Header

20 september 2017

Godmorgon på er mina fina läsare. Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen de senaste dagarna. Jag har så äckligt mycket på min agenda i veckan och det har gjort att jag nu kollapsat. Den här veckan är hemsk. Jag har först det första så himla mycket i skolan just nu som äter upp all min lediga tid och alla mina glada celler som finns i min kropp. Sen händer så mycket annat också. Tankar kring klassen, vänner och familj. Igår när jag hade kommit hem till Linus i ren stress av att jag behövde stenplugga small bara hjärnan av och jag bara skakade av ilska och ångest. Jag la undan skolboken, fick boka av gymmet och åkte hem och la mig i sängen direkt jag klev innanför dörren. När jag väl landade hemma blev det inte bättre. Alla mina tankar kring min förra skola började smyga sig på. Jag har verkligen börjat insett att jag aldrig kommer komma tillbaka. Ingen lärare kommer kunna ersätta de jag fick turen att ha i högstadiet. Jag är så fruktansvärt tacksam över den tiden, och jag börjar inse det mer och mer nu när jag faktiskt inte har dem.

Det är som en form av separationsångest. Gymnasiet har varit väldigt bra hittills, men min längtan tillbaka till grundskolan och de lärare och den miljön som omfamnade mig där går inte att beskriva. Jag ber med allt jag har att det här kommer att gå över, att efter den här veckan kan jag andas ut och känna mig glad när jag vaknar på morgonen. Hur mycket jag än försöker att vara glad så går det inte nu, och jag hatar det. Jag är så förbaskat stressad och har en tryckande ångest över bröstet som vägrar att släppa.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon!

Det är tisdag och jag är ganska peppad på dagen. Jag var lite nere igår, kände mig helt plötsligt inte så hemma i klassen och allt kändes bara småjobbigt. Idag ska jag ta tag i det och få det att bli bättre. Inte lönt att gå runt och smådeppa utan att ens ha försökt ta tag i det. Det är ett av mina dagens missions. Jag ska även:

- Repa med det band jag ska spela med under insparskdiscot om en vecka.

- Ha min sånglektion (!!)

- Plugga i mängder....

- GYMMA! Idag ska bli ett bra pass.

Här är mitt fina halsband som jag köpte från Josefine på loppisen/bloppisen förra söndagen och jg tycker det är så himla fint. Passar perfekt till vardags! Jag måste verkligen införskaffa mig fler smycken. Håller just nu dock på att spara och kan därför inte riktigt prioritera ett halsband före en utlandsresa, haha. Men, inom något år ska jag ha samlat på mig en riktigt fin smyckeslåda, haha.

Dessa uuurhärliga örhängen är också från Josefine!

Nu ska jag slänga i mig resten av min gröttallrik och sedan traska till bussen i regnet. Det är mysigt med regn när man vet att man ska stanna inne hela dagen, men det känns inte riktigt lika kul när man vet att man måste ut i det. Aja, en bra dag ska det bli ändå, det kände jag redan när jag vaknade imorse. Hoppas ni får en superbra tisdag, vi hörs <3

Likes

Comments

SNAPSHOTS
VI SKA GÖRA DETTA TILL EN DUNDERVECKA

Godmorgon på er, har ni haft en bra helg? Jag har haft en jättemysig helg och för det mesta spenderat den faktiskt helt själv, frivilligt. Linus skulle ner till sin stuga och jaga i helgen och jag hängde med för att få en myshelg där. Han var borta mest hela dagarna och medan satt jag och pysslade med bloggen, tog det lugnt och pluggade en hel del. En skön helg.

Nu är det måndag och jag ska faktiskt erkänna att jag känt en liten måndagsångest krypa fram under morgonen. Trots att jag sovit ut i helgen är jag extremt trött och allt jag vill är att sova i 12h i sträck. Det blir en tidig kväll ikväll hoppas jag. MEN. Måndagspepp. Du som läser det här, idag ska bli en bra dag. Idag ska vi ha en bra måndag, oavsett jobbig skoldag eller jobbdag. Det värsta man kan göra är att gå in med en dålig inställning, så det ska vi få bort. Jag har en lång dag framför mig, men bra ska den bli iallafall! Jag önskar er en superbra måndag och hoppas att ni får en dunderstart på den här veckan! Kram <3

Likes

Comments

NY VÄSKA
 STJÄRNBLUS 

Godmorgon på er mina fina läsare. Som ni förmodligen vet var jag & Linus på en miniweekend till Stockholm förra helgen och då blev det en del shopping som jag självklart ska visa för er. Jag köpte bland annat en stjärnblus från H&M som jag tycker är så så fin. Jag har börjat fastnat för just stjärnor, vill ha alla plagg med stjärnor på. Längtar supermycket till Andrea Hedenstedt´s kollektion kommer ut nästa månad, hon har nämligen både gjort örhängen, halsband, överdelar (och säkert mer) i just stjärntryck. ÄLSKAR.

Sen har jag även varit i stort behov av en ny väska som jag ryms exempelvis datorn, kameran, skolgrejer i etc, och äntligen så hittade jag en perfekt! Den är från River Island (enligt mig världens bästa butik för smycken, väskor och skor) och kostade 549kr. Ett riktigt bra köp, eller vad säger ni?

Likes

Comments

Hur blir man en lyckligare människa egentligen? Jag har inte facit i handen, även fast jag gärna skulle vilja ha det, något jag dock dygnet runt tänker på är vilka förändringar och tankesätt som skulle kunna bidra till att jag känner mig snäppet lyckligare. Det är svårt att identifiera vad lycka betyder, för jag har ingen aning om vad lycka betyder för just dig. Jag försöker bara lista ut vad lycka betyder för mig. Jag tror dock att det finns vissa särskilda förändringar som vi alla har gemensamt som kan ta oss närmare begreppet lycka.

LISTA UT VAD SOM GÖR DIG LYCKLIG

Jag tror det finns ett första steg, och det är att faktiskt tänka ut på vad som får just dig att bli lycklig. Det kanske låter självklart och enkelt, men det är det inte. Det är så lätt att bara låta vardagen rulla på utan att stanna upp och reflektera över hur man mår. Vad gör dig lycklig? Vad blir du glad av? Hur ser ditt drömliv ut? Vilka människor vill du omges av? Om du jobbar, är du nöjd med ditt jobb eller blir du bara ångestladdad direkt du tänker på att det är vardag 5 dagar i veckan? Är du lycklig just nu? Varför/varför inte? Jag tycker faktiskt att vi alla ska ta oss tiden att tänka på dessa frågor. För att kunna bli sitt lyckligaste jag så tror jag att det är superviktigt att faktiskt veta vad som får en att bli lycklig och vad det är som hindrar en från att kunna känna den magiska känslan. Sen tror jag att det är superviktigt att vi då och då bokar upp en liten stund med oss själva då vi sitter och skriver ner/funderar över dessa frågor. Det tror jag är det första vi måste göra för att komma närmare vårt lyckligaste jag.

DET KRÄVS ANSTRÄNGNING

Att måla upp sitt drömjobb, sin drömvardag och sitt drömliv är nog ganska enkelt för många, men att sedan ta tag i det och sträva efter dessa saker är svårt, och det ska man veta. Man kommer inte bara vakna upp en dag och få allt serverat, det ligger jobb och slit bakom det. Det är DU som har makten över att förändra ditt liv. Bara du. Ingen annan kommer att göra det åt dig. Vill du förändra något, då är det du som måste ta tag i det. Sen vet jag att allt inte alltid går som man tänkt sig, men genom att försöka så öppnar du så otroligt många fler dörrar än om du inte försöker alls.

Om vi t.ex. tar det här med vardagen. Är du inte nöjd med din vardag, sätt dig ner och fundera över varför. Är det att du alltid är så stressad? Att du bara äter tråkig mat? Att du aldrig hinner med att ta ett mysigt bad istället för att duscha? Att du aldrig får till en bra start på dagen? Man kan inte gå runt och tro att allt händer av sig själv, att det där drömjobbet bara kommer på posten eller att du får en bättre vardag genom att tänka på alla andras perfekta vardag. Vi måste jobba för det, och jag vet att vi alla kan det, bara vi vill det.

Bygg upp en relation med dig själv

Att bygga upp en relation med sig själv tror jag är en väldigt viktig pusselbit. Att vara trygg med sig själv, att lita på sig själv och att tro på sig själv. Om DU inte tror på dig själv, hur ska då andra kunna tro på dig? Om inte DU tror på din idé, hur ska då andra kunna tro på den? Att börja tro på sig själv händer inte över en natt, det vet jag, men att jobba på självkänslan och självförtroendet tror jag är jätteviktigt för en själv.

Jag tror att genom att vi är trygga med oss själva och tror på våra egna förmågor så mår vi bättre, därför tror jag det är så viktigt att bygga upp en stark relation med sig själv. Varför inte prova yoga eller meditation? Du lär känna dig själv och din kropp och ger dig samtidigt tiden att faktiskt tänka på dig själv och ditt mående. Jag tror det är jätteviktigt att ge sig själv tiden ibland att faktiskt tänka på bara sig själv och sitt mående, oavsett om det är på en yogamatta, uppkrupen i soffan eller på en härlig eftermiddagspromenad.

Andra saker som spelar roll
AVFÖLJ ALLT SOM FÅR DIG ATT MÅ SÄMRE

Nu för tiden finns det miljontals konton på sociala medier, både bra och dåliga konton. Bra konton är de som du blir inspirerad och peppad av, de som får dig att le, skratta eller de konton som bara får dig att bli allmänt glad. Du behöver inte bli världsmotiverad av allt du ser och följer, men bara du ser till att de inte har en negativ effekt på dig. Avfölj de konton som får dig att må sämre. Konton som antingen ger dig en klump i magen, som får dig att känna dig sämre, dåligare eller omotiverad. Avfölj allt sånt. Sociala medier nu för tiden har en sådan himla stor effekt på oss människor och det är så himla viktigt att vi väljer vad vi vill se. Ge dig själv en halvtimme och titta över dina sociala medier. Är det något som får dig att känna ångest? Något konto som du alltid försöker undvika trots att du följer det? Det kan handla om konton som ofrivilligt ger dig kroppkomplex, ångest kring mat, träning, jobb, din livsstil eller något helt annat.

Omringa dig av rätt människor

Det här är en superviktig punkt - att omringa dig av människor som ger dig positiv energi. Vad jag menar är att det är så himla viktigt att omringa sig av människor som tror på en, som stöttar en, som motiverar en och som finns där trots motgångar och nedgångar. Allt blir så himla mycket enklare om människorna i ens liv ger en positiv energi, och tvärtom, allt blir så himla mycket tuffare om människorna i ens liv bara slänger ur sig negativa kommenterar och aldrig tror på en och ens idéer. Och visst, såklart alla kan må dåligt och därför utstråla lite negativ energi vissa dagar, och så kan det vara. Vi är inte perfekta och vi är inte alltid glada, men jag tror att vi alla behöver tänka igenom på vilka människor vi väljer att omringas av <3

Likes

Comments

Jag vill bara stå på scen.
Mina tankar.

Jag är så grymt peppad och motiverad på att träna just nu. Det bara sprudlar om pepp i min kropp när jag tänker på det. I helgen är det Tyngre Classic VI och allt jag vill är att vara där på plats och se alla supergrymma människor. Suget efter att få stå på scen och tävla själv blir bara större och större också. Det är ett ämne som återkommer i mina & Linus samtal dygnet runt, vilket bara är ännu ett tecken på att det är något jag verkligen skulle vilja göra. Funderar om 2019/2020 kanske blir debutåret för mig...

Hur dåliga träningsperioder jag än haft så dras jag ändå tillbaka till den här livsstilen, vilket jag är så himla tacksam över. Jag mår så fruktansvärt bra av att träna, det gör jag verkligen, och jag märker hur mitt mående svajar direkt jag har en dålig träningsperiod, vilket jag tyvärr har haft de senaste veckorna. Jag har under hela den perioden varit motiverad och taggad på att gymma, men jag har bara inte orkat tagit mig dit de senaste veckorna. Men nu så, jag är igång igen och det är så himla kul. Jag är mer taggad än jag någonsin varit och ni ska få följa med på hela den här resan.

Likes

Comments

Godmorgon på er mina fina fina läsare. ÄNTLIGEN är första Stockholmsvloggen uppe ifrån helgen!! Dagarna där nere var helt magiska och därför vloggade vi så att även ni ska få hänga med på allt roligt vi gjorde. Fredagen var väl den mest ohändelserika dagen av de tre eftersom vi bara hade eftermiddagen i Stockholm, men jag hoppas att ni tycker om den vloggen ändå!

Följer ni inte oss på Youtube? Kanalen hittar ni HÄR! Ha en superduperfin fredag så hörs vi! Massvis med kramar <3

Likes

Comments

Jag har helt glömt bort att nämna det faktum att jag var på en loppis i söndags i Stockholm där bland annat mina absoluta förebilder på alla plan, Vanja Wikström och Josefine Dahlberg var där. Superhärliga @SustainableLuxury var också en av de som hade loppisen! Det var så himla kul att prata med dem och få lite personlig kontakt, fick det speciellt med världens härligaste Vanja. Jag kom även hem med en massa fynd, bland annat den här snygga kappan jag hade på mig i tisdags. Vanja berättade att hon hade köpt den för många, många år sedan och att hon hade fått betalat några tusen för den, och jag fick den för bara 200 pix?? Riktigt bjussigt av henne och snacka om ett höstkap!

Till kappan bar jag min röda body från Nelly, byxor från loppisen också (fick de för 50 spänn!) och en ring från loppisen den med, såklart från smyckestokiga Josefine. Jag blir så himla inspirerad av hur hon bär upp sina outfits med så mycket smycken, jag märker nu när jag köpte en del smycken av henne att jag också är helt kär i smycken. Det är ju så så fint!

Likes

Comments

Hej på er fina mina läsare, är allt bra med er? Trots att jag inte haft några "superroliga" lektioner idag, historia, naturkunskap och matte, så har jag ändå haft en väldigt bra dag. Det är så lätt att man deppar ihop eller inte känner sig taggad för dagen bara för att man har tråkiga lektioner eller en massa måsten att ta tag i när man kommer hem, och det är tråkigt tycker jag. Varför ska dagen bli sämre bara för att du har matte i en timme? Varför måste du bli otaggad bara för att du ska städa rummet idag? Det är lite konstigt det där, hur snabbt vi bedömer om en dag "kommer bli rolig eller inte". Jag menar, det finns ingenting som säger att du inte kan ha världens bästa dag trots att du går i skolan till 15.30 och måste städa när du kommer hem. Jag menar, det mysigaste som finns ju är att krypa upp i sängen med tända ljus, i ett nystädat rum, och ligga och se på serier.

Något jag ofta tänker på är att, oavsett hur otaggad jag har varit på morgonen eller hur otaggad jag är på att gå i skolan fram till 15.40, så brukar jag nästan alltid på kvällen känna att dagen inte alls var så dålig som jag föreställde mig på morgonen. Tänk om vi bara kunde försöka skippa alla de där negativa tankarna på mornarna som gör att man känner sig otaggad inför dagen, för de hjälper absolut ingenting. Dagen blir inte bättre bara för att man går runt och hatar på mattelektionerna. Allt handlar om inställningen. Väljer du att ha en dålig inställning, ja men då blir det ofta dåligt också. Väljer du att gå in med en positiv inställning, ja men då blir allt lättare!

Nu ska jag till affären, köpa mat, hem och laga kroppkakor till middag och sedan ska jag ta tag i att städa huset. Sen blir det att plugga ett litet tag för att sedan kanske hinna på gymmet en sväng, beroende på om jag hinner. Det kanske blir lite soffmys framför min absoluta favoritserie genom tiderna, The fosters. En fortsatt bra dag ska det då bli, trots att jag har städning och plugg framför mig, för som sagt, allt handlar om inställningen.

Hoppas ni får en fortsatt bra onsdag (lill-lördag), så hörs vi imorgon, KRAM <3

Likes

Comments

I helgen åt jag och Linus världens godaste lunch. Jag skojar inte. Jag hann ta två tuggor innan jag insisterade att det var det godaste jag ätit. Det ligger iallafall i toppen. Stället heter Sally Voltaire & Systrar och serverar mycket veganskt, raw och glutenfritt vilket är så himla bra. Vi tog varsin örtbakad lax med potatissallad och en massa gott vilket var hur fräscht som helst. Till efterrätt provade jag en raw, vegansk och glutenfri chokladboll som var helt okej, inte världsgod men samtidigt ett väldigt bra alternativ till annat fika. Ett stort tips för er som vill testa nya lunchställen i Stockholm, gå till våning 2 i Åhléns, där ligger det!

Likes

Comments

YouTube
Isabel & Linus