Vardag

Sitter just nu och äter mat. Ska strax köra Linus till pappa och där ska jag hämta ett försäkringsbevis. Efter det ska vi åka vidare till Oslo och imorgon åker vi till London!

Likes

Comments

Åsikter

Nu tänker du säkert japp ännu en person som ska klaga på betygssystemet - ja jag ska klaga lite..

Vårt betygssystem idag består av A, B, C, D, E och F
Det förra systemet bestod av MVG, VG, G samt IG.
Dessa betyg blir sedan poäng:
A/MVG - 20 p
B - 17,5 p
C/VG - 15 p
D - 12,5 p
E/G - 10 p
F/IG - 0 p

Får man betyget D eller B får man 2,5 poäng mer än vad man skulle fått i vanliga fall om man skulle hamnat emellan 2 betyg vilket jag personligen tycker är jättebra! I det förra betygssystemet hade du fått det betyg du lutade mest mot, antar att det var det sämre dom flesta gångerna.

Jag vill inte klaga på betygen, jag tycker att dom är jätte bra, ligger man emellan C och A så får man B och dom 2,5 poängen extra som ett B ger vilket du inte skulle fått om det var det gamla betygssystemet.

Däremot vill jag klaga på kriterierna. Som många ungdomar innan mig klagat på ska jag nu även jag klaga lite. Varje kurs har olika kriterier som man måste uppfylla för att på ett visst betyg. Vi säger att det är 5 kriterier som du måste uppfylla: på dom kriterierna får du A, A, A, A och olyckligtvis ett E. Detta tycker i alla fall vi elever borde bli ett B, men ner slutbetyget här blir ett D. Ser ni skillnaden? Du gör dåligt ifrån dig på ett av kriterierna och får ett D i betyg som ger 12,5 poäng, när du siktade mot 20 och skulle kunna fått 17,5. Förstår ni varför vi inte har någon motivation? Förstår ni varför vi blir arga?

En tjej i min klass är fast besluten om att bli läkare - hon håller på att plugga ihjäl sig, hon gör nästan inget annat än att plugga. Ska man ha pluggat ihjäl sig innan man gått ur gymnasiet? Är det inte lite meningen att vi ungdomar ska vara unga och duma, festa, vara bakfulla, krossa hjärtan, få hjärtat krossat, göra misstag, sen göra samma misstag igen innan vi lär oss? Är det inte meningen att vi ska gjort allt innan vi blir vuxna?

Missförstå mig rätt: jag tycker att själva betygen är bra, då jag tidigare nämnde att det finns mellanbetyg, men jag tycker att hur kriterierna avgör är jätte dumt och tokigt!?

Likes

Comments

Vardag
Just nu sitter jag uppe i en stuga i Sälen med resten av SOLIF gänget (vi som går träningslära 2) med skolans 2 idrottslärare. Har precis ätit för- och huvudrätt och nu ska vi snart leka och sedan blir det efterrätt!

Slänger in 2 bilder ifrån dagen.

Likes

Comments

Vardag

Nu var det ett tag sen jag skrev senast! De senaste veckorna har vi haft väldigt mycket i skolan och nu idag skrev jag det sista provet på ungefär 2 veckor. Det är nämligen så att det är praktikvecka för alla 3or nästa vecka, men eftersom jag går träningslära fördjupning får inte jag någon praktik - vi ska till Sälen istället. Nu ikväll har jag skrivit packningslista på vad jag ska ha med till Sälen och har börjat plocka fram en del, så som slalomskidor, längdskidor, hjälm, pjäxor, byxor, vantar osvosv. Måste packa klart så mycket som möjligt idag för imorgon direkt efter skolan åker jag och några kompisar ner till Göteborg för att fira en kompis som fyller 19! Vi stannar där nere till lördag eftermiddag innan jag och Fanny drar oss hem eftersom att vi ska samlas klockan 9 söndag morgon. Packar alltså för både Göteborg imorgon och Sälen på söndag!

Imorgon är det även en lugn dag i skolan which I looove samt att jag ser fram emot helgen och nästa vecka!😀


Likes

Comments

Tips

SKAM- Ingen har väl missat? En norsk typisk tonårsserie, handlar om sex och relationer, studenten, drama och massa mer. Var skeptisk till att börja titta på den men efter några avsnitt var jag fast- och jag kollade ut serien på 3 dagar. Ge det en chans jag lovar att ni kommer gilla den!

The Vampire Diaries - Handlar om Elena Gilbert som träffar Stefan Salvatore, som är en vampyr. Hon får reda på att han är vampyr men faller för honom ändå. Vill inte spoila för mycket.. Detta är nog min favoritserie och jag har sett igenom hela typ 3 gånger. Tycker dock att det är tråkigt att dom har drygat ut det lite smått men det är egentligen inget som märks när man sträckkollar.

Likes

Comments

Au Pair i USA

Jag är född 1998 vilket betyder att jag tar studenten nu i juni?! Men eftersom att jag är så fruuktansvärt skoltrött samt att jag inte riktigt vet vad jag vill plugga vidare till har jag bestämt mig för att ta ett sabbatsår. Under det året har jag tänkt mig att åka till USA och jobba som au pair! (detta bestämde jag mig redan för i slutet av 2an egentligen haha) Det var lite därför som jag började blogga, för att folk lätt ska kunna få följa med mig i min vardag. Men i alla fall, jag har tänkt åka i början av september om inget annat händer. Anledningen till varför jag vill åka i september är för att jag vill jobba under sommaren samt att jag vill vara lite ledig innan jag åker iväg.

Jag är just nu i matchningsprocessen och har redan matchat och pratat med en familj. Familjen bestod av mamma, pappa samt två flickor födda 09 och 06. De bor i Oakton i norra Virginia, 20 minuter ifrån Washington DC. Jag mejlade lite med mamman men det kändes inte direkt rätt så dom ''släppte mig''. Eftersom att det var den första familjen jag pratade med hade jag inte jättehöga förväntningar heller så det gjorde mig ingenting.
En tjej ifrån Culture Care kontoret ringde mig för 2 dagar sedan så vi pratade lite, hon berättade även att det går lite trögt nu, gällande matchningen, och att de som vill ha en au pair från och med sommaren/hösten börjar komma in i matchningen nu efter nyår.. Men igår fick jag en ny matchning! En familj med mamma, pappa, en flicka född 13 och 2 tvilling pojkar födda 10. De bor i Winnetka i Illionis, 40 minuter ifrån Chicago. De ''släppte mig'' dock innan vi pratade, lite tråkigt men jaja.

Så det gäller att ha tålamod med att hitta rätt familj! Och det är just familjen man ska gå efter - inte vart dom bor!

Likes

Comments

Vardag

Jag har haft ganska ont i ryggen ett bra tag samt att jag har varit väldigt stel, så i eftermiddags var jag hos en kiropraktor i Åmotfors. Det första han sa när han kolla på min rygg var: ''Det ser nästan ut som att du har spelat hockey''. Thanks..
Jag var i alla fall sne redan i bäckenet, inte jättemycket som tur var men han knäckte ändå rätt det. Han knäckte även nacken på mig samt att han nästan fick bort låsningen jag har i ryggen, den är inte helt borta men betydligt bättre!
Nu några timmar senare är jag ganska öm.. haha

Idag har jag inte direkt gjort något vettigt, tyvärr. Har tittat på det senaste avsnittet av Teen Wolf bara så får försöka göra något vettigt nu kanske..

Min skoldag idag var inte jätte rolig... Började 8:10 med kemilabb i 2 timmar, sen hade jag inte lektion förns 13:20 - hade typ 3 och en halv timme hål...

Imorgon är det fredag i alla fall och det ska bli väldigt skönt!

Likes

Comments

Tips

Shawn Mendes - han slutar verkligen aldrig imponera. Har följt honom sen han la ut covers på youtube. Kan lyssna på honom när som helst: på lektioner, när jag kör bil, när jag pluggar och jag tröttnar aldrig! Hade turen att få se honom i Fryshuset i April förra året och ska på hans konsert i Maj i år😍

Russ musik - de som tittar på SKAM måste veta vad russ musik är. Man kan säga att en Russ grupp är en student grupp, och de har oftast en egen låt. Penetrators 2016 som är killarnas russ grupp i SKAM har en egen låt, finns på spotify. Andra favoriter är Sjeiken 2015, Looney Tunes 2016, Step Brothers 2016, Monaco 2016, Habbo Club 2016, King's Landing 2015(stor favorit), East High 2016, jag kan egentligen fortsätta rabbla upp men tycker ni kan kolla in själva. Sök på russ på spotify så kommer några spel listor upp. Kan lyssna på russ 24/7.

Thomas Stenström - visste inte vem han var innan Arvika Hamnfest 2015, men fan va bra han är, får riktiga sommarkänslor när jag lyssnar på honom. Bästa är att lyssna i bilen med kompisar och sjunga med, helst med rutorna nere!

Emil Assergård - till hans låtar kör man ALL IN. Blir taggad på fest och sommar när jag lyssnar på honom. Hans låtar är jättebra och man lär sig dom väldigt lätt också, stort tips!

Likes

Comments

Vardag

Det har varit så otroligt skönt att ha lov! Har sovit till 12 i stort sett varje dag, varit uppe till typ 3 varje natt och verkligen inte gjort någonting. Har inte gjort de skolarbeten jag skulle gjort under lovet heller..

I morgon drar i alla fall skolan igång igen, inte så kul, men det blir vad man gör till det väl? Inte så länge kvar till nästa lov och då bär det av till London!😍

Likes

Comments

Vardag

Igår ställde vi alarm på klockan 10 så att vi inte skulle sova bort hela dagen. När klockan ringde imorse så tryckte jag på snooze så många gånger att alarmet slutade ringa, oops. Slutade med att vi vaknade runt 12:30 ändå.

Till frukost(sen lunch?) blev det i alla fall pannkakor, eller ja fusk pannkakor... Men de spelar ingen roll för de var jättegoda, antagligen för att det var jag som gjorde dem😉 Stod och stekte samtidigt som jag lyssnade på russmusik.

I alla fall idag står ingenting på schemat direkt. Ska träna ikväll med mamma, sen skulle jag även behöva läsa klart en bok och skriva bokanalysen som skulle varit inne innan jul, oops. Det är sjukt vad slarvig man blir i 3an.. Eller är det bara jag?

Likes

Comments