Header

Förlossning

Blir lika fascinerad över hur kvinnokroppen är ! Att den kan bära och utveckla ett barn i magen och bara ställa in sig och återhämta sig efteråt ! Helt otroligt faktiskt!

Just nu känner jag ingen som helst stress över att komma tillbaka till innan jag fick Novalie , kanske för att jag inte får göra speciellt mycket !

Snittet läker fint, jag går fortfarande på smärtstillande, 9 tabletter på en dag , Glömmer jag en gång får jag känna att jag lever ! Hosta och nysa är fruktansvärt ! Jag kan nu lägga mig försiktigt på sidan och ligga en liten stund vilket är sååå skönt ! Sen att komma upp de kan göra riktigt ont ibland !

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Estelle, Novalie, vardag

Har helt glömt bort och visat er, vi har fått så fina presenter av nära och kära till våra barn men också gott till oss själva! Sen har vi också fått blommor!

Sen har även Tobbe skämt bort mig allt för mycket!inne på bb fick jag 1 stickad , super skön tröja! Mjuk och verkligen super skön och ett par Adidasbyxor jag länge pratat om! I förrgår fick jag ett till paket ! Ett par skit snygga gant skor!! Han skämmer bort mig alldeles för mycket ❤❤

Igår fanns de mycket att fira så vi körde på planka och ostbricka på kvällen ! Dessutom sov båda barnen samtidigt så vi satt och kollade på film tills denna utslagna Mamma stenslocknade i soffan !

Nu har Estelle och jag varit vakna sen 4 då hon vaknade och var hungrig , sen dess har hon hängt i bröstet 😅 Novalie vaknade av panikskrik så Tobias ligger i henne rum i hennes säng och gjort sen 4! Tur hon har en Växasäng som man smidigt kan dra ut☺

Likes

Comments

Estelle, Graviditet, Förlossning

Nu har de gått 6 dagar , alltså vi har imorgon fått ha vår skatt i 1 hela vecka! 09:43 kom hon ut från magen !

Nu har jag börjat smälta smått allting från förlossningen ! De jag känner är en så stor tacksamhet för sjukvården vi har här i Sverige och dom barnmorskor speciellt hon Ingrid vi hade men även dom andra och även läkarna !

Vi hade världens gulligaste, omtänksammaste och underbaraste barnmorska man kan ha! Hon var helt otrolig , de var hon som märkte Estelles felläge i mage och jag känner som tacksamhet för henne! Hon var verkligen helt underbara!

Nu har jag börjat smälta hur illa de kunde slutat om barnmorskan inte upptäckt hur illa Estelle låg i magen! Vi fick i efterhand , eller jag fick i efterhand en genomgång varför det blev akut kejsarsnitt ! Hon låg framstupad med näsan först! Hade dom inte märkt detta och skedet hade fortsatt och inte tagit till kejsarsnitt hade Estelle med högsta troligtvis brutit nacken ! Då förstod jag aldrig de, jag var så smärtpåverkad men nu när jag läser och tänker på allt vill jag bara börja gråta , just för att de kunde slutat med att Estelle inte skulle finnas hos oss nu ! Men jag kan inte, mitt snitt gör fruktansvärt ont då! Så än får jag hålla allt inne!

Att dom sen när vi var påväg ner till operationssalen börjar springa efter halva vägen var inget jag tänkte på heller eftersom jag låg och hade ingen som helt smärtlindring utan ja hade klarat mig på enbart lustgas! Men nu i efterhand har jag förstått att de var då hjärtljuden försvann från CTG som jag var kopplad till och de var då det blev akutkejsarsnitt! 7 minuter tog de , sen var hon ute med ett het dundrande skrik , vilken lättnad de var att höra henne !

Jag har tänkt skriva en fölossningberättelse men de kommer när jag får tid ! Men tacksamheten är så stor till dessa fantastiska människor som räddade vår skatt!

Likes

Comments

vardag

Varför kan man aldrig sova när men egentligen verkligen måste ?

Om 2 timmar måste jag väcka tösen för mat och för att vi sen vid 7 tiden ska bege oss mot Eksjö för 4 dagarskollen! Jag är skit trött men ändå lyckas jag inte sova!

Jag vill kunna ligga på sida att sova men de gör så otroligt ont så de går inte , magen vill jag också sova på och de kan jag faktiskt ! Men biten dit att vrida sig gör väldigt ont i snittet! Nu får ja ligga på rygg .. och de finns verkligen inget mer oskönt än än att ligga på rygg och kolla rakt upp i taket ..

Har dessutom fått som hugg i ryggen nu under dagen som gör fruktansvärt ont , tänker om de är något i efterhand som kommit samband med förlossningen ? Kanske epidralen som sattes innan som gjorde snittet! Hugger och strålningen gör i vilket fall väldigt ont!

Livet som 2 barns mamma rullar på som de ska , även att de inte riktigt vet såhär det skulle bli! Inte få bära runt på novis eller lyfta något annat än bebis! De gör så ont i hjärtat när novalie kommer fram och sträcker upp händer till mig och vill komma .. eller när hon vill komma upp i mitt knä men jag måste be Tobias lyfta henne till mig .. de är så mycket jobbigare än vad jag föreställt mig !

Men idag iallafall ska vi till Eksjö vid 07:00 , vi har massa samtal att ringa så som bvc angående hembesök , boka möta så vi kan skriva faderskapsintyget och även försäkringskassan eftersom Tobias måste vara hemma 1 månad istället för endast dessa 10 dagar! Jag får inte bära novalie på 1 månad och de är ju omöjligt när vi bor på 3e våningen och hon endast är 1,5 år .. så vi måste kolla upp hur de blir med den biten eftersom alla säger så olika .. fått höra allt från att man bli sjukskriven , att man inte blir sjukskriven, man får ta vabb, man får inte ta vabb och de endast är föräldradagar man får ta men chefen har då rätt att neka eftersom de måste sägas till minst 2 månader innan för att de inte ska kunna nekas!

Nä på något sätt hoppas ja de löser sig , för hemma måste han va 1 månad! Nu måste jag försöka sova , godnatt👋🏼

Laddat upp för Syskonmatchning imorgon när vi ska till Eksjö 😎

Likes

Comments

Graviditet, Estelle, Förlossning

Idag är dagen med stor D ! Novis ska idag få träffa sin lillasyster , Estelle!

Vi kom hem vid 19 tiden igår och beslöt då att de bästa är att hon är kvar hos mamma och pappa tills idag! Hon lägger sig vid 19'tiden och de skulle bli så fel för hennes del! Så idag ska dom få träffas och jag längtar efter att se hur Novalie kommer reagera på en bebis! Hon har inte träffat en så liten! De ska bli så kul, dessutom längtar jag ihjäl mig efter henne ! Min stora tjej , hon kommer verkligen kännas så stor nu❤

Natten har gått bra, en snuttiibebis har vi! Mjölken börjar rinna till nu och de spänner här och där! Tydligen tar de oftast längre tid för mjölken att rinna till när man förlorar den mängd med blod som jag gjorde! (1,6 liter) Men Estelle har snuttat massor , tar bra med grep så de känns bra och hon somnar dessutom nöjt efter varje amning! De enda är att de kan ta en stund innan hon får till de greppet men när hon fått de så är de inga problem alls! Novis var en snabb ätare och efter Max 5 minuter var de bra och jag blev väldigt stressad över att hon åt så snabbt ! Lillasyster tar längre tid på sig allt mellan 15 minuter till 40 minuter har hon snuttat!

På måndag ska vi på återkontroll , på undersökningen igår innan vi åkte hem upptäckte läkaren ett blåsljud på hjärtat men som hon trodde skulle försvinna men som ska kollas upp igen på måndag ! Skulle de vara kvar så kommer dom göra ultraljud på hjärtat och mer än så gick dom inte in på! Hon hade en fin andning och bra puls så vi skulle inte vara oroliga , men de är klart man blir de ! Men vi har andningslarmet igång när hon sover , vilket blir en liten extra trygghet !

Igår när vi kom hem möttes vi av detta, hur fantastiskt är inte de ? Dessutom en ordningplockad och städad lägenhet! 😍😍
När vi kom in i novis rum stod en trehjuling som en "grattis du har blivit storasyster! "😍

Jag känner verkligen hur lyckligt lottade vi är som gör så mycket fint för oss och som ställer upp! ❤

Nu ska jag försöka mig in i duschen och ta en dusch! Men först ta mina tabletter för att minimera de onda ! Insåg att jag är rätt blek nu på morgonen men de är ju o andra sidan inte konstigt 😅

Likes

Comments

Graviditet

De blir inte alltid som tänkt , men de slutade bra ändå!

Imorse tittade vår andra , helt fantastiska prinsessa ut! Från att gå enligt planerna till att läkarna planerade in kejsarsnitt till att tillslut bli akut kejsarsnitt ! Vi mår efter omständigheterna bra! Lillasyster skrek direkt och mådde bra direkt trots att dom inte hittade hennes hjärtljud , där av anledningen till akut kejsarsnitt !

Jag har förlorat en hel del blod 1,6 liter hittills och har ont i snittet men mår ändå bra! Nu njuter vi av vår lilla tjej och längtar hem till novis ❤

Likes

Comments

Graviditet

Nu i några dagar har jag haft som mensvärk och täta sammandragningar men någon bebis som vill ut verkar de inte som .. slemproppen började gå för 2 veckorsen och igår gick hela .. googlat(som man inte ska) och fick upp hoppet väldigt mycket .. många har fått värkar från några få timmar till några dygn .. men den här bebisen vill verkligen stanna ! Men på fredag ska jag till barnmorskan och få hinnsvepning .. vilket vore rätt underbart om hon kom sen .. extra dagar eftersom Tobias är ledig t.o.m måndag ! 🙏🏻

Igårkväll och imorse hade ja sammandragningar och värken .. så Tobias fick köra här i Tranås idag .. ja trodde verkligen de skulle Komma igång .. men absolut inte ! Novis , jag och Aragorn var ute och gick en längre promenad och trodde att de skulle sätta igång lite mer .. vi lekte även i lekparken men inget har hänt .. tycker mer de avtagit nu..

Men eftersom jag verkligen trodde att något skulle hända inatt så köpte Tobias hem gott vi kan ha i väskan till Bb! Festis och de bästa som finns , CHOKLAD!! Bbväskan ligger redan i bilen!

Så en väska med lite smått och gott ska med men den får stå kvar här inne tills vi åker !

Alvedon , pass (råkat slänga mitt körkort 😂) , Festis , choklad ,deo, balsam, schampoo , bodylotion , snus..tydligen viktigt enligt Tobias .. (till honom såklart) hårborste, handduk till håret , andningslarmet och mina adrenalinsprutor och tabletter som jag alltid måste bära med mig pågrund av mina kraftiga allergier (som endast ska användas när de handlar om liv och död men som alltid måste bäras med .. minst 2 sprutor )

Likes

Comments

Graviditet

Nu är denna graviditet fullgången och nu vill vi har vår lilla skatt i våra famnar !

Hon verkar dock ha det väldigt gott i magen, ja förstår henne faktiskt! Något vidare skönt väder här har vi inte så jag förstår henne helt och hållet att hon stannar i varma magen! Men nu längtar vi alla något fruktansvärt efter vår skatt❤

Tankarna går i ett .. kommer hon ha hår som sin syster när hon föddes ? kommer hon va mörkhårig ? Kommer hon va lik novis? Kommer hon va lika glad och snäll bebis som sin syster va? Eller kommer hon vara raka motsatsen och verkligen visa oss vad de är att ha en nyfödd? De finns sååå mycket man funderar över! Vi är så redo att få möta vår andra prinsessa! Oron finns såklart med .. tänk om något går snett .. kan man ha tur att få två friska barn ? Sånt jag inte alls tänkte på samma sätt som med novis! Oron att något ska vara fel är så mycket större .. man vet mer och har mer koll än med första!

Men jag har fått en känsla att de är en liten pojk imagen , jag sa från början att de är en pojk, Men på ultraljudet sa dom tjej men jag tror de är en envis liten pojk i magen! Som jag skrivit tidigare så spelar kön absolut ingen roll , en frisk bebis som mår bra är de jag tycker är viktigast och jag är inte den som säger att jag hoppas på ett visst kön! Jag blir lika glad vad de än blir 🙏🏻

Blir spännande att se när bebis väl tittar ut , om de är en liten tjej eller pojk och när bebis tittar ut! De kan ju bli en maj bebis och de gör egentligen inte mig något! Maj är en bra månad men jag är såå nojig att gå så långt över tiden , de känns inte bra! Bebis blir ju större och större och jag blir rädd att något ska hända i magen! Men i veckan har jag tid hos barnmorskan och vi ska då göra hinnsvepning, kan ju hoppas att de hjälper ! Hjälpte inte ett dugg med novis men o andra sidan hade jag inte gått över tiden med henne utan fick de i v 39! Kanske har mer effekt denna gång , de återstår att se! ☺

Magen hänger inprincip nere i marken och har gjort i några veckor! Känner mig inte alls så stor som jag faktiskt är , magen känns pluttigare än vad den ser ut.. men när jag kollar i spegeln inser jag hur stor magen är 😅 jag har lagt på mig en del vätska nu och de syns på fötterna när mag tagit av sig strumporna men inte i närheten av svullnad som med novis . Skönt de!

Nu hoppas jag att detta är sista inlägget om denna graviditet och vi inte passerar v 42! 😏👋🏼

Likes

Comments

Novalie, helg

Tobias och Rickard är nu iväg och kollar på bil, Tobias hade fått syn på en utanför Linköping ! Vi behöver Ju en till bil nu, han måste ha en till jobbet eftersom han har en bra bit till jobbet härifrån och har vi bara 1 så blir jag väldigt låst om dagarna när bebis kommer! Han jobbar ju väldigt långa dagar, allt från 5 på morgonen till 9på kvällen ibland senare och ibland tidigare än 5 på morgonen och ibland är man inte sugen att gå eller om ja vill åka iväg ! Såå vi får se om han kommer hem med en!

Novalie och jag sitter i soffan och kollar Bolibompa! Vi båda är rätt slitna! Vi har påskpysslat lite idag sen har även min syster/novalies moster varit här och myst en sväng och Rickard har också varit här! Novis fick en påskpresent från lina med, en hink fylld med saker till sandlådan! De kommer komma väl till användning !

Ikväll blir de bara Soffhäng , så skönt! Känner mig så sliten idag (som typ alla dagar senaste veckan)

Likes

Comments

helg

Gårdagen var en rätt så skön och slapp dag!
Novis sov till 9 tiden! Åt frukost tillsammans och sen storhandlade vi! Inprincip alla bas produkter här hemma var slut så vi var illa tvungna att fylla på! Men nu har vi fyllt både skafferi och frys om bebis väljer att komma ut inom snar framtid ! Köpte även storpack med välling , jag har sedan tidigare varit skeptisk mot välling då jag ansett att de enbart är bukfylla! Men Novalie vill längre inte ha gröt inför kvällen så vi byte till välling ! Välling och gröt är ju egentligen samma sak, skillnaden är att vällingen är flytande och dricks ur flaska! Novalie älskar välling nu så de fortsätter vi ge ☺

Annars har vi bara vart ute och lekt i lekparken , bakat hallongrottor , satt upp gardinskenan i taket och gardiner och även en rullgardin i Novalies rum! Nu är de så ljust ute och persiennerna hjälper inte så mycket! Så nu har novis det mörkt och skönt i rummet när hon sover ! Jag har även färgat håret , äntligen fått bort den där röda hemska färgen i håret som jag inte alls passade i! Nu är de mörkbrunt istället men tänker att jag ska bli blond igen, fast slinga denna gång ! Slingor blir så mycket snyggare är helfärgat enligt mig och skönare med utväxten! Men de väntar vi med!

Idag vet jag inte vad som händer , vi ska nog måla ägg och bara ta de lugnt och njuta av den lediga tiden tillsammans !



Novis fick sitt påskägg igår , lite smått och gott ! De låg och väntade under sängen efter vilan! 3 Klämmisar , 2 bar,majskrokar med tomatsmak och en bok fanns de i påskägget! Hon ska även få vattenfärg men de var helt slut överallt här så min syster som var i Jönköping igår har köpt de åt oss, så de ska hon få! Tror hon kommer älska de! Måla gillar hon och hon tar mina sminkborstar och målar med 😅

Likes

Comments