Hej!

Det var längesen. Jag har inte bloggat ett tag och det var för bl.a jag inte hade någon lust.

Hur har eran höstlov varit? Jag har haft det bra förutom mitt mående och annat. Jag har läst olika böcker. Att läsa böcker är en av mina intresse.

Förutom det har jag varit på BUP, bibliotek, ute på stan, kollat på Mr. Robot och umgåtts med min familj.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Imorgon fyller jag år. 14 oktober. Om jag ska vara ärligt ser jag inte fram emot att fylla år. När jag var yngre såg jag alltid fram emot att fylla år. Men inte nu längre. Jag vill inte fylla år. Jag har ingen lust att bli sjutton år.

Som ni ser på bilden är det faktisk jag när jag var liten. Jag var mellan 5-7 år. En flicka som var glad och mådde bra. Men idag är jag motsatsen. Ingen kan må bra hela tiden.

Likes

Comments

Hej.
Mår skit. Tjock. Ful. Värdelös. Kan ingenting. Dum. Hemsk. Dåligt. Sämst.

Så här mår jag just nu. Jag vill bara dö men jag är för svag för att ta mitt liv. Jag är en fegis.

Jag borde kanske inte skriva såhär men det här handlar om mig.

Likes

Comments

Jag gråter. Jag undrar varför andra är bra medan jag är dåligt. Jag kan ingenting. Jag har inget lätt för saker. Även om det finns nånting som jag är bra på tänker jag bara på att andra gör bättre än mig. Eller tänker jag bara bort saker som jag är/var bra på.

Jag har hemska tankar om mig själv. Jag är inte värt att leva. Jag är värdelös. Jag är dåligt. Men skyll på min depression:...(

Förlåt för min hemska inlägg. Ta hand om er.

Likes

Comments

Innan ni sover hoppas jag att ni ska kunna sova. Det är svårt för vissa att sova. Man har sömnproblem, går ut, gråter eller gör något annat.

Själv brukar jag i perioder gråta på nätterna. Det är oftast olika. Det kan vara att jag känner mig värdelös, ångrar mig för det jag har gjort, inte är värt att leva, har varit med om trauma, gått upp i vikt och massa fler. Det låter tufft, hemskt och tråkigt.

Om ni känner igen er vill jag att ni ska veta att ni inte ska behöva gå igenom det. Berätta för en person som står nära er om hur ni har det på nätterna. Läs forskningar som handlar om hur man ska kunna sova.

Se till att ni sover tillräckligt. Jag önskar er en riktigt lugn och fin natt.

God natt!

Likes

Comments

Hej!

Idag när jag tittade på vågen blev jag arg eftersom jag gick upp i vikt. Jag skadade mig själv med mina naglar efteråt.

Jag vet att det är jättedumt av mig och jag vet att vågen visar bara siffror. Men så är det med mig. Ni får tycka att jag är dum.

Jag har bulimi. Jag har haft det jättelänge nu. Jag är missnöjd med min kropp. Jag avskyr den. Jag vill gå ner i vikt, men jag är för svag.

Ni får fortfarande tycka att jag är en dum person som har hemska tankar om sin egen kropp. Men det här är sanningen om mig själv:(

Till er som har bulimi. Kämpa! Ni är kraftfulla. Ni är vackra<3

Likes

Comments

Kära följare

Jag vill att ni ska veta att jag gillar er från djupet av mitt hjärta. Ni är full av kärlek, godhet och glädje. Ni är fantastiska, underbara, roliga, hjärtliga och vänliga. 

Jag vill verkligen att ni ska veta att jag älskar er. Jag älskar mina följare.

Ni behövs. Ni finns. Tack och lov. Ni andas. Ni har en hjärta hos er. Tack och lov. Eran hjärta dunkar. Eran hjärna fungerar. Tack och lov.

Ni betyder mycket för mig. Jag uppskattar er. Ni är så fina för den ni är.

Ser ni bilden på rosor(som inte är fotograferad av mig, men hittade på internet)? Ni förtjänar rosor från mig och ni är rosor.

Jag hoppas att ni allihopa mår bra. Va snäll mot varandra. Behandla varandra rättvist. Ta hand om varandra. 

Likes

Comments

Jag orkar inte blogga. Det känns som att det inte är min grej. Om jag väljer att lägga ner min blogg gör jag inte det för att vara självisk. Jag har ingen lust. Jag är inte så bra på att skriva heller(vad jag tycker).

Jag gör saker som inte blir bra. Inte alla saker men många. Jag är värdelös.

Jag behöver också fokusera på skolan, även om jag inte kommer att göra det helt.

Jag hoppas att ni respekterar mitt val om jag kommer att lägga ner. 

Likes

Comments

Hej!

Jag mår dåligt. Idag när jag var i mitt rum var det mycket ljud. Röst och annat mer. Jag kunde inte koncentrera mig för det jag skulle göra och därför skriver jag nu en kort inlägg. Jag blev stressad och det slutade med att jag gömde mig i mitt garderob för att lugna ner mig. När jag gick ut ur mitt garderob kom höga ljuden igen. Inte direkt men ungefär en minut senare. Då gömde jag mig i garderoben igen.

Att jag gömde mig i garderoben hjälper mig inte så mycket men jag gör det för att göra något lugnare.

Jag har autism vilket är därför jag är känslig för högljud.

Just nu tappar jag humöret vilket är inte så kul:(

Likes

Comments

Hej! Idag hade jag fotografisk bild 1 som var den sista lektionen. I fredags fick vi en uppgift om att göra tre bilder som ska bli en berättelse. Jag fick en idé om att ta upp psykisk ohälsa. Ett ämne som jag är mycket intresserad av då jag själv lever med den.

För att ta alla tre bilder som ska bli en berättelse ska man använda en kamera som alla elever fick låna.

Jag jobbade själv och jag kom på att jag skulle kunna rita en tjej på en tavla som mår psykiskt dåligt. Som ni ser har jag redan gjort det. I två av bilderna ser vi att det är många ord som kommer från henne. Det är vad hon känner och tycker om sig själv.

Bild nummer 1: Det är en tjej som säger från innerst inne om hur hon mår och känner.

Bild nummer 2: Tjejen mår så dåligt att hon börjar gråta.

Bild nummer 3: Tjejen säger vad hon tycker om sig själv.

En vecka senare(idag) var det dags att redovisa i smågrupper. Vi var fyra personer i en grupp och vi alla har redovisat för varandra. Det gick bra och det var inget som gick fel. Alla var lika duktiga och hängde verkligen med om vad man skulle göra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag gillar kortfilmer. Jag tittar på kortfilmer bara på youtube. Vad för kortfilmer jag tittar på när det gäller handlingen är olika. Depression, ätstörningar, självskadebeteende, HBTQ och flera.

Vilken är min favorit kortfilm? Jag har ingen kortfilm i min hjärna som ligger på plats ett. Men om jag skulle ta en av mina favorit kortfilmer så är Depression.

Depression kommer från M.B. Harkins som också är huvudrollen i filmen. Det handlar om en ung tjej som har depression och i filmen får vi se hur hennes vardag ser ut och det ser deprimerande ut.

Jag tycker att den är sorgligt och depressiv. Men vilken briljant jobb Harkins har gjort. Den är så relativt och sant. Jag som själv har depression har liknande vardag. Det är mycket som är jag.

Såklart har hon också lyckats bra att skådespela. Hon lyckats verkligen att spela rollen som en person med depression.

M.b. Harkins kommer att göra en ny kortfilm om depression och jag ser verkligen fram emot att se den.

Jag rekommenderar er verkligen att titta på den. Vill ni ha kunskaper om depression? Vill ni förstå hur det är att leva med depression? Då är den här filmen något för er.

Till er som lever med depression: Ni är starka. Ni är fantastiska. Prata med någon som står nära er för att dem kan hjälpa er. Var starka allihopa!

Likes

Comments

När jag gick på sista terminen i högstadiet fick jag och min klass en uppgift om att rita ett öga. Det tog veckor(vet inte hur många) för mig att göra klart den. Vart min idé att rita en sån öga kom ifrån var genom på internet. Jag ville göra en kreativ öga. Jag hittade två bilder som liknade varandra och då ritade jag av dem.

Den här bilden la jag även upp i Tumblr för länge sen. Jag kommer att lägga upp bilder här i min blogg som jag har gjort även i Tumblr.

Idag sitter den på väggen i mitt rum.

Likes

Comments

Hej! Idag vara på stödcentrum för att träffa en socionom. Hon var fantastisk och lyssnade verkligen på mig. Hon var så imponerande. Hon förstod mig. En sån socionom ska alla träffa. Varför träffade jag henne? Läs hela min story:

10 September 2017 är den dagen som blir en hemsk dag. Som vanligt vaknade jag på min säng. När jag tog upp min mobil fick jag många notiser från Tumblr. Jag gick in direkt på Tumblr och kollade. Sen såg jag att jag fick ett meddelande av en person. Jag fick den för ca två timmar sen innan jag vaknade.

Det var en av notiserna. Vem personen var känner jag inte. Men på profilbilden var det en kvinna. Vi kan säga att det var en kvinna även om det inte är säkert att det kan vara hon som kontaktade mig. Det kan vara vem som helst.

Konversationen började med att hon skrev hej till mig på engelska. Jag skrev hej tillbaka. Sen skrev hon om min blogg. Där trodde jag att hon kontaktade mig för att hon uppskattade min blogg. Men sen skrev hon lite andra saker som jag inte förstod riktigt. Jag hade ingen aning vad hon snackade om. Vi kände inte varandra och det var första gången vi hade en konversationen.

Men plötsligt fattade jag varför hon kontaktade mig... hon skrev såhär:

"Har du någonsin fått en kvinna en orgasm? Jag vill att en man som kan få mig komma...lolz"

Ja. Hon kontaktade mig i sexuellt syfte. Jag blev arg för detta och då skrev jag:

"Vad i helvete??? Jag är ett barn!!! 16!!! Är du en pedofil?"

Sen dess fortsatte den obehagliga konversationen. Jag började bli rädd. Jag blev skakig och jag fick ångest. Jag visste att det hon gjorde var brottsligt. Hon som vuxen kontaktade mig som barn i sexuellt syfte. Hon borde skämmas! Jag visste att jag måste göra en polisanmälan. Trots hur jag mådde psykiskt använde jag all kraft för att gå upp ur sängen. Jag bytte mina kläder eftersom jag bestämde mig för att åka till polishuset och berätta för dem. Jag sa ingenting till mina föräldrar om vad som hade hänt eftersom jag ville inte oroa dem och jag låtsades att ingenting har hänt. Jag mådde "bra". Men jag berättade att jag skulle ut på stan men inte varför. Därför ringde jag inte 112 och valde istället att åka till polishuset.

När jag lämnade hemmet stannade jag vid busstationen och där var det i slutet av våran konversation. Det sista jag skrev var "Lämna mig ifred". Det gjorde hon. Sen satt jag i bussen till stan. Efter att jag gick av bussen tog det lång tid för att vara redo att prata med en polis. Men som tur är att jag gjorde det. Det första jag sa var att en vuxen kontaktade mig i sexuellt syfte. Jag träffade först en, sen en till och sen en till. Jag pratade mest med den tredje polisen. Där gjorde jag en polisanmälan. Ca två timmar efter den obehagliga konversationen i Tumblr. Han har antecknat om vad jag sa och tagit bilder på konversationen. Han ringde till min mamma om att jag var i polishuset och varför. När vi var klara var vi utanför polishuset för att mamma skulle hämta mig. Sen kom hon och kramade mig. Sen gick vi två till hennes bil och mamma började köra bilen. På vägen hem ställde mamma frågor om konversationen och Tumblr och hon sa att jag skulle blocka henne. Det gjorde jag och hon i konversationen kommer inte att kontakta mig mera. När vi var hemma var allt lugnt. Pappa kom och kramade mig.

Igår(18 september) var utredningen nedlagd. Jag blev inte förvånad eftersom det är jättevanligt att polisen lägger ner. Men det jag var glad var att jag polisanmälde en som gjorde något brottsligt. Jag kände att jag behövde göra det. Hade jag inte gjort nånting alls hade det varit sämre. Jag ville göra det som känns bäst. Jag som är offer ska inte skämmas alls. Det är inte mitt fel. Det är hon som ska skämmas. Hon är en pedofil. Hon har behandlat mig illa. Hon har säkert gjort samma sak på många andra människor.

Har ni varit med om samma sak? Berätta om vad som har hänt. Berätta för en person som står nära er. Det är aldrig ert fel. Ni kan göra en polisanmälan som jag gjorde. Det är alltid bra att göra en polisanmälan.

Glöm inte att det är brottslingen som gör fel. Det är brottslingen som ska skämmas.

Likes

Comments

Hej!
Jag ska vara ärligt om hur jag mår. Just nu har jag ångest. Som ni förmodligen har läst min blogg, har jag svår depression. Jag mår dåligt:(
Idag när jag kollade på min mobil och var inne i Tumblr mådde jag så dåligt att jag släppte mobilen. Den landade på soffan, då jag satt där. Jag befann mig i vardagsrummet.

Jag känner någon tungt i kroppen. Det känns ont. Jag har många nackdelar om mig som är inne i mig. Jag har klump i halsen. Jag är olycklig. Jag är svag. Jag kan knappast fejka mitt leende.

Bilden som ni ser gjorde jag klart igår(17 september 2017). Ibland brukar jag rita mig själv som gråter eftersom det är såhär jag mår:...(
Såklart kan jag känna mig glad om det är nåt positiv som jag tänker på eller om det händer något bra som att träffa människor jag tycker om eller titta på Mr. Robot:)

Jag vill inte oroa er, men jag vill att min blogg ska vara ärligt mot er. Det kan hända att jag kommer att vara oärligt men jag vill att ni ska veta att jag bryr mig om er:) Ta hand om er. Ta hand om varandra. Ni är starka<3

Likes

Comments

Kära Elliot Alderson

Jag vet att vi inte känner varandra. Jag vet att du inte pratar svenska. Jag vet att du är bara en karaktär. Men jag skriver ett brev till dig för att det är din födelsedag. 31 år!

När jag såg dig på bilder i SVT play var det en ny Tv-serie som hette Mr. Robot. Du var klädd i svart luva. Jag var inte så intresserade av att se den i början. Men när jag sen gjorde det, borde jag ha sett den redan från början. Den var så grym! Första gången när jag såg Mr. Robot var det den åttonde avsnitt i säsong 1.

Efter att jag har kollat på Mr. Robot läste jag i Wikipedia för att se vad den handlar om. Det stog om att du är en programmerare/hacker och att du har dystymi och social fobi. Det jag tänkte mest på var att du har social fobi. Varför? För att jag har också social fobi. Det var vad vi två har för gemensamt. Sen dess fortsatte allt fler som vi två har för gemensamt. Vi både sätter på oss svarta kläder, sätter på oss luva, har psykisk ohälsa och massa fler. Vi är som tvillingar.

Jag blev snabb kär i dig. Du är så snygg. Du är klok, fantastisk, underbar, grym, snäll, cool, söt, bra, smart, skicklig, vacker, lysande, toppen och fin. Dessutom blev Mr. Robot min favorit Tv-serie. Du är min favorit karaktär i serien.

Jag älskar dig, Elliot. Från hela mitt själ gör jag det. Jag tänker på dig varje dag och natt. Jag kan inte sluta tänka på dig och det är inget jag vill göra för att jag tycker om du dig jättemycket. Alltså verkligen. Du är mitt allt.

Ta hand om dig och se till att allt är som det ska vara. Jag bryr mig om dig. Nu när du fyller år hoppas jag såklart att du får ha en riktigt bra födelsedag. Jag älskar dig.

Grattis på din födelsedag!

/Ilaf

Likes

Comments

Hej! Jag har haft min blogg i Nouw i två dagar. Jag har aldrig haft en blogg här men däremot har jag en i Tumblr. iliz00. Jag måste säga att jag älskar Nouw. Det kommer att bli så kul med människor som kommer att se min blogg och älskar den. Jag skulle bli jätteglad! Jag ser fram emot att få många gilla-knappar på mina inlägg och följare.

Vad gör jag? Jag ligger på min säng och lyssnar på Nirvana från min mobil. Jag älskar Nirvana! Jag kollade nyss på Mr.Robot och jag älskar den! Den är min favorit Tv serie och det har varit det sen november 2015. Nästan två år! Jag kommer att skriva mer om Mr. Robot i mina framtida inlägg.

Jag hoppas att ni har haft en bra lördag. Själv har jag varit ute på ganska länge och efteråt var jag bara hemma.

Ha en fin natt allihopa och ta hand om er.

Likes

Comments

Hej! Välkommen till min blogg. Det här är mitt första inlägg.

Jag heter Ilaf. Jag är född och uppvuxen i Sverige men jag har föräldrar som kommer från Irakiska Kurdistan. Hemma pratar jag på svenska, kurdiska(sorani) och lite arabiska när jag blandar med kurdiska. Jag går på första året på Estetiska programmet med Bild och formgivning och jag trivs jättebra där.

På fritiden tycker jag om att rita, fotografera, lyssna på musik, titta på filmer och tv serier. Allt dem där kommer att vara en del av bloggen.

Eftersom jag lever med psykisk ohälsa kommer jag att ta upp psykisk ohälsa som ämne i den här bloggen. Jag har autism normalbegåvad, social fobi, bulimi, svår depression och PTSD. Jag kommer ta upp saker som är relaterade till psykisk ohälsa som självskadebeteende och självmord. Det är jättejobbigt, men det är alltid bra att ptata om det.

I övrigt kommer det också att finnas om min vardag.

Jag hoppas att ni kommer att tycka om min blogg och ha en bra kväll allihopa:)

Likes

Comments