Nu är denna resa över😔 Det har varit en sån upplevelse och vi har haft det så bra här i Skottland. Liz och Derek och hela deras familj är helt underbara och så välkomnande. De har verkligen fått oss att känna oss som hemma.
Och vi kommer absolut åka tillbaka igen snart😍
Sista dagen spenderades med att vi åkte med Liz till dem 3 broarna, sedan vidare ut till kusten där vi tog en strandpromenad. På kvällen gick vi ut och käka tillsammans med både Liz och Derek.
Nu sitter vi på flygplatsen och kommer behövs vänta i 2 timmar för att planet är försenat haha.
Men vi är så glada över att vi har gjort denna resa fått upplevt fantastiska saker och träffat underbara människor en resa vi aldrig kommer glömma!😍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 49 Readers

Likes

Comments

Denna vecka har de varit full fart!
I lördags åkte vi in till stan och gick på National museet och de var så häftigt! Det fanns allt djur, bilar, musik rum, gamla bilar och mycket mer. Efter de gick vi runt på stan lite, åt middag och shoppade.
På söndagen tog vi en promenad i fina vädret, till en park i kvarteret vi bor i.
På Ikea har de hänt så mycket. Ombyggnationen är i full gång och varje dag man kommer ser de annorlunda ut. Men de börjar verkligen ta form nu.😃
Idag hände något speciellt. Liz hade utdelning av intyg till de som har arbetat på Ikea som har olika funktionshinder. Alla fick ett diplom och en mapp där de finns bilder och intyg över vad dom har gjort på Ikea. Vi hjälpte till att duka fram svenskt fika, fixa borden och tekniken. Det var jättekul att höra hur duktiga och engagerade de är i sitt arbete även fast de kan vara svårt för dom. Men dom gör sitt bästa och har utvecklats så mycket från när de började tills nu. 😍
Du är det bara en dag kvar och tiden har gått sååå himla fort. Vi hinner knappt med haha.😩😄

  • 85 Readers

Likes

Comments

Denna veckan har varit full av ny roliga upplevelser. I måndags fick vi träffa Oliver som jobbar på bord/stolar. Han lärde oss programmet på datorn, hur man gör ordrar och dom vanliga rutinerna som de har på den avdelningen. Oliver är också från Sverige så det var lätt att förstå när han förklarade hur de fungerar.
De har nu börjat med ombyggnationen av övervåningen nu men vi har inte fått hjälpa till så mycket där. Vi har ju som sagt vart på bord/stol avdelningen och i tisdags fick vi vara där helt själva en hel dag. De gick väldigt bra och de va skönt att de var en lugn dag med lite folk när vi var på avdelningen helt själva för första gången. Resten av veckan var vi kvar på den avdelningen och lärde oss mer och mer. Så veckan har varit väldigt lärorik.
Idag fredag gick vi runt i gamla staden och tog en fika på The Elephant House. På de fiket skrev JK Rowling Harry Potter böckerna. Så de var spännande att se. Inne på toaletterna så är de klottrat med Harry Potter citat och folk har skrivit sina namn överallt. Det var som en chock när man kom in haha😂 Efter de gick vi ner till Princes Street, shoppade lite och satte oss i parken ett tag för att njuta av solen. De var runt 15-16 grader så väldigt härligt med lite sol☀️

  • 120 Readers

Likes

Comments

Nu har vi varit här i Skottland i en hel vecka. Och allt har varit superbra.😊
I veckan har vi arbetat på IKEA och då har vi fått tagit ner saker från soffavdelningen i dom olika rummen. För nu på måndag ska dom börja bygga om hela avdelningen. Och de saker vi har tagit bort tog vi ner till rea hörnan och pris märkte dem med 25%.
I onsdags kom Derek och Liz och hämta oss från jobbet för vi skulle åka över till Alexander (deras barnbarn) som fyllde 1år. Där fick vi lite tårta och satt och prata lite.
I fredags gick vi på stan och shoppade lite. Och där såg vi en konstnär på gatan som gjorde tavlor med sprejfärg som var hur fina som helst.😍
På lördag var de äntligen dags för Alexanders födelsedagskalas. Dom hade olika små bassänger med färg, slime m.m som dom kastade och målande på varandra. Det var mest Derek och Jack som målande på varandra haha.😂 På eftermiddagen åkte vi in till Edinburgh med Liz för att se lite mer av staden. Efter att ha åkt runt i staden ett tag åkte vi upp på en gammal vulkan som ligger vid staden där vi fick se en jättefin utsikt.
Nu är de söndag och vi ligger i sängen och taggar för att börja med ombyggnationen på IKEA i morgon.🤗

  • 176 Readers

Likes

Comments

Idag var det vår första dagen på IKEA.
Vi fick skjuts in av Liz så vi var framme ungefär vid 8 då vi började. Vi hälsade på nästan alla i personalen och Liz visade oss runt. Vi fick vara på vardagsrum/köks avdelningen och där fick vi bygga ihop stolar, städa lite och gick tillbaka med returer. Liz hade så ont i sin hand fortfarande så hon åkte till sjukhuset för att kolla upp vad som har hänt. När vi slutade 15.30 så kom Liz och Derek och hämtade upp oss. På vägen hem handlade vi först lite mat och sedan stannade vi hos Liz dotter för hennes son var sjuk så dom ville kolla så allt var okej och de var det också. Sedan åkte vi hem, åt pizza och glass och myste lite med deras hund Milly.🤗

  • 265 Readers

Likes

Comments

Nu har vi äntligen landat i Skottland! Och våran första dag har vart så bra!
Vi tog flyget klockan 07.55 från Arlanda och landade ungefär 10.10 i Edinburgh.
På flygplatsen mötte Liz upp oss och hon hade med sig sin dotter och sitt barnbarn Jack. När vi satt i bilen sa Liz att de var en annan svensk familj som vart på besök hemma hos henne.
När vi kom fram fick vi träffa Annie som själv har gjort samma resa som vi gör just nu och hon hade med hela hennes familj.
När vi vart i huset ett tag så åkte vi två in till stan med Annie och hennes syster Kajsa. Vi gick runt i olika butiker och sen satt vi oss i den vackra parken och tog lite fika.
När vi kom hem skulle vi fira Annies mamma eftersom hon fyllde 50 och Liz hade planerat att vi skulle klä ut oss och de va så kul. Vi åt hamburgare och hade de så trevligt. Vi spela kort, satt och prata och sjöng karaoke.
Dagen var superrolig och alla är jättetrevliga!😍

Egentligen skulle vi jobba idag men Liz har skadat handen och kunde inte köra oss till IKEA idag. Så i dag ska vi ta de lugnt hemma och kanske ta en promenad och utforska området.😊

  • 304 Readers

Likes

Comments

Så idag var vår sista dag på IKEA-Uppsala. Idag har Ebba vart på restaurangen och Nathalie på spara och förvara.
Jag (Ebba) har fått se hur allt går till i disken. Jag fick plocka in och ut disk. Sedan fick jag vara i köket och hålla på med den kalla maten. Jag fick hjälpa till att göra en mozzarella-förrätt och fronta i kallkylarna. På eftermiddagen fick jag vara i bistron. Där fick jag se hur de går till i kassan, hjälpa till att fylla på godis, fixa korv, glass och pizza till kunderna. En varierad dag med intressant och roliga arbetsuppgifter.

Jag (Nathalie) har fått vara på spara och förvara där dom har olika förvarings lådor och hyllor. Dagen började med att jag fick göra plats för morgondagens produkter som logistiken lägger upp på morgonen. Eftersom de är helg måste de vara så på fyllt som möjligt. Efter de fick jag gå runt och fronta och kolla så att alla visnings ex hade en prislapp. Och dom som inte hade de fick jag skriva ut och sätta fast. Det fanns rätt mycket retur varor och produkter som inte tillhörde den avdelningen och dom fick jag gå med till returcentralen.

På slutet av dagen hade vi möte med Amanda som frågade om hur veckan har varit, vad som vart kul och vad dom eventuellt kunde förbättra. Sedan lämnade vi in kläder, skor m.m som vi använt under veckan.
Vi gav personalen choklad och ett kort som tack för att vi har fått vart hos dom den här veckan.

Vi tycker att veckan har varit roligt, lärorik och intressant. Vi har fått testat på många olika saker under veckan och de har vart bra eftersom de blir variation varje dag och de gör arbetet roligare. Personalen har alltid varit positiva och glada och givit oss roliga och spännande uppgifter.

Nu ser vi verkligen framemot att åka till Skottland och arbeta på IKEA där.

TACK! IKEA - Uppsala för en underbar vecka!

  • 323 Readers

Likes

Comments

Idag började vi båda klockan 10.00 Nathalie skulle tillbringa dagen på sovrumsavdelningen och jag(Ebba) på kundrelation. På morgon fick jag stå vid ingången och hälsa alla kunder välkomna, jag blev också informerad om vad man gör där och vad som händer under dagen. Sedan fick jag se hur de gick till i snabbkassorna och hur man hjälper kunderna där. Efter det var jag i kassan de var kul att se hur de jobbar där. På eftermiddagen var jag i Småland alltså barnpassningen där jag först vart informerad om all säkerhet för barnen och sedan lekte jag med alla barn. På slutet var jag även en liten stund på varu utlämningen och fick se hur de gick till. Det har varit en rolig och händelserik dag.😊

Ja, som sagt så var jag (Nathalie) på sovrumsavdelningen och då ingår också garderober och barnens sovavdelning. Jag var mest på barnens sovavdelning där fick jag först göra de vanliga rutinerna som dem har varje dag. Fronta, kolla så att alla produkter har en prislapp, städa på lekplatsen och förbereda plats för logistiken som kommer med varor dagen efter så de ska gå snabbt och smidigt att plocka upp. Jag har mött många kunder och svarat på eventuella frågor och visat vart vissa produkter ligger. Jag fick också montera två olika saker. De första var en docksäng som skulle stå i ett av rummen sen började jag montera en garderob som skulle stå som ett visnings ex. Dagarna har vart väldigt rolig för att nu fick jag chansen att hjälpa och prata med fler kunder än vad jag har fått gjort på dom andra avdelningarna.😊

  • 330 Readers

Likes

Comments

Idag började dagen likadant för mig (Ebba) som för Nathalie igår. Jag började tidigt på morgonen på logistik med att packa upp varor. Jag packade upp både på nedre plan och över plan. På nedre plan var de textil och förvaring och på övre plan var de kök och sovrums saker som jag packade upp. Efter 10 var jag på ta själv lagret där fick jag se hur de jobbar. Jag fick bland annat basea alltså städa alla gångar. Samt gå tillbaka med returer. Vi ställde fram lite ute stolar som många vill köpa nu när de börjar bli vår. Jag fick också se hur de jobbar med datorn och vad de gör där. En intressant och lärorik dag.😊

Jag (Nathalie) har vart på avdelningen Kundrelation från 10-17. Jag fick vara i entrén och hälsa alla kunder välkomna och svara på eventuella frågor, sen fick jag stå i snabbkassan ett tag med min handledare Matilda men jag lärde mig fort så fick stå där själv ett tag sedan fick jag också stå ett tag i en vanlig kassa för att se hur det fungerar där. Jag var också i Småland och de är barnpassningen men när jag var där var de inga barn som kom men jag fick lära mig hur de var när brandalarm m.m går igång och hur de fungerar med inlämning och utlämning av barn. I slutet av dagen fick jag vara på byten och återköp, leverans och transport. Där var jag dock inte så länge men fick se hur dom arbetar och hur dom ska hantera varorna och kunderna på bästa sätt.
Så min dag har varit väldigt lärorik eftersom jag har fått vart på så många olika ställen och fått sätt hur man arbetar överallt. 😊

  • 331 Readers

Likes

Comments

Andra dagen!💪🏻
Idag var de en väldigt tidig morgon för mig Nathalie. Dagen startade med att gå upp kl 04.20 för att börja arbeta kl 06.00 med logistik alltså upp plock av varor. Sedan kl 10.00 var jag på ta själv lagret till 14.00. På lagret fick jag ställa upp nya sommar möbler och städa bland alla gångar. Min handledare Daniel var jättetrevlig och glad och gjorde arbetet lärorikt och roligt. 😊

Min (Ebbas) dag startade lite senare, klockan 10.00 på mattavdelningen. Där fick jag börja med att hälsa på alla trevliga kollegor som jobbade i närheten. Sedan pratade jag med dagens handledare och fick höra hur han jobbar, vad man ska tänka på och vad som händer på avdelningen. På eftermiddagen förberedde vi inför morgondagens upp plock samt städade och fixade. Dagen var rolig och bestod av mycket kundbemötande och information. 😊

  • 335 Readers

Likes

Comments