Header

helg , Novalie, Shopping

halluuuu.
slog precis ner i soffan, rätt skönt. idag har vi varit på kalas i Jönköping , alltid lika mysigt att träffa alla. Direkt när vi kom hem gick vi alla en promenad med aragorn. Annars har vi inte hunnit med så mycketmer idag. 

Tobias håller på att montera ihop Novalies födelsedagspresent hon ska få, bilen. Vi hoppade in snabbt på eko när vi var på väg hem och köpte inslagspapper. Så nu har jag suttit och slagit in Novalies paket, vi ska bara slå in bilen sen. Hoppas vår lilla plutt blir glad för presenterna sen.

på tal om något helt annat. Hur fin är inte denna lilla blomma?? Så fin och enkel enligt mig. De fick iallafall bli en av fredagens blommor för mig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Novalie, vardag

Äntligen Fredag imorgon.Även att de är som fredag hela veckan för oss så är fredagar alltid en speciell känsla, troligtvis för Tobias är hemma 2 hela dagar med oss..

Vi har haft en helt fantastisk dag idag, umgåtts med madde och Emma, lekt på Leos Leksand och ätit på donken. En riktigt lyckad dag.

Imon morgon vid 7 ska jag lämna barnen hos deras mormor för att jag äntligen ska få håret fixat. Annars har vi inte mycket planerat imorgon. ska på stan en sväng och köpa en present. De är väl de haha.

TÄNK om mindre än 1 månad blir Novalie 2 år! De är verkligen helt galet vad fort tiden går. En stor tjej nu , med mycket vilja och humör. Precis som sin mamma. Haha. Älskar att se hennes utveckling och kunna förstå henne. Hon har pratat länge men nu sätter hon ihop meningar på 5-6 ord . Så roligt när meningar kommer ur munnen och så mycket roligt som sägs.

Idag köpte jag en av presenterna hon ska få , ett my littel pony set med 6 hästar i.(hästar är de enda hon pratar om här hemma och får hon välja vad vi ska titta på så är de my littel pony)Sen har vi även beställt en Elbil som hon ska få.(tobias är nog mest lycklig över den,haha)Sen ska vi på lördag när vi ändå ska till Jönköping köpa tågbana till henne. Så jag hoppas vår tjej blir glad. Om de blir något mer återstår att se. Jag brukar vara rätt bra på att köpa lite väl mycket presenter , så ska försöka att inte göra de. Men de är ju så kul o köpa till dom små !

Tänkt för snart 2 år sedan togs denna bild. 02:04 kom hon ut efter 17,5h. Tänk så snabbt tiden går.

Likes

Comments

just nu sitter jag och kollar på idol. Novis sover men Estelle ligger vaken o gymmet.

Novalie och jag har för andra gången varit på knatteskutt. Hon var sliten efter 45 minuter där , idag var de gymnastik. Hoppa över plint,hoppa som en groda , krypa under en matta osv. Medan vi var där har barnens farmor varit här och passat Estelle. De hade gått super bra.

Idag har vi inte gjort sådär super mycket! i morse var vi i stallet och sen har vi bara tvättat, dammsugit , torkat golven och ytor. så kul ..haha.

Imorgon ska vi åka till Linköping till Leos Leksand o där umgås med efterlängtade Emma och madde. 

På fredag är de äntligen dags för denna mamma att få håret fixat. När jag fyllde år önskade jag mig presentkort hos frisören så de fick jag. Ska bli SÅÅÅ skönt att bli ompysslad i håret. klippning och färgning står på schemat. Barnen ska vara hos min mamma då.

Näää nu ska jag titta vidare på idol och invänta Tobias.  Han åkte hemifrån vid 04:30  tiden och kommer komma hem runt 22 tiden. Men så kan de va.
Godnatt!

Likes

Comments

helg

Godmorgon.
Jag ligger kvar i sängen och Tobias har gått upp med Estelle så jag får vila lite. Den lilla damen vill straffa sin mamma om nätterna och vakna allt mellan 5-7 gånger om nätterna. De trivs hon bra med, inte jag lika mycket. Hade ju inte varit några problem när man endast har 1 barn men när man har 2 eller fler blir de ju lite värre. Vi var så otroligt bortskämda med Novalie när hon var bebis och sov hela nätter sen start (och gör det nu också) Men så är de ju med barn, man vet aldrig hur de blir innan😊

Igår var Estelle och jag tillsammans med min syster i Linköping. Fick med mig hem en ny tvättkorg , 6 glaskoppar och fejkljus..(vågar inte ha tänt riktiga när novis är vaken)

Tobias och Novalie hade en egen dag, de behövde novalie med sin pappa nu när han kommit hem runt 9 nästan varje kväll. Men tänk om ynka 3 månader går han hem och är hemma 3 månader med dom och det är dags för mig att komma ut lite.Ska bli skönt men samtidigt jobbigt. Jag har vart hemma i  över 2 år, juni 2015 när jag blev sjukskriven. helt sjukt vad fort de går.

Idag ska vi iallafall åka till stallet och sen leka i lekparken . Sen kanske ta med fika dit.
Ha en bra söndag

Likes

Comments

Tankar/funderingar

1. Jag har väldigt många allergier.(jag tål inte nötter, fisk och skaldjur , mjölkprotein, jag är gluten (ingen allergi jag vet , utan en sjukdom) sesam, stenfrukter, fröer, pollen,hö,gräs och katt.) Jag tror de var allt. Haha.

2. Jag vill i framtiden när barnen är större utbilda mig till Barnmorska men nu har jag även börjar intressera mig för kriminolog. Den som lever får se helt enkelt.

3. Jag sökte till militären för några år sedan (typ 4 år sedan) men fick avslag pågrund av mina allergier.

4. Jag valde till Historia i skolan enbart för jag då ville utbilda mig till Polis. Nu har jag iaf historia på mina betygspapper. Kan vara bra att ha.

5. När jag gick i skolan valde jag till att läsa Medicin för att jag tyckte sånt var väldigt intressant. Efter 2 gånger hoppade jag av den och gick istället servering. Anledningen till att jag hoppade av var för att 9 av de 10 människorna som jag gick med (kände inte en enda och alla kom från olika skolor) dom ville iallafall bli överläkare eller narkosläkare . Jag börjar skratta så fort jag tänkerhur jag VERKLIGEN INTE passade in där och då bland de  där super smarta människorna .. Där satt dom och pratade inpricip på läkarspråket och jag satt och tänkte på Marabou. Så illa var det faktiskt. (De är först efter förlossningen med Novalie just barnmorska blivit en stor dröm.)

6. Jag var aldrig med under min studentvecka eftersom jag åkte in akut till Linköpings sjukhus.

7. JAG VILL FLYTTA FRÅN STAN NU, HELST REDAN IGÅR. Men de visste ni nog redan. De enda jag pratar om. Haha.

8. Jag skulle gärna vilja ha en rottweiler, schäfer eller en dobberman.  Eller varför inte alla 3.. Välkommen hem till mig hundrädda människor.

9. Jag trivs bäst i Sverige och blir inte avundsjuk någonstans när någon åker utomlands. ( Om folk betalar mig för att åka utomlands kommer jag inte göra de)

10. Gotland och Norrland är 2 ställen jag skulle kunna tänka mig att flytta till. Men Tobias är inte överförtjust i snön(tanke hans jobb)Jag älskar snön. o Gotland gillar han säkert inte ens.

11. Jag har väldigt svårt för människor som STÄNDIGT ska klaga på exakt allting alltid, hur jobbigt allting är, hur ont dom har osv.. man vill bara " va bara tyst, ingen bryr sig ändå" hahaDå menar jag såklart människor som bara söker uppmärksamhet och vill höra" de är så synd om dig". Nej usch

12. Jag älskar sarkastiska människor.

Avslutar med 2 bilder från gårdagen, när Novalie styrde upp promenaden och rastade Arre.

Likes

Comments

Estelle, Förlossning, Graviditet

1. Graviditeten med Estelle var planerad.

2. I v 10 fick vi göra ultraljud med Estelle eftersom vi fick missfall innan henne. En liten söt böna med ett tickande hjärta.

3. När jag skulle skotta bilen i vintras så ramlade ja pladask på magen , men Estelle mådde bra och kom inte till skada. #klantigaida

4. Förlossningen tog från värkarna började till hon bar ute c9,5h. I mina ögon en snabb förlossning.

5. Skillnaad från Novalies förlossning med smärtlindring där jag tog Eda, lustgas och sterila kvaddlar(aldrig mer, en smärta som var förfärlig och hjälpte inte ett smack) Med Estelle hade jag värme kudde och lustgas. Jag fick sen nere operationen någon form av ryggbedövning som gjorde mig bedövad från brösten och nedåt. Kunde inte röra ett smack. skumt.

6. När jag var öppen 8 cm rullades jag ner till operation och då hade jag klarat mig på endast lustgas och värme kudde. Lite stolt är jag allt att jag fixade de.

7.Inom loppet av en halvtimme fick jag ta in att jag absolut inte fick föda Estelle, att de blev kejsarsnitt, till att hjärtljuden var svåra att få in, att dom inte hittade några hjärtljud, att de blev akut kejsarsnitt till att verkligen försöka ta in och tro att Estelle dött i magen. Vilket har satt så otroligt djupa spår.

8. När operationen var klar och vi landat inne på Bb var min mage så lustig. Jag kände hur allt flyttade på sig och la sig rätta och tydligen blir man jätte gasig i magen efter ett snitt.. och tro mig de blev jag !! haha

9. Att resa sig upp ur sängen efter snittet var en brännande, fruktansvärd känsla som gjorde sååååå ont.

10. Jag hade kateter och den plockades bort samma dag som jag åkte hem. Jag var dock tvungen att kissa 2 gånger och ultraljud på blåsan var tvungen att tas  2 gånger allt var tömt.

11. Jag åkte hem 1 dygn efter snittet. Vilken man inte ska. Man ska stanna 3 dygn helst, men jag ville bara hem och jag hade "inte" ont sa ja. De gjorde riktigt ont. Speciellt de gånger jag glömde ta mina tabletter. 7 h efter snittet och jag fått tillbaka känseln i benen skulle jag upp o gå. Jag satte mig själv upp från liggandes, båda barnmorskorna blev imponerade och frågade om de inte gjorde ont.. nejdå sa ja.. De gjorde skit ont.. haha. Då skulle jag visa hur duktig jag var och kunde gå till toan och tillbaka..de gick sådär. Väl inne på toan höll jag på att svimma. 3 glas vatten och sen kunde jag stapla mig tillbaka .. väl vid sängen blev jag kritvit och dom fick luta sängen  nedåt och lägga en blöt handduk på pannan för att jag inte skulle svimma. Men att först ha kämpat 9,5 h , till att göra en omfattande operation och förlorat 1800 ml blod såå är de inte så lustigt. Men dagen efter var jag på benen och kunde gå med Estelle på läkarkontrollen, duscha och några få timmar senare åka hem.. Jag är nöjd med den insatsen och att jag inte klagade en enda gång trots att jag hade fruktansvärt ont. 

12. Läkaren hittade ett blåsljud på Estelles hjärta som sen försvunnit på läkarkontrollen.

13. Estelle hade också gulsot men inom värdena som är okej. Hon skulle bara ligga utan kläder , nära ett fönster, amma mycket och bara hålla koll så hon inte blev slö var de okej och de försvann. Hennes gula hudfärg försvann och hennes ögonvita gick från gul till vit.

14. Jag är väldigt stolt över mitt 15 cm ärr , de var de som räddade Estelles Liv. Om de så hade suttit rakt över magen hade de inte gjort något. För Estelle klarade sig. ❤

15. När Estelle var 3 veckor gammal var dom tvungna att bränna bort gamla navelrester från henne.  Även att dom sa att de inte gjorde ont eller kändes så gjorde de ändå ont o mammahjärtat att se när dom brände henne i naveln. #blödigmorsa.

Likes

Comments

Novalie, Förlossning, Graviditet

1. Graviditeten med Novalie var planerad.

2. I vecka 26 blev jag sjukskriven 100% för foglossning på 3 olika ställen.

3. Jag blev igångsatt med Novalie pågrund av havandeskapsförgiftning som klassades som svår, alltså grad 3 och den allvarligaste graden av havandeskapsförgiftning.

4. Förlossning tog 17h och själva krystningarbetet tog 32 minuter. kämpiga minutrar.

5. Jag förlorade 600ml blod sammanlagt.

6. Jag behövde bara sy 1-2 stygn.

7. Jag kunde gå direkt från förlossningen in till Bb. Lite stolt fortfarande att jag fixade de.haha.

8.Jag fick äta blodtrycksänkande tabletter i 2 månader och fick 24 h koll på blodtrycket. var 15e minut i 24h togs blodtrycket. ingen sömn där kan jag lova. Mer jobbigt än vad de låter.

9. Jag fick ligga inne längre på Bb pågrund av mina höga blodtryck som inte gick ner trots tabletter och läkaren började prata med mig om hjärnblödning pågrund av mina höga blodtryck. tror ni jag blev rädd?!

10. Novalie hade gulsot och fick inte lämna Bb fören proverna var bättre.

Likes

Comments

Estelle, Novalie, Shopping, vardag

Novalie och jag ligger just nu och vilar lite i soffan efter maten. Estelle ligger i babygymmet och tränar på, haha.

Vi var i morse ute på en snabb promenad med aragorn innan vi gick på stan en sväng. Vi skulle hitta en regnjacka till novis. Vi har redan skaloverall och skalkläder från pop, men jackan börjar bli lite liten så behövde en ny. Tanken var att bara köpa en simpel regnjacka i galon men så blev de inte. Vi köpte en regnjacka som inte alls ser ut som en men som är en. Jätte fin och man kan använda den även om de inte regnar eftersom de inte ser ut som en regnjacka.

Vi köpte galonkläder i storlek 86/92 Men när  vi kom hem och testade var dom alldeles förstora.. och nu efteråt har jag hört att regnkläder kan man gå ner 2 storlekar i för att dom är så stora av sig. Men denna jacka är jag super nöjd över och den satt bra på novis, så en 86 i den blev bra och hon har plats med en tröja under de dagar de kommer vara lite kallare.

Så vi får testa o se sen , vi ska nog ut och leka i lekparken en sväng sen när aragorn måste ut.

Novalie fick äta lite på stan men de var ingen höjdare så hon åt några skedar och sen var hon nöjd. Så vi gick vidare. Köpte 2 böcker till novis och 1 reflexväst. När vi kom hem sprang jag snabbt upp och hämtade aragorn så gick vi en promenad med honom. 

Estelle har skött sig såå bra , jag är så glad att hon trivs så bra i liggdelen nu. De 4 första månaderna var fruktansvärt , hon skrek , skrek och var så missnöjd. Så skönt att hon äntligen är glad i vagnen , fast stannar den så vaknar hon direkt ! Men de gör mig inget.

Likes

Comments

Estelle, helg , Novalie, Shopping

Hej.
guuuuuu vad trött jag är men försöker hålla mig vaken bara för att de är Lördag. Haha.

Idag har vi varit en sväng i Linköping, handlade lite grann. Det blev mest till Novalie, som vanligt. Vi var hemma igen strax innan halv 5 och då hade vi klarat av att åka till stallet och kolla till kaninerna där och ge dom lite mat och nytt vatten.

När vi kom hem matade jag bara Estelle och sen åkte Estelle och jag vidare till min syster. Kan va skönt att komma hemifrån lite ibland eftersom jag är hemma så mycket och behöver komma ut lite sådär.  Vid halv 8 igen var jag hemma och då lagade Tobias och ja lite mat. 2 olika köttbitar ( 2 av dom glömde jag helt bort på grillen, dom små rackarna skulle bara ligga någon minut.. så dom blev både brända och stenhårda...haha.. skyller väl på amningshjärnan)

Annars har de varit en lugn lördag. Imorgon ska Novalie rida på russin och sen ska va nog städa bilen ordentligt. Vi har en tendens  till att lägga så jäkla mycket skit i bilen och öppnar vi tex en dricka i bilen blir den kvar där minst 1 månad 😂

här har ni lite av de vi köpte. Tobias köpte även en tröja och jag köpte 1 tröja och teöbibgs t-shirt.

4 super söta tröjor till Novalie.Vi laddar upp inför hösten nu.

En godiashop eller vad heter de? Perfekt i novis lilla kakhörna och sen en till lastbil... tro mig hon har fler lastbilar än en leksaksaffär ..den köpte han dock inte i Linköping utan här i Tranås igår.

passar på att visa denna också, inte köpt i Linköping idag utan fick hem den igår,  en mössa till Estelle. Har faktiskt beställt en till Novalie med, så dom kan sysonmatcha i vinter.  

ett nagellack till mig och Novalie . Fick bli hms egna eftersom min syster tipsade om de och jag behövde ett som torkade snabbt. Torkade på 1 minut , så nu har Novalie och jag målat naglarna ikväll.

sist men inte minst .. denna glamorösa produkt från apoteket. Nu har jag tröttnat efter 2 veckor att ha lock för örat. Så jag ger denna produkt en chans...hjälper inte den måste jag till sjukhuset och skölja örat... så hoppas denna hjälper så man slipper ta upp deras tid för en sån liten plutti sak.

Likes

Comments

Estelle, Novalie, vardag

god kväll.
båda barnen sover sen länge och jag gör inte mycket annat än att kollar på tv:n.
slog precis igång ett rengöringprogram på tvättmaskinen. Tvättmaskinen går i ett här hemma och man glömmer liksom bort att "ta hand" om den också. Vi har en välsigt bra och smart tvättmaskin som är kopplad till mobilen, så nu såg jag att vi tvättat 42 tvättat sen vi körde ett rengöringprogram senast , 12 stycken fler tvättar än vad man egentligen ska. Ajabaja , Haha!!

Idag har vi vart på öppna förskolan en sväng, nu var de väldigt längesen vi var där. Vi hängde där en del innan men sen kom "lilla lillasyster som var allt annat än en snäll liten bebis, Men sen ska jag tillägga att hon hade ont och de faktiskt var synd om henne. Då var de sagt. Nu har Novis lite huxflux bara sådär blivit sjuk. Ingen feber, men Hon är snorig, hostar lite då och då(speciellt nu när hon sover) och de är bara väldigt synd om henne. Hennes moster var snäll och kom och hade handlat lite dricka till mig ,tom & Jerry kex  O festisar till novis och sen fick ja även Marabou och en mamma tidning. Hur bortskämd blir inte vi av världens bästa syster 😍

Meningen idag var att vi skulle ut och kolla på en gård som var visning på men Tobias jobbade till 19 ikväll så den hann vi aldrig med. Sen var de åkerifääääääst så de har han åkt iväg på. #foreveralonetjej.

Imorgon är de lördag och vi har inga planer alls. Jag vill ta mig till en affär i Linköping men samtidigt vill ja spara pengar. jobbigt de där alltså. Vi får se vad vi gör.
trevlig helg allihopa 😊

En bild från gårdagens hoppande i vattenpölar. 😊

Likes

Comments