Header

helg , Novalie

Vilken helt fantastiskt och härlig dag vi hade igår! 30 grader varmt i Vimmerby och en helt svettig Novalie som sprang runt som en tok ! En riktigt perfekt dag ! Den kommer ja leva på länge ! 😍

Skönt för de små att de var rätt mycket skugga och små grusvägar med träd så man kom undan solen!

Vi alla fått en riktigt härlig natt , Estelle sov jätte bra , 5 timmar i sträck för att sen vakna för mat och Novalie sover än! Idag ska vi njuta av detta härliga väder 👏🏻😎

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Alltså vilket helt fantastiskt väder vi fått! Nu känns de som sommar!👏🏻

Igår var vi ute och lekte i lekparken med novis och estelles kusin! Fikade och busade! Novis sprang runt och blev alldeles svettig under sin solhatt och hennes små kinder blev alldeles röda så varm blev hon! Så en dusch på de när vi kom hem fick de bli för att svalka !

Somnade gott i sin säng och sovit hela natten och sover än! Estelle har sovit gott i vagnen hela tiden idag, en klänning räckte gott och väl i vagnen bara! Där emot har vi haft en rätt tuff natt med vår lilla tjej! Jag drack rätt mycket pepsi igår och de resulterade i en skrikande bebis i timmar! Värsta natten helt klart !

Men idag har vi en spännande dag att se fram emot! Vi ska nämligen åka till Vimmerby för AstridLindgrens värld säsongsöppnar idag , så vi passar på att åka nu när de ändå är såååå fint!

Vi har packat i ordning fika och allt ser fram emot en så himla härlig dag! Jag tror de kommer bli helt fantastisk dag och novis kommer nog somna väldigt gott ikväll ❤

Likes

Comments

Här har de ekat tomt ett tag! Men tiden till detta finns verkligen inte ! De är fullt upp här hemma och vi njuter till fullo av vår tid och lägga tid på en blogg finns inte nu och därför har de inte blivit några inlägg !

Jag känner mig fortfarande sliten efter förlossningen , mer trött kanske jag ska säga! Men som sagt förlorade jag mycket blod (1,6 liter) och jag har inte kunnat äta järntabletter nu efteråt för att min mage inte klarat av de! Jag vill inte utredas på inne på bb om jag skulle få blod, för jag ville inte ha blod av någon och jag ville bara hem! Så järntabletter lovade jag dom att de ska ja äta! 😐

Estelle ligger och sover så därför tar jag någon minut att skriva här , Tobias och novalie är i Eksjö på äventyr där, kolla på lastbilar .. inte mitt intresse så jag och Estelle ska fram på stan och kika !

Likes

Comments

Estelle, Novalie, vardag

Lillsnörpan tar precis ätit och somnade gott om på Tobias bröst! Igår kväll hade vi en ledsen bebis som troligtvis hade magont precis som sin mamma!

Här har de förövrigt inte hänt mycket sen sist jag skrev! Vi njuter till fullo av varandra ! Jag trodde Tobias och jag skulle gå på varandra här hemma ! Vi är inte vana att vara hemma så mycket tillsammans! Vi är vana att att vissa lördagar ihop, söndagar och måndagar! Resten av dagarna ses vi kanske 1-2 timmar ibland mindre utan när tobias kommer hem från jobbet äter vi och går och lägger oss! Men vi har nog aldrig varit så kärleksfulla mot varandra som nu och så lyckliga över vår fantastiska familj! Sen har jag nog själv fått en tankeställare efter Estelle kom att man verkligen inte ska ta något för givet , utan var som helst kan hända när som helst!❤

Igår hade vi iallafall hembesök från bvc , lillsnörpan hade gått upp 405 g på dessa 10 dagar sen vi var på 4 dagarskollen! Hon gick ner 230 g de första dagarna men nu har hon gått upp och är över födelsevikten ! Så mat har jag ju ☺👍🏽

Igår var vi ute och busade hela kvällen och när vi kom hem tog novis en dusch och vi myste ner alla i soffan ! Idag ska vi fram och köpa fredags blommor och Tobias ska få välja ut vad han vill på stan så ska han få de av mig! Sen blir de nog en lugn dag ☺

Likes

Comments

Estelle, Novalie, vardag

Här har de ekat tomt , anledningen till de är att jag har fullt upp utanför och när båda barnen sover passar jag på att städa , umgås med Tobias , vila , laga mat eller duscha! Om kvällarna är jag totalt slut, jag hinner oftast inte mer än slå mig ner i soffan så sover jag!

Novalie är hur snäll som helst mot Estelle , vill hålla henne, krama henne och hjälpa till! Estelle är en väldigt snäll bebis ! Sover bra om nätterna med några uppvak såklart för mat men somnar sen gott om! Livet rullar på men de blir en skillnad från att gå får 1 barn till 2 , man ska räcka till till 2 barn nu! Tobias är hemma i 3 veckor till vilket är skönt , fortfarande har jag ont i snittet och snart är mina tabletter slut och då lär jag nog känna av de !

En sak som är grymt jobbigt är att inte kunna hjälpa Novalie eller att finnas där på samma sätt som innan! Att inte ens få lyfta upp henne i ens famn när hon vill va hos mig .. men om 3 veckor får jag de ! Men Tobias och hon hittar på saker , cyklar , vart i badhuset och åker runt och hittar på små saker ! Så när Tobias börjar jobba igen blir de nog lite jobbigt för novalie , över intensiva veckor tillsammans med Tobias så kommer hon nog sakna honom väldigt mycket!

Igår åkte jag och storhandlade själv , vilket var rätt skönt! Min syster var med och agerade bärhjälp , Tobias var hemma med novis och Estelle! Vill helst inte dra in Estelle i en matbutik ännu! Om jag ska köpa något snabbt funkar de men inte storhandla .. men de gick bra för Tobias 👍🏽☺

Tobias och novis är nu iväg och ska göra något uppdatering på bilen på atteviks så Estelle ligger mätt och belåten i sitt babynest och sover ! Jag ska snart gå upp och börja fixa maten! Men inatt har hon ätit inprincip hela natten så man känner sig sliten! Men tack o lov att Novalie är en Tröttis om mornarna och sov till typ 9-10! 😅

Att de kan skilja så mycket på två barn! Novalie åt i 5 minuter var 3-4 timme! Estelle äter betydligt längre och oftare! I veckan har vi hembesök så vi får se hur vikten går!

Likes

Comments

Förlossning

Blir lika fascinerad över hur kvinnokroppen är ! Att den kan bära och utveckla ett barn i magen och bara ställa in sig och återhämta sig efteråt ! Helt otroligt faktiskt!

Just nu känner jag ingen som helst stress över att komma tillbaka till innan jag fick Novalie , kanske för att jag inte får göra speciellt mycket !

Snittet läker fint, jag går fortfarande på smärtstillande, 9 tabletter på en dag , Glömmer jag en gång får jag känna att jag lever ! Hosta och nysa är fruktansvärt ! Jag kan nu lägga mig försiktigt på sidan och ligga en liten stund vilket är sååå skönt ! Sen att komma upp de kan göra riktigt ont ibland !

Likes

Comments

Estelle, Novalie, vardag

Har helt glömt bort och visat er, vi har fått så fina presenter av nära och kära till våra barn men också gott till oss själva! Sen har vi också fått blommor!

Sen har även Tobbe skämt bort mig allt för mycket!inne på bb fick jag 1 stickad , super skön tröja! Mjuk och verkligen super skön och ett par Adidasbyxor jag länge pratat om! I förrgår fick jag ett till paket ! Ett par skit snygga gant skor!! Han skämmer bort mig alldeles för mycket ❤❤

Igår fanns de mycket att fira så vi körde på planka och ostbricka på kvällen ! Dessutom sov båda barnen samtidigt så vi satt och kollade på film tills denna utslagna Mamma stenslocknade i soffan !

Nu har Estelle och jag varit vakna sen 4 då hon vaknade och var hungrig , sen dess har hon hängt i bröstet 😅 Novalie vaknade av panikskrik så Tobias ligger i henne rum i hennes säng och gjort sen 4! Tur hon har en Växasäng som man smidigt kan dra ut☺

Likes

Comments

Estelle, Graviditet, Förlossning

Nu har de gått 6 dagar , alltså vi har imorgon fått ha vår skatt i 1 hela vecka! 09:43 kom hon ut från magen !

Nu har jag börjat smälta smått allting från förlossningen ! De jag känner är en så stor tacksamhet för sjukvården vi har här i Sverige och dom barnmorskor speciellt hon Ingrid vi hade men även dom andra och även läkarna !

Vi hade världens gulligaste, omtänksammaste och underbaraste barnmorska man kan ha! Hon var helt otrolig , de var hon som märkte Estelles felläge i mage och jag känner som tacksamhet för henne! Hon var verkligen helt underbara!

Nu har jag börjat smälta hur illa de kunde slutat om barnmorskan inte upptäckt hur illa Estelle låg i magen! Vi fick i efterhand , eller jag fick i efterhand en genomgång varför det blev akut kejsarsnitt ! Hon låg framstupad med näsan först! Hade dom inte märkt detta och skedet hade fortsatt och inte tagit till kejsarsnitt hade Estelle med högsta troligtvis brutit nacken ! Då förstod jag aldrig de, jag var så smärtpåverkad men nu när jag läser och tänker på allt vill jag bara börja gråta , just för att de kunde slutat med att Estelle inte skulle finnas hos oss nu ! Men jag kan inte, mitt snitt gör fruktansvärt ont då! Så än får jag hålla allt inne!

Att dom sen när vi var påväg ner till operationssalen börjar springa efter halva vägen var inget jag tänkte på heller eftersom jag låg och hade ingen som helt smärtlindring utan ja hade klarat mig på enbart lustgas! Men nu i efterhand har jag förstått att de var då hjärtljuden försvann från CTG som jag var kopplad till och de var då det blev akutkejsarsnitt! 7 minuter tog de , sen var hon ute med ett het dundrande skrik , vilken lättnad de var att höra henne !

Jag har tänkt skriva en fölossningberättelse men de kommer när jag får tid ! Men tacksamheten är så stor till dessa fantastiska människor som räddade vår skatt!

Likes

Comments

vardag

Varför kan man aldrig sova när men egentligen verkligen måste ?

Om 2 timmar måste jag väcka tösen för mat och för att vi sen vid 7 tiden ska bege oss mot Eksjö för 4 dagarskollen! Jag är skit trött men ändå lyckas jag inte sova!

Jag vill kunna ligga på sida att sova men de gör så otroligt ont så de går inte , magen vill jag också sova på och de kan jag faktiskt ! Men biten dit att vrida sig gör väldigt ont i snittet! Nu får ja ligga på rygg .. och de finns verkligen inget mer oskönt än än att ligga på rygg och kolla rakt upp i taket ..

Har dessutom fått som hugg i ryggen nu under dagen som gör fruktansvärt ont , tänker om de är något i efterhand som kommit samband med förlossningen ? Kanske epidralen som sattes innan som gjorde snittet! Hugger och strålningen gör i vilket fall väldigt ont!

Livet som 2 barns mamma rullar på som de ska , även att de inte riktigt vet såhär det skulle bli! Inte få bära runt på novis eller lyfta något annat än bebis! De gör så ont i hjärtat när novalie kommer fram och sträcker upp händer till mig och vill komma .. eller när hon vill komma upp i mitt knä men jag måste be Tobias lyfta henne till mig .. de är så mycket jobbigare än vad jag föreställt mig !

Men idag iallafall ska vi till Eksjö vid 07:00 , vi har massa samtal att ringa så som bvc angående hembesök , boka möta så vi kan skriva faderskapsintyget och även försäkringskassan eftersom Tobias måste vara hemma 1 månad istället för endast dessa 10 dagar! Jag får inte bära novalie på 1 månad och de är ju omöjligt när vi bor på 3e våningen och hon endast är 1,5 år .. så vi måste kolla upp hur de blir med den biten eftersom alla säger så olika .. fått höra allt från att man bli sjukskriven , att man inte blir sjukskriven, man får ta vabb, man får inte ta vabb och de endast är föräldradagar man får ta men chefen har då rätt att neka eftersom de måste sägas till minst 2 månader innan för att de inte ska kunna nekas!

Nä på något sätt hoppas ja de löser sig , för hemma måste han va 1 månad! Nu måste jag försöka sova , godnatt👋🏼

Laddat upp för Syskonmatchning imorgon när vi ska till Eksjö 😎

Likes

Comments

Graviditet, Estelle, Förlossning

Idag är dagen med stor D ! Novis ska idag få träffa sin lillasyster , Estelle!

Vi kom hem vid 19 tiden igår och beslöt då att de bästa är att hon är kvar hos mamma och pappa tills idag! Hon lägger sig vid 19'tiden och de skulle bli så fel för hennes del! Så idag ska dom få träffas och jag längtar efter att se hur Novalie kommer reagera på en bebis! Hon har inte träffat en så liten! De ska bli så kul, dessutom längtar jag ihjäl mig efter henne ! Min stora tjej , hon kommer verkligen kännas så stor nu❤

Natten har gått bra, en snuttiibebis har vi! Mjölken börjar rinna till nu och de spänner här och där! Tydligen tar de oftast längre tid för mjölken att rinna till när man förlorar den mängd med blod som jag gjorde! (1,6 liter) Men Estelle har snuttat massor , tar bra med grep så de känns bra och hon somnar dessutom nöjt efter varje amning! De enda är att de kan ta en stund innan hon får till de greppet men när hon fått de så är de inga problem alls! Novis var en snabb ätare och efter Max 5 minuter var de bra och jag blev väldigt stressad över att hon åt så snabbt ! Lillasyster tar längre tid på sig allt mellan 15 minuter till 40 minuter har hon snuttat!

På måndag ska vi på återkontroll , på undersökningen igår innan vi åkte hem upptäckte läkaren ett blåsljud på hjärtat men som hon trodde skulle försvinna men som ska kollas upp igen på måndag ! Skulle de vara kvar så kommer dom göra ultraljud på hjärtat och mer än så gick dom inte in på! Hon hade en fin andning och bra puls så vi skulle inte vara oroliga , men de är klart man blir de ! Men vi har andningslarmet igång när hon sover , vilket blir en liten extra trygghet !

Igår när vi kom hem möttes vi av detta, hur fantastiskt är inte de ? Dessutom en ordningplockad och städad lägenhet! 😍😍
När vi kom in i novis rum stod en trehjuling som en "grattis du har blivit storasyster! "😍

Jag känner verkligen hur lyckligt lottade vi är som gör så mycket fint för oss och som ställer upp! ❤

Nu ska jag försöka mig in i duschen och ta en dusch! Men först ta mina tabletter för att minimera de onda ! Insåg att jag är rätt blek nu på morgonen men de är ju o andra sidan inte konstigt 😅

Likes

Comments