Lördagen var en av de härligaste på länge. Kändes skönt att fått skriva av mig kvällen innan för att kunna ladda om med positiv energi på lördagen.
Jag vaknade halv 9 på lördagen. Steg upp, åt lite och kollade youtube. Sen drog jag mig ut på en promenad i det fina vädret för att sedan gå i duschen och åka till farfar som fyllde år. Vi åt kaka och firade honom. Sen åkte jag och min bror och köpte grillkorv med tillbehör och körde iväg till villan med mamma o pappa. Vi grillade och hade det bra. När det var dags att bege sig hemåt igen fick vi se en superfin solnedgång. På kvällen umgådes jag med bella. Vi åkte o kollade in hennes nya lägenhet och var ute o körde.

Söndag. Alltid lika trött på söndagar. Söndagar är min vilodag. Så idag har jag sovit. Jag for även en sväng till butiken och fixade mat till mig. Nu har jag nyss suttit på balkongen och solat (tänk det, suttit med topp och tights och solat utan att frysa i mars!). Det var såå härligt. Imorgon är det måndag. Tror jag måste sova lite till för att orka med det haha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

11 juni 2016 är senaste inlägget på bloggen... vad hände? var börjar man?

Jag lever, trots bloggen dog ut. Vad har hänt? Mycket har hänt. Morfar dog, min hund dog, jag är singel. Mycket tråkigheter alltså. Men det har även hänt grymt mycket bra saker. Jag har bland annat hittat jobb. Jag jobbar numera som sekreterare i hemkommunen må-ons, to-fre har jag varit inhoppare på en skola för handikappade och kvällar o helger är jag fritidsassistent. Jag har jobbat som sekreterare ca 9 månader. Bland alla jobb försöker jag även hinna med att umgås med mina vänner och familj, ta hand om mig själv och att orka stå på benen. Jag har dessutom flyttat, till en tvåa in i centrum. Och jag har blivit blond.

Men Ida, varför ett inlägg nu? Jo, för att det är vår. Jag vet inte varför, men våren är den värsta och bästa årstiden i mitt liv. Mina humörssvängningar på våren är som värst. Ena sekunden kan jag känna att jag är så jäkla awesome och att jag klarar allt bara jag vill, medans nästa sekund är jag på botten och vill bara gråta och försvinna.
Jag tror att det kan hjälpa mig psykiskt om jag slipper att skriva ner mina tankar för att på nått vis ändå kontrollera dem..
Jag är inte säker på om jag vill att nån ska läsa mina inlägg, men det valet gör du som läsare.. för jag vet inte helt enkelt. Jag vet inte vad jag menar heller riktigt.

Nåväl, ingen bildbomb tror jag det blir från 11 juni 2016 till idag 17 mars 2017.

Från och med idag kommer jag bli brutalt ärlig på min blogg, det är ändå ingen som läser den.. inbillar jag mig.

Mina tankar ikväll: jag suger. Jag har en trasig relation med min familj, vi pratar inte med varandra. Jag har kollat serien parneviks hela kvällen ungefär, deras familj är perfekt. Min relation med vänner försämras ibland, ibland mer o ibland mindre.. Vissa gånger när jag träffar mina vänner får jag inte ut några ord, jag vet inte vad jag ska säga. Vad ska jag säga så denna kompis fortfarande tycker jag är intressant att hålla som kompis. Hatar att kallprata, ändå är det det enda jag gör. Varför? jo för att jag inte kommer på något annat logiskt att säga. Mina vänner drar sig undan, slutar höra av sig.. jag är ointressant. Jag avbryter mina kompisars meningar för att säga något helt orelevant och korkat.. det är sån jag är.
Hur ska jag förbättra min relation med min familj när vi inte har något gemensamt? det som intresserar mig intresserar inte dem och vice versa. suck.
Imorgon fyller farfar år. Honom har jag inte träffat på flera månader nu... jag är världens sämsta barnbarn. Senast jag träffade min farfar började jag gråta, för att han var arg på mig. Jag är orolig för imorgon.
Jag är duktig på att låsa in mig själv. Att inte låta folk komma mig nära. Det är inte många som vill det heller... men det finns några som har velat lära känna mig, den äkta jag, men jag har stött bort dem.. jag är så dålig på relationer. Kompis relationer och kärleks relationer. Jag jobbar ofta för att inte tänka så mycket på det.
Ikväll tänker jag även på några personer jag förut stått väldigt nära med. Jag saknar er. Jag vill skicka och fråga hur ni mår, men jag vet att jag inte kan. Ni vill inte veta av mig. Ni hatar mig. Eller det är det jag inbillar mig. Jag vågar inte ta kontakt. Inte med er.. Ni betyder för mycket för mig för att jag ska komma och förstöra er kväll med ett meddelande. Jag orkar inte tänka på er, men ändå är det det enda som snurrar i huvudet. Jag ser er ibland ute i butiken, på stan, på en bild och på baren... jag tänker alltid tillbaka hur nära vi har varit, hur stor tillit vi haft för varandra och att du har varit min - bara min. Det är ni inte längre. Jag ser på er att ni är lyckligare nu. Ni har hittat er mening med livet. Hur kunde det gå såhär? vad gjorde jag fel? sitter med gråten i halsen när jag skriver detta... Jag läste igenom en gammal chatt idag. En chatt där vi var kära.. Jag förstörde det, jag förstör alltid allt. Nu måste jag låsa in mig i min lägenhet för jag vet ju att ingen orkar med mig och mina problem ikväll, ingen orkar lyssna.

/Ida

Likes

Comments

Okej varning för deppigt inlägg.
Jag känner att jag måste få skriva av mig och jag skriver detta så jag ska kunna gå tillbaka och läsa detta igen ifall jag nån dag känner för det..

Jag har nu under en tid varit i en depression, inte varit mig själv. Känt att jag har haft svårt att se den goda sidan av saker o ting. Varit dum i munnen åt människor i min närhet som betytt mest för mig... Varför? Jag vet inte.. Jag har inte kunnat kontrollera mitt språk.. förlåt kära vänner för detta! Jag hoppas ni vet att jag inte menar hälften av det jag säger ♡

Det var en måndagskväll, jag var ute med mina kompisar när mamma ringer åt mig o frågar hur min dag varit o sånt. Sen säger hon att farmor har blivit sämre. Jag har länge vetat att nån dag kommer mina föräldrar ringa o berätta något om mina far o mor föräldrar... eftersom jag har 3 av 4 på äldredomshem. Frågade lite mer om farmor och hon hade bett om något smärtstillande för hela hennes kropp värkte. Trots att de sagt åt mig att det inte var så kritiskt så bestämde mig ändå för att åka o hälsa på henne nästa dag. Åkte hem ganska direkt efter detta, för det kom som en liten chock för mig även om jag hade varit beredd länge.

Tisdagen sov jag länge, men kom mig till farmors ca 15 tiden. När jag kommer in i rummet ser jag först pappa o farfar. Ser allvaret i deras blickar. Sen ser jag henne, hon ligger o sover.. aldrig sett henne så liten, så svag. Jag sätter mig ner på stolen o tar in det hela. Kort därefter rusar faster in i rummet. Då faster sen tar tag i farmors händer o klappar henne på huvudet vaknar farmor o kollar runt på oss alla och ler och nickar. Min kusin kommer även kort därefter in i rummet och vi står alla vid sängkanten runt farmor och tårarna rinner nedför kinderna för oss alla. Farmor pratar ännu vid detta tillfälle... hon ropar efter sin mamma för hennes kropp värker så.. Trots detta kände hon igen oss alla. Vi höll hennes hand i flera timmar och försökte få kontakt med henne. Men ju fler timmar som gick förbi, desto sämre kontakt fick vi med henne. Min mamma o bror kom ca 17 tiden o då kollade hon bara upp med ett öga emellanåt. Hennes andning blir sämre o sämre. Vi räknade att hon andades 6-7ggr och sen hade ett andningsuppehåll på 20 sekunder, djupa plågsamma andningar.

Onsdagen åkte jag dit relativt tidigt. När jag kom dit var pappa, kusin, faster o farfar redan där. Jag satte mig ner på en stol och vi försökte med allt att få henne att reagera den dagen, men inget hjälpte. Sammanlagt 2ggr under en hel dag kollade hon upp på oss i några sekunder innan hon somnade igen. Hennes andning hade dock blivit bättre, men det kan vara pga att hon hade fått morfin som smärtstillande.

Torsdagen hade vi bestämt oss för att åka dit igen, men jag hann bara duscha och fixa mig när jag får ett meddelande av pappa, där står det att farmor hade tagit sitt sista andetag 03:25 på natten. Jag brister ut i gråt. Jag var så nära att få träffa henne en sista gång, men ändå så långt borta. Jag visste ju att slutet var nära, men ändå blir man helt förkrossad. Vid detta tillfälle visste jag inte riktigt vad jag skulle göra, men efter att ha pratat med faster en stund så bestämde jag mig för att ändå åka till farfar. Tror aldrig bilresan till farfar varit så lång som då, jag grät hela vägen dit och ni vet de där gångerna när man lyssnar på radio och så kommer en ny låt som man tidigare inte hört, men som stämmer så sjukt bra in i ens liv. Denna låten som jag har länkat nere är låten som kom på radio. Tårarna bara rann nedför min kind vid detta tillfälle, men som en vän sa åt mig: Nu har du iallafall en låt att tänka tillbaka på när du saknar din farmor. Och det är såå sant.
När jag väl kom till farfars började jag med att krama om honom i nån minut, och vi båda gråter i varandras famnar. Sen kramar jag om faster som sitter vid bordet tillsammans med honom. Med gråten i halsen och tårarna på kinderna berättar faster att farmor hade fått dö en fridfull död. 2 sjuksköterskor hade suttit med henne och hållit hennes hand de sista timmarna hon var vid liv. Så det kändes som en stor lättad för oss att få höra att hon inte var ensam när hon dog, hon hade två människor som hon spenderat mycket tid med i sin närhet. Faster berättade också att farmors lever hade helt o hållet gett upp, den hade skruttat ihop och fungerade inte mera. Dessutom hade hon vatten i lungorna o buken, vilket hade gjort det svårt för henne att andas. Hon hade ju inte fått i sig nån näring sedan i måndags heller eftersom det kunde bara förvärra saken. Enda hon hade fått var morfin sedan måndagen. Jag, farfar o faster satt sedan och kollade igenom gamla bilder som jag hade sparat på telefon kvällen innan. Därefter kom kusin också dit och än en gång hade vi alla tårar på våra kinder. Det kändes bra att få ha människor i sin närhet när vi alla var så ledsna. Vi kunde prata ut om allt vi tänkte på och alla goda minnen vi hade haft tillsammans. Trots att det var en hemsk upplevelse, så kändes det bra när vi alla skildes åt och åkte åt olika håll. För på eftermiddagen hade vi till och med kunnat skratta åt vissa minnen med farmor o farfar.

Nu i efterhand har jag fått ta in allt i lugn o ro. Under denna vecka var ingen riktigt vid sitt vanliga sinne tror jag. Och när jag mådde så pass dåligt som jag gjorde innan detta ens hände, så har jag inte riktigt vetat hur jag ska hantera detta. Och jag känner att jag fortfarande inte känner igen mig och inte kan kontrollera vad jag säger för jag är så djupt nere i vattnet just nu så snart drunknar jag. Om jag kunde önska mig vad som helst just nu, vore det att ha nån som kramar om mig ända tills jag tycker det räcker. Nån som finns här för mig och håller om mig och låter mig gråta i deras famn enda tills tårarna tar slut. Men när jag inte har kunnat kontrollera vad jag har sagt åt vänner i min närhet så har jag fuckat upp det för mig själv, det är jag medveten om. Men det finns inget jag kan göra åt det mera. Förlåt alla vänner iallafall ifall ni har tagit något på fel sätt.

Vila i frid, vackraste vackraste farmor.
<3


Likes

Comments

Hej på er! Hur mår ni?
Har varit lite dött här på bloggen nu igen.. i ca 2 veckor efter begravningen mådde jag otroligt skit psykiskt.... inte pga själva begravningen utan en annan sak som hände (eller inte hände) i mitt privatliv. Kändes som att hela livet kraschade IGEN. Efter mycket om och men blev det äntligen bra igen.

Och just när man mår som sämst blir jag så otroligt tacksam för mina vänner <3

Sen. När allt blivit bra igen. En helt vanlig måndag. Jag plockar upp lite smutskläder på golvet och känner hur ryggen och benen viker sig och mittsomdetvar ligger jag på golvet o inte kan röra mig. Efter mycket skrik o gråt har jag kommit mig på benen igen. Försöker gå, börjar gå bättre o bättre men gör endå ont som tusan. Men envis som man är, tar man värkmedicin o hoppar i bilen o kör till Ninas. Där gjorde vi nya bokstäver tilö deras soptunna, gick in o pratade några timmar o sen lagade vi mat. Mot kvällen hade vi bestämt oss för att åka till ikea dagen efteråt. Och då var vi tvungen att åka via vörå o byta bil så vi kunde ta paketbil till ikea, så ca 21tiden åkte vi iväg till vörå o böt bil. Sen natten emellan kunde jag knappt somna... hade väckning 5.45 o gick till sängs 12 tiden. Sov bara typ 2 av de timmarna.

Dagen därefter börjades med en sväng via abc o köpa frukost o lite snacks till bilresan. Hittade nu inget speciellt jag men nina skulle ha mycket till sitt nya hus så det var kul att komma med som sällskap, speciellt när man hade mått så skit veckan/veckorna före. Gick runt på ikea 5 timmar o kom hem vid 6 tiden på kvällen. Heelt död i benen efteråt.. så chillade rästen av kvällen.

Sen gick det några dagar då jag inte gjorde något skillt på dagarna.. Och en dag tog jag modet till mig o sa "nu räcker det"... saken jag hade mått så skit över i då 2 veckor valde jag att släppa taget om, att helt enkelt sluta bry mig i.. Dagen efteråt kändes så sköööön! Som en stor börda som släppt mina axlar.. jag kunde äntligen le! Och inget fake smile, utan le för att jag var glad!

Nån dag där efteråt var jag på en promenad med F, gick o pratade strunt mest.. Mot kvällen kom han hit o vi kollade film hela kvällen. Drack ett par o hade det bra.

Andra snapchats:

Idag har man hunnit med mycket. Började med en kaffe med erika, satt o pratade i typ två timmar, trevligt! Sen raka vägen till föräldrarna o visade en kompis ett hus han ska låna nästa vecka. Sen kommer jag o broshan på att vi ska åka o hälsa på farmor o farfar till äldredomshemmet,så vi satte oss i bilen o åkte iväg. Påväg hem tog vi mat från grillen.. åt kebab för första gången på säkert 3 år! När vi kom hem hade vi fått gäster o drack kaffe med dom. Ca 10 tiden kom jag hem till stan igen.

Likes

Comments

I måndags var det typ århundrades tråkigaste dag, gjorde inte ett piss.
Tisdag var likaså men då kom Nina & Cazandra o räddade mig från uttråkigheten en stund. Kaffesnack och skvaller, fint så.
Onsdagen åkte jag in till stan till halv 10, mötte upp F och vi gick in till stan på en kaffe o en smörgås. Efteråt gick vi på stan bara o kollade i olika affärer o busade omkring haha. Sen blev vi båda hungriga så vi handlade mat i stan o gick hem till honom, tittade på en film o lagade mat tillsammans. Där runt 16 tiden åkte jag hemmåt igen.
Torsdag har jag inget minne ifrån haha...
Fredag gjorde jag inget skillt på dagen, men 16 tiden kom Isabella hit o så åkte vi tillsammans till stan på mat & shopping. Nina kom även dit med oss senare, alltid sååå roligt att träffa tjejerna. Och när senast skulle vi ha shoppat tillsammans, lääängeseeen! Som tur hade de massa rea överallt (tyckte jag iaf) så hittade ett halsband, en tröja/topp, en klänning o pyjamasshorts. Sen blev det tidig kväll för mig eftersom jag hade alarm på 7.15 följade morgon.
Idag har jag då varit på begravning.. från kl 9.30-13.30 var vi där. Sorgligt som på alla begravningar men det gick bra.

Likes

Comments

Hej på er! Nu var det längesen igen.
Sen jag bloggade senast hade jag några dåliga dagar, kände inte alls för att göra nått o jaa, allt kändes tungt..

Över påsken ordnade sig mycket, jag fick umgås med mina alldra bästa vänner. Jag började kvällen med att åka till en brasa i grannbyn med nina, cazandra, isabella, jontte o william. Hade det riiiktigt trevligt faktiskt. Var där ca 2 timmar tills vi åkte tillbaka till Nina. Först bjöd nina på skinkpaj åt alla o vi drack gott. Sen fick jaag äran o natta william, huur sött! Läste en gonattsaga o sen somnade han direkt. Sen var det bara jag, isabella o nina kvar.. men det är oftast då det spårar som mest, skrattade i fleeera timmar o spelade ölspel. Det behövde jag verkligen. Sen slutade det med att vi somnade runt 6 tiden i jungsund (första gången jag sov där), vaknade halv 9 o satt o kollade kalle anka med william. Man mådde som man förtjänade men sååå värt det.

Söndagen efteråt åkte jag till stan o träffa F. Om jag minns rätt var vi på stan o drack kaffe o sen gick hem till honom o kollade film och myste.

Nån dag därefter var jag till mormor på släkt-/påskmiddag.

Nångång förra veckan var jag på cafe med Patricia o Fanny, som sen slutade med att va ut o kör hela kvällen. Roligt att träffa vänner man int träffar så ofta oxå.

När jag nu kollar egenom mina bilder.. så vet jag inte om detta var samma kväll eller om det är helt olika dagar men iallafall, jag fick återigen hämta min bil efter den varit på service.... 3 större saker som var sönder! dååligt. Sen nångång åkte jag till F igen då jag kände mig ensam, som slutade i att somna i hans armar.. trevligt såå.

En annan dag var det väldigt mycket köras fram o tillbaka. Först kaffe på abc med en kompis som jag inte träffat på länge. Efteråt till F o drack en tekopp och myste framför lite youtube. Mot kvällen åkte jag till kompisen som jag hade träffat förut på dagen för att se film, helt ok film. Kom hem närmare halv 3.

I fredags (tror jag?) åkte jag först till mormors för moster o hennes man hade kommit o hälsat på från sverige. Satt där i bra många timmar så ca 6-7 tiden for jag hem o sen kom Jani hit på varma smörgåsar o kaffe, bara för att. Mot kvällen åkte jag till stan o for på en öl med en kompis, riktigt trevligt. Sen en cruis i stan o laffe på abc där vi träffade några vänner.

Igår var det lördag, sov rätt länge. Toog låång tid att fixa mig då, brukar oftast vara helt färdig på en timme (med dusch o allt) men lördagen tog jag ca 4 timmar på mej.. sjuukt. Fixade mat, kollade ex on the beach o nyaste beck. Och ja, Ni vet domdär dagarna då man får perfect eyeliners, det fick jag igår. 4-5 tiden åkte jag in till stan o träffade F, vi skulle på kaffe men kom på att inget hade öppet så vi for o åt sushi istället, första gången i mitt liv! Det var faktiskt helt gott, kul att testa nya saker! Därefter åkte jag iväg till bergö o fira fanny som fyllde år, grattis igen! Vi var ett par vänner som satt o hade det trevligt (hejhej elin! ^^). Sen åkte jag tibaks med 00:00 färjan. Och känslan att få krypa upp i F's famn igår var obeskrivlig. Imorse när vi vaknade låg vi o kollade youtube ett bra tag och busade som vanligt med varadra (alltså på ett roligt sätt), haha kan inte börj dagen på ett bättre sätt än att ligga o garva åt varandra ^^ Senare idag åkte jag hem till föräldrarna o firade mamma som fyller år imorgon.

Likes

Comments