Tjena.

Vad har jag gjort sen påskhelgen?

Well.. Har varit i jobb. Och vilat upp mig däremellan.

Fredagen 21.4 var jag ute o cruisade med Bella hela kvällen.

Lördagen därefter gjorde jag inget, och inte heller på söndagen.

Och denna vecka har jag igen jobbat. Men imorgon är det fredag och denna helg är det vappen och det är alltid en bra helg.

Likes

Comments

Jag tycker påsken är en bra helg. Alltid gjort. Alla är lediga och vårkänslor sprider sig i sin omgivning.

Påsken började redan i torsdags för mig. På dan var jag på mat med K o P, sen blev det bestämt att vi skulle kolla nya F&F8 på bio, superbra film! Bion tog slut runt 00tiden och då drog vi vidare till en hemmafest. En jättebra dag.

På fredagen var jag hemma till föräldrarna på påskmiddag och sen städade jag lägenheten. På kvällen gjorde jag inget.

Denna påskafton var vi utanför stan igen. Började med att plocka upp Bella så for vi vidare till Nina o Jontte. Vi hade premiär för grillsäsongen och åt massa gott. Sen for vi ner till brasan i byn och träffade ett shack ^^
Efter brasan for vi tillbaka och efter kanske 2 timmar for vi vidare till en hemmafest. Jag och bella sov hos Nina o Jontte och morgonen därefter hade vi brunch :)

Söndagen gjorde jag inte något värst annat än att jag var ute och cruisade runt med K, P och V på kvällen/natten.

Likes

Comments

Sedan sist jag bloggade har livet faktiskt vänt till det bättre.
Jag har väl egentligen inte gjort så värst mycket annat än arbetat och umgåtts med fina vänner men det känns som att det här är början på något bra. Känner förhoppning i kroppen igen.

Idag är det måndag och jag har varit i arbete hela dan. Just nu sitter jag och drömmer mig bort till ett frissabesök. Skulle vilja färga håret helt blont, med lite grå ton, nu till sommaren. Tyvärr kostar det en hel del så nu sitter jag och försöker räkna ihop pengarna så jag ska ha råd med både mat, hyra, hårfärgning, påskfirande och annat under en månad. Det löser sig, det gör det alltid.

I fredags storstädade jag lägenheten, sen på kvällen kollade jag skräckfilmer med min vän. Kom hem runt 3 tiden på natten.

Lördagsdagen firade vi mamma som fyllde år. På kvällen for jag på revy med Nina o Isabella och sen ut på bar med Petra och Isabella efter det.

Söndagen for jag till villan med mamma o pappa och där håller vi på att fixa upp bastun, bryggorna och lusthuset. Så det finns gott och väl att göra. I söndags fällde vi ner ett träd bland annat.

Likes

Comments

Ojdå, har det redan gått mer än en vecka sen jag uppdaterande.
Måndag: möte hela dagen och umgicks med en kompis på kvällen.
Tisdag: jobb och på kvällen fick jag kaffebesök av grannen.
Onsdag: jobb och minns inte vad jag gjorde på kvällen.
Torsdag: jobb som skolgångsbiträde. På kvällen handlade jag mat och sånt.
Fredag: möte på tesses cafe, sen vörå en sväng.
Lördag: skulle egentligen i jobb, men det blev inställt och jag satt på balkongen halva dan i solen istället. For ut på krogen med Emma på kvällen.
Söndag: sov.
Måndag: jobb och körde ut till replot med Emma på kvällen för att kolla en grej.
Tisdag: Jobbat och haft otroligt sjuk rygg så ikväll har jag vilat!

Tack för mig.

Likes

Comments

Lördagen var en av de härligaste på länge. Kändes skönt att fått skriva av mig kvällen innan för att kunna ladda om med positiv energi på lördagen.
Jag vaknade halv 9 på lördagen. Steg upp, åt lite och kollade youtube. Sen drog jag mig ut på en promenad i det fina vädret för att sedan gå i duschen och åka till farfar som fyllde år. Vi åt kaka och firade honom. Sen åkte jag och min bror och köpte grillkorv med tillbehör och körde iväg till villan med mamma o pappa. Vi grillade och hade det bra. När det var dags att bege sig hemåt igen fick vi se en superfin solnedgång. På kvällen umgådes jag med bella. Vi åkte o kollade in hennes nya lägenhet och var ute o körde.

Söndag. Alltid lika trött på söndagar. Söndagar är min vilodag. Så idag har jag sovit. Jag for även en sväng till butiken och fixade mat till mig. Nu har jag nyss suttit på balkongen och solat (tänk det, suttit med topp och tights och solat utan att frysa i mars!). Det var såå härligt. Imorgon är det måndag. Tror jag måste sova lite till för att orka med det haha.

Likes

Comments

11 juni 2016 är senaste inlägget på bloggen... vad hände? var börjar man?

Jag lever, trots bloggen dog ut. Vad har hänt? Mycket har hänt. Morfar dog, min hund dog, jag är singel. Mycket tråkigheter alltså. Men det har även hänt grymt mycket bra saker. Jag har bland annat hittat jobb. Jag jobbar numera som sekreterare i hemkommunen må-ons, to-fre har jag varit inhoppare på en skola för handikappade och kvällar o helger är jag fritidsassistent. Jag har jobbat som sekreterare ca 9 månader. Bland alla jobb försöker jag även hinna med att umgås med mina vänner och familj, ta hand om mig själv och att orka stå på benen. Jag har dessutom flyttat, till en tvåa in i centrum. Och jag har blivit blond.

Men Ida, varför ett inlägg nu? Jo, för att det är vår. Jag vet inte varför, men våren är den värsta och bästa årstiden i mitt liv. Mina humörssvängningar på våren är som värst. Ena sekunden kan jag känna att jag är så jäkla awesome och att jag klarar allt bara jag vill, medans nästa sekund är jag på botten och vill bara gråta och försvinna.
Jag tror att det kan hjälpa mig psykiskt om jag slipper att skriva ner mina tankar för att på nått vis ändå kontrollera dem..
Jag är inte säker på om jag vill att nån ska läsa mina inlägg, men det valet gör du som läsare.. för jag vet inte helt enkelt. Jag vet inte vad jag menar heller riktigt.

Nåväl, ingen bildbomb tror jag det blir från 11 juni 2016 till idag 17 mars 2017.

Från och med idag kommer jag bli brutalt ärlig på min blogg, det är ändå ingen som läser den.. inbillar jag mig.

Mina tankar ikväll: jag suger. Jag har en trasig relation med min familj, vi pratar inte med varandra. Jag har kollat serien parneviks hela kvällen ungefär, deras familj är perfekt. Min relation med vänner försämras ibland, ibland mer o ibland mindre.. Vissa gånger när jag träffar mina vänner får jag inte ut några ord, jag vet inte vad jag ska säga. Vad ska jag säga så denna kompis fortfarande tycker jag är intressant att hålla som kompis. Hatar att kallprata, ändå är det det enda jag gör. Varför? jo för att jag inte kommer på något annat logiskt att säga. Mina vänner drar sig undan, slutar höra av sig.. jag är ointressant. Jag avbryter mina kompisars meningar för att säga något helt orelevant och korkat.. det är sån jag är.
Hur ska jag förbättra min relation med min familj när vi inte har något gemensamt? det som intresserar mig intresserar inte dem och vice versa. suck.
Imorgon fyller farfar år. Honom har jag inte träffat på flera månader nu... jag är världens sämsta barnbarn. Senast jag träffade min farfar började jag gråta, för att han var arg på mig. Jag är orolig för imorgon.
Jag är duktig på att låsa in mig själv. Att inte låta folk komma mig nära. Det är inte många som vill det heller... men det finns några som har velat lära känna mig, den äkta jag, men jag har stött bort dem.. jag är så dålig på relationer. Kompis relationer och kärleks relationer. Jag jobbar ofta för att inte tänka så mycket på det.
Ikväll tänker jag även på några personer jag förut stått väldigt nära med. Jag saknar er. Jag vill skicka och fråga hur ni mår, men jag vet att jag inte kan. Ni vill inte veta av mig. Ni hatar mig. Eller det är det jag inbillar mig. Jag vågar inte ta kontakt. Inte med er.. Ni betyder för mycket för mig för att jag ska komma och förstöra er kväll med ett meddelande. Jag orkar inte tänka på er, men ändå är det det enda som snurrar i huvudet. Jag ser er ibland ute i butiken, på stan, på en bild och på baren... jag tänker alltid tillbaka hur nära vi har varit, hur stor tillit vi haft för varandra och att du har varit min - bara min. Det är ni inte längre. Jag ser på er att ni är lyckligare nu. Ni har hittat er mening med livet. Hur kunde det gå såhär? vad gjorde jag fel? sitter med gråten i halsen när jag skriver detta... Jag läste igenom en gammal chatt idag. En chatt där vi var kära.. Jag förstörde det, jag förstör alltid allt. Nu måste jag låsa in mig i min lägenhet för jag vet ju att ingen orkar med mig och mina problem ikväll, ingen orkar lyssna.

/Ida

Likes

Comments

Okej varning för deppigt inlägg.
Jag känner att jag måste få skriva av mig och jag skriver detta så jag ska kunna gå tillbaka och läsa detta igen ifall jag nån dag känner för det..

Jag har nu under en tid varit i en depression, inte varit mig själv. Känt att jag har haft svårt att se den goda sidan av saker o ting. Varit dum i munnen åt människor i min närhet som betytt mest för mig... Varför? Jag vet inte.. Jag har inte kunnat kontrollera mitt språk.. förlåt kära vänner för detta! Jag hoppas ni vet att jag inte menar hälften av det jag säger ♡

Det var en måndagskväll, jag var ute med mina kompisar när mamma ringer åt mig o frågar hur min dag varit o sånt. Sen säger hon att farmor har blivit sämre. Jag har länge vetat att nån dag kommer mina föräldrar ringa o berätta något om mina far o mor föräldrar... eftersom jag har 3 av 4 på äldredomshem. Frågade lite mer om farmor och hon hade bett om något smärtstillande för hela hennes kropp värkte. Trots att de sagt åt mig att det inte var så kritiskt så bestämde mig ändå för att åka o hälsa på henne nästa dag. Åkte hem ganska direkt efter detta, för det kom som en liten chock för mig även om jag hade varit beredd länge.

Tisdagen sov jag länge, men kom mig till farmors ca 15 tiden. När jag kommer in i rummet ser jag först pappa o farfar. Ser allvaret i deras blickar. Sen ser jag henne, hon ligger o sover.. aldrig sett henne så liten, så svag. Jag sätter mig ner på stolen o tar in det hela. Kort därefter rusar faster in i rummet. Då faster sen tar tag i farmors händer o klappar henne på huvudet vaknar farmor o kollar runt på oss alla och ler och nickar. Min kusin kommer även kort därefter in i rummet och vi står alla vid sängkanten runt farmor och tårarna rinner nedför kinderna för oss alla. Farmor pratar ännu vid detta tillfälle... hon ropar efter sin mamma för hennes kropp värker så.. Trots detta kände hon igen oss alla. Vi höll hennes hand i flera timmar och försökte få kontakt med henne. Men ju fler timmar som gick förbi, desto sämre kontakt fick vi med henne. Min mamma o bror kom ca 17 tiden o då kollade hon bara upp med ett öga emellanåt. Hennes andning blir sämre o sämre. Vi räknade att hon andades 6-7ggr och sen hade ett andningsuppehåll på 20 sekunder, djupa plågsamma andningar.

Onsdagen åkte jag dit relativt tidigt. När jag kom dit var pappa, kusin, faster o farfar redan där. Jag satte mig ner på en stol och vi försökte med allt att få henne att reagera den dagen, men inget hjälpte. Sammanlagt 2ggr under en hel dag kollade hon upp på oss i några sekunder innan hon somnade igen. Hennes andning hade dock blivit bättre, men det kan vara pga att hon hade fått morfin som smärtstillande.

Torsdagen hade vi bestämt oss för att åka dit igen, men jag hann bara duscha och fixa mig när jag får ett meddelande av pappa, där står det att farmor hade tagit sitt sista andetag 03:25 på natten. Jag brister ut i gråt. Jag var så nära att få träffa henne en sista gång, men ändå så långt borta. Jag visste ju att slutet var nära, men ändå blir man helt förkrossad. Vid detta tillfälle visste jag inte riktigt vad jag skulle göra, men efter att ha pratat med faster en stund så bestämde jag mig för att ändå åka till farfar. Tror aldrig bilresan till farfar varit så lång som då, jag grät hela vägen dit och ni vet de där gångerna när man lyssnar på radio och så kommer en ny låt som man tidigare inte hört, men som stämmer så sjukt bra in i ens liv. Denna låten som jag har länkat nere är låten som kom på radio. Tårarna bara rann nedför min kind vid detta tillfälle, men som en vän sa åt mig: Nu har du iallafall en låt att tänka tillbaka på när du saknar din farmor. Och det är såå sant.
När jag väl kom till farfars började jag med att krama om honom i nån minut, och vi båda gråter i varandras famnar. Sen kramar jag om faster som sitter vid bordet tillsammans med honom. Med gråten i halsen och tårarna på kinderna berättar faster att farmor hade fått dö en fridfull död. 2 sjuksköterskor hade suttit med henne och hållit hennes hand de sista timmarna hon var vid liv. Så det kändes som en stor lättad för oss att få höra att hon inte var ensam när hon dog, hon hade två människor som hon spenderat mycket tid med i sin närhet. Faster berättade också att farmors lever hade helt o hållet gett upp, den hade skruttat ihop och fungerade inte mera. Dessutom hade hon vatten i lungorna o buken, vilket hade gjort det svårt för henne att andas. Hon hade ju inte fått i sig nån näring sedan i måndags heller eftersom det kunde bara förvärra saken. Enda hon hade fått var morfin sedan måndagen. Jag, farfar o faster satt sedan och kollade igenom gamla bilder som jag hade sparat på telefon kvällen innan. Därefter kom kusin också dit och än en gång hade vi alla tårar på våra kinder. Det kändes bra att få ha människor i sin närhet när vi alla var så ledsna. Vi kunde prata ut om allt vi tänkte på och alla goda minnen vi hade haft tillsammans. Trots att det var en hemsk upplevelse, så kändes det bra när vi alla skildes åt och åkte åt olika håll. För på eftermiddagen hade vi till och med kunnat skratta åt vissa minnen med farmor o farfar.

Nu i efterhand har jag fått ta in allt i lugn o ro. Under denna vecka var ingen riktigt vid sitt vanliga sinne tror jag. Och när jag mådde så pass dåligt som jag gjorde innan detta ens hände, så har jag inte riktigt vetat hur jag ska hantera detta. Och jag känner att jag fortfarande inte känner igen mig och inte kan kontrollera vad jag säger för jag är så djupt nere i vattnet just nu så snart drunknar jag. Om jag kunde önska mig vad som helst just nu, vore det att ha nån som kramar om mig ända tills jag tycker det räcker. Nån som finns här för mig och håller om mig och låter mig gråta i deras famn enda tills tårarna tar slut. Men när jag inte har kunnat kontrollera vad jag har sagt åt vänner i min närhet så har jag fuckat upp det för mig själv, det är jag medveten om. Men det finns inget jag kan göra åt det mera. Förlåt alla vänner iallafall ifall ni har tagit något på fel sätt.

Vila i frid, vackraste vackraste farmor.
<3


Likes

Comments