Nu är det ett riktigt bra tag sen jag bloggade. Anledningen till att jag inte bloggat är flera. Förra veckan satt jag och fundera på vad jag skulle skriva för anledning. Men den enklaste förklaringen är väl att skriva att livet var ivägen ;)

Under tiden som jag inte bloggat har jag tränat MASSOR sen så har jag även vart föräldraledig med en bebis som inte velat ligga på golvet. Vilket är super jobbigt om du vill göra nått annat än att gå runt och bära hela tiden.

Sen har jag under föräldraledigheten sökt ett nytt jobb och faktiskt fått ett. Så snart har jag en ny arbetsgivare. Det ska verkligen bli kul att få jobba med det som jag utbildat mig så länge till att göra. Visst så gav mig mitt gamla arbete erfarenheter som jag har nytta av och jag fick lära mig massor med nya saker men det var liksom inte helt rätt och med det som jag slutligen verkligen vill jobba med. Men nästa vecka jag börjar jag på mitt nya jobb där jag kommer med små steg få lära mig nya saker som jag verkligen vill lära mig.

Det ska i alla fall bli spännande att se vad jag kan leverera efter 8 månader hemma med ett barn. Men jag är väldigt taggad så jag tror det kommer gå jättebra :)

Likes

Comments

​Idag om Matilda tillåter mig så köpa kläder till mig själv. Jag har inte köpt några kläder sen Matilda föddes utan jag har använt mina mammakläder men känner att det är dags nu att investera i lite finare kläder. 

Anledningen till att jag inte köpt nått är att jag inte kommer i min normala storlek som jag hade innan graviditeten. Mitt mål är ändå att komma tillbaka i form och använda dessa. Men nu när jag märkt att det tar lite längre tid än vad jag förväntat mig så får det allt bli en tröja och ett par byxor i storleken större än vad jag brukar. 

Men som sagt så får vi se vad Matilda vill för om jag ska hinna med att köpa nått nytt till mig så måste hon vara pigg här på förmiddagen. På eftermiddagen ska vi iväg på öppna förskolan. På kvällen blir det gräsklippning och premiärdoppet för mig i utomhusbassängen. Så dagen är full planerad men med bara roliga saker (förutom att handla kläder). 


Likes

Comments

​I augusti kommer jag springa Color Me Rad loppet med min stora syster i Örebro. Min lilla syster kommer också delta i loppet men hon kommer att satsa på att få en riktigt bra tid. Vilket inte jag och min stora syster kommer att göra. Vi kommer satsa på att få ett kul lopp!

Det var framförallt min syster som ville delta i loppet och varför inte hänga på när det är en rolig sak? 

Likes

Comments

Idag fyller vår lilla kissemiss Karamell 1 år! Det känns inte som att det är 1 helt år sen vi var med när du föddes lilla söta missen!

GRATTIS TILL HENNE!

Likes

Comments

Igår vart äntligen backträningen av. Jag tog med mig bärselen och tvingade med sambon. Så begav vi oss upp för backen. Mycket roligt var det att vi mötte 4 personer till som också tränade backträning! Väldigt roligt :)

Idag ska vi iväg till BVC:n på 3 månaders kontrollen. Vi sköt på den 2 veckor i hopp om att min sambo kunde vara med eftersom hon ska få sitt vaccin. Men han kunde inte så det blir jag som går med Matilda. De kommer säkerligen gå bra även om jag är spruträdd! Men de är ju faktiskt inte jag som ska få sprutan så får fokusera på att trösta liten fis om hon blir ledesen!

Likes

Comments

​Igår var jag iväg till gymmet. Motivationen var verkligen lika med noll när jag skulle iväg och den förblev noll väl på gymmet också. I normala fall så brukar de bli roligare att träna när man väl kommer iväg men så var inte fallet igår. 

Jag var allmänt nere igår bland annat för att jag har fått en tid för återbesök angående kejsarsnittet eftersom jag har haft problem med menstruationen efter snittet. Och igår så kände jag väl typ att de lika gärna kan plocka ur skiten så jag kan få återgå till mitt normala liv. Men de släppte efter ett tag men träningslusten kom liksom inte igår. Så jag fördrev tid på gymmet. Onödig tid tycker jag nu och då. Hade lika gärna kunnat tagit en promenad istället men men.. nu var jag på gymmet och fick väldigt lite gjort. 

Jag har satt upp ett mål med min träning.. Inte ett jätte ambitiöst mål och ett mål som jag satt till 27:e augusti (Matildas dop). Men sitter och funderar på om jag inte skulle satt upp nått delmål men eftersom målet inte är jättestort så går inte det att dela på heller. Så nu sitter jag och funderar lite på hur jag ska kunna motivera mig själv innan 27:e augusti och vad som kan vara realistiska mål om jag skulle vilja höja ribban lite. 

Men jag får fundera på lite. Vet att om man har mål och vet vad man vill så går det mycket lättare att träna. Och det är delmålen som jag måste fundera noga på. Tips någon? 

Likes

Comments

Igår hände det flera roliga saker. Dagen började med bebismys i sängen sen fort iväg för att delta i babysång. Efter babysången var de babycafe och sen hem fort för att fixa med mat och sen ut till kolonin.

Och på vår fina koloni så blommade allt så vackert. Men det som jag blev extra glad över var Irisen som blommade. Den stod gömd intill staket och syntes knapp. Andra överraskningen var att den var vit. Har endast sett blå innan. Iris är en av mina favoritblommor. Gillar kärleksört också för de blommar på hösten när jag fyller år (se bild) :)

Nu i år så ska jag njuta av den fina Irisen fast den står på ett väldigt konstigt ställe men inför nästa år så ska den flyttas in till rabatten och sättas bredvid en annan sort av Iris. Totalt kommer det sitta tre sorters Iris där när jag är klar :)

Igår så kunde vi även njuta av jordgubbar från Matildas länne :) De är inte de första men bland de första. Om det är så att en bebis kan börja äta lite jordgubbar vid 4-5 månader så kommer Matilda kanske hinna med en jordgubbe i år. Men jag måste läsa på först men tror inte det ska vara nån fara.

Kvällen avslutades för min del med ett svettigt gympass. Så idag när jag sitter och skriver gör det lite ont mellan skuldrorna. MEN det ska kännas att man tränar!

Likes

Comments

Bebis

​Idag ska jag och Matilda gå iväg till Öppis. Hon tycker det är jätte skojigt att träffa andra barn. Så det är bra för både henne och mig att komma ut. Igår var hon världens jobbigaste gnällspik och idag så sover hon bara. Men äter hon bara innan vi går iväg så tror jag hon kommer vara en glad tjej :)

Matilda får ju böcker från en bokklubb som hon är med i. Sist när vi fick hem en ny bok så var den på finska... Jag ringde såklart och klagade och vi ska snart få hem den istället på svenska. Men det kunde ta 4 veckor. Ska därför ta en extra runda till barnböckerna och se om det är nått roligt för min lilla tjej :)

Likes

Comments

​Min tanke är att jag ska baka och göra så mycket som möjligt själv här hemma till Matildas dop. På dopet så kommer det komma veganer och LCHF:are. Så jag måste anpassa mig ganska så mycket för att det ska bli bra. För att de som är veganer skulle få nått gott att smaska på så gjorde jag därför denna kaka. Och den här är hur god som helst. Som ni ser i formen så är den ganska smulig i botten. Det är för jag glömde att blanda i dadlarna i nötblandningen. Men just den här kakan kan inte en vegan äta helt och hållet eftersom jag har haft på mörkchoklad som topping. Inte lagret för det består av cocosmjölk och kakao men små bitar. Men det ska jag byta ut till dopet.  

Jag tror att den här kakan inte är fullt godkänd för en LCHF:are eftersom den innehåller agvaesirap men den innehåller ingen mjölk heller mjöl. Så det är nog inte det värsta man kan äta iallafall.

Oavsett så¨är den väldigt smarrig :) Och den är otroligt mättande. Det blir inte stor bit man tar av den för att bli nöjd.

Likes

Comments

Ni som brukar läsa min blogg vet att jag ville börja träna backträning. Fördelarna med backträning är att det är utomhus, gratis och ger hög puls. Men när jag var i backen för att testa så fick jag hög puls av andra orsaker. De känns typ som de ska ligga ormar i det höga gräset och bara vänta på att få bita mig. Så efter 3 försöket med rädsla för alla möjliga djur (sniglar och maskar när det regnar) gav jag upp. Jag skaffade ett gymkort istället. Fördelen med det gymmet som jag valde är att jag även får simma i bassängerna. Stora pluset är att en är utomhus :) Så det blir mysigt att simma där på eftermiddagarna varma sommarkvällar.

Och den där backen som är på bilden kommer jag att bestiga flera gånger i sommar. Men då ska jag ha med mig sällskap!!​

Likes

Comments