Foton, Vardag

Tog med mig Hannah och Sofia och testfotade med kameran och jag är ändå väldigt nöjd! Ska bara lära mig mer om den så tror jag att bilderna blir jättebra!

Likes

Comments

Vardag

Under mitt år i USA vill jag ta så mycket fina bilder som möjligt, därför var jag nu på stan och införskaffade mig en systemkamera. Har länge kollat på den äldre varianten men nu fick jag Pentax K-50, samt minneskort och väska, till ett mycket bra pris så jag slog till!

Jag var även på banken och satte in pengar samt växlade lite till dollar. Och om en liten stund ska jag åka till Charlottenberg med Sofia och köpa svenskt godis till min värdfamilj.

Likes

Comments

Foton

Bilderna är tagna av Emilia Kortman och Meline Söderholm, Kortman Photo och Melines foto på facebook och instagram.

Likes

Comments

Vardag

Om exakt en vecka befinner jag mig säkerligen på ett hotell i Göteborg, möjligtvis väldigt känslofylld också.. Om en vecka i morgon ska jag sätta mig på ett plan tillsammans med 2 andra tjejer som jag inte känner och ska flyga över Atlanten. Jag förstår det inte riktigt.

Just nu befinner jag mig på jobbet och ska strax sluta. Detta är det 8e jobbpasset på 7 dagar..

Imorgon ska jag till banken och sen kanske köpa mig en kamera. Sen ska jag åka till Karlstad tillsammans med min mamma och min bror, som ska göra moppeteorin. På tisdag ska jag till Charlottenberg med Sofia och på onsdag är det fylla med musikquiz på bryggan!

Detta är en vecka jag ser fram emot!

Likes

Comments

Vardag

Om 13 dagar sitter jag på ett flyg på väg till staterna på andra sidan Atlanten. 06:50 går första flyget till Bryssel där det är mellanlandning och sedan går nästa flyg till New York, där väntas Training School måndag till torsdag och på fredag kommer min värdfamilj och hämtar mig.

Min värdfamilj bor på i Rockville Center på Long Island i New York. Familjen består av föräldrarna Kerry och Dom och deras 2 söner: Sean, 7 år, och Paul, 11 år. Samt deras hund Tula.

Jag har inte börjat packa än men har däremot börjat fundera på vad jag ska ha med. Resfebern har heller inte inkommit än men den kommer väl också så småningom. Igår köpte jag ett stort minnes kort som jag ska ha med och det ska jag fylla med massa bilder under mitt år!


Likes

Comments

Vardag, Tips

Mycket har hänt sedan sist.. Studentresa, student och en massa jobb. Men i detta inlägget tänkte jag skriva lite om Magaluf som var AMAZING!

Torsdagen den 25e maj klockan 23:59 var deadline för 2 stycken skoluppgifter som skulle in, mina 2 sista. En historia uppsats och en biologirapport. Jag var inte så produktiv under dagen och prioriterade istället att gå på bio med mamma. 23:30 skickade jag in historieuppsatsen - som jag otroligt nog fick B på?! Därefter var det bara att börja med biologin, den skickades in runt 2 kanske(?), och denna fick jag C på.. Kan även berätta att mamma var ganska arg på mig, eftersom att jag är den mest oplanerade någonsin och prioriterar allt utom skolarbete. Men fick klart allt och det var gött! Vid klockan 3:15 var det bara att börja packa bilen, åkte och hämta Fanny och vi åkte till seven för vi var hungriga haha, sedan åkte vi till pappa för att lämna bilen och där hämta Matilda och Therese upp oss. Vi åkte vidare och hämtade Ebba i Challa och sedan bar det av till Oslo och Gardemoen. Jag var otroligt pigg trots att jag inte sovit något! Väl när vi kommit till flygplatsen(trots lite krångel med parkering) mötte vi upp Sofia, Julia, Sofie, Alva och Alva. Jag sov inget på flyget utan jag tvingade Ebba att vi skulle shota. Vi mellanlandade i Barcelona och där åt vi på Burger King - så guld! Dock fett onödig mellanlandning för till Mallorca tog det typ 20 minuter sen. Väntade läänge på våra väskor innan vi insåg att de skulle komma i ett annat rum.. sedan sprang vi kors och tvärs på flygplatsen för att hitta vår transfer..

Vi kom fram till hotellet och väntade länge på att få checka in. Vi gick in på våra rum och blev väldigt nöjda för hotellet var såå fint och det var såå bra mat!!! Det första vi gjorde sen var att köpa alkohol och mötte upp Jakob, en kompis som vi träffade när vi var i Grekland! Sedan badade vi i poolen och efter det var det fest som gällde! Vi träffade även några killar från Göteborg och Tylösand som var på jobbresa och jag, Sofia och Ebba tvingade med dom till en karaoke bar, fett kul. Sedan följde vi med en av dem till Grabbarna Grus som sög, då va klockan typ 23 kanske. Sedan tillbaka till hotellet och ville lägga oss egentligen, men slutade med att jag återigen blev med till Grabbarna Grus och då va klockan runt 2 och det va så kul! En av veckans bästa kvällar blev det helt klart! Runt 4 gick vi hem och då hade jag varit vaken i cirka 40 timmar så det var skönt att få sova lite!

Varje dag var ungefär lika - gick upp, åt frukost, la oss vid poolen eller gick till stranden, åt mat, gick tillbaka, runt 17/18 gick vi upp och duschade och fixade oss sedan åt vi middag och sedan chilla vi och fixade klart oss och sedan började vi dricka. Se v b n gick vi alltid till bargatan inte alltid in på nån klubb eller bar men alltid dit. Vi hängde på typ 3 stycken och favoriterna var Capitals, Viking och Grabbarna Grus. En kväll fick jag och Alva åka med en kille till sjukhuset i Palma och kom tillbaka runt 6 kanske? Första och näst sista kvällen var absolut bäst. Men Magaluf i helhet var det bästa jag varit med om, en helt DRAMAFRI vecka och fylla 6 av 7 kvällar.

Ska du på studentresa nästa år eller ska du bara iväg på en nöjesresa med massa alkohol? Magaluf är ett STORT tips och Hotel Samos också!

Likes

Comments