Jag har skaffat en ny blogg och jag kommer endast att uppdatera på den nya och inte på denna någon mer. Mitt senaste inlägg i denna blogg för för några månader sedan och det skulle inte kännas rätt att bara lägga upp ett inlägg efter femtio år och låtsas att allt är normalt. 

Jag kommer komma in då och då till denna blogg fast bara för att kolla på min gamla inlägg eller göra om lite då jag ej kommer vara aktiv här. 

Min nya blogg hittar duHÄR

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ännu en recension och denna gång är det Insurgent som är den andra delen i trilogin.

Ett enda val kan förändra dig eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna om kring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar och sig själv. Samtidigt som hon brottas med svåra frågor om lojalitet, politik, sorg, identitet ,förlåtelse, och kärlek.

Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra tillsammans med hennes valda falang. Istället slutade dagen i outsägliga fasor. Nu rasar krig, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologer fortsätter att växa. I krigstider måste man välja sida, hemligheter kommer i ljuset och de val som måste göras blir ännu större och mer oåterkalleliga. Tris har förändrats, dels genom sitt beslut, men också på grund av nya upptäckter och skiftande relationer. Nu måste hon omfamna sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär.

WOW vilken bok, måste jag säga.. Det är verkligen en svängning mellan Divergent och Insurgent . Man fick fortsätta läsa där historien avslutades i Divergent, vilket jag tycker är väldigt bra annars skulle det bara ha blivit riktigt tråkigt om man fick föras fram ett par månader och missa hela grejen med Tris känslor och omvandlingen som hon nu sätts in för.

Jag tycker verkligen att Insurgent var överraskande på många olika sätt, nu har världen vänts upp och ner och det känns som att man får inte bara möta fienden från de lärda utan en hel del känslor som Tris har för Tobias så kallad Four eftersom han har fyra fasor, nya hot och den sanning som döljs av samhället.

Jag älskar att man som läsare får möta de olika miljöerna och de nya karaktärerna i boken, det har verkligen höjt boken på ett bra sätt eftersom man hela tiden får upptäcka den värld som Veronica Roth har byggt upp med större instinkt.

För att vara helt ärlig så tyckte faktiskt att INGET var mindre bra med boken, den var perfekt och så kul att läsa.

Betyg: 5/5

Likes

Comments

Klockan tio över sju träffades jag och J på stationen. Vi tog en promenad vid en sjö och det var så skönt och avslappnande. Det fanns en massa ankor vid sjön och vi kastade gröna blad till dem eftersom vi inte hade bröd eller det ankor brukar äta. 

Jag tycker det är mycket skönare att promenera innan man kommer till skolan/jobbet istället för att stressa med frukosten och sedan springa till tåget/bussen.

När vi kände oss klara med ankorna bestämde vi oss att fortsätta och då hittade vi ett jätte stort träd självklart bestämde vi oss för att klättra och sitta på trädet som ni kan se på den sista bilden.

Vi börjar halv nio varje dag och när vi såg på mobilerna att klockan var åtta sprang vi till bussen som tur var fick vi bara vänta fem minuter annars skulle vi ha blivit försenade,  (från skolan till sjön är det ungefär fyra till fem kilometer).

Åkturen var så fruktansvärt,  bussen var full proppat med människor så jag och J fick verkligen stå och tränga in oss men resan tog ändå bara sex eller sju minuter och vi kom inte heller försenade vi blev framme ungefär vid kvart över åtta.

Älskar verkligen att ta morgon promenader. Solen är uppe vid gryningen, fåglar kvittar, det är få människor ute, avkopplande  att gå vid sjön, höra ankorna kvacka och känna lukten av fisk. salt och metall.


Likes

Comments

Så skönt att det är fredag imorgon, och sedan så blir det helg!!

Dagarna går ju otroligt snabbt att jag knappast hänger med. Det känns som om det var måndag igår, haha.

På den första bilden är det jag med två stycken utbakade flätor och på den andra bilden är det bara jag som ler.

Fredag den tjugosjunde maj har vi matteprov (alltså nästa vecka) så det övade jag på idag. Läraren gav oss några liknande uppgifter som kommer på provet, så jag kommer öva på dem tills den hemska dagen.

Nu ska jag iallafall tvätta kläder vilket jag hatar att göra!!! Skulle egentligen tvätta igår (enligt mitt schema) men jag hade så mycket att göra att jag glömde helt bort det, vilket var konstigt för det är sällan jag glömmer bort sådana saker.

Solen börjar kika fram nu så jag ska kasta in kläderna i tvättmaskinen och ta en promenad, för det har INTE varit någon sol alls på hela dagen. 

Så när den äntligen är uppe begär jag mig ut och så får jag lite D - vitaminer.

Likes

Comments

Ännu en bokrecension och denna gång är det Divergent!

Den här boken är då den första i Divergent trilogin.

I Beatrice Pryors dystopiska hemstad Chicago är då samhället uppdelat i fem falanger, De ärliga, De fridfulla, De lärda och De tappra. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar väja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet.

Beatrice gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda investeringsfas som följs, väljer hon att döpa om sig till Tris och tvingas utkämpa mot sina medkandidater.

Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avhöra vilka som verkligen är hennes vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.

Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.


Jag hade verkligen höga förväntningar på denna bok, och den överträffade dem, så därför ÄLSKAR JAG DEN.

Det hände verkligen en massa spänning och drama att jag blev helt beroende. Jag tycker att den här boken är ett jätte bra exempel på hur bra dystopier verkligen kan vara.

Boken kändes så verklig på något, men det är den inte för att det är en dystopi.

Läste den här boken i princip varje dag, det gick ALDRIG en dag att jag skippade totalt.

Alla karaktärerna var så genomarbetade, alla hade en spännande historia och alla var så pass intressanta att man ville veta mycket mer om dem.

Så det som jag tyckte var mindre bra med boken var att man inte fick veta så mycket om alla falanger. De mesta cirkulerade sig runt De tappra, De ärliga och De osjälviska, och man fick då inte veta så mycket om De lärda och De fridfulla.

Boken får 4/5 av mig. Jag rekommenderar VERKLIGEN att ni ska läsa den om ni är 13+ och älskar att läsa om dystopi, science fiction och ungdomslitteratur.

Likes

Comments

Hoppas ni har haft en bra helg, min har varit kanonbra!!

Om exakt en månad så får jag sommarlov. Vilket kommer bli jätte skönt, ingen vardagsstress, läxor, prov, test och förhör. Utan bara vara med vännerna, träna och läsa en massa romaner.

Idag var det en ganska sådär dag i skolan. Det var inte en dålig dag men det kunde ha varit bättre.

Nu har jag precis tränat klart till ett NO prov som är imorgon och ett matte test som också är i morgon.

Det här är anledningar till att jag längtar mer och mer till sommaren. Nu när dagarna börjar gå snabbare så är det en dag snabbare till sommarlov, eller är det så man säger? Haha men hoppas i alla fall att ni förstår vad jag menar.

Nu är det dags att träna sen blir det att ta en snabb dusch och avsluta kvällen med att läsa och dricka te.

Likes

Comments

Grön// HÄR Svart// HÄR Grå// HÄR

Röd// HÄR Brun// HÄR

Har blivit helt besatt av marmorskal. Det ser så snyggt, rent och kall ut.

Min favorit är den tredje på första raden. Funderar på att köpa den till min mobil nu när jag har fått en ny.

Sommaren är runt hörnet så det kommer verkligen passa till solen och alla växter som är fyllda med klorofyll.

Men man får hoppas att det inte blir så mycket regn då. För vissa dagar är det tjugosju grader och andra dagar kan det vara blåsigt, molnigt, grått och blött ute men ibland kan det vara bra för då har man en anledning att stanna hemma och mysa i värmen.


Likes

Comments

Kände att det var länge sedan jag gjorde en Questions and Answers. Så tänkte göra en idag nu när det är en ny månad.

​OHHH ville bara snabbt påminna att varje månad kommer jag göra en Q&A med lite frågor som folk brukar ställa till mig​Så det blir som en liten serie här på bloggen.

Vad har du för telefon?

​Jag fick precis en ny telefon för cirka en vecka sedan, och det är en Iphone SE i silver. Jag tror att det är den nyaste modellen.

​Vilken bok läser du just nu?

​Just nu så håller jag på att läsa Divergent och jag har snart läst klart den så var beredd på en recension. 

​Hur gammal är du om fem år?

​Om fem år kommer jag vara arton år, haha då är jag så kallad ''laglig''

​Vilket är ditt favoritprogram på TV?

​Just nu har jag inte ett favorit program på TV, men det som jag tittar på mest är, Simpsons, Family Guy och någon enstaka gång Violetta, ​hehe.

​Vad spenderar du helst pengar på?

​Jag skulle säga att jag spenderar helst pengar på färgpennor, vanliga blyerts, böcker som har tomma rader (alltså man ska skriva själv i dem). Allt från pappers och kontor delen i Akademibokhandeln helt enkelt, haha 

​Skriv tre egenskaper om dig själv.

​Jag är rolig, lyssnar när folk pratar med mig om deras problem och så är jag väldigt självsäker.

​Kommer du göra något speciellt när du flyttar hemifrån?

​Jag kommer skaffa mig en hund och bli en vegan, då min bror också håller på att bli det. Självklart så kommer jag också ha en inflyttningsfest.

​Vad är det för färg på din tandborste?

​Blå och vit, jag har en eltandborste.

​Tycker du om att mysa/kela?

​Självklart tycker jag om det. Vem gillar inte det?, haha.

​Prenumererar du på någon veckotidning.

​Nej tycker att det inte behövs då man måste betala för tidningar när man kan läsa bloggar, som dessutom är helt gratis.

​Har du campat?

​Nej det har jag inte men jag har varit på ett sommarkollo. 

​Vill du ha barn?

​JAAAA det vill jag för att jag älskar barn, speciellt bebisar, haha.

​Föredrar du skor, strumpor eller barfota?

​Jag föredrar skor helst idrottsskor och ballerinaskor.


​Du praor väl nästa år, vart och vad kommer du praoa för något?

​Jag kommer att praoa på ett dagis som ni läste i den förra förra frågan så svarade jag att jag ÄSLAAAR barn och det är anledningen till varför jag kommer praoa till det. Vart vet jag inte riktigt men det blir nog i centrala Stockholm eller nära där jag bor.

​Vad ska du göra när du har svarat klart på alla frågor?

Jag kommer att träna på dans, för att jag ÄLSKAR det!!Likes

Comments

Dags för en till recension

Revolt är den tredje och sista delen i Hungerspelen trilogi 

Rebellerna har gjort uppror. Katniss är räddad, Peeta är kvar i huvudstadens våld medans distrikt 12 ligger i ruiner. Finns verkligen distrikt 13? Var är Katiss mor och yngre syster? Och vilka andra kommer från distrikt 12 har undkommit från henne? Kommer Katniss och Peeta återförenas eller tar huvudstaden Peeta ifrån henne?

Hon blir en bricka i ett spel. Oavsett hur hon agerar går hon någons ärende och i hennes spår följer våld och lidande.

Katniss välriktade pil vid de sjuttiofemte Hungerspelen  blir startskottet för revolten. Men när hon ombeds vara dess ansikte utåt blir hon tveksam.

WOW!!! Vilken upplösning, jag tror att denna del måste vara min favorit av trilogin. Det finns två filmer av denna bok som är part one och part two, jag har sett del ett men inte två. 

Jag ÄLSKAR  verkligen denna bok, eftersom det var mycket dramatik, äventyr och kärlek. Som sagt när jag har börjat läsa en bok som jag verkligen blir beroende av går det inte att sluta läsa.

Revolt var väldigt djupgående den här gången, nu är man får läsa hur Katniss mår och hur hon tänker kring allt som har hänt.

Men även om spelet verkligen börjar nu för rebellerna så är det mycket som händer med Katniss. Hon måste fortsätta kämpa för friheten i distrikten och det är väldigt många människor som dör på vägen.

Jag ger denna bok en STARK 5/5 för bedömning. De är helt beroendeframkallande. 

Jag rekommenderar  VERKLIGEN denna bok till dem som är 13+ och älskar att läsa om, science fiction, postapokalyptisk science fiction, dystopi och ungdomslitteratur 

Likes

Comments

1/ HÄR 2/HÄR 3/ HÄR

Något jag har blivit helt besatt av är klänningar och jumpsuits!!!!!!! Har inte direkt fått någon vårkänsla nu när det regnar och är kallt ute. Men får hoppas att det blir mycket sol vid sommaren.  Jag älskar verkligen färgerna, jag tycker att blå, beigt och naturvit är bland dem färgerna som verkligen passar för sommaren och våren.

För det är inte jätte överdrivet som vissa andra klädstilars färger  är enligt mig.

Det är inte för  mörkt eller för ljust, det är lagom och jag tycker det ser snyggt och mysigt ut på något sätt.


Likes

Comments