kommit, vad som har förändrats den här tiden, men jag har ju inget dokumenterat. Så det blir svårt.


Vad ska jag göra

Likes

Comments

Den 29 augusti kommer Colour run till min stad, och jag ska utan minsta tvekan vara med!

Colour run är alltså ett lopp som inte går på tid. Man springer 5 km och vid varje km finns en "färgstation" där man kastar färger på löparna som springer förbi.

De har två regler: man ska ha vita kläder vid startlinjen, och vara färgtäckt vid mållinjen.


Så här skriver de på sin hemsida:

"Vi springer för att ha roligt, inte för att komma först. Alla kan vara med, oavsett kondition, ålder eller annat. Vi kör inte med tidtagning, vi kör med färgbombning! Pulver kastas på löparna vid varje kilometerskylt, och det hela exploderar i färger
vid mållinjen."

Det kommer spelas musik med bra beats, människor i en bra och positiv inställning osv. Det kommer helt enkelt vara en superhärlig stämning! Åh är så taggad!

Jag har bestämt mig för att jobba upp min kondition till just detta event. Inte för att vara bättre än alla andra men för att jag själv ska bli bättre. Jag vill ha ett mål. Jag tänker se detta event som en belöning, som en ny start, och ett bra slut på sommaren. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara mig själv och berätta hur jag känner och tänker om saken och min egna resa som jag har bestämt mig för att göra.

Men nu
FAN ska jag lyckas!

Likes

Comments

Hallå, hallå! Jag är tillbaka!

I söndags skulle jag och min bästa vän åkt till gymmet men hon orkade inte, så det blev ju tyvärr inte av. Eftersom att jag inte riktigt vågar att gymma själv, så tränade jag hemma istället!

Youtube har alltså väldigt bra videor man kan kolla på och jag valde favoriten "Blogilates"
Där finns en konditionsvideo som man kan följa och utföra hemma, så jag körde på den. Tro mig det var riktigt jobbigt.
Efter det kände jag mig dock inte färdig, då tog jag mammas "resistance" band och gjorde lite vad som helst med de.
Jag kände inte av det dagen efter men, det var bättre än att inte träna alls.

Något jag är väldigt arg över måste då vara min kost. Jag äter så himla dåligt! Ibland går det bra och ibland går det bara åt skogen. Jag blir så arg!
Jag vet inte hur jag ska åtgärda problemet.. Förbjuda mig mot alla sötsaker och allt skit? Äta på? Jag tror att om det ska funka måste jag från och med idag sluta äta onyttigt. Jag måste förbjuda mig själv. Förra året hade jag ett nyårslöfte där jag inte skulle äta godis på hela året och jag klarade ca fem månader. Nu ska jag klara året ut, så är det bara.

Jag har nu kommit fram till detta:

Jag får inte äta:
Godis
Chocklad
Chips
Vissa kakor och bakelser
Inte dricka läsk

Jag får äta:
Glass
Vissa kakor och bakelser
Och dricka saft/juice

Nu
ska det gå. Jag ska bli fit, jag ska må bättre och bli nyttigare!

Likes

Comments

Haha rubriken lät lite som en låttitel tycker jag. Men det är sanningen, jag vaknade en timme tidigare än mitt larm och är några dagar efter med bloggen, vad ska man säga?

Nu är denna vecka snart slut, och helt ärligt, så är det skönt. Vi har haft nationella prov hela veckan, kanske inte hela, men energin som gick åt var en hel veckas energi. Nu är det bara att ladda på inför kommande vecka.

Enough about that.

Träningarna har gått hyfsat. Jag tränar mer regelbundet nu och hoppas verkligen att det håller.. Kan dock inte skriva någonting om det då jag inte minns någonting, vilket är synd.
Jag skulle ha gymmat igår också men då hade vi nationella i 200 min och slutade med musik i 1 1/2 timme, man var helt enkelt trött. Dessutom var jag tvungen att ladda inför dagens prov i biologi (genetik och evolution). Det är ganska fascinerande faktiskt, att se hur man vetenskapligt tror att människan har utvecklats. Jag tror att provet kommer att gå helt okej faktiskt.

En rolig händelse som är idag är en solförmörkelse! Jag tycker väldigt mycket om astronomi och blev därför väldigt glad när jag hittade artikeln!

Den ska börja 09.45 och kommer att fortsätta tills månen har täckt solen med allt ifrån 79% till 93% (beroende på var i Sverige man befinner sig). I Färöarna kommer solförmörkelsen att vara total, men vädret är väldigt skiftande där den här tiden på året.

Till min otur så ska det ju vara molnigt där jag bor.. Självklart!! Hela veckan har det varit bra väder och sol. Och dessutom så ska det ju snöa också! Så himla typiskt! Och nästa solförmörkelse vi kan se här i Svergie är beräknad att komma år 2039. Har ju säkert hunnit gå i pension fem gånger... Åh arg Imen här.

Nu är det iallafall dags för mig att kliva upp och göra mig redo för dagen. Tjingel.


Likes

Comments

- Seek for your own happiness first. Others will think you are selfish but they don't realize what you've been through. You need this to be healthy.
- Breakfast isn't as important as adults make it out to be.
- If you don't drink enough water, you will get a headache.
- Smile at a stranger and don't be afraid to look at them; it might make your day.
- Be honest with people. If you don't like them, don't pretend you do.
- Don't let anyone control your mind, especially your lover. Don't compromise who you are for someone who thinks they "own" you.
- Gut instinct doesn't necessarily mean anything. Get your facts straight and make your decisions based on them.
- Respect, or at least give ou the impression of respecting, authorities. It will keep you out of trouble.
- If you drift apart and back together with a friend it will never be the same. However, with a little work, it could be ten times better.
- Don't be afraid of slutshaming or being called a player, as long as you can rqespect yourself as a person, you're still good.
- If you really can't sleep and it's two o'clock, just give up. Instead of sleeping you can write poetry, doodle, do your homework or play on your phone. You will be tired, but the next night you will sleep like a baby.
- If you wear leggins, make sure you don't have a visible panty line.
- Sometimes you will have to hurt people. But that's okay, it doesn't make you a bad person.
- If someone hates you for hurting them, let them. They have a right to do so and it would be wrong to try to change that for your own peace of mind.
- It's refreshing to have someone who you don't care for at all and can treat like trash. But be careful who you choose that person to be.
- People grow old, and it's scary. But there's nothing you can do to stop that.
- When your friends move away, try to make them feel good about it, instead of trying to make them cry. Making them cry when they leave doesn't validate your friendship. Making them smile when they're gone does.
- There's no need to categorize yourself sexually. You can do what excites you without telling anyone about "what" you are.
- Even if you hate yourself, someone loves you.

Likes

Comments