Header

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag har vi tagit de lugnt , gått våra promenader och lekt massor!!

Vi har nu dragit ner på sovstunden till 1 gång om dagen!
Novalie sover nu direkt efter lunch vid 12 -13:30 , 1-1,5h brukar hon sova! Hon är ett väldigt aktivt barn och vill aldrig sitta stil! Så för oss och henne funkar detta bättre!
Innan sov hon 2 gånger men de var kämpigt att få henne att sova , antagligen att hon inte var trött nog! Nu somnar hon vid 12 på några få minuter så då är hon verkligen trött !

Sen är hon vaken från 13.30-19 tiden! De funkar också väldigt bra!

Ikväll har vi ätit taco och myst framför idol! Vid 16 tiden möte vi upp novis mormor och följde med hem och fikade och myste! Sen kom Tobias och hämtade oss så vi slapp gå i mörkret 😉 nu är de helg , underbart ❤️
Trevlig helg på er. 😀

Likes

Comments

Något jag brinner ordentligt för är djurens rätt!! Två av dom stora jag brinner för är att få ett avslut att vilda djur inte ska få existera på cirkus och att alla hemska djurparker läggs ner!

Cirkus!
Djur blir alltså slagna och misshandlade för att de ska utföra konster som inte ens är naturliga för dom att göra? Vem vill se på sånt? Att betala och gå in på cirkus så bidrar man till djurplågeri för då forsätter denna tortyr för dessa djur! Elefanter , kameler osv hör inte ens hemma i vårat klimat och i vårat land och minst på en cirkus! Vi hemska människor har tagit ifrån dom allt , deras frihet ! Dom har känslor och hjärtan som slår precis som vi! SNÄLLA GÅ INTE PÅ CIRKUS OCH BIDRA INTE TILL DJURPLÅGERI !

Djurparker!
Djur hör inte hemma i djurparker heller, att dom sitter där och är underhållning för oss! Vad är de naturliga i det? Att delfiner lever som dom gör i djurparker och ska uppträda ! Dom ska få va fri i havet och kunna simma flera meter ner och hoppa fint över havets vågor!
Jag skulle aldrig sätta min fot på tex Kolmården eller andra djurparker för att de är nöjen för oss människor! SNÄLLA BESÖK INTE DJURPARKER , DJUR SKA INTE VARA UNDERHÅLLNING !SNÄLLA BESÖK INTE DJURPARKER ELLER CIRKUS, FÖR DJURENSSKULL OCH HOPP OM EN DJURVÄNLIGARE VÄRLD !

Likes

Comments

Nu är hösten här och Novalie är ju ingen liten bebis längre som ligger skyddad i en liggdel när vi är ute , så nu behöver hon bra utekläder! Vi är ju ute mycket med vovven och jag älskar ju skogen! Så här är lite av novalies ute kläder nu till hösten ☺️

Den sista har Tobias mormor gjort , så fin! Hon har även stickat mössa och massor av sockar till novalie ! Jag älskar när de är hemmastickat!

Likes

Comments

Idag tog vi sovmorgon till kl 9! Skönt och behövligt ! Nu har vi busat och ätit frukost , gröt och macka fick de bli! snart ska vi ge oss ut på en promenad med Aragorn ! Riktigt höstväder idag! Så idag går novis och jag i pyjamas hela dagen! Så mysigt !

Likes

Comments

Lilltösen fyller ju 1 är 10/10 och de ska vi fira med ett stort kalas där närmare 40-50 människor kommer ! Vi tycker de är skönast att ha ett kalas så är de avklarat sen och vi har dessutom hyrt lokal , slipper man ha folk hemma och städa varenda hörn! Då jag avskyr när folk kommer och de är något stökigt !

Vi kommer bjuda på både mat och Tårta! Hon kommer få ett Alice and Fox bord med stolar och lite annat! Så gulligt när de är ser ut som vuxen produkter i miniformat!

I helgen beställde vi hem hennes klänning hon ska ha! Gant ! Tobias är ett märkesfreak men inte jag! Men tycker de är så gulligt att köpa märkeskläder i miniformat där med! Vi köpte mer när hon var nyfödd speciellt i Gant och Ralph lauren ! Nu har hon inte lika mycket men utbudet är inte så stort som när dom har 56 i storlek !

Men vi hittade iallafall denna klänning på Gants hemsida ! ☺️

Likes

Comments

Idag har denna mamma blivit bortskämd i håret ! Så skönt att få klippa av allt slitet äckliga hår som bara är tråkigt och hänger ! Som gravid och med novis tappade jag otroligt mycket hår , frisören påpekade detta men de som var bra är att nytt och fräscht hår håller på att växa ut!

Det var otroligt skönt att bli lite ompysslad och fin i håret även att de bara var en klippning ! Varken Tobias eller jag är dom som unnar oss saker om vi inte verkligen behöver något ! Så tex klippning har inte varit prio , vi skämmer hellre bort vår dotter ! Dessutom sparar vi mycket på föräldradagarna och ibland tar ut 0 för att kunna va hemma så länge som möjligt med vår tös då jag inte vill sätta henne på dagis när hon är runt året , eftersom vi tycker de är alldeles för tidigt !

Då har vi gjort så att vi inte köper onödiga saker till oss själva och istället får novis va hemma och slippa dagis ett bra tag till! Det tycker vi är mer värt än att kasta pengar på onödiga saker , såklart får novis saker! Det är just till oss själva vi struntar i att köpa! Vilket har gjort att vi slipper skola in henne vid 14 månader som föräldrapenningen normalt räcker till! ☺️


Men här har ni resultatet av mitt hår !

Passade även på att köpa en produkt från revlon , ett spray som skyddar och ger håret det de behöver samtidigt som de gör att de luktar super gott men inte starkt , en soft doft !☺️

Likes

Comments

Inte alltid blir det som de är tänkt, jag har legat med hemska kramper i soffan/sängen nästan hela kvällen! De där järntabletterna sätter verkligen totalstopp för magen trots jag dricker mycket vatten 😓

Tidigare ikväll tog novis och jag en lång dusch! Så mysigt nu när hon är så stor och man kan sitta och duscha tillsammans och leka med alla badleksaker☺️

Imorgon vid 9 ska jag till frisören och novis ska va hos sin mormor ! ☺️

Likes

Comments

Novalie

Tobias började 06:00 vi får väl se när han slutar jobba ikväll säkert 19-20 tiden !

Novis befinner sig för tillfället i en fas , så nätterna är lite si och så , oroliga nätter ,väldigt mycket humörsvängningar just nu 😅

Så vid 10 tiden gick novis jag och Aragorn ut på promenad och nu somnade novis ! Lite senare än vad hon brukar men vi sov längre idag också! Sen ska vi träffa Madde och gå en sväng på stan!

Tänkte även visa senare vad vi har i novis sjuklåda ! Vi har haft de väldigt tur med novis , hon har nämligen aldrig varit riktigt sjuk! Hon blev lite förkyld för några veckor sedan men den förkylningen satte sig inte utan den rann bara ur näsan! De är enda gången! Så de är vi tacksamma för , men man måste ju ha saker hemma ifall de inträffar ☺️

Likes

Comments

Graviditet

Något jag skulle vilja är att tipsa om utökad gravidförsäkring !

Jag hade de men jag tog de några få veckor efter man kunde göra det ! Eftersom jag fick komplikationer i graviditet fick jag ut pengar och att novis var tvungen att ligga kvar fick vi också pengar för! Vi fick alltså inte ersättning för vi var tvungna att ligga kvar utan novis fick det!!
Inte att pengar kan göra det bättre men de är ändå något iaf!

Jag önskar jag tagit den när man skulle då hade jag blivit ersatt att jag blev sjukskriven pågrund av foglossningar!

Pengar gör ju det inte bättre men kan ersätta kostnader inne på sjukhuset ! Jag fick tex betala mina blodtrycksänkande tabletter på sjukhuset och hemma själv! Vi betalade över 1000 kr för de dagar vi låg på BB + att Tobias betalade all sin mat ! Så de täcker ändå kostaden för tiden där! Sen kunde jag inte äta så mycket mat där utan Tobias åkte till affärer i Eksjö och köpte med glutenfri mat!

Så tips alla gravida UTÖKAD GRAVIDFÖRSÄKRING

Likes

Comments