Au Pair i USA

Sen jag flyttade hit har mitt kaffeintag ökat så sjukt mycket! Starbucks ligger i stortsett brevid mitt gym så det har verkligen blivit en rutin att jag kör barnen till skolan, åker och tränar och sen går till Starbucks och köper en vaniljlatte(hot or iced beror helt på vädret), idag fick det bli varm med tanke på att det var 7 grader förut!

xoxo Ida

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • Filed under: Au Pair i USA

Likes

Comments

Au Pair i USA

I helgen hade jag turen att få följa med mig värdfamilj och grannarna till Vermont, en delstat som gränsar till Kanada och det var ändå rätt likt Sverige faktiskt! Om man googlar Vermont så kommer det upp bilder på färglada träd och löv osv det roliga var att det så ut exakt som på bilderna! SÅ fruktansvärt fint!

Vi kom upp väldigt sent på fredag kväll och på lördagen gick vi upp ganska tidigt för att åka till en skidbacke där det fanns olika aktiviteter så som linbanor, labyrint, en karusell och det fanns även ett spökhus- som jag blev tvingad att följa med in i.. En väldigt rolig dag, trots att jag var lite ledsen över att det var márten hemma och att jag inte kunde umgås med mina kompisar..

På söndagen åkte vi till en farm och kollade runt lite, inget man inte sett förut men det var ändå kul att se. Det fanns höns, kor, hästar osv. Vi åt äkta Vermont glass och den var så sjukt god! Sen fick man även plocka äpplen och äta, dom var också väldigt goda! Vi fick även se hur man kunde gjort glass förr, grejen gick sönder så det blev inte riktigt glass och barnen tyckte inte direkt att resultatet var gott alls, haha! På kvällen passade jag alla barnen och det faktiskt väldigt kul!

Söndagen var det bara hemfärd.

En rolig och ändå händelserik helg och jag är otroligt tacksam över att jag fick följa med!

xoxo Ida

Likes

Comments

Au Pair i USA

I lördags åkte jag in till City för att möta upp Nellie, som jag flög hit med, och 3 andra tjejer. Efter lite om och men lyckades jag hitta en tunnelbana och jag skulle åka en viss linje så antog att jag kunde åka alla tåg som gick så jag gick på en av dem, det slutade med att jag åkte 44(!?) gator fel.. Men till slut kom jag fram till Naturhistoriska muséet där jag skulle möta upp dem. Vi gick runt och tittade där vilket var väldigt trevligt. Sen gick vi och åt och efter det åkte vi till Soho. Köpte en blus och en kofta på Zara och sen gick vi in på Century 21, där hade jag kunnat gått loss men jag höll faktiskt tillbaka och köpte endast varmare strumpor som jag kan sova i efter som att jag fryser om fötterna när jag sover, så konstigt för det har jag aldrig gjort förut? Efter det gick vi i alla fall och tittade på tjuren på Wall Street och sen tog vi en kaffe innan vi skulle skiljas åt. När jag sen skulle hitta till tunnelbanan och ta mig till Pennstation lyckades mobilen dö så jag fick försöka lokalisera mig genom mitt minne men jag lyckades faktiskt hitta och jag kom med 7:55 pm tåget hem och det verkade som att halva Pennstation skulle med det tåget också..

Klockan 9 i söndags så åkte vi mot Metlife stadium för att kolla på Amerikans fotboll och det var väldigt häftigt! Helt klart en upplevelse! Vi fick dock gå ifrån matchen tidigare för att trafiken är hemsk, dit tog det ca 1 timme men hem tog det typ 3 timmar! Men vi följde matchen på radion och New York Jets vann faktiskt(!) matchen med 23-20!

xoxo Ida

Likes

Comments

Au Pair i USA

Förut åkte jag en sväng till CVS för att köpa ett block, bomullspads och en skrivbok. Såg på några andra au pairers bloggar, kommer dock inte ihåg vilka, att dom sparade kvitton och biljetter och klistrade in och skrev i boken. Tänkte att jag vill göra samma sak eftersom att jag ändå sparar en massa saker, och då har jag dom där i min bok - som minne av mitt år här!

xoxo Ida

Likes

Comments

Au Pair i USA

I lördags tog jag tåget in till NYC och mötte upp Fanny och Simon, vilket var väldigt mysigt. Skulle möta dom vid Brooklyn Bridge men jag visste inte vilken sida av bron dom va på så jag chansade och det visade sig att dom var på Manhattan, men det gjorde inte så mycket då jag gick över bron istället. Det var dock fruktansvärt varmt, 28 grader och stekande sol och inte ett moln på himlen. Sen tänkte vi åka ut med färja och titta på frihetsgudinnan, men det gick tydligen ingen gratis färja som gick tillbaka till Manhattan så vi struntade i det och tog tunnelbanan och letade upp Bill's bar and burger istället. Lika gott som vanligt. Efter det skulle jag ta tåget hem och började gå mot Pennstation, igenom Times Square och så hittade jag inte ingången till Long Island Rail road först, insåg och det var på andra sidan gatan och kollade på klockan och då var den bara några sekunder ifrån 5:55 pm, tiden då mitt tåg skulle gå. Gav då upp och struntade i att skynda mig, när jag sen stället mig i rulltrappan så tar jag upp mobilen - klockan är 5:54 pm, jag springer till spåret, men missar det med några sekunder, så jag fick vänta i en halvtimme på nästa. Kom sen hem och var så sliten eftersom jag gick väldigt mycket under dagen, somnade sent men vääldigt tungt efter att jag kollade på en Disney favorit.

xoxo Ida

Likes

Comments

Au Pair i USA

I torsdags, den 21 september, hade jag varit i staterna i exakt en månad. I fredags var det exakt fyra veckor sedan jag flyttade in hos min värdfamilj. Det är väldigt konstig då det känns som att jag endast varit här i en vecka eller något, det har gått fruktansvärt fort. Under denna månaden har det hänt ganska mycket ändå och jag har noterat en hel del skillnader.

I bostadsområdena är det stoppskyltar i varje korsning MEN endast 1 av 10 stannar, resten saktar bara ner lite. Lunchen barnen äter i skolan är verkligen inte som i Sverige, här äter dom smörgås, lite grönsaker, lite frukt, salta kringlor, kakor och typ festis. Stor skillnad om man jämför med maten man får i svensk skola.

Några saker som jag saknar är mammas mat, svenskt godis och riktiga priser, här är inte momsen inräknad i priset som står i affärerna och det är rätt irriterande.

Under den senaste månaden jag mest försökt göra mig hemmastadd och komma in i rutinerna. Under den kommande månaden vill jag mer fokusera på att hitta andra au pairer i mitt område.

xoxo Ida

Likes

Comments

Au Pair i USA, Shopping

I lördags satte jag mig i bilen och åkte ensam till ett stort köpcentrum, vilket var helt okej. Köpcentrumet var enormt och trafiken på vägen dit var sjuk, är väldigt glad över att jag har kört i både Göteborg och Stockholm innan jag kom hit för trafiken här är helt sjuk. Fick med mig det på bilderna.

I söndags var det däremot en lite sämre dag, av någon anledning var jag väldigt sliten och trött. Pratade med mamma på facetime och då blev jag lite gråtig och fick enorm hemlängtan. Efter att jag pratade jag med F och sen kollade jag bara på Prison Break resten av kvällen.

Idag har det gått på rutin, gjort frukost och väckt barnen, slapp dock skjutsa dom idag. Åt frukost och åkte och tränade, sen kom jag hem duschade och åt lunch, gjorde lite sysslor och sen hämtade jag barnen, de gjorde lite läxor och sen var det lite aktiviteter och nu ska vi äta middag.

xoxo Ida

Likes

Comments